מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטנה של סלולרי ברכביהודה23/10/2015
שלום וברכה,
ברכב שלי מותקנת אנטנה חיצונית של הסלולרי, על החלון הקדמי, כשהקופסה שלה בצד בשני של החלון).
ראש של תינוק שיושב על הכסא הקדמי הוא להערכתי במרחק של כעשרים ס"מ מהאנטנה.
מדובר בחשיפה חמורה ?
תודה רבה ושבת שלום !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנה של סלולרי ברכב - תגובה
רם דישון23/10/2015החשיפה אינה חמורה כי רוב הקרינה מתפשטת מחוץ לרכב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת תינוק צמוד לקיר שמאחוריו ראוטרשלי23/10/2015
שלום רב,
רציתי לשאול האם זה בטוח לשים מיטת תינוק בצמוד לקיר, כאשר מעבר לקיר (בצד השני שלו) יש מודם+ראוטר? מדובר בקיר בלוקים ולא בקיר גבס.
תודה מראש,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטוח לחלוטין
ד``ר דני וולף23/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב נייחיהודה22/10/2015
שלום וברכה,
אני קונה לילדיי מחשב נייח (משהבנתי שבעקרון הוא עגיף על נייד).
1. הוסיפו לי ספק כח 450w (אמרו שמשפר את המחשב, אך לא הכרחי). האם הקרינה האלקטרומגנטית חמורה בנתונים אלה ?
2. המאוורר למעבד כפול - האם זה משפיע על הקרינה ?
3. מה המרחק שהילדים אמורים לשמור מהכונן ?
4. אמרתי למוכר שאיני מתכוין לחבר ראוטר אלחוטי, אלא חיבור קווי לאינטרנט, והוא אמר שמהמחשב עצמו אין קרינה אם לא מוסיפים ומתקינים כרטיס מיוחד לwifi. גי בכך או שצריך לברר לגבי החומרה בכונן עצמו ?
5. מה המרחק שעל ילדים יש לשמור מהמסך ?
תודה רבה רבה על הסיוע והסבלנות !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחשב נייח - תגובה
רם דישון22/10/20151. אינני ידע- קרוב לוודאי שאין הבדל משמעותי מספק אחר.
2. לא.
3. אין בעיה בכונן.
4. די בכך.
5. לא רלוונטי. אין בעיה במסך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה עם ווטסאפ+ וויזשירה20/10/2015
שלום,
1. האם בשימוש בווטסאפ, , גלישה למייל/פייסבוק, וייז ישנה קרינה כמו בזמן דיבור?
2. מה המרחק הבטוח לשימוש בווטסאפ כאשר יש לידי ילדים?
3. האם בגלרית התמונות שמחוץ לווטסאפ הקרינה פחותה?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה עם ווטסאפ+ וויז - תגובה
רם דישון20/10/20151. כן.
2. מטר וחצי לפחות. רצוי בכלל לא.
3. אם המכשיר במצב טיסה (ללא שידור וקליטה סלולריים), אזי ניתן להתבונן בגלרית התמונות ללא קרינה וללא חשש כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה והבהרות
שירה21/10/20151. האם כאשר הווטסאפ ברקע אבל אינו בשימוש זה גם קרינה? אני חייבת לסגור אותו?
2. אם הטלפון לא במצב טיסה אלא במצב רגיל ומסתכלים בגלרית התמונות זה גם ללא קרינה?
תודה !!
(חבל שהווטסאפ הפך לדבר שימושי מאוד בכל רגע . אני לא מחובבי כל השימושים האלה אבל יש קבוצות של הגן, הכיתה, הצהרון וכו'.) איך מיידעים את הציבור שזו קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה והבהרות - תגובה
רם דישון21/10/2015בשני התרחישים שתארת יש קרינה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק ממכשיר סלולרי
יהודה25/10/2015שלום וברכה,
אבקש לשאול, בהמשך לתשובה הקודמת:
1. האם במקרה "קיצוני" של מכשיר סלולרי - שמחובר לאינטרנט, ומחובר לרשת שאינה מהשלוש הגדולות, ומצוי כמה שעות מילד בן שלוש, במרחק של כ- 170ס"מ, הילד חשוף חשיפה ממשית ?
2, האם דין חדר לא גדול (3.5 מ"ר) וסגור; עם קירות "מסיביים" (אני יודע שזה תיאור לא מדעי כל כך ... מגובר בבניה ישנה ורצינית ...) - כגין ממ"ד ?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מרחק ממכשיר סלולרי - תגובה
רם דישון25/10/20151. חד פעמי אין בעיה. אם חשיפה שגרתית- רצוי להמנע.
2. כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב ניידיהודה20/10/2015
שלום וברכה,
בישיבה שנערכה כשעתיים ישב מולי מי שהשתמש במחשב נייד, וגם גלש באינטרנט, כשהמחשב, מופנה, כלפיי על השולחן - כ- 30 ס"מ ממני.
הייתי מבקש לשאול מה החומרה בחשיפה כזו, ובהנחה שהיא מגיעה עד לפעם פעמיים בשבוע ?
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחשב נייד - תגובה
רם דישון20/10/2015חומרה אפסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובקשת הבהרה
יהודה20/10/2015מר דישון,
תודה רבה !
רק לוודא שהבנתי התשובה מתייחסת גם לשהייה כזו פעם פעמיים בשבוע ?
תודה וערב טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ובקשת הבהרה - תגובה
רם דישון20/10/2015כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטיתלולה20/10/2015
שלום.
האם קרינה אלקטרומגנטית היא מצטברת?
במידה ויושבים כ 4-5 מטרים באלכסון מקיר שבו הלוח חשמל שהתגלה בו 156 מיליגאוס
בשהיה לא רציפה כמובן האם זה מסוכן?
האם אתם יכולים להסביר לי מה המשמעות של מעקף חשמלי ובמידה ועושים אותו רמת הבטיחות להישאר באותה הקומה או לדרוש להוציא את הלוח חשמל לחלוטין מהמסדרון<
אודה לכם מאוד על תגובתכם המהירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אלקטרומגנטית - תגובה
ד``ר דני וולף20/10/2015אענה רק על השאלה הראשונה העקרונית מאוד ואשאיר את החלק השני למהנדס תותח העל שלנו.
כל נזק שמעלה את שכיחות הסרטן הוא מצטבר. מדובר במיקרו, ננו - טראומות לחומר הגנטי בתאים, שמצטברים כל החיים. התאים בנויים כך שהם מתקנים את הפגיעות בחומר הגנטי כל הזמן, אבל כשהנזקים מצטברים למסה קריטית יכול להתפתח כשל גנטי שיביא לסרטן. זה שונה לגמרי מאדם לאדם, ואפילו אצל אותו אדם שונה מסוג נזק אחד לסוג השני, אולם כולם ביחד מצטברים למשך כול החיים. כך זה בנזקי קרינה מייננת, בנזקי שמש, בנזקי עישון, אסבסט וכול שאר מני מזיקים ומרעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתגובה לשאר השאלות בבקשה
לולה20/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחכה לתגובה לשאר השאלות בבקשה - תגובה
רם דישון20/10/2015במרחק 4-5 מטר הקרינה כנראה אפסית, אבל לא ניתן לומר בפסקנות וחייבים למדוד.
מעקף חשמלי יעיל אם נקבע בוודאות שמקור הקרינה הוא כבל חשמלי. אם הארון הוא המקור- מעקף לא יועיל.
על שאלות כאלו לא ניתן לענות במסגרת הפורום- חייבים לראות ולמדוד במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדי קרינה בבית
גילי אהרון17/11/2015שלום רב!
התברר שבבית שלנו (בניין חדש בן שנה) יש ערכי קרינה של כ5-6 מיליגאוס בשעות הערב (משש ועד שתים עשרה לערך) במיטות של הילדים. ביתנו ממוקם מעל חדר שנאים. הזמנו בדיקה של חברת החשמל, והתברר שהשנאי עצמו קבור בקומת החניון ובמרחק של כ7 מטר מהבית שלנו, והכל נעשה לפי התקן. אף על פי כן באמצעות מכשיר שרכשנו אנו מודדים ערכי קרינה כאלו ובחדרים שונים בבית. מה יכול להיות המקור לקרינה? האם כבלים שעוברים בריצפה / בקירות? כיצד ניתן לטפל? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מדדי קרינה בבית - תגובה
רם דישון17/11/2015תשובה לשאלה זו מחייבת בדיקה בלתי תלויה (לא של חברת החשמל) בביתכם. יש חברות שגם מודדות וגם מציעות פתרון. חפשו ברשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזגן בטכנולוגיה מתקדמתיוסף19/10/2015
שלום רב
אני מתלבט ברכישת מזגן 1 כ"ס במרחק 3 מטר ממיטת תינוק.
מתלבט בין מזגן "סטנדרטי" למזגן בעל טכנולוגיה מתקדמת של חיישן אינפרה אדום + מטהר אוויר (יצרן אוזון + פלזמה וכו). האם יש סיכון ליותר קרינה מסוכנת ממזגן בעל טכנולוגיות מתקדמות יותר ממזגן סטנדרטי? בהנחה ששניהם 1 כ"ס ואותו BTU פחות או יותר.
יוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזגן בטכנולוגיה מתקדמת - תגובה
רם דישון19/10/20151. מרחק של מטר מספיק לבטיחות מירבית. אני מניח שהמזגן עילי ולכן רחוק ממיטת התינוק.
2. לא נראה לי שיש קרינה חריגה ממזגן כזה- נראה לי שמהיחידה הפנימית אין כמעט קרינה כלל.
3. והערה אישית: כאחד שמבין קצת במזגנים- לך על המתקדם. יש לי בחדר שינה אחד כזה של מיצובישי, ואני שבע רצון ממנו עד הגג (בלשון המעטה). שקט להפליא ויעיל מאד מבחינה אנרגטית. הבעיה היחידה שלו היא המחיר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יוסף19/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מזגן בטכנולוגיה מתקדמת - תגובה - תגובה
רם דישון19/10/2015מדדתי ליד המזגן שלי- מהיחידה הפנימית אין כמעט קרינה כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחידה פנימית הכוונה למעבה? תודה
אילנית20/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יחידה פנימית הכוונה למעבה? תודה - תגובה
רם דישון20/10/2015לא. היחידה הפנימית היא המאדה (נקראת לפעמים מאייד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אילנית20/10/2015זו היחידה שמותקנת בבי ת בתוך הגבס או על הקיר? כי יש לי גם בחוץ על הגג
זו כן מקרינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
רם דישון20/10/2015זו שבחוץ מקרינה מעט יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווקי טוקייהודה18/10/2015
שלום וברכה,
האם משחק ילדים של מכשירי קשר "ווקי טוקי" מקרין כמו/יותר מטלפונים סלולריים ?
תודה רבה, כרגיל !
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווקי טוקי - תגובה
ד``ר דני וולף19/10/2015יש סוגים רבים של מכשירי ווקי טוקי אולם כולם מקרינים קרינת רדיו וייתכן אפילו יותר מפלא פון, אם כי זה אינו אותו התדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' וולף - תודה רבה !
יהודה19/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהווקי טוקי
אסף08/12/2015ומה לגבי הסכנה שבשימוש של ווקי טוקי בילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ווקי טוקי - תגובה
רם דישון08/12/2015תלוי הרבה בסוג המכשיר. אין תשובה כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטררוני18/10/2015
אני עובדת מהבית במחשב המחשב מראה לי שהאינטרנט אינו זמין בחברה אמרו לי לילחוץ על הראוטר לכבות ולהדליק ואכן האינטרנט חוזר ליפעול הענין שזה קורה לפחות 6 פעמיים ביום שאלתי האם בזה שאני נוגעת באינטרנט ולוחת על הכפתור זה מסוכן לגביי בקרינה שעוברת ומסוכנת כי אצטרך לעשות את זה לפחות כל יום והאם אני צריכה לישטוף ידיים עם מים וסבון לפני שטני אוכלת משהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוטר - תגובה
ד``ר דני וולף19/10/2015מנגיעה או מלחיצה לא קורה כלום. מזמן כל כך קצר לא קורה כלום. שמרי על מטר אחד מהראוטר כשאת נמצאת לידו לשעות ארוכות ביום, ואל תשימי אותו בחדרי השינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגבר סלולארי ביתיחן17/10/2015
שלום רב, התלוננתי בפני חברת הסלולאר שאין לי קליטה בבית, הם הגיעו והתקינו לי מגבר קטן התלוי בפינת תיקרת הסלון ואליו מחוברת בחוט אנטנה חיצונית במרפסת ומאז יש קליטה סלולארית מלאה.
רציתי לשאול האם יש בקרינה זו סכנה לבני ביתי? או מה המרחק הבטוח שיש להיות ממנה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מגבר סלולארי ביתי - תגובה
רם דישון17/10/2015יש לשמור על מרחק של מטר לפחות ממנה. פינת תקרת הסלון נראה מיקום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראדוןדנה13/10/2015
הי, הגן של בני ממוקם מתחת לבניין...החלונות שלו גדולים ורחבים...כמעט תמיד פתוחים. החלונות פונים לרחוב שעליו בנויים בתים פרטיים. ביקשנו מדידת ראדון היות והגן מתחת לבניין. הגננת טוענת שערכה בדיקה אך הראתה לנו דוח מוזר שטוען כי נמצא ראדון בכמות של 60 מתוך 500ומשהו. אני יודעת שהסף המקסימאלי הוא 200. האם יכול להיות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה
דנה15/10/2015לא מבחינת זמנים, רק שהשאלה לא תתפספס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה - תגובה
ד``ר דני וולף16/10/2015כל מה שאמרת לגבי המדידות נכון. לא צריך להיות בעל מקצוע כדי להבין שהתשובה "קצת" מוזרה. על פניו נראה לי מבנה לא בעייתי, אבל אם במדידות עסקינן אזי דרשי לראות את תוצאות הבדיקה, או לפחות את היחידות. אף בעל מקצוע לא ייתן נתונים בלי יחידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה18/10/2015כנראה לא הסברתי את עצמי נכון... היה רשום תוצאות המדידה: 60 מתוך 571 ( לא זוכרת במדויק)... השאלה שלי היא האם באמת הסף הוא 500 ולא 200? אולי סתם ניסה להגדיל את הטווח ? והאם באמת 60 זאת תוצאה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריכוז הראדון המרבי 200 בקרל\מ"ק
ד``ר דני וולף19/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
דנה19/10/2015יכול להיות שהוא רשם 500 בגלל שזה לא דירת מגורים וכביכול הבף יכול להיות גבוה יותר במקומות שהם לא דירות מגורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יש רק תקן אחד לקרינה מייננת
ד``ר דני וולף20/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום ראוטרשמרית12/10/2015
בביתנו רשת אינטרנט קווית, הראוטר משמש לתקשורת בטאבלט ובסלולרי.
איפה כאי למקם את הראוטר (על מנת לצמצם נזקי קרינה אפשרית)
בממ"ד (חדר עבודה), באחד מחדרי השינה או בסלון?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיקום ראוטר - תגובה
רם דישון12/10/2015בממ״ד, כי הקירות שלו מנחיתים הכי הרבה. (מה שעובר עדיין מספיק לתקשורת טובה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממ"ד משמש גם כחדר שינה
עדי12/10/2015ואם הממ"ד משמש גם כחדר שינה של ילד. זה לא מסוכן מבחינת קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממ"ד משמש גם כחדר שינה - תגובה
רם דישון12/10/2015את זה לא כתבת בשאלה הראשונית! לכן לא רצוי להתקין אותו בממ״ד. אם כך, עדיף בסלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה מיקום
שמרית12/10/2015באיזה מיקום בסלון כדאי לשים את הראוטר?
באיזה מיקום - תגובה
רם דישון12/10/2015במרחק של לפחות מטר מאנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מלפטופאופק11/10/2015
שלום,
האם אין זה מסוכן מבחינת הקרינה לשבת בכסא סטודנט כאשר שורה מאחוריך(מרחק סטנדטי) יושב אדם אחר עם לפטופ וכשהוא מחובר ל-wifi?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מלפטופ - תגובה
רם דישון11/10/2015סטודנט אחד או כל הכיתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אופק11/10/2015אחד שיושב מאחוריי
תגובה - תגובה
רם דישון11/10/2015אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אופק12/10/2015עקרונית יש עוד הרבה אנשים בכיתה עצמה שמשתמשים בלטופים,אבל הם במרחק של יותר ממטר ממני.
כמו כן באונ' יש כמובן wifi.
האם זו בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה - תגובה
רם דישון12/10/2015כן, זו בעיה, כיוון שהקירות מחזירים והעוצמה בתוך הכיתה עולה.
יש כרגע קמפיין להוצאת הויי פיי מבתי הספר לגמרי בדיוק בגלל הבעיה הזו. נכון ששם מדברים על ילדים ובמקרה שלך על מבוגרים, עדיין טוב אין בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמל בחדר מדרגותאיציק11/10/2015
שלום רב. שולח שוב את השאלה כי אני לא רואה שהיא מופיעה. ברצוננו לרכוש דירה חדשה מקבלן. ארון החשמל של חדר המדרגות נמצא כאשר מצידו השני נמצא מסדרון הדירה שאנו רוצים לרכוש (רוחב המסדרון 1.1 מטר וממול נמצאים הכניסות לחדרי הילדים) צמוד לארון החשמל נמצא החדר של דודי החשמל של הקומה (3 דודים) הצמודים לקיר כאשר מעברו השני זה בעצם חדר השינה שלנו. ובהמשך קיימת המעלית שנמצאת עם קיר משותף לממ"ד של הדירה. לאור כל האמור לעיל האם נשקפת סכנה כלשהיא לדעתכם? אינני יכול לקחת בודק קרינה כרגע מכיון שהנכס בבניה ועדין לא חובר לחשמל. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארון חשמל בחדר מדרגות - תגובה
רם דישון11/10/2015קשה מאד לדעת, כי זה תלוי גם איך יחווטו את הלוח. מה שאני יכול להציע הוא לבדוק אם יש בנין דומה של אותו קבלן ולמדוד שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר סלולריסילאס10/10/2015
שלום :) יש לי ראוטר סלולרי בחדר שינה, זה אומר ראוטר שמשתמש ברשת הסלולרית בשביל לקבל אינטרנט ואז גם מפיץ אותו בתור רשת אלחוטית.. בנוסף לזה הקליטה הסלולרית (לא קליטת wifi) בחדר היא 2-1 פסים מתוך 5 ולפעמים אין קליטה בכלל.
מה דעתך בנושא ? להשאיר אותו בחדר? לזרוק לפח/למכור ? להשים אותו בפינה נידחת בחדר או רק לשמור על מרחק מטר כמו שהצעת בפוסטים האחרים עם ראוטר רגיל?
תודה ענקית על כל מה שאתה משקיע בפורום אתה מאוד עוזר לאנשים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראוטר סלולרי - תגובה
רם דישון10/10/2015כבה אותו בלילה. אפשר גם עם קוצב זמן.
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)