מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טריקת דלת מיקרוגל בחוזקהדנה05/11/2017
לאחר הוצאת המזון מהמיקרוגל. דלת המיקרוגל נטרקה מאוד בחוזקה בסגירה. האם ניגרם נזק למיקרוגל? אם ניגרם זעזוע ויש סכנת קרינה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום בעיה.
רם דישון05/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב נייד בשעות הלילהענבל03/11/2017
שלום,
אני תלמידה פנימיה ובין המיטה שלי לבין המיטה של השותפה שלי יש שולחן ארוך (בערך 2 מטר) שיש לו שתי מגירות נשלפות. השותפה שתי שמה את המחשב הנייד שלה באחת המגירות בלילה, והמגירה רחוקה מהראש שלי כחצי מטר. רציתי לשאול האם כדאי לבקש ממנה לשנות את מיקום המחשב כי אני חוששת מהקרינה במהלך הלילה.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם המחשב כבוי (או במצב ״שינה״)- אין שום בעיה.
רם דישון03/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לקרינה סלולרית ברכבתשרון02/11/2017
שלום לצוות היקר
נסעתי עם הבני נסיעה של כשעתיים ברכבת בהלוך וחזור
ומיותר לצין שאנשים דיברו כל הזמן הזה בפון גלשו וכו'
האם יכול להיות נזק מחשיפה כזו?
אודה לתשובה
ועוד שאלה, צילום CT יש מניעה לשהות ליד הילד אחריו?
עשיתי ולא נאמר לי כלום אך משיטוט קצר באינטרנט קראתי דברים מלחיצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין נזק מאירוע חד פעמי.
רם דישון02/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנות מחדר הילדיםזוהר02/11/2017
שלום, אנחנו מתעניינים לגבי קניית דירה אשר מחדר הילדים רואים אנטנות סלולריות על גג בניין של בית אבות. המרחק הוא בערך 250-300 מטר אווירי
האם יש סכנת קרינה אם רואים מהחדר את האנטנות?
כדאי בכלל לרכוש דירה אשר רואים ממנה אנטנות?
תודה
מצרפת תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חייבים למדוד.
רם דישון02/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידה הן של הקרינה החשמלית הן RF היא החלק הזול בכול הרכישה, זול יותר מהעציצים והוילונות, וכדאי לבצע מדידה בלי קשר לשום סיכון הנראה בעין.
ד``ר דני וולף03/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמל ברחוב בו יש מספר גני ילדיםד``ר דני וולף31/10/2017
אודה על עזרתכם בהבנה מה המרחק הבטוח מעמוד חשמל (צירפתי תמונה). אני שואלת כיוון שהוא ברחוב בו יש מספר גני ילדים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
7 מטרים.
רם דישון31/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגברים בחניון תת קרקעיהדס31/10/2017
שלום רב
בבניין רב קומות עם שתי קומות חניון תת קרקעי, חלק מהדירים מעוניינים להתקין מערכת שתאפשר קליטה סלולרית בחניון.
להבנתי, המערכת מורכבת מאנטנה חיצונית אשר מחוברת בכבל למשדרים פנימיים בחניון.
מה קורה במצב הזה מבחינת קרינה? גם בתוך החניון וגם מבחוץ?
מה לגביי הדירות הסמוכות לאנטנה החיצונית? יש גם גני ילדים מרחק 10 מטר מהיציאה של החניון.
מה קורה בחניון עצמו בגלל המשדרים?
לתומכים בהצעה נאמר (על ידי מוכר המערכות). שהקרינה בחניון תרד(!) בגלל שהמכשירים הסלולריים לא יתאמצו לחפש קליטה. לי זה השמע מופרך, כיוון שההספקים של המגברים הרבה יותר גבוהים משל הסלולרי האישי ומשדרים בריבוי תדרים, שלא כמו הסלולרי האישי. מה גם, שאת הסלולרי ניצן להרחיק חצי מטר מהגוף בחניון, אך מרחק כזה מהמגברים והאנטנה החיצונית לא יעזור.
האם יצא לכם למדוד במקומות כאלה?
אודה לתשובה מפורטת שתעזור לי להבהיר את הנקודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון31/10/2017מה שקורה בחניון אינו רלוונטי, כי הדיירים שוהים בו דקות ספורות מדי יום. מאידך, רצוי למדוד את הקרינה בדירות הסמוכות לאנטנה החיצונית ולשנות את מיקום האנטנה או כיוונה בהתאם לתוצאות. נסי לברר גם מהו הספק השידור של הרפיטר (זהו מגביר הקליטה) וחזרי אלי.
דבר אחד אינו מובן לי. דייר מגיע הביתה ומחנה את רכבו בחניון ועולה לביתו. התהליך אורך מספר דקות. לא ניתן לוותר על הסמרטפון לחמש דקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה לפלאפון,כתיבת אסמסיםאפרת31/10/2017
שלום
רציתי לדעת האם כתיבת אסמסים מרובה יכולה לגרום לראש להיום חם?וגם שהייה מול מחשב יכול לגרום לראש להיום חם ולאוזניים?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון31/10/2017כתיבת סמסים כרוכה בקרינה, לכן יתכן שתגרום לכאבי ראש. מאידך, שהיה מול מחשב בדרך כלל אינה כרוכה בקרינה, לכן הסיבה איננה הקרינה אלא- אולי- מאמץ העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קרינה עוברת דרך קיר כפולמאירה31/10/2017
שלום
רכשנו דירה וראינו בתוכניות שבצידו השני של קיר שאצלנו מתוכננת להיות מיטה,
נמצא מטבח של הדירה הצמודה (מקרר, מיקרו, מדיח).
חשוב לציין שמדובר בקיר כפול.
האם מומלץ לשנות את מיקום המיטה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן.
רם דישון31/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח מראוטר אלחוטימיכל30/10/2017
מה המרחק הבטוח מהראוטר האלחוטי לילד שישן בצד השני של הקיר? האם מודדים מהראש או מהרגליים/המקום הכי קרוב לראוטר? האם עדיף להעביר למקום אחר? תודה.
אם יש קיר באמצע- חצי מטר. מודדים מהחלק בגוף הקרוב ביותר.
רם דישון31/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה. שאלה נוספת בהמשך
מיכל31/10/2017לשאלה קודמת. אם ליד הראוטר ישנה טלויזיה דקה תלויה על הקיר, ממיר ומכשיר די. וי. די. עד כמה הקרינה מסוכנת? בצדו השני של הקיר ישן ילד והציוד נמצא קרוב לרגליים שלו. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותה התשובה
ד``ר דני וולף01/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משלט של פלייסטישןקארין29/10/2017
האם משחק בלייסטיישן 4 עם שלט מעל ראש תינוק מסכן את
התינוק? נראה לי שלט בלוטוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מסוכן אבל לא מומלץ.
רם דישון31/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלויזה מאחרוי חדראיה28/10/2017
אשמח לדעת האם ישנה חשיבות לקרינה מטלויזיה בסלון התלויה על קיר שמאחוריו ישנו חדר ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרחיק את גב הטלוויזיה מהמיטה כדי חצי מטר - מטר כולל עובי הקיר
ד``ר דני וולף29/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים קבועים בכיתה בה יש ארונות חשמל עם קיר חיפויליאת28/10/2017
שלום רב,
בכיתת הלימוד של בני, כיתה המוגדרת ככיתת מדעים, קיים ארון חשמל עם קיר חיפוי.
מדידות הראו קרינה של 0.64 MG בסמוך לקיר. ישנם שולחנות למידה בסמוך לקיר. קרינה במרכז הכיתה עומדת על 0.13MG.
הילדים נמצאים בכיתה לכל הפחות 5.5 שעות.
למיטב הבנתנו אין עוד כיתה ברמת קרינה כזו בבית הספר.
השאלה - האם מדובר ברמת סיכון גבוהה על אף שהיא עומדת בטווח לפי משרד החינוך? האם קיים סיכון נוסף בשל השהות הארוכה בכיתה? האם עלינו לפעול מיידית להוצאת הילדים מלימוד קבוע בכיתה?
אודה למענה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להרחיק את כיסא התלמיד חצי מטר מהקיר, ובכל זאת להישאר באותה הכיתה גם אם האופציה המוצעת לא אפשרית
ד``ר דני וולף29/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ליאת29/10/2017מתשובתך אני מבינה שמדובר בערכים שאינם מסוכנים -
האם אין סיכון נוסף בשל השעות הארוכות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכים שאנחנו "חיים" אתם הם עד 2 מיליגאוס בחדר השינה כך שהערכים כאן בטוחים לגמרי, ובכל זאת המלצתי (אבל רק אם אפשרי) להרחיק את כיסא התלמיד
ד``ר דני וולף31/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב נייד המחובר לתחנת עגינה בחדר תינוקליה28/10/2017
שלום,
האם מותר לשים מחשב נייד המחובר לתחנת עגינה (כולל מסך נוסף, מקלדת ועכבר אלחוטיים, מדפסת) בחדר של תינוק שרק נולד?
אם כן מה המרחק המומלץ ממיטת התינוק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אופציית האלחוט מבוטלת אין בעיה ובכול זאת שמרו מטר ליתר ביטחון
ד``ר דני וולף29/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה באופציית אלחוט?
ליה29/10/2017תודה רבה ד"ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לוודא שאין לי כרטיס רשת אלחוטי במחשבאלה28/10/2017
יש לי מחשב נייח וראוטר שמחובר בכבלים ובייטלתי בו את אופציית האלחוטי. איך אני מוודאת שאין כרטיס רשת אלחוטי?
ואגב, אם במשך תקופה אופציית האלחוט פעלה בראוטר אבל הוא היה מחובר בכבלים- רמת הקרינה היתה פחותה? ילדיי שהו קרוב מאוד לראוטר שעות רבות ורציתי לוודא שהחשיפה לא היתה גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשאופציית האלחוט בראוטר מבוטלת אין ממנו קרינה כלל. כרטיס האלחוט במחשב בוודאי קיים, זניח לגמרי, והוא לא פועל אוטומטי אם לא מפעילים אותו לקוד מסוים
ד``ר דני וולף29/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה טרנס-אטלנטית בהריוןדנה27/10/2017
שלום
קראתי שבטיסות ארוכות, במיוחד לארה"ב, חשופים לקרינה קוסמית ברמה גבוהה. מתוכננת לי טיסה בעוד כמה ימים ואני בתחילת השליש הראשון להריון. אני מבינה שכדאי לבטל אותה? קראתי שזה כמו 6-8 צילומי רנטגן. אם כך מדוע לפני צילום רנטגן רפואי בודד דואגים לברר האם האישה בהריון ובטיסות אין כלל אזהרה כזו?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד לא מומלץ טיסה טרנסאטלנטית בתחילת היריון. בצילום חזה, אם יש צורך דחוף לפחות מכסים את הבטן עם עופרת. לגבי האזהרה, את יותר צודקת מצודקת
ד``ר דני וולף28/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסה טרנס-אטלנטית בהריון
דנה28/10/2017תודה רבה על התשובה
אני אכן אפעל לביטול הטיסה
מעניין אותי לדעת האם הסיכון הוא הפלה או יצירת מוצטיות ופגמים גנטיים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיכון הוא לשני הדברים גם יחד. לפי הוראות הבטיחות האמריקניים חשיפה של עד 150 שעות טיסה במהלך ההיריון מותרת. עשי את החשבון שלך ובכל מקרה, בריאות ואושר העיקר שתהיה ברית
ד``ר דני וולף29/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)