מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת פרקיםחסוי21/04/2008
שלום רב.
יש לי דלקת פרקים rheumatoid arthritis.
הרופא המליץ שכדאי להתחיל טיפול קבוע ב-פלאקווניל.
אני ובן זוגי מנים להרות. כך שלמעשה, יש כשבועיים בחודש בהם אני לא יודעת אם אני בהריון או לא.........עד שאני עושה כל פעם הבדיקה שמאשרת הריון או מבטלת (אנחנו בשלבי נסיון).
הרופא אמר שאין שום מניעה ליטול הכדור הנל גם בהריון (גם בתחילתו).
יחד עם זאת, קניתי את הפלאקווניל, ובהוראות שימוש מצויין בפירוש:
"אל תשתמשי בתרופה כאשר הינך בהריון שליש ראשון ואחרון".
אני לא יודעת מה לעשות!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחסוי
ד''ר יעקב אבלין22/04/2008אכן, פלקווניל היא תרופה המוגדרת כשייכת לרמת סיכון C מבחינת הריון. משמעות הדבר היא שלא קיים מידע חד משמעי לגבי הסיכון בבני אדם אם כי בבעלי חיים יש עדויות שהתרופה עלולה להיות בעלת השפעות שליליות בהריון. כמובן שהטוב ביותר הוא לא להשתמש בשום תרופות בהריון (ובעיקר בטרימסטר הראשון). יחד עם זאת כשמדובר בתרופות ברמת הסיכון של פלקוויניל, צריך לשקול את הסיכון התיאורטי מול הצורך הקליני בטיפול בדלקת המפרקים וצריך לזכור שגם דלקת מפרקים פעילה אינה משפיעה לטובה על ההריון. בשורה התחתונה בהחלט מקובל להשתמש בפלקווניל בזמן הריון, אם אכן התרופה נחוצה מבחינת דלקת המפרקים, אבל צריך לשקול כל מקרה לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התייחסותך
חסוי22/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת שריפה וחום בכפות הרגלייםשמעון21/04/2008
אני סובל מזה 3 שנים מתחושת בעירה וחום בכף הרגל ואף עברתי ניתוח בו הוצא ההעצב מהכף רגל
אולם הבעיה לא נפתרה ואף החלה גם ברגל השניה כמו כן החלו לי דלקות באזור הכתף הצוואר וכאבים מאחורי הבירכיים ובידיים ,שאלתי מה זה יכול להיות (הופנתי לראומטולוגיה) הסתכלתי באינטרנט ונראה לי כמו חומצה אורית (גאוט) או נוירופתיה .עשיתי בדיקות דם וקיבלתי Antinuclear Ab Adults שלילי מה דעתכם יכולה להיות המחלה ופתרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשמעון
ד''ר יעקב אבלין22/04/2008תחושת שריפה בכפות הרגליים אינה אופיינית ל- GOUT, מחלה שמתבטאת בנפיחות פתאומית, אודם חום וכאבים עזים. נוירופתיה כזו או אחרת (למשל משנית לסוכרת) עלולה להסביר את התופעה ולעיתים רחוקות גם מחלות המטולוגיות עשויות לבוא בחשבון. בדיקת הדם שציינת תקינה ולכן אינה תורמת לאבחנה. בקיצור - צריך להמשיך בבירור. יתכן שבדיקת EMG הבודקת את ההולכה החשמלית בעצבים בגפיים, תוכל לסיע באבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שרירים בגב,מטופלים ברפסלוגיה,קרלבוים יעקב20/04/2008
א.נ.
אני בן 71,נמצא בחדר כושר יום יום
לפני 10 ימים,קיבלתי בלילה חום 38
וכאבים בגב,רופא ביקור בית,קבע,ברונכיט
ושפעת,ונתן אנטיביוטיקה,לאחר יומיים החום
ירד,ורופא משפחה שלל את הברוכיט,והפסיק
אנטיביוטיקה,ונתן לי כדורים בשם "אנגוליזין פורטה
הכאבים בגב המשיכו,ומשתקים אותי
הפנו אותי לחדר מיון בבי"ח כרמל,עשו לי בדיקות
צילום גב עליון,צילום חזה,סי טי חוט שידרה
ובדיקות דם שונות, הכל ללא ממצא,ובסדר
בעבר בשנים קודמות,היו לי מיקרים דומים
נתפס לי כתף ימין,ופעם שמאל,ופעם גב תחתון
וסבלתי מאוד,ושום טיפולים ומעסים,ומשחות
לא עזרו,עבר זמן,וזה נסוג ונעלם
השאלה אם כוסות רוח יכולים לעזור? אני בחיפה
האם אתם מגיעים הביתה?או צריך להגיע אליכם
בברכה קרלבוים יעקב
טל 04 8221767
050 2322179* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעקב
ד''ר יעקב אבלין22/04/2008למרות שמדובר בשיטת טיפול עם היסטוריה מפוארת של מאות שנים ולמרות שטיפול זה עדיין מקובל בין היתר ברפואה הסינית, הטיפול בכוסות רוח אינו מקובל כיום כטיפול יעיל ברפואה הקונבנציונאלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יצאו התשובות של האולטרסאונד!!!!!!!!סירינה18/04/2008
כתפיים:- biceps-tendon ----במיקום ובמרקם תקינים
bursa sd-sa ---בעובי תקין -ללא נוזל יתר
acj ב.מ.פ
subscapularis ---ללא עדות לקרע
supraspinatus ללא עדות לקרע
infraspinatus "
מבנה גרמי תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסרינה
ד''ר יעקב אבלין22/04/2008מצויין!
התוצאות תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים או זיהום חולף??אייל17/04/2008
שלום אני בן 32 בינואר סבלתי מחיידק בגון שטופל באנטיביוטיקה
בחודש מרץ התחלתי להרגיש כאבי ברכיים באגן ובעקבים וקישיון בוקר שהיה חולף לאחר כ -15 דק
הופנתי לראומטולוג בדיקות דם :
ana ,dna שלילי
rf קטן מ 20
p-anca c-anca שלילי
מחכה לתשובה של פרוווירוס
בנתיים טופלתי בארקוקסיה לדעתי אין בו תועלת שאני מרגיש
קרסול ימין שלי עדיין קצת מנופח
אשמח לקצת ייעוץ בנושא עד התור הבא שלוקח חודש ימים..
בנוסף האם יש מצב שאני רואה שינוי בצורת כף הרגל כתוצאה מדלקת פרקים או שזה סתם מהנפיחות ואני כבר מדמיין
אני קצת לחוץ
תודה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאייל
ד''ר יעקב אבלין22/04/2008התיאור שלך עשוי להתאים למחלה הנקראת Reactive arthritis כלומר דלקת מפרקים שהיא תגובתית. מדובר בדלקת שמתפתחת בתגובה לזיהום - לרוב זיהום בדרכי השתן או במערכת העיכול. בזמן הדלקת אין חיידקים חיים בתוך המפרקים אלא מדובר בתגובה של מערכת החיסון. לעיתים בנוסף למפרקים עלולה להיות פגיעה באיברים נוספים כמו דלקת עיניים, מעורבות של העור ועוד. (הצורה הזו נקראה בעבר גם תסמונת רייטר. היום מעדיפים להמנע משם זה מכיוון שרייטר עצמו היה רופא נאצי...).
דלקת כו עשוייה לחלוף בהדרגה ככל שמתרחקים מהזיהום אך לפעמים היא הופכת לבעייה כרונית יותר ומצריכה טיפול אנטי דלקתי ארוך טווח בתרופות שונות ממה שהזכרת (לדוגמא - סלזופירין). כדאי להתייעץ בראומטולוג. אגב, סביר להניח שהשינוי צורת המפרק מבטאת נפיחות ולא דפורמציה שאיננה מתפתחת כל כך מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אייל23/04/2008תודה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כינין ופיברומיאלגיהרינת16/04/2008
שלום! שמי רינת ואני בת 37 סובלת מזה 9 שנים מהמחלה פיברומיאלגיה, שאובחנה רק בשנה האחרונה. אני מתגוררת עם משפחתי בבלגיה . ראומטולוג מסויים נתן לי כינין, אני שותה כדור אחד ביום שמאוד עוזר לי, ושאלתי היא , האם ניתן לשתות את הכינין למשך כל החיים? מכיוון שכשאני מפסיקה איתו אני מקבלת שוב את תחושת השפעת הכרונית שמאפיינת את הפיברומיאלגיה.
אני גם שותה ארקוקסיה כשכאבי הגידים מתגברים, וכן גם פלוקסטין, נגד דכאון, האם הטיפול תקין לדעתך? בתודה מראש רינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרינת
ד''ר יעקב אבלין22/04/2008רינת שלום,
כינין אינה נחשבת תרופה מקובולת לפיברומיאלגיה. (אמנם, תרופה זו עשוייה לעיתים להפחית התכווצויות שרירים מכאיבות). לגבי הארקוקסיה - מדובר בתרופה אנטי - דלקתית יעילה, אך מכיוון שפיברומיאלגיה איננה נחשבת מחלה דלקתית גם יעילותה בתסמונת זו מוגבלת ביותר. המצב שונה לגב הפלואקסטין (הידיע גם כפרוזק, פריזמה ופלוטין). תרופה זו גורמת להגברת רמת הסרוטונין במערכת העצבים ובמינון גבוה יחסית (מעל 40 מ"ג) גם להגברת רמת הנוראפינפרין. השפעות אלו עשויות להועיל בתסמונת הפיברומיאלגיה שהיא תסמונת של כאב ממקור של מערכת העצבים המרכזית. אמנם התרופה ניתנה לך לדבריך נגד דיכאון אך בהחלט יתכן שהיא מועילה גם מבחינת הסימפטומים של פיברומיאלגיה. יחד עם זאת יש כיום תרופות יותר ספציפיות לטיפול בפיברומיאלגיה לרבות הסימבלטה, אשר עשוייה לפעול גם נגד דיכאון ותרופות נוספות. ככלל, כאשר מדובר בשילוב של פיברומיאלגיה ודיכאון (שילוב שאינו נדיר) חשוב לתאם בין הראומטולוג המטפל לבין מי שמטפל בדיכאון (בין אם זה פסיכיאטר או רופא משפחה) מכיוון שחלק מהתרופות עשויות להיות חופפות ולהשפיע על שני המצבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוס בשתי הברכייםלאה שטוירמן14/04/2008
אני בת 77, סובלת משחיקת סחוס בברכיים מספר שנים ולאחרונה הורע המצב. הרופא אליו פניתי אמר שלדעתו אין עדיין צורך בנתוח אף על פי שאני מתקשה בהליכה, ירידה ועליה במדרגות וכד'. ראיתי באינטרנט פרסום אודות מכשיר שנקרא bionicare (תחבושת שעוטפת את הברך ושולחת פולסים חשמליים). מה ידוע לכם על יעילות המכשיר? אודה על תשובה בנידון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללאה
ד''ר יעקב אבלין22/04/2008אכן, מדובר במכשיר חשמלי הגורם גרוי של הרקמות באופן מקומי. גירוי זה "ממסך" את תחושת הכאב וגורם להקטנתו. מדובר אם כן במכשיר המפחית כאב וזו בהחלט אחת המטרות החשובות בטיפול בשחיקת סחוסים, אם כי לא מדובר בשינוי בתהליך השחיקה עצמו. ישנם מספר פרסומים מדעיים התומכים ביעילותו של המכשיר, ללא תופעות לוואי משמעותיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HLA B27גילי10/04/2008
הנני בחורה בת 21. בת לאב נכה צה"ל הסובל ממחלת הבכטרה עם התפרצות האנטיגן hla b27. הנני גם נשאית של המחלה.
מחלתו של אבי התפרצה בצעירותו , במהלך שירותו הצבאי עקב מאמץ גופני ממושך ומאומץ.
כל חיי, מנע ממני לעסוק בספורט, פטר אותי משיעורי הספורט, בצבא הורד לי הפרופיל ל45
כשרציתי להרשם לחדר כושר, מנע ממני מטענה : "שתיגמרי נכה כמוני".
מלגדול בצל אב שכל גבו תפוס וצווארו מכופף בילדותי אף הקניטו אותי בטענה שאבי דומה לגיבן מנוטרדם, הותיר בי צלקות קשות. כל הרופאים שהתייעצתי עמם דווקא המליצו על מאמץ גופני.
לשאלתי מה דעתך? האם בתור נשאית מותר ורצוי לי להתאמן? או שעליי להתנזר מכושר כל ימי חיי ולפחד שמחלתי תתפרץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגילי
ד''ר יעקב אבלין10/04/2008גילי שלום
צר לי לשמוע על הסבל שעברת על רקע מחלת אביך ועל רקע האבחון הגנטי שעברת. לגופו של עניין יש לזכור שאין כל הכרח שתפתחי את מחלת ה - Ankylosing spondylitis (או בשמה הישן יותר -מחלת בכטרב) או כל מחלה אחרת למרות שקיים סיכון מוגבר לכך יחסית לאדם שאינו נשא של הגן. בכל מקרה פעילות גופנית סדירה מומלצת בהחלט עם דגש על שמירה על גמישות וטווחי תנועה וכמובן על פעילות אירובית. דבר זה היה נכון אפילו אם היית חולה במחלה ובוודאי כעת כאשר את בריאה. לבסוף יש לציין שכיום הטיפול במחלה השתפר בצורה דרמטית בעקבות כניסת התרופות הביולוגיות בשנים האחרונות כך שבניגוד לעבר קיים טיפול יעיל המונע את הסבל ואת הנזקים.
אז כדאי לשמור על אופטימיות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומליגיהיהלי10/04/2008
האם יתכנו כאבי בטן חזקים ברום הבטן המלווים בנפיחות בטן במימדים ענקיים בפיברומלגיה , אני סובלת מכאבי שרירים הפרעות שינה ותשישות , למרות זאת מתפקדת עובדת וסובלת בשקט, תופעת כאבי הבטן עם הנפיחות הצטרפו לכאבים רק בחודש האחרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליהלי
ד''ר יעקב אבלין10/04/2008יהלי שלום,
אכן, תסמונת הפיברומיאלגיה מלווה לעיתים די קרובות בתופעות כמו שתיארת, כלומר סימפטומים הקשורים למערכת העיכול. למרות שצריך תמיד לחפש גם סיבות אחרות לסימפטומים כאלו (מחלת כיב, מחלת מעי דלקתית, מחלת צליאק וכו') במיקרים רבים התופעות מתאימות לתסמונת המעי הרגיש (או כתסמונת המעי הרגיז) ובלועזית - Irritable Bowel Syndrome = IBS.
תסמונת זו, אשר בדומה לפיברומיאלגיה הגורם לה אינו ברור, מתבטאת בכאבי בטן, נפיחות בטנית, שלשול או עצירות וסימפטומים נוספים של מערכת העיכול אשר לא מוצאים להם סיבה חד משמעית בבדיקות הדמייה, בדיקות מעבדה ואפילו באנדוסקופיות. קיימת חפיפה קלינית משמעותית בין הפיברומיאלגיה לבין ה - IBS, וחולי פיברומיאלגיה רבים סובלים גם מ - IBS (ולהיפך). בכל מקרה כדאי להתייעץ גם עם גסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפרקים וקומדיןלימור07/04/2008
שלום ד"ר
אני לוקחת קומדין בעקבות קרישיות יתר (הטרוזיגוט לפרוטרומבין והטרוזיגוט לליידן 5) ואחרי שני טרומבוזות שטחיות בורידים ברגליים.
אני לוקחת קומדין כשנה.
לפני כמה חודשים התחלתי להרגיש כאבים בפרקים , כאבים של מס' דקות אשר חולפים. כל פעם הכאב באזור אחר בגוף.
שאלתי היא: האם זאת בעקבות הקומדין?
האם לדעתך, יש צורך שאגש לראומטולוג?
תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר יעקב אבלין08/04/2008לימור שלום,
קומדין אינה תרופה אשר גורמת בדרך כלל לכאבי מפרקים. אם הכאבים חוזרים על עצמם ובעיקר אם הם מלווים בנפיחות, אודם, הרגשת נוקשות וכו' - כדאי לפנות לראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר על התשובה המהירה
לימור08/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ESR גבוה?????????????סירינה07/04/2008
שלום,
בת 23 נשואה ויש לי תינוקת בת 7 חודשים (מעקב הריון -לקחתי קלקסאן"עדיין לא קבלתי מחזור,לפני חודש כאבו לי הרגליים פניתי לרופא,עשה לי בדיקות דם,הכל תקיין חוץ מ ESR---62?מה זה?
תודה מראש((((((((((האם זה התחלה לסרטן))))))))))))))))))))))))
creatinine----0.49
mchc-----33.3
hct----38.1
mono----3.6
lym----47.9
mono.abs----0.2
baso----0.0
macro----0.2
micro----1.0
hyper----1.2
micro%hypo%0.3
plt----49
esr----62
folic acid----8.3
ferritin----12.0
כל הזמן כאביים בכתף השמולי ובשתי הרגליים .
מה לעשות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסירינה
ד''ר יעקב אבלין07/04/2008סירינה שלום
ככל יש סיבות רבות ומגוונות לשקיעת דם (ESR) גבוהה כולל מחלות דלקתיות, זיהומיות ואחרות. השאלה היא למה קיבלת קלקסאן בזמן ההריון - אני מניח שהיתה לכך סיבה מסויימת - ובנוסף בבדיקות ששלחת קיימת בעייה נוספת - PLT נמוך (טסיות דם נמוכות). שילוב כזה של ממצאים מחייב בקידה בהקדם על ידי ראומטולוג - צריך לבדוק למשל אם מדובר בתסמונת האנטי פוספוליפיד אשר עלולה לגרום לקרישת דם מוגברת יחד עם ירידה ברמת הטסיות. יתכן שבגלל זה הרופאים נתנו טיפול בקלקסאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפהה
סירינה07/04/2008אחרי שתי הפלות ,פניתי לרופת נשים שעשתה לי בדיקה דם כדי לראות מה הסיבה להפלה ,חכן יצא APLL 83.3
אז לקחתי קלקסאן!
יש קשר בינו לביןESR ?
לאיזי רופא באיזור חדרה אתה ממליץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסירינה
ד''ר יעקב אבלין08/04/2008סירינה היקרה
אכן, אם עברת שתי הפלות ויש לך נוגדנים מהסוג הזה (המכונים אנטי פוספוליפיד) את ככל הנראה סובלת מתסמונת APLA המאופיינת בין היתר בהפלות חוזרות ונטייה לקרישת דם מוגברת. מחלה זו יכולה להופיע כמחלה נפרדת או גם יחד עם מחלת הזאבת לופוס). שקיעת דם מוחשת (ESR גבוה) יכולה להופיע במחלות כאלו ויכולה להיות קשורה לעיניין. אין ספק שאת זקוקה למעקב צמוד של ראומטולוג - וכמובן שבמקרה של הריון נוסף יש צורך במעקב "הריון בסיכון גבוה". צריך לראות איזה ראומטולוג עובד באיזור שלך במסגרת קופת החולים שלך - אבל אפשר גם לפנות למחלקה ראומטולוגית בבית חולים גדול (בתל אביב או בחיפה) כי מדובר במחלה שעלולה לגרום לסיבוכים משמעותיים וכדאי להיות במעקב במכון שבו יותר מרופא אחד יכול להכיר אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהה..........
סירינה11/04/2008שלום ,ותודה על שיתוף הפעולה...
הלכתי לד"ר דניאלה גדז " ראומטולגית" בחדרה נתנה לי לעשות צילום אולטרסאונד בתאריך26/5/08 בזה אני מתה לפני להגיע לתור שלי.
האם יש דרך לעשות על חשבוני "בבית חולים_במכון פרטי"אם יש אפשרות להגיד לייייייייי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסירינה
ד''ר יעקב אבלין11/04/2008התורים אכן ארוכים...
אפשר לבצע את הבדיקה באופן פרטי במכון או בבית חולים פרטי אבל זה עלול להיות די יקר. השאלה היא אם מדובר בבדיקה דחופה (לא ציינת באיזה אולטראסאונד מדובר). כמובן יש דברים מאד דחופים שמצדיקים אפילו אשפוז לצורך ביצוע הבירור אבל לגבי בדיקות אחרות שהן פחות דחופות ההמתנה אינה בהכרח מזיקה (אם כי היא מעצבנת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה....
סירינה12/04/2008הרופה כתבה על ההפניה לבדיקה אולטראסאונד"בדיקה נדרשת:-סונר כתף שמאל+ברכיים"
CBCnl-ESR62-ASLOnl-ANF-APLA-CNL:3/2008
רגישות בתנועה בכתף ימין
רגישות בברכיים
אין סינוביטיס
קוד---7194
אבחנה---arthralgua* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסירינה
ד''ר יעקב אבלין12/04/2008הכוונה בבדיקה כזו היא לבדוק אם יש קרעים או הסתיידויות בגידי הכתפיים ואם יש כאלה אפשר לנסות לטפל בזה על ידי הזרקה מקומית של סטרואידים, על ידי פיזיותרפיה מסוג מתאים ובמקרים קשים גם על ידי ניתוח אורטופדי. דרך אגב, בדיקה כזו אכן לא נחשבת מאד דחופה אם כי כמובן שההמתנה מעצבנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחירי תרופותניר06/04/2008
לפני כמה חודשים אובחנתי עם Ankylosing Spodilytis, ולאחרונה נרשמה לי תרופת enbrell.
די נדהמתי לגלות שגם עם ביטוח משלים, והשתתפות עצמית רק של 15%, העלות היא עדיין 1,200 ש"ח לחודש. נאמר לי שגם מחירי remicade דומים.
האם זה טווח מחירים שמאפיין את קופת חולים מאוחדת וזול יותר בקופות אחרות? האם כולם מתמודדים עם כאלו סכומים מדי חודש? האם יש קרנות או עמותות שיכולות לעזור בהוצאה כספית כבדה כזו? האם יש אפשרות בטיפול דרך בית חולים ולא דרך הקופה ואז ההוצאה פחותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לניר
ד''ר יעקב אבלין06/04/2008אכן מדובר בתרופות יקרות מאד ולכך גם ההשתתפות העצמית מסתכמת בסכומים גבוהים. יחד עם זאת לאחר שהחולה מוגדר כחולה כרוני אמורה להיות מגבלה על סך ההוצאה החודשית על תרופות. צריך לודא שאכן הוכרת כחולה כרוני לצורך עניין זה על פי רישומי הקופה.
קבלת התרופה דרך בית חולים אינה מהווה פיתרון לעיניין זה מכיוון שבתי החולים דורשים מהחולה לרכוש ולהביא את התרופה ולקבל אותה במסגרת של אשפוז יום. לצערי איני מכיר עמותות היכולות לסייע עם ההוצאה הכספית באופן ישיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שרירים בגבשרון03/04/2008
מזה כשנה אני סובלת מגאבי גב.
הייתי אצל אורטופד, אנדקרינולוג, עשיתי טיפולי שיאצו, טוינה,דיקור סיני וכל מה שקיים.
כל בדיקות הדם (כולל בלוטת התריס) תקינות וכל הרופאים והמטפלים לא יודעים מה שורש הבעייה.
אני קמה בבוקר עם קצת כאבים ובמשך היום זה הולך ומתגבר בגב תחתון ובאיזור השחמות עד כדי כך שאני מגיעה הביתה וחייבת לשכב כשעה רק לשם ההקלה שכמובן זמנית.
אני פשוט עובדת עיצות ולא יודעת מה לעשות.
האם יש לך רעיון מה יכולה להיות הבעיה? מה לבדוק? מה לעשות? הכאבים פשוט פוגעים בכל ההתנהלות היומית שלי ומגבילים אותי ברמה בלתי אפשרית
אשמח אם תוכל לעזור לי
תודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
ד''ר יעקב אבלין03/04/2008שרון שלום
ישנן סיבות רבות לכאבי גב תחתון וקשה לקבוע את הסיבה המדוייקת במקרים רבים. בעיקרון, כאבים כמו שאת מתארת, כלומר כאלה שמתגברים במשך היום ומוקלים במנוחה, מעידים לרוב על בעיות שאינן דלקתיות כלומר על שינויים "ניווניים" בעמוד השדרה - שחיקת סחוסים, בלט דיסק וכדומה. בעיות כאלה ניתן לאבחן בדרך כלל על ידי שילוב של בדיקה גופנית יסודית ובדיקות הדמייה כמו צילומי רנטגן ו - CT של עמוד השדרה. (מאידך גיסא כאבים שמוחמרים דווקא בבוקר ובמנוחה ומוקלים בפעילות גופנית מתאימים יותר למחלות דלקתיות של עמוד השדרה והאגן. )
אפשרות נוספת אשר עשויה להסביר כאבים כרונים בשכמות ובגב היא תסמונת הפיברומיאלגיה. בכל מקרה מומלצת בדיקה יסודית על ידי ראומטולוג לצורך אבחנה. בדרך כלל פעילות גופנית מתונה יכולה לעזור וטיפול בהידרותרפיה - טיפול בתוך בריכה מחוממת - יכול גם כן להביא הקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט עם מפרקים מודלקיםהדס02/04/2008
שלום רב,
לאחר כחצי שנה של כאב דלקתי בקרסול שמאל, ובמהלך הזמן גם בקרסול ימין, אובחנתי ע"י ראומטולוג כסובלת מדלקת מפרקים כרונית, אירוזיבית, מערבת גידים. (במקביל אני גם במעקב של מומחי כף רגל וקרסול, עקב נקעים חוזרים וחוסר יציבות במפרק, גמישות יתר וכיו"ב).
בטרם אובחנה התמונה הקלינית המלאה, דהיינו סוג מחלת המפרקים, הומלץ על טיפול במטוטרקסט, והזרקת סטירואידים לרגליים (בשילוב עם האטופן שאני לוקחת בקביעות כ-5 חודשים).
האם מותר לי להמשיך בפעילות הגופנית המוגבלת שביכולתי לעשות, אשר הקלה עלי עד כה, דהיינו תרגילי פיזיוטרפיה לקרסול, טיפול במערכת apos, ופעילות אירובית מינורית? חשוב לי להמשיך בחיזוק הקרסול, מאחר ולפני חצי שנה צלעתי לחלוטין בעקבות הכאב, והיום למדתי ללכת למרות הכאב?! הראומוטולוג טען שאין להפעיל עומס על מפרק מודלק. האם זה יכול לגרום לנזק מוגבר?
בתודה מראש, הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להדס
ד''ר יעקב אבלין02/04/2008הדס היקרה - גם את וגם הראומטולוג שלך צודקים...
עקרונית אכן לא רצוי (ובעיקר כואב) להפעיל עומס על מפרק מודלק . יחד עם זאת, פיזיותרפיה וחיזוק הדרגתי של השרירים הרלבנטיים בהחלט מומלצת ופעילות אירובית, בעיקר כזו שאינה מעמיסה על המפרק המעורב (למשל שחייה) גם כן רצוייה. כמובן, ככל שהמצב ישתפר בעקבות הטיפול האנטי דלקתי - ניתן יהיה להעלות בהדרגה את רמת הפעילות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ובעיות פרקיםחסוי01/04/2008
שלום רב.
אני סובלת לעיתים מכאבים בפרקים ואף לעיתים דלקת שחוזרת על עצמה בזרוע, ובעיקר עם הגעת החורף והקור כאבים בפרקי הגפיים, בעיקר כפות ידיים. (באגודל ובאצבע ממש כאבים).
זו תופעה ידועה וכל חורף אני מרגישה יותר את התחושות המתוארות (החמרה). בחודשי הקיץ - אני בן אדם "חדש", בריא ורענן. (מבדיקות שעשיתי יש לי מרכיב ריאומטיד פקטור מאוד מאוד גבוה...וככל הנראה יש לי פלנדרומיק ריאומטיזם (אבחון של ריאמטולוגית מומחית).
שאלתי:
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון. האם זה עלול להשפיע לרעה?
וגם - האם התחושות הנ"ל עלולות להיות גם בהריון (פעם קראתי שההריון דווקא יכול להיות לטובתי ושהתופעות לא יהיו בתקופתו).
ועוד שאלה אחרונה - האם יש מניעה לקחת בהריון טיפול תרופתי כגון ארקוקסיה או אטופן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אין תשובה?????????
חסוי06/04/2008אשמח לתגובתכם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לחסוי
ד''ר יעקב אבלין07/04/2008שלום לחסויה
ראשית, דלקת מפרקים פלינדרומית היא מחלה אשר עלולה להתמיד כמו שהיא, כלומר להופיע בהתקפים כאשר בין לבין את מרגישה טוב, או להתקדם ולהפוך לדלקת מפרקים שגרונתית טיפוסית או להעלם לגמרי. עקרונית אין בעיות מיוחדות בהריון בסוג כזה של דלקת אם כי לא ברור אם היא משתפרת בהריון (כמו שקורה בדלקת מפרקים שגרונתית).
מבחינת התרופות שהזכרת - רצוי להמנע מתרופות כאלו ככל האפשר בזמן הריון, ובעיקר בתחילתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך. אפשר המשך שאלה?
חסוי07/04/2008ראשית תודה על תגובתך.
שנית - אכן כמו שאתה מתאר - בין לבין אני חיה חיי שיגרה טובים.
אך יחד עם זאת.....
החורף - היה קשה מאוד , כשהגיע לקח לי כחודש להתרגל לקור ....
הבקרים - אני קמה עם כאבים, אצבעות קפוצות.....רק אחרי מקלחת חמה אני קצת חשה יותר טוב.
בעת חילופי עונה - כאבים.
אני מציינת שוב - בין לבי אני בריאה, מתעמלת, חיונית, שמחה.....אני פשוט לא יודעת למי לפנות - ריאמטולוג-אומר לי את הדברים שאתה ציינת: יכול להיות שזה יחמיר, יכול להיות שלא.....
אורטופד-אומר שזה לא לטיפולו.
השאלה - מה עושים? איך אני יודעת שהמצב לא מחמיר, שיש שחיקת מפרקים, שאולי יש טיפול שעליי לקחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה לחסוי
ד''ר יעקב אבלין08/04/2008אפשר לטפל בדלקת מפרקים פלינדרומית עם תרופות אנטי דלקתיות ארוכות טווח כמו למשל פלקווניל. טיפול כזה עשוי להפחית את שכיחות ההתקפים. אם אכן זו האבחנה בהחלט כדאי להיות במעקב של ראומטולוג מכיוון שמדובר בפירוש במחלה ראומטולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה מקבל דרך קופת חולים לאומית?
חסוי08/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסוי
ד''ר יעקב אבלין09/04/2008לצערי לא. אני מקבל במכבי ובבית החולים (איכילוב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)