מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יודיובל10/09/2012
האם יוד הניתן באמצעות כדורים כתחליף לתפקוד בלוטת התריס הינו רדיואקטיבי?
האם מסוכן לתינוק להיות (כפעם, פעמיים בשבוע) ליד בן אדם המטופל באופן קבוע ביוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יוד - תגובה
רם דישון10/09/2012אינני רופא, אבל למיטב ידיעתי יוד שניתן באופן קבוע לעולם לא יהיה רדיואקטיבי.
יוד רדיואקטיבי ניתן למטרות אבחון בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד
יובל11/09/2012תודה, האם יש אפשרות שגם דני וולף יענה על השאלה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יוד - תגובה
רם דישון11/09/2012דני וולף בחופשה, לכן עניתי על מנת לא לעכב.
שאל שנית כאשר תראה שהוא עונה בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף15/09/2012אמרת יוד...... לא אמרת כלום, וכל כך למה:
ישנם סוגים שונים, וישנם טיפולים שונים של יוד.
ביוד לבד כתרופה לא משתמשים, אלא, אולי למניעה במקומות בהן יש קרינה רדיואקטיבית. יוד רדיואקטיבי משמש לשתי מטרות, א. לאבחון, למיפוי בלוטת התריס, ואז הוא ניתן לפני בדיקה ונשאר פעיל לכמה שעות. במשך הזמן הזה אסור להתקרב לאנשים אחרים, ולנקות את הפרשות הגוף.
יוד רדיואקטיבי לטיפול בבלוטת התריס, זה סיפור אחר, וייתכן שאתה מתכוון אליו! אם אכן אתה מתכוון ליוד רדיואקטיבי שניתן כטיפול בבלוטת התריס, אתה חייב להתייעץ עם המטפלים שלך, ו....כן, להיות בהסגר במשך כל זמן הטיפול.
אך ניחוש שלי, שאתה בכלל מתכוון לטיפול רגיל של בלוטת התריס, עם כדורי טירוקסין רגילים, שבינם לבין יוד רדיואקטיבי, אין אפילו מקריות של קרבה.
אם יהיו לך שאלות נוספות, אתה חייב לפרט יותר, ואל תהסס לשאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד
יובל17/09/2012הבעיה היא שזה לא טיפול שאני עושה אלא אחת הסבתות של בתי.
בעיקרון, הוציאו לה את בלוטת התריס ועכשיו היא צריכה לקחת על בסיס יומי (למשך כל החיים) כדור (אני לא יודע איזה כדור) המתפקד במקום בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור אלטירוקסין שום קשר לקרינה
ד``ר דני וולף17/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מפלאפון שמחובר למטעןאייל10/09/2012
שלום לך,
אם מכשיר סלולרי מחובר למטען שרחוק מרחק של מטר מבן אדם כשהוא ישן, אך המכשיר הסלולרי קרוב כ-10 ס"מ מראשו של האדם.
רציתי לדעת אם רובה המוחלט של הקרינה יוצא מהמטען, או שיוצאת כמות קרינה ניכרת מהמכשיר עצמו בעת הטעינה?
כי הבנתי שכשהמכשיר לא בטעינה הוא פולט קרינה אפסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מפלאפון שמחובר למטען - תגובה
רם דישון10/09/2012כשהמכשיר בהמתנה (בטעינה או לא) הוא פולט פולס חזק של קרינה כל מספר דקות, לכן לא מומלץ לישון קרוב אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו המרחק המומלץ ?
אייל10/09/2012תודה רבה על התגובה המהירה.
מהו המרחק המומלץ לישון לידו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מהו המרחק המומלץ ? - תגובה
רם דישון10/09/2012מטר אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אייל10/09/2012והאם המכשיר עצמו פולט יותר קרינה כשהוא בהטענה או שעיקר הפליטה היא מהמטען ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
רם דישון10/09/2012שתי קרינות שונות. שמור מטר משניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מפלאפוןאלון10/09/2012
שלום רב,
האם קיימת סכנה לעניין הקרינה גם בעת שיחה עם ספיקר והאם גם בעת גלישה באינטרנט?
תודה, אלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מפלאפון - תגובה
רם דישון10/09/2012הסיכון קטן משמעותית מאחר והמכשיר רחוק מהגוף בשני המקרים הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך...
מוטי10/09/2012אם כך, האם מי שמדבר מעט בעזרת הפלאפון וגם אז עם ספיקר ובעיקר משתמש בנייד לגלישה באינטרנט, פחות משמעותית במקרה שלו רמת הקרינה של המכשיר? אני מעוניין להחליף את המכשיר שלי עם רמת קרינה 0.8 למכשיר עם רמת קרינה 1.3
שאלת המשך... - תגובה
רם דישון11/09/2012זה נכון, אבל ההבדל בין SAR של 0.8 ל-1.3 הוא גדול, והייתי שוקל צעד זה שנית. עדיף למצוא מכשיר שווה ערך עם SAR נמוך יותר, בעיקר לאותם מקרים שתיאלץ לדבר סמוך לאוזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתדנה09/09/2012
שלום רב,
אחי כיום בן 32 משרת ביחידת לוחמה אלקטרונית.
אינני יודעת רבות על תפקידו או תפקידי היחידה אבל ניתן להניח שהם נחשפים לקרינה
ברצוני לברר עמכם האם ידוע על קשר בין חשיפה במסגרת צהלית למחלת הסרטן? האם יש סוגים מסוימים של סרטן שיותר אופיינים, והאם ידועים מקרים רבים של חיילים ששירתו במסגרות כאלו וחלו?
אני מאוד מודאגת ויודעת שאח שלי עובר בדיקות תקופתיות בב"ח עפ"י רצונו האישי . האם בדיקות תקופתיות יכולות לחשוף מצב סרטני במידה וחלילה יש.
בנוסף, האם הקרינה שיש ממכשירים בצבא היא מסוכנת או בגדר הנורמאלי (או שאין כזה דבר בכלל).
אם יש איזה פעולה מונעת או בדיקות מסוימות שכדאי לעשות אשמח אם תוכלו ליידע אותי בכך בתשובתם.
לתשובתכם אודה מכיוון שאני מאוד מודאגת,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מודאגת - תגובה
רם דישון09/09/2012מחוץ לתחום הפורום- פני אלי בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
דנה10/09/2012רם שלום,
האם ניתן לפנות אליך טלפונית לקבלת תשובה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לשאלה - תגובה
רם דישון10/09/2012אחרת לשם מה מופיע מספר הטלפון שלי באתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונת שיקוףקרין09/09/2012
האם אוכל שהיה בתיק שעבר במכונת שיקוף מושפע מהקרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכונת שיקוף - תגובה
רם דישון10/09/2012לאאאאאאאאאאאאא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה נמצא מכונת שיקוף
מלאכי12/09/2012שלום.
איפה קיימת מכונת השיקוף הזאת, זה מה שיש בכניסה לתחנה מרכזית ולרכבת?
ובכניסה לרכבת יש מכשיר שבודק תיקים עם מסוע, הקרינה שם מסוכנת לנו? אם כן אז עדיף שלא לעבוד שם בתור מאבטח נכון?
תודה רבה!
מלאכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איפה נמצא מכונת שיקוף - תגובה
רם דישון12/09/2012המכשיר הזה הוא כמו כל מצלמת רנטגן, אז האם אין טכנאי רנטגן?
כל עוד יש ניטור ולעובדים יש תגי ביקורת, ומדי שנה בודקים את המכשיר- לא אמורה להיות בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםטלי09/09/2012
שלום רב,
שמעתי שהרמקול ממסך המחשב בעל קרינה אלקטרומגנטית גבוהה. האם זה בעיה לאישה בהריון לדבר בסקייפ כמה שעות ברציפות מדי יום. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
רם דישון09/09/2012לא מסוכן כלל. מדדתי על המחשב שלי- נמוך מתחת לסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ומשהו נוסף
טלי09/09/2012ומה באשר לרמקולים של סקייפ הממוקמים מחוץ למסך? שוב תודה רבה!
תודה ומשהו נוסף - תגובה
רם דישון09/09/2012כנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות
טלי09/09/2012רב תודות, כי מסתבר שהרמקולים נפרדים וממוקמים מחוץ למסך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון- תשתית כבלים מול בזקנטע07/09/2012
אני מתלבטת באיזו חברת טלפון לבחור.
שיקול חשוב בהחלטות שלי הוא הפחתת חשיפה לקרינה בתדר נמוך (ביחידות של מיליגאוס).
בגלל שהתשתית של טלפון הוט תלויה בחשמל, והתשתית של בזק לא תלויה בחשמל, מענין אותי אם בזמן שיחה (בטלפון נייח קווי) , יש שדה אלקטרומגנטי (במיליגאוס) בתשתית
כבלים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טלפון- תשתית כבלים מול בזק - תגובה
רם דישון07/09/2012זניחה כבר במרחק של חצי מטר מהמודם. בדקי לפי תכונות אחרות- אין צורך להתיחס לתכונה זו בהחלטה במי לבחור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. התכוונתי לקרינה ממכשיר
נטע07/09/2012הטלפון, ולא מהמודם.
אני יושבת כמה מטרים מהמודם (יש לי חוט טלפון ארוך ).
לכן התכוונתי לקרינה ממכשיר הטלפון עצמו ולא מהמודם.
כלומר האם זורם חשמל בכאבל שמוביל מהמודם למכשיר הטלפון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה. התכוונתי לקרינה ממכשיר - תגובה
רם דישון07/09/2012כל מכשיר טלפון מתאים לשני הספקים. את בוחרת את המכשיר- הוט או בזק יכולים להמליץ על דגמים עליהם הרווח שלהם מירבי, אבל כל טלפון רגיל יתאים לשניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטע07/09/2012אבל האם נפלטת קרינה מהשפופרת של הטלפון, או מגוף הטלפון, בגלל שמזין אותו כאבל שזורם בו חשמל ?
תודה - תגובה
רם דישון07/09/2012כן, כל טלפון קורן בעוצמה זניחה, מאז שהומצא ע"י בל לפני 150 שנה. לא ידוע לי על עלית התחלואה עקב כך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהאיה06/09/2012
בני בן ה-10 מאוד רוצה שאקנה לו אקסבוקס ואכן הבטחתי שאקנה, אך לאחר מכן קראתי כי יש באקסבוקס קרינה. האם היא עד כדי כך מסוכנת שאני צריכה להימנע מלקנות לו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה - תגובה
רם דישון06/09/2012עדיין לא מדדתי מכשיר זה, אבל מאחר ומדובר בתקשורת לטווח קצר מאד, הקרינה חלשה. לא אמור להיות מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה אלחוטית
איה08/09/2012תודה על תגובתך המהירה, אך שאלתי נובעת מהמידע שיש לי על כך שמכשירים אלחוטיים מסוכנים. אודה לתשובתך.
קרינה אלחוטית - תגובה
רם דישון08/09/2012קראתי שוב את שאלתך ואת תשובתי, ונראה לי שהיא היתה ברורה לחלוטין. אין לי מה להוסיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולרית ברכבתגלי06/09/2012
שלום רב,
קראתי את אזהרותיכם לגבי הקרינה החריגה באוטובוסים וברכבות מאנשים שמדברים בנייד.
רציתי לשאול -
אני נוסעת כל יום ברכבת ואין לי אופציה לוותר על כך.
האם יש דרך לדעת אם הקרינה מגיעה גם לתוך תאי השירותים ברכבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה סלולרית ברכבת - תגובה
רם דישון06/09/2012קרוב לוודאי שבתאי השירותים הקרינה נמוכה יותר. יחד עם זאת, אם זה שלידך לא מגזים באורך השיחה- לא הייתי עושה דבר ונשאר במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממסכיםגדי06/09/2012
שלום, רציתי לדעת האם נפלטת קרינת UV ממסכי LCD/LED/PLASMA?
בלי כוונה, הייתי במרחק של כ-20 ס"מ ממסך המחשב למשך כ-15-20 שניות כשסידרתי משהו מאחוריו, יש סיכון כלשהו לעיניים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממסכים - תגובה
רם דישון06/09/2012זניחה בהחלט. הסר דאגה מלבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק כדי להבהיר
גדי06/09/2012כי יכול להיות שלא תיארתי את זה נכון: מדובר בלפטופ, המסך היה מול העיניים (הקצה העליון שלו היה קצת יותר נמוך מגובה העיניים) וסידרתי משהו אחריו, זה לא שהייתי עם הגב לכיוון המסך.
קרינה ממסכים - תגובה - תגובה
רם דישון06/09/2012התשובה נותרת בעינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אייפון גי פי אס וגלישהkorkov05/09/2012
ראיתי בהודעות קודמות שג'י פי אס באייפון יכול לשדר קרינה. לא הבנתי בדיוק באיזה מצב- אם הורדתי אפליקציה של ג' פי אס של wase האם הוא יקרין בזמן השימוש? מה לגבי ג' פי אס רגיל לא באיפון , האם גם הוא מקרין?
לגבי גלישה באייפון מה רמת הקרינה? נראה לי שקראתי בפורום שזה כמו במחשב רגיל. העניין הוא שבדרך כלל מקרבים אותו יותר, האם מומלץ מרחק מסויים לשימוש?
האם יש עוד סכנות קרינה באייפון שלא חשבתי עליהן (פרט לדיבור)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אייפון גי פי אס וגלישה - תגובה
רם דישון05/09/2012באפליקצית WAZE של אייפון הוא מתקשר עם המתג של החברה הסלולרית כמו בגלישה רגילה (כמו שיחה רגילה).
באפליקציות אחרות של ה-GPS כמו IGO ותוכנות ניווט אחרות האייפון לא משדר (בהנחה שלא גולשים באותו זמן).
לגבי סיכונים אחרים- באייפון הראשון היצרן המליץ להרחיק את המכשיר מהאוזן. זה כבר מלמד שהקרינה שלו חזקה, ורצוי מאד מאד להשתמש באוזניה. לגבי הדגמים החדשים אינני יודע, אבל שימוש באוזניה תמיד עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבורית זה בסדר?
korkov05/09/2012ולגבי גלישה באייפון זה באמת כמו מחשב?
תודה על התגובה המהירה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דיבורית זה בסדר? - תגובה
רם דישון06/09/2012אם הכוונה לשימוש ברכב- אז כן, דיבורית זה בסדר.
גלישה באייפון זה כמו שיחה סלולרית ולא כמו במחשב (הקרינה יותר חזקה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקסימום חשיפה לקרינהמלאכי05/09/2012
שלום וברכה.
חיפשתי בשאלות נפוצות ולא מצאתי תשובה.
מה המקסימום שאפשר להיחשף אליו בתדר נמוך ובתדר גבוהה?
תודה רבה מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקסימום חשיפה לקרינה - תגובה
רם דישון05/09/20122 מיליגאוס בתדר נמוך ו- 1 מיקרוואט לסמ"ר בתדר גבוה. זו ההממלצה שלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפורפרת לסלולריאורית05/09/2012
שלום,
עברנו דירה, ואני מתלבטת בנושא הבא:
האם דיבור בשפורפרת לסלולרי (שפורפרת רטרו) מפחיתה משמעותית את עוצמת הקרינה. אם כן, האם זה עדיף בהיבט הקרינה מטלפון אלחוטי ?
אני שוקלת איזה אמצעי עדיף שהילדים ידברו עם סבא וסבתא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שפורפרת לסלולרי - תגובה
רם דישון05/09/2012בהנחה ששניהם משדרים בהספק דומה, בסלולרי עם שפופרת עדיף, זאת מאחר וזה מאפשר להרחיק את המכשיר המשדר מהגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמלעדי04/09/2012
כארבע מטר ממני יש ארון חשמל בגודל של ארון בגדים (2 או 3 דלתות)
הארון מספק חשמל של כחצי קומה (כ 50 עמדות מחשב ועוד חדר מחשב אחד גדול).
מעל לראשי (כ 2 מטר) עוברים המון כבלי חשמל\תקשורת (אתמול פתחו את התיקרה האקוסטית ונחרדתי לראות את המראה).
האם יש טעם למדוד את עוצמת הקרינה שמסביבי (לקנות מד קרינה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארון חשמל - תגובה
רם דישון05/09/2012המידע שספקת דל מאד, ואינו מאפשר חוות דעת. נא שלחי לי תמונות של ארון החשמל בפרטי, ואשתדל לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אני אצלם ואשלח.
עדי05/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מלוח חשמל
משה ניר07/09/2012שלום עדי,
תמונה לא תספיק לקבל חוות דעת אמיתית. עדיף לבדוק את רמת הקרינה באמצעות בודק מוסמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה מלוח חשמל - תגובה
רם דישון07/09/2012אני מבין שיש לך עניין מסחרי במדידה, אבל חבל שאתה לא מפנים מה שאתה קורא. השואלת ציינה את המרחק ממנה ללוח. גודל והיקף הלוח (מבחינת הזרמים שהוא נושא) נותנים אינדיקציה כללית האם המרחק מספיק או שכדאי למדוד. מאד יתכן שע"י מדידה שלי ליד לוח חשמל דומה ניתן לקבל מושג האם יש טעם במדידה או שאפשר לחסוך את ההוצאה.
זה בדיוק ההבדל בינינו- אני נוטה להמליץ על מדידה רק כאשר לא ניתן לומר בוודאות שאין בעיה. אתה תמליץ על מדידה במיקרים רבים, משיקולים מסחריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוח חשמל
משה ניר08/09/2012הגב' שאלה האם יש טעם למדוד את עוצמת הקרינה שמסביבי (לקנות מד קרינה)? וכן השבתי לה כי מומלץ לבצע בדיקה באמצעות בודק מוסמך. לגבי מרחקים מהלוח וכבלי ההזנה בתקרה הגב' נמצאת בטווח הקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רם, אני אצלם את זה
עדי08/09/2012מודד מוסמך לא רלוונטי מאחר ומדובר במקום עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי Repeatersעדי04/09/2012
התקינו לנו Repeaters בעבודה, בערך כל 50 - 25 מטר התקינו רפיטר.
אחד מהם נמצא בתיקרה, ממש מעל הראש שלי (אני בספק אם מדובר במטר וחצי ממני).
מה עלי לעשות? עד כמה זה מסוכן לנשים בהיריון \ בטיפולי פוריות?
האם זה אומר שגם התקינו לנו אנטנה על גג הבנין?
האם יש מחקרים \ מאמרים נגד \ בעד הדבר הזה? אם כן, איפה אפשר להשיג?
האם יש איזהשהו חוק שמגן עלי כעובדת ומאפשר להתנגד לקיום האנטנה?
הבניין בעל יותר מקומה אחת והתקינו את ה Repeaters גם בקומות התחתונות והעליונות, האם זה אומר שגם אם יזיזו את האנטנה, עדיין תגיע אלי קרינה (בהנחה שיש מעלי ומתחתי עוד Repeaters)?
אמרו לי שיגיע בודק של איכות הסביבה וגם בודק מטעם העבודה, האם בדיקה חד פעמית במשך היום מספיקה על מנת להגיע להחלטה?
סליחה על כמות השאלות, אני פשוט ממש מוטרדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי Repeaters - תגובה
רם דישון04/09/2012בקשי לקבל דוח מסודר של המדידה. נסי להביא לכך שיזיזו את הרפיטר למרחק של לפחות 2 מטר ממך.
יש רפיטרים שונים בשוק- הכל תלוי איזה התקינו. המדידה היא העיקר כאן.
מה שיגיע אליך הוא רק מהאנטנה הקרובה. מהקומות האחרות ומהאנטנה שעל הגג לא יגיע כלום.
מדידה חד פעמית בשעות העבודה מספיקה. טוב יהיה אם מישהו ידבר בנייד בזמן המדידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)