מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיקום של אנטנה סלולריתתהילה20/01/2018
שלום
רציתי לברר האם אנטנה סלולרית המוצבת במרחק של כ-100 -150 מ׳ מגן ילדים, ללא בתים החוסמים את הראות בדרך, צריכה להדאיג?
מצורפת תמונה המדגימה את מה שנשקף מחצר גן הילדים.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן. צריכה להדאיג. כדאי למדוד.
רם דישון22/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בשעון היד הפשוט של casioרועי20/01/2018
מדי לילה אני ישן עם שעון יד של casio בסמוך לראשי. מדובר בדגם ישן ופשוט כפי שמופיע בלינק למטה (CASIO F-91W-1).
ברצוני לדעת האם בשעון הנ"ל יש קרינה, ובפרט האם זה מזיק לישון איתו בסמוך לראשי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום סיכון.
רם דישון22/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנה סלולרית בדירהאלמוני19/01/2018
שלום
אני מעוניינת לקנות דירה ... אם קיימת אנטנה סלולרית בדירה שעוצמתה הוא 2 מיקרו וואט לסמר על פי המשרד להגנת הסביבה
עד כמה זה מסוכן למתגוררים בבית?
האם ההשפעה היא חמורה יותר על המתגוררים בבית או על הסובבים בבניין?
האם להתרחק מהדירה הזאת או שהמצב לא כל כך נורא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה אינה ברורה. נא הבהר:
רם דישון20/01/20181. האם ישנה אנטנה בדירה?
2. האם הערך שבו נקבת נלקח מאתר המשרד להגנת הסביבה?
אם מדדת בדירה עצמה 2 מיקרוואט לסמ״ר, או אם יש אנטנה בדירה- התרחק מהדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהקשר לאנטנה בדירה
אלמוני20/01/2018כן האנטנה נמצאת בדירה , במרפסת.
הערך נלקח מאתר המשרד להגנת הסביבה
על פי האתר היה רשום שהעוצמה 2.. לא יודעת אם זה בדירה עצמה או מה שהיא פולטת למסביב
רציתי לדעת כמה זה נורא? האם ההשפעה יותר על הגרים בבית או על הבניינים מסביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון22/01/2018אם בבכוונתך לקנות את הדירה- בררי מה כתוב בחוזה של הבעלים הנוכחי מול חברת/חברות הסלולר. כעקרון- אל תחשבי אפילו על הדירה כל עוד יש בה אנטנה פעילה. אם באפשרותך לסיים את החוזה ולהסיר את האנטנה לחלוטין לפני הרכישה- מה טוב. אחרת- התרחקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרינה ברכב היברידישואלת19/01/2018
הי
אנחנו מתלבטים בנוגע לרכישת רכב היברידי חדש ומתלבטים בין 2 דגמים או האם בכלל כדאי רכב היברידי.
כמובן בסוכנויות רכב וגם במוסכים מציינים שבדגמים החדשים אין קרינה ולא נשקפת כלל סכנה.
אנחנו רוצים להיות שקטים ובטוחים מאחר ואנו הורים לילדים שישבו במושב האחורי, ולכן החלטנו לערוך בדיקת קרינה במושבים האחוריים.
רציתי לברר באיזה אופן עלינו לבצע זאת (האם בזמן נסיעה או מספיק שהמנוע עובד ועומדים במקום)? משך זמן המדידה? וכיצד אנו יודעים שאנחנו מזמינים בודק אמין ומכשיר אמין? האם ישנה תעודה או תקן שיכול להראות לנו? כיצד מתחילים לחפש מישהו אמין? הרשת מוצפת בפרסומות לשירותים מסוג זה.
תודה מראש על התשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לי ניסיון רב בנושא זה, לכן מציע את המתווה הבא:
רם דישון20/01/2018רכשי מכשיר מדידה ומדדי כאשר הרכב בעמידה והמנוע פועל.
חזרי על המדידה בזמן נסיעה, בנקודה בה מדדת את הקרינה הגבוהה ביותר בזמן עמידה.
נשמח גם אם תשתפי אותנו בתוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות בלוטוס-האם יש בהם קרינה?אבי19/01/2018
שלום רב.
לפי מיטב הבנתי,לאוזניות בלוטוס יש "קרינה כפולה" בזמן שיחה,גם מהנייד שנמצא בכיס וגם מהאוזניות עצמן שמקושרות בצורה אלחוטית(בלוטוס) לנייד.
אך אם אני משתמש באוזניות בלוטוס אך ורק לשמיעת מוזיקה שנמצאת בנייד,האם גם אז רוחשת אותה קרינה?
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת אזניות בלוטוס לא מעבירות את קרינת הפלאפון. הן בעצמן מקרינות באותו תדר אולם בעוצמה מזערית. אם מכניסים אותן לתוך האוזן עמוק שעות רבות מאוד בהחלט יש קרינה שנספגת כמעט כולה לתוך רקמות האוזן ולא יוצאת החוצה, גם אם אתה קופץ על רגל אחת כדי להוציא אותה
ד``ר דני וולף19/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משקעי חשמל סמוכים למיטהקובי19/01/2018
שלום, בחדר השינה שלנו שקעי החשמל די סמוכים למיטה (מרחק של כ 50-60 ס"מ מכריות הראש) במהלך הלילה, באופן די קבוע אנו מטעינים את הטלפונים הניידים שלנו כשהם מחוברים לשקעים אלו. אמנם אנו מרחיקים את המכשיר עצמו למרחק של כמטר בערך מראשנו. אך האם עצם העובדה כי הוא מוטען משקע שנמצא במרחק שציינתי מסכנת אותנו. (מצ"ב תמונה) אשמח לדעת מהו ה" מרחק הבטוח"
תודה על תשובתכם בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיקר הקרינה מהטעינה היא באמת במטען שנכנס לשקע, אולם זניח לחלוטין
ד``ר דני וולף19/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכונית היברידית 2018מודאגת18/01/2018
שלום
קראתי במקומות רבים וכאן באתר על כך שישנה סכנה ברכבים היברידיים מבחינת הקרינה בעיקר במושב האחורי.
רציתי לדעת האם הדבר נכון גם בדגמים החדשים? והאם רמת הקרינה היא אכן גבוהה וחורגת מהמותר כך שכדאי לוותר על רכב היברידי כרכב משפחתי עיקרי שמסיע בין היתר גם ילדים.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לדעת. חייבים למדוד.
רם דישון18/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה מכלי שהתחמם במיקרוגלמירי18/01/2018
שלום,
אני לא מחממת אוכל במקרוגל,אבל היום כן חיממתי,התרחקתי מהמקרוגל,אבל כשאכלתי אכלתי את האוכל חם,מרגישה כמו שפשוף בגרון,האם יש השפעה של קרינה בזמן שאכלתי?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום השפעה הקרינה לא מועברת דרך שום מדיה. מי אמר שפסיכולוגיה איננה אחד הגורמים החשובים בהרגשת מחלה
ד``ר דני וולף18/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום צלעות וסיכוני קרינהתום17/01/2018
שלום עשיתי צילום צלעות. במהלכו נערכו לי ארבעה צילומים ביחד ( גב, קדימה, לצדדים פעמים).
רציתי לדעת מה הסיכון במידה וקיים? והאם נכון שהצילומים היום מופחתים קרינה?
תודה מראש על המענה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זניח לגמרי
ד``ר דני וולף17/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם ממ"ד כחדר ילדיםתהילה16/01/2018
הי
האם ישנה בעיה לשכן ילד בחדר ממ"ד?
קרינה? בריאות החומרים?...
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי לא אף שהממדים החדשים מאווררים היטב ולא כל כך מקרינים
ד``ר דני וולף17/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום מת ילד בחדרדנה16/01/2018
שלום
רציתי לשאול במה יש להתחשב בבחירת מיקום מיטת ילד בחדר?
שקעים? מכשירי חשמל? קירות חיצוניים עדיפים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחירו כותרת: מיקום מיטת ילד בחדר (כמובן)
דנה16/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית ליד גן ילדיםtalia16/01/2018
שלום
אני כעת בחיפושי גן עבור הבן שלי
המליצו לי מאוד על גן מסויים וכאשר הלכתי לשם ראיתי שהגן יושב סמוך לשטח פתוח, ובמרחק של כ- 50 מ' (אולי יותר, קשה לי להעריך) ישנה אנטנה סלולרית גדולה. אני מאוד חוששת מכך. מה המרחק הבטוח? האם זה קרוב מדי ולא כדאי לרשום לגן זה?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה סלולרית ליד גן ילדים - מקפיצה שוב את השאלה
Talia18/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ניתן לדעת. חייבים למדוד.
רם דישון18/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיר בטון מזוין הברזל של הזיון עוצר קרינהרלי16/01/2018
מארון חשמל?
ממכשירי חשמל כבדים, כמו מקרר?
מראוטר אלחוטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנחית בהרבה רק קרינת RF. קרינת חשמל לא מושפעת
ד``ר דני וולף17/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולרית בתוך רכבליאת16/01/2018
היי , יש לי שאלה אני מאוד מוטרדת , בדרך כלל שאני נכנסת לרכב אני מכבה את האינטרנט כי הבנתי שברכב עוצמת הסלולר יותר חזקה , אך מתחילת ההריון מדי פעם אני וחברה שלי הולכות לטייל והיא לפעמים בוואצאפ ולפעמים מקבלת שיחות טלפון כשאנחנו ברכב ואני די לחוצה שאם זה יכול לגרום נזק לעובר ...מה דעתכן האם להמנע מלנסוע איתה שוב באותו רכב ? כשאני אומרת לה שזה לא ממש בריא זה מוזר לה מה שאני אומרת . מה דעתכם בעניין הזה ? עד כמה משמעותית הקרינה בתוך רכב במיוחד בזמן הריון או כשילדים קטנים נמצאים איתי ברכב ?האם מוצדק לכבות אינטרנט ברכב או שזה מוגזם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רצוי להמעיט בשימוש בסלולרי ברכב. אם זה לעיתים רחוקות- אין סיכון.
רם דישון16/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מקירות בבניין משנות החמישיםאמא מודאגת15/01/2018
אנחנו גרים בבניין משנות החמישים. הבת שלי בת 3 ישנה בצמוד לקיר חיצוני והתינוקת בצמוד לקיר פנימי. לאחר קריאה בפורום אני ממש בחרדה. האם בבתים ישנים יש יותר קרינה מבתים חדשים? מה לעשות? האם נגרם נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מקירות בבניין משנות החמישים
אמא מודאגת16/01/2018מקפיצה את השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)