מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיסהמאיה23/11/2009
האם ידוע לכם מה כמות הקרינה שאדם סופג בטיסה מקצה אחד של קנדה לקצה השני?
הכוונה ממונטריאול לקלגרי (טיסה של 6 שעות בערך).
אם מישראל לקנדה טיסה של 16 שעות שווה ל4 צילומי חזה האם טיסה ממונריאול לקלגרי שווה שליש מזה?
שאלה נוספת,
האם ידוע לכם מה המקומות הכי טובים במטוס מבחינת קרינה? ז"א במושבים הקדמיים או האחוריים?
תודה מראש
שיהיה יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות נפוצות. חצי צילום לשעת טיסה
ד``ר דני וולף24/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמונה מחלון החצר שלי, המרחק הוא ..ארז23/11/2009
המרחק הוא כ-50 צעדים, משהו כמו 30 מטר כנראה
איזה סוג שנאי זה והאם יש סיבה לדאגה ?
בצידו השני של העמוד יש בית במרחק 12 צעדים כ- 7 מטר.
תודה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמונה לא עלתה, מעביר שוב
ארז23/11/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין כל סיכון במרחק כזה.
רם דישון23/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי אנטנה סלולרית מול ביתי על גגבני22/11/2009
בניין. בדקתי את הקרינה עם בודק מוסמך והוא אמר לי שבחדר שינה שלי יש קרינה הכי גבוהה שזה 3.04% מהסף הבריאותי של המשרד לאיכות הסביבה שזה21.5 w/cm2 במספרים. שאלתי האם זה בעייתי או שזה בסדר? יש לי חלון גדול וקיר לאותו כיוון האם יש איזה פיתרון להוריד את הקרינה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון22/11/20091. יש בעיה עם היחידות. נא רשום במילים. מה שכתוב (שאני מצליח לקרוא) הוא 21.5 וואט לסמ"ר. זה לא הגיוני.
2. אם כבר, מה שחשוב הוא הסף הסביבתי, וכאן אנחנו כבר ב- 30%.
3. מה שמעל 1 מיקרוואט לסמ"ר (2% מהסף הסביבתי) לא מוצא חן בעיני.
4. יש שתי אפשרויות: רדיד מתכתי שקוף על החלון, או רשת מתכתית נגד יתושים. יש מספר חברות שעוסקות בכך.
5. אם אתה בני מההודעה על אוזנית האויר- נא צור אתי קשר במייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כמין אות u לפני ה-w שזה
בני22/11/2009יוצא כך- uw/cm2 21.5 אם זה עוזר? 2 אם אני ממגן את החלון, האם זה מספיק? 3 לא ביררתי לגבי אוזניות .תדה מראש בני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, זה מה שחשבתי. ה-U הוא קיצור של
רם דישון22/11/2009מיקרו. האות m היוונית דומה ל-u.
הקרינה חזקה מדי לטעמי. פי 20 ממה שהייתי מוכן לקבל.
מיגון החלון אמור להוריד את הקרינה לערך סביר.
אני מציע שתפנה לד"ר סטיליאן גלברג מהמשרד להגנת הסביבה, ותשאל אותו אם לדעתו זה סביר. תעמוד על כך שהוא ידרוש מהחברה הסלולרית לסובב את האנטנה כך שאצלך בבית יהיה סביב 1 מיקרוואט לסמ"ר. תן לו את כל הפרטים כמו כתובת, מספר האתר הסלולרי (תמצא באתר של המשרד), מרחק מדויק מהאנטנה, קומה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בני22/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר שבורנחשון21/11/2009
שלום רב,
ברשותי ראוטר שנפל והאנטנה נשברה כך שהיא עדיין מחוברת לראוטר. אבל רואים את ה "תייל".
האם יש בכך (ניסיתי לחבר ע"י הדבקה פשוטה) איזשהוא סוג של הגברת קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון21/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיריים חשמליותגל21/11/2009
שלום,
1. האם יש בעיית קרינה מכיריים חשמליות ?
2. כמו כן, לגבי כיריים חשמליות עם אינדוקציה, האם זה יוצר בעיית קרינה בגלל השדה המגנטי שהם יוצרים ?
תודה מראש על התשובה ותודה על ניהול של פורום מועיל זה !
גל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, רק אם הייתה ישן 60 ס"מ לידם
ד``ר דני וולף21/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזניח?
גל23/11/2009ואם אני ער ועומד לידם הרבה זמן בזמן הבישול גם אין בעיה ?
בכל מקרה אני מבין שאין קרינה גם מכיריים בשיטת אינדוקציה או שזה ממש זניח, נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ניתן להשיג אוזניות אווירמירב20/11/2009
האמת זה לא פעם ראשונה שאני שומעת על האוזניות האלה שמונעות קרינה פשוט אני לא בצלחתי למצוא אותם בחנויות האם מישהוא יודע איפה ניתן להשיג וגם אודה לכם על הסבר למה הם מונעות קרינה - זה מאוד חשוב לי היות שאני חושבת שכאבי הראש של בעלי (איש קבע בצבא ) נובעות משימוש רב בסלולר .
תודה מראש על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה הסבר על ההבדל באיכות ?
סוזי20/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבדל באיכות בין מה למה?
רם דישון20/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראי שאלה 4 בשאלות נפוצות.
רם דישון20/11/2009אם אכן תרכשו אוזניות אלו, וכאבי הראש יחלפו- אשמח אם תיצרו אתי קשר במייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן ניתן...
ד"ר זמיר שליט"א26/11/2009אנא צלצלי ישירות ליצרן האוזניות 0649-755-777.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזניות אוויר
מוטי26/11/2009אני קניתי אותם בפנייה דרך האתר ולפי מה שהבנתי אוזניות האוויר צפויות להיות בקרוב בחנויות ובתי מרקחת.
אוזניות אוויר מונעות קרינה ע"י העברת הצליל בתווך של אוויר בעקרון הדומה לסטטוסקופ של רופא - רעיון פשוט אבל חכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה באשכיםדוב18/11/2009
אם עשיתי צילום רנטגן והקרינה פגעה לי באשכים כי לא לבשתי מגן קרינה כראוי, האם נפגעו רק תאי הזרע הקיימים ברגע זה באשכים או שגם תאי הזרע שיווצרו בעתיד(ומהם יווצרו ילדי) גם היו יכולים איכשהו להיפגע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה באשכים
ד"ר זמיר שליט"א18/11/2009ניפגעו תאים שנמצאים בתהליך להפוך לתאי זרע. בהבשלתם יש להם לעבור שתי חלוקות, ובהן רגיש ה- DNA במיוחד לפגיעה, כי הוא מתחלק, וגדיליו ניפרדים במקומות שמתקדמים כל הזמן, וניסגרים מחדש לדו גדילי.
השורה האחרונה, תחכה לפחות שבועיים, והייתי מציע אפילו חודש, עד שתרצה לעשות לך יורש.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן לדעת שיש קליטה טובהדוב18/11/2009
והפלאפון לא מתאמץ יתר על המידה?
האם כאשר הפלאפון מראה על קליטה מלאה(כל ארבעת הקווים הקטנים ליד האנטה דולקים) , זה מספיק בשביל לדעת שהקליטה היא טובה ואין התאמצות של הפלאפון להתחבר(מה שמעלה את הקרינה שלו)?
יש לי דגם נוקיה 2630, אם זה קשור לעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההוריה הזו היא גסה מאד.
רם דישון18/11/2009כללית, המשתמש לא יכול לדעת מהו טיב הקליטה. ברור שאם כל הקוים נראים, הקליטה טובה יותר מאשר אם רק חלקם נראים. כמה- זו כבר שאלה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוט חתוךשי18/11/2009
שלום
האם כבל של מקלדת או כל כבל אחר חתוך או שרוט, פולט קרינה יותר גבוהה מכבל שהוא לא שרוט או חתוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אתה שואל מאה שאלות במשפט אחד
רם דישון18/11/2009כבל של מקלדת כמעט ולא קורן, גם כשהוא קרוע. כשהוא שלם הוא אינו קורן כלל.
כבל שרוט- איזו שריטה? בבידוד? בסיכוך?
קרוע- איך? כבל אחר- איזה? של מתח רשת? של הספק מיקרוגל?
לכל אפשרות יש תשובה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שי19/11/2009שאלתי הספציפית האם יש סיכון לקרינה : יש לי מקלדת בעבודה שהחוט בה משופשף ושרוט האם יש צורך להחליף את המקלדת האם זה מסוכן מבחינת קרינה
הסתכלתי על הרבה מכשירים בעבודה וגם בבית ובכל מקום אחר שבהם הכבל שמחובר למוצר החשמלי שרוט ומשופשף לדוגמא : עכבר ,מקלדת ,טלויזיה וכדומה ,שלא כל החוטים נראים חדשים ויפים אלא שרוטים ומשופשפים אז מה עושים צריך כל הזמן לדאוג שלא יישרט הכבל או להחליף אותו
אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כעת צמצמת את הבעיה,
רם דישון19/11/2009ובכל זאת אחלק אותה לשניים:
1. כבל של אביזרי מחשב כמו עכבר, מקלדת וכו'. הכבל מעביר נתונים בלבד, דהיינו זרמים חלשים מאד, וכל עוד הכבל מתפקד אין בו שום סיכון. ברגע שהמוליכים הפנימיים יפגעו- הכבל יפסיק לתפקד ויהיה צורך להחליפו, אבל עדיין אין בו כל סיכון.
2. כבל רשת (או כבל מתח) המחובר לשקע חשמל בקיר. כאן אם הכבל משופשף או פגום יש להחליפו מיידית, אבל לא בגלל בעית קרינה אלא בגלל סכנת התחשמלות. כבל כזה חייב להיות ללא פגם, ואסור שהמוליכים הפנימיים שלו יהיו גלויים לעין. שוב, אין בו כל סיכון של קרינה או שדה מגנטי.
3. אם המסך שלך הוא מהסוג הישן (שפופרת עם גב עמוק וכבד), ישנו כבל מהמחשב למסך שהוא עבה יותר מהכבל השני, הדק יותר. כבל עבה זה מביא מתח רשת למסך, ודינו כדין כבל חשמל, דהיינו הוא חייב להיות תקין לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות הקרינהיוסי18/11/2009
1. במשך כ-10 שנים, מידי יום, למשך שעות רבות, נהגתי לשאת את מכשיר הפלאפון בכיס המכנסיים הקדמי (בזמנו לא כ"כ היתה מודעות לאמיתות הקרינה ממכשירי סלולר). כיצד אני יכול לבדוק אם הגוף שלי לא נפגע מהקרינה? איזה בדיקות קיימות?
2. האם שינה בצמוד לשקע חשמל מסוכנת?
3. מאיזה מרחק אין בכלל קרינה ממכשירי פלאפון?
4. האם מכשירי פלאפון פולטים קרינה גם כשהם מכובים לגמרי (לא במצב המתנה, אלא מכובים לגמרי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על השאלה הראשונה יענו עמיתי
רם דישון18/11/20092. לא.
3. ממרחק מטר הקרינה חלשה ולא מסוכנת.
4. לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום מזון במיקרוגל, ללא מכסהיוסי18/11/2009
האם חימום מזון במיקרוגל, כשהמזון נמצא בקופסה ללא מכסה, גורם לסרטן (בגלל שהמזון סופג ישירות קרינה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה ממיקרוגל אינה נספגת
רם דישון18/11/2009אלא מחממת בלבד. ברגע שהמיקרוגל נכבה, אין שום קרינה שיורית, לכן אין כל סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בספינת טיליםמשה18/11/2009
לפי כל מה שקראתי בפורום-ספינת הטילים "מלאה" בקרינה ?
האם זה נכון וכיצד יכול החייל המשרת עליה להגן על עצמו ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לענות על שאלה זו
רם דישון18/11/2009מבלי להכיר היטב את מבנה הספינה ומערכותיה.
הדרך הטובה ביותר היא למדוד בכל הספינה, ולהחליט על פי התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מחומרי בניהחגית18/11/2009
בוקר טוב
ראיתי את הזהרתכם לגבי בלוק פומיס ושמעתי שיש גם בעית קרינה מגרניט פורצלן.
רציתי לשאול אם יש בעיה כזאת גם עם אבני חיפוי טבעיות לקירות פנימיים בבית כגול אבני חול או ציפחה בעובי של 1.5 ס"מ בלבד שאותם מדביקים על קיר פנימי בבית לדוקורציה.
תודה רבה ויום טוב
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם שאלתי שאלה טיפשית?
חגית19/11/2009אני רואה שכבר ענו לשאלות ששאלו אחרים אחרי ועל השאלה שלי עדעען אין מענה.
האם השאלה שלי לא במקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - המשך
חגית19/11/2009מה לגבי חיפוי קירות באבני חול, גיר או סיליקה?
האם יש מהם קרינה או שיש בעיה עם נשימה של חלקיקים מאבני סיליקה וגיר?
תודה רבה
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקרמיקה לא תגרום בעיה רצינית
ד``ר דני וולף19/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- wiiמאיה18/11/2009
שלום ,
יש ברשותינו קונסולת משחקים של wii.
תוך כדי קריאה באתר שלכם עלתה בי תהיה לגבי קרינה אפשרית הנפלטת מהקונסולה?
האם השלט/ים מקרינים? הנונצ'וק? המחשב עצמו?
ילדיי מבקשים לשחק בו ואני מאוד מוטרדת.
תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהוא יכול לענות על זה? תודה
מאיה19/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהwii
ד"ר זמיר שליט"א19/11/2009אני לא מכיר את המכשיר, לכן אנא תארי מה גודלו, על מה הוא פועל, האם על זרם חשמל משקע, או מבטריות, אם יש לו מסך כמו טלויזיה, וכיוב'.
במקרה הצורך, אפשר למדוד את הקרינה ממנו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה אשמח לתגובה
שי19/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלחתי תשובה- ראה בשאלה הרלוונטית.
רם דישון19/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון סלולרמאיה18/11/2009
שלום רב,
קיבלתי לאחרונה סלולרי של nokia דגם 3120C.
בעלון מידע שצורף מצויין כי הsar הגבוה שנמדד הוא .98 W/KG.
אני מבינה שזה נמוך מרמת הקרינה המותרת שנקבעה בזמנו אבל זה לא ממש מנחם.
האם הטלפון נחשב לבטיחות? האם יצא לכם למדוד את עוצמת הקרינה שלו בפועל ?
האם דיבור ברכב בדיבורית קבועה היא בטוחה מבחינת חשיפה לקרינה לנוסעים ברכב, כולל הנהג וילדים שיושבים במושב האחורי ?
קיבלתי עם המכשיר גם אוזניה (נראית לי די פשוטה) . האם בשימוש עם האוזניה ישנה משום הפחתה של הקרינה. הרי יש הלך רוח שאוזניה מהווהמעין אנטנה ישירה למוח.
תודה מראש על המענה,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טלפון סלולרי
רם דישון18/11/20091. האם שמך שרון או יפעת?
2. כל הטלפונים הניידים דומים. ההבדלים ביניהם מזעריים. מדד ה- SAR איננו מדעי לטעמנו.
3. בקשר לאוזניה- ראי בשאלות נפוצות.
4. דיבורית קבועה ברכב הנה הפתרון הטוב ביותר לבעיה. הקרינה ליושבים ברכב היא מזערית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיה18/11/2009תודה על המענה המהיר .
שמי יפעת פשוט שלחתי זאת ממחשב של חברה ששמה שרון.
דבר נוסף - מהי הקרינה שיש לנהג בזמן שיחה בדיבורית קבועה?
תודה,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיה18/11/2009תודה על המענה המהיר .
שמי יפעת פשוט שלחתי זאת ממחשב של חברה ששמה שרון.
דבר נוסף - מהי הקרינה שיש לנהג בזמן שיחה בדיבורית קבועה?
תודה,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשה לדעת,
רם דישון18/11/2009כי זה תלוי בהרבה גורמים (שיטת החיבור של הטלפון לדיבורית- השראית או חוטית, האם הטלפון משדר גם או רק הדיבורית משדרת ועוד).
יחד עם זאת, רוב הקרינה מכוונת לאנטנה החיצונית ומיעוטה, אם בכלל, מוקרן לחלל הרכב. מאחר ובכל מקרה המכשיר אינו צמוד לראש הנהג, הקרינה נמוכה מאד יחסית לשיחה ללא דיבורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזניות האויר לא מעבירות קרינה
בני19/11/2009אני פשוט קראתי את מה שכתבת ואני חייב להגיד לך שאני נתקלתי לא מזמן באוזניות לסלולרי עם צינוריות אוויר שקופות, אשתי היא רגישה לקרינה ואפילו אוזניות רגילות לא עזרו לה אבל מאז שהיא משתמשת באוזניות האוויר האלו פסקו לה כאבי הראש.
שלום בני,
רם דישון19/11/2009ההודעה שהשארת חשובה לנו מאד. אנו יודעים שהאוזניות האקוסטיות (אלו עם צינור האויר השקוף) מקטינות את ההסתברות לתחלואה, אבל ממה שכתבת אנו מבינים שהן מונעות גם את התסמינים היותר קלים כמו כאבי ראש הנובעים משימוש בסלולרי (אצל אנשים רגישים).
אשמח אם תיצור אתי קשר במייל לפי הכתובת בראש העמוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)