מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקשת עזרה במתן תשובה שללי03/09/2008
בדיקת מעבדה. האם כאן אני יכולה להעלות קובץ (אשמח לדעת איך) של בדיקת מעבדה שלא ברורה לי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
ד''ר יעקב אבלין06/09/2008עדיף להקליד בדיקת מעבדה ספציפית שאת מתעניינת במשמעותה - לא רצוי להעלות כמויות גדולות של מידע רפואי אישי לרשת. כדאי לציין גם את ההקשר הקליני, כלומר ממה את סובלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםנלי03/09/2008
יש לי דלקת פרקים מזה כמה ימים אני סובלת מכאבי שרירים וגם שרירים תפוסים שקשה לי אפילו לעמוד אני עושה הליכה כל יום אחרי הליכה אני מרגישה משוחררת אבל לזמן קצר האם יש קשר לדלקת או תופעות לוואי של הכדורים[פנקווניל ופרדניזון 5]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנירה
ד''ר יעקב אבלין06/09/2008הרגשה שהשרירים תפוסים, או נוקשות של השרירים היא תופעה בהחלט שכיחה בדלקות מפרקים ומעידה בדרך כלל על פעילות של הדלקת - פחות סביר שמדובר בתופעת לוואי של התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכל הגוף כשנתייםרק בריאות02/09/2008
בס" ד דוקטור יעקב אבלין שלום רב מזה כשנתיים אני סובל מכאבי שריריים בכל הגוף כאבי ראש כאבי לסת עייפות שינה לא טובה ולחץ נפשי כמו כן מדי פעם בעיות עיכול בדיקות הדם שלי תקינות במרץ 2008 הייתי אצל ראמטולוג בכיר מסורוקה הידוע כאחד המומחים בתחום עפ"י בדיקתו (למרות הכאבים והסימנים הדומים )לא ניתן להגדיר עדיין שיש לי פיברומיאלגיה ועלי לעשות מספר טיפולים ועוד הייתי גם אצל נירולוג ששלל בעיה נירולוגית לפני תחילת הבעיה שלי ביולי 2006 הייתי פעיל מאוד שוחה כמעט כל יום חדר כושר ועוד במשך תקופת הכאבים אני ממשיך להקפיד לשחות 4 פעמיים בשבוע למרות שקשה לי אך אני מרגיש שללא השחייה עם תרגילי מתיחות מצבי היה גרוע יותר עברתי טיפולים שונים לקחתי גם ליריקה וסימבלתא שרק הקלו קצת אך לא יותר מזה כרגע אני לוקח מזה חודש ציפרלקס ע"מ להרגיע את המתח והחרדה ממשיך לשחות עושה טיפולי הידרוטרפיה ע"מ גם לשחות נכון יותר השאלות שלי הם אלה: 1.האם יש לי מחלה אחרת מה האפשרויות האם כדאי לבדוק שוב אם יש לי פיברו 2.מה הקשר של מצב נפשי לכאבים לדוגמה הייתי מספר ימים עם המשפחה בצימר בימים אלה כאבי הלסת והראש פחתו מאוד והכאבים האחרים היו סבירים 3.מה הקשר של תזונה נכונה לבעיה שלי 4.ממליצים לי על ניקוי רעלים 5.הלשון שלי לבנה משיטוט באינטרנט הבנתי שייתכן שיש לי זיהום במעיים אודה לך מאוד על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרק בריאות
ד''ר יעקב אבלין02/09/2008שלום רב,
מכלול התסמינים שאתה מתאר בהחלט נשמע אופייני לפיברומיאלגיה. תמיד צריך לחשוב גם על אפשרויות נוספות אך הייתי מבקש בדיקה חוזרת גם בשאלה הספציפית הזו. חשוב להדגיש שהאבחנה של פיברומיאלגיה היא אבחנה קלינית ואינה תלוייה בבדיקות מעבדה או הדמייה.
המצב הנפשי בהחלט עלול לתרום לבעייה ואין ספק שרצוי להפחית חרדה, לחץ וכו'.
לגבי תזונה - אין הוכחות לכך שדיאטה מסוימת מועילה לכלל החולים - אם כי יש חולים שמוצאים לעצמם דיאטה שמרגישה טוב עבורם. אין שום הוכחה שצריך לעשות "ניקוי רעלים" ולא הייתי ממליץ עם טיפולים כאלו. גם הלשון הלבנה אינה אבחנתית במיוחד - אלא אם קיימת פטריה בחלל הפה - דבר שהוא נדיר אצל אנשים עם מערכת חיסון תקינה. את זה צריך להראות לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומילגיהאורייה01/09/2008
ד"ר אבלין שלום, 1. האם המחלה פורצת בגלל דיכאון? 2. האם במידה ומשתנות המחשבות למחשבות טובות המחלה עשויה להשתפר? 3.האם ניתן להחלים ממחלה זו אם ישתנו הנסיבות בהן אנחנו נמצאים? 4.האם אתה מכיר אנשים שהחלימו לחלוטין מהמחלה ובאיזה אחוזים? 5 כיצד ועד כמה העישון מזיק לחולים במחלה? 6.כיצד באה לידי ביטוי המחלה אם היא ממשיכה עד זקנה? 7.כיצד ניתן להמנע מהשמנה? 8.כיצד ניתן להמנע מהתפרצות המחלה? ......{בשביל כל האחרים שטרם נפגעו..} 9. האם במידה ונשתתף בסדנא לצחוק ,ניתן יהיה להקל על הכאב? תודה ובריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לאורייה
ד''ר יעקב אבלין02/09/20081. פיברומיאלגיה עלולה לפרוץ יחד עם דיכאון או לגמרי בלעדיו. כך שברור שדיכאון אינה הסיבה היחידה או העיקרית למחלה זו. יחד עם זו חלק מהחולים אכן סובלים גם מדיכאון.
2. התהליך של שינוי מחשבות לטובה מתבצע בשיטת טיפול פסיכולוגי הידוע כטיפול קוגנטיבי. הדגש הוא על זהוי דפוסי חשיבה שליליים (למשל: הכל הולך ונעשה גרוע ואין סיכוי שהמצב ישתפר)
ונסיון מודע לשנותם. שיטה זו אכן יעילה במיוחד בפיברומיאלגיה, בתנאי שהיא מיושמת במקביל לשיטות טיפול נוספות כמו פעילות גופנית, טיפול תרופתי וכו.
3. לא ברור לי לאיזה נסיבות את מתכוונת אבל אם מדובר על תנאים של לחץ מיוחד יתכן ששנוי במצב יועיל.
4. פיברומיאלגיה נוטה להיות בעייה כרונית ואצל רוב החולים אינה נעלמת לחלוטין, גם אם המצב משתפר, או שיש תקופות טובות ואחריהן החמרה מסויימת. יחד עם זאת פגשתי חלוים אשר ספירו שהחלימו לגמרי.
5. לא ידוע שעישון מזיק בפיברומיאלגיה אבל העישון מזיק מכל כך הרבה סיבות אחרות שבוודאי עדיף לא לעשן.
6. לפיברומיאלגיה אין מהלך פרוגרסיבי כלומר המצב אינו הולך ומתדרדר עם השנים. גם בגיל מבוגר החולות ממשיכות לסבול מסימפטומים דומים.
7. לגבי ההשמנה - פעילות גופנית כמובן עוזרת גם כאן. צריך לשים לב לנושא התרופתי כי חלק מהתרופות שנמצאות בשימוש בפיברומיאלגיה עלולות לגרום עלייה במשקל וכדאי לשאול לגבי כל תרופה שמציעים לך.
8. לגבי מניעה - אין המלצות מיוחדות מעבר לניהול אורח חיים בריא הכולל שעות שינה מסודרות ומספיקות ופעילות גופנית אירובית סדירה. כמובן עדיף לא לעבור תאונות דרכים ואסונות אחרים אבל על זה אין לנו הרבה שליטה...
9. הסדנה לצחוק הועלתה כרעיון שעשוי להועיל לחולי פיברומיאלגיה - לא מדובר בטיפול שהוכח מדעית אבל זה בוודאי לא מזיק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בלופוסנילי01/09/2008
אחרי 9 שנים של שקט מחלת הלופוס שבה לתקוף אותי. הביטוי המעבדתי כרגע הוא כמובן ANA חיובי וכן ANTI DNA גבוה מאוד (75 כשהערך הנורמלי 0-20 ). פיזית- כאבי פרקים, עייפות וחולשה, גלי חום והזעה, כאבי רגליים ו"קישוטים " כחולים בגפיים. בעבר טופלתי בתל השומר אצל פרו' מאני .רופאת המשפחה שלי לא רוצה לתת לי הפניה לאחת ממרפאות הלופוס ומתעקשת להפנות אותי לראומטולוג של הקופה (מאוחדת) בטענה שהמצב לא כל כך נורא ... השאלה שלי - האם אכן אפשר להיות רגועה ומצבי "לא נורא" ? ובנוסף, איך בכל זאת מגיעים לטיפול באחת ממרפאות הלופוס (תל השומר, איכילוב, הדסה וכו..) ? למי בכל זאת הן מיועדות ? האם רק באופן פרטי ניתן לקבל שם טיפול ? תודה, ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נילי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד01/09/2008מחלת זאבת מתאפיינת בהתלקחויות והפוגות. כמו כן למחלה ביטויים רבים ושונים. לפי התאור שלך את סובלת מלופוס קל כי קיימת דלקת מיפרקים. כמובן שמומחה בלופוס צריך לבדוק אותך על מנת לגלות ממצאים נוספים. במידה ויש מחלה קלה - הטיפול הוא בפלקווניל ותרופות נוגדי דלקת שאינן סטרואידים.
כחולה הלוקה ממחלה כרונית ועל פי חוק זכויות החולה את רשאית לקבל טיפול אצל אותו רופא שטפל בך במשך השנים הקודמות.
במידה ואת רוצה להיבדק במרפאת לופוס או ע"י מומחה לזאבת, קיימים רופאים מומחים בכל בתי החולים בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לדר' גודארד ושאלה נוספת
נילי01/09/2008שלום דר' גודארד ותודה על התייחסותך. ראשית, שמחתי לשמוע שאני סובלת מלופוס "קל" בלבד. גם זו מעודד בימים אלו.... שכחתי לציין שבעבר טופלתי גם באספירין וקלקסן עקב קרישים בדם וכן בפרדניזון . האם פרדניזון אינה תרופה סטרואידית? התסמינים הפיזיים אז והיום דומים - יש סיכוי שהפעם ניתן יהיה לוותר על סטרואידים ? לגבי מציאת רופא. מי שטיפלה בי אז היתה פרופ' מאני היקרה. עברו 10 שנים ולעניות דעתי כבר פרשה לפנסיה כך שאיני יכולה לחזור אליה. אני מחפשת מרפאה מסודרת או רופא מתאים ולא מצליחה לקבל שיתוף פעולה מרופאת המשפחה שלי . מבחינתה יש את הראומטולוג שהקופה מעסיקה (דר' גרין) שיתכן והוא מצויין אבל רשימת ההמתנה אליו היא לעוד 3 חודשים... היכן ניתן לראות רשימה של רופאים מומחים ללופוס ? איך ניתן לדעת מי מהם מקבל חולים של "מאוחדת" ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד26/06/2009הריון בחולה לופוס מחייב מעקב ע"י הראומטולוג ורופא נשים במרפאה להריון בסיכון גבוה.
תודה על תגובתך בפורום רופאים עונים על שאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומילגיהאורייה31/08/2008
שלום ד"ר אבלין,, הובחנתי בפיברומילגיה לפני כ3 שנים, אינני נעזרת בתרופות לשיכוך כאבים, לאחרונה עברתי תאונת דרכים, ואני נמצאת בפני ועדה רפואית {החמרה} ושיקום. האם לדעתך אוכל להתמיד בעבודה קבועה ומסודרת במשרה מלאה? קיים הרצון אולם קיים גם הפחד שלא אצליח להשתלבולהתמיד כראוי. לא עבדתי באופן מסודר קרוב ל10 שנים. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוריה
ד''ר יעקב אבלין31/08/2008אורייה שלום
התשובה לשאלתך אינה קלה. מצד אחד, אין ספק שפיברומיאלגיה כרונית גורמת לפגיעה קשה הן באיכות החיים והן ביכולת להתמיד בעבודה ובעיקר עבודה הכרוכה במאמץ פיזי או אפילו בתנוחה קבועה (ישיבה ממושכת). מצד שני, נראה שחולי פיברומיאלגיה אשר מוכרים כסובלים מנכות קבועה ואינם מנסים לחזור למעגל העבודה אינם נוטים להשתפר. כך שעקרונית, בלי קשר לשאלה המשפטית, רצוי מאד לנסות לחזור לפעילות כולל עבודה ולו גם באופן חלקי על מנת לשפר את רמת התפקוד ואפילו את מצב הרוח. לעיתים קרובות אכן נדרשת הקלה חלקית בשעות העבודה או במאמץ הנדרש, על מנת לאפשר לחולי הפיברומיאלגיה לחזור לעבודה. בנושא סבוך זה יש להעזר ברופא תעסוקתי, אשר תפקידו לקבוע את יכולת העבודה ולהמליץ על מגבלות במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על לופוסנעמה30/08/2008
שלום, ברצוני לדעת האם צריך לעשות ביופסיית כליה לפני החלטה על טיפול בלופוס.ואם כן אז באליו מקרים. כמו כן ברצוני לדעת איזה טיפול עדיף לארטריטיס בלופוס-NSAID או כלורוקווין? תודה נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד30/08/2008למחלת זאבת ביטויים שונים. במידה וקיים חשד לפגיעה בכליות בגלל תלונות, ממצאים בבדיקת דם ושתן, יש מקום לבצע ביופסיה בכליות. בדרך כלל ההחלטה משותפת בין הראומטולוג, הנפרולוג והמטופלת.
לאחר הביופסיה והסיווג של הפגיעה הכלייתית (קיימים 5 סוגים), ניתן להחליט מה הטיפול היעיל והבטוח ביותר.
טיפול בדלקת מיפרקים כולל טיפול בפלקווניל ו-NSAID.
רצוי להתיעץ עם ראומטולוג בקשר להמשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםנלי30/08/2008
אני יורדת במינון של הפרדיזון ועוד מעט אפסיק לגמרי אבל אני לוקחת פנקווניל כדור אחד בערב השאלה שלי היא אם המצב ישתנה שאני אקח רק כדור אחד ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר יעקב אבלין30/08/2008דנה שלום
אם את מתכוונת למינון של הפלקווניל - המינון הרגיל הוא שני כדורים ליום. הפלקווניל הוא זה שמאפשר לך בשלב זה להוריד את מינון הפרדניזון וזה הדבר החשוב ביותר. לכן לא הייתי ממליץ להוריד את מינון הפלקווניל בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- handy cure עזר לי, האם מוכר?דני29/08/2008
שלום, אני סובל מכאבי פרקים כבר מספר שנים, אשר מתחזקים בחילופי עונות. בתקופה האחרונה היו לי מספר התקפים ואז הומלץ לי ההנדי קיור, השתמשתי והרגשתי הפחתה יפה בכאב שאלתי האם אכן לייזר ואינפרא אדום מוכרים כעוזרים לטיפול בכאב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד''ר יעקב אבלין29/08/2008דני שלום
מדובר בטיפול ים שניתן להתייחס אליהם כאלטרנטיביים, כלומר לא ממש מבוססים על מחקר מדעי
ככלל ניתן לנסות טיפול כזה באופן אישי ואם זה עוזר (ולא מזיק) - מה טוב, אך קשה להסיק מסקנות כלליות עד שיבוצע מחקר מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגו עללי בטעות כנראהאייל28/08/2008
שלום אני בן 33 בחודשים מרץ עד אמצע אפריל סבלתי מכאבי פרקים חזקים סימטריים אגן ברכיים ועקבים לציין כי בחודש ינואר סבלתי בלדקת גרון חיידקית. הופניתי לטיפול אצל ראומטולוג ד"ר לסלי גרין התחלתי בדיקות דם שכללו ana וכו. והכל היה בסדר גמור לציין כי בדיקה אחת השתפרה המראה על מצב דלקתי בגוף... טופלתי פעם אחת בלבד בארקוקסיה ובמאי לערך חזרתי לפעילות פיזית רגילה ספורט וכו.. בחודש יולי שוב חליתי בדלקת גרון חיידקית והיום (אוגוסט ) חזרו לי שוב הסימנים של דלקת פרקים סימטריים כאבים באגן קצת בברכיים וקצת בעקבים ואפילו גב תחתון (שללו לי פריצת דיסק) לציין כי הכאב המרכזי הוא באמצע הירך של רגל שמאל אני ממתין שוב לביקור אצת הראומטולוג אך לבנתיים אני לא שקט ...האם על סמך הממצאים שכתבתי ניתן בכלליות לתת כיוון במה מדובר ?? אהה בנוסף יש לי כאב במרכז החזה כאב עמום כזה כבר כמה שנים שהוא תוקף אותי כל מה חודשים ונאמר לי פעם ע"י רופאת משפחה שזוהי דלקת בקרום של הריאות או משהו כזה הקרין לי אפילו לכתף ימין אך חולף ללא טיפול סיפור ארוך... אשמח לתשובה תודה רבה אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאייל
ד''ר יעקב אבלין29/08/2008אייל שלום,
ראשית הערה כללית: אני מבקש להמנע מלציין שמות של רופאים - כמו שכמובן רצוי להמנע מציון שמות או פרטים מזהים של חולים. מספיק לציין שנבדקת על ידי ראומטולוג.
לעצם העניין: הסימפטומים שאתה מתאר אינם חד משמעיים באופיים ועדיין לא ניתן לקבוע אם מדובר בהתחלה של דלקת מפרקים סיסטמית, בארוע חולף או בכאבים על רקע אחר ("אורטופדי"). נראה לי שאם יש התקפים חוזרים של כאב בחזה כדאי לברר את הנושא הזה - ואם אכן מדובר בדלקת חוזרת של קרום הריאה (פלויריטיס) - לתעד זאת על ידי צילום חזה ולנסות לברר את הסיבה לבעייה זו. דלקת כזו יכולה להתחולל במסגרת של מחלות ראומטולוגיות מסויימות (כמו למשל זאבת) אך לעיתים קרובות קשורה לסיבות אחרות כמו מחלות ויראליות. אני מבין את חוסר השקט לך אך לדעתי הזמן יוכיח אם אכן התמונה הקלינית הולכת ומתבהרת לכיוון של מחלה אחת - או מה שכמובן עדיף - שהבעייה הולכת ומתפוגגת גם בהעדר אבחנה חד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אייל29/08/2008תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב...שרון28/08/2008
אני כבת 28 חצי שנה סובלת מכאבים עזים בעמוד השדרה , בגפיים , כאבי ראש ,ברכיים . נשלחתי לרמוטולוג שטוען שאני חולה פיברומיאלגיה, בעוד שהבדיקות מעבדה יצאו ana ' dna חיוביות . dna ברמות גבוהות. מה שקראתי על המחלה פיברומיאלגיה אנשים שחולים במחלה זו בדיקות הדם שלהם תקינות. האם יש לי לופוס? או מחלה אחרת ?יש לציין שוב שאני ממש סובלת מכאבים עזים בפרקים . מה שעוזר לי זה רק מדבקת בוטרנס שקיבלתי מרופא אז אני ישנה שלושה ימים וכמובן לא חשה בכאבים...ברקע גם תת פעילות של בלוטת התריס מטופלת באלקטרוסין 150 מק"ג. אודה על תשובתך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
ד''ר יעקב אבלין29/08/2008שלום רב,
אכן, הבדיקות שאת מדווחת עליהן אינן אופייניות לפיברומיאלגיה, אשר באופן טיפוסי מאופיינת בבדיקות דם תקינות. ANA חיובי הוא ממצא שכיח גם אצל אנשים בריאים לא מעטים ולכן אינו ספציפי. לעומת זאת בדיקה של אנטי DNA חיובית ברמה משמעותית איננה שכיחה כלל באנשים בריאים ובהחלט מחייבת בירור נוסף בהקשר של כאבי מפרקים - על מנת לשלול זאבת או מחלות דומות. בהקשר זה יש לציין שתת פעילות בלוטת התריס גם היא מחלה אוטואימונית הקיימת בשכיחות מוגברת אצל אנשים הסובלים ממחלות אוטואימוניות אחרות. לסיום יש רק להעיר שפיברומיאלגיה יכולה בהחלט להתקיים לצד מחלות אחרות (כמו זאבת או מחלות דלקתיות אחרות) כך שגם אם האבחנה הקלינית של פיברומיאלגיה שרירה וקיימת - אין הדבר פוטר מהצורך לחפש בעיות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםנלי28/08/2008
יש לי דלקת פרקים אני כבר כמעט 3 חודשים לוקחת פרדיזון 5 עד סוף החודש הזה אני לוקחת כדור אחד ואחר כך לחצי עד שאוריד לגמרי אני גם לוקחת כדור אחד בערב של פנקווניל אבל בשבועיים האחרונים יש לי מין חולשה וכאבים בשרירים האחוריים של הרגליים מה זה יכול ליהיות והאם זה נורמאלי כי זה כל הזמן זה לא מפסיק יכול ליהיות שזה משהוא גרוע אני מפחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
ד''ר יעקב אבלין29/08/2008שני שלום
סביר להניח שמדובר בתופעת לוואי של אחד הכדורים. פרדניזון עלול לגרום לחולשת שרירים - אם כי במינון הנמוך שאת לוקחת לא כל כך סביר שזו הסיבה. פלקווניל גם עלול לגרום תופעות לוואי שונות - כדאי להתייעץ על כך עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המחלה משפיעה על הראייההגר26/08/2008
שלום רב, רציתי לדעת האם למחלה השפעה על בריאות העין והראייה ובנוסף- האם ניתן לראות סימנים למחלה בבדיקת עיניים ואם כן- במה זה מתבטא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה למחלת הלופוס, זאבת
הגר26/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגר שלום
ד''ר ג'יזל גודארד27/08/2008קיימים ביטויים רבים של זאבת בעיניים. בעצם כל שכבות העין וכל מבני העין יכולים להיות מעורבים בזאבת. יתכן יובש בעיניים כביטוי לתסמונת סיוגרן, או תגובה לתרופות כמו פלקווניל או סטרואידים-טשטוש ראיה או משקעים בקרנית. בהסתכלות בקרקעית העין נמצא גופיפים טיפוסים בחלק מהמקרים. אם את סובלת מטשטוש ראיה או כל הפרעה אחרת-עליך להתיעץ עם ראומטולוג ומומחה למחלות עין בהקדדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטהאבי26/08/2008
שלום ד"ר אבלין, אני בן 28, סובל מפיברומיאלגיה כבר 7 שנים, כמו כן תאונת צליפת שוט לפני 5 חודשים. לוקח סימבלטה חודשיים וקצת- התחלתי עם 30 מ"ג ובשלושה שבועות האחרונים אני עם 60 מ"ג. הבעיה שלי שמאז שאני עם הכדור אני מתעורר כל לילה פעמיים-שלוש והולך להשתין. יש לציין שאף פעם לא הייתה לי בעיה של התעוררות בלילה. (למרות שמאז התאונה, היו כמה פעמים שהתעוררתי במהלך הלילה, לזכרוני בלי השתנה). ד"ר יקר, האם שמעת על תופעה כזו, מה עושים? זה מפריע מאד. תודה מראש! יונתן (יש לציין שכרגע הכדור עוזר רק לעייפות והחולשה ולא עוזר לכאבים החזקים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליונתן
ד''ר יעקב אבלין27/08/2008יונתן שלום,
סימבלטה אכן עשוייה לגרום להפרעות במתן שתן, בעיקר לירידה בקצב זרימת השתן ולהפרעות בהתרוקנות השלפוחית. אמנם יש לציין שאותה תרופה עצמה משמשת גם כטיפול למצבים כמו שלפוחית רגיזה. בכל אופן אם במקרה שלך ברור שמדובר בתופעת לוואי של התרופה (מכיוון שהתופעה לא היתה קיימת לפני כן) יתכן שעדיף לשקול מעבר לטיפול חלופי, כמו למשל ליריקה. זאת, בעיקר אם עדיין לא הרגשת הקלה משמעותית בכאב לאחר כחודשיים של טיפול. רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "סטיל'ס דזייז"דנית25/08/2008
דר' שלום, לפני שנה וחצי אבחנו לאמי מחלה אוטואימונית בשם" סטילס דזיזס" . מאז לוקחת סטרואידים+ כחצי שנה הוסיפו לה גם מטרוטרקסט. כל פעם שמנסים להפחית לה את המינון של הסטרואידים עולה לה החום ובדיקות הדם אינן תקינות ומתחילים לה כאבים. 1. האם לא ניתן לצאת מהמחלה הזאת? 2. האם ישנן דרכים אלטרטיביות להקלה? 3. האם תורשתי? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנית
ד''ר יעקב אבלין26/08/2008מחלת סטיל כוללת מצד אחד ביטויים סיסטמיים כמו חום גבוה ושקיעת דם מוחשת ומצד שני דלקת מפרקים. הביטויים הסיסטמיים בדרך כלל חולפים בהדרגה אך עלולים לשוב ולהתלקח. מעורבות המפרקים עלולה להיות כרונית יותר. כיום יש טיפולים נוספים שבאים בחשבון עבור חולים שאינם מסתדרים עם תרופות כמו שאת מקבלת לרבות תרופות ביולוגיות כמו אנברל - וגם תרופה שאינה נמצאת בשימוש שגרתי בארץ - Anakinra. כדאי להתייעץ עם הארומטולוג המטפל לגבי אפשרויות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנית26/08/2008דר שלום, תודה לתשובתך ובהמשך ישיר - ציינת שיש טיפולים נוספים שאפשר להעזר בהם ולא ציינת מהם??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנית
ד''ר יעקב אבלין27/08/2008הזכרתי שתי תרופות נוספות אשר באות בחשבון - אנברל ואנקינרה (כינרת בשמה המסחרי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)