מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינת סלולר ברכבת בהריוןמיכל27/05/2018
שלום רב. במשך ההריון נאלצתי לנסוע במשך מספר חודשים ברכבת. מיותר לציין שהייתי מוקפת באנשים שדיברו בסלולרי. בנוסף ברוב טיפשותי גם עברתי בכניסה במגנומטר, לא חשבתי בזמנו שעלולה להיות לכך חלילה השפעה. האם נבדקה השפעות של מספר חודשים של חשיפות כאלו על עוברים? אני בחרדה ממשית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אין מענה?
מיכל31/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגנומטר לא מזיק, קרינת הסלולר ברכבת עלולה להיות חזקה אך רוב הזמן לא תגיע לתינוק בעוצמה מאיימת
ד``ר דני וולף31/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבת שלום שאלה לרם דישוןליאור25/05/2018
התקינו לי בחדר של הילדה בדיקה לגילוי גז ראדון ל3 חודשים , המכשיר ממוקם מעל מיטת הבת שלי , האם יש בכך סיכון שהבת שלי ישנה מתחת למכשיר ? האם המכשיר פולט קרינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון. המכשיר אינו פולט קרינה.
רם דישון26/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה על גבעת קוזלובסקי בגבעתייםציפי.י23/05/2018
איך אפשר לדעת עד איזה מרחק יש קרינה חזקה מהאנטנה שעומדת בראש הגבעה ועליה מתקנים שונים.ניטור שראינו באתר איכות הסביבה מראה 7 ברחוב גלבוע שנמצא 400 מטר משם.האם כל הבתים שברדיוס כזה באותה קרינה?האם מספיק למדוד בבית הספציפי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאן חייבים מדידה מקצועית, כי המכשירים הפשוטים אינם מכסים את כל התדרים שמשודרים בגבעה.
רם דישון24/05/2018אין דרך אחרת לדעת. המדידה חייבת להיעשות בבית הספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה ספציפית
ציפי.י24/05/2018תאורטית האם יכול להיות שבאותו בנין יהיו ממצאים שונים בכל דירה או חדר.האם ניטור של 7 ליד בית ספר זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון25/05/20181. תתכנה תוצאות שונות בדירות שונות.
2. 7 מה? מי מדד? באיזה תדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ציפי.י25/05/2018המדידה על ידי 2 תחנות ניטור בגבעתיים.ברחוב זבוטיסנקי וברחוב גלבוע.הבן שלי ראה באתר איכות הסביבה של גבעתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בקשי מהמשרד להגנת הסביבה להציב בביתך תחנת ניטור למשך מספר ימים, ואז אוכל לענת.
רם דישון28/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניטור
ציפי.י29/05/2018תודה לתשובתך.היה מדובר על בית לקניה.הבן שלי חושש מהאנטנות ומהטרנספורמטורים הצמודים לבתים אז בנתיים לא קונים שם באזור....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על מכשיר מדידה
תמיר11/08/2020שלום, אני שוקל לרכוש דירה באזור ונושא הקרינה מטריד אותי.
אני מעוניין לרכוש מכשיר מדידה שיכול להתמודד עם כל הספטקטרום הקרינה מגבעת קוזלובסקי בגבעתיים ולתת מדידה אמינה, האם ניתן להמליץ על מכשיר מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
7 באילו יחידות?
רם דישון11/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לקרינה במקום עבודהיאיר22/05/2018
שלום. הנני עובד באופן זמני (חודשיים שלוש) בבנק ברמת גן (אזור הרצל/ביאליק) במרתף בקומה מינוס אחת. אין אוורור טבעי ויש מאוורור/מזגן. יש פתחים של מים ששומעים מים מלמטה. האם יש סכנה של גז ראדון ברמה גבוהה? בהתחשב באזור(שלא נחשב מועד חריג לרדון ובזמן השהיה (6 שעות יומיות לתקופה זמנית). מצורפת תמונה . אני כבר חודש שם. אם יש גז הסכנה הבריאותית היא אם עובדים המון זמן? וגם חולים אחרי שנים ולא מיידי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבים למדוד, אולם אם מדובר בבנייה חדשה יחסית 20 שנה ובהתחשב בזמן המוגבל לא הייתי נבהל
ד``ר דני וולף26/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ליד שקע אליו מחובר מזגןחנה22/05/2018
שלום וברכה. בני מתגורר בפנימיה שם הוא ישן במיטה הצמודה לשקע חשמלי המפעיל במהלך הלילה מזגן דרך שעון שבת (כדי לאפשר הפוגותבפעילות המזגן). לדבריו נמצא בקו המותן שלו . האם זה בעייתי?
רוב תודות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדאי למדוד.
רם דישון22/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה של ממיר טלויזיה עם אינטרנטדנה21/05/2018
שלום
רציתי לשאול האם יש הבדל מבחינת הקרינה בין חיבור לחברת טלויזיה המספקת ממירים אשר עובדים על אינטרנט בלבד לעומת ממיר לווייני או כבלים? יש לציין שהחיבור של הממירים הוא חיבור WIFI ובחלקם ניתן גם חוטי.
בנוסף, אם הראוטר יושב בחדר רחוק, ואני צופה בטלויזיה עם ממיר WIFI, האם השימוש עצמו בממיר גורם לקרינה חזקה יותר בחדר? או שעצם העובדה שהוא מחובר גם גורם לקרינה?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוב הממירים דומים. רצוי לשמוא על מרחק של מטר מהם, ללא קשר אם הם פעילים או לא.
רם דישון22/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק מקרינה בבדיקת ctאנונימי21/05/2018
מה מידת נזק מבדיקת Ct בטן בגיל 20? אני מתלבט לגבי ביצוע הבדיקה בשל הנזק הכרוך בה.
צריך לשקול מה המשמעות הקלינית להמנעות מביצוע הבדיקה.
רם דישון24/05/2018יתכן שעלולים להחטיא בעיה רפואית משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו מתח חשמלי מעל הביתענבל21/05/2018
מעלה שוב את ההודעה... לא קיבלתי תשובה
אני גרה בקראווילה ועובר כמעט מעל לחדר השינה קו המתח המצולם. אני לא רגועה בנוגע לקרבת הבית אליו... עד כמה מסוכן?
מה המרחק מהקו לבית?
רם דישון22/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה13 מטר מחדר השינה (הנק' הכי קרובה)
ענבל23/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין שום בעיה.
רם דישון24/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי לקרינה לאדם שנישען על הקיר למשך כשעה כשצמוד לאותו קיר ישארון חשמל ענקי של הבניןרוני20/05/2018
מה הסיכוי לאדם שנישען על קיר למשך שעה כשצמוד לקיר יש ארון חשמל ענקי של הבנין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה
רוני21/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מאירוע חד פעמי אין שום סיכון.
רם דישון22/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלוויזיה חכמה עם WIFI מובנהאודי20/05/2018
יש לי בחדר טלוויזיה חכמה עם WIFI מובנה בתוכה, וקראתי באיזה מקום שזה מקור משמעותי לקרינה.
שאלתי היא- אם אני מכבה את הטלוויזיה כל יום בלילה ומוציא אותה מהחשמל, האם זה בוודאות מנטרל את האינטרנט האלחוטי שמובנה בתוכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי. לדעתי יש גם אפשרות לכבות את הWIFI
ד``ר דני וולף20/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורן של אנטנה סלולרית כ-150 מטר מדירהשחר18/05/2018
האם יש סיכון מהקרינה של אנטנה סלולרית הנמצאית כ-150 מטר ללא קו ראייה מתוך הדירה לאנטנה? הדירה פונה לדרום-מזרח, כאשר האנטנה נמצאית מערבית לבניין. קו הראייה היחידי הוא מהמרפסת שפונה דרומה, אך גם פתוחה מערבה. בין תורן האנטנה והבניין יש קו ראייה (קו ראייה בתוך הדירה יש רק בדירות המערביות).
דרך כמה קירות האות צריך לעבור במרחק כזה ע"מ להיות מונחת לרמה בטוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטופוגרפיה הנוכחית אין סכנה, כל החישובים האחרים רצוי למדוד ישירות
ד``ר דני וולף19/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה כוונתך ב"חישובים האחרים"?
שחר20/05/2018תודה על המענה המהיר! למה כוונתך ב"חישובים האחרים"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה לשאלה לא
ד``ר דני וולף20/05/2018האם יש סיכון מהקרינה של אנטנה סלולרית הנמצאית כ-150 מטר ללא קו ראייה מתוך הדירה לאנטנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחת טוסטראובן על מקררגנית18/05/2018
שלום! האם מותר להניח טוסטר אובן על מקרר? (האופצייה האחרת היא נמוך מאוד על הרצפה על דרגש נמוך(.אגב,פורום מועיל.תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
ד``ר דני וולף19/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עכבר אופטי - לייזר או לדנתן18/05/2018
אני עובד על שולחן קפה מעץ במשך שנים. העכבר שלי עכשיו הוא עכבר לד ובעבר היה לייזר. משטח השולחן בנוי מלוחות וביניהם חריצים דקים ולעיתים גם נקבים קטנים שדרכם רואים את הרצפה . כעת לאחר שנים שמתי לב שהאור מהעכבר לעיתים נופל על כף רגלי שמתחת לשולחן (המרחק בין העכבר לכף רגלי ככ 35 ס"מ.
1. האם זה מסוכן? כלומר, האם כשאור העכבר פוגע בעור חשוף ממרחק 35 ס"מ יש סכנה של קרינה?
2. האם זה נכון גם במקרה של של עכבר לייזר וגם במקרה של עכבר לד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת IR או לייזר לא מסרטנות ברמות כאלו
ד``ר דני וולף19/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה היא במרחק הזה או ברמה הנפלטת מעכבר?
נתן19/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושש שדילגו על שאלת הממשך שלי...
נתן21/05/2018האם הכוונה היא שמעכבר הקרינה שנפלטת אינפרא או לייזר איינה בעוצמה מזיקה, או שבמרחק של 35 ס"מ איננה מזיקה?
הקרינה הנפלטת היא בעוצמה שאינה מזיקה.
רם דישון28/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רנטגן לתינוקת בת 5 חודשיםרינת18/05/2018
האורתופד של בתי בת ה5 חודשים המליץ על צילום רנטגן בירך בגלל שבאולטרסאונד פרקי הירכים שעושים לתינוקות לא התקבל ממצא ברור. אני חוששת לחשוף תינוקת כזו קטנה לקרינת רנטגן . האם כדאי להתעקש לקבל חוות דעת שנייה או שצילום כזה לא מהווה סיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנתונים לא מושלמים כמובן, אולם על פניו נראה לי שכדאי לקבל עוד חוות דעת אם אין דרך אחרת, או אם אפשר פשוט לעקוב
ד``ר דני וולף18/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מוגברת מכיסוי תורן שבוררוני17/05/2018
בסמיכות לביתי מוצב תורן, לפי נתוני המשרד לאיכות הסביבה אחוז החשיפה הוא 0.25, תקין?), שמתי לב שיש כיסוי שבור, האם הקרינה מוגברת במקרה כזה? מצרף תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא הכיסוי הוא רק "ליופי" כדי שלא יראו את האנטנות בעין
ד``ר דני וולף18/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)