מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם לפטופ שמחובר קבוע לחיבור רשת חוטי עדיין מקרין?אורן24/11/2017
1. יש לי לפטופ שביטלתי בממשק שבתוכו את אופציית האלחוט , וכנל ביטלתי את האלחוט בראוטר, והמחשב לכאורה אמור לתפקד כרגע כמחשב נייח.
שאלתי היא- האם הבטריה שכל הנראה מובנית בלפטופ ( כי אני לא רואה בתחתית שלו חלק שאמור להיפתח, כל התחתית שלו יחידה אחת, ) האם גם אם יש בטריה בפנים, זה שביטלתי אלחוט מבטל כל קרינה גם אם יש בטריה בלפטופ?? כי החיבור לחשמל בעצם מטעין אותה כל הזמן לא?
2. בלפטופ אחר שיש בו אופציה להוציא את הבטריה, ומחברים אותו למודם רגיל ללא ראוטר, ובעצם הופכים אותו כנל למחשב נייח , האם במצב כזה אין בו קרינה בכלל? ומתבטל הצורך להתרחק ממנו למרחק כזה או אחר?
נמאס לנו להסתובב בבית שמכל דבר צריך לשמור מרחק מסוים מכל כלי. אנחנו מנסים חוץ מהמקרר והטלויזיה שבלתי אפשרי לבטל אותם, להימנע מכל דבר אחר שדורש כוננות מרחק. לכן אודה לתשובתכם אם להימנע לגמרי מלהחזיק לפטופים בבית ולהחליפם למחשבים נייחים, או שבעת ביטולי הבטריות, או האלחוט הוא הופך גם ככה למחשב נייח,ואין לי צורך לרכוש מספר מחשבים נייחים מקוריים כרגע. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר WOW את יותר צדיקה ממני. לפטופ שביטלת בו את האופציה האלחוטית לא מקרין בכלל בכלל, גם לא אם עובדים אתו על בטריה!!
ד``ר דני וולף24/11/2017עדיף אפילו לעבוד עם בטריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מתנור אינפרא אדוםמלאכי בלום23/11/2017
שלום, הקרינה הנפלטת מתנור כזה היא מסוכנת?
איזה סוג תנו אינפרא אדום פולט הכי פחות קרינה מסוכנת? (קווארץ, הלוגן, קרמי)
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה של כולם אינה מסוכנת.
רם דישון23/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה.
רם דישון26/11/2017הקרינה האינרה אדומה הנפלטת מתנורי חימום היא בעוצמה נמוכה יחסית ואינה מסוכנת. שלשת הסוגים דומים מאד מבחינת קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שעון שנמצא בצג דיגיטלי של טלפון שולחני נחשב שעון חשמלי ?רון23/11/2017
ראיתי כתבה שאומרת להתרחק מכל שעון שמופעל על חשמל ובזאת: שעון רדיו ושעונים של תנורים לסוגיהם. אם כך, יש גם שעון בצג הדיגיטלי של הטלפון החוטי הרגיל שעל השולחן, והוא מחובר בכבל טלפון אבל מקבל מתח כלשהו מהקיר לא? זה גם שעון שצריך לוותר עליו ולקנות טלפון ללא צג דיגיטלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נסחפת. כל המערכת הזו פועלת על זרם ישר ואינה קורנת כלל.
רם דישון23/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חושב שתגובה לועגת זה לענין. גם שעון רדיו ושל תנור נראו הכי רגילים.
רון23/11/2017ועד עכשיו לא הבנתי מה בשעון של תנור או שעון מעורר של רדיו מסוכן.
אם עד קריאת אותה כתבה מישהו היה אומר לי להתרחק משעון רדיו או שעון של תנור, גם אני הייתי אומר לו נסחפת. לכן שואלים.
אם תוכל להגיד לי מה בהם מסוכן זה עדיף מאשר לקרוא לי נסחף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הכוונה בפירוש לא היתה ללעוג אלא להדגיש את ההגזמה בחשש.
רם דישון26/11/2017האינטרנט מלא בגולשים שמפחדים מכל דבר. אפילו רגישי הקרינה החמורים ביותר אינם רגישים לקרינה כל כך חלשה שנובעת משעונים של מכשירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטיחות מחדר שנאיםליטל20/11/2017
היי כ10 מטר מהבית שלי מתכננים לבנות חדר שנאים , רציתי לדעת מהו המרחק הבטוח מחדר זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה בטוח, אך יחד עם זה הייתי משתדל לא להלין ילדים בחדר הקרוב לחדר השנאים.
רם דישון20/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר חשמל ושרתים - קרינהטלי19/11/2017
הי
אני יושבת מטר מחדר חשמל וחדר שרתים.
האם זה מסוכן? יש קיר גבס מפריד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חייבים למדוד. קיר הגבס חסר משמעות.
רם דישון19/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
טלי בשי20/11/2017מרחק מימני מטר אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי ראש אנגיו עם יודתמרה19/11/2017
שלום רב
עשיתי היום סיטי ראש אנגיו והזריקו לי יוד.
נאמר לי לא להניק 24 שוכן לשתות הרבה שהיוד ייצא.
האם שהיה ליד ילדים קטנים מותרת או שהיוד הזה מקרין ? אם מקרין...כמה זמן לשמור מרחק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
24 שעות.
רם דישון19/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוצמת קרינה של טלפון סלולריארי19/11/2017
שלום
אני רוצה לקנות טלפון חדש. עד עכשיו לקחתי בחשבון את נתוני הקרינה של הדגמים השונים וקניתי טלפונים עם קרינה נמוכה. יש כאלה שטוענים שזה שטויות וזה בכלל לא משפיע.
מה דעתכם?
האם הנתונים שמתפרסמים ברשת על הדגמים השונים הם מהימנים?
האם טלפון אלחוטי יותר מסוכן מסלולרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לענות. יש פרמטרים נוספים שמשפיעים, למשל המרחק מהאנטנה הסלולרית של המפעיל שלך.
רם דישון19/11/2017עדיף להשתמש ברמקול או אוזניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קווי מתח ואנטנות סלולרטלי18/11/2017
היי , בראש העין יש את הקו מתח 400 ואנטנות סלולר , כמה מרחק צריך משניהם ?? והאם משנה מאיזה צד מערב מזרח ועוד??
300 מטר.
רם דישון19/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהייה ליד מטען של טלפון ניידשרה17/11/2017
שלום
האם זה מסוכן לשהות ליד מטען של טלפון נייד שמחובר לחשמל אבל בלי הטלפון הנייד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן. שמור מרחק של מטר ממנו, אבל רק בשהיה ארוכה (בלילה למשל).
רם דישון17/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר שנאים סמוך לבית מגורים-דחוףטלי15/11/2017
חדר שנאים סמוך לבית מגורים האם זה מסוכן ? האם צריך לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 7 מטר קו אווירי מספיק
ד``ר דני וולף16/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר שנאים סמוך לבית מגורים-דחוף- המשך
טלי16/11/2017היי דוקטור תודה רבה .ושאלה נוספת רשמת 7 מטר אווירי מספיק , אז כמה מהקרקע צריך להיות מרווח? .. ומה קורה אם הילדות שלי יורדות לשחק ועוברות ליד זה (האם זה מסוכן ) ? האם צריך לבדוק קרינה בבית אחת לכמה חודשים בגלל החדר הזה או שלא ? והאם במרווח שאמרת אין בכלל בכלל סיכון ?
וכשאתה רושם את מספר המטרים שצריך להיות זה מתחילת החדר עצמו עד תחילת הבנין או מסוף החדר עד תחילת הבנין ? או מסוף החדר עד סוף הבניין?
והאם זה משנה לי כמה שנאים יש בחדר בשביל הפרשי המרווח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון17/11/20171. המרחק הוא מדלת חדר השנאים למיטות של הילדים.
2. אין חשיבות למספר השנאים.
3. אין סיכון משהיה לא רצופה (אפילו כמה שעות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זפת בגג סמוך - מרחק קרובתמי15/11/2017
שלום רב,
מחר מבצעים זיפות של גג הבנין שנמצא מתחת לבנין שלנו. הדירה שלנו נמצאת בדיוק קומה אחת מעל הגג ישירות במרחק קרוב(קטן מ 10 מ). נאמר לנו שהעבודות יתבצעות מ7 עד 12 בבוקר.
1) כמה זמן מומלץ לא לשהות בבית כדי להמנע מחשיפה לאדים המסוכנים?
בזמנו כשריבדו אצלנו את הכביש ברחוב ד"ר וולף ציין טווח בטחון של 5 ימים להתרחק כשמתבצעות עבודות במרחק של 10 מטר או פחות.
2) האם כך הדבר גם פה ? או שיש שוני בין ריבוד לזיפות מבחינת כמות האדים וההמלצה להשאר רחוק מהאזור?
3) גן הילדים נמצא במרחק של כ100 מטר מהבנין הנל... האם זה מרחק תקין לשהות בו ובחצר גם בזמן העבודות או לא כדאי לשלוח לגן מחר?
מציינת שאני עם 4 ילדים קטנים... הקטן בן חודש...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ לתחום הפורום.
רם דישון15/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזפת/אספלט - מספר שאלותות קודמות דר וולף
תמי16/11/2017אשמח לקבל בכל זאת תשובה אם מתאפשר...
יש בפורום לא מעט שאלות בנושא זה שכן נענו.
רובם על ידי דר וולף -
אינני מתכוונת לבקש זאת בחוצפה אבל אם דר וולף יכול לענות בכל זאת גם לשאלות אלה הפעם , גם אם זה לא בתחום ב100% אודה לו מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממד בן 20 קומה שניהנירה15/11/2017
שלום
אשמח להבהרה האם ממד בן 20 בקומה שניה בבית פרטי
מאוורר, אך לא ניתן לשאוב שם בתכיפות
יהיה העייתי ללינת ילדים?
האם ממד בן 20 פחות בטוח ממד חדש?
אם כן - האם זה בשל "גיל" הממד - או כי בממדים החדשים משתמשים בחומרי בנייה אחרים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 20 שנה נחשב חדש. זה בגלל החומרים שהשתמשו בעבר. אם מאוורר היטב רוב הזמן, אין בעיה
ד``ר דני וולף16/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלת המשך
נירה29/11/2017תודה על התשובה
סליחה אך שוב מבררת -
ראיתי שאלות של שואלים אחרים בהן נאמר שעדיף לא לישון בממד, ושלא יהיו בו חומרים מבד שסופחים את האבק בחדר.
אם כן - האם ממד בן 20 מאוורר (ללא ניקוי אבק תכוף) בקומה השניה בביתנו יכול להיות חדר ילדים לשנים ארוכות? או שרק ללינה מדי פעם.
האם יש בעיה עם שטיחים וילונות, מיטה?
בנוסף - האם להממנע מתאורת LED בחד השינה?
האם יש לך המלצה על חומר קריאה נוסף בנושא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת מיליון הדולר, האם להלין ילדים בחדר כזה. חומר נוסף רב תמצאי באינטרנט בייחוד באתרים של המשרד לאיכות הסביבה. תשובה אחת היא כן בטוחה להוציא את הווילונות, את השטיחים ואת כל הדברים סופחי האבק. תשובה זו היא נכונה גם לילדים אלרגיים לקרדית אבק הבית ו
ד``ר דני וולף30/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בחדר תרפיה בבית ספרעמית12/11/2017
שלום רב, לאחרונה העבירו את החדר (חדר תרפיה) שלי בבית ספר, לחדר חדש, קטן מאד, 2מטר*3מטר, ובחדר יש ארון חשמל.
אני שוהה בחדר 6 שעות מדי יום.
מה רמת הסיכון?
חשוב לציין כי בחדר אין חלון.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר לחלונות, או קירות. כדאי למדוד
ד``ר דני וולף13/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במקום העבודה מסביב לשולחן שלישלמה12/11/2017
היום באו למדוד לנו קרינה בעבודה ,
במקום שאני יושב מדדו ע"י מכשיר מכוייל ( כך לפחות הבודק אמר ( הוא חיצוני ) 2.2 מיליגאוס ...
האם זה בסדר ?
רמת הקרינה תקינה ???
תודה רבה
שלמה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במקום העבודה זה סביר, בתנאי שאף אחד לא בהיריון
ד``ר דני וולף12/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז ראדון במרתף הביתמיהג11/11/2017
שלום רב, ביתנו בנוי בשתי קומות. בקומת הקרקע סלון ומטבח ובמרתף הממד, חדרי השינה וחדר האמבטיה. למרתף חלונות מרובים (באמצעות חצרות אנגליות) ואנחנו מקפידים שרוב החלונות יהיו פתוחים כל היום. אנחנו מתגוררים ברמת גן. רציתי לשאול אם יש משהו שאנחנו צריכים לעשות על מנת להפחית את ריכוז הראדון במרתף . תודה רבה, מיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ מאוד מדידת מומחה.
ד``ר דני וולף12/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכך אעשה. תודה רבה
מיהג12/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)