מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לוח חשמלמילי19/12/2009
שלום רב,
בדירתנו ממוקם לוח חשמל בקיר שמצידו השני חדר הילדים. ראיתי כאן הרבה שאלות על לוחות חשמל האם גם לוח דירתי רגיל יוצר סכנה ועד איזה מרחק ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תוכלו לענות בבקשה?
מילי20/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוח חשמל
ד"ר זמיר שליט"א21/12/2009אנא הרחיקי את מיטות הילדים מקירבה לארון החשמל, ושם במקום ממול, תציבי משהו שמונע להתקרב לקיר ה-"חם", לפחות מטר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמרחק
מילי22/12/2009במרחק של מטר כבר אין בעיה?
ועוד שאלה - גם שקעי חשמל ומתגי תאורה שיש לי ליד המיטה מפריעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובתכם
יוכבד28/12/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמרחק
ד"ר זמיר שליט"א28/12/2009השדה המגנטי דועך ביחס הפוך לריבוע המרחק, ועד מרחק כ- 1 מטר, השדה המגנטי כבר אינו גבוה מהרקע. יש לעיתים בעיות עם הרקע עצמו, המושפע מהופעת כתמים על פני השמש, סערות מגנטיות, והבדל מיטענים בין עננים ופני האדמה. הרקע מתווסף תמיד לשדה המגנטי באותו מקום.
באשר לשקעים ומתגים, הם חלק ממערכת החשמל בבית. כשלעצמם אינם מוסיפים לשדה המגנטי, אם אין להם רכיבים נוספים, כגון מעמם (דימר) שמשרה שדה מגנטי ניכר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרנו בדירה מקרינה, מה עושיםריקי כהן19/12/2009
התברר לנו לא מזמן שדירה שגרנו בה שמונה שנים ובה נולדו שני ילדינו סבלה מקרינה אלק' מגנטית גבוהה בשל חיווט לא נכון של החוטים בקירות. בעלי גר בה גם קודם.
האם כדאי ליזום בדיקות כלשהן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חיווט לא נכון בקירות
ד``ר דני וולף19/12/2009יש רק חיווט מסכל בקווי מתח גבוהה של חברת חשמל, או ארקה לא נכונה ולא טובה. השדה המגנטי לא מושפע מזה רבות, ובכל מקרה בטח שלא בכול הדירה. הייתי אומר שאם אין מקור קרינה חיצוני חזק, אין מקום לדאגה, אולם, רק, ואך ורק, כדי שלא תחיי בחרדות לשארית ימייך הייתי ממליץ למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר, מדדו שם אחרי שעזבנו
ריקי כהן20/12/2009והתברר שהייתה קרינה גבוהה מאוד מעל התקן. יש לי כאמור שני ילדים קטנים. האם היית ממליץ להיבדק? לנו נאמר שהחיווט בתוך הקירות היה לא תקין, אבל אני לא מבינה בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיבדק אצל מי? לבדוק מה?
שחר20/12/2009מה בדיוק אתה רוצה לבדוק ואצל מי את רוצה להיבדק?
חוץ מחרדה (כנראה מיותרת) את חשה בסימפטומים של מחלה או חוסר תפקוד?
גשי לרופא משפחה לבדיקה כללית. בצעי בדיקות מעבדה (דם, שתן וכיו'ב). אם הכל תקין אז הכל תקין. גם במקרה הבלתי סביר שהחשיפה לשדה האלקטרומגנטי (לא "קרינה", מונח שגוי ומטעה!) איתחלה בעיה בריאותית (וכאמור הסיכוי לכך זעיר) התוצאות, אם בכלל, יורגשו רק בעוד שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים עם כל מה שאמר שחר
ד``ר דני וולף21/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים חשמלייםאוהד18/12/2009
האם העובדה שאני נוטה לקבל מעיין זרמים חשמליים קטנים (לא תמיד ולא זרמים רציניים -אלא מעיין 'זצים') מכל מיני אובייקטים במשרדינו (כמו למשל ידיות של דלתות, מגע עם אנשים וכו'), מעידה משהו על הקרינה החשמלית? האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילו הן התפרקויות חשמליות שאין בהם
ד``ר דני וולף19/12/2009שום קרינה ושום סיכון. זה רק מראה שיש לך עור יבש, ומוליכות טובה בעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטעןגל18/12/2009
שלום,
האם הימצאותו של מטען של טלפון סלולרי מחובר לחשמל וקרוב לראשי אבל לא נטען בו מכשיר סלולרי , האם גם זה עשוי להזיק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטען לא מחובר לחשמל לא מקרין בכלל
ד``ר דני וולף19/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל פסקערן18/12/2009
שלום
חדר משרד: רוחב350 ס"מ אורך 310 ס"מ
בחדר יש ארון תקשורת מחולק למדפים במדף בגובה הרצפה יחידת אל פסק קופסא גודל בינוני
במדף האמצעי מסך מחשב CRT וחיבורי חשמל ומודם ועוד 2 יחידות אל פסק
וחיברוי חשמל בקצרה הארון עמוס .
שולחן העבדה של הצוות במשרד רחוק 1.50 מהארון תקשורת - הטווח תקין ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכי מקרינים הם האלפסק. על פניו 1.5
ד``ר דני וולף19/12/2009מטר אמור להספיק אבל כדאי למדוד, אולי יתגלו עוד הפתעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובךמאיה17/12/2009
היום היה אובך נוראי והומלץ לא לצאת מהבית אולם יצאתי לארבעים דקות עם בתי בת השנה וחצי החוצה (בתל אביב). רציתי לדעת עד כמה זה בעייתי- האם שהייה כזו יכולה להיות משמעותית בהשפעתה באופן תאורטי? לא בשביל להרגיש רגשות אשמה, זה באמת מעניין אותי
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שייך לפורום, לא בעייתי בכלל
ד``ר דני וולף18/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת C.Tגדי17/12/2009
שלום בבדיקת C.T ראש שעשית עשיתי אותה עם וללא חומר ניגוד. מה זה אומר?
שקיבלתי פעמיים קרינה מעם לעשות עם חומד ניגוד וללא?
מה הכוונה בכך?
האם הסיכוי לפתח סרטן הוא גדול יותר כי עשיתי עם וללא חומר ניגוד?
אני מודאג אודה לתשובתך,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן הקרינה כפולה
ד``ר דני וולף17/12/2009CT אחד בלי חומר ניגוד, וCT נוסף עם חומר ניגוד.
ברוב המקרים CT מוח צריך חומר ניגוד אחרת הצילום הרבה פחות אימפונמטיבי.
כמות הקרינה והסיכון ראה שאלה 9 בשאלות הנפוצות.
ברוב המקרים הצילום בלתי נמנע ועשוי למנוע סיכונים רבים אחרים. אל תבכה על חלב שנשפך, אם תישמר להבא, הקרינה הזאת לא תגרום לך לסרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב נייד ושימוש ב WIFIאיציק לוי17/12/2009
שלום,
אודה לכם על התשובות לשתי השאלות הבאות:
1. האם יש הבדל כאשר אני משתמש במחשב נייד באמצעות הסוללה שלו (כאשר הוא אינו מחובר לחשמל עם שנאי) למצב בו אני משתמש בו כאשר הוא מחובר לחשמל עם השנאי ?
האם החשיפה לקרינה זהה בשני המקרים ?
2. כאשר אני גולש באמצעות WIFI-באמצעות "נקודה חמה" שקיימת למשל במסעדות או מתחבר לרשת של למשתמש קיים כמו שכן בבניין, האם אני חשוף לקרינה כלשהי.
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון17/12/20091. הקרינה מהמחשב זהה בשני המקרים. כאשר המחשב מוזן מהרשת דרך ספק, גם הספק יוצר שדה מגנטי, שמשתנה מדגם לדגם, ובדרך כלל הוא מרוחק מהמחשב עצמו.
2. כאשר אתה מפעיל את ה- WI FI, אתה מפעיל משדר קטן במחשב. במרחק 50 ס"מ הקרינה שלו זניחה, כך שעדיף לעבוד עם עכבר חיצוני קטן ולשמור על המרחק הזה. הקרינה של הנקודה החמה זניחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר אלחוטימיכל17/12/2009
יש אצלנו בבית אינטרנט אלחוטי
הראוטר נמצא אצלנו ההורים בחדר ומחובר לחשמל במרחק חצי מטר מהמיטה
כשהילדים בבית הראוטר מחובר במשך שעות והם נמצאים בחדרים האחרים במרחק של מספר מטרים ממנו (כ 10-15 מטר)
לעיתים הם מחברים אותו בזמן שאנחנו ההורים ישנים
האם יש סכנה? לילדים? לנו?
האם יש מרחק מומלץ מהראוטר ? האם יש מס' שעות מקסימלי מותר לשימוש בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סכנה במצב זה.
רם דישון17/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי צמוד לחדר שנאים של הבנייןא15/12/2009
שלום,לאחרונה הועברתי ממקומי בעבודה לחדר שיש לו קיר משותף עם חדר השנאים של כל הבניין ,מדובר בבניין גדול מאד- לטענת אב הבית בקיר המשותף הוכנסו יריעות עופרת ורק אח"כ בנו את קיר הגבס,ומודד מטעם הבניין מדד את הקרינה בחדר ומצא אותה בתחום המותר,למותר לציין שלא הראו לנו את תוצאות הבדיקה . נכנסתי לחדר השנאים וראיתי שלאורך הקיר המשותף ישנם שנאי ענק בארונות עד התקרה . לאחר ישיבה ממושכת אני מרגיש מעט לחץ באוזן הפונה לקיר ותחושת חום קלה , שאלתי היא האם יש חוק באשר למרחק מחדר כזה ? הרי כל בדיקות המדידה נעשו מתוך אינטרס של הבניין ואני לא סומך עליהן . מה פשר הלחץ שאני חש באוזן הפונה לקיר המשותף אחרי ישיבה ארוכה ? מהם ההשפעות לטווח קצר ?ארוך ? האם המשרד לאיכות הסביבה שולח מודד מטעמו במצבים שיש ניגוד אינטרסים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדרי צמוד לחדר שנאים...
ד"ר זמיר שליט"א15/12/2009ברור שמסתירים ממך את האמת.
תוכל להזמין מודד אמין לירן 0549755777 והוא גם יראה לך מה המכשיר קורא.
יש השפעות לטווח קצר, שחלקן אתה מרגיש.
לטווח ארוך, אני מקווה שלא יגיע, כי אלו מחלות עצבים או סרטן.
אל המשרד לאיכ"ס אל תסמוך.
שווה לך להזמין את המודד הנ"ל. יעלה כסף, אבל הבריאות יותר יקרה.
אם תרצה מודד אחר, מצידי תוכל להזמין. אבל שתדע, המודד המומלץ הנ"ל לא משת"פ.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לפחד מצ'אפחות?דוב14/12/2009
בחור אחד מהעבודה שלי מסתובב עם פלאפון בתוך הכפפה(אנחנו עובדים עם כפפות), ולפעמים ככה יוצא לו להביא לי מידי פעם(אולי פעם ביום) צ'אפחה על הכתף.
עכשיו הבנתי שפלאפון משדר מידי פעם אות מאוד חזק גם שלא מדברים בו.
עכשיו יכול לקרות מצב שבו ברגע שהוא יביא לי את הצ'פחה, הטלפון בדיוק ישדר את האות החזק שלו.
האם זה מסוכן? האם נגרם לי נזק כלשהו ואף המינימלי ביותר מכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשבתי על זה, לפעמים הוא ככה
דוב14/12/2009מביא לי צ'אפה לא פעם ביום אלא נגיד פעמיים- שלוש ביום.
האם זה מסוכן?האם יכול להגרם לי מזה נזק כלשהו ואף המינימלי ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הגזמת, אין שום סיכון.
רם דישון14/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם 20 צ'פחות ביום על הכתף
דוב17/12/2009גם 20 צ'פחות ביום על הכתף עם הפלאפון בתוך הכפפה שלו לא מזיקות כללי?
בוודאות? כי אני די חושש מהאות החזק שהפלאפון שולח פעם בכמה דקות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תשובה?
דוב18/12/2009גם 20 צ'פחות ביום על הכתף עם הפלאפון דלוק בתוך הכפפה שלו לא מזיקות כללי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדי
מילי19/12/2009טוב אולי די.
נראה לי הצ'אפחות כבר השפיעו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה ללא הקנטות בבקשה?
דוב19/12/2009גם 20 צ'פחות ביום על הכתף עם הפלאפון דלוק בתוך הכפפה שלו לא מזיקות כללי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין כל סיכון!
רם דישון19/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצא מהסרט...
שחר21/12/2009עוד לא הוכח שדיבור רצוף בנייד גורם לנזק, לא כל שכן קרבה מקרית של שניה.
הסיכוי שתקבל דלקת פרקים מהחרדה המתמשכת גדול יותר מהסיכוי שפולס קצרצר של מכשיר נייד יצור רדיקל חופשי בגופך שיגרום למוטאציה ולהתפתחות של בעיה בריאותית.
צא מהסרט. כמו שלחבר שלך אין סרטן בכף היד, לך לא יהיה סרטן בכתף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל14/12/2009
שלום רב,
האם זה נכון שלא כדי לשים את הפלאפון בכיס הקדמי של המכנסיים מחשש שזה פוגע בפוריות של הגבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נכון, אבל זה רק חשש שטרם אומת.
רם דישון15/12/2009טלפון שאינו בשיחה מקרין חזק במשך שניה עד שתיים כל מספר דקות. לא ידועה לי ההשפעה של שידור כזה על פוריות הגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר יש עבודות מדעיות שפורסמו
ד``ר דני וולף16/12/2009המצביעות על פגיעה בפוריות, באיכות הזרע ובתנועתיות שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה של נורות פלורוסנטבעז14/12/2009
לפורום שלום,
רציתי לשאול לגבי נורות הסליל (פלורוסנט?), כתבתם שמומלץ להתרחק רק 30 ס"מ. מדוע? איזה סוג קרינה זה ומהו הנזק? האם חשיפה ארוכה למרחקים גדולים יותר גם מזיקה? האם אתם ממליצים לחזור לנורות הישנות - נורות הלהט?
תודה בעז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה של נורות פלואורסצנט
ד"ר זמיר שליט"א15/12/2009מ- 30 ס"מ בטוח מפני שדה מגנטי, הייתי מעלה את זה ל- 60 ס"מ למען הביטחון שלי.
נורות אלו גם פולטות קרינת על סגול UV, ולכך כדאי מרחק גדול יותר, נניח 2 מטר.
היות והאור שלהן מהבהב, יש אנשים שנוטים לאפילפסיה, ועלולים בהסתכלות ממושכת לכיוון המנורה, ללקות בהתקף אפילפטי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמל בגן פעוטותדניאל14/12/2009
שלום.
לאחרונה גיליתי שבגן של הילד שלי (שנה וחצי) יש ארון חשמל.
היום ביצעתי ממנו מדידה עם מכשיר Alphalab שהראה עשרות מיליגאוסים בקרבתו וסדר גודל של 10 ומעלה באיזור בו הפעוטות שוהים מספר שעות ביום. (אחורי הארון פונים אל הגן וחזיתו אל הרחוב)
הסבתי את תשומת לב הגננת לנושא והיא די משתפת פעולה בנושא. לדבריה, הוזמן ע"י העיריה חשמלאי מוסמך שבדק את כל האיזור ומצא שהוא תקין. הסברתי לה שחשמלאי לא מתעסק ולא מבין בנושאי קרינה ולכן אולי כדאי לפנות למישהו אחר (השאלה למי באמת ...)
בינתיים, הצעתי לה אם יש באפשרותה לתחום את החלק הפונה אל הגן עם לוחות אלומיניום וננסה למדוד שוב. מן הסתם אין בתקציבה לרכוש סגסוגות מתכת כדי לקבל הנחתה יעילה יותר של השדה המגנטי....
אשמח לשמוע הצעות נוספות לפתרון בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל התייחסות כלשהי ?
דניאל15/12/2009הנושא מאד מדאיג בהתחשב בנתונים.
מי אחראי על הנזק הנ"ל ? האם יש לפנות לחברת החשמל או שחבל על המאמצים ?
האם העיריה יכולה ואמורה לעשות משהו או שגם הם יתעלמו מהעניין ?
ובינתיים, האם לוח אלומיניום הוא מספק ? או שיש עוד פתרון נוסף שאינני יודע עליו ? אולי לצבוע לוח אלומיניום בצבע עופרת ? כל דבר שיכול להנחית עד כמה שאפשר את הקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לוחות ברזל עדיפים על לוחות
רם דישון15/12/2009אלומיניום. האלומיניום אינו מנחית שדה מגנטי, ברזל כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה. האם ידוע לכם
דניאל15/12/2009היכן ניתן לרכוש לוחות ברזל מתאימים ? האם לוח מתכת בצורת רשת או לוח מלא אטום ?
מחיפושים באינטרנט ראיתי שיש יריעות מתכת ממתכות שונות שניתן לפרוס אותם להגנה מפני שדה מגנטי אך אינני יודע היכן ניתן לרכוש פתרונות דומים בארץ.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תבדיל בין
רם דישון15/12/2009יריעות דקיקות המיועדות לחסום קרינה בתדרי סלולר ומיקרוגל לבין חסימה של שדה מגנטי בתדר הרשת. על מנת להנחית שדה בתדר הרשת יש להשתמש בלוחות פח (אפילו מגולבן) מלאים- לא רשת!
אני מציע להתיעץ עם מודד בעל ניסיון בתחום- ראה להלן תשובתו של עמיתי ד"ר זמיר שליטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארון חשמל
ד"ר זמיר שליט"א15/12/200910 מיליכאוס זה בלתי נסבל.
מודד קרינה שאני ממליץ עליו הוא לירן 0549755777, דבר איתו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמלזמני בשטח הבית שליאסנת14/12/2009
שלום רב,
לפני כחודשיים עברתי לגור בבית פרטי, בשטח שלי כ-5 מטרים מהסלון הקבלן שם עמוד חשמל מעץ עבור חשמל זמני לשכונה (אני גרה בהרחבה בבנייה). נראה ש"הזמני" מתארך ומתארך, רציתי לדעת האם יש סיכון כלשהו (אפילו קטן) בעמוד שכזה לפני שאני יוצאת "למלחמה" בנושא
תודה, אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמוד חשמל זמני-נתונים נוספים לשאלה
אסנת14/12/2009בדקתי העמוד מייצר 400 וואלט, תלת פזי. האם הוא מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מרחק של 5 מטר
רם דישון14/12/2009מעמוד כזה הוא בטוח לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)