מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מגלאי מתכות המשמש מאבטחבקניוןדן08/12/2011
שלום,
ברצוני לברר האם נפלטת קרינה על הגוף בעת בדיקה בטחונית באמצעות המכשיר מגנומטר (גלאי מתכות ידני המשמש מאבטחים בקניון) והאם קיים סיכון בכך?
בנוסף אותה שאלה גם לגבי מכשירי בידוק יותר גדולים כמו הקיימים בשדות תעופה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מגלאי מתכות המשמש מאבטחבקניון - תגובה
רם דישון08/12/2011מכשירי בדיקה הנצמדים לגוף אינם פולטים שום קרינה.
מכשירי שיקוף (כמו בשדות תעופה ותחנות רכבת) פולטים קרינה אבל רק על הפריט שנמצא באיזור הבדיקה, ושום קרינה מחוצה לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
דן08/12/2011תודה על התשובה.
כיוון שהסברת שהמכשיר הידני אינו פולט קרינה, מסקרן אותי לדעת כיצד הוא פועל ומגלה מתכות כגון מטבעות בכיסים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלת המשך - תגובה
רם דישון08/12/2011המתכת משנה את השדה המגנטי הקבוע של המכשיר בזמן המעבר. מעגל אלקטרוני מזהה את השינוי ומצפצף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם השינוי קורה במכשיר הבודק
אלברטו ארוך21/08/2012אם הגילוי מתבצע במכשיר הבודק , האם יכול המכשיר להשפיע על התפקוד המשאבה או קוצב ?
כוונתי האם יגרום נזק לתפקוד של המכשירים בגוף ?
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם השינוי קורה במכשיר הבודק - תגובה
רם דישון21/08/2012קוצב לב- אסור לעבור דרך המכשיר. כל מי שבגופו הושתל קוצב יודע זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קרינה מסיטיש07/12/2011
אני רוצה לדעת לגבי הקרינה של סיטי מוח אים ובלי חומר ניגוד זה פעמיים סריקה עד כמה זה מסוכן לפתח בעתיד חלילה מחלה כי עשו לביתי בת14 את הבדיקה בהתחלה הם אמרו שיעשו בלי ורק במידת הצורך הם יעשו גם אים החומר והם החליטו לבצע גם אים החומר מרוב שהיתי לחוצה שכחתי שזה פעמיים סריקה והם לא אמרו לי רק שהם החליטו לבצע כך הבדיקה יצאה תקינה אבל אני לחוצה מהקרינה שהיא קיבלה זה פעם ראישונה שהיא עושה סיטי אבל במשך השנים עשו כמה צילומי רנטגן פעם ביד רגל ולפני חודשיים צילום רנטגן חזה וכמובן בטיפולי שיניים עושים צילום עד כמה זה מסוכן הסיטי שעשו לה לגבי העתיד ביגלל הקרינה ומה כמות הקרינה שמקבלים מבדיקה כזו בערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
ש07/12/2011זה בוצע במכשיר פיליפס 16 פרוסות באסותא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לשאלה - תגובה
רם דישון07/12/2011את הנעשה אין להשיב. רוב רובם של המטופלים שעוברים בדיקות CT ממשיכים את חייהם בבריאות תקינה. אני עצמי עברתי CT פעמיים לפני מספר שנים ואני עדיין כאן.
בנוסף, שמעת פעם על המושג "פסיק"? על המושג "נקודה"? היה קשה לקרוא את השאלה שלך ללא סימני פיסוק!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף07/12/2011מסכים מאוד עם ידידי המלומד. שאלה 9 בשאלות קבועות תצביע על הסיכון המדויק שהוא מזערי לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונת שיקוף בהריוןקרין06/12/2011
שלום,
האם מותר לעבור במכונות השיקוף בכניסה לקניונים בהריון?
עברתי כאשר טרם גיליתי שאני בהריון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכונת שיקוף בהריון - תגובה
ד``ר דני וולף07/12/2011בכניסה לקניונים יש מגנומטר, זו לא מכונת שיקוף ואין בעיה איתה!!! מכונות שיקוף יש רק בשדה התעופה ואסורים לנשים בהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, בהמשך לסאגת הPRI במשרדנו:סיגל06/12/2011
תקציר הפרקים הקודמים:
אורנג' רצו להתקין PRI שיתן מענה גם לחיוג למספרים קווים וגם סלולאריים. בהתחלה רצו להתקין אנטנת יאגי במשרד שתתן מענה לסלולאריים. היות והתנגדנו בגלל עניין הקרינה- הם אמרו שישימו אנטנת מקרוגל על הגג ויתנו לנו את השירות רק למספרים קווים.
היות ובעל הבניין לא הסכים לאנטנת המקרוגל, בסופו של דבר אורנג' עשו איזו עיסקה עם בזק להשתמש בתשתית שלהם וכך להתקין לנו את הPRI.
הם השתמשו בתשתית המקרוסל שיש לבזק על הגג, והורידו כבלים אל תוך ארון התקשורת שלנו שנמצא בחדר שלי.
ובפרק הנוכחי:
היות והכרטיס של הPRI שרכשו למרכזיה שלנו משרת רק קו אחד (או משהו כזה) ואצלנו בקומה יש 2 חברות שיושבות על אותה מרכזיה, אורנג' רוצים להתקין בארון התקשורת מתאם רב ערוצי "נט סטאר" שיפצל את הPRI לשתי החברות השונות. הם טוענים שאין בזה קרינה, ושזה מיועד רק לתקשורת הקווית.
רציתי לוודא איתכם שזה אכן בטוח, היות וכאמור אני יושבת קרוב מאוד לארון.
המון תודה מראש,
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום, בהמשך לסאגת הPRI במשרדנו: - תגובה
רם דישון06/12/2011זה אכן בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מקו מתח 161אורעדי05/12/2011
אנו גרים במרחק כ 175 מ' מקו מתח 161 בפארק הירקון
במדידות שנערכו עוצמת הקרינה היתה נמוכה מאד - לא יותר מ 0.5 מ"ג
האם המרחק מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק מקו מתח 161 - תגובה
ד``ר דני וולף05/12/2011בהחלט מרחק מספיק. 120 מטרים הם המרחק המומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטען לא מקרין?טל03/12/2011
צהריים טובים,
עד כמה שאני יודע, מטען של פלאפון מקרין ממרחק קצר קרינה בעצמה די גדולה, אבל כשמדדתי את רמת הקרינה היא הייתה נמוכה מאוד גם ממרחק קצר מאוד ורק מצב של הצמדה של המד למטען, הציג תוצאות של מספר מיליגאוסים, הגיוני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטען לא מקרין? - תגובה
רם דישון03/12/2011קשה לענות עם כה מעט נתונים.
איזה מד? איזה מטען? בטעינה או לא?
הטוב ביותר הוא לנסות להשיג מד נוסף ולראות אם התוצאה חוזרת על עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטען של פלאפון
טל04/12/2011מדובר על המד עם הנוריות, די מדוייק, בזמן טעינה, יש קרינה שמגיעה עד 15 אבל רק בהצמדה של המכשיר, 5 סנטימטר ממנו וכבר הקרינה יורדת ל0-1.5, בקיצור, ייתכן וישנתי ליד המטען (לא יודע להגיד עד כמה קרוב) משך של שעתיים, יש ממה לפחד?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מטען של פלאפון - תגובה
רם דישון04/12/2011אין ממה לפחד. לא קרה דבר. אין בעיה עם חשיפה חד פעמית קצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מחדר מצבריםאייל01/12/2011
שלום,
יש לי בעבודה חדר שמכיל כמות גדולה של מצברים (נראים כמו של רכב) שתפקידם הוא לשמש כגיבוי (לחדר המחשבים) במידה ורשת החשמל הראשית תיפול.
האם קיימת אפשרות שיש קרינה אלקטרומגנטית או כל קרינה אחרת שמשפיעה על החדרים הסמוכים? דרך אגב מדובר קירות בטון אם זה משנה משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מחדר מצברים - תגובה
רם דישון01/12/2011מהמצברים אין קרינה, אבל בדרך כלל יש בסביבה ממיר שהופך את המתח הישר של המצברים למתח חילופין. לממיר הזה עלול להיות שדה מגנטי משמעותי, וצריך לשמור ממנו מרחק של מטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו מתח גבוה?גלי01/12/2011
שלום אני שוקלת לעבור לגור עם הילדים בבית שבתמונה (מצד ימין, בצד של קוי המתח)
האם אלה קוי מתח גבוה והייתם ממליצים על בדיקת קרינה לפני המעבר?
זה נושא חשוב עבורי בעיקר בגלל הילדים ואני לא אסגור על שום מקום שאחשוש שהקרינה בו מסוכנת
מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קו מתח גבוה? - תגובה
רם דישון01/12/2011הקו השמאלי (היותר קרוב למרכז התמונה) הוא קו מתח גבוה. שווה בדיקה.
הקו הימני הוא מתח נמוך (230 וולט) ואין אתו בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה אין כמוכם!
גלי01/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממקור סלולרישי30/11/2011
שלום רב,
אני מעוניין לרשום את בתי לגן ילדים אשר בסמיכותו ישנה אנטנות סלולאריות.
יש דו''ח מהנדס בודק.
אודה לכם באם תתנו לי מייל בכדי לשלוח אליכם את הדו''ח לחוות דעתכם (זה מעט דחוף).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממקור סלולרי - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א30/11/2011זה לא מספיק, אנא טלפן למשרד להגנת הסביבה, 02-649-5869, ובקש מהממונה על פניות הציבור את סקר הבטיחות של האנטנה המסויימת הזאת. אנא ציין את מרחק הגן מהאנטנה, את הבדל הגובה, והאזימוט מהאנטנה לגן הילדים, בכמה מילים.
את הסקר, והתיאור הקצר, שלח לי למייל הפרטי [email protected]
ואני אבדוק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה ממקור סלולרי - תגובה - תגובה
רם דישון30/11/2011בנוסף לתשובת עמיתי ד"ר שליטא, שלח אלי בדוא"ל פרטי את הדוח של המהנדס הבודק. ייתכן שזה יספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלים מפלסטיק עם תו תקן למקרוגלאייל אלוני29/11/2011
שלום,
אני שולח את ביתי עם ארוחת צהרים לצהרון בכלי מפלסטיק, שעליו רשום מתאים לחימוש במקרוגל, הבעיה שלא רשום שום תקן .
חפשתי באתר מכון התקנים ובכלל באינטרנט ואין שום תקן כזה
האם בכלל קיימים כלים מפלסטיק עם תו תקן
בברכה,
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כלים מפלסטיק עם תו תקן למקרוגל - תגובה
רם דישון29/11/2011בדוק אצל יצרן הכלי. בדרך כלל הכלים הללו עשויים מחומרים שאינם מסוכנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלים מפלסטיק עם תו תקן למקרוגל - תגובה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א30/11/2011יפה ענה לך ידידי המלומד, המהנדס רם דישון,
אולם אני חושש שכלי פלסטיק, אפילו אם אושר לשימוש בתנור מיקרוגל, בהיותו עמיד לחום, עלול בחימום ממושך, ליצור מהפולימר (הפלסטיק) תרכובות מסרטנות. לכן אני מעדיף להכניס את האוכל לתנור המיקרוגל בכלי מחרסינה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבורית לרכב עם אנטנה חיצוניתשירן29/11/2011
שלום, התוקנה לי דיבורית של חברת אוראנג' (TELIT) עם אנטנה חיצונית שמודבקת לחלון הימני האחורי (המשלוש). הילדה הקטנה שלי יושבת על הכסא בסמוך לחלון באופן קבוע. האם יש סכנה של קרינה מהאנטנה?
תודה מראש
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיבורית לרכב עם אנטנה חיצונית - תגובה
רם דישון29/11/2011הסיכון לא גדול, אבל מדוע לא להעתיק את הכיסא של הילדה למושב השני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלחוטיתשאול28/11/2011
שלום,
אני מוטרד לאור המידע שמופץ לאחרונה לגבי אינטרנט אלחוטי. אשמח לקבל תשובות מוסמכות על השאלות הבאות:
1. האם ראוטר שלא משדר אינטרנט אלחוטי פולט קרינה כמו בזמן שידור (כלומר הראוטר מחובר למשחב נייח ודרכו נעשת גלישה, אך רק לעיתים מתחבר אליו גם נייד באופן אלחוטי)?
2. מה המרחק שיש לשמור מראוטר בהנחה שהוא נמצא איתי בחדר ומשדר בעוצמה גבוהה מאוד הרבה שעות?
3. מה המרחק שיש לשמור מכרטיס רשת במחשב נייד בהנחה שהוא משתמש באינטרנט אלחוטי בצורה מאסיבית הרבה שעות?
תודה מראש,
שאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה אלחוטית - תגובה
רם דישון28/11/20111. אם אינך מכבה את השידור בצורה יזומה, הראוטר משדר כל הזמן גם אם שום דבר לא מתחבר אליו.
2. מטר אחד.
3. 50 ס"מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
שאול30/11/2011תודה רבה על התשובות.
רק עוד הבהרה אחת: האם פליטת הקרינה מהראוטר משתנה בהתאם לעוצמת השימוש ברוחב הפס במחשב המקבל אינטרנט אלחוטי?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה - תגובה
רם דישון30/11/2011למיטב ידיעתי לא, ואם העוצמה משתנה- בוודאי לא לפי רוחב הפס אלא לפי כיוון מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים בסמיכות לקו מתח גבוהשני אברהם28/11/2011
ערב טוב,
אנחנו רגע לפני חתימת חוזה סופי (אחרי שכבר העברנו מקדמה) בשכונה המוקמת בימים אלו באשקלון (פרדס עמיצור, ליד נווה אילן).
ביום האחרון הבחנו כי לאורך הכביש כולו עובר קו מתח גבוה. ניסיתי לברר מול חברת החשמל באיזה קו מתח בדיוק מדובר - גבוה או עליון.. מן הסתם, ששם לא קיבלתי מענה.
אבל אני כמעט בטוחה שגבוה ולא עליון.
הדירה שלנו נמצאת כ- 50-60 מטר מהכבלים, קומה 1, בצד המרוחק יותר - כלומר יש דירות נוספות ביננו.
משיחה עם הקבלן הבנתי כי הבניה עומדת בתקן, אולם קראתי כי התקן בישראל לא עודכן כבר עשרות שנים.
האם יש סיבה לדאגה? האם יש דרך למדוד את רמת הקרינה באופן עצמאי?
תוכל לתת לי הערכה מהי העלות של בדיקה כזו?
תודה רבה,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מגורים בסמיכות לקו מתח גבוה - תגובה
רם דישון28/11/2011יש כאן בעיה.
המרחק המינימלי מקו מתח גבוה (161 ק"וולט) על פי הסף המומלץ הוא 120 מטר.
60 מטר הם מרחק קטן מדי.
אם מדובר בבניה חדשה- מדידה לא תעזור הרבה כי הקו לא עמוס עדיין, ולכן הקריאה עשויה להיות נמוכה כעת ולעלות במידה משמעותית מאוחר יותר, כאשר כל האיזור יאוכלס.
בכל מקרה, את יכולה לרכוש מכשיר פשוט ולמדוד לבד או להזמין מודד מקצועי. פרטים- בדוא"ל פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגורים בסמיכות לקו מתח גבוה - המשך
שני אברהם28/11/2011היי רם,
ראשית תודה רבה על המענה המהיר והמקצועי.
אני סבורה כי מדובר בפחות מ-161K, בהנחה שאכן מדובר בכבל 33K האם המרחק הסביר הוא עדיין 120 מ' לפחות?
הבניה החדשה מתבצעת בסמוך לאזור מאוכלס כבר, מוקמים בערך 15 בניינים נוספים באזור. האם נוכח עובדה זו עדיין בעת אכלוס בניינים חדשים אלו מדידת הקרינה עלולה לגדול?
שוב תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מגורים בסמיכות לקו מתח גבוה - המשך - תגובה
רם דישון28/11/2011בקו 33KV המצב גבולי, אבל ניתן לחיות אתו. ראי פרוט בדוא"ל פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותשלמה28/11/2011
שלום,
יש לי בבקשה כמה שאלות:
1. האם כאשר קונים טלפון סלולרי עדיף לבחור טלפון שרמת הקרינה שלו (על פי התוני החברה) נמוכה או שאין לכך משמעות, כי מה שחשוב זה המרחק מהאנטנה?
אם התושבה היא כן: מה נחשבת רמת קרינה נמוכה?
2. במודיעין התקינו לאחרונה מוני מים על עמודים שונים ברחוב. האם יש בזה בעיה של קרינה?
3. האם אפשר לקבל המלצה על מכשיר מדידה קל לשימוש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה שאלות - >תשובות
רם דישון28/11/2011רמת הקרינה, על פי פרסומי היצרן, נמדדת על גבי דגם של ראש אדם כאשר המכשיר נמצא במצב מוגדר. אם אתה אוחז את המכשיר אחרת בזמן השיחה- הנתון חסר משמעות.
אנחנו דוגלים בשימוש באוזניה, לכן שוב הנתון הזה (SAR) הנו חסר משמעות.
רמת קרינה נמוכה נחשבת ל-SAR סביב 1.0.
לגבי מכשירי מדידה- פנה בדוא"ל פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה רדיואקטיביתעדי28/11/2011
שלום רב1
אני בת 39, לפני כ 10 שנים, בגילאים 20-30 עקב היותי היפוכונדרית, עשיתי כל
בדיקת הדמייה אפשרית (צילומי סיטי עם חומר ניגוד, צילמי רנטגן, מיפויי עצמות) מדבור
בכמות מאוד גדולה של בדיקות הדמייה, כ 20 בדיקות.
רק היום יש לי את המודעות של הנזק הרבה הכרוך בבדיקות אלה ואני מודאגת מאוד.
האמת יש דרך להיפטר מכמות הקרינה שנכנסה לגוף, או למזער אותה?
האם בגלל כמות הקרינה הגדולה הוודאות למחלה ממארת עולה?
אנא עזרתכם!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה רדיואקטיבית - תגובה
רם דישון28/11/2011את הנעשה אין להשיב.
אם במשך עשר שנים לא קרה דבר- סביר שאכן גם לא יקרה.
החשש והדאגה מסוכנים בהרבה מאשר הקרינה שספגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)