מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוירובכצט ?משה13/05/2008
ברקע בכצ'ט מזה שנים רבות.
מטופל ברמיקייד, פרדניזון, מטוטרקסט וציטוקסן.
בעקבות פגיעה עיינית וירידה דרסטית בראיה נשלחתי לבצע MRI
(איריטיס ורטיניטיס פעיל) ובבדיקת MRI של המוח נצפו מוקדים הפראנטנסים נקודתיים מוגברים ונרשם שמדובר באפשרות אטיולוגית של אנגיופטיה. עוד נרשם כי אין עדות לקולקציה וודאית אבל קיימת בהחלט הסננה.
האם לדעתך זהו חלק מהבכצט ? כלומר סימנים לניורובכצט ?
למי לפנות לראומטולוג או לנוירולוג ? רופא העיניים אמר שמדובר כנראה בדלקת בכלי הדם במוח והוא לא יודע איך לטפל בזה או למי להפנות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליריב
ד''ר יעקב אבלין15/05/2008ובכן, כמו שאתה בודאי מבין, מדובר במקרה מסובך. הממצאים שאתה מתאר עשויים להעיד על מעורבות של מערכת העצבים המרכזית (המוח) או של כלי הדם במוח על ידי מחלת בכצ'ט - כלומר יתכן שמדובר בנוירו - בכצ'ט. מאידך גיסא האבחנה איננה ודאית על סמך נתונים אלו. הרבה מאד יכול לקום או ליפול במקרה כזה על סמך הפענוח של בדיקת ה - MRI - ובעניין זה חשוב מאד לקבל וות דעת של נוירו - רדיולוג ממחה (רופא מתחום הרנטגן המתמחה בפענוח בדיקות הדמייה של מערכת העצבים המרכזית). מה שנראה חשוד לפגיעה בכלי דם מוחיים עשוי להעיד על דלקת של כלי דם אלו או גם על שינויים בלתי ספציפיים.
מרכיב נוסף בהערכה הוא בדיקה יסודית על ידי נוירולוג - רצוי על ידי נוירולוג עם התעניינות ספציפית במחלות של מערכת החיסון (המכונה גם נוירו - אימונולוג). זאת על מנת לנסות להעריך את הקורולציה בין הממצאים בבדיקות ההדמייה כמו ה - MRI לבין התופעות הקליניות.
ולבסוף מכיוון שבכצ'ט היא בכל זאת מחלה רב מערכתית דלקתית רצוי מאד שגם ראומטלוג יהיה מעורב בתהליך.
המלצתי היא לנסות לרכז את כל האספקטים הללו במקום אחד - בדרך כלל זה צריך להיות במסגרת של בית חולים גדול אשר מכיל את כל הדיסיפלינות הרלבנטיות ואשר ניתן לקיים בו דיון רב משתתפים לגבי מקרה מורכב (ונדיר כזה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה והריוןטל11/05/2008
שלום רב,
אני בת 35 מאובחנת מזה מספר חודשים כחולת פיברו. אני בהריון שלישי שבוע שישי ואני מאוד חוששת מההריון ומהחמרת התסמינים. אני עובדת במשרה מלאה,לומדת ובסך הכל מצליחה לנהל חיים רגילים, כמובן שיש תקופות טובות ופחות טובות.
אני מתלבטת מה לעשות עם ההריון היות ואני חוששת מהחמרה. אני נוטלת ציפראמיל כדי להרפות את השרירים בלילה וזה אכן עוזר.
מה ידוע על פיברו והריון? האם חייבת להיות החמרה?
תודה,טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטל
ד''ר יעקב אבלין11/05/2008אז ככה:
אין שום מידע בספרות לגבי הקשר בין פיברומיאלגיה להריון. אין עדות לכך שהמחלה מחמירה בהריון או שיש עלייה בסיבוכי הריון. (אמנם ההריון מטבעו מלווה עייפות, כאבי גב וכדומה וסימפטומים אלו עלולים להתלבש על הסימפטומים של הפיברומיאלגיה). עם זאת אני רוצה להדגיש, שכשאני אומר שאין מידע - הכוונה היא שהנושא לא נחקר עד כה בצורה מסודרת כך שלא ניתן לקבוע גם באופן חד משמעי שאין עלייה בשכיחות של סימפטומים מסויימים בזמן ההריון. בכל אופן לא מעט חולות פיברומיאלגיה עוברות את ההריון בשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת חוו"דMiri11/05/2008
שלום, אני יודעת כי אינטרנט אינו תחליף לבדיקה בפועל אבל רוצה חווד נוספת בכל זאת עפי הנתונים. בת 33 אמא לילד. משקל עודף אבל לא חריג מידי. עברתי 4 ניקורי מפרק בברך ימין. נוזל דלקתי הוצא מהם. בדיקת MRI מראה סאקרואיליאטיס. סובלת מקישיון בוקר ובכלל. גב וצוואר תפוסים בתדירות גבוההץ. עייפות אדירה מתמשכת. לעיתים חום נמוך. כעת גם נפיחות סביב מפרק הקרסול+כאב. בדיקת ANA היתה לא תקינה בביהח וכן תקינה בקופת החולים. אני מבולבלת ותוהה איך להמשיך את הבדיקות, למי לפנות ומה זה יכול להיות. עם העייפות הנוכחית והכאבים מתקשה לתפקד.
בקרוב מצפה MRI לגפה הימנית (להתרכז בברך ימין). תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
ד''ר יעקב אבלין11/05/2008למיר שלום
התופעות הקליניות האלה עשויות להתאים לקבוצה של מחלות דלקתיות כמו Ankylosing spondylitis
למרות שיש גם אבחנות אחרות שבאות בחשבון. אם אכן זה המצב ישנו טיפול יעיל באמצעות תרופות מקבוצת ה Anti TNF כמו רמיקייד, אנברל והומירה.
אכן כפי שציינת, אין תחליף להערכה מסודרת על ידי רופא - ראומטולוג - והחלטה לגבי הטיפול המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאקווניל ואטופןחסוי10/05/2008
אובחן כי יש לי דלקת פרקים.
בהתייעצות עם ריאומטולוגית מומחית התחלתי לקחת פלאקווניל לפני כשלושה שבועות.
השפעתו החלה, אך עדיין לא באופן מושלם. (להבנתי לוקח כחודש-חודש וחצי עד שמשפיע).
קורה שבבוקר עדיין סובלת מכאבים.
האם אפשר לקחת אטופן יחד עם פלאקווניל? (למס ימים).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחסוי
ד''ר יעקב אבלין10/05/2008אין מניעה להשתמש בפלקווניל יחד עם אתופן. באופן כללי מומלץ להשתמש בתרופות כמו אתופן למשך תקופה קצרה יחסית (5-10 ימים) בגלל תופעות הלוואי, כמו עלייה בלחץ הדם ועוד. ואכן נכון, ההשפעה האנטי - דלקתית של פלקווניל מגיעה לידי ביטוי מלא לאחר כששה שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
חסוי11/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראומטיזםאורית06/05/2008
שלום ד"ר, כיצד אני יכולה לבדוק אם אני סובלת מדלקת פרקים? אני סובלת מכאבים שונים בעצמות ובשרירים, הרבה פעמים מדלקות גידים, בחורף המפרקים מאטד כואבים לי ולא מתייחסים אלי מברצינות אולי בגלל שאני בת 30
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד''ר יעקב אבלין06/05/2008אורית שלום,
האבחנה של דלקת מפרקים מתבססת קודם כל על הסיפור של החולה - האנמנזה. כאבי מפרקים עשויים להופיע בסדר שונה עם מעורבות של מפרקים שונים, גדולים ו/או קטנים, עם או בלי מעורבות של עמוד השדרה והאגן. כל תיאור עשוי לכוון לאבחנה שונה. השלב הבא הוא בדיקה גופנית יסודית על ידי ראומטולוג במהלכו נבדקים בשיטתיות המפרקים השונים. לאחר מכן ניתן להיעזר בסדרה של בדיקות דם לרבות מדדים כלליים של דלקת (שקיעת דם ו - CRP) ובדיקות של נוגדנים ספציפיים האופיניים למחלות מפרקים שונות (RF, ANA וכו'). צילומי רנטגן מוסיפים מידע מסויים ובמקרים ספציפיים גם בדיקות הדמייה אחרות כמו CT, MRI ומיפוי עצמות רצויים. במאמר מוסגר יצויין שמחלות מפרקים עלולות להתפתח בכל גיל, כולל בילדות ובוודאי גם בגיל 30.
שורה תחתונה - האבחון של דלקת מפרקים הוא תהליך מסודר ומקצועי אשר אמור להתבצע על ידי ראומטולוג. כדאי לבקש הפנייה למומחה בתחום זה ולהערך מראש עם בדיקות המעבדה הבסיסיות (כפי שהזכרתי לעיל) + בדיקות נוספות על פי שיקול דעתו של רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפוסט שלך
איתי ציטיאט29/08/2011אורית שלום
שמי איתי, בן 33, ואני סובל מבעייה דומה לשלך כבר כמה שנים.
מדובר בכאבי מפרקים,שרירים וגידים הנודדים בכל הגוף.
הרופאין לא יודעים מה יש לי, אבל לי ברור שיש בעיה.
רציתי לשאול - אולי מצאת פיתרון לעיה אצלך, אולי קיבלת כמה תובנות, אולי משהו...
אני ממש מתוסכל מכל הסיפור.
אשמח לשמוע ממך
המייל שלי : [email protected]
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשותעידו04/05/2008
נא יעוצכם לגבי תוצאות הבדיקות שביצעתי השבוע בתלונות של חולשות אחת לכמה ימים.
החולשות הן בגפיים העליונות / תחתונות שיכולות להגיע אחת לכמה ימים ואפילו יום לאחר יום ונמשכים משעה ועד כמה שעות, לפעמים מתלווה לכך שיעול חזק למשך כרבע שעה עם דמעת רבה (האם קשור או יכול להיות ביטוי לחרדה מהתופעה ?)
12- 4.4 K/ul 6.8 WBC
6.0- 4.4 M/ul 5.41 RBC
18- 12 g/dl 14.3 HB
52- 41 % 43.4 HCT
99- 77 fL 80.2 MCV
34- 26 pg 26.5 MCH
37- 31 g/dl 33.0 MCHC
16- 11 % 13.3 RDW
400- 100 K/ul 287 PLT
15- 7 fL 7.9 MPV
2.5- 0 0.1 MACRO%
6- 0 2.4 MICRO %
6- 0 3.2 HYPO %
70- 40 % 64.3 NEUT%
45- 18 % 27 LYM%
12- 2 % 5.1 MONO%
7- 0 % 0.7 EOS %
2- 0 % 0.4 BASO %
4- 0 % 2.2 LUC%
7.7- 1.8 K/ul 4.4 NEUT.abs
4.8- 1 K/ul 1.9 LYMP.abs
1- 0.16 K/ul 0.35 MONO.abs
1.0- 0.1 K/ul 0.1 EOS.abs
0.2- 0 K/ul 0.0 BASO abs
10- -10 -3.1 MPXI
- 0 LUC abs
100- 70 mg/dl 113 GLUCOSE
50- 10 mg/dl 27 UREA
1.20- 0.70 mg/dl 0.77 CREATININE
8.5- 2 mg/dl 4.7 URIC ACID
150- 135 mEq/L 140.8 SODIUM
5.5- 3.5 mEq/L 4.1 POTASSIUM
10.8- 8.5 mg/dl 9.53 CALCIUM
5.0- 2.7 mg/dl 3.25 PHOSPHORUS
200- 100 mg/dl 229 CHOLESTEROL
120- 40 mg/dl 46 CHOLESTEROL- HDL
130- 0 mg/dl 148.7 CHOLESTEROL-LDL calc
200- 10 mg/dl 172 TRIGLYCERIDES
136- 44 U/L 85 ALK. PHOSPHATASE
45- 5 U/L 15 GOT (AST)
50- 5 U/L 14 GPT (ALT)
64- 7 U/L 18 GGT
460- 230 U/L 328 LDH
220- 0 U/L 43 CPK
4.20- 0.40 mIU/L 1.290 TSH
6.5- 3.5 pmol/L 5.1 T3- FREE
20- 10 pmol/L 14.4 T4- FREE
690- 138 nmol/L 273.0 CORTISOL-BLOOD
ESR - 20
האם יש לבצע עוד בדיקות לבירור החולשות, או שעכשיו יש להתרכז בדכאון/חרדה וכו' ?
כיצד היית ממשיך את הבירור ולאיזה כיוון ?
אילו מחלות יכולות לגרום לכאלה סממנים ? אני חושש מדברים רציניים, האם מחלות כאלה באות בחשבון בכלל ????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאבי
ד''ר יעקב אבלין04/05/2008הבדיקות תקינות.
המשך הבירור מאד תלוי בקליניקה. אם מדובר בעייפות בלבד, בחולשה של שרירים או בתופעות נוספות. (אם אכן מדובר רק בעייפות יש לחשוב בין היתר על תסמונת העייפות הכרונית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקים המתחזקים בערביםעדי30/04/2008
בחודשים האחרונים התחלתי לסבול מכאבי פרקים וכאבים אחרים שאיני יודעת למקדם. כאבים אלה מתחזקים בעיקר בשעות הערב והלילה. מדובר בכאבים במפרקי הידיים, בברכים, לעיתים בכתפיים. הכאב בידיים כה עז לעיתים עד שאיני מצליחה להרים כוס או לחתוך פרוסת לחם. הכאבים ברגליים גם הם בלתי ברורים אך הם גורמים לכך שאני מתקשה להתרומם על רגלי וההליכה כואבת. המצב היחיד בו הגוף אינו כואב כלל הוא מצב של מנוחה מוחלטת.
רופא המשפחה העלה חשד לפיברומאלגיה. בדיקות הדם שעשיתי הראו על CRP 0.78 וכן על ESR 42 . כמו כן התגלתה תת פעילות קלה בבלוטת התריס שאיני יודעת אם קשורה לכאבים אלה TSH 4.6 .
מה יכולים להעיד ממצאים אלה? מה מקורם של הכאבים העזים המתחזקים בעיקר בלילה?
אני מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי - כאבים על פני שעות היממה
ד''ר יעקב אבלין01/05/2008עדי שלום,
למרות שקשה לקבוע בודאות את הסיבה לכאבים על סמך המידע הזה אפשר לציין כמה דברים לגבי כאבים בשעות שונות של היממה.
כאבים ההולכים ומתחזקים בהדרגה משך היום ומירביים לקראת ערב הם לעיתים קרובות על רקע שאינו דלקתי. כך למשל הכאבים המופיעים באוסטאוארטריטיס, המצב הידוע כ"שחיקת סחוסים" (למרות שהתהליך אינו רק תהליך של שחיקה), נוטים להתגבר בסדר כזה ומוקלים מאד על ידי מנוחה.
מצד שני כאבים המופיעים דווקא בלילה, במנוחה, ובעיקר כאבי גב כאלו, עלולים להצביע על מקור דלקתי, כמו סוגי דלקות מפרקים המערבות את עמוד השדרה והאגן. במצב כזה יש לעיתים קרובות גם הרגשת נוקשות בשעות הבוקר.
פיברומיאלגיה היא סיפור קצת אחר. הכאב בפיברומיאלגיה יכול להיות נוכח משך כל היממה אבל באופן מאד טיפוסי הוא מלווה הפרעות שינה קשות עם יקיצות מרובות, קושי בהרדמות והרגשה של שינה שאינה מרעננת.
במקרה שלך הבדיקות שציטטת דווקא מצביעות על עלייה מסויימת במדדי הדלקת, ממצא שאינו טיפוסי לפיברומיאלגיה, שאיננה מחלה דלקתית. עם זאת, כדי להתקדם עוד באבחנה את צריכה להבדק על ידי ראומטולוג שינסה לחבר את הסיפור, את הממצאים בבדיקה גופנית ואת בדיקות המעבדה לכלל אבחנה מועילה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד על תגובתך המפורטת
עדי01/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי שלום
חסוי02/05/2008סליחה שאני "נדחפת"......אך קראתי את המייל שלך, וכל מה שאת מתארת מאוד מאוד דומה למה שאני חוויתי, אז אם זה יכול לעזור במשהו, למה לא......
במקרה שלי כל הכאבים והתופעות שאת מתארת (כאביםבהפרקים, כפות ידיים, ברכיים , כתפיים וכו) , בעיקר במהלך הלילה בעת מנוחה (שאין תזוזה) , קשיון בבוקר, חוסר יכולת להזיז ולתפקד........בקיצור זה התחיל אצלי מדלקת פרקים קלה (היה מגיע לעיתים רחוקות, אחת ל.ומטופל נקודתית, ובמהלך שלוש שנים הכאבים יותר ויותר תכופים........וכעת, לא עוזבים.
לאורך 3 השנים, במעקב של ריאומטולג, נעשו בדיקות דם, ועלה כי המרכיב ריאומטיד פקטור הוא מאוד מאוד גבוה.
לא אלאה אותך, השורה התחתונה - התחושות שאת מתארת מאוד דומות לשלי, ואצלי האבחנה היתה דלקת פרקים, ונתנו לי טיפול בכדור בשם פלאקווניל. הוא "מגרש" את הכאב. צריך לקחת אותו על בסיס יומי.
כדאי לך לבקש מהרופא שלך לבדוק את המרכיב הזה בדם: ריאומטיד פקטור, אם הוא גבוה - זה יכול להראות שהבעיה היא דלקת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על תגובתך. הבעיה אצלי
עדי02/05/2008קצת הפוכה. אצלי הכאבים מתחזקים לקראת ערב (כמעט לא קיימים בבוקר) ונעלמים לגמרי בעת מנוחה. כלומר ברגע שאני לא זזה אני לא מרגישה אותם, אבל בכל תזוזה הכי קלה, כל הפרקים - במיוחד בידיים אבל גם בכתפיים וברגליים, מתחילים לכאוב - אם אני צריכה לקום על הרגליים, להרים כוס, לפתוח ברז וכו'. הייתי כבר מעדיפה (אם אפשר היה לבחור מחלות) בדלקת פרקים "נורמלית" על פני מה שנדמה לי שהוא הבעיה שלי - שחיקת הסחוסים. אני מאוד מבואסת.
שוב תודה לך. אני מעריכה מאוד את הנסיון שלך לסייע מנסיונך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה שלמה
חסוי02/05/2008בכל מקרה שווה לבדוק את המרכיב הזה בדם.
ב ר י א ו ת.........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לא סדיר בעקב רגל ימין ובברכיםענת29/04/2008
אני בת 35 ועד כה אין היסטוריה מיוחדת של בעיות רפואיות ומזה מס' חודשים חלה תופעה של כאב לסירוגין בברך ימין ובעקב עד לכדי צליעה בהליכה.
אני חייבת לציין שעוצמת הכאב משתנה ומופיעה לסירוגין.
לאחרונה עקב רגל ימין מעט נפוך עם אדמימות ותחושה של חום ואף החלו כאבים גם בברך רגל שמאל.
למי עלי לפנות ומה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת
ד''ר יעקב אבלין30/04/2008זה בדיוק המקרה בו כדאי לפנות לראומטולוג. הופעה של סימפטומים כמו שאת מתארת עשויה להיות ביטוי לסוגים שונים של דלקות מפרקים. בין היתר יכולים לבוא בחשבון דלקת מפרקים שקשורה לפסוריאזיס, למחלת מעי דלקתית ועוד ועוד. חשוב לבצע סדרה ראשונית של בדיקות דם, לרבות מדדי דלקת (CRP, שקיעת דם) ובדרך כלל גם סמנים נוספים כמו RF ו - ANA. הראומטולוג ירצה אולי גם לבצע כמה צילומים של האזורים המעורבים. בקיצור - זה הזמן לבצע בירור, לאבחן את הבעיה ולהתאים טיפול - ויש טיפול יעיל ברוב המקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארטריטיסיקיר27/04/2008
שלום לך ד"ר
אני בן 21 סובל ממחלת קרוהן בעקבות זה פרץ לי הארטריטיס ברגל ברצוני לדעת מה אני יכול לעשות כדיי שהרגל לא תיתנפח לי לאחר הליכה מרובה או מאמץ?
ומדוע אני פתאום מרגיש שאני הולך בסדר ואז זה שוב חוזר לי ואז שוב אני מתחיל ללכת בצליעה זה בא בהפוגות?
עשיתי בדיקת mri הייתי אצל מספר אורטופדים וגם אצל ראומטולוג למה אין פתרון?
דלקת בגיד אכילס מתעכה ואז חוזרת לא מבין את זה...
או אולי לעשות שוב סריקת mri או סריקה יותר מתקדמת ופרטנית?
אשמח ליעוץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטריטיס
יקיר27/04/2008רגל הכוונה לקרסול, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליקיר
ד''ר יעקב אבלין27/04/2008אכן, מחלות מעיים דלקתיות כמו מחלת כרון עלולות להסתבך בסוג ספציפי של דלקת מפרקים. דלקת מפרקים מסוג זה עלולה לפגוע הן בעמוד השדרה ובאגן והן - כמו במקרה שאתה מתאר - במפרקים היקפיים כמו הברכיים או הקרסוליים.
כאשר סיבוך זה מתפתח יש להתייחס אליו כמו לכל דלקת מפרקים אחרת. המשמעות היא שבדרך כלל יש צורך בטיפול נוגד דלקת ארוך טווח, ולעיתים קבוע, על מנת לדכא את פעילות הדלקת, למנוע כאב ומה שלא פחות חשוב - למנוע נזקים בלתי הפיכים למפרקים לטווח הרחוק. מדובר בתרופות אנטי דלקתיות בעלות טווח פעילות ארוך כמו למשל סלזופירין ומטוטרקסאט. במקרה של דלקת המלווה את מחלת כרון גם תרופות ביולוגיות כמו רמיקייד יכולות לבוא בחשבון, בהתאם לחומרת המחלה. (תרופה זו עשוייה גם להועיל מאד מבחינת מחלת המעיים).
בשורה תחתונה - דלקת המפרקים ממנה אתה סובל דורשת טיפול מתמשך, תחת השגחה של ראומטולוג ותוך מעקב אחרי פרמטרים שונים כמו בדיקות דם (שקיעת דם, CRP וכו'). אין הכרח בביצוע בדיקות MRI חוזרות, אלא אם קיימת שאלה אנטומית ספציפית כמו חשד לקרע בגיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
יקיר29/04/2008תודה להתיחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פיברומיאלגיהד"ר חסן27/04/2008
ד"ר אבלין שלום רב,
האם חומצה גמא לינואלית ו-COQ10 עשויים להקל על כאבי הפיברומיאלגיה. כמו כן , אשמח לדעת כיצד מאבחנים טריגר פינגר - האם יש לזה פתרון תרופתי? אם נמנעים מתרופות האם זה מחמיר את הבעייה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל - ר
ד''ר יעקב אבלין27/04/2008התרכובות שהזכרת אינן נחשבות לטיפול יעיל בפיברומיאלגיה. לגבי טריגר פינגר - או אצבע הדק - האבחנה נעשית בבדיקה גופנית פשוטה. מדובר בדלקת גידים המכופפים את אחת האצבעות בכף היד - מה שגורם לאצבע להתקע במהלך הכיפוף - בדומה לתחושה כשלוחצים על הדק. אם לא מטפלים זה עלול להחמיר לאט לאט אם כי לפעמים זה נשאר באותו המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת רקמת חיבור וריינאודענת24/04/2008
שלום רב,
אני בת 30 חולה במחלת רקמת חיבור הגורמת לכאבי פרקים וכן הלאה. אני מטופלת במשככי כאבים.
אני סובלת מבעיה מוזרה שרופא המשפחה לא מצא לה הסבר. בחום, למשל תחת מים חמים במקלחת, רגליי מעקצצות והופכות כחולות כהות, לאחר מכן אדומות מבהיקות, ובסופו של דבר הן חוזרות לצבען הרגיל.
בטמפרטורה רגילה, כמשך כל שעות היממה, הבהונות אדומות מבריקות.
האם יכול להיות שמדובר במחלת ריינאוד, למרות שגופי מגיב לחום ולאו דווקא לקור?
האם הדבר נשמע מוכר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת
ד''ר יעקב אבלין25/04/2008התופעה שאת מתארת אכן נשמעת מתאימה לתופעת רינו למרות שהטריגר של חשיפה לחום בהחלט אינו אופייני. חשוב לדעת פרטים לגבי מחלת רקמת החיבור שממנה את סובלת. תופעת רינו יכולה להופיע כחלק ממספר מחלות כאלו. במקרים אלה התופעה אינה מהווה מחלה נפרדת אלא סימפטום של המחלה הכללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בפרק שורש כף הידנתן24/04/2008
שלום רב
מזה כמה שבועות שאני סובל מכאבים בשורש כף היד (הכאב ביד הימנית משמעותי ביותר)
זה לא כאב שמלווה אותי כל הזמן אלא רק בזמן מאמץ וכיפוף פרק כף היד.
חשבתי שאולי זה בגלל שהתחלתי בשכיבות סמיכה (דבר שעשיתי בעבר) ולכן הפסקתי, אך כבר עברו כמה שבועות ואין כל שינוי, וכמובן אני מנוע מלעשות שכיבות סמיכה או כל מאמץ דומה.
קיבלתי מרופא כללי הפניה לצילום רנטגן של שורש כף היד, וכן בדיקות דם (ספירת דם, שקיעת דם, תפקודי כבד, ויטמין B12, CRP, RFׂ)
בדיקות הדם יצאו בטווח הנורמה מלבד EOSINOPHILS % 7.71 % ( 0.00- 6.00) (.........)*
תוצאות צילום הרנטגן :
צילום שורש כף היד (2 צדדים)
מבנה גרמי תקין
אין סיפור קליני.
רציתי לשאול מה יכולה להיות הסיבה לכאב ? מה עוד ניתן לעשות בתחום הבירור/טיפול ?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנתי
ד''ר יעקב אבלין25/04/2008ישנן סיבות מקומיות שונות לכאבים באזור שורש כף הידי ולעיתים קרובות מדובר בדלקות של גידים על רקע של שימו יתר כלומר בעקבות הפעלה ממושכת של השריר והגיד המעורבים. לפעמים התופעה קשורה לעיסוק המקצועי כמו לדוגמא כתיבה ממושכת על מקלדת או הפעלה של ציוד מכני מסויים. דוגמא אחרת היא זו של מוסיקאים שעלולים לסבול מדלקות ספציפיות כתוצאה מהפעולות העדינות והחוזרות על עצמן שהם מבצעים בשרירי הידיים. מאידך גיסא כאבים באיזור זה עלולים להיות גם כתוצאה מלחץ על עצבים באיזור כמו במקרה הידוע של תסמונת המנהרה הקרפאלית Carpal tunnel syndrome שבה נוצר מסיבה כלשהיא לחץ על העצב העיקרי המגיע לכף היד וכתוצאה מכך יש כאבים ותחושת זרם בכפות הידיים. כדי לבדוק את כל אלה כדאי להבדק אצל ראומטולוג או אצל אורטופד מומחה לכפות הידיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר אבליןיוני22/04/2008
שלום ד"ר,
בן 28, מאובחן כבר 6 שנים עם פיברומיאלגיה.
לפני חודש וחצי נכנסו ברכבי מאחורה. רופא קבע שזה צליפת שוט, בשבועיים הראשונים הכאבים היו בעיקר בגב עליון.
מלפני שבועיים סובל מכאבי רגליים(גם בכפות) חזקים במיוחד. סיימתי כמה טיפולי פיזיו' שלא עזרו, לוקח אטופן כ-12 ימים שגם לא עוזר כ"כ(את האטופן נתן לי הראומטלוג)
יש לציין שעד התאונה התסמינים שהפריעו לי בעיקר היו העייפות והחולשה(גם הכאב, אבל פחות),
מאז התאונה הכאבים פשוט מטורפים.
אשמח מאד אם תוכל לכוון אותי מה לעשות, לאיזה כיוון טיפולי כדאי ללכת. אני די אובד עצות.
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני
ד''ר יעקב אבלין22/04/2008יוני שלום,
הקשר בין פיברומיאלגיה לבין חבלות לעמוד השידרה הצווארי (בעיקר צליפות שוט) הוא נושא מורכב שקיימים לגביו ויכוחים בספרות הרפואית - וגם בבתי המשפט. כללית קיים רושם שחבלות מסוג זה עלולות להיות גורם להתפרצות של פיברומיאלגיה - אך כאמור יש החולקים על עמדה זו.
בכל אופן אם אתה סובל מפיברומיאלגיה ישנם מספר דברים שעשויים לעזור. הראשון שבהם הוא הנושא של פעילות גופנית, שחייבת להיות סדירה אבל הדרגתית. הפעילות צריכה להיות אירובית באופן כללי - אבל שוב מודגש - הדרגתית. בדרך כלל כדאי להתחיל עם הליכה.
דבר נוסף שיכול לעזור מבחינת כאבים הוא טיפול בהידרותרפיה - טיפול המתבצע בתוך בריכה של מים מחוממים תחת הדרכה של פיזיותרפיסט מוסמך.
מבחינת כאבים אפשר להשתמש בטווח הקצר בתרופות כמו טרמדקס (תרופה חזקה נגד כאב). מעבר לזה הטיפול מבוסס על תרופות שונות. אלטרול היא תרופה המשפרת את איכות השינה וגם מקלה על כאבים. תרופות כמו סימבלטה ואיקסל הוכחו לאחרונה כיעילות לטיפול בפיברומיאלגיה והליריקה המפורסמת - אשר אושרה לפני כחצי שנה בארה"ב כתרופה לפיברומיאלגיה - גם כן מתאימה לחולים מסויימים. כמובן כדאי להתייעץ עם ראומטולוג לגבי המקרה הספציפי שלך.
אתופן, תרופה אנטי דלקתית, היא בעלת יעילות מוגבלת בלבד בטיפול בפיברומיאלגיה, שאיננה מחלה דלקתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד משהו
יוני23/04/2008לגבי הפעילות הגופנית- עד התאונה הייתי עושה הליכות, עכשיו זה בלתי אפשרי בגלל הכאבים ונראה לי שזה רק יחמיר את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקים ויין אדוםמיכאל22/04/2008
אני סובל שנים מדלקת פרקים ניוונית אוסטיאוארטריטיס עם התפרצויות דלקתיות מדי פעם. נוכחתי לאחרונה שהכאבים מתגברים משמעותית לאחר ארוחת בשרים עם יין אדום ונעלמים לאחר יום. אף שכנראה אין לי גאוט (אין נפיחויות אדמומיות או כאבים חדים מאוד,גם לא באזור כף הרגל)חומצת השתן שלי גבולית 7.2 . אני נמנע היום מתפו"א עגבניות וחיטה וזה עוזר לי. האם עלי להימנע גם מבשר ויין אדום ? האם יתכן "אפקט גאוט" שחולף לאחר יום אחד ? האם משקעים אוארטים מהבשר יכולים לשקוע בפרקים תוך יום אחד ואח"כ להעלם ? (אכילת הבשר חשובה לי)
בתודה מראש,
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכאל
ד''ר יעקב אבלין22/04/2008שאלה טובה... למעשה כדי לבדוק אם יש קשר בין הכאבים לבין רמת חומצת השתן הטוב ביותר הוא לבצע ניקור של המפרק בזמן התקף. בניקור ניתן לשאוב כמות קטנה של נוזל סינוביאלי (נוזל תוך מפרקי) ולהסתכל בו במיקרוסקופ עם אור מקוטב. אם מזהים בבדיקה זו גבישים של חומצה אורית הרי שאכן מדובר ב - GOUT. את הניקור צריך לעשות רק בזמן התקף ובמכון ראומטולוגי המצוייד במיקרוסקופ הנ"ל - ציוד המצוי בעיקר בבתי חולים גדולים. עדות עקיפה יותר לקיומה של בעייה הקשורה ל- GOUT אפשר לקבל על ידי צילום של המפרקים המעורבים, מכיוון שיש סימנים אופיניים בבדיקות הרנטגן.
ולבסוף, גם אם לא יוכח שמדובר ב - GOUT, אם אתה אכן רואה קשר ברור בין אכילת בשר אדום ושתיית יין לבין הופעת הכאבים נראה הגיוני לצמצם את צריכתם של מוצרים אלו, גם אם לא להמנע מהם לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר אבלין
מיכאל23/04/2008תודה רבה על התשובה המפורטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים והריוןחסוי21/04/2008
האם דלקת פרקים שלא מטופלת, יכולה להשליך לרעה על נסיונות כניסה להריון?
האם יכולה להשליך לרעה על הפלות בשליש הראשון או בהמשך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחסוי
ד''ר יעקב אבלין22/04/2008תלוי בדלקת המפרקים...
ישנם סוגים של דלקת מפרקים אשר בהחלט יכולים להשפיע לרעה הן על הכניסה להריון והן על הפלות בהמשך. מחלת הזאבת היא הדוגמא הבולטת למצב זה. אבל כללית גם בדלקות מפרקים מסוגים אחרים - רצוי בהחלט לתכנן את הריון למועד בו המחלה נמצאת תחת שליטה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)