מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עמוד חשמל /תאורה ועמוד של בזק עליו בעבים אופטייםאהובה לוי16/01/2023
שלום רב ,
במרחק של כ-6 מטרים מהבית שלי ובקצה השטח שלי עומד עמוד חשמל עם 2 תאורות רחוב , ובהמשך עוד עמודי תאורה הקרובים לסלון הבית במרחק של פחות מ-4 מטר . מאחורי הבית שלי ובתוך השטח שלי עמוד של בזק עליו התקינו בימים אלו כבלים המובילים סיסים אופטיים גם כאן המרחק לחדרי השינה הוא כארבעה מטרים לערך .
אני מאוד חוששת מפני קרינה , האם יש מקום לחששות עם קרבה כל כך קטנה לחדרי המגורים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין כל סיבה לחשש.
רם דישון17/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופנוע חשמלי לפעוטותדני16/01/2023
שלום,
האם באופנוע חשמלי לפעוטות קיימת קרינה? עד כמה שאני מבין הבטריה נמצאת מתחת לכסא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קרינה כי האופנוע פועל בזרם ישר.
רם דישון17/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מערכת apple car playגלי16/01/2023
יש לי ברכב מערכת אפל קאר פליי שמחברים את האייפון עם כבל כמו aux ואז זה מקרין את המסך של הנייד על מסך הרכב. האם למערכת כשלעצמה יש קרינה ( כמו נגיד של ויי פיי ובלוטות) אם למשל משתמשים על מצב טיסה ורק המערכת פועלת? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה היחידה היא זו של הנייד- למערכת אין קרינה נוספת.
רם דישון17/01/2023אם הנייד במצב טיסה- אין קרינה כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למכשיר מדידה קרינה מקו מתח גבוה וערכים מומלציםעילם13/01/2023
אשמח להמלצה למכשיר מדידה עבוד מדידת קרינה מקו מתח גבוה שנמצא בקרבת דירת המגורים. בנוסף, אשמח לדעת מהם הערכים המומלצים בשביל להיות בטוח שרמת הקרינה בטוחה לחלוטין.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המכשיר המומלץ הוא
רם דישון13/01/2023הקורנט, על כל דגמיו, והערך המומלץ הוא 2 מיליגאוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה להשאלת מכשיר למדידת קרינה
עילם14/01/2023וואוו אני רואה שמדובר במכשיר יקר.
אולי במקרה למישהו מחברי הפורום יש מכשיר כזה והוא מוכן להשאיל אותו למספר ימים?
(באזור המרכז)
אני מקווה להצליח למצוא אלטרנטיבה כזו. תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה להשאלת מכשיר למדידת קרינה
עילם16/01/2023מקפיץ את ההודעה בנוגע לבקשה להשאיל ממישהו מכשיר למדידת קרינה מקו מתח גבוה.
אני ממש אשמח לעזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ברכב באמצעות סלולר ומחשב ניידנתנאל כהן11/01/2023
היי אני עובג הרבה ברכב ומשתמש במרבית היום בנייד ובמחשב הנייד בתוך הרכב אני משתדל לפתוח חלונות שאני גולש ומדבר.
אני משתמש באוזניות כמובן ומרחיק את המחשב כמה שאפשר.
האם זה מסוכן מבחינת קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מומלץ להשתמש בנייד ברכב לזמן ממושך.
רם דישון13/01/2023מצב החלונות אינו משנה דבר- החלונות שקופים לקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שאלה לגבי קרינה ברכבנתנאל08/01/2023
יש לי שאלה אני חצי מהיום מדבר בטלפון ברכב ונמצא עם מחשב נייד האם זה מסוכן לבריאות?
ואם כן האם יש דרך להפחית קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אתה מדבר ברכב בנייד זה רע
רם דישון09/01/2023אם אתה מדבר ברכב בנייד- זה רע. אם אתה מדבר באמצעות המרכת המולטימדיה ברכב- יש לשער שהאנטנה בחוץ וזה פחות רע. הדרך להפחית את הקרינה היא להשתמש רק במערכת של הרכב (נדרש סים נפרד) ואז האנטנה בחוץ, ללא שימוש בניד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייי
נתנאל כהן11/01/2023היי הכוונה לא שאני מדבאר שאני נוסע אני עוצר באיזה מקופ ומדבר בצד השאלה אם זה מסוכן מבחינה בריאותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
במקרה כזה ההמלצה היא
רם דישון13/01/2023להשתמש ברמקול או באוזניות. רצוי לא להצמיד את הנייד לאוזן. ואם כן מצמידים את הנייד לאוזן- להחילף צד כל כמה דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמל עם שנאי קרוב לחדרטום05/01/2023
היי, יש ליד הבניין שלי 2 עמודי חשמל קרובים אחד מהם מאוד קרוב בעל שנאי והוא קרוב מאוד לפי התמונה אתה יכול לראות. מה עליי לעשות?
המרחק מספיק גדול; אין חשש.
רם דישון05/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר ואינטרנט אלחוטי בדירת 2 קומותיעל דורפמן03/01/2023
שלום,
רציתי בבקשה לשאול:
א. בדירת 2 קומות, בקומה העליונה יש הרבה ניתוקים מהאינטרנט באמצע העבודה. הראוטר נמצא בקומה התחתונה ומחובר פיזית למחשב שבקומה התחתונה, שבו אין ניתוקים. האם על מנת לפתור את בעיית הנתוקים בקומה העליונה כדאי לקנות ראוטר חזק יותר (שיחובר למחשב בקומה התחתונה) או לעשות קו טלפון נפרד עבור הקומה העליונה?
ב. האם מסוכן לשבת ליד הראוטר בקומה התחתונה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. אינני ממליץ על ראוטר חזק יותר, למרות שיפתור את הבעיה. עדיף לחבר בקו נפרד ראוטר שני בקומה העליונה.2. שמרי מרחק של מטר מהראוטר.
רם דישון05/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזור ללא קליטה- פתרונות אפשרייםשירי03/01/2023
היי, באזור בעיר ללא קליטה . האם פיתרון מיקרוסל או פמטוסל (מה ההבדל ביניהם?)
1. האם מתאים לפיתרון לחדרי מדרגות בבניינים באזור?
2. האם מתאים לרחובות על גבי עמודי חשמל וכד?
3. האם יש פיתרון מומלץ אחר?
4. למי פונים כדי להתקין אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שמות שונים לאותו מכשיר
רם דישון05/01/20231. שמות שונים לאותו מכשיר.
2. המכשיר נותן כיסוי לאיזור מוגבל (בדרך כלל מוגבל בקירות). אם יותקן בחדר מדרגות, יתן כיסוי לחדר המדרגות. אם יותקן באחת הדירות- בספק.
3.עקרונית מתאים לרחובות. הבעיה היא העלות של המכשיר ובעיקר ההתקנה של מכשירים רבים.
3. פתרון מומלץ אחר- לטעמי תרנים גבוהים מחוץ לאזור.
4. הכל באמצעות חברת הסלולר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה חמה שפועלת באופן קבועיעל02/01/2023
שלום, אני שוקלת להחליף את האינטרנט הקווי בבית בנקודה חמה של טלפון סלולרי שתפעל כל הזמן.
האם זה מייצר קרינה מסוכנת יותר מאינטרנט רגיל (כמו ווייפיי של בזק)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה מייצר קרינה בערך כמו וייפיי, אבל זה אוכל את הסוללה של הסלולרי ומקצר את חייה.
רם דישון05/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלימת קרינה בקיר חוצץ בין מקרר למיטהשולי02/01/2023
שלום,
האם יש פתרון למצב בו בקיר שמעבר למקרר עומדת מיטה?
כמה צריך להרחיק? והאם בולם קרינה יכול לפתור את הבעיה כל שאין צורך בהרחקת המיטה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עובי הקיר מספיק והחומר שבולע קרינה
רם דישון05/01/2023עובי הקיר מספיק. החומר שבולע קרינה יקר מאד והמצב הזה אינו מצדיק זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפליקצית elctrosmartמיכל31/12/2022
שלום, ראיתי שהומלץ באחד הפורומים על אפליקצית electrosmart (לאנשים שלא יקנו מודדי קרינה). נראה שהאפליקציה אכן נותנת אינדיקציה למצב.
אשמח לקבל המלצה שלך על המספרים באפליקציה (מלבד הצבעים שהם נתנו שלא ראלים בעיר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך. עוד צילום מסך
מיכל31/12/2022
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני מכיר את האפליקציה הזו.
רם דישון01/01/2023לא ברור מה היא מודדת ואיך. בנוסף, סיווג המסוכנות שלה מחמיר בצורה מוגזמת ויחידות המדידה אינן נכונות מדעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מבטריות ומטען ניידשלום31/12/2022
עקב טיול בחול אני מתכוון ללבוש אפוד שמתחמם ע"י מטען נייד בכח של 26000
המטען יהיה בכיס שבאפוד ומדובר על כשש שעות שימוש רצופות.
בנוסף אני מתכוון לגרוב גרביים שכל גרב ניזונה מ 3 בטריות של 1.5 v.
שאלתי האם ישנה סכנה בריאותית של קרינה מכל סוג שהוא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום סיכון בשימוש
רם דישון31/12/20221. אין שום סיכון בשימוש (זה לא מטען נייד אלא סוללה. המונח מטען נייד לא מוצלח).
2. שמור מרחק של חצי מטר מהמטען שטוען את הסוללות לאחר השימוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים ליד עמוד חשמל בעל מתח גבוהסיון31/12/2022
שלום. אני אם ל3 ילדים. אני ובעלי תיכננו לרכוש קרקע לבנייה ליד עמוד חשמל. היינו בתהליכים מתקדמים לקראת חתימת חוזה אבל בעלי החליט לבדוק את העמוד. ונמצא שהוא מסוכן ויש מתח גבוה 10 מיליגאוס. פי 3 מהתקן. הקפאנו תהליכים. האם הטמנת קווי מתח תפתור את הבעיה? ואם נחליט בכל זאת לבנות בשטח, ללא הטמנה, האם הילדים שלי בסכנת חיים? (יכולים לחלות בסרטן?)
תודה.
מהתמונה לא ניתן להסיק דבר
רם דישון31/12/20221. מהתמונה לא ניתן להסיק דבר.
2. הטמנת הקו לא תועיל ועלותה אדירה (לחברת החשמל). הם לא ירוצו לעשות זאת.
3. לגבי אם תחליטו לבנות בשטח- רק השוכן במרומים יכול לענות לשאלה זו. אני לא ממליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מעבר לסיבים אופטיים הוא בטוח מבחינת קרינה?רן31/12/2022
שלום,
ראיתי שנענה על אחת השאלות הקודמות שסיבים אינם פולטים קרינה.. אך האם ניתן בבקשה לקבל הסבר? באתר "ללא קרינה בשבילך" המלצת הכותב היא לא לעבור לסיבים האופטיים.. אך אולי הוא ממליץ לא לעבור כי אין כפתור כיבוי וויפי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נכון.
רם דישון31/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)