פורום אקנה-רוזציאה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• כיצד מגלים רוזיצאה? בביופסיה?
    סער
    29/10/2009

היי,כיצד ניתן לאבחן רוזיצאה?באמצעות ביופסיה?או בבדיקות דם?האים ייתכן שרוזיצאה עוברת לגמרי?האים המחלה חוזרת וכעבור כמה זמן?האים משחה לפצעי בגרות כגון" אוקסי" גורמים נזק לרןזיצאה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום סער

02/11/2009

רק רופא עור יכול לאבחן רוזציאה, האבחון נעשה דרך הסתכלות על העור.
    לא מגלים רוזציאה דרך ביופסיה או בבדיקות דם.

רוזציאה מוגדרת כמחלה כרונית, המחמירה או נרגעת לסירוגין (מאוד אינדווידואלי).

אין לי נסיון עם אוקסי, עדיף שתברר עם רופא עור.
    אני יודעת שעור רוזציאה מאוד רגיש וצריך להזהר בחומרים ששמים עליו,
    עדיף חומרים היפואלרגניים, ללא אלכוהול.
    לכן עדיף להתייעץ קודם עם רופא עור.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב מאוד קרם הגנה מהשמש
    מאיה
    26/10/2009

יש לי רוזיצאה שנים רבות.
    נכון זה לא אסטטי אבל זה גורם בשלב כלשהו לגלות והלהראות לאחרים בי תכונות יפות אחרות
    שפעם לא חשבתי שהם נחוצות, וחבל.
    אבל מה שרציתי לומר שחשיפה לשמש אפילו המינורית ביותר גורמת נזק מיידי. יש להקפיד מתחת למייק למרוח קרם הגנה.

מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    חשוב מאוד קרם הגנה מהשמש

הוספת תגובה

• הי מאיה

04/12/2009

את צודקת לגמרי, חשוב להזהר מחשיפה לשמש ורצוי לשים קרם הגנה אם נחשפים לשמש.

אני מסכימה איתך שחשוב להראות את התכונות היפות שבנו, לא רק לחולי רוזציאה ,לכולם,
    שהדגש יהיה יותר על האופי של האדם מאשר המראה החיצוני שלו. בעיני זו גישה מאוד בריאה ונכונה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוציאהּ-מחשבות כפייתיות
    יוסי הגנן
    21/10/2009

הגעתי למסקנה שהיקום שונא אותי
    ולכן מענה אותי בצורה כלכך מגעילה ושפלה ללא תנאי ורחמים
    אין תרופה למחלה הזאת אלה לקנא מאנשים אחרים וסליחה אם מישהו ניפגע זו האמת שלי והמסקנות לאורך השנים אם הייתי יכול ליתבוע מישהו שאחראי לזה
    הייתי תובע במיליונים אבל כרגע אני סובל בשקט השתיקה שלי זו הצעקה הכי גדולה שלי

לקביעת תור
    סגירה
    רוציאהּ-מחשבות כפייתיות

הוספת תגובה

• הי יוסי

ישראלית
    22/10/2009

אין שום סיבה שתרגיש כך או תחשוב כך.
    כמו שאומרים - לכל אחד יש את הצרות שלו. למי שיש עור מושלם יש בעיות אחרות שלך אין.
    תנסה להסתכל על הדברים בפרופורציה - רוזציאה אינה מחלה מסכנת חיים, וניתן להתגבר על כל המכשולים שהיא מציבה. צריך להתאזר בהרבה סבלנות, אורך רוח וגמישות מחשבתית.
    הייתי ממליצה לפנות לטיפול פסיכולוגי להתמודדות עם המחלה והקשיים שכרוכים בה. איש מקצוע ידע לתת לך כלים שיעזרו לך להתמודד על הבעיות ולשפר את ההרגשה ואת איכות חייך.
    עוד יהיה טוב יותר!
    סופשבוע נעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    פזית
    19/10/2009

שלום רב,
    יש לי רוזציאה. לאחרונה פתחתי מן חרדה חברתית בגללה. אני מעדיפה לא להיות בקרבת אנשים כדי שלא יראו אותי. אני מתביישת במראה פניי. אני מעדיפה לדחות הצעות של חברות וכדומה ולהישאר בבית. גם לעבודה מאוד קשה לי ללכת. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי פזית

25/10/2009

אני מבינה אותך לגמרי,
    אני זוכרת שגם לי היתה חרדה חברתית, בעיקר בתחילת התפתחות המחלה, מה שעזר לי במהירות לחזור לחיי החברה ומעגל העבודה זה המייקאפ, זה היה שלב ראשון.
    בעיני זה מאוד נכון ואפילו הישרדותי להשתמש באיפור וכך לא רואים את המחלה.
    בשלב הבא , הבנתי שאנשים שאוהבים אותי באמת , מקבלים אותי גם בלי מייקאפ גם שאני לא קבלתי...
    ולבסוף קבלתי את עצמי , לבד מול המראה, גם בלי מייקאפ...

הבנתי שככל שאגדיל את הדברים שאני אוהבת לעשות, ארחיב את המעגל החברתי שלי, אעשה דברים שהם בעלי משמעות עבורי, כך הבטחון שלי בעצמי גדל.

בהתחלה הסתרתי את העובדה שאני חולה, וכך הייתי צריכה להתמודד גם עם קשיי המחלה וגם עם התעסקות מיותרת באיך להסתיר את עובדת היותי חולה...
    למשל אם היו מזמינים אותי לאירוע בחוץ, מתחת לשמש ביום חם, אז במקום לומר את הסיבה האמיתית הייתי ממציאה תירוץ מדוע אני לא יכולה להגיע...
    מה שמעניין בקשר להסתרות ֿ(שקרים...) זה שהם גורמים לאדם להתרחק מאותם אנשים שלהם שיקר...
    חברים שלי והמשפחה המורחבת הרגישו שמשהו מוזר קורה, במיוחד לאור העובדה שהכירו אותי טוב שנים... וכשספרתי תירוץ חלקם הרגישו... זה גרם לריחוק, גם משום שלא הבינו מדוע, חלק חשבו שאני פשוט לא אוהבת אותם יותר, מה שהיה רחוק מהמציאות...

אז הבנתי שאין לי במה להתבייש, וגם שיהיה הרבה יותר קל ונכון פשוט לספר, שתפתי משפחה, חברות וחברים במה שאני עוברת, קיבלתי תמיכה ואהבה וכבר לא הרגשתי צורך להתרחק....
    הבנתי שהאמת מקרבת...

כשאני נפגשת עם חברים, הם כבר מודעים לבעיה, שיש לי רגישות לחום ושמש ומתחשבים.
    זה נהיה פשוט יותר לחיות עם זה עד שכמעט ושכחתי שיש לי מחלה...

בהצלחה! אשמח לשמוע את תגובתך
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם כל מילה!

ישראלית
    25/10/2009

אני חושבת שבעקבות המחלה והצורך להתגבר על ענין המראה החיצוני (אני לא משתמשת באיפור בכלל), הביטחון העצמי שלי אפילו גדל ולמדתי לקבל את עצמי ולהבין שהמראה החיצוני הפריע בעיקר לי ולא לאנשים שמסביבי (שפשוט קבלו אותי כמו שאני).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לייזר כטיפול לרוזציאה
    איציק
    08/10/2009

שלום לכולם, הייתי ביעוץ אצל דר' לפידות מומחה ללייזר. הוא המליץ לי לעבור סידרה של 4-8 טיפולים שנקראים PULSED DYE LASER , מעבר לעלות הגבוהה כול טיפול יצריך תקופת החלמה ממושכת של בערך שבועיים. מבחינתי טיפול כזה הוא כמעט בלתי אפשרי. האם ידוע לכם על חולה שעבר טיפול כזה ומה היו התוצאות? האם הרוזציאה חוזרת ואם כן אחרי כמה זמן? מה קורה עם כול הפצעים שיוצאים האם הטיפול פותר גם את הבעיה הזאת? האם קיימים טיפולים פחות אגרסיבים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לייזר כטיפול לרוזציאה

הוספת תגובה

• בוקר טוב איציק!

14/10/2009

לי אישית אין ניסיון עם לייזר, אני מעדיפה טיפולים פחות אגרסיביים.
    רופא העור שלי לא המליץ לי ללכת על כיוון זה, גם משום שלמרות שיש סיכוי שזה יצליח, יש גם סיכוי שזה ישאיר צלקות.
    בזמנו הוא אמר שאם בכל זאת ארצה טיפול לייזר, אז שאנסה קודם על שטח קטן ואראה איך העור מגיב לזה.

אפשר להשתמש במשחות וכדורי אנטיביוטיקה, פשוט תלך לרופא עור שיתן לך את הטיפול שמתאים לך.

כמובן שרצוי להמנע מהדברים שמחמירים רוזציאה, כמו - חום/קור עז, חשיפה לשמש, משקאות אלכוהוליים, מאכלים חריפים, פעילות גופנית מאומצת מידי.

אפשר גם לשים מייקאפ, גם גבר יכול לשים אבל בשכבה דקה יותר, יש מייקאפים מעולים שלא רואים אותם בכלל (עדיף חברות קוסמטיקה מהטובות, פשוט תבקש דוגמית ותנסה, כל מייקאפ נראה אחרת במרקם ובהתאמה לצבע העור שלך, תנסה עד שתמצא)
    אם רוצים מראה שזוף אפשר להשתמש בשיזוף ללא שמש של דוקטור פישר, היפואלרגני.

שיהיה בהצלחה, אשמח אם תעדכן אותי !
    יום טוב ומוצלח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    יואב
    06/10/2009

האם רוזציאה נגרמת מלחץ נפשי? לאחרונה אני בלחץ ופעמים רבות אני רואה שפני אדומות.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• הי יואב!

07/10/2009

סיבת המחלה עדיין לא ידועה, מה שכן ידוע זה שרוזציאה מחמירה מלחץ נפשי.
    (וגם משמש, חום, פעילות גופנית מאומצת מידי, אלכוהול, מאכלים חריפים, שתייה חמה, מקלחות חמות וממאכלים מסויימים- זה כבר עניין סובייקטיבי).

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנה
    05/10/2009

שלום רב,
    האם בחילופי עונות רוזציאה מחמירה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי דנה

07/10/2009

אני חושבת שזה סובייקטיבי,
    אצלי רוזציאה לא מחמירה בגלל חילופי העונות.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה גורם לרוזצאה
    אריקה
    28/09/2009

מזה מס חדשים שאני סובלת מרוזצאה בעיקר בפנים בסנטר משתמשת בגל רוזקס ובחלק מהזמן השתמשתי בדואו-סקביל לפי המלצת רופא עור שלחתי גם בדיקת מעבדה מהנגעים אבל תשובה לא קיבלתי האם יש חידושים בנושא זה מה הגורם לבעיה ואם מותר לכסות את הנגעים במייקאפ על הגל רוזקס תודה למשיבים וגמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    מה גורם לרוזצאה

הוספת תגובה

• שלום אריקה

07/10/2009

שלום אריקה!
    עדיין לא ידוע הגורם למחלה.
    לאחר שאני שמה רוזקס, אני מחכה 10 דקות (שיספג), מורחת קרם לחות ועל זה מייקאפ (ככל הידוע לי, אין שום בעיה לכסות עם מייקאפ) וסומק (למראה טיבעי יותר)
    פשוט תנסי מספר מייקאפים של חברות שונות ותראי מה הכי טוב לך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו מן מחלה זו רוזיאציה?
    אורית1
    23/09/2009

סליחה על הבורות אבל הייתי מעוניינת לדעת איזו מן מחלה זו הרוזיאציה ?

לקביעת תור
    סגירה
    איזו מן מחלה זו רוזיאציה?

הוספת תגובה

• הסבר על מחלת הרוזציאה

25/09/2009

רוזצאה היא מחלת עור כרונית, המתבטאת במגוון שינויים במרכז הפנים, הכוללים אודם חולף או קבוע, הופעת כלי דם מורחבים, בליטות אדומות (פפולות) ובליטות מוגלתיות דומים לנגעים של אקנה, לפעמים הגדלה של בלוטות חלב שעלולה במקרים הקשים להגיע לעיבוי העור והגדלה בלתי סימטרית של האף.
    מדובר במחלה בעלת ביטויים עוריים שונים, בעיקר בשני מרכיבים, המרכיב של כלי הדם (הווסקולרי) המתבטא באודם וצריבה, והמרכיב של בלוטות החלב (האקנפורמי) המתבטא בפצעונים מוגלתיים ועיבוי העור.
    בשל שכיחות המחלה (14,000,000 חולים בארה"ב) והפגיעה האסתטית (ובעקבותיה הנפשית) שהיא גורמת קמה בארה"ב אגודה לאומית לרוזצאה (National Rosacea Society).
    (מתוך מאמר של פרופ' וולף)

המחלה מחמירה במצבי לחץ, חשיפה לשמש, מזג אויר חם או קר מידי, אימון גופני מאומץ, אלכוהול, מאכלים חריפים ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכל משתתפי הפורום חג שמח ושנה טובה!
    ישראלית
    17/09/2009

שתהיה לכולנו שנה טובה, מלאה בשמחה, בריאות והנאה!
    וכמובן חג שמח (ואולי אפילו קריר ומעונן! :))

הוספת תגובה

• שנה טובה!

21/09/2009

שנה טובה ומתוקה לכל חברי הפורום!
    שנדע לנצל כל רגע עד תום
    שנה של הנאה, שמחה וכמובן אהבה!
    הצלחה ובריאות לכולנו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להילה ולכול מי שיודע

איציק
    21/09/2009

הילה , תודה על ההתיחסות. שכחתי לציין שהייתי אצל יותר מרופא אחד אם באופן פרטי ואם אצל רופאי קופת חולים. ידוע לי שמשחות סטרואידיות יכולות לגרום לנזק. השאלות שלי הן: כשיש התפרצות של פצעים אדומים ( שוב לא מוגלתיים) מה הטיפול המומלץ? באיזה קרם הגנה מומלץ יש להשתמש שלא יגרום לסתימת הנקבוביות? האם טיפול בלייזר או ב IPL יכול להיות טיפול מתאים ביחוד לנימי הדם ולאדמומיות? תודה על ההענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב איציק

25/09/2009

רופא העור שלי המליץ לי על כדורי אנטיביוטיקה- דוקסילין למניעת הפצעים, לי זה עוזר (אני לוקחת את הכדורים לתקופה של כחודש וזה בדר"כ מספיק, עד לפעם הבאה שאני רואה הופעת פצעים).
    כמובן שרק רופא עור מוסמך להמליץ על הטיפול שיתאים לך.

אני לא משתמשת בקרם הגנה, אז אני לא יכולה להמליץ (אני משתמשת במייקאפ עם spa15, בכל מקרה אני לא שוהה הרבה זמן בשמש)
    פשוט תנסה ותראה מה טוב בשבילך (עדיף מוצר היפואלרגני)

לי ידוע שטיפול ב IPL לא נועד לחולי רוזציאה! זה כמו פילינג (זה רק יחמיר את המחלה)
    משום שהמחלה היא לא רק על פני העור, היא גם מתחת לעור, בפילינג הנימים יראו יותר חשופים).

אני משתמשת באלידל (למניעת נימים) ורוזקס (להרגעת האדמומיות והסימנים).

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה
    איציק
    15/09/2009

שלום לכולם,
    אובחנתי כחולה באקנה רוזיצאה וטופלתי בכדורי מינוצקלין ומשחות סטורואידיות. כשהטיפול לא הצליח הרופא נתן לי רואקוטן למשך חמישה חודשים גם הטיפול הזה כשל ויותר מכך החמיר את מצבי.
    כיום המצב שלי הוא שיש לי עור אדום,כתמים אדומים, הסמקות, פצעים אדומים ( לא מוגלתיים) ועור שומני. האם יש לכם עיצה לתת לי ? כמו כן אני מחפש קרם הגנה שלא יגרום לי פצעים האם אתם מכירים קרם הגנה עדין שיגן ולא יגרום לי פצעים? האם טיפול קוסמטי או אסטטי יכול לעזור?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה

הוספת תגובה

• בוקר טוב איציק!

21/09/2009

אולי תנסה לקבל חוות דעת נוספת מרופא אחר? (ככל הידוע לי לא מומלץ לחולי רוזציאה להשתמש במשחות עם סטרואידים)
    אני ממליצה על פרופ' רוני וולף בבית חולים קפלן שברחובות.
    טל מרפאה: 08-9441327

בהצלחה! אשמח אם תעדכן אותנו בהמשך!
    שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה!
    דמיאן
    10/09/2009

אני רוצה להבין חברים כאשר אם יש לי רוזציאה, ואני עוסק בפעילות גופנית, שותה אלכוהול, או שוהה בשמש, אני מחמיר את המחלה??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה!

הוספת תגובה

• הי דמיאן!

11/09/2009

הי דמיאן!

פעילות גופנית, אלכוהול ושמש מחמירים את המחלה, אך הכל תלוי במינון ובתחושה שלך,
    אתה יכול לעשות פעילות גופנית (אפילו בריא) אך לסירוגין (עם הפסקות בין תרגיל לתרגיל),
    לחולי רוזציאה מומלץ להמנע מאלכוהול אך אם אתה מרגיש שאתה ממש חייב לשתות- תשתדל לא לצרוך באופן קבוע ולא בהפרזה.
    שהייה ממושכת בשמש מחמירה רוזציאה ומכיוון שהעור רגיש גם ככה, אז העור חשוף לסכנות מהשמש יותר מרוב האנשים.

מנסיוני, אני מצאתי שכדי לחיות את החיים באמת, כדאי קודם כל להכיר בגבולות, למצוא את החופש המרבי שאתה יכול להשיג למרות הגבולות ולפעמים אפשר למתוח קצת את הגבולות אפילו עוד קצת...
    למשל אם אני ממש רוצה להצטרף לטיול/אירוע מתחת לשמש, אז כשאני בוחרת לעשות את זה, אני בוחרת להתעלם מתחושת האי נוחות בעור ופשוט להנות !

פעילות גופנית שמצאתי שאני מאוד נהנת ממנה זה אופניים- גם כושר וגם רוח בפנים...בתקופת הקיץ חם לי מידי, אך בתקופת הסתיו/חורף אני ממש נהנת מזה ולא ראיתי שהחמירה לי המחלה.

הכי חשוב שתעשה מה שאתה מרגיש שטוב לך !

סופ"ש מקסים!
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להילה..

דמיאן
    11/09/2009

תודה רבה לך על התשובות, אבל אני מתכוון שכאשר אני עוסק בפעילות גופנית, שותה אלכוהול או שוהה בשמש, האם ההחמרה היא רק לאותו זמן בו אני עושה את אחד מהדברים הללו, או לטווח ארוך גם לאחר מכן?? תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דמיאן

14/09/2009

תלוי במידת החשיפה לגורמים שמחמירים את המחלה, אם מיד אחרי חשיפה קצרה לשמש/חום/פעילות גופנית/צריכת אלכוהול במינון נמוך- מקררים את הפנים אז יש סיכוי טוב שההחמרה תהייה רק לאותו הזמן.
    אך אם החשיפה לאותם גורמים היא מוגזמת ההחמרה היא בדרך כלל גם לטווח הארוך.

זו הסיבה העיקרית שחולי רוזציאה אמורים להמנע ככל הניתן מהדברים שמחמירים את המחלה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד אוהב לעשות ספורט ?
    אלי
    06/09/2009

אני מאוד אוהב לעשות ספורט , מכל הסוגים כל המינים מה אני עושה ??? אובד עצות

הוספת תגובה

• הי אלי!

11/09/2009

חשוב לעשות מה שאנחנו אוהבים, בשביל הנפש והגוף! אם ספורט מביא לך הנאה אל תוותר על זה, תמצא פשוט דרך חדשה לעשות את זה.

אתה יכול לעשות ספורט, פשוט אם אתה רוצה לא להחמיר את המחלה, אז תעשה הפסקה בין תרגיל לתרגיל.
    תרגיש מתי נעשה לך חם מידי בפנים ותעשה הפסקה ושוב תמשיך.
    אני למשל מצאתי שרכיבה על אופניים עושה לי טוב (לא רכיבת שטח קשה מתחת לשמש וכשחם, אלא רכיבה בשטח עירוני או בפארק הירקון).

בהצלחה!
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה חברים!!
    דמיאן
    05/09/2009

יש לי אדמומיות באף ובלחיים, רציתי לדעת האם רוזקס ג'ל מעלים את האדמומיות או מפחית אותה במידה ניכרת ואיפה אפשר להשיג את התרופה? והאם שימוש בה באופן ממושך יכול לפגוע בעור או שאין תופעות לוואי בכלל?? ובכלל מהו לדעתכם התרופה- משחה הטובה ביותר להעלמת הדמומיות הזאת??
    תודה רבה לכולם..

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה חברים!!

הוספת תגובה

• משחה מעולה וכמה עצות

יעל
    06/09/2009

אני דווקא באה יותר מהאוכלסיה שסבלה מפצעי בגרות בנעורים ומאדמומיות - היום אני אחריי
    אולי אוכל לתרום קצת...
    מסכה שמעלימה אדמומיות כל פעם שאני עושה טיפול פנים לעצמי אני נראת כאילו כוורת דבורים התיישבה לי על הפרצוף ובנוסף כאילו שפכו עליימים רותחים - יש לי עור דק ועדין שמהר מאוד נהייה אדום כשזה קורה ..אני שמה שכבה עבה מהמסכה שנקראת פלנטגו והכל כאילו לא היה - נראה לי שווה לנסות!!!..אני יודעת שהיא נמכרת רק אצל קוסמטיקאיות אבל שוה לנסות בחברה

הוצאתי מהאתר חומרים פעילים: פלנטגו, מרווה רפואית, רוזמרין, סרפד, גרניום ריחני, שמן תירס, שמן טימוס, שמן אקליפוס ואדמת אורגים

ממליצה גם מאוד לקחת תוסף של אבץ וקומפלקס B וויטמין C במינונים גבוהים זה רק יכול עזור!!!!

אה ועוד משהו ..יש משחה זולה מאוד נקראת דרמגרן B - שמכילה אבץ ועוזרת ממש לריפוי פצעים וכוויות- תנסו אותה

מקווה שעזרתי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיאן, לשאלותייך:

אילנה
    10/09/2009

דמיאן ,משחת הרוזקס היא ללא קורטיזון ולכן ניתן למרוח בכמיות נדיבות ללא הגבלה וחשש בתיחלת השימוש בה היתה הטבה אך לאחר תקופת הסתגלות השפעתה פגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הרוזקס

ישראלית
    10/09/2009

לי הוא דוקא עדיין עוזר (אני משתמשת בו ברצף כבר כשנתיים). אמנם לא כל כך לאדמומיות אבל לפצעים הוא עוזר מאוד. אני חושבצ שהוא גם מרגיע את העור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי רוזציאה?
    נטלי
    23/08/2009

שלום לכולם!
    לפני כחצי שנה בערך, התחלתי להסמיק ללא סיבה נראת לעין, ההסמקה יכולה להישאר לפעמים אפילו יומיים!!!! התחושה היא כאילו זה כוויה... וכשזה עובר העור נראה בסדר,
    אבל כשאני נחשפת לחום במיוחד לשמש, העור ממש כואב!
    חקרתי קצת באינטרנט, והגעתי לפורום הזה, האם יש מצב שיש לי רוזציאה?
    תודה ושבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי רוזציאה?

הוספת תגובה

• בוקר טוב נטלי!

23/08/2009

בוקר טוב וברוכה הבאה!

כמובן שרק רופא עור יכול לאבחן אם יש לך רוזציאה.

רוזציאה מתחילה בהסמקות חריפות שבאות והולכות, רגישות לחום ושמש, לאחר מכן מופיעים סימנים/אדמומיות באופן קבוע, כך שיתכן שיש לך רוזציאה ממש בהתחלה.
    אני ממליצה לך לפנות לרופא עור טוב, (אני מטופלת של פרופ' רוני וולף, בבית חולים קפלן, טל מרפאה: 08-9441327)

בהצלחה ושיהיה שבוע טוב!
    אשמח אם תעדכני אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה