מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מעמוד חשמל מתח גבוה עם 3 חוטים (למעלה)מימי27/03/2023
שלום רב,
כמה מרחק מעמוד חשמל בתמונה הוא בטוח מהניסיון שלך?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מעמוד חשמל מתח גבוה עם 3 חוטים
מימי27/03/2023בהמשך להודעה הראשונה, רציתי לציין שהדירה ממוקמת בקומה שלישית וממול רואים החוטים.
תודה עוד פעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
5 מטרים.
רם דישון28/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במקום עבודהמאיה26/03/2023
אני עובדת בקומה 2- , עם שיחות בסלולרי.
יש מגדיל טווח, לכן יש קליטה. אין חלונות או אוורור
האם המקום מסוכן מבחינת קרינה.
אני עובדת כ6 שעות ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש קשר עין ממקום הישיבה למגדיל הטווח?
רם דישון27/03/2023האם תוכלי להעלות צילום שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה במקום עבודה
מאיה29/03/2023בטווח הראיה שלי יש
מגדיל טווח במרחק 2-3 מטרים
יש שם 4 מגדילי טווח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אינני יכול להביע דעה ללא מדידה, אבל בדקי אפשרות להתקין לוח מתכת קטן שיסתיר את מגדיל הטווח מהמיקום שלך.
רם דישון31/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממקום העבודה
מאיה08/04/2023המגבר והמגדיל טווח נמצאים במרחק של כ-2מטר ממני.
האנטנה לא קרובה אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז אין בעיה.
רם דישון08/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נייד בטעינה מתחת לראששיילי25/03/2023
הטענתי את הנייד ונרדמתי וכשהתעוררתי שמתי לב שהראש שלי היה על הטלפון לא יודעת במשך כמה זמן, חוששת מאוד כי היה בהטענה. מה יכולה לעשות כדי לבדוק שלא נגרם נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון או נזק מאירוע חד פעמי.
רם דישון25/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השכרת מכשיר מדידהבנימין23/03/2023
שלום רב
ראיתי שמדובר כאן רבות אודות בדיקת קרינה מאנטנות,והתשובה הכמעט כוללת הייתה שצריך למדוד עם מכשיר מיוחד לכך את כמות הקרינה,
אני גר בשכונה חדשה והתקינו אמש אנטנת ענק במרחק לא רב מהבית שלי,
אני מאוד רוצה למדוד את המרחק ולדעת האם יש סיכון
איך ואיפה ניתן לשכור את המכשיר,עם מי אני צריך לדבר וכמה זה עולה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חפש באתר norad4u. למיטב ידיעתי קשה מאד לשכור. הדרך היחידה היא לרכוש מכשיר מדידה.
רם דישון23/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי מדפסת לייזר אלחוטיתגבי23/03/2023
יש לי מדפסת לייזר של brother עם וואי פיי ורציתי לשאול לגביה מס' שאלות:
1. כשהיא דולקת ומדפיסה כמה מרחק צריך לשמור ממנה כדי להיות מוגן מבחינה בטיחותית?
2. כשהיא דולקת ולא מדפיסה כמה מרחק צריך לשמור ממנה כדי להיות מוגן מבחינה בטיחותית?
3. האם כשהיא כבויה בטוח להיות לידה או שצריך לשמור ממנה מרחק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1 ו-2: מטר אחד. 3. כשהיא כבויה אין שום קרינה.
רם דישון23/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודדי מים וחשמח חכמיםתמר23/03/2023
שלום רב,
האם יש קרינה גבוהה ומסוכנת מהמודדים החכמים שהותקנו אצלנו בישוב..מודד המים במרחק 2 מטר מחלון חדר השינה ומודד החשמל מאחורי קיר בטון של 8-10 ס"מ , אך גם הוא במרחק של 2-3 מטר מחדר שינה ..האם הקרינה גבוהה ומסוכנת, שהרי הם משדרים כל כמה דקות ..
האם קיר הבטון מונע את הקרינה?
האם יש משהו שאני יכולה לעשות בנוסף?
תודה , תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המרחק מספיק על מנת להנחית את הקרינה לערך זניח.
רם דישון23/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארונות תקשורתברכה אהרונוב22/03/2023
שלום,
בתי עובדת בתוך ארון תקשורת.
האם חשיפה יומיומית לאורך זמן מהווה סכנה לבריאותה.
חשוב לנו מאד לדעת.
רוצים להיות רגועים שאינה מזיקה לעצמה.
אודה על תשובתכם ואם אפשר חזרתכם הטלפונית אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין כמעט קרינה בארון תקשורת. זניח לחלוטין.
רם דישון23/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעוני בריאות השלכות קרינהיוסף21/03/2023
שעוני בריאות המצויידים בחיישני א.ק.ג. וחישני PPG ומשדרים לטלפון בבלוטוס כמו כן מפיקים גלי רדיו בעיקר חיישני גב השעון הצמודים לעור באופן רציף כאשר חיישן PPG מפיקי קרינת אור.
האם ניתן להתייחס להשלכות על העור? וכמובן קרינת בלוטוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבלותות׳ חלש מאד. לגבי קרינת אור על העור- מחוץ לתחום הפורום (אינני רופא).
רם דישון21/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות לגבי קרינה מחשמלמני21/03/2023
שלום רם,
אני חוזר לבניין לאחר תהליך שבוצע בו של תמ"א 38 וברצוני לשאול 2 שאלות:
1.מחוץ לחלום חדר השינה שלי היה עמוד עם שנאי עליו של חח"י, עכשיו עקב הבנייה והצבת מכפילים אני רואה שהעמוד נעלם, קברו א תשתית החשמל באדמה. הדירה ממוקמת בקומה 3 האם יש סכנה של קרינה משנאי וחוטי חשמל באדמה?
2.האם מיקום של מיטה בקיר שגובל עם מטבח של שכן בטוח? לשכן יש מוצרי חשמל שמופנים לקיר שלי.
האם מוצרי חשמל מקרינים מהצד האחורי שלהם? אני מדבר על מקרר, תנור חשמלי ומיקרו.
כמו כן אשמח לדעת עד לאיזה מרחק מקרין המיקרו? האם מצידו האחורי או הקדמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא, שמור מרחק של 20 ס"מ מהקיר הזה
רם דישון21/03/20231. לא.
2. שמור מרחק של 20 ס״מ מהקיר הזה.
3. תלוי בכמות המזון שנמצאת בתוך המיקרו. המיקרו מקריו מצידו הקדמי. חצי מטר לפני המיקרו הוא מרחק בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת אנטנה עידן פלוס בביתירון ענתבי20/03/2023
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קרינה מאנטנה זו כלל.
רם דישון21/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנורת uv קוטל יתושיםאירית20/03/2023
שלום, האם מנורת uv קוטל יתושים מסוכנת לשימוש בתוך בית עם ילדים?
לא. אבל מומלץ לקרוא את הוראות היצרן בנושא.
רם דישון21/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הליכוןגלי19/03/2023
היי, יש קרינה מהליכון חשמלי ( של ספורט) כשלא מחובר לחשמל?
אם הוא איננו מחובר לחשמל, אין ממנו שום קרינה.
רם דישון19/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח מממיר וראוטררמי18/03/2023
רציתי לדעת לגבי ממיר וראוטר אלחוטיים איזה מרחק צריך להתרחק מהם כדי להיות מוגנים מבחינה בטיחותית?
מטר אחד.
רם דישון19/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרו שנשרף מעט מבפניםלימור ח16/03/2023
בטעות הפעלתי מיקרו בלי להכניס צלחת עם אוכל, שמעתי רעשים והרחתי ריח שרוף ולכן כיביתי אותו.
ראיתי שמבפנים בקיר הימני הפנימי נהיה מעט חרוך ושחור,
וגם מעט שחור במקום ששמים את הצלחת.
האם זה מסוכן?
אינני חושב שזה מסוכן, אבל בהתחשב במחיר של מיקרוגל חדש הייתי זורק אותו.
רם דישון17/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מצילום פנורמימרב15/03/2023
שלום רב,האם יש קרינה גבוהה מצילום פנורמי? למה אפשר להשוות את הקרינה ממנו? תושה מראש.
יש קרינה, פחות מ- CT. לא ניתן להשוות לקרינה אחרת.
רם דישון15/03/2023אם רוצים להמנע ממנה, צריך לחשוב מה עלול לקרות אם לא נעשה את הצילום הפנורמי. זה ״הרע במיעוטו״.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
מרב16/03/2023למה אתה כן יכול להשוות?, למשל לכמה ימי חשיפה לשמש?
או להשוות ללצילום רנטגן רגיל? אני בחרדות, כי הבן שלי עשה השבוע ולפני 10 שנים שהיה בן 17. אודה לכל תשובה שיכולה לעזור לי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דוגמה מדוע לא ניתן להשוות:
רם דישון16/03/2023חשיפה לשמש היא לכל הגוף, וצילום פנורמי רק לגולגולת. אין מושג ״צילום רנטגן רגיל״. לכל אבר יש קרינה אחרת, תלוי מה רוצים לראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)