מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבד למחשב נייחמתנה13/12/2009
האם מעבד של מחשב נייח פולט קרינה?
אם כן באיזה מרחק יש לשבת ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
60 ס"מ.
רם דישון13/12/2009לא ברור לי מה נקרא מעבד. המעבד הוא "ג'וק" גדול על הלוח של המחשב. אם את קוראת "מעבד" לקופסא של המחשב, אזי התשובה למעלה בתוקף.
בפועל מה שקורן הוא בעיקר ספק הכוח של המחשב. זו יחידה שנמצאת בתוך הקופסא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותיובל13/12/2009
שלום,
1)
אנו עורכים שיפוצים בביתינו. במסגרת השיפוצים, אנו הולכים לשים שפכטל בקומה העליונה (קומה 3). האם הימצאות של תינוק בקומה מתחת (קומה 2) במהלך הימים שבהם שמים שפכטל מהווה סכנה? מדובר בבית הולנדי טיפוסי (כל קומה היא יחסית קטנה).
2)
מאז שהתחלתי לקרוא את הפורום הזה אני שמה לב לדברים שלא הייתי מודעת אליהם לחלוטין ואני רוצה להפנות אליכם נושא שאני מתחבטת בו על מנת להבין אם איבדתי פרופורציות או שהעניין באמת חמור.
בעוד מספר ימים התינוקת שלנו (4 חודשים) מתחילה ללכת לפעוטון ל 3 ימים בשבוע. בחדר שבו שוהים הילדים ישנו מטבחון שבו נמצא גם מיקרוגל על מדף בגובה של כ 1.50.
הוסבר לי שהמיקרוגל אינו מופעל בתדירות גבוהה (מידי פעם לחימום בקבוק - לא יותר ממספר פעמים ביום).
האם יש סכנה לילדים השוהים בחדר? (גודל החדר כ 20 מטר מרובע). שולחן האוכל של הילדים בני השנה נמצא כמטר וחצי מהמיקרוגל אילו המיקרוגל היה נמוך, אך בפועל, בגלל גובהו של המיקרוגל, המרחק גדול יותר.
שאלתי את הצוות האם ניתן להוציא את המיקרוגל מהחדר אך הם אינם מוכנים. הם אפילו בדקו זאת עם ה GGD (ארגון הבריאות ההולנדי) וקיבלו מהם תשובה חד משמעית שאין סכנה בהמצאות מיקרוגל בחדר בו שוהים הילדים.
אני מודאגת מאוד ושוקלת לא להכניס את בתי לפעוטון. הייתי שמחה לשמוע את דעתכם בנושא היות וכרגע עומד על הפרק עזיבת מקום עבודתי לאור הנ"ל (הרשמה למקום אחר עלולה לקחת כ 6-7 חודשים).
תודה וסליחה על אורך השאלה,
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון13/12/20091. לא ברור מה הבעיה. מה יש בקומה התחתונה שעלול לסכן את התינוקת?
2. מדבריך יוצא שהמרחק מהשולחן למיקרוגל הוא 2 מטר לערך. במרחק כזה ובמתווה הפעלה כזה (מספר פעמים לדקות ספורות ביום) אינני רואה שום סיכון.
הסירי דאגה מליבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלות
יובל13/12/2009דאגתי נובעת מכך שהריח של השפכטל יגיע לקומה השנייה (מנסיון עבר). האם יש בשפכטל חומרים מסוכנים (במיוחד לתינוקות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אולי עמיתיי יודעים, כי
רם דישון13/12/2009לי אין מושג בנושא זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של רם דישון
ד"ר זמיר שליט"א13/12/2009מהריח של השפכטל אין סיכון, זה יכול להיות מתחמוצת הגופרית, בריכוז זניח ביותר, כך שמזה אין סיכון.
ממה שיש סיכון, זה מהאבק שעושה הצבעי שמשפשף את הקירות, וזה מסוכן לכם ולתינוק.
האבק נכנס בדרכי הנשימה, וחלקו מגיע לריאות שם אינו נמס, ויכול להישאר שנים, וליגרום קוצר נשימה, מחלות נשימה שונות, ואף סרטן ריאות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלות
יובל13/12/2009האם אתה מתכוון לאבק שנוצר בזמן העבודה (כלומר אם נבוא בסוף יום העבודה, האם זה בסדר?)
בנוסף, האם עבודה עם מסיכה (כפי שעשינו בעבר) מגינה על הנזקים שציינת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנזק העיקרי הוא להכניס לפעוטון לפני
ד``ר דני וולף13/12/2009גיל שנתיים. כל היתר בטל בשישים, לא מהווה בעיה בכלל. למען בריאות הילדה, ואם את דואגת לבריאות הילדה, עזבי את כל סוגיית הקרינה והוציאי את התינוקת מהפעוטון!!!!!!!
כל השאלות האחרות הן להשקטת המצפון, על הנזק הבריאותי הנגרם לתינוקת מתחת לגיל שנתיים, ובטח בגיל 4 חודשים שהולכת לפעוטון
בברכה
ד"ר דני וולף רופא ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלות
יובל14/12/2009תודה על תשובתך המפורטת באימייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב נייחדוב12/12/2009
מה הוא המרחק שמותר לישון ממחשב נייח(רגיל לא נייד!) שעובד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 60 ס"מ עד מטר מאלפסק יותר
ד``ר דני וולף12/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי על פסק במחשב
דוב12/12/2009זה מחשב רגיל שמחובר לחשמל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי אל-פסק
ד"ר זמיר שליט"א13/12/2009אז אין לך בעייה של שדה מגנטי חזק, אבל יש מחשבים נייחים שיצורים שדה מגנטי עד 15 מיליגאוס, לכן מתוך זהירות מונעת אנא שמרי מרחק כפי שיעץ ידידי המלומד רם, 60 ס"מ לפחות, ולא להצמיד רגל למחשב בשום אופן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבל שמוביל זרם למחשבדוב12/12/2009
אני קראתי אצלכם שאסור לישון ליד מחשב נייח דלוק וליד המסך שלו.
אז יש לי שני שאלות:.
1.אם כאשר אני מכבה את המסך של המחשב(לוחץ על הכפתור שעל המסך שמכבה אותו), מותר לישון ליד המסך גם אם המחשב עצמו דלוק?
2. האם מותר לישון כאשר המחשב עצמו דלוק אבל רחוק ממני, והכבל שמוביל את הזרם למחשב עובר מתחת למיטה שלי(גובה המיטה הוא כ30 ס"מ)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין, שהכבל עובר לאורך המיטה
דוב12/12/2009מאיפה שנמצאים הרגליים עד איפה שנמצא הראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן מסך שטוח 30 ס"מ מספיק כבל גם
ד``ר דני וולף12/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב ניידחסוי11/12/2009
שלום רב,
רציתי לדעת מהו המרחק המינימאלי מבסיס המחשב הנייד שבו אני צריך לשבת כדי להימנע מכל נזק שעלול להיגרם כתוצאה מקרינה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו כן
חסוי11/12/2009האם ייתכן שנגרם כבר נזק כלשהו מישיבה במרחק קטן מהמרחק המומלץ במשך תקופה בת כשנה וחצי? אם כן, מה היקפו של הנזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן
חסוי11/12/2009האם ייתכן שנגרם כבר נזק כלשהו מישיבה במרחק קטן מהמרחק המומלץ במשך תקופה בת כשנה וחצי? אם כן, מה היקפו של הנזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוף וראש 50 ס"מ , הידיים פחות בעיה
ד``ר דני וולף12/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורות שפועלות על זרם ישריובל11/12/2009
שלום רב,
התקנתי בחצר הבית נורות הפועלות על זרם ישר.
ידוע שסביב חוט עם זרם ישר אין קרינה אלקטרומגנטית מכיוון שהזרם אינו משתנה בזמן (יש שדה מגנטי ויש שדה חשמלי)
האם אני צודק או שישנה קרינה מהחוטים?
אם כן, איזו קרינה?
תודה,
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרם ישר אין בעיה. לא ברור לי ההתקן?
ד``ר דני וולף12/12/2009מתח נמוך 12 או 24 וולט לא אומר שזה זרם ישר.
והאם אתה ישן ליד המנורה או ליד הטרנספורמטור, או מה שמספק זרם למנורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עניתי לשאלה זו במייל פרטי.
רם דישון12/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפוןחסוי11/12/2009
האם מסוכן לישון במרחק של סנטימטרים בודדים מטלפון אלחוטי מוטען בלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כי הוא לא משדר, וגם רוב הזמן לא
ד``ר דני וולף12/12/2009נטען.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר דני וולף
חסוי12/12/2009תודה ד"ר
קראתי באחת השאלות שכבר נשאלו בפורום שאמרת שקרינה מטלפון DECT כן מקרינה,
ואני סבור כמעט לחלוטין שברשותנו טלפון DECT, אז למה אמרת שזה לא מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלפון DECI מקרין רק כשמדברים איתו!!
ד``ר דני וולף13/12/2009כשלא מדברים איתו, כלומר, בלילה, הוא לא מקרין. הטעינה גם כן מתבצעת עד שהמצבר טעון, ואז רוב הזמן הוא לא עובד ולא מקרין.
אז אם אתה מוכרח לישון ליד הטלפון, אין בעיית קרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש פתרון לבעיית קרינהרועי10/12/2009
שלום לכולם.
בביתי ממוקם לוח חשמל על קיר הגובל עם חדר שינה.
הזמנתי מודד מוסמך ועל סמך המדידות נתגלו על הקיר הבעייתי רמות גבוהות של קרינה מייננת .
באזור מיטתי המצב נורמטיבי .
המודד הציע להתקין יריעות של חומר מתכתי - כנראה עופרת כדי להגן עליי ובני משפחתי.
האם זה מקובל עליכם? האם המודד יכול להיות גם זה שנותן את הפתרון ולאחר מכן מודד שוב?
אודה על עזרתכם מראש .
דניאל - מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על איזו קרינה מדובר, אלקטרומגנטית א
ד``ר דני וולף11/12/2009או מייננת??????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקני קרינה למסכי lcdשי10/12/2009
שלום רב,
שתי שאלות:
- מהם תקני הקרינה המקובלים, אותם אפשר לחפש במפרטי המסכים, הנוגעים לקרינה הנפלטת מהמסך?
- האם רוב הקרינה הנפלטת ממסך מחשב/טלויזיה מסוג lcd נובעת מתצוגת המסך או משאר הלוחות והרכיבים האלקטרוניים המובנים בתוכו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרינה ממסכי LCD מזערית ממרחק חצי
ד``ר דני וולף10/12/2009מטר זניחה, ולמה צריך להתקרב יותר למסך גדול???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקוד השאלה
שי10/12/2009שאלתי עלתה עקב התלבתות האם לרכוש מסך מחשב lcd שהוא גם טלויזיה עם Tv tunel,רמקולים וכו.
גודל המסך הינו 23 אינץ', ובשימוש השותף אשתמש בו הרבה בתור מסך מחשב, כלומר שימוש ממרחק קרוב.
האם הקרינה הנפלטת ממסך lcd כזה, שהינו גם טלויזיה, היא גבוהה יותר ממסך מחשב רגיל ומצריכה מרחק ביטחון גדול יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפנה את השאלה לידידי המלומד המהנדס
ד``ר דני וולף10/12/2009רם דישון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אינני יודע, אבל בוא נחשוב בהגיון.
רם דישון10/12/2009מרחק הצפיה במסך 23" הוא כמטר אחד. אם תתקרב יותר, ישנה סכנה שתנקע את הצוואר כי תצטרך להניע אותו ימינה ושמאלה ללא הפוגה. זה נכון הן לגבי תוכן של מחשב והן לגבי תוכן של טלויזיה.
במרחק כזה אין שום סיכון. גם אם יש במערכת של טלויזיה מעגלים נוספים.
המעגלים הללו הם מעגלי עיבוד אות בהספק נמוך מאד, כך שקרינתם נמוכה מאד. הבעיה היחידה שאני רואה בסידור כזה היא שזו מערכת לאדם אחד בלבד, כי אי אפשר לראות בו זמנית גם מחשב וגם טלויזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שי10/12/2009תודה רבה על התגובה המהירה והעניינית.
במידה ושמים בצד את הנושא של הצוואר, ומתמקדים אך ורק בשאלת הקרינה, האם מרחק של 60 ס"מ מטלויזית lcd 23 מספיק (בהתחשב בכרטיסים,גודל מסך וכו) או שיש צורך במרחק של מטר?
יש להוסיף כי הספק מסך הטלויזיה הכולל הינו כ- 55 וואט.
שוב תודה,
שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שי10/12/2009תודה רבה על התגובה המהירה והעניינית.
במידה ושמים בצד את הנושא של הצוואר, ומתמקדים אך ורק בשאלת הקרינה, האם מרחק של 60 ס"מ מטלויזית lcd 23 מספיק (בהתחשב בכרטיסים,גודל מסך וכו) או שיש צורך במרחק של מטר?
יש להוסיף כי הספק מסך הטלויזיה הכולל הינו כ- 55 וואט.
שוב תודה,
שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראה תשובתו של ד"ר וולף למעלה-
רם דישון10/12/2009חצי מטר מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהגל10/12/2009
שלום וברכה,
אני כבן 24. הייתה תקופה במהלך הצבא כשהפלאפון היה בטעינה והיה לצד ראשי במהלך השינה. אולי יתכן וזה היה משך של כמה ימים בשבוע לאורך שנה. אני לא זוכר בדיוק כמה ימים זה היה.
האם יכול להיות כי נגרם לי כבר נזק? מה אני יכול לעשות בעניין, אני מאד מודאג.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק נגרם במשך שעות ושנים
ד``ר דני וולף10/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק דיבורגל09/12/2009
שלום,
מהו המרחק שצריך לשמור בעת שימוש בטלפון סלולרי? האם הכוונה למרחק רק מהאוזן או מכל הפנים? כלומר נניח אני מדבר בסלולרי כשהוא מולי ואז הוא קרוב יותר לאף לפה ולעיניים אבל רחוק יותר מהאוזן... האם גם זה מסוכן ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק של 10 -20 ס"מ מספיק כי
ד``ר דני וולף10/12/2009מדובר על מרחק ממנו הקרינה זניחה לחלוטין. ובצדק אתה אומר שלא מדובר רק על האוזן!! העין למשל רגישה יותר, שאר אברי הפנים גם כן רגישים מאוד, בלוטת התריס שנמצאת בצוואר רגישה מאוד, הצוואר בכלל עם כל הבלוטות שלו גם כן רגיש מאוד, בלוטת הרוק הוכח מדעית שרגישה מאוד לקרינה. כף היד לא רגישה, אבל אזור אשכי הגבר רגיש מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממסכי lcdשי09/12/2009
שלום רב,
שאלתי נוגעת לקרינה הנפלטת ממסכי lcd .
מעיוני בפורום, הבנתי כי ההמלצה הרובחת בנוגע לשימוש במסך מחשב מסוג lcd הינה שמירת מרחק של 60 ס"מ מהמסך.
האם ההתיחסות לצפיה בטלויזיה מסוג lcd הינה זהה להתיחסות למסך מחשב lcd?
על פי הבנתי, ההבדל הטכני העיקרי בין מסך מחשב למסך טלויזיה מסוג lcd הינו שבמסכי הטלויזה ישנה כמות גדולה יותר של כרטיסים ורכיבים אלקטרונים כגון "tv tuner", רמקולים וכדומה.
כמו כן, ההספק החשמלי הנצרח מטלויזיות lcd הינו גדול יותר.
האם קיימים הבדלים נוספים בין המסכים המשפעים על רמת הקרינה הנפלטת מהם ועל הסכנה שהם מהווים?
האם יש לשמור מרחק גדול יותר מטלויזיות מסוג lcd או שצפיה ממרחק של כ- 60 ס"מ מספקת גם במקרה זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הבדל בין המסכים.
רם דישון10/12/2009אכן בטלויזיה ישנם מעגלים נוספים, אך אין להם השפעה על הקרינה. מרחק של 60 ס"מ מספק, ואינני רואה סיבה להתקרב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהגל09/12/2009
שלום רב,
כיצד אני יכול לדעת אם נגרם לי נזק כלשהו כתוצאה מקרינה של טלפון סלולרי?האם יש אפשרות לבדוק דבר כזה? מה עלי לעשות ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אפשרות לבדוק נזקים עד שהם קורים
ד``ר דני וולף10/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודםאבירם09/12/2009
שלום,
האם מודם פולט קרינה?
שאלה נוספת להבהרה, מודם זה בעצם בלי האנטנות נכון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודם חוטי קרינה אפס
ד``ר דני וולף09/12/2009מודם אלחוטי קרינה מינימאלית ממרחק 30 ס"מ בטוח.
מודם סלולרי בעייתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב נייחמתנה09/12/2009
האם יש קרינה ממחשב נייח? מאיזה חלק- מהמעבד או מהמסך?
האם ישיבה ליד שני מעבדים היא מסוכנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממחשב נייח מרחק 60 ס"מ זניח
ד``ר דני וולף09/12/2009מסך שטוח כמעט לא מקרין, אל פסק מקרין חזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשב נייח
מתנה09/12/2009האם המעבד פולט קרינה?
אם כן באיזה מרחק יש לשבת ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)