מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שהיה סמוך לאנטנה סלולרית בהריוןאילה30/12/2017
שלום רב
אני בשבוע 24 להריוני והים שהיתי מבלי לדעת כ 8 שעות בחדר שמעליו ממוקמות כמה אנטנות סלולריות, כאשר בערך שעתיים שהיתי ממש על הגג עצמו שבו ממוקמות האנטנות. האם משך זמן חשיפה כזה עלול להיות מסוכן לעובר?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרוב לוודאי שלא נגרם שום נזק, כי הרקמות סביב הרחם ספגו את רוב רובה של הקרינה.
רם דישון31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ליד גן ילדיםחוה30/12/2017
שלום
ליד גן הילדים של הבת שלי יש אנטנה סלולרית. השאלה שלי מה כמות הקרינה, ביחידות של מיקרוואט לסמ"ר, שלא רצוי לילדים כבר להיחשף לה. האם לדוגמא קרינה בעוצמה של 0.5 מיקרוואט לסמ"ר לילדים בני שנתיים לא רצויה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי לא יותר מ-0.2 מיקרוואט לסמ״ר.
רם דישון31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין התחממות הסלולרי לקרינה?חיה29/12/2017
שלום לחברי הפורום,
האם טלפונים ניידים שמתחממים יותר זה אומר שהם מקרינים יותר, כלומר עדיף להשתמש בסמארטפון שנוהג להתחמם פחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרוב לוודאי שכן.
רם דישון31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא אינטרנט וללא מצב טיסהקרן שדה27/12/2017
שלום
האם טלפון דור 4 נניח קורן כשהוא בלי אינטרנט אבל לא במצב טיסה? ואם כן, האם זאת קרינה שלא כדאי לשהות בה או שהיא לא מזיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר ניתנה תשובה
ד``ר דני וולף28/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טעות.
רם דישון31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלוויזיה/ממיר/מחשב דרך קיר גבסאלעד27/12/2017
שלום,
בתהליך של שיפוץ אנחנו מתכננים מיקום רהיטים ובפרט מיטות.
בחדר של ילד שוקלים לשנות את המיקום המיטה כייוון שמעברו שני של הקיר (קיר גבס ללא בלוקים) תמוקם טלביזיה + ממיר של הסלון וסביר שתעבוד בזמן שהילד ישן.
האופציה השנייה למיקום המיטה היא ליד קיר גבס ללא בלוקים שמעברו השני ימוקם שולחן עבודה עם מחשב של חדר ילד אחר. יותר סביר שבזמן שהילד יישן גם המחשב בחדר הילד השני מעבר לקיר יהיה כבוי.
שאלות:
1. האם אכן כדאי להתחשב בנתונים אלו בשיקול הצבת המיטה? (דווקא המיקום ליד קיר הסלון מוצלח יותר מבחינה עיצובית). או שקרינה מטלוויזיה/ממיר מעברו השני של הקיר מזערית?
2. נראה מבחינת קרינה עדיף למקם מעבר לקיר עם מחשב נכון?
3. האם יש דרך לשפר את בידוד הקרינה בקיר גבס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בזרם של חשמל ביתי, שלא ניתן לבודד ולחומר של הקיר אין משמעות אלא למרחק. הצד של הגבס נראה עדיף, אבל למה שלא תרהטו את כל הדירה ואת החדר של הילד תשאירו לסוף ותמדדו במדויק כשכל המכשירים פתוחים. לעתים קרובות יש הפתעות
ד``ר דני וולף28/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלעד28/12/2017תודה . שתי האופציות של העמדת המיטה הן ליד קיר גבס.
אני מניח שהתכוונת שהאופציה העדיפה היא שאין מעברו שני של הקיר טלוויזיה אלא מחשב בחדר ילד שכנראה יהיה כבוי, נכון?
עוד דבר - אז מתשובתך אני מבין שאין איזשהו חומר בידוד שכדאי לי להכניס לקיר הגבס, נכון?
הסיבה שאני לא משאיר את ההחלטה לסוף היא שאנחנו עושים כרגע תכנית חשמל ומתכננית מיקומי שקעים עבור שולחן העבודה וכדומה ולכן צריכים להחליט מראש.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם העמוד מהווה סכנת קרינה לבית שגובל איתו?רחל27/12/2017
אנחנו מעוניינים לרכוש את הבית שבתמונה והעמוד הזה מאוד מלחיצ אונו. האם זהו עמוד חשמל מסוכן? מקרין? וגם הקירבה שלו לעצ מלחיצה אותנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 7-10 מטר קו אווירי מכבלי החשמל מספיקים, ותמיד תמיד כדאי למדוד שלא יהיו עוד הפתעות. המדידה היא החלק הזול בכל הרכישה
ד``ר דני וולף28/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארות תקשורת מרחק וקרינהרמי27/12/2017
שלום, אני יושב מעבר לקיר מצד ימין היכן שהתמונה הזאת מצולמת.
אני מעריף שבמרחק כולל הקיר גבס שבאמצע מדובר על סביבות 40 סנטימטר
האם זה מסוכן?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה מאוד לדעת אילו מכשירים יש שם. על פניו מדובר בזרם החשמל ולא בקרינת אלחוט בעיקר. למקום עבודה סביר מאוד, אם כי תמיד עדיף למדוד לפעמים יש הפתעות, אפילו לא מהמקור החשוד
ד``ר דני וולף28/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר לפי הבנתי על הטלפוניה
רמי28/12/2017ואני רואה שם גם ראוטר... זה משנה את תשובתך?
כמה מרחק עדיף לקחת?
תודה על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרים מסוכנים בנורות פריקהעינת27/12/2017
שלום, אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים, אבל מנסה: אני יוצרת בחומרים בשימוש חוזר, ובין היתר בנורות פריקה. אני מבינה שהמבחנה הפנימית שבתוכן, מכילה כספית. לרוב אני יוצרת חור במעטה החיצוני של הזכוכית (לא במבחנה עצמה), ממלאה במים ומשרישה בהם צמחים. האם זה בטיחותי? תוכלו להסביר לי ממה להיזהר ולהימנע? איך ניתן להבחין בין נורות מטאל הלייד, נורות נתרן ונורות כספית? האם יש להשתמש בציוד מיוחד בעת הקידוח במעטה הזכוכית החיצוני? האם מומלץ להוציא את הגוף הפנימי הכולל מבחנה, או שניתן/מומלץ להשאיר אותו? אשמח לעזרה! תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשטוף היטב את הנורה. לא לנשום אדי כספית. לא לבוא במגע עם אדי כספית. לא לאכול ולא לשתות את המונבט
ד``ר דני וולף28/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטענת סמארטפון צמוד למיטהדני27/12/2017
שלום
הטענתי את הטלפון בשקע שממש צמוד למיטה באזור אמצע הגוף ונרדמתי לכמה שעות.
מה המשמעות והסיכון מבחינת קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א. חשיפה חד פעמית לא גורמת בעיה. ב. בניגוד למה שמקובל לחשוב, לא ההטענה גורמת לבעיה אלא תקשורת ה- RF, כלומר הגלישה
ד``ר דני וולף27/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתכוון לקרינה מהמטען
דני28/12/2017מה לגבי קרינה אלקטרומגנטית מהמטען
שקרוב אליו היא גבוהה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטען עצמו זה שנמצא בקיר עלול להקרין זרם ביתי, ולחשיפה חד פעמית אין שום השפעה
ד``ר דני וולף28/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של אנטנות בסביבת הדירהמורן26/12/2017
שלום רב
ברצוננו לקנות דירה. באתר מדלן מפורסם האנטנות בסביבה. האם הדבר אכן משפיע?
מצורף פירוט האנטנות
יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק של 300 מטרים לא צריכה להיות בעיה באזור מגורים אלא אם בקו ראייה ישיר ממש למיטה
ד``ר דני וולף27/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטת קרינה מטלפונים חכמיםקרן אור25/12/2017
בתי בת 14 ותכף תקבל את הסלולרי החכם הראשון שלה. איך אני יודעת איזה מכשיר פולט הכי הרבה קרינה או הכי מעט קרינה? גם ככה רוב הזמן במצב טיסה ופותחת רק לכתוב הודעות אבל בכל זאת רוצה למזער נזקים. תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הבדלים גדולים, הנקודה החיובית הגדולה היא המודעות שלה ואופן השימוש וכפי שאתה מתאר את זה שפו גדול
ד``ר דני וולף28/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנושא חדרים הצמודים לממ"ד - והשפעת הממ"ד עליהם (ראדון?)ערן25/12/2017
בוקר טוב,
ברצוננו לרכוש בית קרקע למגורים. רוב בתי הקרקע שראינו, יש בהם ממ"ד בקומה התחתונה. לרוב יש חדר שינה לילדים/הורים בקומה מעל לממ"ד, כך שלמעשה רצפת חדר השינה היא תקרת הממ"ד.
השאלה שלי היא האם גם בחדר הרגיל שמעל לממ"ד, ושחולק איתו קיר (כלומר רצפה/תקרה) יכול להיות גז ראדון? האם יש בעיה לשכן שם ילדים או אפילו מבוגרים? והאם יש דרך לפתור את הבעיה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה בכלל, ההפך.
ד``ר דני וולף27/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר וולף. למה להפך?
ערן27/12/2017האם תוכל להסביר מעט?
האם התקרה של הממ"ד לא פולטת ראדון לחדר שמעל הממ"ד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמעט ולא כי האבק שוקע מטה והחדר מעל מאוורר כל הזמן. ההפך כי החדר מעל לא נמצא בגובהה הקרקע, ומבודד היטב מהקרקע, שסכנת הקרינה ממנה גדולה יותר
ד``ר דני וולף28/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר לבדיקת עוצמת הקרינה מאמונה סלולריתגולן25/12/2017
אני מתגורר בארהב ומעוניין לבדוק רמת קרינה
אתה יכול בבקשה להמליץ על מכשיר לבדיקה של רמת קרינה מתחנת אנטנה סלולרי
תודה מראש
גולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CORNNET כל המכשירים טובים לצורך זה. ככל שהמספר גבוהה יותר המכשיר רגיש יותר אולם כולם עושים את העבודה היטב
ד``ר דני וולף25/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מתחנת שידור טלוויזיהמיכל24/12/2017
אני ומשפחתי שוקלים לרכוש בית בשכונה יוקרתית, ונודע לי שיש בסמוך לבית תחנת שידור טלויזיה ורדיו (במרחק 300 מ' בערך מהאנטנות, יש שם קומפלקס שלם של אנטנות) יש לנו ילדים קטנות והבריאות שלהם הכי חשובה לנו אז נשמח לדעתכם האם כדאי לוותר כדי להמנע מהקרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 300 מטרים מרחק סביר מאוד, אלא אם יש קשר עין ממיטת הילד לאנטנה, וגם אז מספיק להסתיר עם תריס או רשת מתכת. אבל....... למה לא למדוד, ההוצאה הזולה ביותר אפילו לבית בשכונת עוני
ד``ר דני וולף28/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממשדר של מערכת האזעקה הביתיתמורן24/12/2017
שלום,
כמה מקרין המשדר של האזעקה הביתית?? אבא שלי ישן ממש על ידו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זניח
ד``ר דני וולף28/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)