מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות על ראוטר ומתאם אלחוטידניאלה20/06/2018
שלום, יש לי שאלה שנוגעת לראוטר ולמתאם אלחוטי. עברתי דירה עם בן הזוג לא מזמן. יש לנו בחדר השינה ראוטר (מרחק של שני מטר לפחות מהמיטה), ולאחרונה הוספנו נקודה ע"י מתאם אלחוטי לסלון, שנמצאת מאחורי הספה. יש לי כמה שאלות-
1.האם גם המתאם האלחוטי פולט קרינה או רק הראוטר?
2. האם יש מרחק שנחשב יותר "בטוח" שבו ניתן להשאיר את הראוטר והמתאם ממבוגרים?
3. האם מומלץ לכבות את הראוטר והמתאים כשהם אינם בשימוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון20/06/20181. גם המתאם פולט קרינה.
2. מטר אחד לפחות.
3. בפירוש כן. קוצב זמן פשוט יעשה את העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משנאי וגבי מתחחשמלי20/06/2018
שלום,
אשמח לדעת מה מרחק הבטחון משנאי חברת חשמל.
כמו כן הבחנתי בקו מתח שלוי על הבניין ממש מעל חדר השינה שלי. האם הנ"ל מקרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון20/06/20181. 10 מטרים.
2. ניתן לדעת רק על סמך מדידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדני וואלף בקשר לטלק , אשמח לעזרהאורה19/06/2018
שלום רב , אני קצת בחרדות אני יודעת שהשאלה תשמע קצץ מוזרה אבל היא מטרידה אותי.. , קראתי שטלק מסוכן לנשימה ..יש לי טלק של חברת אזורה( רשום שהוא באישור משרד הבריאות ) כבר 5 שנים בבית , הוא יושב ככה סתם על מדף (יש לציין שהבית שלי גדול ) שמתי לב שמחוץ לבקבוק יש שאריות של טלק על הפקק עצמו , האם יש חשש שנשמנו את השאריות של הטלק למרות ש לא היה בשימוש כמעט , רק ככה סתם עמד על מדף ? האם חשיפה מסוכנת זה רק שבאמת נושמים את הטלק מתוך הבקבוק או גם במקרה שציינתי ?יש ילדים קטנים בבית , יש לציין שלא היה להם כמעט בעיות נשימה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא קרה דבר. הסירי דאגה מליבך.
רם דישון20/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון שטלק מסוכן שנושמים אותו ואישור משרד הבריאות לא מתייחס לזה
ד``ר דני וולף23/06/2018אגב גם אבק גיר של פעם מסוכן באותה מידה, ולכן לתינוקות אסור בכלל להשתמש בטלק.
ומתשובתי אפשר להבין שאין שום סכנה מטלק סגור בבקבוק, ועצם העובדה שנשארו גרגירים דבוקים לבקבוק במשך שנים אומר שלא נשמתם אותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח מגג אסבסטליטל19/06/2018
שלום. היום גילתי בסביבה שאני מתגוררת גג אסבסט , אני מניחה כ120 מטר..משהו כזה..האם זה מרחק בטוח ?
אין סיכון כל עוד לא מרסקים או הורסים את הגג.
רם דישון20/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לקרינה מייננת בהריון צעירזהבה17/06/2018
שלום,
אתמול טסתי מאילת לת"א.נעמדתי באחת הפינות של השדה למשך 10 דקות. לפתע הבחנתי ב-3 עמדות שהיו ממוקמות במרחק של כמטר מהמקום בו עמדתי.
העמדות הללו אחראיות לזיהוי החומרים הנסרקים ע"י מקלות ידניים בחיפוש בתיקי נוסעים.
על כל עמדה מה-3 הייתה מודברקת מדבקה רדיואקטיבית עם ההודעה- זהירות לא להתקרב, קרינה מייננת.
אני בחרדה מאתמול, כ"כ כעסתי על עצמי.
מישהו יכול לומר לי כמה הדבר מסוכן לעובר ואיזה נזק נגרם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא קרה דבר.
רם דישון17/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל לתת עוד מידע?
X17/06/2018היי, תוכל לפרט? אני בחרדות מאתמול.שוקלת הפסקת הריון.
עמדתי שם 10 דקות ארוכות והיה שימוש בעמדות.
מה אם אחת מהן תקולה ו/או פולטת קרינה רדיואקטיבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נא פני לד״ר וולף.
רם דישון18/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר וולף תוכל בבקשה להתייחס?
T18/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ד״ר וולף- נא תשובתך.
רם דישון23/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניית בלוטוס חוטית וקרינהמורין גרבר15/06/2018
שלום,
האם אוזניית בלוטוס חוטית עדיפה מאוזניית בלוטוס רגילה,מבחינת קרינה?
והאם אוזניות רגילות,יש להן פחות קרינה מאוזניות שעובדות דרך הבלוטוס?
תודה-רבה,
בברכה,
מורין גרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הבדל משמעותי.
רם דישון16/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי ענק שמגיע עד קומה 3ספיר15/06/2018
שלום. השנאי הענק ליד ביתי מגיע עד קומה 3 ואני גרה בקומה רביעית. המרחק לקו הבניין כ- 6 מטרים. האם דירתי חשופה?
כמו כן שואלת היכן ניתן לרכוש מכשיר מדידה לשימוש עצמי לבדיקת קרינה מעמוד החשמל וקרינה מאנטנות סלולריות שהתקין השכן שלי בקומה 8 על הגג שלו? מה שמות המכשירים המומלצים לרכישה והיכן ניתן לרכשם?תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון15/06/20181. נא שלחי בפרטי תמונה של השנאי.
2. מה המרחק הפיזי (האלכסוני) ממנו לדירתך?
3. פני בפרטי לגבי רכישה/השכרה של מכשיר. האתר הזה אינו מאפשר כתיבת כתובות דוא״ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת רנטגן משהייה ממושכת ליד מכנות שיקוף ברכבתמירב13/06/2018
שלום,
אני בהריון בשבוע 28 (חודש שביעי).
היום נסעתי ברכבת, וחיכיתי בין 15-20 דקות בתוך התחנה במרחק של כ-12 מטרים להערכתי ממכונת השיקוף של התיקים, שכידוע עובדת על קרינת רנטגן.
יש לציין שמהמקום בו שהיתי כל הזמן הזה, ראיתי את הפתח ממנו יוצאים התיקים דרך הוילון שנמצא בקצה המכונה. רוב הזמן לא עמדתי ממש מול פתח המכונה, אלא באלכסון ממנה, אך יכולתי לראות כאמור את הפתח ממנו יוצאים התיקים.
אני מאוד מודאגת בקשר לעובר ולהריון במיוחד בשל העובדה שהחשיפה שלי לא הייתה רגעית, אלא ממושכת - כאמור בין 15-20 דקות.
אשמח לדעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא קרה דבר. הקרינה ממוקדת מאד.
רם דישון14/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות
מירב16/06/2018תודה רבה על התשובה.
כתבת לי שהקרינה ממוקדת ולכן אין בעיה. בחיפוש שעשיתי בפורום מצאתי תשובה שלך למישהי אחרת, בה כתבת שיש זליגה מזערית של קרינה.
1. האם המרחק של 12 מטרים הוא מרחק גדול מספיק כדי לא להיות בטווח של הקרינה המזערית שדולפת? ומה לגבי שהיה של מספר דקות במרחק 3-6 מטרים?
2. האם הקרינה יוצאת בעוצמה גדולה יותר כשהוילון של התיקים נפתח? כששהיתי שם, הרבה תיקים עברו והוילון זז רוב הזמן וכאמור עמדתי במיקום בומיכולתי לראות את הוילון והתיקים, אם כי באלכסון.
אני מאוד מאוד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אינני מכיר את המכונה לעומק,
רם דישון16/06/2018אך לו אני הייתי צריך לתכנן אותה, הייתי בונה אותה עם וילונות כפולים. הדאגה היא לא למישהו שעומד וממתין לתיק שלו או סתם נמצא ליד, אלא לעובדים שיושבים לא רחוק 8 שעות רצופות. תאמיני שהמשרד להגנת הסביבה (נדמה לי שהוא האחראי לזה) בודק תקופתית את הזליגה על מנת לוודא שאין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום בדיקת קרינה - מתקני גישה במרחק אוירי של כ-250 מטראפרת13/06/2018
אנחנו שוקלים לעבור לדירה במרחק אוירי של בין 220 ל-280 מטר משלושה מתקני גישה של פלאפון, סלקום ופרטנר קרובים זה לזה. ברור שנעשה בדיקת קרינה. אבל כיון שהמדידות הם חד פעמיות אשמח לשמוע חוות דעת מניסיונכם המצטבר.
שלחי את דוח הבדיקה לעיון.
רם דישון14/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מהמקרר האם זה מסוכןאסתר הלוי12/06/2018
אני כבר מעל חודשיים ישנה קיר ליד המקרר האם זה מסוכן?
אם המרחק הכללי מהמקרר עד לגופך הוא 50 ס״מ- אין שום בעיה.
רם דישון14/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמל ליד הבנייןטל12/06/2018
שלום. אני מאד רוצה לקנות את הדירה שבתמונה- היא מסומנת באדום.
אבל ראיתי שיש ליד זה עמוד חשמל,
האם הוא מסוכן? מבחינת הקרינה.
אני מתלבטת רק בגלל העמוד.
מה המרחק מהדירה לעמוד?
רם דישון12/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני יודעת. זה בעיר אחרת. מה המינימום שצריך? אמדוד כשאהיה שם
טל13/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
10 מטרים.
רם דישון14/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסביבות 10-11 מטר
טל15/06/2018אין סכנה בכלל אחרי 10 מטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נכון.
רם דישון16/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירה אל מול אנטנהמוטרדת12/06/2018
שלום וברכה
אני מעוניינת לשכור דירה (קראוון) בישוב בו אני גרה.
מול הקראוון ישנה אנטנה סלולרית, לתחושתי מאד קרובה.
הגעתי עד האחראי קרינה של המשרד להגנת הסביבה. הוא פתח את הדו"ח של הבדיקה השנתית (שהייתה לפני כחודשיים) ואמר לי שהמבנה המסויים שאני מעוניינת בו קולט בין 1 ל2 מיקרוואט לסמ"ר (כשהתקן על פי חוק הוא 400). הוא אמר שהמכשיר שקולט הוא עד תדר של 2 והמבנה הנ"ל נמצא מתחת לרדאר של המכשיר.
השאלה היא האם ניתן לעבור לשם בראש שקט? משהו בי לא רגוע בגלל הקירבה לאנטנה.
ואם האנטנה מאושרת ועל פי הנתונים במפה באתר של החברה להגנת הסביבה מראה שעוצמת הקרינה היא 2 מיקרו וואט לסמ"ר היא 2, זה כולל גם את המרחבים הציבוריים כמו גני משחקים וכו'?
אז שאלתי בקצרה- האם לדעתכם כל הסיפור הזה מספיק בטיחותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאחר והקרינה בקראוון היא 2 מיקרוואט לסמ״ר,
רם דישון12/06/2018ומאחר ומדובר בקראוון שמנחית מעט את הקרינה- אינני יכול להמליץ עליו כבטיחותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמונה לא מהארץ- האם אנטנהמירב11/06/2018
שלום מתכננים לטוס למלון עם ילדים בבולגריה מול המלון שדה מגודר עם עמודים ממתכת. האם אנטנות? אם כן- מה זה?
תודה רבה
נא שלחי תמונה בפרטי.
רם דישון12/06/2018פרט לכך, מאירוע קצר מועד אין סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי דירה בסמוך לאחד החדרים יש אוסף מכדירי חשמל שחלקם עובד חלק מדעות היממה האם עלי להיות מודאג?אבי ראובני11/06/2018
עברתי לדירה אני גר בירת קרקע, במחסן סמוך לחדר פעוט במרחק כמטר מהקיר יש תנור שריפת קרמיקה שעובד בהספקי חשמל גבוהים, בחלק משעות היום, בנוסף יש במחסן במרחק כמטר מהקיר ושלוש מטר מהמיטה דוד חשמל דעובד כ 6 שעות ביום, יש בחדר גם ארון נתיכים כ 2 מטר מרוחק מהמיטה.
אני כרגע נמנע מלאפר לפעוט לישון בחדר מחשש לקרינה, האם הדאגה מוצדקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרוב לוודאי שאין בעיה, אבל הטוב ביותר הוא למדוד.
רם דישון12/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה על גג מבנהשני10/06/2018
שלום,
על גג מבנה יש אנטנת עוקץ, קרינה 62.5.
לבני יש חוג באותו מבנה בקומה אחרונה. פעם בשבוע למשך שעתיים.
באם יש סכנה בריאותית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרוב לוודאי שאין בעיה, אבל הטוב ביותר הוא למדוד.
רם דישון12/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)