מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות סמרטפון וראוטר למר דישוןמיקה10/11/2015
שלום.
1. יש לי בבית מחשב אחד בלבד, והוא נייח (עם חוטים). אין לי ראוטר.
האם חיבור ראוטר יצמצם את הקרינה מהסמרטפון?
ואם יצמצם, האם יצמצם רק בדיבור מהבית או בדיבור בכל מקום?
אבל אז אצטרך להתמודד עם הקרינה מהראוטר.
הוא צריך להיות צמוד למחשב. נכון?.
אז מה עדיף? עם ראוטר או בלי ראוטר?
2. בשביל מה קיימת הפונקציה "נתונים לנייד" אם גם כאשר היא כבויה יש מתקפים של קרינה? (כפי שקראתי שענית כאן למישהו).
3. האם כשהסמרטפון כבוי לגמרי. מתג ראשי במצב off, מסך שחור.הוא פולט קרינה?
4. מה מידת הקרינה ממקלדת אלחוטית? האם עדיף מקלדת חוטית?
5. חוזרת שוב על השאלה למטה שלא ענית לי עליה:
עשיתי ניסוי בבית וצלצלתי מהטלפון החוטי של בזק לסמרטפון בעת שהיה על מצב טיסה.
להפתעתי, הסמרטפון צילצל.
הכיצד?
אמנם לא נכתב בסמרטפון "שיחה שלא נענתה", אבל נשמע צלצול.
תודה,
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות סמרטפון וראוטר למר דישון - תגובה
רם דישון12/11/20151. עדיף ללא ראוטר ולצמצם שימוש בנייד, או בעזרת אוזניות.
לא ברור לי מה הקשר בין הראוטר לנייד. אם מדובר על חיבור הנייד לאינטרנט- השתמשי באוזניות.
הראוטר לא חייב להיות צמוד למחשב.
2. ״נתונים לנייד״ מתיחס לכל היישומים של הנייד, לא לפונקציית בדיבור. במצב זה ישנם מתקפים של קרינה אחת לכמה דקות. לא משמעותי.
3. לא.
4. חלשה מאד.
5. זה יתכן. מה שאני מציע הוא לחזור על הניסוי ולנסות לענות מהנייד. אם תוכלי לנהל שיחה- משהו בו לא תקין. השכל הישר אומר שהמכשיר בקליטה ויודיע אם היתה שיחה שלא נענתה, אבל לא יוכל לנהל שיחה. חזרי אלי עם התוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמרטפון מצלצל במצב טיסה?מיקה09/11/2015
שלום.
עשיתי ניסוי בבית וצלצלתי מהטלפון החוטי של בזק לסמרטפון בעת שהיה על מצב טיסה.
להפתעתי, הסמרטפון השמיע צלצול.
הכיצד?
אמנם לא נכתב בסמרטפון "שיחה שלא נענתה", אבל נשמע צלצול..
תודה,
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שייך לפורום תתיעצי עם מתקן פלפונ
ד``ר דני וולף11/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחממות סמרטפון לרם דישוןמיקה08/11/2015
שלום,
צילמתי במשך שעה וחצי רצופות תמונות בסמארטפון.
הרגשתי שהמכשיר מתחמם מאוד מאוד.
אפילו באיזשהו שלב כשרציתי לעבור להסרטת סרטון, המכשיר כתב לי שהוא חם ושאפשר יהיה לצלם סרטון רק אחרי שיתקרר. וכשהוא חם המשכתי לצלם עוד תמונות.
שאלותיי:
1. להבנתי, מעצם הצילום לא אמורה להיות קרינה בכלל.
למה הסמרטפון כל כך התחמם?
2. האם להבא אני יכולה למנוע התחממות בכך שאצלם במצב טיסה?
(ואז אוכל לצלם גם כמה שעות רצוף בלי שום סכנה?)
3. והכי חשוב: מה בעניין נזק בריאותי שגרמתי לעצמי?
אני ממש מרגישה עקצוצים באמות הידיים ואני בחרדה בעקבות כך. מתי זה יעבור, האם גרמתי לעצמי נזק עתידי בלתי הפיך?
4. קניתי מכשיר חדש לחלוטין והוא ברשותי 10 חודשים. יש בו תקלה קטנה של נורת מסך שלא תמיד דולקת. עכשיו אני פוחדת לתקן כי קראתי שאחרי תיקון אף אחד לא מתחייב שרמת הקרינה תהיה כפי שהתקבלה מהיצרן.
מה עושים? כל מי שמתקן את הנייד שלו מסתכן בכך שהטלפון שלו עכשיו מקרין יותר ממה שהיה קודם ואולי מעבר לתקן?.
תודה על התשובות
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התחממות סמרטפון לרם דישון - תגובה
רם דישון08/11/2015תשובות:
1. נכון.
הסמרטפון התחמם כי הוא עבד קשה בעיבוד כל תמונה ותמונה ושמירתה בזיכרון. יש כמה עשרות תמונות בשניה, ולכן המעבד עובד קשה מאד ומתחמם.
2. מאחר והסמרטפון אינו אמור לשדר בזמן צילום, מצב טיסה לא יפתור את בעית החימום. שימי לב שהוא אינו בנוי לצלם שעות ברציפות, לכן הוא מתחמם ובשלב מסוים יפסיק לצלם עד שיתקרר.
3. נראה לי שהעיקצוצים הם תוצאה של מאמץ של השריר בעת החזקת הסמרטפון ביד יחד עם חימום. אני מניח שיעבור תוך מספר ימים.
4. תיקון של נורת מסך לא קשור למערכת השידור, לכן לא נראה לי שיש מקום לחשש. אם אחרי כל תיקון הסמרטפון ישדר בהספק שונה- זה יגרור בעיות קשות ברשת והחברות הסלולריות לא תוכלנה לסבול זאת, לכן נראה לי שזו סתם אגדה אורבנית. תקני את המכשיר ללא חשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לגבי התחממות סמארטפון
מיקה08/11/2015שלום,
מתשובתך הבנתי שמצב טיסה לא ימנע התחממות סמרטפון בעת צילום ממושך.
1. האם בכל זאת בעת צילום ממושך כדאי לשים על מצב טיסה כדי לא להחזיק הרבה את הטלפון בעת שהוא בשידור אותות?
2. האם הסוללה שמתחממת לא פולטת גם קרינה כלשהי מסוג אחר שכדאי להימנע ממנה? האם למצלמה רגילה יש יתרון על סמרטפון בעניין של ביטחון בריאותי?.
תודה,
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה לגבי התחממות סמארטפון - תגובה
רם דישון08/11/20151. השיפור קיים בצורה שולית, אבל לא יפתור את בעית החימום.
2. סוללה חמה לא פולטת קרינה יותר מסוללה קרה.
3. לא נראה לי. אני חובב של מצלמות איכותיות ורואה הבדל באיכות בין סמרטפון למצלמה רגילה, אבל זה כבר נושא אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משקע חשמלידניאל07/11/2015
שלום,
יש לי שקע אשר בשימוש באופן קבוע (באמצעו כבל מאריך, התקע הבסיסי נמצא צמוד למיטה).
האם מסוכן מבחינת הקרינה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה משקע חשמלי - תגובה
רם דישון07/11/2015לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנת ראוטרדודו07/11/2015
נגעתי בטעות למשל כ 3 שניות באנטנת ראוטר עובד. האם נגרם נזק? אני לחוץ מאוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנת ראוטר - תגובה
רם דישון07/11/2015לא נגרם שום נזק. נקודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מיקרוגלשרי06/11/2015
שמעתי על בדיקה שעושים למיקרוגל, לוקחים מכשיר פלאפון נייד שמים במיקרו (בלי להפעיל כמובן), סוגרים את דלת המיקרו ומתקשרים למכשיר , במידה והמכשיר שבפנים קולט את השיחה - אז המיקרו ידלוף קרינה, במידה והמכשיר לא קולט את השיחה אז הוא אינו דולף. האם תאוריה זו נכונה לבדיקת מיקרוגל?
האם אפשר לבדוק קרינה ממיקרו בעזרת מכשיר לבדיקת קרינה אלקטרומגנטית ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי מיקרוגל - תגובה
רם דישון06/11/20151. התיאוריה אינה נכונה, ותקצר היריעה מלהסביר את העקרונות הפיסיקליים לקביעה החלטית זו.
2. כן. במרחק 70 ס״מ לערך העוצמה הצפויה היא כ- 50 מיליוואט למטר רבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מפלטה חשמליתדניאל06/11/2015
רכשתי לאחרונה פלטה חשמלית להכנת אוכל.
האם יש מה לחשוש מקרינה? האם קיימת קרינה כלשהי מגוף זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מפלטה חשמלית - תגובה
רם דישון06/11/2015חלשה מאד. אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השאלת מכשיר מדידה לקרינה סלולריתשמואל06/11/2015
שלום,
אני מחפשת להשאיל מכשיר מדידה לקרינה סלולרית מאנטנה שליד הבית.
האם יש מקומות שמשאילים? האם יש עלות ואם כן כמה?
תודה מראש,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלה חשובהמורן04/11/2015
שלום,
האם כשמרכיבים משקפים ממתכת
החשיפה לקרינה יותר גדולה(פלאפון,מחשב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה - תגובה
רם דישון04/11/2015לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאוזניות מגן אלקטרוניות?טל03/11/2015
שלום רב,
ברצוני לדעת האם נפלטת קרינה מסוכנת מאוזניות מגן אלקטרוניות נגד רעש?
קרינה מאוזניות מגן אלקטרוניות? - תגובה
רם דישון03/11/2015לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר בסלוןמיטל פ02/11/2015
מה המרחק המומלץ לשבת מהראוטר בסלון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוטר בסלון - תגובה
ד``ר דני וולף03/11/2015מרחק מומלץ מטר, אבל מדובר למשך שעות ביום, לא במעבר או בשהייה של דקות ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראוטר צמוד לקיר של חדר שינה
מיטל פ03/11/2015אז אני מבינה שאם נמצאים במשך 6-5 שעות ביום בסלון במרחק של מטר זה בסדר?
עוד משהו, הראוטר נמצא בקיר הצמוד מאחורה לחדר שינה זה בסדר?
זאת אומרת בקיר בין הסלון לחדר שינה, אך נמצא בצד של הסלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראוטר צמוד לקיר של חדר שינה - תגובה
רם דישון03/11/20151. כן, תקין.
2. הקיר מעביר מעט מאד, כך שזה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום תת רצפתי חשמלידני02/11/2015
מה המשמעות של התחייבות מצד חברה המתקינה חימום תת רצפתי ל-0.5 מיליגאוס בחשיפה של 24 שעות? האם זה אומר שרמת הקרינה בזמן נתון יכולה להיות הרבה יותר גבוהה מ-0.5?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חימום תת רצפתי חשמלי - תגובה
רם דישון03/11/2015ניסוח השאלה אינו ברור. האם ההתחיבות היא לממוצע? אז כן, ישנם זמנים בהם הקרינה עלולה להיות יותר גבוהה. אם הערך המירבי אינו עולה על 2 מיליגאוס- אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמארטפון ללא גלישהיהודה01/11/2015
שלום וברכה,
האם יש להתייחס אל סמארטפון שאינו מחובר ל- wifi או לאינטרנט ("נתונים לנייד") כמקרין מדי פעם- גם כשלא משתמשים בו.
ספציפית - מכשיר כזה הדלוק כל הלילה בחדר שינה, שלעתים שוהים בו ילדים קטנים במרחק כמטר מהמכשיר
(השאלה אינה עיונית (ברור שעדיף לכבות את המכשיר - וכך אני עצמי נוהג) - חשוב לי לדעת עד כמה להתעקש מול רעייתי, שמסתפקת בניתוק מה"נתונים לנייד" ...).
בתודה רבה מראש והערכה, כתמיד.
שבוע טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סמארטפון ללא גלישה - תגובה
רם דישון01/11/2015אינני מכיר את הנייד הספציפי הזה ומשמעות התפריטים שלו. מה שאני מכיר הוא שבמצב טיסה הוא אינו משדר כלל, ולכן בטוח בכל מרחק.
יתכן שגם אם הוא לא מקבל נתונים, עדיין הוא ״חי״ ברשת הסלולרית ולכן משדר אות בעוצמה מירבית כל מספר דקות. לא נורא, אבל אם ניתן- כדאי להמנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת הבהרה
יהודה07/11/2015מר דישון תודה רבה,
הייתי מבקש לשאול - האם יש ממש בטענה שבעצם גם אם המכשיר אינו מחובר לאינטרנט, ולא מדברים בו - הוא מקרין באופן רציף לכל דבר וענין - שעוצמת הקרינה בשיחת טלפון ובגלישה אינה שונה מהותית, ודי בכך שהמכשיר יכול לקלוט שיחות בכל שניה נתונה - כדי שיקרין באופן רציף ?
תודה רבה ושבוע טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בקשת הבהרה - תגובה
רם דישון08/11/2015לא. במצב זה הוא אינו מקרין באופן רציף אלא במתקפים קצרים כל מספר דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמר דישון, תודה רבה ושבוע טוב !
יהודה08/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמל בדירהענבל30/10/2015
אנו גרים בקוטג דו קומתי. בקומה למטה ממוקם ארון החשמל וכנראה גם המרכזיה של בזק. מעל לארון בקומה העליונה ממוקם חדר ילדים האם יש סיבה לדאגה בגלל קרינה??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מארון חשמל בדירה - תגובה
רם דישון31/10/2015לא. המרחק מספיק גדול. אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדודי שמש
חוה17/01/2016שלום רב
אני גרה בקומה אחרונה ועל דירתי יש 7 דודי שמש.
האם יש קרינה מדודי השמש או מהכבלים העוברים על קירות דירתי
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דודי שמש - תגובה
רם דישון20/01/2016אין כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממיקרוגלאיתי30/10/2015
שלום,
מה טווח הקרינה הסביר במיקרוגל תקין?
אני מודד עם מכשיר ומעוניין לדעת האם הוא תקין או לא.
תודה,
איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממיקרוגל - תגובה
רם דישון30/10/2015עם כוס מים במרכז, במרחק 70 ס״מ, מתקבל סביב 50 מיליוואט למטר רבוע..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)