מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מחדר שנאים -הדר24/11/2021
פינוי בינוי הריסה של 3 בניינים קניתי דירה בקומה ראשומה. בתוכניות החניה ראיתי חדר שנאים שאינו בבניין שלי אבל ממוקם בבניין הסמוך אלי מתחת לקרקע בקומה -1 . בין הבניינים יש מרחק של 6 מטר והחדר שנאים בחניון. האם מרחק של בערך 10 מטרים לא צמוד ולא מתחת לדירתי מסוכן לי . יש לי רגישות לסרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לענות. מצד אחד מרחק של 10 מטרים נחשב תקין, אבל מאידך ישנה רגישות לסרטן.
רם דישון29/11/2021נסי ליצור קשר בםרטי עם ד״ר דני וולף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5 עבר בשער בידוק בכניסה לבית חוליםילנה23/11/2021
שלום. הילד שלי עבר בשער בידוק בכניסה לבית חולים. לא הספקתי לעצור אותו. האם זה מסוכן? קראתי שיש קרינה וזה מאוד מדאיג אותי. .. תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שום דבר. אין שום סיכון בכך.
רם דישון23/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשיר שיקוף ברכבתארז19/11/2021
היי, העברתי את התיק שלי במכשיר השיקוף ברכבת והתיק נשאר על המסוע (ולא התגלץ'). שלחתי יד בזריזות פנימה כדי לקחת אותו (לא לתוך חוצצי העופרת כמובן). האם עליי לחשוש מפני קרינה מסוכנת או שמדובר כנראה בקרינה ברמה זניחה? די מטריד אותי העניין.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה כאילו עברת צילום רנטגן בכף היד. זניח.
רם דישון19/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המרחק המותר מעמוד אנטנה שבתמונהאבי18/11/2021
היי מה המרחק המותר מעמוד אנטנה שבתמונה הבית שלי במרחק 15 מטר האם זה מספיק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה מהעמוד חשמל
אופיר18/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מעל 7 מטרים.
רם דישון19/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר שנאים במרחק 20 מטר מהביתאופיר לוי18/11/2021
שלום ליד הבית שלי יש חדר שנאים במרחק של 20 מטר האם זה במרחק מספיק בטיחותי ?
מניסיוני המרחק בטיחותי.
רם דישון18/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מהרחק המותר מחדר שנאי כזה ?
אופיר18/11/2021תודה
מה המרחק המותר מחדר שנאים כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מעל 10 מטרים.
רם דישון19/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזגן עם צמר סלעיםחגי14/11/2021
שלום וברכה,
לפני כארבעה חודשים עברנו לדירה חדשה. מתברר שבחדר הילדים היה מזגן קיר ישן ובו צמר סלעים (המזגן לא פעיל). הילדים בגילאי 3-1 וישנים בסמיכות רבה למזגן. רק לאחרונה שמנו לב שיש שם מזגן (הוא ממוקם מאוד נמוך). רצינו לדעת עד כמה זה מסוכן ומה עלינו לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מסוכן כלל, בתנאי שצמר הסלעים ארוז בתוך שקיות פלסטיות.
רם דישון15/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא לא היה ארוז בשקיות פלסטיות
חגי15/11/2021שלום וברכה,
תודה רבה על המענה המהיר.
הוא לא היה ארוז בשקיות פלסטיות.
מצ"ב תמונה של המזגן עם צמר הסלעים.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא הצלחתי ללמוד דבר מהצילום, אבל אם צמר הסלעים בתפזורת- זה אינו תקין.
רם דישון16/11/2021אינני יודע אם מסוכן (זה אינו אזבסט), אבל רצוי לעטוף אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממיקרוגל שאלהאנה14/11/2021
מה המרחק שיש לשמור כשמפעילים מיקרוגל? אני משתמשת במיקרוגל רצוף במשך 6 דקות כל יום עם דלת ארון סגורה כשאני מבצעת סטריליזציה לתינוק במכשיר למיקרו. האם יש סכנה ברגע שאני יוצאת מהמטבח? מרגישה כאבי ראש וסחרחורות לאחרונה. תודה
במרחק מטר הקרינה זניחה, בתנאי
רם דישון15/11/2021שיש מים (או מזון לח אחר) בתוך המיקרו. אם אין במיקרו תוכן רטוב, הקרינה תהיה חזקה יותר. לדעתי מחוץ למטבח הקרינה זניחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו חשמל בישוב ליד הבית מעל גן משחקיםעופר13/11/2021
שלום
רצ"ב תמונה
איזה קו מתח זה ומה המרחק המומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קו חשמל ביישוב שלי
עופר13/11/2021הכוונה לו עם העמוד חשמל ולא הקרוב יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי 80 מטר הוא מרחק סביר.
רם דישון13/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקו מתח גבוה וקרינה
עופר13/11/2021אז מדוע זה מעל גן משחקים? יש שם ילדים כל יום ומבוגרים שמשחקים כדורת. אני גרתי 20 שנה בגרמניה שם לא ניתקלתי. אין כאן מדידות?
שאלות טובות ללא תשובות. בארץ לאיש לא אכפת.
רם דישון15/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכונית חשמליתאיציק לוי11/11/2021
שלום רב,
מה ידוע היום על רמות קרינה מרכב חשמלי ?
הבנתי כי הסוללה פולטת קרינה גבוהה ?
הבנתי גם שכיום אין תקן בנושא.
האם לדעתכם מסוכן להשתמש במכונית כזאת ? במיוחד אם ילדים נמצאים בתוכה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הסוללה פולטת קרינה אלא הממיר, שנמצא קרוב למושבים האחוריים.
רם דישון13/11/2021יש מידע רב הן באתר המשרד להגנת הסביבה והן באתר norad4u בנושא זה. לעניות דעתי אם מדובר על שהית ילדים
של שעה פעמיים ביום לא אמורה להיות בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שעות ברצף בטלפון זה יותר מדיעופר10/11/2021
שלום.
אני כבר כמה שנים עם סמסונג A5
כמה שעות ביום רצוף זה יותר מדי? חובב פייסבוק מושבע ומקרב את המכשיר לפנים כי כבר בן 51 וקשה לקרוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה כללית מאד. אינני יודע.
רם דישון13/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המרחק מי הבית שלי לאנטנה הו פחות מי 100 מטר והאנטנה הוקמה יחסית חדש יש כאן רמת סיכון מאוד גדולה שכול השכונה בפחדפהמי בשארה09/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

לא ניתן לענות ללא מדידה.
רם דישון09/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו חשמל מתח גבוה והאם מהווה בעיה בחשיפה קצרהעופר08/11/2021
בחניון לב נמפרץ הייתי כמה דקות ליד המעקה ולא שמתי לב שעובר ממש מטרים ספורים קו מתח גבוה
האם מהווה בעיה בחשיפה של מספר דקות? ניראה לינשזה קו מטח שצריך להתרחק לפחות 35 מטרים כי הוא ניראה רציני. אבל שוב הייתי מספר דקות והוא היה מטרים ספורים באותו מפלס גובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אדע שלא עברתי את הרמה של חשיפה
עופר08/11/2021מרגיש כעט קצת חום בגולגולת אבל אולי זה פסיכולוגי. אני מבין שחשיפה מקראית צריכה להיות פחות מ 1000 מיליגאוס איך אדע שלא עברתי את הרמה של החשיפה ואולי התטגן לי משהו בראש?
אין סיכון או נזק מאירוע חד פעמי קצר.
רם דישון09/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו מרחק הביטחון מ XBOXליטל08/11/2021
שלום,
רציתי לשאול מהו מרחק הביטחון מבחינת קרינה מ XBOX שמחובר לטלוויזיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק בטיחות של חצי מטר מהאקסבוקס
רם דישון08/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהXbox מרחק ביטחון מעל 1/2 מטר
ליטל08/11/2021אם שומרים מרחק מעל 1/2 מטר מה Xbox
זה בסדר שזה נמצא בחדר שינה של הילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, זה בסדר שזה נמצא בחדר שינה של הילד
רם דישון09/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מכבל תלת פאזי שמגיע ממונה החשמל ועובר בקירחוה07/11/2021
1. כמה קרינה יש מכבל תלת פאזי שמגיע ממונה החשמל (הנמצא 2 קומות מתחת לדירה בארון מונים של הבניין ) ועובר בקיר חדר שנה ומתחבר רחוק יותר בדירה לכל הכבלים בארון החשמל. 2. מה מרחק בטוח לישון מקיר זה?
3 .האם הכבל הראשי הזה של הדירה מקרין גם כשרוב המכשירים בבית לא פועלים?
4. גם כבלי התקשורת הראשיים של הדירה עוברים בקיר זה האם יש מהם קרינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לענות ללא יכולת מדידה
רם דישון08/11/20211-3. לא ניתן לענות ללא מדידה. אני ממליץ לרכוש מכשיר ביתי ולמדוד לבד.
4. לא. אין קרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית במכולה במושב מה החסרונותרננה06/11/2021
שלום רב,מה החסרונות של בית במכולה
השאלה כללית מדי לגבי חסרונות לבית במכולה
רם דישון08/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)