מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטנה סלולריתחו22/12/2011
שלום,
יש לי מספר שרלות:
א- מה המרחק המינימאלי במטרים מאנטנה סלולרית (תורן על הגג) הנחשב בטוח?
ב- האם אנטנה זו גורמת לקרינה גם אם אינני מדבר בפלאפון והוא פועל /כבוי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה בנוגע לשאל העל אנטנות סלולרית
חו22/12/2011השאלה לגבי המרחק הבטוח המינימאלי מתייחסת למרחק משתי אנטנות סלולריות סמוכות- האם זה משנה את המרחק המינימאלי הבטוח?
(לפי הנתונים שבידי עוצמת קרינה של אחת 0.11 ושל השנייה קטן מ-2)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה בנוגע לשאל העל אנטנות סלולרית - תגובה
רם דישון22/12/2011המרחק הבטוח הוא 200 מטר מכל אחת בנפרד.
אין קשר בין הקרינה מהאנטנות לעובדה אם הפלאפון פועל או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמליפית22/12/2011
שלם רב,
במקום העבודה שלי ישנו חלל שבו אני יושבת ומאחורי (בערך 80 ס"מ) ישנו ארון חשמל גדול. בוצעה בדיקת קרינה מעל הכסא שבו אני יושבת ומצאו קרינה של 5.5 מיליגאוס. לאחר ביצוע הבדיקה ביצעו מיגון של פלטות בתוך הארון, על מנת להוריד את רמת הקרינה, ולאחר הבדיקת עם המיגון יצא 1.5 מיליגאוס. אמרו לי שזה תקין ואין מה לדאוג אבל צמוד לקיר הימני של החלל נמצאה קרינה של 55 מיליגאוס, מקום שבוא אני עוברת לידו מידי פעם. האם אני צריכה לדאוג (אני עובדת 8 שעות ביום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מארון חשמל - תגובה
רם דישון22/12/2011ראי את התשובה של ד"ר וולף לנושא של מונים אלחוטיים. השתרבבה לשם בטעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה מגנטי
יובל27/12/2011האם את יודעת באיזה פלטות הם השתמשו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלטות
יפית27/12/2011לא אין לי מושג. למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה מגנטי
יובל27/12/2011כדי שאוכל ליישם את זה מאחורי ארון החשמל שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרינה ללבני פומיסנטלי22/12/2011
לדר' וולף ולמהנדס הקרינה ,שלום רב
תודה על התיחסותכם, ובכל זאת אני מבקשת לדעת, האם בדיקת קרינה של גז ראדון ,בבית שנבנה מליבני פומיס, היא הבדיקה שצריך לבצע בבית, הענין הכספי לא רלוונטי כרגע.
בנוסף, אמרת לי שלא היית בונה לעוזרת את החנייה מפומיס...האם זה נבון להתעלם, ולגור בבית,עם תינוקות.. יש לנו אפשרות לגור בבית אחר..פשוט רציתי לדעת אם ניתן לבצע בדיקה, לפני שמחליטים לעבור בית.
במשפחתנו יש הסטוריה של סרטן שנגרם מסביבה לקוייה, לאחרונה חמי נפטר מסרטן אסבסט, לכן המודעות.
תודה רבה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרינה ללבני פומיס - תגובה
ד``ר דני וולף22/12/2011הקרינה מלבני פומיס היא בעיקרה דווקא לא מהרדון, כך שמדידה לא באה בחשבון.
אישית אני מכבד את העוזרת שלי אולי יותר מאשר המהנדס.
השאלה קשה מאוד, ואין עליה תשובה חד משמעית.
אני לא הייתי בונה מפומיס, אבל לו הייתי בונה בחוסר ידע, לא הייתי מחליף בית, והייתי מסתפק באיוורור טוב של הבית. סיכוני הקרינה יכולים להיות במקרים בודדים ל- 1000 כך שמבחינה ציבורית זו, כמובן בעיה גדולה, מבחינה אישית, אתם צריכים להחליט בעצמכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התקינו לכם מונים אלחוטיים?jj22/12/2011
האם התקינו לכם מונים אלחוטיים בישראל
*
מח' החשמל - SMARTMETER?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התקינו לכם מונים אלחוטיים? - תגובה
ד``ר דני וולף22/12/2011קשה לי להאמין שפלטות הורידו את השטף המגנטי ביותר מפי שלושה. 1.5 מיליגאוס זה מאוד גבולי, בייחוד לגבי מקום עבודה. אם תוכלי להתרחק עוד מטר מהארון, זה יקל מאוד על ההחלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפטופ עם כמה שפחות שדה מגנטינאוה21/12/2011
אני מעונינת לקנות לפטופ, שיקרין כמה שפחות. על איזה פרמטרים עליי לשים דגש לשם כך?
האם יש פירמה ודגם, שאתם ניסיתם וראיתם שהם לא מקרינים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפטופ עם כמה שפחות שדה מגנטי - תגובה
רם דישון21/12/2011הקרינה של מחשב נייד היא מזערית.
אם הנושא חשוב לך, שימי לב לנקודות הבאות:
עבדי עם עכבר ומקלדת נפרדים, חוטיים.
אל תניחי את המחשב על הברכיים אלא על שולחן.
כל זה מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרינה לבית מליבני פומיסנטלי21/12/2011
שלום לכם
ברצוני לדעת האם ניתן לבצע בדיקת קרינה לבית שנבנה מליבני פומיס? באילו אמצעים?
לפי תשובתכם , הלבנים מקרינות, אנא פרטו מה זה אומר, ומה ניתן לעשות? הבית כבר בנוי..... האם מסוכן לגור בו?
תודה רבה.
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרינה לבית מליבני פומיס - תגובה
ד``ר דני וולף22/12/2011לא ניתן למדוד קרינה בבית באמצעים פשוטים. ניתן למדוד קרינת רדון, אבל כדי לקבל תוצאות אמינות המדידה צריכה להיות מאוד מקצועית ולאורך כמה ימים כשהחדר סגור.
לבני פומיס עומדים בתקן, בהגדרה של עיסוק, והם על הגבול העליון של תקן הקרינה. מראש לא הייתי בונה עם לבני פומיס אולם במקומך כשהבית כבר קיים, לא הייתי חושב על כך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלחץאני21/12/2011
שלום רב,אני בד"כ נוהגת להרחיק את תינוקי (בן 4 חודשים) מהנייד אבל הלילה נרדמתי בסלון והפלא לידי ובעלי הביא לי את התינוק ושמתי אותו לידי כשחשבתי שהפלא סגור ועל השולחן. אחרי כ3 שעות התעוררתי ונחרדתי לגלות שהתינוק שכב על או ליד הפלא כשהוא פתוח. אני בלחץ אני יודעת שמה שהיה היה ואין מה לעשות אבל רק תגידו לי מה זה יכול לעשות?
תודה וחנוכה שמח
כמובן שמעתה אנהג במשנה זהירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלחץ - תגובה
רם דישון21/12/2011מארוע חד פעמי לא קרה דבר. הרגעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אני21/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלולרי לילדה בת 9רועי20/12/2011
אנו שוקלים קניית מכשיר סלולרי לילדה בת 9. מתכוונים לנקוט בכל אמצעי הזהירות: קניית מכשיר פשוט עם SAR נמוך, שימוש לשיחות קצרות ומעטות, דיבור באוזניה בלבד.
האם נשמע לכם סביר מבחינת בטיחות?
תודה,
רועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סלולרי לילדה בת 9 - תגובה
רם דישון20/12/2011אם מדובר בשימוש באוזניה בלבד- ה-SAR חסר משמעות (הוא מתייחס לשימוש קרוב לאוזן). אל תתיחסו לנתון זה.
נשמע סביר מבחינה בטיחותית, והייתי מוסיף שעדיף לכבות את המכשיר ככל האפשר (לדוגמא, אם הילדה הגיעה בשלום לביה"ס- היא יכולה לכבות את המכשיר עד שהיא עוזבת אותו). זאת מאחר והמכשיר משדר אות קצר בהספק גבוה כל מספר דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי האות שמשודר כל כמה דקות
רועי20/12/2011ראשית תודה רבה על התגובה המהירה!
לגבי האות שמשודר כל כמה דקות - מאיזה מרחק הוא משפיע? אם הטלפון נמצא בילקוט, האם לאות יש איזו השפעה?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי האות שמשודר כל כמה דקות - תגובה
רם דישון20/12/2011אם הוא נמצא בילקוט- זה סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירים להסרת שיערמוריה20/12/2011
שלום,
ברצוני לדעת האם מכשירים להסרת שיער - בטכנולוגיית הבזקי אור, IPL או לייזר עלולים לסרטן? יש כיום גם מכשירים ביתיים כאלה. האם יש מידע כלשהו בתחום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכשירים להסרת שיער - תגובה
רם דישון20/12/2011מכשירים אלה אינם יכולים לסרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותחו20/12/2011
שלום, אשמח למענה:
1- בביתי ראוטר, מודם וכו.... כולם מרוכזים בארון סגור בכניסה לבית (נפתח רק מדי פעם). אנו לרב שוהים בחדרים הנצאים מרחק של לפחות 3 מטר מהארון וישנים בקומה מעליו. האם יש בכך סיכון? בנוסף, באותו ארון יש קופסה עם תרופות למבוגרים ולילדים. זו בעיה?
2- האם ינה קרינה בדיבורית של טלפון שולחני (חוטי).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתי שאלות - תגובה
רם דישון20/12/20111. אין סיכון במתווה זה.
2. אין קרינה מרמקול של טלפון חוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלויזיה 3D עבור דר וולףאני19/12/2011
שלום רב
בעלי רכש טלויזיה תלת מימד וקראתי שלילדים אסור לצפות בזה. האם זה נכון האם מותר פעם ב מעט או בכלל לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלויזיה 3D עבור דר וולף - תגובה
ד``ר דני וולף20/12/2011לא שייך לפורום קרינה, אולם, אינני רואה שום סיבה לנזקי בריאות מצפייה בתלת מימד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז ראדוןמלאכי19/12/2011
ערב טוב.
קראתי היום באתר של המשרד לאיכות הסביבה שיש בעיית ראדון ברוב המבנים וגם באוויר הפתוח כי הגז נפלט מהאדמה.
מה שלא הבנתי זה מתי צריך לבצע בדיקה ובכלל מה מסוכן ומה לא מסוכן?
אני גר בבניין קומות בקומה השנייה. האם זה מסוכן וצריך לבצע בדיקה? הדירה ישנה ובנויה מבלוקים שאין לי מושג מה הם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גז ראדון - תגובה
ד``ר דני וולף20/12/2011גז הראדון נמצא באופן טבעי בקרקע, והוא כבד מהאויר, לכן, הבעיה היא רק בקומת קרקע ובמרתף. ישנם אזורים, בהם בגלל מבנה הקרקע יש יותר ראדון בקרקע, ואז כדאי לבדוק ראדון בקומות הקרקע ובקומות שמתחת לקרקע.
חומרי הבנייה מפוקחים וחוץ מאלו שנחשבים "עיסוק", בגלל שהם נושקים את הגבול העליון המותר לקרינה, רובם בסדר. נכון שבמקלטים ובממ"דים ישנים מאוד הייתה בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולריץיעקב19/12/2011
לא מזמן הקימו ליד גדר הישוב שלנו אנטנה סלולרית
הישוב ממוקם על צלע הר
והאנטנה ממוקמת בוואדי מתחת קו הגובה של הישוב (ראש האנטנה בערך 20 מטר מתחת השורה התחתונה של בתי הישוב)
לעומת זאת המרחק שלה מהבתים הקרובים הוא פחות מ 200 מטר - בין 50 ל 100 מטר
מזכיר ישוב טוען גם שהאנטנה לא משדרת לכיוון הישוב - אלא רק לכיוון ההפוך (אני לא יודע לבדוק את מה שהוא אומר)
האם ההמלצה היא לעשות בדיקת קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה סלולריץ - תגובה
ד``ר דני וולף19/12/2011על פניו נראה שרמת הקרינה לא תהיה גבוהה, אם שוהים של ילדים בכל זאת הייתי עושה מדידת קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרוגליוסי18/12/2011
1. בטעות הפעלתי המיקרוגל ריק במשך 3 דקות. האם ניתן להמשיך להשתמש במקרוגל (דיי חדש) או רצוי להחליפו מבחינת נזקי בריאות?
2. למחרת, חיממתי חצי ראש שום עם קליפתו במיקרוגל והשום עלה באש. האם ניתן להמשיך להשתמש במקרוגל (דיי חדש) או רצוי להחליפו מבחינת נזקי בריאות?
3. קניתי לוח מגן מפני קרינה שמחברים עם מגנט לדלת המיקרוגל. כשבדקתי עם מכשיר קטן המודד קרינה- לא היה הבדל עם ובלי המגן. זה בכלל תורם להגנה מפני קרינה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיקרוגל - תגובה
רם דישון18/12/20111. קרוב לוודאי שהצבע נשרף. יתכן שגם שפופרת השידור נפגעה. מאידך, לא נראה לי שבעיות אלה גורמות לזליגת קרינה.
2. אין בעיה של נזקי בריאות, השאלה היא רק איזה טעם יהיה לאוכל אחרי ששום נשרף בפנים.
3. אינני יודע באיזה לוח מדובר, אבל הניסוי הקטן שלך כבר נותן את התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסה לחבר ללא המגנטים
No Rad - עמיר19/12/2011נסה להדביק את הלוח לדלת ללא המגנטים באופן צמוד שמכסה את כל הדלת.
חשוב גם למדוד עם מד RF במרחקים שונים מהדלת.
עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנהחו18/12/2011
שלום,
1- להלן נתונים לגבי אנטנה הנמצאת כ-200 מטר מביתי (בית קרקע): תורן על הגג, קרינה- 0.11, אחוז מסך החשיפה- 0.01.
אנטנה אחרת, נצאת כ400 מטר מביתי- תורן על הגג, קרינה- קטן מ2, אחוז מסך החשיפה- קטן מ-0.5.
מה מידת הסיכון מאנטנות אלו?
2- קראתי בפורום על צינוריות אוויר אך לא הבנתי מה תועלתן והאם הן מגיעות כחלק מדיבורית חוטית/אלחוטית או נמכרות לחוד ומותקנות על דיבורית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנה - תגובה
רם דישון18/12/20111. במרחק 200 מטר אין כל סיכון.
2. אוזניות אויר הן אוזניות עצמאיות. אין קשר לדיבורית. ראה בשאלות נפוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)