פורום אקנה-רוזציאה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• המלצה/ניסיון בטיפול פוטודינמי?
    ברבי
    14/01/2010

היי
    אני בת 39, סובלת מתופעות שונות של רוזציאה כבר כ-10 שנים.
    המצב שלי מצויין רק כשאני לוקחת אנטיביאוטיקה.
    ברגע שאני מפסיקה, המצב חוזר לקדמותו מהר מאוד,
    כולל פצעים מפחידים ביותר.

למישהו יש ניסיון עם טיפול פוטודינמי?
    כמה זה עולה?
    יש רופא ממולץ?

אשמח גם לשמוע על טיפולים ורופאים/מטפלים מומלצים נוספים,
    שלא כוללים תרקופות.

תודה רבה מראש
    ברבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום!

17/01/2010

ברוכה הבאה לפורום,

שאלתי לגבי טיפול פוטודינמי את רופא העור שלי,
    הוא אמר שטיפול זה לא מיועד לחולי רוזציאה! ויכול לגרום לנזקים בלתי הפיכים.
    (למרות מה שמפרסמים אלו שמבצעים את הטיפול...)

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

ברבי
    21/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימש בפן
    מלי
    13/01/2010

היי, אני מקווה שלא תחשבו שהשאלה שלי מפגרת. בגלל שעכשיו חורף ואני לא אוהבת להצטנן, בכל פעם שאני חופפת אני מייבשת את השיער בפן. הייתי רוצה לדעת האם זה מסוכן לעור שלי, יש לי רוזציאה.

לקביעת תור
    סגירה
    שימש בפן

הוספת תגובה

• הי מלי

17/01/2010

השאלה שלך בסדר גמור ובמקום.

אני אישית נמנעת לגמרי מפן,
    זה פשוט לא עושה לי טוב, העור שלי נעשה אדום.

חום אכן מחמיר את המחלה, לכן הייתי נמנעת מפן
    במיוחד כשזה נעשה באופן קבוע.
    בכל מקרה פן לא בריא לשיער...

את יכולה לשים עליך מעיל עם קפוצ'ון (מספיק רחב שלא יהרוס את התסרוקת),
    עד שאת נכנסת לעבודה או כל מקום אחר שאת הולכת אליו.

או לחפוף כשאת בבית ולתת לו להתייבש טבעי.

שיהיה בהצלחה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיפטר מההרגל
    יהודית
    05/01/2010

אני מדברת עם אנשים כשאני מכסה את הפנים כאילו מצילה מפני שמש גם כשאני בתוך מקום סגור
    שמתי לב לזה לאחרונה כשמישהו התחיל להעיר לי
    אני יודעת שזה מוזר אבל אני לא מציחה לשחרר את זה
    אני מרגישה חשופה ומגמגמת אם אני מדברת עם גבר או מישהו סמכותי מבלי ל"הצל" על הפנים.
    הצילו...

לקביעת תור
    סגירה
    להיפטר מההרגל

הוספת תגובה

• שלום יהודית

07/01/2010

זה מובן לגמרי,
    מאז שחליתי במחלה הרגשתי שיש לי רגישות לשמש ולאור, במיוחד פלורוסנט
    וכמובן יש את עניין המבוכה מנראות המחלה.
    זה משותף להרבה חולי רוזציאה.

ניסית לשים מייקאפ? אולי זה יכול לתרום לתחושת ההגנה.
    אולי אז לא תרגישי שאת צריכה להצל על הפנים.
    אולי כובע שיראה עליך טוב, מן קטע של אופנה?
    ראיתי כמה בנות שלובשות קובעים רק בגלל שזה נראה עליהן טוב,
    אני זוכרת מישהי ספציפית שזה היה הקטע שלה, היא ידעה להתלבש והקובע היה מוסיף המון.

אני הבנתי שיהיו עוד הרבה דברים שאנשים שלא חולים במחלה, לא יבינו.
    ההבדל בתחושה בגוף שיש לחולי רוזציאה לבין אנשים שלא חולים בזה, הוא עצום!
    גם מבחינה נפשית, זה משפיע, אחרי הכל המחלה מתבטאת בעור הפנים ומשפיעה על סגנון החיים.

בתחילת התפרצות המחלה, ניסיתי "להיות כמו כולם", גם כי לא הבנתי למה אני לא יכולה למשל להיות בחדר מחומם אם אחרים כן,
    ברור כשסבלתי כל כך, פשוט הייתי חייבת לצאת מהחדר...

היום אני מבינה את עצמי יותר, מקבלת את המצב ומגנה על עצמי, זאת אומרת,
    שגם אם לאחרים נראה משהו "מוזר" בהתנהגות שלי, אני יודעת שזה הדבר הכי נכון ושפוי בשבילי.

כמובן שאני מבדילה בין התנהגות רציונאלית כמו לצאת ממקום שהוא חם לי מידיי כדי לקרר את הפנים, לבין התנהגות שנובעת ממקור נפשי, אולי מבוכה (גם את זה אני מקבלת בעצמי כל עוד זו התנהגות לא מזיקה).
    למשל פעם הייתי בטיול בטבע, היה קר אבל היתה שמש,
    היינו עם הרבה חברה, ובדרך כלל הייתי עושה קוקו אבל בגלל שהיה אור חזק של שמש התביישתי ללכת עם קוקו ופיזרתי את השיער כדי להסתיר חלק מהפנים...
    אז אני מבינה אותך לגמרי...
    היום אני כבר לא עושה זאת, אבל האי נעימות מאור חזק נשארה באיזה שהוא מקום...

אני חושבת שיכול להיות יותר קל אם נהיה נחמדות לעצמינו יותר ונקבל גם את ההתנהגויות האלו,
    אם הן מזיקות או לא מועילות אז נמצא פתרון אחר שיחליף את ההתנהגויות האלו.

בהצלחה! אשמח לשמוע ממך שוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יהודית
    14/01/2010

את כותבת מקסים ומעודד. תודה לך
    אי מתה להגיע לשלב שלא יהיה איכפת לי מכלום
    לא מאיך שאני נראית ולא ממה שחושבים!
    שהאינסטינקט הזה יעבור
    אין לי ספק שזה יקרה,
    השאלה היא מתי... :0)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיקות ורוזציאה
    קוקי
    31/12/2009

שלום,

רציתי לבדוק האם רוזציאה מדבקת? כלומר, יש לי חברה שחולה במחלה והיא נוטה לתת נשיקות בלחי לאנשים. קצת לא נעים לי להודות, אבל אני תמיד לא מחזירה נשיקה כי אני מפחדת להידבק. האם זה מדבק? אני מקווה שאיני פוגעת במישהו עם השאלה.

לקביעת תור
    סגירה
    נשיקות ורוזציאה

הוספת תגובה

• שלום

03/01/2010

רוזציאה לא מדבקת בשום צורה,
    אין לך מה לדאוג.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזצאה וdemodex folliculorum
    הילה
    25/12/2009

האם ידוע למישהו על הקשר בין 2 האבחנות שניתנו על ידי רופאים שונים
    כמו כן האם ידוע למישהו על טיפול בנ"ל ע"י מריחה של loxio calminol עם sulfur קיבלתי טיפול כזה ע"י רופאה ,שגרם להחמרה בפצעים בפנים ,התיעצתי איתה והיא המליצה להמשיך ולהתגבר על הראקציה,לדבריה ישתפר בהמשך. אני חוששת. האם למישהו יש ניסיון?

לקביעת תור
    סגירה
    רוזצאה וdemodex folliculorum

הוספת תגובה

• שלום הילה

27/12/2009

לי אין ניסיון בעניין.
    אשמח להתעדכן בעצמי על העניין, אשאל על זה רופאים,
    נהיה בקשר

שיהיה שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להילה שאלה

איציק
    01/03/2010

הילה שלום, האם הרופאה היא פרופ'ברנר? גם אני אובחנתי כחולה בטפיל דמודקס וקיבלתי את התמיסה קלמין + סולפור. האם המשכת בטיפול? האם הוא עזר? האם לקחת תרופות נוספות? האם טופלת בתכשירים אחרים? מחכה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה גם מה שקרה לי עם ד"ר ברנר

ישראלית
    02/03/2010

באתי עם רוזציאה מאוד מאוד קלה ואכן בעזרת התמיסה היתה הטבה בהתחלה, אבל בשלב מסוים החלה החמרה ואז גם התדרדרות דרסטית במחלה.
    מאוחר יותר נאמר לי ע"י רופאים אחרים שהטיפול שלה היה שגוי, חסר אחריות ובעיקר בלתי הפיך.
    אם לא הייתי משתמשת בתמיסה כנראה שמצבי היה יותר טוב והיו נחסכות ממני כמה שנים של סבל...
    התמיסה שהיא נותנת מיבשת מאוד וגם מכילה קורטיזון! אם אתם שוקלים להפסיק את הטיפול כדאי לעשות זאת רק באופן הדרגתי!

כדאי גם להתיעץ עם רופא נוסף אם לא מרוצים מהטיפול שלה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לישראלה

איציק
    03/03/2010

תודה על תשובתך. אני מיואש , אני לא מוצא את הטיפול שיכול לשפר את מצבי. דר' ברנר אמרה לי שטיפול לאורך זמן ישפר את מצב הרוזציאה. באיזה תרופות או תכשירים את משתמשת? באיזה סבון את משתמשת? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ים
    איילת
    22/12/2009

הי,
    אני נוסעת לחופש ואני יודעת שתהייה לי שם הזדמנות ללכת לים עם כולם
    אני לא רוצה לוותר הפעם
    בארץ נמנעתי מזה
    איך בכל זאת אוכל להגן על עצמי כדי לא להחריף את הבעיה הכאובה...?

לקביעת תור
    סגירה
    ים

הוספת תגובה

• הי איילת

23/12/2009

אני מזה מבינה אותך שאת רוצה ללכת לים ביחד עם כולם,
    אבל אם מאוד חם שם ותהיי שם כמה שעות,
    אז המחלה בהחלט יכולה להחריף.
    אני יכולה להגיד לך לשים כובע וקרם נגד שמש... אבל זה לא מספיק, משום שהמחלה מחריפה גם מחשיפה ממושכת לחום.
    קרה לי פעם אחת, שנסעתי ברכב שלי, היה חמסין, המזגן התקלקל ונתקעתי בפקק חצי שעה, החום היה בלתי נסבל והפנים כאבו לי מאוד...
    כשחזרתי הביתה ובדקתי את הפנים ראיתי שנוספו לי כמה סימנים חדשים שעד היום מסרבים ללכת...
    אם את רוצה להגן על עצמך, שהמחלה לא תחמיר, רצוי להמנע מחשיפה לשמש וחום.
    אם את בוחרת ללכת לים ביום חם, כמובן שרצוי לשים כובע וקרם הגנה ולשתות הרבה מים קרים עם קרח.

לפני שהמחלה התפרצה אצלי הייתי הולכת הרבה לים, היום זה ממש לא חסר לי,
    יש כל כך הרבה דברים אחרים שמעניינים אותי שעושים לי טוב שאני לא מרגישה חוסר.
    זה פשוט עניין של החלטה, אם אני יודעת שמשהו מזיק לי, אני מעדיפה להחליף אותו במשהו שעושה לי טוב.

חופשה נעימה וכיפית!
    אשמח לשמוע ממך איך היה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי הילה

איילת
    05/01/2010

את כ"כ צודקת....
    לא הלכתי לים, לא כולם רצו ללכת לים, אז לא הרגשתי "פרטי פופר"
    והייתה חופשה נהדרת.
    הים עדין חסר לי אני לא אשקר לך והמגבלה הזאת מעצבנת מאוד ועוד יותר לא הוגנת, אבל, כידוע, לא הבטיחו לי גן של שושנים...

אני אישית חגגתי על הבריכה הפנימית עם גיחות של פחיות קולה קר....
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה?
    חייל
    16/12/2009

שלום,

מאז שאני זוכר את עצמי יש לי סומק בלחיים, כמובן שזה מחריף כאשר חם\קר לי ,מאמץ גופני , אלכוהול, מקלחת חמה, מצבי לחץ (דיון בפני עצמו ששווה להתייחס אליו בנפרד, איך מתמודדים עם הבעיה? מה גורם להסמקה? מבוכה? אני יכול להעיד שאצלי לא רק.) ועוד..

לפני שהתגייסתי הלכתי לרופאת עור שנתנה לי רוזקס, אך לא השתמשתי בו בקביעות.

רופאי העור בצבא לא יודעים לאכול את המצב מכיוון שלא מדובר בפגיעה פיזית (תחושת הבעירה בלחיים במקרים קשים אכן יכולה להציק ומוציאה מריכוז בהרבה מקרים, מישהו שותף לכך? יכול להסביר איך זה מתבטא אצלו?) ולרוב מגמגמים, נתנו לי ניזורל (מישהו מכיר?) אך מפקפוק ברופאה גם בו לא השתמשתי.

אני מבין שאתם לא רופאים וכמובן שאלך לרופא מומחה כאשר אשתחרר\העניין יציק לי ממש ואלך לרופא פרטי\יפריטו את רפואת הצבא , אך האם על פי התיאור שלי אני רוזציאיסט? (המחלה מתוארת כמחלה של אנשים יותר מבוגרים)

לפני שאני ממשיך, רציתי להבין\להציע למה אתם (או את הילה, אהמ) לא מאחדים כוחות ויוצרים הודעה מפורטת ומעוגנת בראש הפורום שתחסוך הרבה תשובות להרבה שאלות ובה תרכזו את כל הטיפולים (משחות טבעיות ולא טבעיות, כדורים והלייזר הקיצוני, יש עוד?) ,תוצאות והמלצות.

הבנתי שכל המשחות זה ניסוי וטעייה ואין משחת פלא שעובדת לכולם.
    האם מישהו החליף מספר משחות עד שהוא מצא אחת שעובדת? כמה זמן הוא נתן לכל משחה?

המון אנשים מדברים פה על שינוי באורח החיים שעזר להם להתמודד עם המחלה ואשמח אם תוכלו לפרט קצת מעבר ללא לשתות אלכוהול ולהתאפק עם הסחוג בלאפה.

אין לי פצעים בכלל, ראיתי שאצל חלק שחולים במחלה יש, האם זה בא עם הזמן?

אשמח לקבל תגובות בדגש על הפתרון שהפחית את התופעה.

לקביעת תור
    סגירה
    רוזציאה?

הוספת תגובה

• שלום חייל!

20/12/2009

ברוך הבא לפורום!

אני ממליצה לך לגשת לפרופ' רוני וולף לקבלת איבחון מקצועי.
    בבית חולים קפלן, רחובות.

המחלה נפוצה בגילאי 30-40, אך יכולה להתפרץ כבר מגיל ההתבגרות.
    אצלי המחלה התפרצה כשהייתי בת 22-23.

אצל כל אחד המחלה יכולה להתבטא בצורה שונה,
    לא בטוח שלך יהיו פצעים/פפולות.
    המחלה יכולה להתבטא בסימנים אדמדמים, נימי דם, פפולות/פצעים, הסמקה, עור אדום (במיקרים נדירים, כשהמחלה מחמירה, יכולה להתרחש הגדלה בלתי סימטרית של האף) .
    המחלה מתפרצת אך ורק בפנים (ובמקרים נדירים גם על הצוואר, חזה ואוזניים).
    כמובן שרצוי להמנע מהדברים שמחמירים את המחלה.

אני שמה רוזקס באופן קבוע כל בוקר, ואלידל בערב (אני עושה הפסקות עם משחת אלידל, משום שזה לא מומלץ להשתמש באופן קבוע)
    אני חושבת שאם משחה מסויימת לא עובדת, כדאי לבקש מהרופא שייתן פתרון אחר.

אני עשיתי שינויים בחיים, כמו להגדיל את הדברים שאני אוהבת לעשות (שלא מחמירים את המחלה), כמו אומנות, ציור.
    וויתרתי על דברים שמחמירים את המחלה, כמו טיולים בטבע ביום חם מתחת לשמש.
    בחורף אני מסתובבת יותר בחוץ, בעיר, או בטבע.
    בקיץ אני מסתובבת יותר במקומות סגורים, כמו קניונים, מסעדות/פאבים(בלי אלכוהול...) בבית עם חברים, סרטים וכו'.
    עשיתי רישיון נהיגה וקניתי רכב (זה נהיה בלתי אפשרי לנסוע באוטובוסים, בקיץ בגלל ההליכה לתחנה בחום והזמן שמחכים לאוטובוס) ובחורף כי מדליקים חימום.
    הפסקתי לעשות כושר אינטנסיבי, אני עושה כושר עם הפסקות גדולות בין תרגיל לתרגיל, במקום קריר.
    עזבתי מקומות עבודה שלא התאימו, כמו מקום שיש מיזוג מרכזי, ומדליקים חימום בחורף או לא מקררים מספיק בקיץ.
    מצאתי מקום עבודה שמתאים למקצוע שלי, עם מזגן אישי (שאני אשלוט על הטמפרטורה....) ועם התנאים שרציתי.
    התחלתי להתאפר (לא עשיתי את זה קודם...).
    ֿוהכי חשוב החלטתי לחיות את החיים בדגש על חשיבה חיובית, ותמיד למצוא פתרונות !
    למצוא מה עושה לי טוב ולהמשיך עם זה, למצוא דברים חדשים שאני כן יכולה לעשות ולשים פחות דגש על מה שלא.

אני חושבת שהרעיון שהעלת מעולה, רק ש-
    הפורום לא מתיימר להיות פורום רפואי, אלא יותר תמיכה נפשית של חולים בחולים אחרים.
    כמובן שכל אחד יכול להעלות על הכתב את הסיפור שלו, דרכי הטיפול וההתמודדות שלו עם המחלה.
    לא ניתן להוסיף דפים/קטגוריות מבחינת המגבלות של האתר.

ובלי קשר אני מעדיפה לתקשר עם חברי הפורום ולענות לכל אחד בנפרד (אחרת כולם יקראו ולא נדע עליהם כלום... :-)

אשמח לשמוע ממך שוב
    המון הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    13/12/2009

היי,

אני בת 10. יש לי אחות בת25 ויש לה רוזציאה. רציתי לדעת אם זה אומר שגם לי יהיה? אני קצת מפחדת מזה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קצת מוקדם לך לדאוג :)

ישראלית
    14/12/2009

היי ליאת,

לרוזציאה ישנו באמת מרכיב תורשתי, אבל אם לבן משפחה מסוים יש רוזציאה, זה לא אומר שגם לשאר בני המשפחה יהיה.
    לדוגמא אצלי במשפחה - לי יש רוזציאה אבל לאחיותי יש עור נפלא בלי שום בעיות.
    אם העור שלך מאוד בהיר ואת נוטה להסמיק אז אולי כדאי להזהר מהשמש כדי למנוע התפתחות של רוזציאה בעתיד.
    אבל לא הייתי מתחילה לדאוג כבר מעכשיו, במיוחד אם אין לך שום סימנים של הבעיה.

חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ליאת

14/12/2009

אני מסכימה לגמרי עם ישראלית,
    אין לך מה לדאוג, אם לאחותך יש זה לא אומר שגם לך יהיה,
    לאף אחד במשפחה שלי אין רוזציאה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעל
    13/12/2009

שלום רב,
    האם ידועים גם מקרים של ילדים עם רוזציאה? כמו כן, האם ידועים מקרים של אנשים שחורים עם רוזציאה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ישנם מקרים של רוזציאה בגיל צעיר

ישראלית
    14/12/2009

אבל זה הרבה פחות שכיח מאשר בגיל מבוגר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי יעל

14/12/2009

לחולי רוזציאה יש עור בהיר (לא חובה לבן לגמרי, אבל לא שחומים/בעלי עור כהה).

לי לא ידוע על התפרצות המחלה אצל ילדים קטנים, אבל יתכן והמחלה תתפתח כבר בגיל ההתבגרות.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון עצמי
    גבי
    03/12/2009

לאחרונה עור הםנים שלי אדום יבש ומאוד מגורה. במיוחד במצח ובלחיים. איך אני יכולה לדעת אם זה משהו כמו יובש בגלל חילופי עונות או רוזציאה. אודה על תשובה מהירה, אני ממש לחוצה מזה.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון עצמי

הוספת תגובה

• הי גבי

04/12/2009

אני מציעה שתפני לרופא עור לקבלת איבחון מדוייק.
    אני ממליצה על פרופ' רוני וולף בבית חולים קפלן שברחובות.

יכול להיות שזה באמת בגלל חילופי העונות.
    לפי נסיון והידע שיש לי, כשמחלת הרוזציאה מתפרצת, ביחד עם הסממנים החיצוניים של העור,
    ישנה גם רגישות קיצונית לחום ולשמש ומופיעות הסמקות חריפות וכואבות הבאות לסירוגין.

האם זה מה שאת חווה?

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הרוזציאה קשורה ללב?
    יוסי הגנן
    27/11/2009

קראתי באינטרנט במאמר שיש קשר בין רוזציאה לבעיה שקשורה בלב האם זה נכון.??

לקביעת תור
    סגירה
    האם הרוזציאה קשורה ללב?

הוספת תגובה

• הי יוסי

29/11/2009

אני לא שמעתי על הקשר בין השניים,
    אתה יכול לצרף את הקישור למאמר כדי שנוכל לקרוא?

תודה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובדת בשמש
    שרון
    25/11/2009

הי, אני מנסה פעם ראשונה להתייעץ לגבי הדבר הנורא הזה שלא מניח לי...
    אני עובדת בחוץ, במדרחוב בעיר שלי, השמש הורגת אותי, גם בחורף הדל שלנו,
    הפיתרון שלי היה פשוט לשים צעיף דק מאוד על הפנים ולהשאיר את העייניים בחוץ.
    או לתת לצעיף ליפול מהראש כך שהוא מכסה מהצדדים את עור הפנים.
    שמשיה כמובן אינה מספיקה...
    אני לא צריכה להגיד לך איך אני נראית.... בטח כשאני אמורה לשרת קהל.
    אני לא מסוגלת למרוח כלום, פשוט כלום וניסיתי את כל הקרמים המימיים וההיפולארגניים זה הורג אותי.
    אולי יש לך רעיון שאני לא חשבתי עליו...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עובדת בשמש

הוספת תגובה

• הי שרון

25/11/2009

הי שרון וברוכה הבאה לפורום!

המחלה מחמירה בחשיפה גם לשמש וגם לחום, כך שאני אמליץ להמנע מזה...
    הצעיף הוא אולי פתרון להגנה מהשמש, אבל לא נגד החום, במיוחד שהצעיף חוסם את האוורור ומחמם את הפנים.
    אם כבר, לדעתי עדיף שימשייה.

האם זה שווה לך לעבוד בחוץ ולהחמיר את המחלה?
    כשהמחלה מחמירה אי אפשר להחזיר את המצב לקדמותו.
    הייתי שוקלת את העניין.

אפשר להיות יצירתיים במציאת פתרונות,
    אפשר לפתוח דוכן, בתוך ביתן שפתוח רק מקדימה, (או אוהל מלבני גדול שפתוח מקדימה)
    שבתוכו מזגן נייד, אם יש אפשרות לחיבור לחשמל.
    אפשר לעצב את הביתן בצורה כזאת שתמשוך ותסקרן את האנשים אפילו יותר.
    מאוורר לא מספיק בחום של הקיץ.

או אפילו למצוא מקום עבודה שיתאים גם למצב הבריאותי וגם לשאיפות שלך.

זה עניין של בחירה.

בקשר לקרמים, זה תלוי בסוג העור שלך, לא כל אחת ואחד חייבים למרוח קרם לחות.
    תתייעצי עם רופא עור בעניין הזה.
    מוצרי קוסמטיקה הם לא הפתרון להתמודדות עם החום והשמש, חולי רוזציאה פשוט לא אמורים להיות חשופים לזה, אם הם לא רוצים להחמיר את המחלה.

אני מצאתי שהמייקאפ כן עוזר במידה מסויימת להתמודד עם החום (כשאני נחשפת לחום ושמש כשאני בין לבין, לזמן קצר, כמו בין הרכב למקום ממוזג. אין מה להשוות את התחושה בעור אם אני בלי).

אשמח לשמוע ממך שוב ולהתעדכן
    בהצלחה!
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לאיפור
    מירי
    18/11/2009

שלום הילה,

לאחרונה אובחנתי כחולת רוזציאה. אני חייבת לציין שדי קשה לי עם זה, אבל החלטתי לא לשקוע במרה השחורה. מאז ומתמיד אהבתי להתאפר. ברור לי שבאזורים הנגועים עדיף לא לדעת בכלום, אבל האם יש איזה נזק במסקרה או איילנר? ודבר נוסף - מה לגבי קרם פנים? אם יש לי אחד שהוא
    היפולארגני ועדין למדי האם זה בסדר?

בתודה מראש,

אילנית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לאיפור

הוספת תגובה

• בוקר טוב מעיין

23/11/2009

ברוכה הבאה לפורום!

אני מבינה לגמרי, זה קשה במיוחד בהתחלה, כל הכבוד על ההחלטה לא לשקוע!
    זו אכן בחירה, בידינו הכוח לבחור איך להגיב לדברים.
    לגבי איפור, אני משתמשת בקרם עיניים, קרם לפנים, מייקאפ, סומק וצלליות מעל העיניים.
    אין מה לפחד לשים איפור על רוזציאה, פשוט שיהיה היפואלרגני ויתאים לגוון העור.

שמתי לב, שאני שמה מייקאפ התחושה בעור יותר נעימה, העור פחות חשוף לשינויי מזג-האויר, יכול להיות שזו רק תחושה סובייקטיבית, פשוט תראי מה נכון עבורך.

שיהיה בהצלחה, אשמח לשמוע ממך ולהתעדכן
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שאלה לגבי רוזציאה.
    אנונימואוס
    12/11/2009

אני בן 28.
    והרופא עור חושב שיש לי רוזציאה מה שקורה הוא שמדי פעם(שבוע-שבועיים) מופיעים לי פצעונים על האף ומסביבו.המצב מחמיר לאודם ודלקת בד"כ האף מתנפח ונהייה אסימטרי כעבור זזמן ההתקפה הכל חוזר להיות יפה,האף שקט והכל רגוע.
    אצלי רוזציאה מתחילה ונגמרת באף.אין הסמקה או תופעות אחרות.
    מה שרציתי לשאול בקשה אם יש רשימה שלמאכלים או מצבים שמחמירים את הבעייה.הבנתי שכל אחד באופן כלשהו צריך לעשות ניוסי ע"ג עצמו לגבי מאכלים מה מזיק ומה לא.
    אני יודע לדוג' ששוקולד ואגוזים עושים לי את המוות.אוכל מטוגן גם לא מחסיר.
    ובכל זאת יש לכם המלצות ממה להימנע?לינקים?
    הרופא נתן לי כדורים,משחה וזהו.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום שאלה לגבי רוזציאה.

הוספת תגובה

• בוקר טוב

15/11/2009

ברוך הבא לפורום!

קודם כל, תנסה לשים לב מה עשית לפני הופעת הנפיחות והפצעונים ,
    חוץ ממאכלים מסויימים שיכולים לגרום להחמרה,
    רצוי להמנע גם מחום, שמש, מתח נפשי או פעילות גופנית מאומצת מידיי.

לי לא עושה טוב לאכול דברים מתוקים במיוחד שוקולד, גאנק פוד, מאכלים חריפים ושתיית אלכוהול.
    זה באמת מאוד סובייקטיבי.

שיהיה שבוע טוב!
    ֿ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ים המלח
    סער
    05/11/2009

שלום! אני סובל ככל הנראה מרוזיצאה,שאלתי אם טבילה בים המלח יכולה לשפר,לייבש את הפצעים שעל הפנים ואת הכתמים שנוצרו כתוצאה מכך?

לקביעת תור
    סגירה
    ים המלח

הוספת תגובה

• הי סער

08/11/2009

טבילה בים המלח וחשיפה לשמש לא טובים לרוזציאה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה