מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדידת קרינהמלאכי04/09/2012
שלום וברכה.
בשעה טובה קניתי מודד קרינה שמודד ביחידות של מילווט לסנטימטר בריבוע. אני יודע שהמקסימום זה 1 מיקרווט למטר בריבוע.
מה המקסימום במילווט, או כמה מילווט זה מיקוורוט?
והמכשיר מודד גם שדה חשמלי בתדר גבוהה, מה המקסימום שם?
ושאלה אחרונה, באזור ארבע בצהרים הייתה לי קפיצה של 4 מילגאוס במקום 0.5 הנמדדים אצלי מידי כמה שעות. מה זה יכול להיות? אצילנו בבית לא הופעל מכשיר חשמלי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדידת קרינה - תגובה
רם דישון04/09/2012על מנת לקבל קריאות במיקרוואט לסמ"ר, חלק את הקריאה של המכשיר ב-10. קריאה של 10 היא 1 מיקרוואט לסמ"ר.
עזוב את קריאות השדה החשמלי. זה למקצוענים בלבד.
לגבי הקפיצה- אינני יודע. דורש בדיקה מעמיקה. אולי שכן הפעיל מכשיר חשמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפיצה בערכי המדידה
מלאכי05/09/2012תודה על התשובות!
שאני מודד קרינה בתדר נמוך באזור ה10 מילגאוס, אז המד מתאפס ל4 מילגאוס בתור קרינת רקע ושאני מדליק את המכשיר מחדש הוא מתפאפס ל0.5. זה הגיוני? מה הולך פה?
והקורנט שלי מודד תדר גבוהה, שאני מודד עם כיוון התצוגה שלו, הערכים יחסית נמוכים בעוד שאני הופך את המכשיר וה"רגליים" של המכשיר כלפי האנטנה, הערכים גבוהים, אז איפה החיישנים? אחורה או מעל הצג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקפיצה בערכי המדידה - תגובה
רם דישון05/09/2012כל עוד לא אחזיק את המכשיר בידי ואצלך בבית, לא אוכל לצערי לענות על שאלות אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולריתשלמה04/09/2012
הבית שלי נמצא מרחק של כ80 מט מאנטנה סלולרית.
הזמנתי מודד שמדד בחלונות הבית (בכל חלונות הבית) 0.5 מיקרוואט לתוצאה מירבית ובתוך הבית קצת פחות 0.4 או 0.3 לעיתים.
התוצאה הגבוהה ביותר הייתה 0.5 מיקרווואט .
יש לי תינוק בן 7 חודשים.
הבנתי שתוצאות אלו בטוחות רק למבוגרים ולא לילדים. האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנה סלולרית - תגובה
רם דישון04/09/2012רק השוכן במרומים יוכל לענות בבטחה על שאלה זו.
על פי מה שאנו יודעים היום, אין סיבה לדאגה.
אם אתה רוצה להיות יותר אדוק מהאפיפיור, צפה את החלונות ברדיד או רשת מתכתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשת מתכתית?
שלמה04/09/2012האם כל רשת מתכתית? האם כזאת נגד יתושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רשת מתכתית? - תגובה
רם דישון04/09/2012אכן כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרם ....
שלמה04/09/2012החלטנו לעזוב את הדירה.
מזכיר לך שנמדדו 0.5 מיקרווואט בנקודות הגבוהות (ליד החלונות).
1. האם נכון להניח שלפי מה שידוע לנו היום משך הזמן שגרנו (9 חודשים) לא גרם נזק?
כמובן ששאלתי היא על פי הידע המדעי כיום.
2. האם אתה חושב שההחלטה לעזוב את הדירה קיצונית?
3. בדירה שנמצא נבצע מדידה קודם. מה לדעתך אמור להיות המקסימום 0.1 או 0.2? בהנחה ש1 מיקרווואט עדיין גבוה. האם עלי לצפות לאפס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רם .... - תגובה
רם דישון05/09/20121. סביר שלא נגרם כל הזק. הזמן קצר יחסית והעוצמה נמוכה.
2. ההחלטה נראית לי קיצונית, מה גם שרשת תוריד את העוצמה בהרבה, אבל ההחלטה היא שלכם. אני הייתי קודם מתקין רשת ואח"כ מחליט. זאת מתוך הנחה שהחלפת דירה היא תהליך לא זול ולא קל.
3. אפס לא יהיה אף פעם. קשה לי לענות על השאלה, כי גם 0.2 הוא ערך נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רם - כדור רגיעון שכמוך.
שלמה05/09/2012מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה סלולארית
משה ניר07/09/2012מי בודק קרינה ליד חלונות? רק בודק לא מקצועי או שרלטן. הערכים שציינת תקינים ונמוכים! אין בהם שום סכנה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנטנה סלולארית - תגובה
רם דישון07/09/2012אוי למי שהדריך והסמיך אותך לא למדוד ליד חלונות. החלון הוא נקודת התורפה של החדר- דרכו חודרת הקרינה. לטעמי יש למדוד ליד החלון ובאיזורים כמו מיטת ילד או שולחן כתיבה. המדידה ליד החלון מטרתה לוודא שאין מקורות קרינה נוספים, ולתת אינדיקציה כיצד יש למגן את החדר, במידה ותמדד בו קרינה העולה על הסף המומלץ ע"י מנהלי הפורום.
שים לב שבהיותך מודד מוסמך אתה כבול בהנחיות של המשרד להגנת הסביבה בנושא שיטת המדידה והספים, בעוד שמנהלי הפורום הזה חופשיים להביע דעה שונה ומחמירה יותר. לצערי, המשרד מהסס בכל הנוגע להורדת הסף, למרות העדויות החדשות על הסיכונים הבריאותיים של הקרינה המצטברות מדי יום ביומו (ממש כך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה סלולארית
משה ניר08/09/2012התחלתי לכתוב בפורום לא על מנת להשמיץ ולא להתנגח איתך! אני אשתדל לתת את תשובותיי על בסיס מקצועי נטול סממנים מסחריים. אכן אני מוסמך על ידי המשרד להגנת הסביבה חבר בארגון להגנה מקרינה (I.S.R.P ) ומשמש כיועץ מומחה לארגונים בינלאומיים.
את הקרינה מודדים באזור שיש שהיה רציפה של בני אדם. אני מניח שלא תמליץ לבצע בדיקת קרינה ליד מנורה בתקרה שבסביבתה תמדוד 50 מיליגאוס. לכן אחזור על תשובתי
ליד החלון אין צורך למדוד! מי שמודד ליד חלון הינו אדם לא מקצועי או שרלטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתות ממוחשבותעופר03/09/2012
שלום
בני לומד בכיתה בה לומדים באמצועת מחשבים ניידים.
בכיתה מותקנים המחשבים בין השולחנות כך שיש ילדים שיושבים ליד 4 מטענים המחוברים למתח באופן קבוע ובשיעורים ייתכן מצב של 4 מטענים עובדים. המטכנים נמצאים מתחת לגובה השולחן. כמו כן מותקנת בכיתה אנטנת wifi בתדר של 2.4GHZ ועוצמה של עד 12.2wat לטווח של עד 24 מטר בתוך מבנים.
במהלך השיעור עובדים בכיתה 30-40 מחשבים ניידים.
מה דעתכם על ההתרחשות הזאת בהבטים של קרינה אלקורטומגנטית - מדובר בילדים בחטיבת הביניים והתיכון
תודה עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתות ממוחשבות - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א03/09/2012הסיכון מוכר, ולא חביב.
העניין בטיפול, ואפילו בבג"צ.
הוצע למשרד החינוך לעבור למערכת WIFI קווית.
נקווה שהעניין ייושב בקרוב.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כיתות ממוחשבות - תגובה
רם דישון03/09/2012ולהוסיף על דבריו הקצרים והקולעים של עמיתי ד"ר זמיר שליטא:
פנה לועד ההורים, ודרוש לבצע שתי פעולות:
לבטל את הקישור האלחוטי באמצעות הראוטר, ולעבור לחיבור חוטי;
לוודא שהמטענים נמצאים במרחק של מטר מהתלמידים.
הבעיה היותר רצינית היא של הקישור האלחוטי (WIFI). הקרינה החזקה מקורה לא בראוטר אלא בכל המחשבים שמשדרים בו זמנית, כל יום במשך שעות הלימוד. משרדי הבריאות והגנת הסביבה מתנגדים למצב זה, אבל משרד החינוך מדבר בשני קולות וגורר רגליים. נודע לי שחוזר מנכ"ל האוסר wifi בבתי ספר עומד לצאת בימים אלה.
בני משפחתי שלומדים בבתי ספר קיבלו הוראה חד משמעית לא להכנס לכיתה עם wifi. אני מקווה שדברי ברורים. מניסיוני לועד ההורים יש כח- נצלו אותו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצתרף לדעתם של זמיר ורם ומוסייף
עמיר בורנשטין04/09/2012קרינת ה WIFI מסוכנת ולא רק בגלל שהקרינה מסרטנת, בגלל שחלק מהתלמידים יפתחו תסמינים של רגישות לקרינה ויהפכו לרגישים לקרינה בגיל צעיר.
החשיפה לקרינה זו היא בנוסף לכל סוג אחר של קרינה בבית הספר ובכיתות.
בברכה עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפסק חשמלי וכבלים של WIFI וטלפוןנורית03/09/2012
שלום רב, בחדרו של הבן שלי נמצא מפסק חשמלי של הבית, כמו כן מצוי שם גם מחשב ביטתי וטלפון אלחוטי האם מי מהמכשירים שציינתי פולטים קרינה? והאם היא מסוכנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מפסק חשמלי וכבלים של WIFI וטלפון - תגובה
רם דישון03/09/2012קרוב לוודאי שהטלפון האלחוטי פולט קרינה.
מה זה מפסק ביתי?
השאלה כל כך כללית שקשה מאד לענות עליה.
כל קרינה מסוכנת, תלוי איזו וכמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שיניים- עם סנסור דיגיטלינטע02/09/2012
אני צריכה לעשות צילום רנגטן של השיניים. אני רוצה להפחית את הקרינה ככל שניתן. יש לי 3 שאלות
1. האם צילום עם סנסור דיגיטלי מפחית הקרינה לעומת צילום רגיל ?
2. האם יש שיטה שעוד יותר מפחיתה את הקרינה מאשר סנסור דיגיטלי
3. היכן באיזור המרכז יש מכון לצילום בשיטה עם הכי פחות קרינה?
תודה מראש לכל המומחים היקרים שבפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום שיניים- עם סנסור דיגיטלי - תגובה
רם דישון03/09/20121. כן.
2. לא.
3. הפורום אינו מציין גופים מסחריים. בשיחת טלפון למכון תוכלי לדעת איזה מכשור יש לו. זכרי שבכל מקרה הקרינה בצילום שיניים חלשה יחסית וממוקדת מאד (שימי לב לחרוט השקוף- הוא מונע פיזור קרינה מחוצה לו!) זכרי גם שהתועלת והחשיבות של הצילום עולה עשרות מונים על הסיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למר רם דישוןחן02/09/2012
מר דישון שלום
לפני זמן התייעצתי איתך בנוגע לקניית מכשיר מדידה ביתי והמלצת לי על המכשיר. להזמין את המכשיר אך הוא חסר במלאי ולא ידוע מתי ואם יחזור. ניסיתי לאתר את המכשיר בחנויות אחרות ללא הצלחה. מכישרים אחרים, שהיו משולבים, היו יקרים באופן ניכר.
האם תוכל להמליץ לי על מכשיר דומה, או לחילופין, האם אתה יודע היכן עוד ניתן לרכוש מכשיר זה?
תודה רבה, חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה למר רם דישון - תגובה
רם דישון02/09/20121. הקישור אינו שלם.
2. בהנחה שמדובר במכשיר הזול, אכן אזל מהמלאי.
3. ב- ebay נותרו מספר מכשירים. פנה בפרטי ואשלח לך קישור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממיקרוkorkov02/09/2012
באיזה מרחק מומלץ להיות ממיקרוגל פועל? המיקרו שלנו ישן האם כדאי לעשות לו בדיקת קרינה? כיצד עושים זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממיקרו - תגובה
רם דישון02/09/20121. מטר עד מטר וחצי.
2. אם הוא לא נפל או קיבל מכה, והדלת נסגרת היטב- חבל על הכסף של הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממטען מחשב ניידשאלה01/09/2012
האם קרינה הנפלטת ממטען של מחשב נייד נקלטת במוצרים שבקרבת המטען? לדוגמא, מטען המחשב הנייד היה על השולחן וממש צמוד לו היה שפתון לחות לשפתיים במשך הרבה שעות, האם הקרינה נקלטת במוצר? האם יש השפעה של הקרינה על המוצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממטען מחשב נייד - תגובה
רם דישון01/09/2012הקרינה אינה נקלטת במוצרים סמוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקה והסיכוןזיווה01/09/2012
הי,
בבניין בו אנו גרים הוחלפה הצנרת, בדירה עצמה ישנה צנרת פלסטיק מהיום בו עברנו (5 שנים)
1) אם בדירה צנרת פלסטיק ובבנין מתכת - מה זה אומר לגבי צורך בארקה?
2) לאחר התחשמלות בבדיקת ליקוי במזגן מיני, הפחת קפץ -אך לאור עוצמת הזרם הבנו שמשהו אינו תקין וראינו שאין חיבור ארקה ליד מד המים. מכר מוסמך חשמל התקין כעת אך אני חרדה מהשנים בהם לא ברור אם היתה ארקה ולגבי המצב היום.
אודה לעצתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארקה והסיכון - תגובה
רם דישון01/09/2012אינני מבין מה הבעיה:
אם כעת המצב תקין- מה חשוב מה היה בעבר?
האם לאחר ההתקנה טיב ההארקה נבדק? אם לא- קראו לחשמלאי מוסמך שיבדוק.
עוצמת הזרם שמקפיצה את הפחת היא די גבוהה, ואינה אומרת דבר על טיב ההארקה. וודאי לבדוק את הפחת כל פעם שמגיע חשבון חשמל (אחת לחודשיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת פולטו-וולטאית על גג בי"סרות01/09/2012
שלום רב,
בבית ספרנו הוקמה לפני שנה מערכת פולטו-וולטאית על הגג. (הדבר נודע לנו רק לאחרונה).
האם זה מסוכן לתלמידים השוהים בקומה האחרונה (מתחת לגג)?
מה רמת הקרינה המותרת?
בחצר ביה"ס יש ארון חשמל גדול, שלאחרונה גודר וכוסה, האם הוא שייך לעניין הקולטים?
מה על ההורים לבדוק כדי להסיר דאגה, שמא הדבר מזיק לילדים?
תודה
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מערכת פולטו-וולטאית על גג בי"ס - תגובה
רם דישון01/09/20121. אין שום סיכון מהקולטים שעל הגג.
2. ארון החשמל שגודר שייך לקולטים והוא הבעייתי. רצוי לשמור מרחק של 4 מטר ממנו, ז"א לוודא שהגידור במרחק מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לאנטנה סלולריתחן01/09/2012
שלום,
ממש בסמוך לגן של ביתי ממוקמת אנטנה. מתוך נתוני האתר לאיכות הסביבה אלו נתוניה:
REC 1
שם החברה סלקום
מספר האתר 1271
ישוב בנימינה
הכתובת בזק
תחום שיפוט בנימינה גבעת עדה
סוג אתר מתקן גישה אלחוטי
היתר קרינה יש
עוצמת קרינה 0
אחוז מסך החשיפה 0
תאור נקודה בה התקבלה תוצאה מירבית בכל המקומות
מה משמעות התוצאות- הנקודה קיימת אך אינה פעילה? כיצד אוכל לוודא זאת? כיצד אוכל לברר אם תופעל שוב בעתיד?
בברכה ובתודה, גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בנוגע לאנטנה סלולרית - תגובה
רם דישון01/09/2012מוזר.
בקובץ מצאתי שהאתר פעיל, צפיפות ההספק המירבית שנמדדה היא מתחת ל-2, והנקודה בה נמדדה היא בתוך בנין המועצה. יתכן שדילגת על שורה.
מאחר ומדובר בגן ילדים הייתי מודד (או באמצעות מכשיר פשוט הניתן לרכישה במחיר שווה לכל נפש או מזמין מודד עצמאי). את התוצאות תוכל להעביר אלי לחוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת מידע בנוגע לשאלה
חן01/09/2012רציתי להוסיף כי בשיטוט באתר בוא אמורה להמצא האנטנה לא נראית כל אנטנה נראית לעיין.
האם יש חוק בנוגע למרחק מינימאלי בין אנטנה לגני מועצה (באותו מקום יש גם את בית הספר היישובי).
אם כן, ייתכן שהייתה אנטנה בעבר והוסרה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמר דישון- בהמשך לתגובתך
חן01/09/2012מר דישון שלום
תודה על תגובתך. כפי שכתבתי, בשיטוט באתר לא נראית כל אנטנה. האם מדובר בסוג אנטנה קטן במיוחד?
בנוסף, בדקתי שוב את המידע בנוגע לאנטנה- לא נראה שפספתי שורה- קיבלתי אותו על ידי ליצה על הכפתור i ואז לחיצה על סימן האנטנה הרלוונטית במפה האינטראקטיבית. האם יש דרל נוספת לקבל נתונים (כתבת שבקובץ הופיעו נתונים אחרים).
תודה, גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למר דישון- בהמשך לתגובתך - תגובה
רם דישון01/09/2012באתר המשרד ישנו קובץ EXCEL שמפרט את כל האנטנות במדינה. חפש ב"נושאים א'-ת'"ת קרינה, אנטנות סלולריות וגלול לתחתית העמוד על מנת להוריד את הקובץ. ראה בשורה 6121.
קרוב לודאי שהאנטנה מוסתרת (היא אמורה להיות על בנין בזק).
אין מרחק מינימום לגן ילדים, אבל מאחר ומדובר במתקן גישה אלחוטי (קצרה היריעה לפרט את ההבדל בינו לבין אנטנה רגילה), שווה למדוד. בנוסף לאפשרויות שמניתי, ראה בשאלות נפוצות ותוכל לבקש מהמשרד ליזום מדידה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סכנה בתלמידים בכיתת ממ"דד``ר דני וולף31/08/2012
אני שאלתי שאלה באותה הכותרת לפני מספר ימים ולא כ"כ הבנתי את התשובה ולמעשה עדיין לא הבנתי אם הכיתה שבה יושב בני היא מסוכנת או לא - אז רציתי לפרט את כל העובדות בקצרה שוב ולהתמקד במספר שאלות וסליחה אם אני חוזרת על עצמי- פשוט מאד חשוב לי להבין:
הכיתה של בני, כיתה ב', הועברה לכיתת ממ"ד ושם היא צפויה ללמוד משך כל השנה, כחמש שעות ביום. מדובר בממ"ד בן כ- 18- 20 שנים (בבי"ס ערמונים בר"ג), בקומה הראשונה. הממ"ד כולל דלת אחת ו- 3 חלונות שבמשך כל שעות הלימודים סגורים ונפתחים עם סיום יום הלימודים- באחת עד למחרת בבוקר. בנוסף, הותקנו בממ"ד שתי ונטות גבוהות. נמסר לנו כי חברת ניקיון תשטוף את הממ"ד מדי יום.
בנוסף בכניסה לממ"ד ישנו ארון חשמל (תמסורת) אשר הקרינה הנפלטת ממנו הינה אפסית בסמוך לשולחנות הישיבה אולם גבוהה (200 מילגאוס) בסמוך לארון שבכניסה לכיתה.
בממ"ד לא בוצעה בדיקה כלשהי לגילוי רמת הראדון.
אני בעצם רוצה לדעת אם יש סכנה כלשהי לבריאותם של ילדי הכיתה ואלו הן
שאלותיי:
1. ביה"ס רוצה לבצע בדיקה קצרה, בת 7 ימים עם חלונות ודלת סגורה לגילוי רמת הראדון. האם בדיקה כנ"ל מתאימה לממ"ד שתיאורו לעיל או האם יש למדוד את הראדון בממ"ד הנ"ל בבדיקה ארוכה משום שהוא עילי?
2. אם הבדיקה הקצרה תהא תקינה- האם ניתן להסתפק בתוצאותיה או יש לעמוד על כך שתבוצע גם בדיקה ארוכה ע"מ שהחדר ייחשב תקין?
3. האם פעולת הונטות, הממוקמות גבוה, אמורה להזרים אוויר פנימה כדי ליצור לחץ של אוויר בממ"ד כפי שמסר לנו נציג איכה"ס העירוני או למשוך אוויר החוצה?
4. האם די בשעות הפתיחה של החלונות או שיש לעמוד על כך שהחלונות יהיו פתוחים גם במשך שעות הלימודים על מנת שלא יצטבר גז ראדון בחדר?
5. בהנחה שהחדר לא יאוורר ולא יישטף מדי יום ורק הונטות יפעלו- מה צפויה להיות רמת הראדון בחדר שתיאורו לעיל (שהוא מהממ"דים הישנים)?
6. האם להסתפק בכך שאין קרינה אלקטרומגנטית בסמוך לשולחנות או שיש מקום לדאגה בשל הקרינה הגבוהה בכניסה לכיתה?
אודה מאד מאד מאד מאד על מענה לשאלות
תודה גדולה מראש!!
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלמידים בכיתת ממ"ד - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א01/09/2012שתי ונטות יחליפו את האוויר, למרות שהיה יותר טוב אם היו נמוכות.
יכולים למדוד ראדון, אבל זה לא נראה לי הכרחי.
השטיפה כל יום תסלק את מוצריה פירוק של הראדון (שהם איזוטופים מקרינים) שנצמדים לאבק ושוקעים לרצפה.
לייד כל ארון חשמל יש שדה מגנטי חזק, אולם הוא דועך במרחק של כ- 60 ס"מ.
השורה האחרונה:
הכתה אינה מסוכנת.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הונטות הממוקמות גבוה-
מאיה01/09/2012האם הפעולה שלהן צריכה להזרים אוויר פנימה או למשוך אוויר החוצה?
לגבי החלונות- האם זה תקין שהם סגורים בזמן שהילדים בכיתה ונפתחים רק עם סיום הלימודים עד הבוקר שלמחרת?
המון תודה על התשובות ועל כל (כל) העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הונטות הממוקמות גבוה- - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א01/09/2012הבעיות שאת מעלה חשובות, אולם אינן בתחום אתר זה.
אנסה בכל זאת לענות:
בחלונות סגורים: אם הוונטו נמצאות בגובה, טוב יותר אם הן מכניסות את האוויר פנימה. אם הן נמוכות, טוב אם ימשכו אוויר החוצה. מצב החלונות כפי שתיארת, פתוחים מספיק.
בקיצור, הסירי דאגה מליבך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמיר- אלף אלפי תודות!!! עזרת המון!
מאיה01/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחת אחרונה-האם כדאי להוסיף
מאיה02/09/2012וונטות לחדר - נניח עוד שתיים למטה שימשכו אוויר החוצה- בנוסף לשתיים שממוקמות גבוה- מעל החלונות - ואם פעולת הוונטות הגבוהות אמורה להזרים אוויר פנימה- אז אולי כדאי שהחלונות יישארו סגורים כל הזמן ואז יווצר לחץ אוויר שיביא לפיזור הגז בחדר ולהיצמדותו לקירות?
תודה גדולה מראש!1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה אחת אחרונה-האם כדאי להוסיף - תגובה
רם דישון03/09/2012זה בוודאי יועיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמל בכיתהגלי31/08/2012
בוקר טוב,
היום, כשלקחתי את ביתי לביה"ס והושבתי אותה במקומה, הסמוך לקיר, ההחלטתי לבדוק מה יש מעברו השני של הקיר.
להפתעתי ולחרדתי גיליתי כי מצידו השני של הקיר במרחק של פחות ממטר ממנה נמצא ארון חשמל גדול, בגודל של כמטר על מטר.
האם יש סיכון? היא יושבת שם בממוצע 6 שעות בכל יום.
אודה מאוד לתשובה.
בברכה,
גלי;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארון חשמל בכיתה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א31/08/2012המרחק בין הילדה לארון החשמל, נראה לי גבולי.
אנא בקשי מהמנהל\ת להורות שיזיזו את שולחן הילדה משם, ולא ישימו שולחן אחר באותו מקום.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתה ב- שהקיר שלה גובל עם שנאי
ליז22/10/2013שלום,
אנחנו , הורי כתה ב' שקיר אחד שלה הינו שנאי חשמל, אשר מספק חשמל לכל בהס...האם , מותר בכלל על פי החוק , כתה כזו ? למרות שמוצעים לנו מיגוני לוחות עופרת, האם מלכתחילה , זה תקין לשבת בכתה כזאת ? מה לגבי הפרוזדור , שאין לו כלל מיגון בפני השנאי הזה. (טרם נממדה רמת הקרינה בפרוזדור) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתה ב- שהקיר שלה גובל עם שנאי - תגובה
ד``ר דני וולף23/10/2013לאחרונה הותקנו תקנות וחייבו את המשרד לאיכות הסביבה לערוך מדידות הן של חשמל בתדירות ביתית הן אלחוטית. תקנות אלו הותקנו ביחד עם ההמלצה לא לשים ראוטר בכיתות בתי הספר, ואנחנו רואים מה קורה עם תקנות אלו!
יחד עם זאת, אין טעם לנחש ולנסות להאשים, פשוט תמדדו את הקרינה בתוך הכיתה, במקומות שהילדים יושבים בהם ותדווחו לנו.
בפרוזדורים, ובמקומות שהילדים לא שוהים בהם שעות ארוכות אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית הארקה - נשמח לעזרה ויעוץניבה31/08/2012
שלום, לפני כשבועיים עברנו לגור בית פרטי סמוך לברצלונה ונעזרנו רבות בפורום ובאדיבות יוצאת הדופן של רם דישון. ..ובכן.. התמקמנו בבית, בית פרטי במתחם שבו
כ8 בתים סמוכים זה לזה. בזמן שהוצאתי כלים מן המדיח שסיים לעבוד, הרגשתי מין זרם חשמלי כשהיד שלי נגעה בחלק הכסוף של מדיח (מדיח שהגיע מהארץ). דבר דומה קרה לי כשנגעתי בחלק האחורי של הטלויזיה שנקנתה פה לפני מס ימים. הבנתי שבבתים הסמוכים לנו זה לא קיים ושכנראה מדובר בבעיית הארקה. חשוב לציין שזה קרה כשהייתי יחפה ופחות כשנעלתי נעליים.
1. חשמלאי יגיע מחר (ספרדי..מן הסתם..) - מה צריך לוודא שיעשה? מה צריך לבדוק?
2.האם הארקה נעשית לכל מכשיר בנפרד או לכלל הבית בחיבור אחד?
3.הסתכלתי בהסטוריה של הפורום והבנתי שמדובר במצב מסוכן שמחייב טיפול (יש לי 3 בנות קטנות). מעבר לכך האם יש גם בעיית קרינה/שדה מגנטי שצריך להיבדק? מנסיוננו אין כאן שום מודעות לנושא. או האם ברגע שפותרים את בעיית ההארקה נפתרת כלל הבעיה
תודה רבה , לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אנטנה סלולארית על בנין סמוךטל30/08/2012
שלום רב,
מצאתי דירה לקנות אבל ראיתי שיש אנטנה סלולארית על בנין סמוך.
הזמנתי בודק שאמר לי שהקרינה פחות מ0.2 מקרו ואט לסמ"ר ואז אמר שזה בסדר גמור.
קראתי בפורום שזה צריך להיות פחות מ 0.1 ואני לא יודעת אם זה יותר מ 0.1 מקרו ואט לסמ"ר או לא.
יש על מה לחשש?
זה בעייתי לחיות על יד אנטנה כזאת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנה סלולארית על בנין סמוך - תגובה
רם דישון30/08/2012הדירה בסדר. אין סיכון.
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)