פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוח תשובת מעבדה
    מזל
    10/03/2008

עשיתי בדיקת מעבדה לגבי דלקת פרקים עקב דלקות חוזרות ונישנות בכל מיני איברים בגופי להלן התוצאות אם אפשר לעזור לי בפיאנוח:
    RHEUMATOID FACTOR QUANTIT 6.3
    CRP 0.78
    תודה מראש מזל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח תשובת מעבדה

הוספת תגובה

• בדיקות מעבדה תשובה למזל

פרופ' שאול סוקניק
    11/03/2008

שתי הבדיקות אינן בדיקות יחודיות לדלקרת מפרקים בדיקת הCRP היא בדיקה שתהיה לא תקינה בכל מקרה של דלקת ולא רק בדלקת מפרקים.הבדיקה השניה גם היא יכולה להיות לא תקינה במגוון רחב של מחלות שאינן מחלות של דלקות מפרקים.לכן הבדיקות הללו לכשעצמן בעלות חשבות נמוכה יחסית באבחון דלקת מפרקים. הבדיקה החשובה יותר היא הבדיקה הגופנית על ידי ריאומטולוג.
    פרופ סוקניק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על עזרתך מזל

מזל
    12/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לפתור בעיה של כאבים בכתף
    יוסף בן שאול
    10/03/2008

אני סובל מכאבים בכתף ימין מזה כ 4 חדשים. בצילום נמצא שיש קרע בכתף. הרופא המליץ טיפול פיזיוטרפיה אולם ללא תוצאות משמעותיות. ניסיתי את התרופה סלקוקס שוב ללא תוצאות משמעותיות. אני מנסה כיום את התרופה נבוקו. בינתיים לא רואה שיפור משמעותי. בזמנו קבלתי זריקת קורטיזון שגרמה לשיפור המצב למשך מספר ימים בלבד ואז הכאב חזר. מה עוד אפשר לעעות להפסקת הכאב.

הוספת תגובה

• fכאבים בכתף

פרופ' שאול סוקניק
    11/03/2008

בצילום רגיל אי אפשר לאבחן קרע בכתף.קרוב לוודאי שאתה מתכוון לבדיקת אולטרה סאונד והכוונה היא לקרע באחד הגידים .הגיד שנקרע בשכיחות גבוהה ביותר הוא הגיד של שריר שנקרא סופרהספינטוס.אם הקרע הוא מלא יתכן ותזדקק לניתוח לתיקון הגיד .אם הקרע חלקי לרב אין צורך בניתוח והכאבים יחלפו. בכל מקרה רצוי להתיעץ עם אורטופד או ריאומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים?
    מזל
    08/03/2008

אני בת 35 כבר שנתיים אני סובלת מכאבי כתף ימין ברך ימין וגב תחתון ובשתי כפות רגליים בחלק העליון בצד, האורטופד שלי שלח אותי למיפוי עצם ושם נתגלתה דלקת באזורים הנ"ל, הומלץ על כדורי אטופן 600 ופיזיוטרפיה לא לקחתי את הכדורים כי אני לא אוהבת כדורים ופיזיוטרפיה עשיתי 3 פעמים. כעת לפני יומיים הופיעו כאבים בברך שמאל עם נפיחות וחום נאמר לי שזאת דלקת ושאני אקח כדורים ואנוח אך באורח פלא למחרת הכל עבר כאילו לא היה . מה קורה בגוף שלי? אולי הדלקת מסתובבת בכל מיני חלקי גופי או שמא יש לי דלקת פרקים אם כן מה עושים? אשמח קצת להכוונה ויעוץ איך לפעול. אני במסגרת עבודתי עובדת עם ילדה נכה וזה כולל הרמה וכעת המצב מתחיל להקשות עליי . תודה על ההתייחסות מזל

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים?

הוספת תגובה

• תשובה למזל

פרופ' שאול סוקניק
    09/03/2008

לפי הסיפור שלך יתכן ואת סובלת מסוג מסוים של דלקת מפרים.ישנם סוגים רבים (למעלה מ-199 )ואני ממליץ לך להבדק על ידי ריאומוטולוג .בסוג כזה של בעיות עדיף להיות בטיפול אצל ריאומטולוג ולא אצל אורטופד.
    בברכה
    פרופ' שאול סוקניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המהירה שבוע טוב

מזל
    09/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לבכצ'ט, ואו, ליכן סקלורוזיס.
    אסתר
    06/03/2008

בת 56(אשכנזיה), לאחרונה היו לי כאבים עזים בעריה בחיבור בין השפתיים באיזור הדגדגן.
    הגניקולוג הבחין בנקודה מאד קטנה וחשודה ונטל ממנה ביופסיה.
    כאן התחילו הצרות הגדולות: את הביופסיה חתם בעזרת ארגנטום, באותו היום נפער במקום כיב גדול , למעלה מס"מ מרובע בעומק של למעלה מחצי ס"מ, הוא דימם בהתחלה ואח"כ הפריש מעין קרישי דם , מסביב היתה מסגרת לבנה צהבהבה, קיבלתי אוגמנטין ועשיתי שטיפות , הכאבים היו עזים וההחלמה בוששה לבוא. כעבור שבוע בערך החלו התקפי גרד עזים במקום.
    כעבור שבוע הגעתי לביקורת והרופא אמר שזה נראה מאד רע , והוא חושד בבכצ'ט, לחילופין או בנוסף הוא מבחין בליכן סקלורוזיס , האנטיביוטיקה הופסקה ונאמר לי לעשות אמבטיות עם שמן עץ התה, למרוח בתוך הכיב וויטה מורפן ומסביבו דרמובט, כבר עברו שבועיים, הפצע הצטמצם מאד אך עדיין לא החלים לגמרי.
    הביופסיה יצאה שפירה ,בהגדרה , ג'נקשן נבוס,
    שאלתי , האם התאור מתאים לבכצ'ט ואו לליכן סקלורוזיס?, אגב איני סובלת מאפטות אבל כן מכאבי מפרקים , בבדיקה שנערכה לגבי ראומטיזים לא נמצא ממצא.
    שאלה נוספת, האם תסמונות אלה מושפעות מדחק נפשי?
    בתודה מראש.

הוספת תגובה

• חשד לבכצט

פרופ' שאול סוקניק
    06/03/2008

בתסמונת בכצט אמנם יכולים להופיע כיבים באיזור הנרתיק ובמקומות אחרים סביבו אבל לרוב יש ממצאים נוספים כגון כיבים בפה כאבי מפרקים ועוד.אי אפשר לשלול כמובן את האפשרות האבחנתית הזאת למרות שהיא לדעתי פחות סבירה אבל חשוב שתבדקי גם על ידי דרמטולוג רוב המחלות האימוניות שבהם מעורבת מערכת החיסון יכולות להיות מושפעות ממצב נפשי.
    בכבוד רב
    פרופ' סוקניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחויות בפנים
    סיון
    05/03/2008

שלום,
    אני בת 24,חולה בלופוס שמתבטא רק בצורה עורית(לוקחת 2 פלקוויניל ביום). בתקופה האחרונה(חודש כבר) מתנפחים לי חלקים בפנים והנפיחות יורדת לאחר מספר שעות.תחילה זה היה בשפתיים ועכשיו זה בעיקר בעיניים,העפעף מתנפח כך שאינני מסוגלת כמעט לפתוח את העין ולאט לאט יורדת הנפיחות עד שהעין חוזרת לעצמה....
    בהתחלה זה לא היה כל יום ועכשיו זה מופיע כל יום.יש לציין גם שזה בעיקר בבקרים,כלומר אני מתעוררת עם זה והנפיחות הולכת ודועכת במשך היום.
    חשבתי שזו אלרגיה בהתחלה(למרות שאינני סובלת מאלרגיות),כיוון שהתחלתי להשתמש בקרם פנים חדש,אבל הפסקתי להשתמש בו וזה לא עבר...
    האם זה קשור ללופוס? האם מוכרת לך התופעה?
    יש לציין שעברתי תקופה מאוד לחוצה לאחרונה,אני מניחה שלחצים תמיד יכולים להשפיע, אך אף פעם לא חוויתי דבר כזה....
    אודה לך על התייחסותך...

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחויות בפנים

הוספת תגובה

• נפיחות בפנים

פרופ' שאול סוקניק
    05/03/2008

התופעה שאת מתארת בהחלט יכולה להיות קשורה ללופוס אבל ישנן סיבות רבות נוספות.ממליץ לך להבדק בהקדם האפשרי על ידי הראומטולוג המטפל שלך.
    סוקניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גידים
    אלי
    04/03/2008

אובחנתי כסובל מדלקת גידים בגוף - ENTHSOPATHY. השאלה שלי היא האם ייתכן שהכאב יערב מספר גידים בו זמנית וגם בצורה סימטרית (אני סובל מספר שבועות מכאבים בכפות הידיים, כתפיים ובצד החיצוני של מפרקי הירכיים. יש לי שקיעת דם מוחשת).

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גידים

הוספת תגובה

• דלקת גידים תשובה לגידי

פרופ' שאול סוקניק
    05/03/2008

תיאורתית יתכן ותופיע דלקת גידים במספר מקומות בוזמנית אם כי זה בסבירות נמוכה.ממליץ שתיבדק על ידי ריאומטולוג מאחר ויתכן שבנוסף לדלקת הגידים אתה סובל גם מדלקת מפרקים.enthesopathy יכולה להופיע ביחד עם דלקת מפרקים.
    פרופ' סוקניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דלית
    04/03/2008

שלום רב,

אני לוקחת פרדניזון. רציתי לדעת האם צריך לקחת לוסק או תרופה אחרת מהמשפחה כשלוקחים פרדניזון??? או שזה תלוי במינון של הפרדניזון אם הוא גבוה???
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לדלית

פרופ' שאול סוקניק
    05/03/2008

בדרך כלל אין צורך לקחת לוסק או תרופה אחרת אלא אם כן את סובלת מכיב עיכולי (אולקוס)
    פרופ' סוקניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי פרקים
    סו
    01/03/2008

אני בת 34, מגיל 11 עם כאבי פרקים- רק כאבים, ללא נפיחות ,חום או אודם.
    - כאב קבוע פחות או יותר, ולא התקפי (לא לוקחת משכחי כאבים)
    -רק במפרקים של צד שמאל של הגוף, כולל עמו"ש.
    בזמנו הורי עברו איתי מרופא לרופא ולא נמצא פיתרון או אבחנה ולמדתי לחיות עם זה.

בשנה האחרונה עברתי 3 הפלות ואז נעשה לי בירור מקיף.
    הבדיקות שיצאו לא תקינות : LAC חיובי 16.1
    ANA נוקלארי 1:160<<
    מחיפוש באינטרנט מצאתי שיש קשר בין בדיקות אלה לבין מחלות פרקים
    אבל לא מצאתי בקריטריונים למחלות שום אבחנה שתואמת את מצבי.

ברור לי שאצטרך ללכת לראומטולוג, אבל הסקרנות ...
    האם הבדיקות הללו באמת מצביעות על אפשרות של מחלת פרקים?
    למה מצבי הקליני שתארתי או לחלופין הבדיקות מתאימים?

אני מבינה שלא תוכל לתת אבחנה בפורום ,אבל, אשמח לכל כיוון ואינפורמציה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי פרקים

הוספת תגובה

• כאבי מפרקים

פרופ' שאול סוקניק
    02/03/2008

את חייבת להיות במעקב וטיפול אצל ריאומטולוג.יתכן ואת סובלת ממחלות שנקראת זאבת או מתסמונת שמכונה תסמונת נגד נוגדנים מסוג אנטיפוספוליפיד שיכולה להיות תסמונת נפרדת או קשורה גם היא למחלת הזאבת(לופוס).יש כמובן אפשרויות אבחנתיות נוספות שלא כאן המקום לפרטן.
    האבחנה מחייבת קבלת נתונים נוספים על תלונותייך בדיקות דם נוספות שיבוצע על ידי הראומטולוג.
    בברכה
    פרופ'סוקניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פריקם
    ג'ני
    28/02/2008

שלום
    היום ביקרתי בפעם הראשונה אצל רופא ראומוטולג בשל בדיקות דם לא תקינות
    כגון: c- reactive protein 1.62
    rheumatoid factor 120

אני סובלת מכאבים באצבעות הם נפוחות ידיים מרפקים ברכיים וכפות רגליים בעיקר.
    אני חודש וחצי אחרי לידה ראושנה, הכאבים התחילו לי עוד לני הלידה ביד שמאל וזה התגבר יותר לנפיחות בידיים ורגליים כשהייתי בחודש רביעי.

אחרי בדיקה של היום הוא נתן לי טיפול לחודשיים בתרופה בשם t. predmisone 10 mg מכיוון שאני מניקה ואני רוצה להניק לפחות 4 חודשים.
    הבנתי ממנו שהתרופה לא מזיקה לתינוק יונק האם זה נכון כי אני קצת מודאגת וחשוב לי להניק הבנתי שהתרופה מכילה הורמונים, ההורמונים לא משפיעים על התינוק?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פריקם

הוספת תגובה

• תשובה לגני

פרופ' שאול סוקניק
    28/02/2008

התרופה שנתן לך הרופא משתייכת לתרופות הנקראות סטרואידים.קרוב לוודאי השהרופא חושד שאת סובלת מאחת הצורות של דלקת מפרקים.ניתן להשתמש בתרופה זאת בזמן הנקה .המינון שנתן לך הרופא הוא מינון יחסית נמוך
    בברכה
    פרופ סוקניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ני
    29/02/2008

תודהעל התשובה המירה אני פשוט מאד מוטרדת כי אני מניקה והוא נתן לי את התרופה ביגלל שאני מניקה... לבנתיים עד להמשך טיפול הבא בתום ההנקה שלי. רק חשוב לי לדעת אין סיכוי שהסטרואידים יפריעו לתינוקת..... כי זה נראהלי מוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגני (המשך)

גני
    01/03/2008

מיון נמוך של סטרואידים לתקופה קצרה לא אמור לגרום נזק
    פרופ' סוקניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות באצבע
    ויקי
    26/02/2008

אני אשה בת 55 שסובלת מזה חמש שנים מנפיחות באצבע 4ביד ימין ואי יכולת לכופף את האצבע בשל נפיחות וכאב עז ואדמומיות בבדיקות דם לדלקת פרקים לא נמצא דבר אני מטופלת בכדורים להרגעת הכאב ומשך התקופה הזאת קיבלתי גם שני זריקות שהורידו את הנפיחות לפסק זמן אבל שוב חוזרת הבעיה הרומוטולג הגדיר את הבעיה כפסוריס יש לצין שלפעמים יש גם כמו שלפוחיות קטנטנות על האצבע היום הכאב מתפשת לתוך כף היד ומגיע לשורש היד לעיתים אני ממששת את כף היד וחשה כמו עצם בולטת קלות אני לא יודעת מה הבעיה האמיתית ומה הטיפול הנכון והאם יש אפשרות לטפל בבעיה היתכן שיש טיפולים כמו ויטמינים או כל דבר אחר שיוכל לעזור אני ממש לא יכולה לתפקד אגב הבעיה קימת גם בזרת יד שמואל אבל לא באותה חומרה של יד ימין האם עלי לפנות לרופא אחר בתחום אחר שמתמחה בנושא
    השמח לקבל תשובה בהקדם
    תודה ויקי

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות באצבע

הוספת תגובה

• נפיחות באצבע

פרופ' שאול סוקניק
    27/02/2008

כפי שאני מבין את סובלת גם ממחלת עור המכונה פסוריאזיס.אצל חלק מהחולים הסובלים ממחלת עור זאת עלולה להתפתח גם דלקת מפרקים שיכולה לגרום לנפיחות באצבע.כמובן שיש סיבות נוספות רבות שייכולות לגרום לנפיחות באצבע ואני מציע לך להמשיך בטיפול אצל הריאומטולוג שלךו לסמוך עליו
    פרופ' סוקניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראומטולוג שרוצה לעזור
    אדם
    25/02/2008

שלום
    אני בעל משפחה לא צעיר, עם חולשה שפנימאי רגיל לאחר וירוס EBV החליט שהיא CFS.
    הגב כפוף מאוד, אך לא ממש גיבן, וזה גורם לי לכאבים בדיסקים ובשרירים גם כי אני קורס קדימה מהחולשה, וזה מונע ממני לעבוד. אורתופד גב שמבין אמר לי שאין סעיף נכות על זה, כך שאני+5 בני משפחתי בבעיה כלכלית.
    התשישות אצלי –משערים שהיא קשורה לענינים ראומטיים, כי יש לי בריחת סידן(אוסטיאופורוזיס) חריפה בעמוד השדרה, שהאנדוקרינולוג לא יודע להסביר ואומר שכנראה היא מסיבות ראומטיות.
    יש לי את הגן שגורם לדלקת רקמות החיבור(=בכטרב = אנקילוזינג ספונדיליטיס
    AS=) אך הדיעות חלוקות בשאלה האם יש לי את המחלה הזאת (כמה אחוזי נכות רפואית נותנים עליה?).
    בצילום אגן -התמונה ב-SIJלא ברורה, כנראה בגלל שהאוסטיאפורוזיס מטשטש מאוד כל צילום. אינני יכול לעשות CT כי הוקרנתי רבות, והייתי שמח לעשות MRI על האגן אך לא ידוע לי מי יפנה אותי לזה.

אני צריך ראומטולוג שיגלה הבנה למצבנו הקשה, ויוכל לתת לי משהו כתוב על האנקילוזינג ספונדיליטיס, או שאני סובל מ-CFS . רצוי דרך קופ"ח מכבי ,אבל הבנתי שזה צריך להיות רק באופן פרטי, ולכן רצוי שזה יהיה מנהל מחלקה או סגן מנהל יחידה בבי"ח(כדי לקבל החזר)
    האם את/ה מכירה רופא כזה, רצוי במרכז, ומה טלפונו?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ראומטולוג שרוצה לעזור

הוספת תגובה

• ראומטולוג שרוצה לעזור

פרופ' שאול סוקניק
    27/02/2008

האבחון של ASankylosing spondylitis הוא קל יחסית ומחייב ממצאים יחודיים בצילומי הרנטגן.כל ריאומטולוג או רנטגנולוג מנוסה יאבחן את המחלה לפי הצילומים ללא כל קושי מיוחד
    בברכה
    פרופ' סוקניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגוף
    נונו
    25/02/2008

אני סובלת כבר מחודש מכאבים בכתפים , בידיים, בגב ובצוואר. הכאב נוראי ולא נסבל. ביקרתי אצל אורתפד שנתן לי xefo אבל לא עזר. עשיתי בדיקות דם-תקין. עשיתי מבחן מאמץ (כי גם הכאב בחזה..לחצים חזקים שמשפיעים על הנשימה). ..יצא שהכושר הגופני שלי בינוני. לפעמים אני מרגישה הירדמות בידים. כאבים בשדיים..ורצון להקיא. אני מתעייפת מאכילה ולא מצליחה לסיים את האוכל שלי. שלחו אותי לרופא ראומטולגיה ברקתי טבריה ב 20-3 אבל הכאב נורא חזק שאני לא מצליחה לסבול. אני עובדת וזה משפיע על העבודה שלי. (אני מורה) זה מרגיש כאילו השרירים שלי מתכווצים. אני לא יודעת מה מקורו של הכאב בדיוק. האם זה התחום שלכם?? והאם אני יכולה לבקש מהרופא לעשות את הבדיקה בהקדם האפשרי? כי אני סובלת נורא. מה הבעיה שלי? ומה הטיפול?

הכבאים מתחזקים בלילה במיוחד..באים בתקופות

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגוף

הוספת תגובה

• fכאבים בגוף

פרופ' שאול סוקניק
    27/02/2008

עליך להבדק אצל רופא פנימאי או ריאומטולוג.אין ביכולתי לאבחן את מחלת לפי התאור שכתבת מאחר וישנן מחלות רבות שיכולות לגרום לתופעות שאת מתארת
    פרופ' סוקניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עינת
    24/02/2008

האם ידוע לך על לופוס ואי ספיגת שומנים? האם זה ביטוי לאי ספיקת לבלב?
    האם תרופות של מחלת הלופוס כגון אימורן יכולות לגרום לאי ספיגה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לעינת

פרופ' שאול סוקניק
    25/02/2008

שלום עינת
    מחלת הלופוס אכן יכולה לפגוע בלבלב ,בלוטה שאחראית בין השאר גם על ספיגת שומנים ולכן באם יש פגיעה עקב הלופוס בבלוטה זאת יכולה להופיע גם הפרעה בספיגת השומנים.בנוסף ,כפי שציינת גם תרופות שאנו מטפלים בהן בחולי לופוס יכולות באונן נדיר ביותר לפגוע בלבלב ולגרום כם הן להפרעות בספיגת שומנים.בין התרופות ניתן למנות את האימורן כפי שציינת וגם תרופות אחרות למשל קורטיזון (סטרואידים)
    בברכה
    פרופסור סוקניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה!
    ניסים
    21/02/2008

לד"ר שלום רב!
    יש לי כאבים חזקים בפרקים, האם זה שייך לגיל?
    אני בן 64, או בעיות מסוג אחר.
    אבקש לדעת אם מגה גלופלקס יכול לעזור לי כי אני מאוד סובל.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה!

הוספת תגובה

• תשובה לניסים

פרופ' שאול סוקניק
    24/02/2008

הכאבים במפרקים לא בהכרח קשורים לגיל.ישנם סיבות רבות נוספות ואי אפשר לדעת מה הסיבה אצלך לפי מעוט הפרטים שציינת מבלי שתבדק על ידי ריאומטולוג.מגהגלופלקס הוכח כמפחית כאבים בעל יעילות הדומה לזאת של אקמול במקרים של שחיקת סחוסים.מחירו הגבוה יחסית לטעמי אינו מצדיק שימוש בו למשך חודשים כפי שמפורסם.בינתיים אין כל הוכחה ממשית שהוא 'בונה' סחוסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גילה
    20/02/2008

אני חולת פיברו ויש לי כאבים חזקים בכפות הרגלים
    בנוסף לכך אני מתקשה מאוד בהליכה אפילו לדקות ספורות בלבד
    האם מדרסים יכולים להקל קצת על הכאבים ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לגילה

פרופ' שאול סוקניק
    20/02/2008

הכאבים בכפות הרגליים לרוב אינן קשורות לפיברומיאלגיה ויכולות להיות להו סיבות רבות .אם נבדקת על ידי אורטופד שהמליץ על מדרסים יתכן והסיבה היא לא קשורה לפיברומיאלגיה וכדאי לנסות את הטיפול הממומלץ אם כי איני בטוח שהוא יפתור את הבעיה
    פרופ סוקניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה