מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה משנאי של מנורת לילהנטע14/03/2023
ב"ה
שלום רב,
מנורת לילה ליד מיטת ילד שמחוברת מצד אחד לחשמל ויש לה led power supply שמוציא 24 וולט עם צריכה של 0.1 אמפר לכיוון הנורה. האם יש חשש של קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני יודע- חייבים למדוד. בכל מקרה
רם דישון15/03/2023אם המנורה מרוחקת חצי מטר ממיטת הילד- אין בעיה כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות לתגובתך אודהמשה14/03/2023
האם יש קרינה מהאביזרים הבאים ?
1.משקפי שמש (פעם שמעתי שיש עניין עם סוג מסויים של עדשות)
2. דיסקים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחלוטין לא. אין שום קרינה.
רם דישון15/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטודנטית עם אייפדאנונימית12/03/2023
אני סטודנטית ואני עם אייפד בלימודים שלי, אני מסכמת בו את הלימודים עם העט שמגיע יחד עם האייפד, עד כמה זה מסוכן? כי אני משתמשת בו רוב הזמן שאני בלימודים ואיך להזהר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פשוט מאד.
רם דישון13/03/2023כבי את הוייפיי והבלותות׳ כשאין בהם צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה במשרד שבו 2 ארונות תקשורתאריאל10/03/2023
שלום, אני מנהל רשת בצבא ובמשרד שלנו נמצאים 2 ארונות תקשורת במרחק לא גדול מאיתנו.
האם הקרינה הנפלטת מהארונות מסוכנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. אין כמעט קרינה מארון תקשורת.
רם דישון11/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר שנאים תת קרקעי בבנייןיעל09/03/2023
שלום רב
התענייננו בדירה בקומה ראשונה, אך גילינו שבבניין מותקן חדר שנאים תת קרקעי במרחק של כ-4-5 מטרים בקו אווירי.
רצינו לשאול לפני הרכישה האם יש בכך סיכון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן. חייבים למדוד.
רם דישון11/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קרינה מישיבה ממושכת ליד תאורה כזו?מורן08/03/2023
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי לא. הקרינה של התאורה הזו היא אולטרא-סגולה. אם את חוששת- תוכלי להדביק חתיכת קרטון שתסתיר את התאורה כלפי מטה.
רם דישון08/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת קרינה מיננתפיליפ06/03/2023
שלום,
אני רוצה למדוד קרינה, גר בבניין בו נמצא מכון רנטגן.
האם יש סיכון של קרינה מהמדידה במכשיר כזה, האם הוא מוציא משהו מיינן או רדיואקטיבי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון08/03/20231. מחוץ לתחום הפורום. 2. אני מציע לפנות למשרד הבריאות ולבקש מדידה בדירתך. 3. בדרך כלל החדר בו מותקן מכשיר הרנטגן ממוגן בעופרת, כך שאינני צופה בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה רם
פיליפ09/03/2023רק לא ממש הבנתי, האם יש קרינה מהמכשיר עצמו? האם יש סכנה בבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממכשיר הדידה עצמו אין שום קרינה ואין שום סכנה בבדיקה עצמה.
רם דישון09/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמודי חשמל מסביב לדירה שלי.ברטה02/03/2023
היי,
אנחנו עומדים להכנס לבית חדש
ולאחרונה נחשפתי לסיכונים בעניין קרינה שלא הייתי מודעת אליהם לפני רכישת הבית.
כעת נודע לי כי מסביב לבית מקיפים אותי עמודי חשמל כולל שנאים למיטב הבנתי
הבית נמצא בקומה ה2.
אצרף תמונה של העמודי חשמל ביחס לדירתי
אשמח לעזרה וייעוץ
תודה רבה
כמו שזה נראה בתמונה, המרחק מספיק. אין סיכון כלל.
רם דישון03/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב נייח בהשוואה למיקרוגלחרדתית01/03/2023
היי
האם לעבוד כמה שעות מול מחשב נייח הוא כמו לעמוד מול מיקרוגל?
אפשרי הסבר קצר על נזק מקרינת נייחיםבהשוואה למיקרוגל
הזליגה ממיקרוגל יותר חזקה מהקרינה של מחשב נייח.
רם דישון01/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מנתב בהריוןאלה27/02/2023
שלום
אני בהריון בשבוע 10, ויומיים בשבוע עובדת מהבית בסמוך מאוד לנתב האלחוטי.
בשל חוסר מודעות, האם פגעתי בהתפתחות העובר?
כנראה שלא, אבל להבא רצוי להמנע מכך.
רם דישון01/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קרינה למצלמה שמזהה אם יש חניה פנויה?סיגל27/02/2023
מפתחי אפליקציה שמזהה חניה פנויה מציעים להתקין אצלי מחוץ למרפסת כדי שאהיה חינם מהאפליקציה. האם זה מכיל קרינה?
כנראה כמו נייד במרפסת.
רם דישון01/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתעפות חשמל מעל חדר הילדיםצ`יקו22/02/2023
היי, האם יש קרינה?
אני מבין שמדובר בהסתעפות של כמה עורקי חשמל והנל מצוי מעל המיטה של הילד.
תודה.
יש קרינה סופר נמוכה. המרחק מספיק בטוח.
רם דישון24/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה רק להבנה
ציקו27/02/2023האם מדובר בקרינה כמו משקע או יותר?
מטר מספיק טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1. כמו משקע- אפילו פחות. 2. מטר מספיק טוב.
רם דישון01/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT מופחת קרינהיעל21/02/2023
שלום, התבקשנו ע"י הרופא לבצע CT עם קרינה נמוכה.
רציתי לשאול האם הכוונה למכשיר מיוחד שבו הקרינה נמוכה או הכוונה למכשיר רגיל, ואז לבקש מופחת קרינה?
תלןו בסוג המכשיר. בררי עם הטכנאי לפני הבדיקה.
רם דישון24/02/2023ישנם מכשירים שניתן לכוון את הקרינה שלהם, ויש כאלו עם קרינה רגילה ויש כאלה עם קרינה נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כבל-האם מקרין?מירי21/02/2023
שלום
אני עושה שיפוצים בבית וראיתי את הכבל הבא.
השיפוצניק אמר שלא מחובר לשום מקום ושאין תעבורה ולכן נשאר קבור בקיר.
האם מסוכן, מאם כדאי להוציא?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת שוב תמונה
מירי21/02/2023.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין קרינה ממנו.
רם דישון24/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קרינה מריקליינר חשמלי בספה?אבי21/02/2023
שלום רב.
הבנתי מתשובתך לאחרים ששאלו בפורום שיש צורך למדוד אם יש קרינה אך השאלה שלי היא-האם יש קרינה מריקליינר חשמלי כשהוא לא מופעל אלא רק מקבל מתח קבוע למנוע או שבכל מקרה גם אם לא מפעילים את המנוע של הריקליינר ובגלל שיש מתח קבוע למנוע אז יש קרינה כל הזמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לדעת. חייבים למדוד.
רם דישון24/02/2023תלוי איך תוכנן הריקליינר. בכל מקרה מאחר ולא יושבים עליו שעות רבות, לא הייתי מיחס חשיבות לקרינה ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה ואני מודד
אבי26/02/2023מה הם הערכים הכי טובים שצריכים לצאת כשהריקליינר מחובר לחשמל אך לא עובד ומה הם הערכים הכי טובים שצריכים לצאת כשהריקליינר עובד?
אני זוכר שזה נמדד במיליגאוס אם אינני טועה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסף הוא 2 מיליגאוס. אם בשעה שהריקליינר פועל זה יותר גבוה-
רם דישון26/02/2023השאלה היא כמה זמן. הממוצע היממתי הוא פחות מ- 4 מיליגאוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשכרתי מכשיר והלכתי למדוד
אבי28/02/2023ולשמחתי גיליתי שגם כשהריקליינר עובד אין שום קרינה באזור המושבים.המקום היחידי שמדדתי 5 מיליגאוס הוא בכניסה של השנאי של הריקליינר שיושב על הרצפה וביציאה מהשנאי גם כשהריקליינר עובד אין שום מדידה.גם הקרינה של 5 מיליגאוס בכניסה של השנאי נמדדת אך ורק כשהריקליינר עובד.
אגב,האם אפשר להסתמך על מד הקרינה שהשכרתי מסוג קורנט אם אינני טועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן. הקורנט אמין והמצב עם הריקליינר תקין.
רם דישון01/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)