מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אתר זעיר פנימי - אנטנה בהקמהאלעד07/01/2018
בוקר טוב,
ליד בית הספר של ילדי יש מבנה די גדול וחדש של קופת חולים.
באתר של המשרד לאיכות הסביבה כתוב שיש שם "אנטנה סלולרית בהקמה". כשנכנסתי לפרטים אודותיה, כתוב שמדובר ב"אתר זעיר פנימי". האם הכוונה שזו לא אנטנה על הגג? האם זה יכול להקרין על בית הספר שנמצא כ-80 מטרים משם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אתר זעיר פנימי כשמו כן הוא- בתוך מבנה ומשדר הספק זעיר. אין סכנה ממנו כלל.
רם דישון08/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות כלליות בנוגע לקרינהמיכל07/01/2018
שלום,
יש לי שתי שאלות כלליות בנוגע לקרינה, אודה לשמוע את דעתכם.
1. האם מטלפונים קווים בבית שהם לא בזק- למשל פרטנר או הוט, נפלטת קרינה? אני מדברת על טלפון קוי פשו שואלת לגבי התשתית.
2. האם נפלטת קרינה באוטו ממוביליי?
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה ראיתי עכשיו שעניתם על השאלה כבר..פשוט לא מצאתי אותה בפורום
מיכל07/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במכשיר קשר קטן 3-5wרועי07/01/2018
שלום
רציתי לדעת האם שימוש במכשיר קשר קטן 3-5 w vhf/uhf 400-470 mhz
מסוכן יותר משימוש בפלאפון ממוצע
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, יותר מסוכן, אבל תלוי באופי השימוש. אם שימוש מועט- הסיכון נמוך מאד.
רם דישון08/01/2018אם מדברים ״קצר״- אין סיכון, אבל אם מנהלים שיחות נפש- מכשיר הקשר יותר מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אנחנו בסכנת קרינה?אני06/01/2018
היי אני גרה במושב באזור ירושלים משכירים דירה באזור שהיה פעם אזור תעשייה ממש צמוד לבית שלנו במרחק של פחול מ40 מטר יש אנטנה סלולרית אין לי מושג של מי או מה! מישהו יכול לכוון אותי מי אמור לבדוק את רמת הקרינה ואיך? אני ממש מפחדת כבר תקופה שבעלי מנסה לשכנע אותי שזה סתם שטויות אבל בליבי יודעת שלא ומאז שנכנסה התינוקת שלנו לחיים אני ממש ממש בפחדים עוד יותר! מה עושים למי פונים שיבוא לבדוק את הקרינה? איכות הסביבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני למודד מוסמך דרך האינטרנט. המרחק קרוב מאוד ואם יש קו עין לאנטנה צריך למדוד.
ד``ר דני וולף06/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שער חשמלי בכניסה לחנייה של ביתטלי05/01/2018
שלום, רציתי לשאול אם יש קרינה משער חשמלי בחניה בבית פרטי
ואם כן כמה מרחק נחשה בטוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קרינה
ד``ר דני וולף06/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית על גג מבנה בו שוכן גן ילדיםאביטל05/01/2018
שלום,
אני מחפשת גן לתינוקת בת 7 חודשים.
התרשמתי מגן מסוים ולהפתעתי גיליתי כי על גג המבנה ממוקמת אנטנה סלולרית.
האם קיימת סכנת חשיפה לקרינה גבוהה בגן זה או שלפי הטענה כי אנטנה מקרינה אופקית אין סכנה בגן?
אני מאוד דואגת גם לאור העובדה כי מדובר בתינוקת קטנה.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף
אביטל05/01/2018מדובר במבנה בן 2 קומות כשעל הגג מותקנת אנטנה של חברת פלאפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן כן במבנה עצמו שעל גגו מותקנת האנטנה הקרינה מועטה יותר, אולם רצוי מאוד למדוד, בדרך כלל הגנים הם בקומות קרקע כך שייתכנו החזרות מבתים בגובלים עם האנטנה. מדידה היא תמיד הדבר הזו ביותר והבטוח ביותר
ד``ר דני וולף05/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות קרינה מCT לתינוקd04/01/2018
שלום,
בני בן 10 חודשים עבר בדיקת CT ריאות
מה שכתוב בדיסק עם הפרמטרים של CT זה:
CT Accumulated Dose Data
Total Number of Irradiation Events: 3 events
CT Dose Length Product Total: 30.87 mGy.cm
אני מבינה שזה כמות קרינה שהתינוק ספג?
זה הרבה?
קראתי שCT חזה אמור להיות 8 mSv, כאן יש פרמטר גבוה יותר ועם אותיות שונות, לא הבנתי מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין ברירה כי לגבי הריאות ה- MRI פחות טוב
ד``ר דני וולף05/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה שה MRI לא טוב לריאות...?
גלית15/01/2018מה הכוונה שה MRI לא טוב לריאות...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איכות ההדמיה פחות טובה.
רם דישון15/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש הבדל מבחינת קרינה מרשת טלפון ביתימיכל04/01/2018
שלום,
יש לי שתי שאלות בנוגע לקרינה:
1. האם טלפון קוי ביתי מקו של הוט או פרטנר (כלומר לא בזק) פולט קרינה? כלומר האם יש הבדל מבחינת קרינה מרשת טלפון ביתי של בזק לרשתות ביתיות אחרות כגון פרטנר והוט.
2. האם מוביליי לרכב פולט קרינה?
תודה רבה מראש ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום הבדל בין סוגי ספקי הטלפון הביתי. כל זמן שהתקשורת היא חוטית - אין קרינה כלל
ד``ר דני וולף05/01/2018כך זה גם בטלויזיה, באינטרנט ואחרים. העברת נתונים חוטית אין קרינה כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי מוביליי נשאל את המהנדס מומחה העל.
ד``ר דני וולף05/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה (:
מיכל07/01/2018האם יש קרינה אם אני מדברת בטלפון קוי בעבודה ולובשת אוזניות עם חוט? הטלפון הוא קוי אבל לדעתי זה עובד על אינטרנט... האם יש הבדל בין לדבר עם שפורפרת או עם אוזנייה שמחוברת בחוט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי שאלה בתגובה וי ש לי עוד שאלה אז אכתוב את שתיהן פה
מיכל07/01/2018הי,
שואלת שוב את השאלה הקודמת ומוסיפה עוד אחת
1.האם יש קרינה אם אני מדברת בטלפון קוי בעבודה ולובשת אוזניות עם חוט? הטלפון הוא קוי אבל לדעתי זה עובד על אינטרנט... האם יש הבדל בין לדבר עם שפורפרת או עם אוזנייה שמחוברת בחוט?
2. האם שואב אבק אלחוטי נטען למשל של דייסון שעובד ללא חוטים למשך חצי שעה אחרי שהוא בטעינה פולט קרינה יותר מאשר שימוש בשואב אבק מחובר לחשמל
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1. אין קרינה. 2. שואב אבק טלחוטי כנראה אינו פולט קרינה, ואם כן- בעוצמה זניחה.
רם דישון08/01/2018יתכן שיש במכשיר המרה של זרם ישר, ואז יש קרינה נמוכה מאד. בכל מקרה- רדי מהנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מובילאיי, או הדומים לו, מקרינים החוצה, אם בכלל.
רם דישון08/01/2018בכל מקרה שום קרינה אל תוך הרכב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
מיכל10/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג אנטנה- האם יש קרינהטל03/01/2018
שלום רב,
אנטנה כפי שמופיעה בתמונה שנמצאת מעל בית מגורים, האם זה אנטנת טלוויזיה רגילה או אנטנה מסוג אחר? (מה זה יכול להיות ? האם עשוייה להיות קרינה מאנטנה מסוג זה בד"כ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרוב אנטנות של טלויזיה שקולטות בלבד. אולם שני "המוטות" האנכיים בתחתית הם אנטנות של מכשירי קשר
ד``ר דני וולף04/01/2018שצריך לברר למי הם שייכים, (יכול להיות קשר מוטורולה כמו של תחנת מוניות) והם עלולים להקרין יותר מאנטנות של פלאפונים וגם להתפשט לכל הסביבה הקרובה כי הם לא באלומה צרה. גם לא תוכל למדוד אותם עם מד ביתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגן לבת שנתייםקרן03/01/2018
בתנו בת שנתיים נחבלה בשיניים קדמיות, חבלה קלה מאוד ללא סימן חיצוני כלשהו או דימום. למרות זאת רופאת השיניים ממליצה על צילום רנטגן לוודא שאין נזק לשורש. אנחנו מתלבטים כי איננו יודעים האם צילום רנטגן לשיניים בגיל שנתיים טומן בחובו קרינה רבה או מומלץ להימנע. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא טומן בחובו שום סכנה, אבל לדעתי, כחריג, אין שום צורך לבצע צילום שכן אין לזה שום השלכות טיפוליות!
ד``ר דני וולף05/01/2018אם העצב נפגע נראה את זה עם הזמן אם השן ויטאלית או לאו משנה צבע אם לאו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בידוד קרינה בקיר גבסאלעד03/01/2018
שלום, כרגע אני באמצע שיפוץ ובונה קירות גבס.
האם יש איזשהו חומר שכדאי להכניס בין לוחות הגבס על מנת לייצר בידוד טוב יותר מקרינת מכשירים הנמצאים מעברו השני של הקיר (טלוויזיה ,ממיר וכדומה)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את קרינת החשמל הביתי שום חומר לא עוצר. את קרינת ה RF קרי WI-FI כמעט כל חומר עוצר.
ד``ר דני וולף03/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מקאבל של מזגןיורם02/01/2018
שלום,
הזמנתי בדיקת קרינה בבית קרקע ע"י יועץ מוסמך. בבדיקה ראשונית הכל היה תקין אבל כשהופעל מזגן 4 כ"ס תלת פאזי נמדדה קרינה גבוהה מאד לאורך הקאבל מלוח החשמל (ולאורך הרצפה) ועד ליחידה שמוציאה אוויר. ערכים מדודים כ-150 מיליגאוס צמוד לרצפה וכ-30-40 מיליגאוס בגובה מטר.
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
איזה בעל מקצוע הכי מתאים לטיפול בבעיה? חשמלאי רגיל? מהנדס חשמל? טכנאי מזגנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיבה היא חווט לא נכון. יש לחווט את כל הפאזות יחד, ואז הקרינה אמורה לרדת מאד.
רם דישון08/01/2018חשמלאי מנוסה יודע להתמודד עם הבעיה. אין קשר לטכנאי מזגנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לד"ר וולף בנושא קרינה מבלוקי פומיסאלעד02/01/2018
ד"ר וולף שלום,
אני ואשתי מחפשים לקנות בית צמוד קרקע. לא מזמן היא קראה כאן בפורום דיונים ישנים בנושא קרינה מבלוקי פומיס והיא מסרבת לעבור לבית שבנוי מבלוקים כאלה, ומבקשת לקנות רק בית שבנוי מבלוק לבן. לפי מה שהבנו מדברים שאתה כתבת, רוב בתי הקרקע היום בנויים מבלוק פומיס.
ניסיתי לברר בפורומים של בנייה, ונראה שאין דרך לדעת מאיזה בלוק בית מסויים בנוי, בלי שעושים חור בקיר (וזאת לא ניתן לעשות בבית שלא קניתי עדיין) כיוון שסוג הבלוק לא מצויין בשום מסמך שקשור לבית.
מצד אחד, הבנו מדברים שכתבת בעבר, שהבלוק הוא על גבול הקרינה המייננת, והוא פולט קרינת גמא מסוכנת וכן ראדון.
מצד שני, אצטט את תשובתך מלפני מספר שנים לאישה שביתה בנוי מבלוק פומיס:
"אין צורך ואין אפשרות לבדוק את הקרינה הזאת, היא מתחת לתחום הגילוי. הסירי דאגה מלבך לבנותיך אין סיכון גדול יותר מלשאר האוכלוסיה. הן פומיס הן בטון לא מסוכנים לפרט"
וכן:
"אלו שיקולים מדעיים סטטיסטיים בלבד, לגבי אוכלוסיות שלמות, ולפרט אין לכך שום משמעות. לילדות שלך אין סיכון גדול יותר מאשר לאחרים."
האם תוכל להסביר לנו מה בדיוק הסיכון בקניית בית הבנוי מבלוקי פומיס? האם אכן יש סיכון? האם זה בטוח לקנות בית כזה?
ואם אכן מדובר בבלוק שעל סף קרינה מייננת, איך אין לכך השפעה על הפרט הגר, חי וישן בתוך הבלוקים הללו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני עומד אחרי כל מילה שצוטטה בשמי בשאלתך. השקיע קצת מחשבה ותגיע בעצמך לרציו של התשובה.
ד``ר דני וולף03/01/2018א. חישבו על התפקיד שלנו בפורום.
ב. בהמשך ל-א . יש הבדל בין מי שכבר קנה וגר בבית כזה לבין מי שעומד לקנות
ג. את הקרינה בבית שבנוי מבלוקי פומיס קשה מאוד למדוד, אולם המדידה שנעשתה במעבדה לזמן ארוך עם "ערימה" של בלוקי פומיס בתוך חדר אטום הוכיחה כי הבלוקים האלו עומדים על סף גבול הקרינה המייננת המותרת, ולכן מוגדרים בתקנות "עיסוק".......
ד. כשאנחנו מדברים על סיכון, אנחנו מדברים על סיכון לכלל האוכלוסייה בכמה פרומיל וזו שערורייה לאומית. לגבי מי שכבר בנה, באמת כדאי שלא יבכה על חלב שנשפך ולא יחשוב על זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אוסיף ואשאל אותך בבקשה
אלעד03/01/2018אם כך, בהנחה שאין באפשרותי לבדוק את העניין מראש ולדעת מאיזה בלוק בית בנוי, ומכיוון שאין לי כוונה לבנות בית חדש מהיסוד, האם פתרון סביר עבורי הוא לחפש בית משנות ה-70 או ה-80, לפני שהתחילו לבנות בפומיס? (מתי באמת התחילו לבנות בפומיס?)
האם בהכרח בנו מבלוק לבן בשנים אלו? או יתכן שבנו מבלוקים אחרים כגון בטון? האם בלוקי בטון "בריאים" יותר מבלוקי פומיס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ב- א' רבתי!!!! הבלוקים השחורים לא טובים בהרבה מה פומיס
ד``ר דני וולף04/01/2018הטוב ביותר ללכת למרכז הבנייה הם יגידו לך הכול, אולם תזהר מאוד כי למשווקי בלוקי הפומיס יש שם את הייצוג החזק ביותר, וכך גם במקומות אחרים, בתחום הבנייה, כי הם זקוקים לכך מאוד..... אל תתרשם ממה שיגידו לך על הקרינה של סוגי הבלוקים, וגם לא על "המחקרים וההשוואות שיציגו בפניך. פשוט שאל אותם, איך תוכל להגיע לבית פרטי שלא מבלוקי פומיס. לצערי רוב רובם של הבתים הפרטיים הם מפומיס, כי זול יותר וקל יותר לבנייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא רשת אלחוטית בבתי ספר יסודייםערן02/01/2018
שלום,
ילדנו אמור לעלות בשנה הבאה לכיתה א' ובמעט בתי הספר בהם ביקרנו ראינו שמותקנת רשת אלחוטית.
1. בכמה אחוזים מבתי הספר היסודיים בישראל מותקנת כיום רשת אלחוטית לדעתכם? הערכה גסה כמובן...
2. האם יש מגבלות על השימוש ברשת זו בכיתות הנמוכות?
3. בהנחה שאפשר לנתק פיזית את הראוטר בתוך הכיתה בלי שאף אחד ישים לב, האם זה פותר את בעית הקרינה בתוך הכיתה?
4. בחלק מבתי הספר יש ראוטרים בתוך כל כיתה, ובחלק מבתי הספר רק במסדרונות. איזה מהם בטיחותי יותר?
5. הראוטרים בתוך הכיתה ממוקמים על התקרה סמוך לדלת. לדעתי המרחק המינימלי מתלמיד הוא כ-2 מטרים (כשהתלמיד יושב ליד שולחן). האם זה מרחק מספיק בטוח?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון02/01/20181. להערכתי ולצערי באחוז גבוה מאד.
2. אכן יש. ישנו חוזר מנכ״ל המגדיר את ההגבלות.
3. כן, אבל יש לוודא גם שלתלמידים אין סמרטפונים, כי אחרת לא עשינו כלום.
4. במסדרונות יותר בטוח.
5. הייתי מעדיף מרחק יותר גדול, או כיבוי הראוטר כשאין צורך בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה צמוד לקיר עם ארון חשמל קומתימיכל02/01/2018
שלום
התחלתי לעבוד לפני חודש וחצי במשרד ולא שמתי לב שאני יושבת צמוד לקיר שבצד החיצוני שלו ארון חשמל קומתי ולידו עוד 2 ארונות חשמל קומתיים.
בבדיקה שנעשתה הקרינה היתה 4 מיליגאוס והמרחק שהיתי מהקרינה הזו הוא 30 ס"מ למשך חודש וחצי שכל יום אני עובדת בין 9-10 שעות לפעמים גם 12 שעות. מה הסכנה ?
אם אני אזוז עוד 40 ס"מ מהקיר זה ישנה?
תשובות.
רם דישון02/01/20181. ניתן לראות את כל החודש וחצי כאירוע חד פעמי שאין ממנו כל נזק או סיכון.
2. תזוזה של 40 ס״מ משנה הרבה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)