מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מגורים ליד קו מתח - האם נראה מסוכן?מתלבט20/03/2016
שלום רב,
אני שוקל לקנות דירה הנמצאת קצת פחות מ-200 מטר מקו מתח.
אינני יודע להגיד באיזה סוג של קו מתח מדובר.
מצ"ב תמונה להתרשמות.
האם נראה בטוח? או שמא יש מקום לדאגה?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מגורים ליד קו מתח - האם נראה מסוכן? - תגובה
רם דישון20/03/2016עלול להיות גבולי.
אני ממליץ לרכוש או לשכור מכשיר מדידה ולמדוד בדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
מתלבט21/03/2016יש סיכוי שאתה יודע לזהות באיזה קו מתח מדובר? (161, 400, ...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התגובה - תגובה
רם דישון21/03/2016אשתדל, אם תשלח לי תמונה באיכות טובה (ממצלמה ברזולוציה גבוהה- לא מסמרטפון) בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה פרטית
מתלבט21/03/2016לא מצאתי כיצד לשלוח הודעה פרטית - שלחתי לכתובת המייל שרשומה בראש תחת שמך בראש העמוד.
המון תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב נייד וילדים - אזורי הגוף וזמן !!יהודה18/03/2016
שלום וברכה,
בני בן ה - 6 ישב אצל חברים כחצי שעה במרחק של כחמישה ס"מ ממחשב נייד שפעל עם האינטרנט - בגובה המותניים.
אני חושש מאוד בגלל הקרבה, הזמן - וגם האזור בגוף (אזור הפוריות). למרות ש"החלב נשפך" - אבקש לשאול, האם מקרה כזה חמור במיוחד ?
כללית - האם מצב כזה - מבחינת הקרבה והאזור בגוף, מחייב התייחסות חמורה יותר מבחינת הזמן (אנחנו לא משתמשים במחשב נייד, השאלה היא עד כמה להרחיק מאפשרות כזו בכלל מחוץ לבית ...).
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחשב נייד וילדים - אזורי הגוף וזמן !! - תגובה
רם דישון18/03/2016מאירוע חד פעמי לא נגרם כל נזק.
לגבי שימוש במחשב נייד- מה שחוב הוא לבטל את השידור הויי פיי. כל עוד המחשב אינו מונח על הברכיים- אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדים ומחשב נייד !!!
יהודה18/03/2016מר דישון תודה רבה !!
רציתי לוודא שהבנתי.
ברור לי שעדיף שהוויי פיי יהיה כבוי (בביתי שלי האינטרנט חוטי).
האם התייחסותך בתשובה מניחה שהווי פיי כבוי; או שבאמת אין חשש ממקרה הקונקרטי גם בהנחה החמורה שהאינטרנט היה מחובר אלחוטית וקרוב מאוד לילד ?
האם אין בעיה כשהמחשב אינו מונח על הברכיים - רק בהנחה שהאינטרנט אינו ממחובר בווי פיי, אלא חוטית ?
ההרגשה שלי (שאינה מתיימרת להיות ממש מדעית ...) היתה שמדובר בקרינה ישירות לאזורים רגישים אצל הילד במשך כחצי שעה במרחק של כ- 5 ס"מ; ושבכל מקרה יש חשש.
תודה רבה על המענה והסבלנות ושבת שלום !
לביא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ילדים ומחשב נייד !!! - תגובה
רם דישון18/03/2016הויי פיי מהמחשב מטיבו אינו חזק כמו הסלולר.
יצאתי מהנחה, כמובן, שהויי פיי פעל. כאמור, לא נצפה כל נזק מאירוע בודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מדיבורית ורמקול ברכב......דנה17/03/2016
שלום ברצוני לשאול שתי שאלות
1. האם דיבורית בלוטוס מהווה סכנה כלשהי מבחינת קרינה? גם כשמחוברת לטלפון נייד וגם כשלא?
2. ברכב שלי מותקנים חיישני רוורס המחוברים בכבל לרמקול התלוי מחלק האחורי של הרכב ליד כסא בטיחות. האם דבר כזה פולט קרינה כלשהי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מדיבורית ורמקול ברכב...... - תגובה
רם דישון17/03/2016אין סיכון משני היישומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי בנוגע לדיבורית
דנה18/03/2016תודה על תשובתך. לא ציינתי כי הדיבורית בלוטוס מותקנת ברכב. האם תשובתך נשארת כפי שהייתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לשאלתי בנוגע לדיבורית - תגובה
רם דישון18/03/2016זה מובן מאליו. תשובתי נותרת בעינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון סוללרי ללא דיבור וגלישהדינה17/03/2016
שלום
האם טלפון נייד דולק אך לא מדברים בו ולא גולשים בו, האם הוא פולט קרינה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מטלפון סוללרי ללא דיבור וגלישה - תגובה
רם דישון17/03/2016כן, אבל חלשה ולא מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מדוד שמש וחשמל בדירה של קומה אחרונהקארין15/03/2016
יש לנו מעל הבית המון דודי שמש של כל הבניין הם מעל התקרה שלנו (הדודים יושבים על סטנד של 80 ס"מ) כמה זה מקרין או מסוכן כשהדיירים מחממים את המים כל ערב? חלק מהדודים מעל החדרי שינה שלנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מדוד שמש וחשמל בדירה של קומה אחרונה - תגובה
רם דישון15/03/2016אין שום סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משעון חכם עם סים של סמסונגסיון15/03/2016
שלום,
רכשתי שעון חכם מתוצרת סמסונג, השעון יכול לתפקד כטלפון עצמאי לחלוטין, עם כרטיס SIM להוצאת וקבלת שיחות וגלישת אינטרנט.
ישנה אפשרות גם שהשעון יעבוד עם הטלפון בקישוריות ה- Bluetooth.
השאלה שלי היא האם השעון על היד עם כרטיס הסים פולט קרינה גבוהה יותר מקישוריות ה-Bluetooth?
ואם כן עד כמה זה מסכן?
תודה,
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה משעון חכם עם סים של סמסונג - תגובה
רם דישון15/03/2016שעון יד שמתפקד עצמאית דינו כדין טלפון סלולרי.
במצב זה הוא מקרין הרבה יותר מאשר דרך בלותות׳, אבל יש לוודא שהוא אכן לא משדר באמצעות הרשת הסלולרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
סיון15/03/2016כמו שחשבתי לעצמי, אז בשימוש רק עם Bluetooth אין שום בעיה.
מצאתי פתרון להעביר אותו למצב טיסה כאשר אני עם הטלפון הנייד וכאשר אני יוצאת רק עם השעון אני מוציאה אותו ממצב טיסה ואז בעצם מאפשרת רשתות סלולריות.
במצב כזה נניח לשעתיים - שלוש ביום אם בכלל.. לרוב כנראה בשישי ושבת הפונקציה הזו תעבוד יותר, זה ממש מסוכן?
יש הבדל ברמת הקרינה אם הטלפון לידי או ממש על היד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה - תגובה
רם דישון15/03/2016עקרונית, ככל שהטלפון יותר רחוק מהגוף- כן ייטב.
כמה מסוכן? איננו יודעים עדיין.
מאידך, קשה לי להאמין שמסוללה שנכנסת לתוך שעון יד ניתן להוציא הספק גבוה לאורך זמן, כך שלא הייתי פוסל שימוש בו אפילו על היד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלויזיה אצל השכנה בקיר משותף ותינוקותאמא14/03/2016
שלום
לשכנה שלי יש טלויזית פלאזמה ליד הקיר המשותף שלנו שבו ישנים שני בניי בני הכמה חודשים.
האם היא פולטת קרינה כשהיא לא בשימוש גם אם המסך דלוק?
השקעים על הריצפה אצלה ולא בקיר.
והאם כשהיא דלוקה מדובר בקרינה גבוהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טלויזיה אצל השכנה בקיר משותף ותינוקות - תגובה
רם דישון14/03/2016קרינה חלשה ורק כאשר המסך פועל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - מה לגבי הממיר שנמצא שם
אמא14/03/2016והשקעים, ראיתי שכן יש שקע אחד בקיר ואליו מחוברים חוטי החשמל האחרים. כמוכן זו פלטזמה ישנה יחסית.
הבן שלי ישן בדיוק מאחורי הטלויזיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתבר שיש שם טלויזיה, ממיר ומערכת
אמא15/03/2016קומפקט דיסק או משהו כזה ישנה,
הכל מעבר לקיר, מחובר לשקע אחד שמחובר לחוט מאריך שמוביל לכל השאר.
והכל בקיר שמאחורי ישנים התאומים שלי בני מספר חודשים.
הם גם ישניםשם במצהלך היום כמובן. השאלה אם יוצאת מכל אלה קרינה משמעותית וכן מהשקע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מסתבר שיש שם טלויזיה, ממיר ומערכת - תגובה
רם דישון17/03/2016אין שום סיכון כי הקיר מנחית מאד את הקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום מיטה סמוך לקיר שמאחוריו מכשירים חשמלייםמירה14/03/2016
שלום, ברצוני לברר האם בטוח למקם מיטה סמוך לקיר שמאחוריו ממוקמים מדיח, תנור, מיקרוגל ותמי 4. בתודה מראש על תגובתכם.
מיקום מיטה סמוך לקיר שמאחוריו מכשירים חשמליים - תגובה
רם דישון14/03/2016בטוח, במידה והמכשירים אינם פועלים בזמן השינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי אלקטרוני אשמח לקבל תשובה מדר וולףאילנית13/03/2016
שלום רב
לפני כשנה שאלתי את מר דישון לגבי השנאי האלקטרוני שמותקן אצלי בתקרות
בגובה 2.70 ונאמר לי שהמרחק תקין
אני משנה את סידור המיטות בחדר ורציתי להיות בטוחה לגבי הקרינה מהשנאיים אשמח לקבל תשובות
1. השנאים נמצאים בגובה 2.60 מטר מהרצפה ולא 2.70 כמו שציינתי קודם האם המרחק עדיין תקין?
2. במידה והשנאי רגיל ולא אלקטרוני - אני לא סומכת על החשמלאי ואין לי דרך לבדוק האם עדיין המרחק תקין?
3. אם המיטה עומדת בדיוק מתחת לשנאי מתקבל מרחק של 1.8-2 מטר האם המרחק תקין?
4. האם שנאי אלקטרוני מקרין כל הזמן או כשרק מדליקים את האור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שנאי אלקטרוני אשמח לקבל תשובה מדר וולף - תגובה
רם דישון14/03/20161. המרחקים הללו תקינים.
2. השנאי מקרין רק כשמדליקים את האור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אילנית14/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי אלקטרוני אשמח לקבל תשובה מדר וולףאילנית13/03/2016
שלום רב
לפני כשנה שאלתי את מר דישון לגבי השנאי האלקטרוני שמותקן אצלי בתקרות
בגובה 2.70 ונאמר לי שהמרחק תקין
אני משנה את סידור המיטות בחדר ורציתי להיות בטוחה לגבי הקרינה מהשנאיים אשמח לקבל תשובות
1. השנאים נמצאים בגובה 2.60 מטר מהרצפה ולא 2.70 כמו שציינתי קודם האם המרחק עדיין תקין?
2. במידה והשנאי רגיל ולא אלקטרוני - אני לא סומכת על החשמלאי ואין לי דרך לבדוק האם עדיין המרחק תקין?
3. אם המיטה עומדת בדיוק מתחת לשנאי מתקבל מרחק של 1.8-2 מטר האם המרחק תקין?
4. האם שנאי אלקטרוני מקרין כל הזמן או כשרק מדליקים את האור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנאי אלקטרוני אשמח לקבל תשובה מדר וולף - תגובה
ד``ר דני וולף14/03/2016כל סוגי השנאים בהספקים האלו, מרחק של מטר אחד מהם כבר בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אילנית14/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמל ושנאי ליד הדירה- מה המרחק המינימלישואל11/03/2016
הי
מה המרחק המינימלי שצריך להיות בין הדירה לבין עמוד החשמל והשנאי שבתמונה?
מדובר במתח גבוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום נוסף של השנאי
שואל13/03/2016בוקר טוב למומחי הפורום,
מצרף 2 תמונות נוספות של עמוד החשמל + השנאי. מקווה שכעת איכות התמונה טובה יותר.
בתודה מראש על הסיוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 2
שואל13/03/2016מצורף תמונה נוספת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה7 מטר
ד``ר דני וולף14/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור ממושך בטלפון נייד מהי המשמעות?לימי11/03/2016
שלום רב,
אני בת 60. בדרך כלל לא מדברת כמעט בטלפון הנייד(ואם כן, אולי 2 דקות ביום). אתמול לא שמתי לב ומחשבה ודיברתי חצי שעה רצופה בטלפון הנייד - סמסונג דור 3. ישירות לאוזן.
מאז אני מאוד, מאוד לחוצה.
אנא התייחסותכם למקרה הטיפשי וחסר האחריות שלי.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיבור ממושך בטלפון נייד מהי המשמעות? - תגובה
רם דישון14/03/2016מאירוע חד פעמי לא נגרם נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לך
לימי15/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסך מחשב שחזר מתיקון וקרינה ממנואמא09/03/2016
קיבלתי מסך מחשב דק אבל ישן שעבר תיקונים, האם רמת הקרינה שלו גבוהה יותר ממסך חדש שלא עבר תיקון?
הוא אמור להחליף מסך מחשב ענתיקה מהשמנים של פעם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסך מחשב שחזר מתיקון וקרינה ממנו - תגובה
ד``ר דני וולף10/03/2016רוב הסיכוי שהתיקון לא ישפיע על הקרינה, וגם כך הקרינה מהמסכים הישנים זניחה במרחק של חצי מטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרם דישון בנוגע לקרינה בטאבלטיםטל09/03/2016
שלום, אני מתלבט בין 2 טאבלטים זהים, הראשון עם כניסה לכרטיס SIM, מודם סלולרי מובנה ו-Wi Fi, והשני רק עם Wi Fi. הטאבלט עם כניסת ה-SIM פולט יותר קרינה לפי מדד SAR. השאלה האם הטאבלט הראשון פולט יותר קרינה מהשני, מעצם זה שיש בו את המודם והתקשורת הסלולרית (GSM, HSPA, LTE), או שהקרינה גדלה רק אם יש בתוכו סים שנעשה בו שימוש?
האם ללא שימוש בכרטיס הסים, הקרינה בשני הטאבלטים אמורה להיות דומה?
האם כיבוי אפשרויות התקשורת הסלולרית כשהסים בטאבלט, מוריד את רמת הקרינה לרמה של הטאבלט השני או שצריך להוציא את הסים?
מהי רמת הקרינה המקסימלית המומלצת לטאבלט לפי מדד SAR?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרם דישון בנוגע לקרינה בטאבלטים - תגובה
ד``ר דני וולף10/03/2016המהנדס רם דישון, תותח העל בחופש ולכן אענה במקומו, כי התשובה פשוטה מאוד וחד משמעית. הכניסה לכרטיס ה SIM לא פולטת קרינה ולא משנה כלום כל זמן שאין כרטיס עובד בפנים. ברור שעם הכרטיס סים עובד נוספת הקרינה הסלולרית על זו של ה- WI FI. אולם, כאמור אם כרטיס הסים לא בפנים, או שהאפשרות לגלוש דרך הסים חסומה הקרינה בשני הטאבלטים זהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לצילום סטטוס לשיניים שעשיתיגילה09/03/2016
התעניינות בקשר לצילום סטטוס שעשיתי, שמתי מגן מפני קרינה
בזמן הצילום הרגשתי קצת כאבים בידיים, והמשיך כשבוע וקצת
יש מקום לדאגה? מה הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לצילום סטטוס לשיניים שעשיתי - תגובה
ד``ר דני וולף10/03/2016לא קשור בכלל לצילום. קרינה מזערית ולא מורגשת בשום צורה ומצב.
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)