מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מ-בי קיור לייזרלילך07/07/2021
שלום רב
האם ישנה קרינה ממכשיר בי קיור לייזר?
האם לייזר מקרין? מסרטן?
תודה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הוא מקרין בתחום האולטרא סגול. כל עוד לא מסתכלים לתוך האיזור הירוק כשהוא פועל- אין שום סיכון, להיפך.
רם דישון07/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגבר קליטה ביתי וסיכון בריאותייפה05/07/2021
שלום רב. לאחר פטירת בן משפחה מסרטן מח, אנחנו מעוניינים להשתדל להבין כיצד לצמצם חשיפה לקרינה מסוכנת בבית. שאלתי- בבית שלנו הקליטה של הטלפונים הסלולרים לא טובה. אני יודעת שמכשיר הסלולר פולט יותר קרינה באזורים עם קשיי קליטה. אשמח לשמוע אם אכן נכון, ואם כן מה המלצתכם לשיפור הקליטה בבית ללא סיכון בריאותי מוגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההמלצה הטובה ביותר- לעבור לטלפון קווי.
רם דישון05/07/2021אם חושבים על מגבר קליטה (מיקרוסל או פמטוסל)- כדאי להתקין אותו קרוב לתקרה על מנת לוודא מרחק סביר ליושבי הבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה חיישן למניעת שכחת ילדים עדיף?מיכל05/07/2021
היי.
באוגוסט חייבים להתקין חיישן למניעת שכחת ילדים ורציתי להתייעץ עם המומחים כמובן האם זה פולט קרינה , מה הכי פחות פולט קרינה כי זה עם GPS אם הבנתי נכון?
והאם הכפתור הוא בטוח לשימוש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. מעט פרטים אינם מאפשרים לענות. 2. GPS הנו פסיבי ואינו מהווה שיקול כלל.
רם דישון05/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן ילדים ליד עמודי מתח גבוה?רפי02/07/2021
שלום
איני יודע עד כמה קרינה מכאלו עמודים - רצב תמונה- מסוכנת - איזה מרחק הגן צריך להיות כדי לא להחשף לקרינה מסוכנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
250 מטרים.
רם דישון03/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילטר HEPA מסוכן?סיון01/07/2021
שלום רב,
השואב הרובוטי מכיל פילטר HEPA, מיכל לכלוך גדול במיוחד וחלקי פלסטיק אנטי באקטריאלים בשיטת AG+
מצויד בפילטר HEPA ובמיכל לכלוך גדול המכיל חלקיקי כסף וחומרים אנטיבאקטריאלים נוספים בטכנולוגיה יפנית ייחודית
אידיאלי במיוחד לסובלים מאלרגיות ובעיות נשימה.
האם יש בעיה בזה? קרינה? משהו מסרטן?
יום נעים
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני יודע. מחוץ לתחום הפורום.
רם דישון01/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואב רובוטי שליטה באפליקציהסיון01/07/2021
שלום רב..
רוצה לרכוש שואב אבק DEEBOT OZMO SLIM.
השלט שלו נועד רק להפעלה ועצירה של הרובוט ולעוד מספר פעולות. תזמון הרובוט, שינוי עוצמת מנוע או עוצמת מים ניתן לעשות רק מהאפליקציה.
האם זה אומר שהרובוט הזה מקרין בזמן פעולה? האם מסוכן להיחשף אליו? ישנם ילדים בבית.
תודה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני יודע כי אינני מכיר את הרובוט הזה. אני מניח
רם דישון01/07/2021שהרובוט עצמו אינו מקרין כלל. לפי התיאור שלך הוא רק קולט פקודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ברשותך
סיון02/07/2021תודה על תשובתך המהירה.
למען הסר ספק, אם אני לא מתחברת לאפליקציה, הרובוט לא ישדר נכון? ובכך מונעת קרינה. לתחנת העגינה מגיע לבד. הכיצד?
יום נעים סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין לי מושג, ואני סבור שלא ניתן לדעת ללא מדידה בפועל.
רם דישון03/07/2021היצרנים אינם נוטים לפרסם כיצד פועלת התקשורת בין הרובוט והנייד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך לשמור על מרחק של מטר מהרובוט
סיון04/07/2021בהתכתבויות קודמות כאן נאמר שצריך לשמור על מרחק של מטר מהרובוט ומתחנת העגינה..ושהקרינה לא גבוהה באופן מסוכן.
האם זה נכון? אני יכולה להפעיל את הרובוט כשהילדים בבית ללא חשש?
תודה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה חיובית לשתי השאלות.
רם דישון04/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק ביטחון מראוטר של סלקוםליאת30/06/2021
שלום, רציתי לשאול מה מרחק הביטחון
מראוטר של סלקום שיש בו 2 אפשרויות פעילות 5GHz
ו 2.4GHz
מצורפת תמונה
כבר עניתי. חפשי לפני מספר ימים.
רם דישון01/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מראוטר של סלקום
ליאת02/07/2021פשוט זה דגם אחר החליפו לנו
אז חשבתי שזה אולי שונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין שינוי. התשובה בעינה.
רם דישון03/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח מעמוד חשמל לרגישים במיוחד לקרינהסימה29/06/2021
שלום רב, אני נשאית של מוטציה BRCA, ולכן רגישותי לקרינה גבוהה משאר האוכלוסיה. מול ביתי ישנו עמוד חשמל על מגדל מתכת שאינני יודעת איזה סוג מתח הוא. (חברת החשמל לא עונה לשאלותי בנושא). האם יש לך עצה בשבילי.
אגב, אני בקומה רביעית ומוקד העמוד נמצא באותו הגובה מולי בהפרש של 8 מטר להערכתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה של עמוד החשמל המדובר
סימה30/06/2021מצב תמונה של עמוד החשמל המדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשה לי לדעת. אני ממליץ לרכוש מכשיר ולמדוד את השדה המגנטי בביתך.
רם דישון30/06/2021אם תעשי כך- חזרי אלי עם תוצאות המדידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סולולרית וקו מתח גבוהענבל קוסטלר29/06/2021
שלום מעוניינים לקנות דירה ובמרחק של 250 מטר יש גם אנטנה סלולרית, וגם קו מתח גבוה. האם המרחק הזה בטוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון29/06/20211. לא ניתן לענות תשובה רצינית עם כה מעט מידע.
2. אני ממליץ לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד לבד בדירה. המכשירים הנמכרים בארץ מודדים הן את הקרינה מהאנטנה והן מקו המתח הגבוה. מחירם זניח לעומת מחיר הדירה והשקט הנפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה סולולרית וקו מתח גבוה
ענבל29/06/2021תודה. מוסיפה כי האנטנה וקו המתח לא פונים ישירות לדירה. היכן ניתן לרכוש מכשיר כזה? האם אפשרי למדוד לבד או שעדיף להביא איש מקצוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדיף למדוד לבד. חפשי
רם דישון30/06/2021באתר norad4u. יש שני דגמים- שניהם טובים, היקר יותר נותן יותר מידע כמותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר ומגדיל טווח סיכון קרינהנועה28/06/2021
יש לי ראוטר של בזק בבית בזמן האחרון האינרנט אינו תקין יעצו לי בבזק לשים מגדיל טווח של בזק בחדר רציתי לדעת עם יש בזה קרינה כי זה אמור להיות מונח קרוב למקלדת אשמח לתשובה
מגדיל טווח פשוט משדר יותר חזק מראוטר רגיל. דאגי לשמור מרחק של שני מטר ממנו.
רם דישון28/06/2021מיקומו ליד המקלדת לא מומלץ, בלשון המעטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה מסוג תורן קרקעי של שלוש חברותאבי25/06/2021
שלום וברכה,
ראשית יישר כוח גדול.
לפני כשבוע הוקם מול ביתי אנטנה מסוג תורן קרקעי במרחק של 300 מטר מהבית. חשוב לציין שהדירה שלי פונה יישירות לאנטנה ללא בניין חוצץ.
כרגע רק מפעיל אחד מתוך השלושה התחבר .
מהנתונים שצרפתי ומהתמונה רצב מה הסיכון בדבר?
ממליץ לרכוש מכשיר אישי ולמדוד בבית
רם דישון28/06/20211. הנתונים אינם מספיקים על מנת לענות תשובה מוחלטת.
2. בהערכה גסה, המצב לא נראה טוב.
3. אני ממליץ לרכוש מכשיר אישי ולמדוד בבית. אם תעשה כך, חזור אלי עם התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר טרנספורמציה צמוד לבניין מגוריםnirpo24/06/2021
שלום רב,
אני עומד לרכוש דירה בקומה 3 בבניין מגורים, ולו חניה משותפת תת קרקעית.
חדר הטרנספורמציה ממוקם בחניון התת קרקעי צמוד לבניין שבו אני מעוניינת לרכוש את הדירה.
הייתי שמח לדעת האם אני צריכה לחשוש מחדר טרפו זה הן בשהותי בדירה והן בחניון המשותף.
אודה להתייחסותכם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה.
רם דישון28/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר של סלקוםליאת24/06/2021
שלום, רציתי לשאול מה מרחק הביטחון
מראוטר שיש בו 2 אפשרויות פעילות 5GHz
ו 2.4GHz
דגם הראוטר TG1652 של פרטנר
מצורפת תמונה
שני מטר.
רם דישון24/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לגור ליד חדר גנרטור מהווה בעיית קרינה ? אם כן מה המרחק הרצוי ?מיטל24/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

מה פירוש ״ליד״? מה המרחק?
רם דישון24/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המרחק התקין?
מיטל24/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא נמצא בקומת כניסה ואני רוצה לקנות דירה בקומה רביעית
מיטל25/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין בעיה.
רם דישון28/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילר צמוד לחצר משחקים של גן עיריהסיון23/06/2021
שלום רב
קיבלנו שיבוץ לגן שהוקם ב2012. מצורפת תמונה בה ניתן לראות פילר שצמוד לגדר הגן. מאחוריו נדנדה ולצידו מגלשה. לא יהיה קל לקבל מהם בדיקת קרינה. אם למשל היתה נעשית בדיקה והתוצאות גבוהות, האם הדבר מסוכן? הילדה תשחק באזור בכל יום.
תודה
יום נעים
סיון
מניסיוני מרחק של מטר - תקין. יחד עם זאת כדאי לרכוש מכשיר ולמדוד לבד.
רם דישון24/06/2021אפשר לארגן כמה הורים על מנת להקטין את ההוצאה.
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)