מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טלפון אלחוטי Eco Dect Plusשולמית15/10/2012
מספר שאלות לפני רכישת טלפון אלחוטי:
1. האם עדיין מוכרים טלפונים בטכנולוגיה הישנה,שאינם DECT. מה לחפש בדיוק?
2. מצאתי סוגים רבים של טלפונים בטכנולוגית Eco Dect איך אדע לבחור את בעל הקרינה הנמוכה מתוכם? לאיזה נתונים עלי להתיחס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקישורים - תגובה
רם דישון15/10/20121. האתר הזה אינו תומך בקישורים, לכן נא פני במייל פרטי.
2. DECT ECO PLUS הוא הטוב ביותר מבין האלחוטיים, כי ניתן לתכנת אותו כך שלא ישדר כל הזמן. זה שווה ערך לדור הישן. למיטב ידיעתי, סימנס AS280 הוא היחידי עם תכונה זו.
3. DECT ECO מאפשרים להוריד את עוצמת השידור ל- 20% מהמקסימום. זה פחות טוב מהקודם, אבל משופר יחסית לזולים האחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טלפון אלחוטי Eco Dect Plus - תגובה
רם דישון15/10/2012ECO DECT PLUS מאפשר לבטל את הקרינה הרציפה של הבסיס, ואז הוא שווה ערך לסוג הישן. היחידי (למיטב ידיעתי) בקטגוריה זו הוא סימנס AS280.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טלפון אלחוטי Eco Dect Plus - תגובה - תגובה
רם דישון29/11/2012היום הסבו את תשומת לבי שכל הדגמים המשווקים כיום של סימנס כוללים תכונה זו. לא בדקתי- נא בדקו את חוברת ההוראות של היצרן (Gigaset) ברשת של הדגם שבכוונתכם לרכוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בבית הספר בקרית אונויורי14/10/2012
זה עתה נודע לנו, שלפני מספר חודשים, בוצעה בבית הספר בו לומד בני בדיקת קרינה מגנטית
מעיון בדו"ח הקרינה מתברר כי בכיתה בו לומד בני, קיימת רמת קרינה מסוכנת בין 6-20.
מתברר כי ביצעו בדיקה אחת בינואר שנה שעברה, ובדיקה נוספת ביולי שנה שעברה
רק עכשיו נודע לנו על הבדיקה והדו"ח הזה.
במשך רוב שנה שעברה ומתחילת השנה, בני יושב בסמוך אם לא בצמוד לאיזור המסוכן
אבקש לדעת האם וכיצד אני יכול לבדוק האם בני נפגע חו"ח המקרינה המדוברת
לצערי אני לא יודע איך לשלוח לכם את הדו"ח המדובר. אודה אם תיצרו עימי קשר בכדי שאוכל להעביר לעיונכם את הדו"ח
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה בבית הספר בקרית אונו - תגובה
ד``ר דני וולף15/10/2012מבחינה ציבורית זו שערורייה, זה מסכן את ציבור הילדים, וזה בניגוד להתוויות, ולמוסכמות שלטונות הבריאות ואיכות הסביבה בארץ ובעולם. מבחינה חוקית בארץ הכל מותר.
מבחינה פרטית של הילד שלך, אתה יכול להיות רגוע, הסיכון ממש לא גדול, מה גם שמדובר על שנה או שתיים בלבד. אין בדיקות מיוחדות, פרט אולי לספירת דם רגילה שאפשר לעשות פעם בשנה, והשאר רגיל לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבושה וחרפה
מערכת BeOK15/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדו"ח הקרינה
יורי15/10/2012מצ"ב טבלת הדו"ח
אודה להתייחסותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ראדון בממ"ד עילימאיה14/10/2012
שלום רב,
הכיתה של הבן שלי, כיתה ב',ממוקמת בממ"ד המצוי בקומה הראשונה בבית הספר.
בית הספר הבטיח לבצע בדיקה של רמת הראדון בכיתה.
הבדיקה שתבוצע היא כדלקמן-
מר הישאם נסאר ממונה קרינה מייננת טבעית במשרד להגנת הסביבה יציב מכשיר לניטור גז ראדון בכיתת הממ"ד (קומה א').
המכשיר ימדוד במשך 10 ימים בתנאי פעילות רגילה בכיתה
האם בדיקה כזו מספקת ומתאימה?
בתודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ראדון בממ"ד עילי - תגובה
ד``ר דני וולף15/10/2012כיוון שהממ"ד הוא לא בקומת קרקע, ואני מקווה שמאוורר היטב, זה אמור להספיק, כמובן, אם התנאים בחורף יהיו גם כן כמו בתנאי המדידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממ"דתמי14/10/2012
אני יודעת שכבר שאלו על ממ"ד בעבר אך המקרה פה קצת שונה הממ"ד הוא בגן ילדים בקומת קרקע והילדים ישנים בו כשעתיים ביום האם זו סיבה לוותר על הגן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממ"ד - תגובה
ד``ר דני וולף15/10/2012בהחלט מסוכן מאוד, חייבים למדוד קרינת רדון על ידי מומחים לדבר! ואם לא אני הייתי מוותר על הגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
תמי15/10/2012יש באפשרותי לבקש שישן מחוץ לממד האם זה מספיק או שבגלל שזה קומת קרקע כל המבנה צריך בדיקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף - תגובה
ד``ר דני וולף18/10/2012תלוי באיזה אזור, אבל בוודאי שעדיף מחוץ לממד. אם החדר מאוורר מאוד אין שום בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תמי18/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוחות סולאריים וממירגלעד14/10/2012
שלום אני מעוניין להתקין על הגג מתקן ליצור חשמל האם הלוחות והממיר מזרם ישר לחילופין עלולים להקרין ומה עושים בנדון תודה רבה גלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לוחות סולאריים וממיר - תגובה
רם דישון14/10/2012שמור מרחק של 4 מטרים מהממיר. הלוחות אינם מקרינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמל ליד דירהאלה12/10/2012
שלום רב,
אנחנו מתכננים לקנות דירה, מצאנו אחת, אך ליד הדירה במרחק 16 מטר יש עמוד חשמל, תמונה מצורפת, האם זה מסוכן?
תודה רבה
אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי..
אלה12/10/2012בהמשך לשאלתי מה סוגו של עמוד החשמל, כמה וולט?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לשאלתי.. - תגובה
רם דישון13/10/2012העמוד הוא של 22 קילוולט.
כדאי לרכוש מכשיר מדידה פשוט ולמדוד. קשה מאד להעריך על סמך המרחק בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משקע חשמלגל11/10/2012
במיטה שלי ממש ליד הראש יש 2 שקעים, אחד שקע של חשמל, והשני שקע של טלפון\אינטרנט(בזק)
אני לא משתמש בשקעים האלה ושאני ישן שום דבר לא מחובר לשם, אבל האם רק מעצם כך שיש את השקעים זה גורם לקרינה ופוגע בי? כי זה בדיוק ליד הראש שלי וכל יום אני ישן שם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה משקע חשמל - תגובה
רם דישון11/10/2012אין שום קרינה מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאוזניותרעות11/10/2012
האם ישנה קרינה מסוכנת בשמיעת מוזיקה מאוזניות בלוטוס(לאו דווקא מהפלאפון)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מאוזניות - תגובה
ד``ר דני וולף11/10/2012אם לא מפלאפון אין שום סכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסך מחשבתמר10/10/2012
איך לבחור מסך מחשב.
אני מעוניינת לרכוש מסך דק למחשב, ורוצה לדעת האם יש נתונים המשתנים ממסך למסך, ושניתן לדעת אותם, שמשפיעים על הקרינה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מסך מחשב - תגובה
רם דישון10/10/2012במסכים שטוחים הקרינה מזערית. אל תתחשבי בפרמטר זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תמר10/10/2012תודה על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקן גישה גל גג הבנייןדוידי10/10/2012
לא מזמן קניתי דירה ורק לאחרונה התוודעתי לעניין המתקן בגג.
דירתי מוקמת כשתי קומות מתחת למתקן בכיוון הנגדי.לפי האתר של המשרד לאיכות הסביבה המתקן משדר כ-4.62?! משהו כזה? האם עליי לדאוג לבריאות ילדיי ולעזוב את הדירה? האם זה נכון שדירות שנמצאות בקו אופקי נפעות יותר מאשר אלו שבאותו בניין? אשמח ואודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתקן גישה גל גג הבניין - תגובה
ד``ר דני וולף10/10/2012זה נכון מאוד שדירות שממוקמות בקו אופקי נפגעות יותר, אולם, המרחק הוא קטן, ויכולות להיות כל מני החזרות מבתים סמוכים כך שתמיד עדיף למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר וולף מתקן גישה בגג
דוידי10/10/2012השאלה היא אם באמת יש לי ממה לדאוג ברמה של לעזוב את הדירה?
האם 2 קומות מתחת נחשבות כמרחק סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דר וולף מתקן גישה בגג - תגובה
רם דישון10/10/2012אם, בנוסף להפרש של שתי קומות, דירתך היא בכיוון הנגדי- קרוב לוודאי שאין לך מה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרם שאלה נוספת
דוידי10/10/2012קראת בפורום על אופציה להשאלת מודד קרינה מד"ר זמיר
ידוע לך איך ואם אפשרי?
(תודה רבה על עזרתכם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רם שאלה נוספת - תגובה
רם דישון10/10/2012שני מכשירים שהושאלו ע"י ד"ר שליטא לא הוחזרו, כך שכרגע אין לו מכשירים להשאלה. צר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמלשרית09/10/2012
שלום, מחוץ למשרד שלי במקום עבודתי החדש ממוקם ארון חשמל גדול של קומת משרדים גדולה. קיר מפריד בעצם ביני לבין הארון חשמל. יש רעש מאוד חזק ואני מפחדת שגם קרינה. האם הקיר חוסם את הקרינה או שמא אני חשופה? מה ניתן לעשות ואיזה מרחק נחשב בטוח? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארון חשמל - תגובה
רם דישון09/10/20121. אין קשר בין רעש לקרינה.
2. כדאי למדוד, כי הקיר אינו חוסם קרינה ועוצמת הקרינה תלויה בהיקף החשמלי של הלוח ובמרחק ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוזיאל ר"גאביחי09/10/2012
מה עלות לבדיקה בתית לקרנה ואם יש למשהו בעל מקצוע להמליץ
עוזיאל ר"ג - תגובה
רם דישון09/10/2012שתי השאלות מחוץ לתחום הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירים אלחוטיים בחדר שינהלילך09/10/2012
שלום,
בחדר של חבר שלי שבו אני ישנה מחצית מהשבוע יש כמה מכשירים שמאוד מפריעים לי ורציתי לדעת האם הסיכון בהם ממשי.
1. יש מדפסת+פקס+סורק שעובד על wi-fi המכשיר סגור רוב היום ורק בזמן שימוש פותחים אותו. האם הוא מסוכן כאשר הוא סגור? עד כמה מסוכן להיות ליד המכשיר כאשר הוא פתוח?
2. באזור המחשב יש מודם וראוטר המשמשים את הבית כולו. לצערי האב טוען שרק בחדר הזה יש חיבור אפשרי למכשירים אלו. הם פתוחים כול היום כדי לאפשר לבני הבית לגלוש באילו שעות שנוח להם וגם בלילה. המכשירים אומנם רחוקים ממני כשאני ישנה (כמעט שני מטר מהרגלים והראש עוד יותר רחוק ) אבל אני לא ממש נרגעת מהנושא. האם מדובר בסכנה ממשית ? עד כמה הסיכונים גדולים? האם עלי להתעקש עם האב שחובה להוציא אותם מהחדר?
תודה,
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכשירים אלחוטיים בחדר שינה - תגובה
רם דישון09/10/20121. כאשר ה-WIFI מכובה אין בו כל סכנה.
2. מרחק של מטר מספיק בטוח. אם יותר- מה טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרינהמיה09/10/2012
שלום , אפשר להזמין בודק מקצועי שיבדוק רמת קרינה בבית ובאיזור המגורים ? למי אפשר לפנות ?
בדיקת קרינה - תגובה
רם דישון09/10/2012מחוץ לתחום הפורום. פנה בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדיו בטלפון סלולריאיתי09/10/2012
שלום,
האם בהאזנה לרדיו (דרך היישום המובנה בתפריט הקיים בטלפון הסלולרי ולא דרך התחברות לאינטרנט דרל המכשיר) קיימת קרינה כלשהי הנפלטת מהמכשיר הסלולרי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רדיו בטלפון סלולרי - תגובה
רם דישון09/10/2012לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)