מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחשב אישי נייחתמי15/11/2009
מחשב נייח סטנדרטי -
אני מבינה שהקרינה נפלטת מהמנוע - מהקופסא הגדולה, נכון? לרוב החלק הזה ממוקם מתחת לשולחן בקרבת הרגליים של המשתמש. האם יש בכך סכנה? האם כדאי להרחיק? עד כמה?
ומה לגבי הקרינה מהמסך והמקלדת של מחשב נייח?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב אישי נייח
ד"ר זמיר שליט"א15/11/2009השדה המגנטי מהקופסא בדרך כלל חלש, ובמרחק כ- 60 ס"מ כבר אינו עובר את הרקע.+
מהמקלדת (מגנטי) והמסך LCD (גם מגנטי וגם קרינת שידור) זניח.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך - מחשב נייח
תמי15/11/2009אם המסך של המחשב (הנייח) הוא מסך רגיל של פעם - האם נפלטת יותר קרינה?
ואם אני יושבת בחדר מחשבים באוניברסיטה ועובדת בו, כך שסביבי, מלפני ומאחורי, מחשבים (רובם עם מסכי LSD.) - האם החדר מלא בקרינה ועדיף לא לשהות בו או שהקרינה ברמה סבירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמודי חשמלברכה15/11/2009
שלום,
רציתי לדעת האם יש בעיה להשתמש לדקורציה בעמודי חשמל מעץ, כיוון שבעבר היו מונחים עליהם חוטי חשמל בעלי מתח חשמלי גבוה.
תודה, ברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה.
רם דישון15/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורות פלורסנט בבית פרטי - סכנות?עמית14/11/2009
שלום רב,
אחרי עיון במספר דיונים בפורום הבנתי שנורות פלורסנט מכל סוג שהוא הן בעלות קרינה אלקטרו מגנטית שדועכת אחרי 60 ס"מ. בנוסף שמעתי שנורות פלורסנט פולטות קרינה אולטרה סגולית UV שיכולה להגביר את הסיכון לחלות בסרטן העור. האם גם לקרינה זו יש טווח ביטחון, ממנו הקרינה דועכת? במהלך השנה האחרונה החלפתי כמעט את כל נורות הליבון בביתי בנורות פלורסנט מתברגות. האם בכך אני יוצר סיכון מיותר ליושבי הבית (בתוכם ילדים קטנים)?
תודה מראש,
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל אור יש גם UV זניח לחלוטין
ד``ר דני וולף15/11/2009אין סכנה ממנורות פלורסצנט לא מקרינה חשמלית ממרחק של 50-60 ס"מ, ובוודאי שלא מקרינת UV.
בריאות
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכ"מאבי14/11/2009
השאלה לד"ר וולף
הייתי במשך 6 ימים ליד מכ"מ צבאי מסתובב עם עוד 5 אנטנות סלולאריות במשך 6 ימים ברצף מאז שחזרתי אני עם כאבי ראש נוראיים האם עליי לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרינה חזקה של 6 ימים לא קורה כלום
ד``ר דני וולף15/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קרינהבני14/11/2009
מה סף הקרינה המותר לפי המשרד לאיכות הסביבה ומה ממליצים המומחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי קרינה
רם דישון14/11/2009המשרד להגנת הסביבה מגדיר סף של 45 מיקרוואט לסמ"ר לחשיפה רצופה. מנהלי הפורום הזה ממליצים לא לעלות מעל 1 מיקרוואט לסמ"ר לחשיפה רצופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתור קרינה סלולרית וקרינת חשמלדניאל דוידי14/11/2009
שלום,
איך אפשר לדעת מה הסיכון מהקרינות המוזכרות בדירה שעומדים לרכוש?
איך אפשר לוודא היכן עוברים כבלי החשמל התת קרקעיים?
איך למצוא את האנטנות הקרובות? אני לא מצליח לקבל נתונים מהאתר של המשרד לאיכות הסביבה.
תודה,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איתור קרינה סלולרית וקרינת חשמל
רם דישון14/11/2009הקדש כמה דקות ותמצא את הקובץ באתר של המשרד להגנת הסביבה.
ראה שאלה 2 בשאלות נפוצות.
הטוב ביותר הוא למדוד- פנה לד"ר שליטא להשאלת מכשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיתור אנטנות וקווי מתח גבוה
דניאל דוידי14/11/2009רם שלום,
תודה על התגובה המהירה!
את הקובץ הורדתי אך מכיוון שמדובר בירושלים יש שם הרבה אנטנות וייקח לי הרבה זמן למיין את כל הרחובות. אנסה. האיתור OnLine לא עובד.
מה לגבי קווי מתח גבוה? יש מפות או קבצים שיעולים לעזור?
שבוע טוב,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי קוי מתח גבוה-
רם דישון15/11/2009למיטב ידיעתי אין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרינה של 6 ימים אין שום בעיה
ד``ר דני וולף15/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהאבי14/11/2009
יש לי בית חדש שנבנה בבניה תעשייתית בשיטת ברנוביץ בנייה מיחידות בטון מורכבות עם חיפוי
היתי רוצה לדעת הם בבניה הזאת יש גז ראדון יותר מאשר בניית איטונג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה
ד"ר זמיר שליט"א15/11/2009בטון פולט ראדון, יותר מאשר סיליקאט ממנו עשויים בלוקי האיטונג
אם תאוורר את הבית היטב, ותשאב את האבק מהרצפה, תוכל להתעלם מסיכוני הראדון.
תתחדש !!
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקע ללא מכשיר חשמליתמי13/11/2009
שלום,
האם שקע חשמל (ליד המיטה של ביתי) שאינו מחובר לשום מכשיר חשמלי (סגור במין אטם כזה) הוא מסוכן? האם מפעיל שדה חשמלי? פולט קרינה? כדי לנתק חוטי חשמל בחדר השינה?
האם מטען של טלפון סלולרי פולט קרינה גם כשאינו מחובר לטלפון (אלא רק לחשמל)?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
רם דישון14/11/20091. שקע שאינו מחובר לשום מכשיר אינו מסוכן.
2. מטען משרה שדה (מה שקרוי "פולט קרינה") כשהוא מחובר לשקע. כשהוא מחובר גם לטלפון, הקרינה קצת יותר גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכ"מאבי13/11/2009
האם מכ"מ צבאי מסתובב משדר קרינה?
מה המרחק הבטוח ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכם צבאי משדר חזק מאד.
רם דישון13/11/2009המרחק הבטוח תלוי בסוג המכם. בדרך כלל מאות מטרים לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר קרינהאבי13/11/2009
קניתי מכשיר מחליף ממיר מסוג אפקס חיברתי אותו לטלויזיה אך המכשירק לא קולט לכן הוסםפתי לו אנטנה קטנה שחורה שמתחברת למכשיר מגיעה עם המכשיר שאלתי היא: האם האנטנה עובדת על גלי רדיו והאם היא מקרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תן יותר פרטים, אבל
רם דישון13/11/2009אם הוא מחליף ממיר אז הוא רק קולט, לכן אינו מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
אבי14/11/2009מדובר בממיר דיגיטלי החדש שקולט 5 תחנות עם אנטנה מצורפת קטנה שחורה אלחוטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הממיר אינו משדר דבר ואין בו כל
רם דישון14/11/2009סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפהאבי13/11/2009
הבנתי כי לפגיעה מקרינה יש חשיבות לזמן החשיפה
רציתי לדעת מה זמן חשיפה מינימלי כדי להפגע מקרינת סלולאר או קרינה אלקטרומגנטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מספר שנים.
רם דישון13/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במחשב נייד בהריוןשירי13/11/2009
שלום
רציתי לדעת האם יש מגבלות על אופן השימוש במחשב נייד בהריון (כגון- לא להניח על איברי הגוף, הגבלת שעות שימוש וכו)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במחשב נייד בהריון
ד"ר זמיר שליט"א13/11/2009יש להרחיק אותו מהגוף. בשום אופן לא לשים על הגוף, בפרט לא על הבטן.
אין בעייה של שעות, אלא אף פעם לא !!
תוכלי לקנות מקלדת קטנה, ולחבר, ולעבוד בה, וכך תעבדי בבטיחות ממרחק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין מכשירי מדידהמיכל12/11/2009
לפני כחודשיים השאלתי מכשיר למדידת קרינה סלולרית מד"ר זמיר היקר
שעושה עבודה מבורכת.
לאחרונה החלטתי שעדיף לי לרכוש מכשיר כזה משלי, והלכתי
ל'כל קשר ' ורכשתי את המכשיר הטוב rf field strength meter שזהה למכשיר
של ד"ר זמיר.
עכשיו שהתחלתי למדוד בבית את הקרינה (גם ליד המיקרוגל כאשר הוא פועל)
הערכים יצאו נמוכים יותר ב- 20% מהערכים שיצאו לי במכשיר של ד"ר זמיר.
מדוע זה יצא כך?
יש לציין ששני המכשירים מאותו דגם,
וכשקניתי את המכשיר קיבלתי תעודת כיול עם חותמת.
האם זה טבעי שייש הבדל בין שני מכשירים מאותו הדגם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן. זו תופעה מקובלת.
רם דישון12/11/2009לכל מכשיר מדידה ישנו דיוק מוצהר שנקבע ע"י היצרן, ועליו הוא מתחייב.. אם תבדקי במפרט היצרן, תוכלי לראות לאיזה דיוק היצרן מתחייב (מידע זה בד"כ לא מופיע תעודת הכיול). תעודת הכיול אומרת שהמכשיר עומד במפרט היצרן, לא יותר מזה.
באחד המכשירים שראיתי, דיוק הכיול היה אפילו פחות טוב ממה שקרה אצלך. הסיבה לכך היא רוחב הסרט (תחום התדרים) הגדול של המכשיר מחד, ומחירו השווה לכל נפש מאידך. לטעמי, סטיה של 20% אינה משמעותית.
מכשיר דומה לשימוש מעבדתי, עם דיוק של אחוזים בודדים או פחות, עולה אלפי דולרים.
אם תמציאי את שם היצרן ומספר הדגם, אוכל למצוא את הדיוק המוצהר של המכשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרם
מיכל13/11/2009שם היצרן הוא: alphalab
מספר הדגם: rfm1
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני מניח שזהו המכשיר
רם דישון13/11/2009אני מניח שזהו המכשיר.
ציטוט מדוח המהנדס:
Accuracy in the FM, TV and cell tower frequency range (30 MHz – 2.4 GHz) is +/-25%
כך שסטיה של 20% היא בהחלט במסגרת המפרט של המכשיר.
לידיעתך- הסקלה שבשימוש בהספקי שידור היא לוגריתמית, כך שסטיה כזו משמעותה קטנה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלים...
ד"ר זמיר שליט"א13/11/2009הבדלים בהחלט ייתכנו, אפילו במרחק קטן אחד מהשני.
יש גם הבדלים במקור השידור, שהם שונים במרחק קטן במדידה.
המכשיר שקיבלת ממני היה מייד לאחר כיול במיפעל.
אני בודק אותו מדי פעם מול מכשיר גדול עם כיול בתקן 17025 ISO, וההבדלים קטנים.
כשהיה הבדל גדול, שלחתי לכיול.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זמיר
מיכל14/11/20091. האם אתה מכייל את המכשיר בביתך? או רק בודק אם הוא מכוייל ובמידה ולא אתה שולח אותו לכיול. (אם כן לאן אתה שולח לכיול ומה העלות?)
2. המכשיר שמולו אתה בודק אם הוא מכוייל זה גם מכשיר מדידת קרינה?
3. עכשיו שקניתי מכשיר מדידה חדש (לקרינה סלולרית מכל קשר) וקיבלתי תעודת כיול, איך אני יכולה לבדוק מידי פעם אם הוא מכוייל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כיול מכשירי מדידה
רם דישון14/11/2009לא ניתן לבדוק בבית אם המכשיר מכויל או לא. הדרך היחידה היא להשוות אותו מול מכשיר ברמת דיוק יותר גבוהה.
בהתחשב בתדירות השימוש שלך, אין צורך לא לבדוק ולא לשלוח לכיול כלל.
יצרן המכשיר קובע את דיוקו של המכשיר בעת התכנון, בהתחשב בייעודו ובמחירו. דיוק של מכשיר עממי פשוט יהיה בהכרח גרוע יותר מדיוק של מכשיר מעבדתי יקר.
בגמר הייצור מוודא היצרן שהמכשיר שיוצא משער המפעל עומד במפרט. ברשותו גם הידע והאמצעים לכייל אותו, דהיינו לכוונו כך שיעמוד במפרט.
כשאנו, הצרכנים, שולחים מכשיר לכיול, מה שעושה המעבדה הוא לוודא שקריאות המכשיר עדיין בתוך המפרט. אם לא, היא מגבילה במדבקה את השימוש בתחום מסוים או פוסלת אותו לגמרי. בדרך כלל אין ברשותה הידע והספרות לשנות את הכיול כך שייכנס למפרט. רק היצרן יכול לעשות זאת. גם המחיר של פעולה זו גבוה בהתאם. מה שיש למעבדה הוא מכשיר "סטנדרד זהב" שדיוקו גבוה בסדר גודל מזה של הנבדק, להשוואה, ותו לא.
בזמנו היה מקובל ע"י תקני האיכות לכייל (דהיינו, לוודא שהמכשיר עדיין קורא בתחום) אחת לשנה. לאחרונה הוחלט שהמשתמש יקבע את תדירות הכיול, בהתחשב בהמלצת היצרן. תדירות כיול של מכשיר שנמצא בשימוש יום-יומי תהיה גבוהה יותר מזו של מכשיר שמשתמשים בו פעם או פעמיים בשנה.
לאור כל זאת, ההסתברות ששני מכשירים יקראו אותה קריאה בדיוק הנה נמוכה ביותר.
דיוק המכשירים הפשוטים עשוי להגיע עד 3 ד"ב (דהיינו, כל תוצאה בין מחצית לפי שניים מערך הייחוס הנה קבילה). מאחר והסקלה הטכנית של ההספקים היא לוגריתמית, זה בהחלט סביר בהתחשב ברוחב הסרט של המכשירים. מי שזה לא מספיק לו, ייאלץ להפרד מהרבה הרבה אלפי שקלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זמיר
ד"ר זמיר שליט"א15/11/2009יפה ענה לך עמיתי וידידי רם.
רציתי רק להוסיף שיש לי מכשיר עם כיול 17025 ISO, למעשה זה רק מבחן כיול, מהמעבדה הלאומית הצרפתית. תענוג זה עולה 400 דולר שלארה"ב.
לך מספיקה תעודת הכיול של המפעל.
את המכשירים שאני משאיל, אני שולח לכיול כאשר הם מתחילים להגזים. כיול אחרון היה לפני כ- 3 חודשים במיפעל בארה"ב.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת עזרה.
פרופ' שטרנפלד27/02/2010שלום זמיר. נפגשנו יחד עם יוסי פרידמן ועם יעקב רוזנווסר. ברצוני לברר אצלך, האם ניתן לבדוק עד כמה האדם נטען בשדות אלקטרומגנטיים משנית לקרינה סלולארית? באם זה אפשרי דרך אחד מן המכשירים הנמצאים ברשותך, תוכל לעזור לנו בבדיקה מעניינת ביותר. האם התכשיר שפתחתי יכול לשנות את אותן השדות ובכך להשפיע על יכולתו להתמודד כנגד תופעות ביולוגיות למיניהן. אשמח לכל תשובה ומודה לך מראש על הרצון הטוב שכבר באותה פגישה הפגנת. בברכה משה שטרנפלד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סביבת עבודה מסוכנת ?רוני12/11/2009
אני לאחר מחלת הודג'קין ולכן רגיש לעניין.
אני עובד במוסד ציבורי , אנו לקראת העברה למקום חדש הנממצא כעת בסיום הבניה.
ביקרתי במקום החדש ולהפתעתי ראיתי כי במקום המיועד לי ( בקומה השניה )
נמצאים מספר גורמים שיש לתת את הדעת אליהם - חוו"ד חשובה לי מאד:
1. מתחת לשולחן העבודה קיימים מספר כבלי חשמל המיועדים למחשב השולחני ולמספר שקעים.
2. מימיני, במרחק 2 מטר ,ממני ,פיר עם מעלית ( מקומה ראשונה לשניה בלבד - אין יותר קומות ).
3.מאחורי במרחק של מטר וחצי קיר גבס ומאחוריו צמוד ארון חשמל עם כבלים מהקומה הראשונה לשניה.
מה אתם אומרים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה ללא ספק מאוד בסיכון למדוד!!!!!!
ד``ר דני וולף13/11/2009אין ספק שאתה נמצא בסיכון רב ואסור לך להיחשף לקרינה אלקטרומגנטית.
בכל מקרה ובכל סביבה אתה חייב למדוד את סביבת העבודה שלך, כי בטוח שישנן הרבה הפתעות שאתה לא רואה אותם.
בברכת בריאות שלמה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , ובכן ...
רוני13/11/2009האם המרחקים שציינתי עשויים להפחית משהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגביך אין בטוח, רק למדוד!
ד``ר דני וולף13/11/2009אם מדובר רק במקורות האלו לגבי כל אחד אחר הייתי אומר בסדר.
לגביך ידידי, שאתה כבר הוכחת לנו מה אתה יודע לעשות, אני זהיר שבעתיים, וממליץ לך בכל מקרה למדוד, אולי יש מקור קרינה שאתה לא מזהה?? או שאולי הארון חשמל מקרין מאוד חזק.
שוב לגבי אחרים הייתי הולך על פשרה, לגביך אתה חייב למדוד.
בריאות
דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובריאות לכולנו !!!
רוני13/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממפסק ומשקעאורעדי12/11/2009
שלום,
1. האם קיימת קרינה ממפסק מחליף (הדלקה וכיבוי משני מקומות) כאשר המנורה כבויה? (קראתי שבמערכת כזו יש זרם תמידי ולכן קרינה תמידית).
2. אני אמור להתקין ספוט קריאה לילד. ניתן לחבר באמצעות חוט ותקע לשקע צמוד או בחיווט נסתר קבוע מהשקע למנורה. בשני המקרים הדלקה וכיבוי ע"י מתג במנורה. האם יש הבדל בקרינה בין 2 השיטות כשהמנורה כבויה? האם לנורת לד יש קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קרינה משקע סגור
ד``ר דני וולף12/11/2009אין קרינה משקע סגור. בכל מקרה מרחק של 50 ס"מ מהמנורה ומהשקע לא מקרינים, והחוט כמעט שלא מקרין. הרי מדובר במנורה של 50 ואט בדרך כלל.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - אודה להתייחסות מומחה לחשמל
אורעדי12/11/2009ומה לגבי שאלה 1 לגבי קרינה ממפסק מחליף? ולגבי שאלה 2 האם יש הבדל בין שתי השיטות שציינתי? תודה וסופש נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובת ד"ר וולף מקובלת עלי.
רם דישון12/11/2009במפסק מחליף יש חוט שנושא מתח כל הזמן, אבל אין בו זרם (שהוא זה שיוצר את השדה).
אין הבדל בין השיטות. הזרם (ובעיקבותיו השדה) מזעריים.
הזרם של נורת לד יותר קטן, ולכן גם השדה יותר קטן. הנורות עצמן קורנות מעט- הזרם הוא שיוצר את השדה.
לסיכום- נורת קריאה בטוחה לחלוטין, ולא חשוב איך מחברים אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)