מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדדי קרינה של מכשיריםחו18/12/2011
שלום!
1. ברשותי היום טלפון עם רמת SAR של 0.79 וברצוני לקנות מכשיר חדשץ המכשיר אותו אני רוצה הוא בעל SAR של 1.2. האם המשמעות היא כי המכשיר החדש פולט פי 1.5 קרינה מהישן? עד כמה נתון זה הוא משמעותי?. האם יש מדדים נוספים, מעבר ל-SAR, אותם יש לקחת בחשבון הנוגעים לקרינה (לדוגמא, סוג הדיבורית ברכב וכו).
2. למה הקרינה מהגבוהה לנמוכה ביותר? שיחת טלפון ללא דיבורית, עם דיבורית, עם ספיקק וברכב עם בלותות?
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדדי קרינה של מכשירים - תגובה
רם דישון18/12/20111. כן, השני שמדר בהספק יותר גבוה או שצורת השידור היא כזו שגוף האדם רואה הספק יותר גבוה. הספק השידור והקרינה תלויים יותר במרחק מהאנטנה הקרובה הרבה יותר מאשר ב- SAR. אנחנו ממליצים להתעלם מנתון זה.
2.ברכב ללא אנטנה חצונית- איננו ממליצים, בין אם בדיבורית בלותות' או רמקול.
מחוץ לרכב, מה שמרחיק את הנייד יותר- הוא עדיף. זה כבר תלוי בצורת האחיזה האינדיבידואלית של כל אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות- צמצום קרינהחו17/12/2011
שלום!
יש לי מספר שאלות:
1- האם אוזניות עם צינורית אוויר יש גם רגילות וגם כאלו שניתן לחבר לדיבורית לרכב?
2- איפה ניתן לרכוש אותן ונרתיק שמקטין קרינה?
3- ברשותי מכשיר סלולארי בן כארבע שנים. אני מתלבטת האם להחליפו במכשיר חדש. האם עצם ההתיישנות של מכשיר גורמת לעלייה בקרינה שלו? כלומר, האם אני יכולה להשוות נתוני קרינה של דגמים, כאשר אחד מהם חדש ואחד בן ארבע שנים?
תודה רבה. חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות- צמצום קרינה - תגובה
ד``ר דני וולף18/12/20111. לדיבורית ברכב לא צריך אוזניות בכלל
2. איננו ממליצים על מוצרים באתר שלנו. כמו כן איננו ממליצים כלל על נרתיק שחוסם קרינה, ובוודאי שלא כאשר יש אוזניות.
3. אין בעיית קרינה ממכשיר ישן אם הוא לא פגום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חו18/12/2011תודה על התשובות.
שתי שאלות הבהרה:
1- האם השימוש בנרתיק חוסם קרינה עוזר לצמצם קרינה כאשר הפלאפון מחובר אך לא מדברים בו (בכיס וכו...).
2- יש לנו ברכב דיבורית בלותות. ממה שקראתי בפורום- הדיבורית הזו יוצרת קרינה רבה יותר מדיבורית רגילה ולכן ניתן להוסיף לה צינוריות אוויר. הבנתי נכון?
תודה, חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
רם דישון18/12/20111. תלוי איך משתמשים בו. כשלא מדברים הקרינה זניחה.
2. דיבורית בלותות' ברכב יוצרת קרינה חלשה מאד. מה שמייצר קרינה חזקה הוא הנייד עצמו שנמצא בתוך הרכב. צינורית אויר לא תעזור כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוק פומיס , גז ראדוןנטלי17/12/2011
שלום רב
רוצה ברשותכם, לשאול שלוש שאלות
האחת האם ידוע לכם משהו על גז ראדון שנמצא במיקלטים, ומהן השפעותיו, אם שהיתי במקלט 5 ימים בשבוע 6 שעות ביום למשך 3 שנים?
האם הוא קיים בחדרי ממ"ד?
מה ידוע לכם על בלוק מסוג- פומיס, לבניית הבית, האם הוא משחרר חומר מזיק כיון שעשוי מחומר של הרי געש באיטליה
תודה בברכה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבני פומיס מקרינים
מהנדס קרינה18/12/2011אני מהנדס קרינה, ובכל פעם שאני רואה את השאלות הנאיביות על הקרינה של בלוקי פומיס, אני מתמלה חימה. ובכן:
לבני פומיס אכן קורנים, הן קרינת גמא הנפלטת בהתפרקות של טוריום, ושל אשלגן, הן קרינת רדון הנפלטת מהתפרקות של רדיום.
מכון התקנים הישראלי הוציא את תקן 5098 הדן בערכים המקסימליים המותרים לשימוש בבלוקי בניה וקירות.
לפי התקן הזה, בלוקי הפומיס אמנם עומדים בתקן, אולם על סף התקן, ולכן הם משויכים בחוק כ"עיסוק".
הקבלנים, בוודאי, יציעו לכם את בלוקי הפומיס, כי הם זולים יותר ונוח יותר לעבוד איתם, ויבטיחו לכם שהם עומדים בתקן ולא קורנים.
אני לא הייתי בונה את החניה של העוזרת שלי מבלוקי פומיס. למה להגדיל קרינה רדיואקטיבית בבית רק בגלל המחיר ????? שגם הוא בטל בשישים לעומת מחיר הבית!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לא מת על פומיס אבל..
פומיקי11/09/2015אני גם לא מת על פומיס וכששיפצתי את דירתי נמנעתי משימוש בו.
אבל תכלס הרבה בתים בנויים מפומיס וזו עובדה קיימת.
כמה אנשים באמת יכולים לקבוע איזה בלוק נכנס אליהם הביתה?
הרוב קונים דירה מקבלן או יד2 ואפילו לא יודעים איזה בלוקים קיימים בקירות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל תשובה ל3 השאלות, פומיס ?
נטלי18/12/2011ביחס ללבני פומיס, האם התשובה היתה מקרינים..?
מה זה אומר? האם מסוכן לחיות בבית עם אבני פומיס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוק פומיס , גז ראדון - תגובה
ד``ר דני וולף19/12/2011אני מסכים לחלוטין עם דברי מהנדס הקרינה על אודות לבני הפומיס. אין מה להוסיף על דבריו המלומדים והנכונים לגמרי, פרט ל..... לצרף אותו למנהלי הפורום שלנו. בנכה הוא מקדים אותנו תמיד בתשובתו ללבני הפומיס, ותשובותיו חקוקות בסלע. לבני פומיס אמנם עומדים בתקן הישראלי ולכן הם מותרים לשימוש, אולם הם נמצאים על הגבול העליון של התקן, ומקרינים יותר מהלבנים הלבנות.
לגבי גז הראדון שנמצא במקלטים, זה אכן נכון. גז הראדון כבד מהאויר ונמצא על חלקיקים זעירים של אבק, ולכן הוא שוקע עם האבק לרצפה. כדי להקטין למינימום את החשיפה לקרינת הראדון שהיא קרינה מייננת ונכנסת ישר לריאות, יש לאוורר היטב את החדר כל יום וכול היום, ולשאוב אבק, לא לטאטא. גז הראדון נמצא הן בחומרי בנייה, אבל בעיקר מקורו מהקרקע, והוא מחלחל למקלטים שנמצאים על הקרקע.
אם שהית במקלט במשך 5 ימים בשבוע במשך 3 שנים, זה עדיין לא אומר שבמקלט שלך יש ראדון, ובאיזו כמות, וגם אין טעם לבכות על חלב שנשפך, אך אם את ממשיכה לשהות במקלט, כדאי שתבצעי מדידת ראדון במקלט.
מקווה שעניתי לכל השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוק פומית זהב
חיים10/09/2015קראתי את הדעות לגבי העניין של קרינה מבלוקי פומיס. ואני מעוניין לדעת אם הם עומדים ברף הגבוה של התקן לעומת בלוקים אחרים (כמו איטונג) מה עושים ?
כמו כן האם ישנו בלוק ״שחור״ אחר שאינו ברף הגבוה של התקן ? האם שקע חשמל בקיר או מצנם מקרר ומוצרי חשמל לא פולטים יותר קרינה מהבלוק פומיס ?
אני מתלבט באיזה בלוק לבחור לבנות את הבית ואשמח לעזרה ... תודה מראש לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי אבק ואיוורו
נטע24/09/2015אני לא מנקה הרבה את ההבית חייבת לציין ולא ניקיתי את המיטה של התינוק כבר 3 חודשים לפחות! ויש לה מזרן נושם וכנל גם לגבי החדר שלנו+שלה, הייתה תקופה לחוצה לצערי, את שאר הבית כן ניקיתי.
בחודשי החורף כל הבית היה סגור רוב היום בגלל העשן של ההסקה-לא הייתה ברירה לסגור.
להערכתך מה הנזק המצטבר. ברור שמעכשיו אני מנקה פעם בשובע ואבק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש מלחיץ חייבת לדעת אם נעשה נזק
נטע24/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממש מלחיץ חייבת לדעת אם נעשה נזק - תגובה
רם דישון26/09/2015לא נעשה כל נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובותיכם המפורטת.
נטלי19/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לבדוק קרינה בתוך הבית
נטלי20/12/2011לום לכם
ברצוני לדעת האם ניתן לבצע בדיקת קרינה לבית שנבנה מליבני פומיס?
לפי תשובתכם , הלבנים מקרינות, אנא פרטו מה זה אומר, ומה ניתן לעשות? הבית כבר בנוי.....
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לבדוק קרינה בתוך הבית - תגובה
ד``ר דני וולף11/09/2015שאלה זו את צריכה להפנות למומחים למדידת רדון וקרינה מייננת. המדידה קשה ומסובכת וצריכה להיות מדידה ארוכה ומתמשכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה המלצות מכםאודי16/12/2011
1.האם אתם ממליצים על אוזניית BLUETOOTH עם אוזניית אוויר למרות שגם הBLUETOOTH משדר?
2.איפה אתם ממליצים לגבר לשים את הפלאפון שלו.
הבנתי שבכיס זה בעייתי, אז איפה כן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה המלצות מכם - תגובה
ד``ר דני וולף16/12/2011אוזניות בלוטוס עם צינור אויר הפתרון הטוב ביותר לקרינה.
הטוב ביותר להחזיק את הפלאפון ביד, ואם זה לא נוח, הכי פחות טוב בכיס המכנסיים, יותר טוב בחגורה ועוד יותר טוב בכיס המעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוצים מקרינת אנטנה סלולאריתליאור15/12/2011
שהיתי היום למשך דקות אחדות בקרבה למתקן תקשורת של חברת אורנג, כנראה אנטנות מיקרוגל ורדיו.
לאחר שהות קצרה מאוד התחלתי לחוש עקצוצים בפלג גוף תחתון .
אני בתחושה שאולי יש דליפה מהאנטנה . והערכים מסוכנים.
ראשית , האם ידוע באיזה שלב מתחילים עקצוצים כתוצאה מחשיפה לקרינה בעצמה גבוהה?
שנית , מה המלצתכם בנושא?
תודה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקצוצים מקרינת אנטנה סלולארית - תגובה
רם דישון15/12/2011מאד קשה לענות.
האם שהית לפני האנטנה או מאחוריה?
כמה זמן?
מה תפקיד האנטנה? מה צורתה?
קשה להניח שיש דליפה מהאנטנה. זה מאד נדיר.
יתכן שהרגשת חימום קל.
אם תמציא יותר פרטים- יתכן שנוכל לענות תשובות יותר אינטליגנטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקצוצים מקרינת אנטנה סלולארית - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף16/12/2011תוספת לדברי ידידי המלומד, כך או כך אין בכך להעיד על שום נזק מצטבר שנגרם לך, מעבר לאי הנוחות הרגעית והזמנית והחולפת, כך שחבל לחפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון סלולאריקרין14/12/2011
שלום,
יש לי מכשיר ישן שהוצאתי ממנו את ה- SIM ואני משתמשת בו רק לשעון מעורר.
האם נכון שבמצב זה אין קרינה כלל ואפשר לשים ליד המיטה?
תודה רבה , תבורכו על עזרתכם:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טלפון סלולארי - תגובה
רם דישון14/12/2011מעולם לא בדקתי, אבל הגיוני שאין קרינה.
הספק הוא מאחר וניתן לחייג עם המכשיר הזה לשירותי חירום גם ללא SIM- כך שלא הייתי סומך על ההגיון בלבד.
אני הייתי מוותר על הסידור הזה ורוכש שעון מעורר קטן. המחיר הוא זניח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר13/12/2011
האם בדיקת trus אנדוסקופי עם תמונות ( בדיקת אלטרה סאונד לפיסטולה עם תמונות בפי הטבעת מסרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
רם דישון13/12/2011בדיקת אולטרא-סאונד אינה כרוכה בקרינה ולכן אינה מסרטנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוק תשדורת אלחוטית בראוטרמייקל12/12/2011
שלום,
אני משתמש בראוטר ליצירת רשת קווית וניתקתי בהגדרות את התשדורת האלחוטית של הראוטר. האם פעולה זו תמנע את פליטת הקרינה של המכשיר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוק תשדורת אלחוטית בראוטר - תגובה
רם דישון12/12/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מ- סיטי מוחט.12/12/2011
שלום רב
גילי 36 לפני כארבע שנים בגיל 33 לערך עברתי סיטי ראש פעמיים תוך חצי שנה.
הראשון עם חומר ניגוד והשני ללא. (תשובות תקינות) בסיטי השני הטכנאי הכניס אותי למכונה הגדולה ופתאום הזיז את המיטה קדימה בטענה שלא רואים כי יש לי מעטפת חזקה במוח משהו כזה ואז הכניס אותי שוב האם הוא ביצע לפי דעתך סיטי נוסף באותו רגע האם נקרא שעברתי שלוש סיטי מוח. אני מודאגת מאוד מאוד מכמות הקרינה אני בפחד יום יומי בשל הקרינה הרבה שקיבלתי.
אודה לתשובתך מאוד.
בברכה חמה ר. כ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה אודה לתשובתך הספציפית אלי רוי
ט.12/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקע חשמל מעל לראשדניאלה11/12/2011
שלום,
יש לי שקע חשמל עם מפצל ל 3.. עליו מחוברים שני תקעים, של המחשב (כבל/מטען איתו אני גם מטעינה את המחשב) ותקע של כבל הטלויזיה.
מדובר במרחק של 15 ס"מ בערך? האם יש סיבה לדאגה? או האם כדאי להוציא את התקעים כשאני הולכת לישון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שקע חשמל מעל לראש - תגובה
רם דישון11/12/2011אין שום בעיה. עזבי כמות שהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה עקרונית בחסימת קרינה..10/12/2011
אם אני קונה שאמור לחסום תחום תדרים מסוים (בד שלדון) האם צריך להתכסות בכל חלקי הגוף או שמספיק אזורים מסויימים כמו הראש (בטנה לכובע) וחולצה ומכנס קצר? האם קרינה יוכלה לבוא מכיוונים שלא ניתן לכסות בבד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה עקרונית בחסימת קרינה - תגובה
רם דישון10/12/2011השאלה לא ברורה- זה תלוי מה המיגון שאתה מצפה לו. הקרינה באה מכל הכיוונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות ומחשב - נזקיםאופק09/12/2011
שלום רב,
רציתי לדעת האם שימוש באוזניות המחוברות למחשב נייד המחובר לאינטרנט אלחוטי, והאוזניות נמצאות זמן רב על הראש מקרין/פוגע.
דבר נוסף - רציתי לדעת האם יש בעיה בישיבה של שעות ביום עם מחשב נייד (המחובר כל הזמן לאינטרנט אלחוטי), ואם עדיף לשבת ולעבוד עם מחשב נייח.
תודה רבה,
אופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניות ומחשב - נזקים - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א10/12/2011הקרינה מהאוזניות זניחה, ולא משנה אם המחשב הנייד מחובר לאינטרנט אלחוי או קווי.
בישיבה עם מחשב נייד, יש קרינת שידור וחלשה ושדה מגנטי חלש הפוגעים בידים, כדאי לעבוד במחשב נייד בבית, עם מקלדת קטנה נוספת, בינך לבין המחשב, ואז אין לך קרינה.
את המחשב הנייד אסור לשים על הרגלים, אלא רק על שולחן.
כל טוב,
זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מהירות של גלישה בפלאפון ביחס...09/12/2011
ישר לקרינה?
כלומר אם בפלאפון יש כעת 16 מגה ביית גלישה האם הקרינה תגדל ביחס ישר לעומת ה2 מגה הרגיל שיש בחבילות הגלישה בפלאפון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם מהירות של גלישה בפלאפון ביחס - תגובה
רם דישון09/12/2011לא. הקרינה תשאר קבועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר הסבר יותר מפורט? הרי ככל
אורי10/12/2011אפשר הסבר יותר מפורט? הרי ככל שעוצמת השידור גבוהה יותר והיא אכן גבוהה כשיש יותר פעילות רשתית, הקרינה חזקה יותר וההשפעות בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשר הסבר יותר מפורט? הרי ככל - תגובה
רם דישון10/12/2011צר לי, אבל הפורום אינו תחליף לבית ספר להנדסת אלקטרוניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתניה09/12/2011
שלום,
רציתי לדעת האם זה בעיה לישון כשבועיים צמוד לקיר שמאחוריו צמודים מכשיר מקרוגל ומיחם חשמלי..המיחם החשמלי פועל גם במהלך כל שעות הלילה בעוד שהמקרו אינו פועל בלילה אך כשאני ישנה הוא מופעל לדקות ספורות על ידי מישהו. האם יש טעם לנתק את השקע של המיקרו מהקיר כשהוא לא מופעל או שזה לא משנה? וכן האם לאישה בתחילת הריון זה בעיה לשיון כך. - שוב מדובר רק בכשבועיים. תודה. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
רם דישון09/12/2011אין שום בעיה גם יותר משבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת מחשב ניידהדס08/12/2011
שלום! שמי הדס, ילדתי לפני כחודשיים.
כרגע אני עם הילד כל השבוע בבית בתוך חדר סגור עם רדיאטור,
ולומדת פעם בשבוע.
רוב הזמן כשאני עם הילד, אני גם עם המחשב: לומדת, מעבירה את הזמן כשאני מניקה וכו'. כל זאת על המיטה בחדר שינה.
ברצוני לדעת האם אני מסכנת איכשהו את ילדי הקטן? אני לא מניחה אותו קרוב למחשב, אך, באותה המיטה.
תודה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינת מחשב נייד - תגובה
רם דישון08/12/2011במרחק 40 ס"מ מהמחשב אין סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)