מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדידות קרינה בסלון ביתיליאת05/11/2017
גילתי לפני חודש אנטנה סלולרית מול החלון של הסלון , רכשתע מכשיר ולהלן תוצאות הקרינה שבסלון (המדידה נעשה כשתריסי האלומניום סגורים )הערכין נעים בין 0.04-0.1 מיליוואט למטר רבוע . האם ערכים אלו מסוכנים לנו ? יש ילדה קטנה בבית שרוב היום בסלון . אשמח לדעת כמה האנטנה מסכנת אותנו. כמובן שאין ראוטר או כל מכשיר אחר שפולט קרינה בסלון אנחנו ממש מקפידים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכים הללו בטוחים. נא דווחי לי מה קורה כשהתריסים פתוחים.
רם דישון06/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאת06/11/2017הערכים בסלון כשהתריס פתוח 0.5 מיליוואט למטר רבוע...מה דעתך? אפשר מדי פעם לפתוח את התריס עם ערך כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשר לפתוח את התריס, ואפילו יותר מ״מדי פעם״. הערך בטוח.
רם דישון08/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנת רדיו בבית ספר יסודידנה05/11/2017
שלום
בבית ספר יסודי בו לומד הבן שלי עומדים להקים אנטנת רדיו של אגודת חובבי הרדיו. במסגרת זו יתקיימו חוגים ומפגשים בהם בין היתר תהיה השתתפות בתחרויות , שידורים לחובבים בארצות שונות בעולם ושליחת אותות ללווינים.
האם יש השלכות של חשיפה לקרינה כתוצאה משידורי אנטנת רדיו על הילדים בבית הספר/ בבניינים בשכונה? אשמח לפירוט בנושא.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רצוי לוודא שהשידורים לא יהיו בשעות הלימודים.
רם דישון06/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מקרינה במקום עבודהירין05/11/2017
אני עובד ב-2 עבודות. אני עובד בחדר ארכיב עם בקרה שבו שאלתי ואמרו לי שאין קרינה והטכנאי אמר שאין מה לחשוש. ? אם אני לא צמוד לזה ויש לפחות 2 מטר זה בסדר? ולגבי העבודה השנייה הרגל שלי קרובה למחשב למטה(כנראה רק מחשב וראוטר) מנסה לשמור מרחק כמה שאפשר,אך עדיין המחשב "יוצא החוצה" ודיי קרוב לרגל..האם יש ממה לחשוש? 1 מטר בערך או קצת מרחק זה בסדר? אין סכנה? תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון06/11/2017בעבודה הראשנה- כדאי למדוד.
בעבודה השניה- אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת קרינה מלפטופ וניידמרים05/11/2017
בני מטעין את הנייד שלו והלפטופ במיטה ונירדם כשהוא שוכח לשים במקום אחר להטענה הדלת סגורה ולכן אני לא יכולה להזיז מהמיטה שום דבר לא עוזר כשאני מבקשת שלא ישכח וכך יום אחר יום הוא מטעים במיטה שלו ונירדם האם אתם יכולים להרגיע אותי האם בזה שהוא מטעין במיטה ונירדם ככה עם הנייד המוטען והלפטופ חייב ליקרות לו משהו או שזה לא מחייב מכיוון שאסור בתודה מהאמא שכל כך דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה לשאלה
מרים06/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צריך להקפיד שהמטען יהיה רחוק ממנו לפחות מטר.
רם דישון06/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריקת דלת מיקרוגל בחוזקהדנה05/11/2017
לאחר הוצאת המזון מהמיקרוגל. דלת המיקרוגל נטרקה מאוד בחוזקה בסגירה. האם ניגרם נזק למיקרוגל? אם ניגרם זעזוע ויש סכנת קרינה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום בעיה.
רם דישון05/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב נייד בשעות הלילהענבל03/11/2017
שלום,
אני תלמידה פנימיה ובין המיטה שלי לבין המיטה של השותפה שלי יש שולחן ארוך (בערך 2 מטר) שיש לו שתי מגירות נשלפות. השותפה שתי שמה את המחשב הנייד שלה באחת המגירות בלילה, והמגירה רחוקה מהראש שלי כחצי מטר. רציתי לשאול האם כדאי לבקש ממנה לשנות את מיקום המחשב כי אני חוששת מהקרינה במהלך הלילה.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם המחשב כבוי (או במצב ״שינה״)- אין שום בעיה.
רם דישון03/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לקרינה סלולרית ברכבתשרון02/11/2017
שלום לצוות היקר
נסעתי עם הבני נסיעה של כשעתיים ברכבת בהלוך וחזור
ומיותר לצין שאנשים דיברו כל הזמן הזה בפון גלשו וכו'
האם יכול להיות נזק מחשיפה כזו?
אודה לתשובה
ועוד שאלה, צילום CT יש מניעה לשהות ליד הילד אחריו?
עשיתי ולא נאמר לי כלום אך משיטוט קצר באינטרנט קראתי דברים מלחיצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין נזק מאירוע חד פעמי.
רם דישון02/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנות מחדר הילדיםזוהר02/11/2017
שלום, אנחנו מתעניינים לגבי קניית דירה אשר מחדר הילדים רואים אנטנות סלולריות על גג בניין של בית אבות. המרחק הוא בערך 250-300 מטר אווירי
האם יש סכנת קרינה אם רואים מהחדר את האנטנות?
כדאי בכלל לרכוש דירה אשר רואים ממנה אנטנות?
תודה
מצרפת תמונה
חייבים למדוד.
רם דישון02/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידה הן של הקרינה החשמלית הן RF היא החלק הזול בכול הרכישה, זול יותר מהעציצים והוילונות, וכדאי לבצע מדידה בלי קשר לשום סיכון הנראה בעין.
ד``ר דני וולף03/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמל ברחוב בו יש מספר גני ילדיםד``ר דני וולף31/10/2017
אודה על עזרתכם בהבנה מה המרחק הבטוח מעמוד חשמל (צירפתי תמונה). אני שואלת כיוון שהוא ברחוב בו יש מספר גני ילדים. תודה
7 מטרים.
רם דישון31/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגברים בחניון תת קרקעיהדס31/10/2017
שלום רב
בבניין רב קומות עם שתי קומות חניון תת קרקעי, חלק מהדירים מעוניינים להתקין מערכת שתאפשר קליטה סלולרית בחניון.
להבנתי, המערכת מורכבת מאנטנה חיצונית אשר מחוברת בכבל למשדרים פנימיים בחניון.
מה קורה במצב הזה מבחינת קרינה? גם בתוך החניון וגם מבחוץ?
מה לגביי הדירות הסמוכות לאנטנה החיצונית? יש גם גני ילדים מרחק 10 מטר מהיציאה של החניון.
מה קורה בחניון עצמו בגלל המשדרים?
לתומכים בהצעה נאמר (על ידי מוכר המערכות). שהקרינה בחניון תרד(!) בגלל שהמכשירים הסלולריים לא יתאמצו לחפש קליטה. לי זה השמע מופרך, כיוון שההספקים של המגברים הרבה יותר גבוהים משל הסלולרי האישי ומשדרים בריבוי תדרים, שלא כמו הסלולרי האישי. מה גם, שאת הסלולרי ניצן להרחיק חצי מטר מהגוף בחניון, אך מרחק כזה מהמגברים והאנטנה החיצונית לא יעזור.
האם יצא לכם למדוד במקומות כאלה?
אודה לתשובה מפורטת שתעזור לי להבהיר את הנקודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון31/10/2017מה שקורה בחניון אינו רלוונטי, כי הדיירים שוהים בו דקות ספורות מדי יום. מאידך, רצוי למדוד את הקרינה בדירות הסמוכות לאנטנה החיצונית ולשנות את מיקום האנטנה או כיוונה בהתאם לתוצאות. נסי לברר גם מהו הספק השידור של הרפיטר (זהו מגביר הקליטה) וחזרי אלי.
דבר אחד אינו מובן לי. דייר מגיע הביתה ומחנה את רכבו בחניון ועולה לביתו. התהליך אורך מספר דקות. לא ניתן לוותר על הסמרטפון לחמש דקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה לפלאפון,כתיבת אסמסיםאפרת31/10/2017
שלום
רציתי לדעת האם כתיבת אסמסים מרובה יכולה לגרום לראש להיום חם?וגם שהייה מול מחשב יכול לגרום לראש להיום חם ולאוזניים?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון31/10/2017כתיבת סמסים כרוכה בקרינה, לכן יתכן שתגרום לכאבי ראש. מאידך, שהיה מול מחשב בדרך כלל אינה כרוכה בקרינה, לכן הסיבה איננה הקרינה אלא- אולי- מאמץ העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קרינה עוברת דרך קיר כפולמאירה31/10/2017
שלום
רכשנו דירה וראינו בתוכניות שבצידו השני של קיר שאצלנו מתוכננת להיות מיטה,
נמצא מטבח של הדירה הצמודה (מקרר, מיקרו, מדיח).
חשוב לציין שמדובר בקיר כפול.
האם מומלץ לשנות את מיקום המיטה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן.
רם דישון31/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח מראוטר אלחוטימיכל30/10/2017
מה המרחק הבטוח מהראוטר האלחוטי לילד שישן בצד השני של הקיר? האם מודדים מהראש או מהרגליים/המקום הכי קרוב לראוטר? האם עדיף להעביר למקום אחר? תודה.
אם יש קיר באמצע- חצי מטר. מודדים מהחלק בגוף הקרוב ביותר.
רם דישון31/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה. שאלה נוספת בהמשך
מיכל31/10/2017לשאלה קודמת. אם ליד הראוטר ישנה טלויזיה דקה תלויה על הקיר, ממיר ומכשיר די. וי. די. עד כמה הקרינה מסוכנת? בצדו השני של הקיר ישן ילד והציוד נמצא קרוב לרגליים שלו. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותה התשובה
ד``ר דני וולף01/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משלט של פלייסטישןקארין29/10/2017
האם משחק בלייסטיישן 4 עם שלט מעל ראש תינוק מסכן את
התינוק? נראה לי שלט בלוטוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מסוכן אבל לא מומלץ.
רם דישון31/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלויזה מאחרוי חדראיה28/10/2017
אשמח לדעת האם ישנה חשיבות לקרינה מטלויזיה בסלון התלויה על קיר שמאחוריו ישנו חדר ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרחיק את גב הטלוויזיה מהמיטה כדי חצי מטר - מטר כולל עובי הקיר
ד``ר דני וולף29/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)