מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה על מצב טיסהגלי22/12/2022
ראיתי שענית תשובות לגבי מצב טיסה. באחת התשובות האחרונות כתבת שגם במצב טיסה הנייד מקרין מעט ויש לשמור מרחק.
אשמח להבהרה מאחר והתינוקת ישנה איתנו בחדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי בדגם המכשיר. חפשי באינטרנט את משמעות מצב טיסה בדגם שלך.
רם דישון22/12/2022רק כך נוכל לדעת מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיפשתי כפי שהצעת אך לא הצלחתי לקבל תשובה
גלי23/12/2022היי, חיפשתי כפי שהצעת אבל לא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית. אם תדע לענות לי זה יהיה מעולה. מדובר על אייפון 12 פרו. ( כמובן שאני מדברת על מצב טיסה בו הוי פיי כבוי וגם הבלוטוס).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין קרינה במצב זה.
רם דישון23/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמודי חשמל בסמוך לבנייןנעמי נובל22/12/2022
שלום,
לקראת רכישת דירה
רציתי לשאול לגבי מרחק בטוח מעמודי חשמל.
מצרפת תמונות.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נא צלמי תמונה של עמוד אחד ממרחק יותר קטן.
רם דישון22/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מרכב סוזוקי...קובי21/12/2022
שלום
בסוזוקי איגניס. היא מוצגת כרכב היברידי. בפועל יש לה מנוע חשמלי קטן מאוד. וזה לא באמת ההיברידי הקלאסי
האם אתה יודע מבחינת קרינה האם יש לרכב הזה בעיה מבחינת קרינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני מכיר את הדגם הספציפי הזה.
רם דישון22/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נייד פועל בתיק - המשךשיר21/12/2022
אז איזה תיק עם נייד פועל הכי מומלץ? גם תיק צד או פאוץ זה קרוב לגוף..גם בכיסים.
אז איך נשארים בתקשורת עם אנשים מחוץ לבית?
האם מצב טיסה טוב?
אם אפשרי תפרט בבקשה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצב טיסה הוא טוב אך מגביל את השידור
רם דישון22/12/2022מצב טיסה הוא טוב אך מגביל את השידור.
כל שאר השאלות- לשיקולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קרינה מהמכשיר הבא?שירן20/12/2022
לפתיחת דלתות אוטומטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קרינה.
רם דישון20/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת טלפון וואי פייעינב20/12/2022
שלום
אני גרה ביחידת דיור בקומה מינוס אחד בה אין כמעט קליטה
לכן אני שמה את הטלפון על מצב טיסה כשאני בבית ומפעילה את הוואי פיי.
הראוטר נמצא קומה מעלינו.
1. האם הואיי פיי באופן כללי פולט קרינה?
2. אם כן, האם כשהטלפון מחובר לואייי פיי הקרינה מתגברת?
3. האם כשהטלפון על מצב טיסה ולא מחובר לואייי פיי הוא פולט קרינה? האם במצב זה צריך לשמור ממנו מרחק כלשהו?
4. מהו המרחק המומלץ מהטלפון הנייד ביום יום (כשהוא במצב רגיל, לא טיסה)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, חלשה ושמרי מרחק של חצי מטר
רם דישון20/12/20221. כן.
2.לא.
3. כן, חלשה. שמרי מרחק של חצי מטר.
4. מטר אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשירי חשמלדניאל19/12/2022
שלום,
כאשר מפעילים מכשיר חשמלי, האם הקרינה נפלטת מהשקע או מהמכשיר עצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מהמכשיר, אבל בדרך כלל זניח.
רם דישון20/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נייד פועל בתיק גב - קרינהשיר18/12/2022
היי
האם סלולר פתוח ופעיל הנמצא בתיק גב פולט קרינה לגב ,ראות וחזה? ואם כן מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן. הייתי מכבה את הסלולר כשהתיק על הגב.
רם דישון20/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע שיחות סלולאר בנסיעהיגאל18/12/2022
היי,
הרכב הפך להיות המשרד שלי, את כל השיחות שאני לא מספיק לבצע במהלך היום אני שומר לנסיעה.
האם זה מסוכן? הקרינה מוגברת? יש דרך להפחיתה? לפתוח חלון למשל?
מאוד חושש.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל עוד השיחות מתנהלות באמצעות הנייד
רם דישון18/12/2022כל עוד השיחות מתנהלות באמצעות הנייד, הדרך היחידה לצמצם את הקרינה היא לקרב את הנייד לחלון.
פתיחת החלון אינה משנה דבר- הזכוכית שקופה לקרינה.
לסיכום- ההתנהלות הזו אינה מומלצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נושא: קרינה מחברת החשמלדניאל18/12/2022
היי שלום רב וגח חנוכה שמח.
אני גר במושב ובמרחק 7 מטר יש כיום חוטי חשמל עליונים (מאז קום המדינה רשת החשמל...). עקב בניית מערכת סולארית מתכננים להקים שנאי חדש במרחק זה שעתיד לשרת כמובן את השכונה (כיום יש רק 1 בשכונה שלי). הבנתי שניתן לבקש בדיקת קרינה בחינם מאיכות הסביבה. האם זה נכון? האם ייתכן שבמצב כיום סף הקרינה יצא לא תקין ? אשמח לדעתכם אנחנו בללחץ מהנושא במיוחד שזה מאוד קרוב לבית ולתמיד... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
7 מטרים הוא מרחק תקין
רם דישון18/12/20221. 7 מטרים הוא מרחק תקין.
2. אפשר לבקש בדיקה מהמשרד, אבל יש בזה טעם רק אחרי שהשנאי החדש יותקן.
3. יתכן שהתוצאה תהיה גבוהה קצת, אבל ניתן לחיות אתה (בגלל המרחק). חזור אלי עם תוצאות הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד אני יכול לבקש בקשה לבדיקה מאיכות הסביבה
דניאל19/12/2022תודה על המענה.
כיצד אני יכול לבקש בקשה לבדיקה מאיכות הסביבה? לא מצאתי טלפון/ מידע אינטרנטי.
בהנחה שגם יש חדר שינה במרחק 7 מטר בגובה של השנאי האם תקין (קומה 2 דו קומתי בית ישן). חברת חשמל לא מדברת על ערכי קרינה בשיחה מולם אלא רק המלצות מרחק.... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גש ל״צור קשר״ באתר המשרד.
רם דישון20/12/2022מניסיוני, 7 מטרים משנאי הוא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאוזניות בקופסאגלי13/12/2022
היי, האם יש קרינה מאוזניות אפל שנמצאות בקופסא שלהן ( שגם היא סוג של מטען לאוזניות בפני עצמן) כשהטלפון על מצב טיסה ולא מחובר אליהן? אם כן, האם קריטי אם היה במרחק מטר מתינוק שישן? תודה !!
אין קרינה מהאוזניות.
רם דישון14/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה על מחשב וישיבה מולושיר13/12/2022
האם מסוכן לצפות במחשב נייח וטלוויזיה lg המחוברת למחשב (כמסך) והמרחק ישיבה הוא חצי מטר?
לא מסוכן כלל.
רם דישון14/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במעלית תינוקשיר13/12/2022
עליתי במעלית קומה אחת עם התינוקת שלי בת שמונה חודשים ואז ראיתי שמישהי מדברת בטלפון בשיחת וידאו.. לאחר חמש דקות שוב היינו במעלית ומישהי קיבלה שיחת טלפון וענתה ומיד יצאנו מהמעלית. האם החשיפה הזאת עלולה לגרום לנזק לתינוקת? מאוד דואגת ולחוצה
אין סיכון מאירוע חד פעמי.
רם דישון14/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בזמן הריוןסיון12/12/2022
שלום רב,
לפי משרד הבריאות, חשיפה של העובר לרמת קרינה של 5 ראד ומעלה גורמת למומים בעובר. האם גלישה בפלאפון מעל שעתיים, שימוש במחשב מעל 4 שעות, שיחת טלפון ברכב וכו' מגיע ל5 ראד ומעלה?
תודה
יום נעים סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
את מערבבת שני דברים. ראד היא מידה של קרינת רנטגן מיננת- לא קשורה כלל לסלולר.
רם דישון12/12/2022בקשר לאופי השימוש שלך בסלולר- אין מידע אמין לגבי מה בטוח ומה מסוכן. כללית הייתי ממליץ להמעיט את השימוש בסלולר ולהרחיקו מהגוף ככל האפשר (אוזניות, רמקול וכו׳).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפייה מול מחשב נייח חדש כשני מטר מרחקשיר12/12/2022
היי
האם מסוכן לצפות במחשב נייח וטלוויזיה lg המחוברת למחשב (כמסך) והמרחק ישיבה הוא שני מטר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מסוכן כלל.
רם דישון12/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)