מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם בטוח לשבת מס' שעות בחדר בטון?דוד29/12/2022
היי, תודה על הפורום המעניין
רכשתי מחסן בבנין בו אני גר, המחסן מבטון
חשבתי, אולי להפוך אותו לחדר עבודה, לשבת שם כשעתיים ביום
אבל מישהו אמר לי שבטון מוציא קרינה
האם זה דבר נכון? ואם כן - האם יש פתרון לזה?
מצורפת תמונת החדר
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום סיכון.
רם דישון30/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה!
דוד חניה31/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר ממצב טיסהגלי29/12/2022
היי, שאלה שמעניינת אותי- ברגע שמעבירים ממצב טיסה חזרה למצב הרגיל האם ממש ברגע היציאה ממצב טיסה וחיפוש הרשת נפלטת קרינה רבה יותר מהמצב בו הטלפון כבר ללא ממצב טיסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני יודע. סביר שמספר שניות יש יותר קרינה, תלוי גם בדגם. לדעתי לא משמעותי.
רם דישון30/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנה של רדיו טרנזיסטור קטןיהודה29/12/2022
שלום וברכה, האם אנטנה של מקלט רדיו קטן (טרנזיסטור) מזיקות כשהן קרובות לגוף במשך זמן ממושך ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום סיכון.
רם דישון30/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום מיטת ילד בחדר ילדיםיגאל29/12/2022
היי,
אני בחששות מאוד גדולים, אנחנו עוברים דירה ועלינו להחליט היכן למקם את המיטה של הקטן.
קיר אחד הוא קיר משותף לדירה אחרת כך שאי אפשר לדעת מה נמצא מאחוריי הקיר.
הקיר האופציונלי השני רחוק יותר מהקיר המשותף אבל גם בסכנת קרינה אם השכנים יעמידו שם משהו, מה גם שהוא נמצא מתחת למזגן. בבקשה תעזור לי היכן למקם את המיטה. מודאג מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפתרון הוא לרכוש מבשיר מדידה
רם דישון30/12/2022ולמדוד במקומות הבאים בחשבון, מה גם שלא ברור מה יש מעבר לקירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקום מיטת ילדים בחדר
יגאל30/12/2022האם אפשר להתייעץ איתך בפרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן.
רם דישון31/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מדדים של קרינת חשמלמיכל29/12/2022
שלום,
רציתי לברר מהו הסף המומלץ במיליגאוס בקרינת חשמל? אנחנו נמצאים כרגע זמנית בדירה שבשעות הערב המדידות עולות אפילו עד 2-3 מיליגאוס בכל הבית (כנראה יש כבל ליד הבנין). יש ימים שזה לזמן קצר יחסית ואתמול למשל היה כמה שעות של ערכים גבוהים. ממה שהבנתי לא כדאי לעבור על 2 מיליגאוס. האם זה מסוכן כמה שעות בערב של ערבים אלו בערבים מסוימים עבור ילדים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי לא מסוכן.
רם דישון30/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלה לגבי מדדים של קרינה
מיכל01/01/2023תודה,
1. אני מודאגת כי ממה שהבנתי עדיף לא לעבור על 2 מיליגאוס..יש ימים שלא ראיתי הרבה קפיצות מעל 2 והיה יום מסוים שכן היו קפיצות והגיע לשלוש לזמן ארוך יותר מהרגיל היו כמה שעות של 2-3.. זה כנראה עומס מכבל חשמל ותלוי עומס..לכן זה לא קבוע וכל פעם משתנה..האם זה בסדר או מסוכן?
במהלך היום זה נמוך זה רק בשעות אחהצ מאוחרות ערב נהיה גבוה.
2. האם העובדה שנגור פה רק כשלושה חודשים עוזרת? יש משמעות למשך הזמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש משמעות רבה לפרק הזמן. שלשה חודשים הם זניחים.
רם דישון01/01/2023גם זה, וגם הקפיצה ל-3 מיליגאוס אינם מסוכנים כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שאלה נוספת
מיכל10/01/2023תודה,
השבוע אולי בגלל שכבר יותר קר, המספרים אפילו עלו עד 3.7 לזמנים קצרים בשעות הערב והיה די הרבה 2 ומשהו. יש גם הרבה 1 ומשהו..זה כל הזמן משתנה. אני מתלבטת האם לעזוב את הדירה? אמורים להיות כאן עד סוף החודש..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין שום סיבה או הצדקה לעזוב את הדירה!
רם דישון11/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תוכל בבקשה להסביר
מיכל11/01/2023כי אני ממש בלחץ, כבר לא רואה הרבה מספרים נמוכים..גם במשך היום יש הרבה סביב 2..ובערב המספרים הגבוהים גם של 3.7. זה לא מסוכן לילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיכון מחשיפה לקרינה זו היא רק לאורך שנים רבות.
רם דישון13/01/2023הבנתי שאתם נשארים בדירה עוד חודשים ספורים, לכן חסר משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובותיך
מיכל18/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלות הקודמות שאלה על ערכים מומלצים
מיכל18/01/2023הי,
קראתי בפורים בארכיון וראיתי שבחלק מהמקומות היה כתוב שמומלץ לא לעבור את 1 מיליגאוס ובחלק כתוב לא לעבור 2 מיליגאוס..
1. מה נכון עבור ילדים
2. האם הכוונה בממוצע לכל היום? או רגעי? כי הרי המדידות שונות לאורך היום והלילה..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני ממליץ על 2 מיליגאוס. בכל מקרה ההבדל זניח.
רם דישון19/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לסיבים אופטיים השפעה על קרינה על הסביבה והביתאריה28/12/2022
שוקל מעבר לאינטרנט סיבים אופטיים 1000 מגה. האם ידוע שיש זיהום קרינתי על הסביבה או בבית?
לא. סיבים אופטיים אינם קורנים כלל.
רם דישון28/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואבי אבק רובוט קרינה ומרחקרונית27/12/2022
ערב טוב יש לי 2 שואבי אבק רובוטים שמחוברים באופן קבוע לחשמל כשהן מםסיקות לשאוב הם חוזרים לתחנת ההטענה שלהם.
שאלותי:שתי שואבי האבק הרובטים מחוברים לחשמל בחדר שצמוד לחדר שינה (לא צמודים לקיר שמחבר את שני החדרים) וכן ישנו ארון קיר בחדר השינה צמוד לקיר שמשותף לחדר שבו השואבים בהטענה כל הזמן האם יש בזה קרינה ?? והאם העובדה שזה חדר עם קיר משותף לחדר השינה מעלה את רמת הקרינה בחדר השינה? האם מסוכן ?
אודה לתשובך המהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום סיכון.
רם דישון28/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמל ביתי ויחידת מזגן פנימיתדן27/12/2022
שלום,
יש לנו חדר משפחה בחלל מאחורי קיר שבו מותקן לוח החשמל הביתי. (מיקום פינת ישבה כ 1.5 מיטר מהקיר).
בנוסף, כפי שרואים בתמונה , מעל החלל ישנה יחידה פנימית של מזגן מיני מרכזי 4.5 כ"ס.
האם הלוח ו/או יחידת המזגן פולטים קרינה שתסכן את היושבים?
אין שום סיכון.
רם דישון28/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לקיר ממדגלי26/12/2022
שלום,
חדר השינה שלנו בו אנחנו ישנים עם התינוקת הוא קיר משותף עם ממ״ד ( קיר אחד) . האם נפלט גם לחדר שלנו גז ראדון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הראדון נפלט בעיקר מהקרקע. לא נראה לי שיש סיכון כלשהו.
רם דישון28/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית מוצרי חשמלחנן26/12/2022
היי,
עומד לקנות מוצרי חשמל - מכונת כביסה ומייבש.
אני רואה שיש כל מיני טכנולוגיות כמו מנורות E-LED ומנוע פחם עוד כל מיני דברים שאני לא מבין בהם.
יש משהו שצריך לדעת לפני הרכישה, משהו שכדאי לשים לב אליו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה עם מוצרים אלה.
רם דישון26/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מראוטר בלילהאלי26/12/2022
היי,
אם ישנים במרחק של מעל מטר מראוטר בלילה מדוע ההמלצה לכבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיד עדיף ללא קרינה כלל.
רם דישון26/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלט טלויזיה -האם מקרין?משה25/12/2022
היי,
אם מישהו נמצא בטווח שבים השלט לטלוויזחה ולוחצים על השלט לכיוונו-יש קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון25/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בטון מחוזק בפיברגלס מסוכן?איתמר24/12/2022
שלום, אני עושה שיפוץ בדירה ובנקודה מסוימת ברצפה (ליד יציאה של צינורות הגז) חיזק הקבלן את השטח (בערך 20 ס״מ אורך על 10 ס״מ רוחב ) בתערובת שלאחר מכן אמר לי שזה Fiberglass Reinforced Concrete. האזור הזה נמצא מתחת לכיור מטבח אז לכן רוב הזמן סגור (רק שנפתח הארון רואים את זה). האם החומר הזה מסוכן ועלול לגרום לסרטן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון25/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
איתמר26/12/2022המון תודה על התשובה המעודדת ונהדר שיש פורום כזה! רק בכדי שאבין, בעבר צוין שפייברגלס יכול להיות מסרטן ולכן שאלתי. האם רק תהליך הייצור והאבק מסוכן? האם בגלל שאטום בתוך הבטון זה לא מסוכן?
נכון.
רם דישון28/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב טיסה הוא תמיד ללא קרינהשיר22/12/2022
היי
מצב טיסה הוא תמיד ללא קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, בתנאי שמכבים גם את הוויי פיי והבלותות׳.
רם דישון23/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלויזיה קרובה לתינוקשירה22/12/2022
שלום,
המיטה של התינוק שלי בן ה6 חודשים צמודה לקיר הסלון שעליו תלויה טלויזיה 65 אינצ. כלומר, קיר מפריד בין הטלויזיה למיטה אך נראה לי שהמרחק ממש קטן.
האם זה מסוכן? האם יש קרינה או משהו אחר שיכול להזיק בטלויזית o-led?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מסוכן.
רם דישון22/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)