מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שנאי קרוב לחדר ילדים והאם מסוכןלין25/09/2021
היי, מעוניינים לעבור דירה, גרים בארה״ב, יש ארבע(!) שנאים ממש קרובים לדירה, אצרף תמונה. הדירה זו הדירה בקומה הראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רק מדידה תאפשר תשובה ענינית. זאת
רם דישון25/09/2021ובארה״ב הזרמים גבוהים מאשר בישראל ויש סיכוי שהקרינה חזקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ליד מדפסת שמשדרת WI-FIעידן23/09/2021
האם זה מסוכן לישון חצי מטר ליד מדפסת שמשדרת WI-FI ?
האם רצוי לכבות אותה בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, מומלץ לכבות אותה בלילה.
רם דישון24/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזורים עם קרינה במשרדחנה23/09/2021
היי,
תודה על התייחסותך. נמדדו במשרדי אזורים בהם הקרינה הגיעה עד 10 מיליגאוס והישיבה באזורים אלה היא לא רציפה אך לעיתים יכולה להגיע ל6 שעות ביום. האם זה תקני ? נאמר לנו שהתקן המותר הוא עד 10 מיליגאוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקן הוא 2 מיליגאוס לחשיפה רציפה או 4 מיליגאוס בממוצע יומי.
רם דישון23/09/2021תלוי בכמה זמן נמדדו 10 מיליגאוס. אם קצר (נניח שעה ביום)- אין בעיה. אם יותר- יש לחשב ממוצע יומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בשולחן במשרדחנה22/09/2021
שלום,
במקום שולחני נמדדה קרינה 1.6 מיליגאוס. יש לי אפשרות לעבור מקום שבו הקרינה היא 0.8 מיליגאוס האם ההבדלים משמעותים ושווים את המעבר או שזניח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זניח, אבל אם המעבר אינו בעייתי- ברור שעדיף.
רם דישון22/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופסה על הגג לאחר התקנת תשתית סיבים אופטייםאורנה19/09/2021
בבניין בו אני מתגוררת הותקנה תשתית סיבים לאינטרנט מהיר. בכניסה הותקן ארון ועל הגג-מעל התקרה של המטבח בדירה בה אני מתגוררת-הותקנה קופסה אפורה .
ראיתי את הקופסה רק לאחר שהמתקינים עזבו.
טכנאי שטיפל בארון התשתית בכניסה אמר לי שבקופסה שעל הגג יש קרינה כמו של אנטנה של יס.
אני חרדה.איני יודעת מה לעשות.
כל נסיונותי לברר את העניין עם החברה המתקינה עלו בתהו.
מאוד מבקשת את חוות דעתכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון מקופסה כזו, כנ״ל אנטנה של יס.
רם דישון20/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 אנטנות סלולאריות במרחק 500 מטרקרינה18/09/2021
אנו מעוניינים לקנות שטח ולבנות בית ויש 3 אנטנות סלולאריות שרואים אותם מהשטח. המרחק בערך 500 מטר. האם זה מסוכן? ראיתי שניתן להשאיל מכשיר כדי לבדוק. כיצד ניתן לשהאיל?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. חפשי ברשת אנווירווסנס. הם משאילים מד קרינה. 2. אינני בטוח
רם דישון18/09/2021שמדידה תהיה יעילה במקרה זה. זאת כי המדידה תהיה בגובה פני הקרקע ומה שחשוב הוא גם מדידה בגובה של קומות גבוהות יותר.
הדרך היחידה היא להעריך את הקרינה הצפויה. לשם כך אני צריך את נתוני 3 האנטנות ומפה של השטח. את הנתונים ניתן לקבל מהמשרד להגנת הסביבה.
אם המרחק הוא אכן 500 מטר- קרוב לוודאי שאין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שהמרחק האווירי הוא עד 100 מטר
קרינה18/09/2021מצב החומר שאמרת. אשמח לדעת את חוות הדעת שלך. נראה לי שהמרחק האווירי הוא עד 100 מטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה לשלוח מייל ואשלח לך את הכל
קרינה18/09/2021יש פה בעיה לצרף מספר קבצים. אשמח אם תוכל לשלוח לי איימל ואשלח לך את הכל. תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האי מייל שלי מופיע כאן. לא ניתן לרשום אותו כאן.
רם דישון20/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה תורן 2 אנטנות והאם יש אישור מקצוענטלי16/09/2021
גרים פה שנה עם שני ילדים קטנים ואני בהריון לא מזמנו ראינו שיש 2 אנטנות לידינו אווירית אולי 50 מטר, רואים מהחלונות, צילמתי, קומה 7, יש אישר מקצוע בבש שאפשר להזמין לבדוק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ לרכוש מכשיר מדידה ביתי ולמדוד לבד.
רם דישון17/09/2021אם תעשי כך- חזרי אלי (או אל המוכר) עם התוצאות להמלצות נוספות, אם תידרשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מקרינה בעת שימוש בוואטסאפ ווב במחשבטלי14/09/2021
שלום, אודה על תשובה אם הנייד פתוח (עם Wi fi או נדידת נתונים) ומחובר כ-Whatsapp web אבל הוא במרחק ממני (נניח על שולחן מרוחק יותר), האם אין חשש מקרינה? מה המרחק האידיאלי? תודה רבה!
יש קרינה. מרחק מינימלי מטר אחד
רם דישון14/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופסה על הגג לאחר התקנת תשתית סיבים אופטייםאורנה14/09/2021
מעל תקרת המטבח בדירתי הותקנה קופסה של חברת פרטנר לאחר שהותקנה תשתית סיבים אופטיים וארון בכניסה לחדר המדרגות.
שאלתי טכנאי שהתקין היום חיבור לאחת הדירות בכניסה
אם בקופסה על גג יש קרינה והוא ענה שבחיוב .
אני חרדה מכך.
אודה לתגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נא צלמי את הקופסה על הגג.
רם דישון14/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוורר נייד לעגלת תינוק פולט קרינהמיטל13/09/2021
שלום
האם מאוורר נייד על סוללות ששמים על עגלת תינוק יכול להוציא קרינה ?
האם מסוכן לתינוק ?
המאוורר על סוללות בלבד
קרינה זניחה שבזניחים. לדעתי אין שום סכנה לתינוק, אבל אל תצמידי את המאורר אל התינוק.
רם דישון14/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המרחק הרצוי בין תינוק למאוורר נייד
מיטל14/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המרחק הרצוי הוא 20 ס״מ
רם דישון14/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רם - תודה על תשובתך בנושא קרינה ממטען אחלוטי, אך שים לב שדילגת על השאלה הראשונה שלימשה13/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

עניתי גם עניתי. המשפט הראשון שלי עונה על שאלתך הראשונה.
רם דישון14/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לתרגום קרינה סלולרית מאנטנהאבישג12/09/2021
שלום. שכרתי דירה ליד מבנה עם אנטנת תורן של סלקום. יש לי מכשיר מדידה ביתי וביצעתי מדידה בשעה 17:00 במרפסת הבית שהקיר של חדר השינה של הבנות שלי נמצא בדיוק מאחורי המרפסת.
הערכים שהתקבלו: RF 00. 1.051 MW/m2
LF 30 00.40 ut
אודה לכם בהבנת הערכים שהתקבלו.
הקרינה שנובעת מהאנטנה של סלקום בטוחה. מאידך,
רם דישון12/09/2021הקרינה בתדר הנמוך (LF30) טיפה גבוהה. אם זה במרפסת- אין בעיה. אני ממליץ למדוד שוב בחדר השינה של הבנות, במיוחד ממש במיטות. חזרי אלי עם התוצאות. אני צופה שהקרינה הסלולרית (RF) תרד. אם זה נכון- תני דגש לתדר הנמוך (LF).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לתירגום קרינה סלולרית
אבישג20/09/2021לאחר מדידה במיטות של הבנות התקבלו התוצאות הבאות:
LF 30 0.006
RF00. 6.05
LF600. 5.9
אלו התוצאות הגבוהות שיצאו במדידה.
האם מסוכן להישאר לגור כאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
משהו לא מסתדר לי. האם בזמן המדידה
רם דישון20/09/2021היו ניידים פעילים בסביבה? ראוטר? טלפונים אלחוטיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לתירגום קרינה סלולרית
אבישג21/09/2021רק הנייד שצילם את הסירטון... מסוג סמסונג s20 fe .
אף אחד לא היה בבית יחד איתי שמדדתי.
והראוטר שיש בבית נמצא בצד השני של הבית.
יש לי את הסירטון אם תרצה לראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חזרי על כל המדידות כאשר הנייד כבוי לחלוטין. רשמי את התוצאות על נייר ולא בצילום.
רם דישון21/09/2021הנייד עלול לשבש את המדידות. כבוי- אני מדגיש- לגמרי!
אבישג22/09/2021מדדתי היום בשעה 18:00 כאשר הנייד כבוי וגם את הפחת בארון חשמל הורדתי שלא יהיה קרינה מראוטר .
הערכים שהתקבלו צמוד לקיר של החדר ושם גם נמצאות מיטות הבנות היו : RF00 00.4900
LF 600 00.06
LF30 00.03
במרכז החדר יצא
LF30. 00.12
RF00. 5390
תודה רבה על המענה המהיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הכל תקין, אבל אני ממליץ לחבר את הראוטר דרך שעון שבת שיכבה אותו בלילה.
רם דישון22/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לתירגום קרינה סלולרית
אבישג23/09/2021ראשית תודה על המענה המהיר.
שנית- להבנתי המכשיר מודד קרינה עד wifi 2.4 בלבד ולכן אינו מודד נכון את הקרינה שיש בבית.
האם זה נכון ואם כן על איזה מכשיר אתה ממליץ ? מצרפת את דגם המכשיר שאיתו מדדתי
המכשיר הזה הוא אחד המומלצים. מודד עד 8 גיגהרץ, ואין ויי פיי שמגיע לתדר הזה.
רם דישון24/09/2021יש דגם חדש יותר, עם יותר מידע אבל הביצועים העיקריים זהים, לכן אל תרוצי להחליף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מפד הטענה אלחוטי לסלולרימשה12/09/2021
שלום.
שקע הטעינה הרגיל במכשיר הסלולרי שלי התקלקל, אז אני מטעין אותו באמצעות פד הטענה אלחוטי (ללא כבל, "דרך האוויר")
2 שאלות שרציתי לשאול.
1. האם יש דרך לזרז את מהירות ההטענה בפד האלחוטי? לדוגמה, לקנות ראש בעל וואט יותר גדול?
2. השאלה החשובה יותר - המטען האלחוטי נמצא עם הטלפון לידי במשך שעות רבות במהלך היום. האם הקרינה הנפלטת מהמשטח האלחוטי רבה יותר ומסוכנת יותר?
הערה: שאלה 1 רלוונטית, משום שאם יש דרך לזרז את מהירות הטעינה, כך המשטח יהיה לידי פחות זמן באופן פעיל.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה מצוינת. אם נקח מטען אלחוטי יותר חזק- הוא יקרין יותר
רם דישון12/09/2021אבל לזמן יותר קצר. מה עדיף? אינני יודע ואינני מאמין שמישהו בעולם יודע.
המטען האלחוטי פולט קרינה- כך הוא מטעין את הנייד. קשה מאד למקד את הקרינה לנייד בלבד, כך שישנה ״זליגה״ הצידה ובין היתר גם לכיוון שלך. אינני יודע מה עוצמת הקרינה במיקום שלך- זאת ניתן לבדוק רק ע״י מדידה, אבל בכל מקרה הייתי ממליץ לשמור מרחק של חצי מטר (מטר אחד עדיף) מהמטען הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמל בצמוד לדירתילילך04/09/2021
שלום רב
אם נשלחה הודעת וואטסאפ לנייד שנמצא ליד ילד שעומד צמוד לארון החשמל הדירתי. שנמצא בתוך הדירה... נחשף לקרינה כפולה?
ילד שנמצא צמוד לארון החשמל בתוך הדירה חשוף לקרינה גבוהה?
אם בזמן שעומד ליד ארון החשמל נשלחת הודעת וואטסאפ לפלאפון שנמצא לידו זה מגביר את הקרינה שנחשף אליה?
תודה לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלו קרינות בתדרים שונים ובמרחק חצי מטר הקרינה זניחה
רם דישון04/09/20211. אין קשר- אלו קרינות בתדרים שונים.
2. במרחק של חצי מטר מהארון הקרינה זניחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן ילדים שבו ארון החשמל נמצא בתוך הגן המרחק חצי מטר ממנו בטוח
לילך04/09/2021תודה על המענה המהיר.
לדבריך קרינה מארון חשמל וקרינה מהפלאפון הם בתדרים שונים. אבל אם הילד מצוי פחות מחצי מטר מהארון ולידו פלאפון הוא בעצם חשוף ל2 תדרים של קרינה באותו הזמן. נכון?
האם גם בגן ילדים שבו ארון החשמל נמצא בתוך הגן המרחק חצי מטר ממנו בטוח?
שבוע טוב
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההשפעה של שני התדרים על הגוף שונה ולכן אחד אינו קשור לשני.
רם דישון05/09/2021לגבי גן הילדים- לא ניתן לענות ללא מדידה. סביר להניח שמרחק של חצי מטר הוא בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאחורי קיר של מקרר תנור ומיקרוגלדלית04/09/2021
שלום, האם ישנה קרינה מסוכנת במידה ונציב בבית מיטה מאחורי קיר של מקרר, תנור ומיקרוגל?
לדעת לא מדובר במצב של קרינה מסוכנת
רם דישון04/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)