מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קופסה על הגג לאחר התקנת תשתית סיבים אופטייםאורנה05/11/2021
בהמשך להודעה שנשלחה בתאריך21- 19.9-מצרפת תמונה של הקופסה שהותקנה על הגג.
אודה לוות דעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה כמו קופסת חיבורים שאינה מקרינה כלל.
רם דישון08/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב נייד במרחק סבירדן03/11/2021
היי :)
שמעתי שאם עובדים עם המחשב הנייד על הברכיים(שזה יוצא מעל האשכים) אז זה מסוכן, רציתי לדעת מכמה מרחק זה יהיה נחשב בטחותי?
והאם זה מסוכן בגלל הקרינה במובן שזה מסוכן לפוריות או שזה מסוכן בגלל שזה מסרטן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מדדתי, אבל לדעתי 20 ס״מ יספיקו. יש בעיה הן של קרינה והן של חימום.
רם דישון08/11/2021לדעתי הסיכון לסרטן נמוך מאד עד אפסי. הנקודה החשובה היא דווקא הפוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סכנת זליגת קרינה משפשוף בדלת המיקרוגל מבפנים?זאב03/11/2021
שלום.
מצורפת תמונה של השפשוף בדלת המיקרו בצידה הפנימי.
אודה לכם מאד אם תשיבו לי בהקדם האם יכולה להיות מכך סכנת דליפת קרינה
בברכה ותטדה רבה מראש.
זאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סכנת דליפה. הפגם אסתטי בלבד.
רם דישון08/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לאנרגיה סולארית בעיר שלנומירי02/11/2021
שלום וברכה
קיבלנו הודעה שבעיר שלנו ש:
א. יותקנו בכל כיתות הלימוד וכיתות הגן גלאי נפח, אשר יחדלו אנרגית חשמל בזמן שאין אנשים בכיתות הלימוד, שירותים, חדרי מורים וכו'.
ב. תבוצע התקנת מערכות סולאריות במבני ציבור – לייצור חשמל ע"י תאים פוטו וולטאים
האם יש קרינה בדברים אלו? במיוחד אם יותקנו בבתי הספר/גני הילדים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנקודה החשובה היחידה היא שהממיר של האנרגיה הסולרית יהיה מרוחק 4 מטרים מהכיתות.
רם דישון08/11/2021כל השאר אינו מסוכן כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק אנטנה סלולארית מדירהדנה31/10/2021
שלום
אנחנו שוקלים לרכוש דירה, בבניין אשר בחזית פונה לשטח פתוח וכ-100 מטר ממנו מוצבת אנטנה סלולארית.
הדירה נמצאת בקומה 5 והאחרונה, אך היא עורפית - לא פונה לכיוון האנטנה (הדירה לכיוון צפון והאנטנה דרומית)
הזמנו בודק קרינה שיגיע השבוע, אבל אני עדין חוששת מאוד- אולי יהיו שינויים בעוצמת התדר עם הזמן וכו...
השאלה שלי - האם באופן כללי, דירה עורפית 100 מטר מאנטנה, כשאין עוד בניינים לפניה צריכה לעורר חשש?
מהו מרחק שנחשב לבטוח? נערוך בדיקה בעל מקרה אל חשוב לי לדעת כדי לשים דברים בפרופורציות...
אני מאוד חרדה לנושא הקרינה, וזה מבחינתי גורם משמעותי וקובע לבחירת דירה.
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני מבין שמהדירה עצמה לא ניתן לראות את האנטנה. במצב
רם דישון02/11/2021זה כנראה שאין כל סיכון. אין הגדרה למרחק בטוח- תלוי בגורמים רבים. ברגע שתערכו בדיקה- שלחו לי את התוצאות להערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמל בקירמיכל31/10/2021
שלום,
האם יש סכנה מארון חשמל ביתי שממוקם בצדו השני של הקיר שאליו צמודה מיטת התינוק של בני? ארון החשמל מצוי לאורך כל הקיר מבחוץ והמיטה צמודה לקיר ,נשענת על אותו הקיר מצדו הפנימי. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מומלץ עלול להיות גבולי.
רם דישון02/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרשרת לצוואר עם מגנט והאם יכולה להזיקמלי30/10/2021
שלום רב,
לבני בן 8 יש שרשרת עם תליון מגנט המחולק לשני חלקים.
חצי תליון עם מגנט נתן לחבר שלו, עם שרשרת נפרדת.
מידי פעם הם מאחדים את התליון לאות חברות.(משחק של ילדים)
האם שרשרת עם תליון מגנט על הצוואר שמגיעה לבית החזה יכולה להזיק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בוודאות לא תזיק השרשרת עם המגנט
רם דישון31/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות לשאלתי
מלי31/10/2021תודה רבה על תשובות מקצועיות ואדיבות תמיד.
יישר כוח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המרחק הרצוי ממדפסת לא אלחוטיתליטל25/10/2021
שלום,
רציתי לשאול מה המרחק ביטחון שצריך לשמור ממדפסת שמחוברת עם חוטים
היא נמצאת על השולחן שאני עובדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חצי מטר, רק בזמן שהיא מדפיסה.
רם דישון26/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מרחק הביטחון ממדפסת שלא עובדת
ליטל27/10/2021וכשהמדפסת לא עובדת?
מה מרחק הביטחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סנטימטרים ספורים. זניח לגמרי.
רם דישון27/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדפסת קרינה והמרחק הרצוי כאשר היא כבויה
ליטל27/10/202110 ס״מ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נכון. הקרינה זניחה ובמרחק כזה חסרת משמעות.
רם דישון28/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמל מול חדר השינהמיכאלה24/10/2021
שלום, בדירה שאליה אני עוברת יש עמוד חשמל ממש קרוב לחלון חדר השינה. לדעתי משהו כמו 2-3 מטרים מהחלון. העמוד ללא שנאי. מצרפת תמונה שלו.האם יש בכך סכנה? האם כדאי להרחיק את המיטה מהחלון? (למרות שזה לא ממש נוח)
רק מדידה תאפשר תשובה ענינית. אני ממליץ לרכוש מכשיר ולמדוד לבד.
רם דישון26/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה כוונתך למדידה ומה כוונתך לאיזה מכשיר
מיכאלה27/10/2021מדידה של מה? איזה מכשיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המכשיר המומלץ הוא קורנט ED88Tplus. חפשי באתר norad4u.
רם דישון28/10/2021הכוונה היא למדוד את עוצמת השדה המגנטי (״הקרינה״) על המיטה בחדר השינה. אוכל לסייע בחוות דעת על התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר לבדיקת קרינה חשמליתמכשיר לקרינה22/10/2021
ליד הבית שלי יש עמוד חשמל מתח גבוה עם שנאי. אני רוצה למדוד קרינה חשמתיל במילגאוס. איזה מכשיר ניתן לקנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר לבדיקת שנאי
מכשיר לקרינה22/10/2021בנוסף מהיכן ניתן לקנות את זה?
קורנט ED88Tplus. חפש באתר norad4u.
רם דישון23/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי על עמוד חשמלשנאי על עמוד22/10/2021
שלום, אני מעוניינת לקנות שטח פינתי שבקצה שלו יש עמוד חשמל מתח גבוה עם שנאי. מדדנו בשטח והיה עד 1 מלגאוס וככל שמתקרבים לעמוד חשמל ומרימים יד למעלה זה עולה לשתיים. האם זה בטוח?
זה בטוח.
רם דישון23/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנאי לא מסוכן והאם אתה חושב שזה בטוח
שנאי על עמוד23/10/2021ראיתי מחקר שהיה בבריטנה שזה אחד הגורמים לסרטן אם הקרגב פחות מ200 מטר. האם אתה חושב שזה בטוח ואפשר להיות רגועים?
המרחק לבד אינו אומר כלום. ברגע שיש תוצאה של מדידה- זה מה שקובע.
רם דישון23/10/2021הערך שמדדת הוא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשירים סלולריים ודאגה רבהמיכל כהן19/10/2021
מפורסם שסמסונג בעיקר note בעלי קרינה נמוכה יחסית. אבל המדדים שמפרסמים זה לראש. כשבודקים body sar המספרים קופצים לכמעט מכסימום. אז למה אומרים שהם בעלי קרינה נמוכה?ראיתי גם סרטונים בגווגל שמראים Rf נמוך יחסית לאיפון. איך אתם יכולים להסביר לי את ההבדל בין זה לbody sar המאוד גבוה של סמסונג? אני אמא מודאגת.
אינני מכיר את כל הסרטונים ואת שיטות המדידה. כל אחד יכול להעלות
רם דישון19/10/2021סרטון עם או בלי ידע מקצועי. אני אינני מאמין במדד SAR כי הוא מדמה מצב בו הנייד צמוד לאוזן, בשעה שכיום מצב כזה די נדיר. מאידך, עוצמת השידור (ויחד אתה גם החשיפה) מושפעת הרבה יותר מהמרחק לאנטנה הקרובה של המפעיל. לצערי אין לי תשובה מוסמכת לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפת אבק פולימר שנוצר בעת חיתוך משקףקטרין18/10/2021
שלום
אני ובת 13 נוכחנו בעת התאמת והתקנות דלתות ומשקופים בבית. דלתות פולימר. לצורך התאמת מסגרת פלטות נחתכו עם דיסק. אבק התפזר לכמה מטרים. עד שקלטנו את העיניין ישבנו כמה דקות )אולי חצי שעה גג).במרחק 2-3 מטר מהחיתוך ואז יצאנו.
יכול להגרם נזק לריאות מחשיפה חד פעמית.
מאז הבית נשטף עם קיטור ומים ואוורר היטב.
תודה מראש
ממש מודאגת
אין לנו מחלות רקע וכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נגרם שום נזק. זה לא אזבסט!
רם דישון19/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית מול גן ילדיםעדי17/10/2021
שלום,
אנו מתלבטים אם לרשום את בננו לגן ילדים. מחוץ לגן ישנה אנטנה סלולרית במרחק של כ-230 מטר.
מחצר הגן ניתן לראות את האנטנה.
האם יש ממה לחשוש או שהמרחק תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא טוב. יתכן שיש בגן קרינה חריגה. אני מציע
רם דישון17/10/2021למדוד בחצר הגן ובגן עצמו. אם נמצא ערכים גבוהים- כדאי למגן את הגן בעזרת רשת מתכתית (זו נגד יתושים) שתחצוץ בין האנטנה לגן. מניסיוני, פתרון זה הנו זול מאד ויעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת קליטה סלולארית בחניון תת קרקעירחלי15/10/2021
שלום רב.
אני מתגוררת בבניני רב קומות.
כרגע רוצים לבצע בבניין פרויקט "הוספת קליטה סלולארית בחניון תת קרקעי".
אני גרה בקומה ראשונה במרחק של 3 מטרים מהנקודה העליונה של החניון ששם כנראה מתכוונים להציב בקרוב אנטנות.
אני מאוד חוששת מהקרינה האפשרית שיכולה להיגרם לנו .
מה אני יכולה לעשות במקרה כזה? מה רמות הקרינה במקרים כאלה ?
עד כמה זה מסוכן ולמי ניתן לפנות?
מאוד אשמח לקבל את עזרתכם.
שלום רב.
אני מתגוררת בבניני רב קומות.
כרגע רוצים לבצע בבניין פרויקט "הוספת קליטה סלולארית בחניון תת קרקעי".
אני גרה בקומה ראשונה במרחק של 3 מטרים מהנקודה העליונה של החניון ששם כנראה מתכוונים להציב בקרוב אנטנות.
אני מאוד חוששת מהקרינה האפשרית שיכולה להיגרם לנו .
מה אני יכולה לעשות במקרה כזה? מה רמות הקרינה במקרים כאלה ?
עד כמה זה מסוכן ולמי ניתן לפנות?
מאוד אשמח לקבל את עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה קירות/תיקרות מפרידות בינך לחניון?
רם דישון17/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלק העליון של החניון בולט מעל האדמה, ונמצה בדיוק מול החלונות שלי וגם באותו גובה,המרחק הוא פחות מ 3 מטר ומפריד רק קיר אחד של הדירה שלי
רחלי17/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קיר אחד זה כבר טוב. אני מציע שלאחר שמשפר הקליטה יותקן, תרכשי מכשיר מדידה ביתי ותמדדי את הקרינה בביתך.
רם דישון17/10/2021אם תהיה עוצמה חריגה- אוכל לתת מספר פתרונות.
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)