מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה המרחק הבטוח מעמוד החשמלד``ר דני וולף30/11/2017
אודה לכם בעזרתכם מה המרחק הבטוח מעמוד החשמל שבתמונה. הוא צמוד לגן ילדים שאני שוקלת האם להכניס את ביתי אליו. תודה נראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
7 מטרים.
רם דישון30/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטענת פלפון עם כבל USB למחשבשי29/11/2017
שלום,
הפנמתי שצריך להתרחק מהמטען ומהטלפון כשמטעינים טלפון עם מטען רגיל שמחובר לקיר..
מה לגבי הטענת טלפון סלולרי עם כבל USD למחשב, האם זה גם פולט קרינה באופן חזק יותר?
האם צריך להתרחק מהמחשב? מהטלפון? וכמה צריך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בניגוד למה שמקובל לחשוב, הקרינה החשמלית ממכשיר הפלאפון לא מושפעת מהטעינה מכל סוג שהוא. הקרינה מהמטען עצמו או מהמחשב זניחות גם הן.
ד``ר דני וולף30/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בממד לילד אסמטי ואלרגיהילי29/11/2017
שלום רב.
הבן שלי בן 11.5 אסמטי ואלרגי.
מחוסר מקום בבית הוא עובר לישון בממד.
האם זה בסדר???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגמרי במקרה עניתי קודם לשאלה דומה והכללתי גם תשובה לאסתמתיים. ראו תשובה לנירה. ילד אסתמטי לא נמצא בסיכון רב יותר מהקרינה בממד מכל ילד אחר. ילד אסתמטי צריך להימנע מאבק בית וזה חופף להימנעות האבק בממד
ד``ר דני וולף30/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה עם מחשב נייד בעמדת עגינהלירי29/11/2017
שלום
המחשב האישי שלי בעבודה הוא מחשב נייד. כאשר אני מגיעה למשרד אני מחברת אותו לעמדת עגינה ואז אני עובדת עם מקלדת ומסך גדול, אך זה בעצם משדר מה שיש במחשב בנייד עצמו (כלומר הוא עובד במקביל). אני מנסה להרחיק ממני עד כמה שניתן את עמדת העגינה והמחשב עצמו. מה המרחק הבטוח מבחינת קרינה?
יש לציין שאני בריון ועל כן הנושא מטריד אותי יוצר בימים אלו.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק המחשב עצמו מקרין קרינת רדיו. מטר מהמחשב עצמו מספיק בהחלט. כל השאר לא מקרין
ד``ר דני וולף30/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרבה לראוטר בזמן הריוןמילי29/11/2017
שלום
אני מלמדת באופן פרטי תלמיד שעה וחצי בשבוע. היום שמתי לב שהראוטר שלו (גם המחשב) נמצא על שולחן העבודה שלו קרוב מאוד למקום הישיבה שלי ( אין מרחק של מטר או שניים אלא ממש קרוב). אני בחודש תשיעי וכל חודשי ההריון לא שמתי לב לכך.האם זה נורא להיות בקרבת ראוטר (קרוב מאוד) שעה וחצי בשבוע בתקופת ההריון? יש לציין שזה ראוטר אלחוטי עם מודם של חברת הוט...
שאלה נוספת: מה פולט יותר קרינה? טלפון סלולארי או טלפון אלחוטי?
מאוד מודאגת
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזמן כזה קצר יחסית, מרחק של מטר מספיק. לשאלה השנייה תלוי בגורמים רבים, מרחק מנקודות השידור בעיקר, סוג האלחוטי ועוד.
ד``ר דני וולף30/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת קרינה ממחשב ניידדנה28/11/2017
אני יושבת בעבודה מאחורי מישהו שעובד עם מחשב נייד במרחק של 50 ס"מ אולי. האם זה מרחק מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המרחק מספיק, בתנאי שהמחשב אינו מחובר לאינטרנט באלחוטי (ויי פיי).
רם דישון28/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מסיטי לשיניים לילד בן 11לאה28/11/2017
בני בן 11 צריך לעשות סיטי לשיניים האם יש בזה קרינה מסוכנת עבור ילד בגילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש קרינה די חזקה, מייננת, ומצטברת, אולם רחוק מלהיות מסוכנת, ובדיקה כזו בדרך כלל גם לא ניתנת בלי סיבה מוצדקת מאוד, ועוברת בקרה הדוקה אם באמת חיונית
ד``ר דני וולף29/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשיניים
לאה29/11/2017לאור מה שכתבת אני שוקלת האם לעשות את הסיטי לשיניים של הילד האורטודנט הסביר לי שבלי הסיטי לא נוכל לעשות פלטה לילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצתי החמה, עשי CT בלי לדאוג. לילדים שלי הייתי עושה בלי חשש
ד``ר דני וולף30/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפונים חכמים במצב טיסההילה שדה28/11/2017
שלום, אני רוצה לקנות טלפון, אבל אמרו לי שטלפון חכם קורן גם כשהוא על מצב טיסה, כי מרוב שהוא חכם אז הוא קורן כמו מכשיר חשמלי. האם זה נכון? ואם כן, הקרינה הזאת זניחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במצב טיסה שום טלפון אינו מקרין כלל. נקודה. מי שאמר לך אינו יודע מה הוא מדבר.
רם דישון28/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת קרינה בבדיקת MRIשמעון28/11/2017
בוקר טוב
האם בבדיקת MRI לברך יש בו קרינה והאם נותנים חומר שיקוף שמקרין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלילי לשתי השאלות.
רם דישון28/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בהריון במעברים אוטומטיםטלי27/11/2017
הי
אני בהריון הטרימסטרים ראשון
נכנסתי היום בכניסה של בניין משרדים עם מעברים שנפתחים אוטומטית עם קורא כרטיסים. לאחר מכן ראיתי שלט שילדים ונשים בהריון צריכים לעבור במעבר הנכים. נלחצתי ושאלתי מה הסיבה... והשומר אמר שנראה לו שזה בגלל קרינה
האם באמת ישנה סכנה כזו?
למה מבוגרים שלא בהריון יכולים להחשף?
האם יתכן ונעשה נזק לעובר מהמעבר?
להערכתי זה כסת״ח בלבד. אין סיכון במעבר של מספר שניות.
רם דישון28/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנורת לילה בחדר ילדיםטליה26/11/2017
שלום
יש לנו מנורת לילה בחדר ילדים אשר מחוברת לשקע באופן קבוע, מכובה בכל שעות הלילה ורק בשעה בה הילדים מנסים להרדם דלוקה.
האם יש בכך סכנה? היא נמצאת בגובה של מטר מעל מיטת הילדים...
האם כאשר היא מכובה אך מחוברת לשרע היא מפיצה קרינה?
אין סיכון.
רם דישון26/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קרינה בהתכתבותורד26/11/2017
כמה רצוי ביום להתכתב בווטסאפ?
אני מרגישה באוזניים מאין תחושה כזו שאני מתכתבת במשך חצי שעה בפלאפון,זה הרבה?
עד כמה רצוי?
מחכה לעדכון
לא ניתן לדעת.
רם דישון26/11/2017רצוי לא להגזים אבל אין מדד לסיכון כי תלוי בהרבה מאד גורמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעינת טלפון בזמן שינהדנה26/11/2017
שלום
אני בשבוע 8 להריון
בטעות נרדמתי הלילה למשך 3 שעות עם הטלפון מוטען לשידה ליד המיטה שלי. התעוררתי במקרה וכאשר ראיתי את זה מאוד נלחצתי.
האם יכול להיות נזק מזה? במיוחד בטרימסטר ראשון?
יש לציין שאנחנו מאוד מקפידים לא להניח ולהטעין טלפונים בחדר השינה.
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאירוע חד פעמי אין שום סיכון.
רם דישון26/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נפלטת קרינה לא מומלצת ממכשירי עיסוי ביתיים כגון: מזרן עיסוי, ומכשיר עיסוי לרגל?דן24/11/2017
גם אם זה ברמה של מגן ברקים או אל פסק- אוותר על הרכישה. כי זה משהו שצמוד לגוף. ואודה לכם אם תאמרו לי ברמה של מה זה. מדובר במזרון ששוכבים עליו שרוטט, מזרון אחד נוסף של עיסוי שיאצו בסיבובים, ומכשירים כאלה שמיניחים עליהם את הרגליים וגולות מסתובבות, או מכשיר שמניחים על העורף ומעסה. וזה כבר קרוב לראש גם...
שאלה נוספת, באיזה רמה הקרינה האדומה מהשלט טלויזיה? מה המרחק שצריך לשמור ממנו, או מהממיר, כל פעולה נעשית איתו כשבעצם נוגעים בו, אז זה נשמע אבוד להימנע מקרינה ממנו..הוא פולט קרינה רק בעת לחיצה או קבוע? גם בעת לחיצה, למה זה שקול מבחינת סכנה לגוף? כמו הדלקת סלולרי , כמו לשבת ליד שנאי כלשהו של מחשב..?מה הדרגה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון26/11/20171. בהתחשב בעובדה שכל מכשירי העיסוי צמודים לגוף לזמן מוגבל, אין בהם כל סיכון.
2. בקרינה אינפרה אדומה של שלט טלויזיה (ומכשירים אחרים) אין כל סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שעון רדיו ושעון דיגיטלי של כל צג בטלפון שולחני זה אותו שעון?רון24/11/2017
שניהם נראים אותו צג דיגיטלי, שניהם פועלים על חשמל, הבנתי שצריך להתרחק משעון רדיו, השאלה היא האם כל שעון צג זה משהו שצריך להתרחק ממנו? כולל בצג טלפון חוטי שולחני?
-אנו שואלים זאת לפני ביטול של טלפון אלחוטי בבית, והשאלה היא האם לרכוש טלפון חוטי עם צג שיחה או ללא צג בכלל, אחרת לא עשינו שום הטבה בענין...
נסחפת. אין סיכון ממכשירים אלו.
רם דישון26/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)