פורום אקנה-רוזציאה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אבי
    13/04/2010

אני סובל מחרדה חברתית ובכל פעם שאני בחברה אני מסמיק מאוד ונהיה לי חם. רציתי לדעת האם נמצא במחקרים שיש קשר בין חרדה לרוזציאה? האם לדעתכן יש קשר?
    אשמח לשמוע מעט פרטים על הנושא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי אבי

19/04/2010

בוקר טוב אבי

לא לכל מי שיש חרדה חברתית, סובל מרוזציאה,
    ולא לכל חולי הרוזציאה יש חרדה חברתית, כך שקשה לומר על הקשר בין השניים.

עדיין לא ידוע מה גורם להתפרצות המחלה, לכן אני לא יכולה לומר בוודאות שהמחלה נובעת ממקור נפשי .

בהצלחה
    הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזקס ג'ל
    אלי
    05/04/2010

חזרתי לנסות רוזקס כי קראתי שזה טוב כטיפול לטווח ארוך, אני רואה שהרוזקס ג'ל גורם לי למעט אדמומיות. האם זה מוכר שרוזקס ג'ל גורם לאדמומיות מסויימת בתחילת השימוש בו ? האם נכון שהשפעת הטיפול עם רוזקס מורגשת רק לאחר מספר שבועות ? האם במידה וזה גורם לי לאדמומיות מעטה אז רצוי להפסיק את השימוש ?

לקביעת תור
    סגירה
    רוזקס ג'ל

הוספת תגובה

• תשתמש בממש מעט ג'ל, לא יותר מפעמיים

ללא תיווך
    13/04/2010

ביום, ואחרי רחצה, כשהעור נקי. אני משתדלת גם לא לצאת לשמש אחרי שמרחתי ג'ל. אובחנתי לפני פחות מחודש והתחלתי לקחת מינוציקלין אחד ביום ולמרוח את הג'ל. יש שיפור מאד משמעותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אלי

19/04/2010

הי אלי

מהניסיון שלי, רוזקס הפחית את האדמומיות, אני כבר לא זוכרת כמה זמן לקח לזה לעבוד,
    אולי עדיף להתייעץ עם רופא עור בעניין הזה.

האדמומיות יכולה להיגרם גם מהדברים שמחמירים רוזציאה כמו חשיפה לשמש ולחום, לחץ נפשי, אלכוהול, מאכלים חריפים, פעילות גופנית מאומצת מידי.

מומלץ להימנע מדברים אלו ככל הניתן גם כשמשתמשים במשחות.

בהצלחה!
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובחן אצלי רוזצאה
    חסוי
    25/03/2010

שלום אני בן 14.9 ואובחן אצלי רוזצאה
    טופלתי בהתחלה במשחות zindaclin לבוקר ו adferin בלילה וזה עזר קצת אחרי זה הפסקתי תטיפול ועברתי לרופאת עור
    לפני כחודש-חודשיים היא איבחנה אצלי רוזצאה ונתנה לי כדורי אנטיביוטיקה ששיפרו את המצב
    והלכנו גם לרופא עיניים שאיבחן שיש לי דלקת בעפעפים שכנראה זה נגרם מהרוזצאה
    היא אמרה לי היום שלא צריך עוד להמשיך באנטיביוטיקה סיימתי את כל הכדורים שזה היה 2 קופסאות אנטיביוטיקה היום חזרנו והיא אמרה שהשתפר המצב ולהמשיך במשחת zindaclin
    אז ככה יש לי שאלות
    האם המחלה הזאת נשארת כל החיים?
    וזה שכיח?
    כי אני מאוד פוחד שלא יהיה לי חברה בגלל זה... או שכל החברים שיש לי כבר לא התקרבו אלי
    תודה רבה אני מודאג מאוד בבקשה תעזרו לי מהר כל היום אני בפחדים ומחשבות

לקביעת תור
    סגירה
    אובחן אצלי רוזצאה

הוספת תגובה

• שלום

29/03/2010

ברוך הבא לפורום
    אני מבינה שזה חדש בשבילך, ולוקח זמן להסתגל למצב חדש,
    מניסיון, חברים (אמיתיים, שאכפת להם ממך) ומשפחה, ינסו רק לעזור,
    ואלו שלא ירצו להשאר, כנראה זה לטובה, משום שחברים לא עוזבים בגלל כאלו דברים,
    אלא בדיוק להפך ירצו שתהיה מאושר.

בקשר לבת זוג, גם אצלי כשרק התפרצה המחלה, חשבתי שיהיה קשה יותר למצוא בן זוג,
    וככל שהסתגלתי למצב, קיבלתי את עצמי, עשיתי דברים שעשו לי טוב,
    גיליתי שהקושי היה אצלי , ולא היתה לי שום בעיה למצוא בן זוג.
    תשאל את עצמך, האם אתה מתחבר לאנשים אך ורק בגלל איך שהם נראים או בגלל שהם בריאים, או האם אתה מתחבר לאנשים שעושים לך טוב וכיף לך להיות איתם? (וגם להם כיף איתך), או שאולי בגלל תחביבים/נושאים משותפים?
    אין שום סיבה שלא תמצא בת זוג בגלל במצב החדש הזה.

באופן כללי, כדאי להמנע מהדברים שיכולים להחמיר את המחלה, כמו:
    חשיפה לשמש, חום, פעילות גופנית מאומצת (כשעושים כושר מומלץ לעשות הפסקות בין תרגיל לתרגיל. ולעשות את הכושר במקום קריר), מאכלים חריפים, אלכוהול, לחץ נפשי (מומלץ לכולם...)

אני חושבת שהכי חשוב זו גישה חיובית, כל הזמן לראות מה כן אפשר לעשות, כשאני התחלתי לבדוק מה אני יכולה לעשות גיליתי שיש תמיד יותר מאשר פחות! אם תרצה אני יכולה לעזור לך בעניין הזה.

טוענים שזו מחלה לכל החיים אבל אני אופטימית שנמצא פתרון!
    תזכור שזו מחלת עור ולא מחלה שמסכנת חיים.
    נכון שזו מחלה שמצריכה הסתגלות (והיינו מעדיפים שלא תהיה לנו...), אך חשוב שנראה את הדברים בפרופורצייה הנכונה.

בהצלחה! אשמח לשמוע ממך שוב :)
    חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובחנה אצלי שלשום רוזציאה
    ללא תיווך
    20/03/2010

נראית קלה ומתבטאת באדמומית קלה של הלחיים והאף. הרופא רשם ךי אנטיביוטיקה מינוציקלין 100 מ"ג- אחד ביום ומריחת ג'ל רוזקס פעמיים ביום. יש כבר הטבה ניכרת (אחרי 3 ימים!!!) וצבע העור כמעט רגיל לחלוטין. האמת כשניכנסתי לרופא הוא לא ראה את זה מייד, הוא אבחן רק כשהסתכל בהגלה ממש מקרוב.
    האם להפסיק עם הכדורים או להמשיך לפחות חודש? מה נסיונכם עם טיפול זה?
    האם עלי לצפות ל"התקפים" של המחלה ואם בכלל להתייחס לזה כאל מחלה?

הוספת תגובה

• שלום

24/03/2010

ברוך הבא לפורום,
    טוב שעלו על המחלה מייד בתחילתה, כך שאתה יכול למנוע את ההתפתחות שלה.

אני מניחה שאצל כל אחד המחלה מתבטאת בצורה שונה,
    אצלי בתחילת התפרצות המחלה, היתה רק מופיעה הסמקה חריפה פעם בכמה זמן,
    וכשלא היתה לי את ההסמקה לא היו סימנים או עור אדום.
    אבל לאחר כשנה הופיעו סימנים ועור אדמדם באופן קבוע,
    והרגישות לחום ושמש התגברה,
    (לא הצליחו לאבחן אותי, אז לא ידעתי שאני צריכה להמנע מחום ושמש).

בכל מקרה, אני ממליצה לך, כדי שהמחלה תישאר בתחילתה ולא תתפתח,
    להמנע מחשיפה לשמש וחום, מקלחות חמות, אלכוהול, מאמץ גופני גדול מידי,
    לחץ, מאכלים חריפים/חמים.

עם כדורי אנטיביוטיקה רצוי לעשות הפסקות, עדיף שתתייעץ עם רופא העור שלך לגבי זה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. וקצת הסבר ומחשבות

ללא תיווך
    26/03/2010

בינתיים אני מנהלת אורח חיים רגיל לחלוטין, למעט חשיפה לשמש ככל האפשר והימנעות ממאכלים חריפים. מקווה שזה לא יחמיר ומשתדלת לא להתייחס אל עצמי כחולה. הג'ל והאנטיביוטיקה עוזרים. התחלתי לקרוא על רוזציאה בכל מיני אתרים וראיתי שיש אפשרות שלאחר זמן מה היא נעלמת ולא שבה. מקווה שזה המצב אצלי. חשיבה חיובית נראית לי כדרך טובה להירגע מהאבחנה.
    תודה על ההתייחסות. אמשיך להסתייע בפורום. שמחה שמצאתי אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבין מה קורה לי
    עזרא גבאי
    18/03/2010

אני בן 34 מיזה כבר כ3 חודשים עים אדמומיות ושריפה בלחיים
    אני מטופל אצל רופאת עור ממוחית בביהח בלינסון דר רינה סגל מטופל במישחןת שונות כגון פוליקוטן בנזק ורוזקס השאלה היא עים טיפול כזה אים בטוח שזאת רוזצייה בעור הפנים שלי

לקביעת תור
    סגירה
    לא מבין מה קורה לי

הוספת תגובה

• שלום עזרא

21/03/2010

שלום עזרא

לפי המשחות אני לא יכולה לדעת,
    עדיף שתישאל ישירות את הרופאה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעזרא גבאי

איציק
    27/04/2010

האם תוכל לשתף אותנו באם הטיפול עם המשחות שקיבלת עזר? האם חל שיפור מסויים , או חלילה החמרה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון עצמי
    דפנה
    11/03/2010

אני חושדת שיש לי רוזציאה. האם זה משהו שאני יכולה לברר לבד או שיש צורך לפנות לרופא? אשמח גם לדעת מה הטיפול הקיים והאם הוא עוזר וזה עובר? אני ממש לחוצה, אבל שונאת רופאים ומעדיפה לא ללכת לרופאץ. האם זה לכל החיים? שאלה נוספת - האם בינתיים יש משהו שאסור לי לאכול או למרוח על העור או משהו כזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון עצמי

הוספת תגובה

• בוקר טוב דפנה

15/03/2010

הי דפנה,

רוזצאה מתבטאת גם בנראות על עור הפנים וגם בתחושה,
    תופעות כמו (לפעמים יש רק חלק מהתופעות) עור אדמדם, הסמקות מרובות, סימנים, נימי דם, פפולות דומה לפצעים ללא השחורים.
    ובתחושה, יש רגישות גדולה לחום ולשמש, כשנחשפים לחום/שמש העור שורף/כואב.

אני ממליצה ללכת לרופא עור על מנת שיאבחן את המחלה,
    אצלי כשרק התפרצה המחלה והעור היה מידי פעם מאוד אדום, לרופאים היה קושי לאבחן אותי, משום שהמחלה יכולה להראות כמו התרגשות, אלרגיה, סבוראה.
    לכן אני אמליץ לך על רופא עור שהצליח לאבחן אותי-
    פרופ' רוני וולף בבית חולים קפלן.

בינתיים מומלץ להמנע מהדברים שיכולים להחמיר את המחלה, כמו:
    חשיפה לשמש, חום/ קור עז, אלכוהול, מאכלים חריפים, פעילות גופנית מאומצת מידיי לאורך זמן (כשעושים כושר מומלץ לעשות הפוגות בין תרגיל לתרגיל ולהיות בסביבה קרירה),
    מקלחות חמות, לחץ נפשי, מאכלים חמים מידיי.

מומלץ להשתמש בקוסמטיקה היפואלרגנית, לא לשפשף את העור ולא ללחוץ עליו, לנגוע בעור בעדינות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• zenmed
    סיגל
    03/03/2010

שלום,
    לפני כחצי שנה נאמר לי שיש לי רוזצאה. במהלך חיפושיי באינטרנט גיליתי שיש חברה שנקראת zenmed אשר יש לה מוצרים ספיציפיים לטיפול ברוזצאה. מדובר במוצרים טבעיים ללא מרשם רופא ונראה כי הם מסייעים מאד בכל הנוגע לתופעות של המחלה. רציתי לדעת האם שמעתם על חברה זו ואם כן האם ניתן לקנות את המוצרים שלה בארץ.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    zenmed

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה

סיגל
    03/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי סיגל

15/03/2010

אני אישית לא מכירה את החברה הזאת,
    אולי יש מישהו אחר בפורום שיכול לתת תשובה,

גם אני אשמח לקבל נתונים על החברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ZENMED

אלי
    05/04/2010

גם אני פגשתי המלצות על תכשיר זה אך פגשתי יותר חוות דעת לפיהן התכשיר לא עזר, ככל הידוע לי רצוי להשתמש בתכשירים שרופא העור ממליץ עליהם (דרמטולוג), אחרת עלולים לבזבז הרבה זמן וכסף לשווא וגם להתאכזב לא מעט. ברוזציאה יכול להיות שתכשיר מסויים יסייע במצב מסויים של המחלה ויגרום להחמרה במצב אחר של המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלידל יכול להחמיר את האדמומיות ?
    מאיה
    02/03/2010

אני פונה לבעלי ניסיון בשימוש באלידל
    התחלתי להשתמש באלידל קרם ואני מרגישה יותר צריבה ויותר אדמומיות מאשר לפני האם להפסיק או ששיפור מגיעה אחרי שימוש לאורך זמן .

הוספת תגובה

• בוקר טוב מאיה

03/03/2010

הי מאיה,
    זה מה שידוע לי על המשחה-
    בתחילת השימוש במשחת אלידל, יש תופעת לוואי של חום וצריבה, אך זה חולף.
    רצוי למרוח שכבה דקה של המשחה רק על האיזורים הרצויים.

מומלץ לעשות הפסקות עם השימוש במשחה מידי פעם, וגם לא למרוח כל יום באופן קבוע:
    אני עושה הפסקה של יום או יומיים, אחרי יומיים שלושה שמרחתי.

מניסיון, עדיף למרוח לפני השינה משום שהמשחה שומנית (בהתחלה ניסיתי למרוח בבוקר והעור שלי נראה שומני במשך כל היום וגם המייקאפ לא נמרח טוב על אלידל, לאחר זמן קצר העור נראה מבריק).

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדיאל

דנה
    19/12/2010

שלום,

אני לצערי סובלת מסבוריאה, והומלץ לי להשתמש בקרם אלידל ממאמרים שקראתי ששימוש ממושך בקרם עלול לגרום לסרטן ולכן לא מומלץ להשתמש בו.

אם יש לך משחה לא סטראודית להמליץ לי שעוזרת לך אשמח לשמוע

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדיאל - תגובה

יפית כהן
    22/12/2010

דנה ערב טוב!

סבוראה או סבוראיק דרמטיטיס הינה מחלה דלקתית של העור, המאופיינת בגרד וברבדים אדומים בעיקר באזורים משופעי בלוטות חלב כדוגמת: כנפות האף, לחיים, גבות, סנטר וקרקפת. בנוסף, קיימת הפרשת יתר של בלוטת חלב והצטברות של קשקשת יבשה.
    לעיתים המחלה מלווה בזיהום פטרייתי(Pityrosporum Ovale).

אציין, כי בעורם של חולי רוזצאה ניתן לאבחן במיקרים רבים גם תסמינים של מחלה/הפרעת עור זו!

ולשאלתך, קיימת משחה בשם ניזורל המכילה מרכיב אנטי פטרייתי(Ketoconazole)- משחה הניתנת במקרים רבים לטיפול בסבוריאה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלידל

אלי
    05/04/2010

לי כמות קטנה מאוד של אלידר מעבירה את האדמומיות, לדעתי אם אלידל לא עוזר לך אז אין טעם להמשיך עם אלידל, ישנם רופאים שמעריכים שאלידל יכול לגרום להתפתחות של גידולים סרטניים ולכן יש לצמצם את השימוש בו למינימום ורק אם אין תרופה אחרת שעוזרת אלידל גורם גם אצלי לתחושת חום באיזור המריחה אבל זה חולף במקרה שלי בתוך מספר שעות עד יום ובדרך כלל אן מורחים בליילה לפני השינה אז זה לא מפריע, ככל שידוע לי מאוד רצוי שלא להסתובב בשמש עם אלידל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם רוזצאה יכולה להיות קשורה לעיניי

רויטל
    21/01/2011

שלום על פי התסמינים המופיעים בפורום גם לי יש רוזצאה שבאה לידי ביטוי בצורות שונות במהלך חיי. כרגע לאחר שהייתה לי השפעה אלרגית שוב התפרצה הרוזצאה אך הפעם היא מלווה גם בעיניים אדומות ונפוחות הגורמות גם לשקיות שחורות מתחת לעיניים. האם יש קשר על פי הידע שלכן בין התופעה הזאת להופעת הרוזצאה
    תודה ובברכה,רויטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דפנה
    23/02/2010

אחותי חולת רוזציאה והייתי רוצה לברר עבורה שאלה - אני יודעת שמאוד חשוב להתגונן מהשמש, השאחלה היא האם ניתן להשתמש בכל סוגי קרם הגנה או שיש כזה שפחות מומלץ בגלל ההשפעה על העור?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• היי דפנה

ישראלית
    23/02/2010

כל הכבוד שאת דואגת לאחותך! :)
    לגבי קרם הגנה - כדאי להשתמש בקרם הגנה עם SPF גבוה (50, לדוגמא) כדי להעניק לעור הגנה מירבית מהשמש. עור עם רוזציאה בדרך כלל רגיש מאוד לשמש וכדאי להגן עליו כמה שיותר (אני לדוגמא, הולכת תמיד על קרם הגנה, גם אם החשיפה לשמש היא מינימלית).
    בנוסף, כדי לוודא שהקרם מגן גם מקרינת UVB וגם מקרינת UVA. חלק מהקרמים מגנים רק בפני UVB.
    אם העור של אחותך רגיש מאוד (כפי שקורה אצל רבים מהסובלים מרוזציאה), אז עדיף להשתמש בקרם המיועד לעור רגיש, כזה שנבדק לאלרגיה ואינו מכיל בישום.
    אני משתמשת בקרם הגנה spf 50 של חברת Avene ומרוצה ממנו מאוד, אבל ישנן חברות נוספות שמייצרות קרמים המיועדים לעור רגיש, כמו ROC, Vichi, סבוקלם ועוד.
    הייתי ממליצה לה לגשת לסופר פארם ולהתייעץ עם הרוקח לגבי קרם הגנה (לא עם דיילות הקוסמטיקה).

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דפנה

ישראלית
    23/02/2010

כל הכבוד שאת דואגת לאחותך! :)
    לגבי קרם הגנה - כדאי להשתמש בקרם הגנה עם SPF גבוה (50, לדוגמא) כדי להעניק לעור הגנה מירבית מהשמש. עור עם רוזציאה בדרך כלל רגיש מאוד לשמש וכדאי להגן עליו כמה שיותר (אני לדוגמא, הולכת תמיד על קרם הגנה, גם אם החשיפה לשמש היא מינימלית).
    בנוסף, כדי לוודא שהקרם מגן גם מקרינת UVB וגם מקרינת UVA. חלק מהקרמים מגנים רק בפני UVB.
    אם העור של אחותך רגיש מאוד (כפי שקורה אצל רבים מהסובלים מרוזציאה), אז עדיף להשתמש בקרם המיועד לעור רגיש, כזה שנבדק לאלרגיה ואינו מכיל בישום.
    אני משתמשת בקרם הגנה spf 50 של חברת Avene ומרוצה ממנו מאוד, אבל ישנן חברות נוספות שמייצרות קרמים המיועדים לעור רגיש, כמו ROC, Vichi, סבוקלם ועוד.
    הייתי ממליצה לה לגשת לסופר פארם ולהתייעץ עם הרוקח לגבי קרם הגנה (לא עם דיילות הקוסמטיקה).

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזיציאה ונשירה
    נטע
    05/02/2010

שלום לכולם,
    בערך בגיל התתבגרות התפרצה אצלי הרוזיציאה שלפעמים נוכחת ולפעמים נעלמת, ומתבטאת באודם באיזור ה-T, הסמקה כל פעם שמישהו פונה אלי וכשאני כועסת ומתרגשת, ופצעים תת עוריים, ברמה קלה יחסית. בנוסף למחלה גם החלה אצלי נשירה שנמשכת עד היום( אני בת 29), והשאלה שלי האם מישהו כאן גם כן סובל מנשירה בנוסף לרוזיציאה?
    תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    רוזיציאה ונשירה

הוספת תגובה

• הי נטע

07/02/2010

לי לא ידוע על קשר בין נשירה לרוזציאה,
    אני ממליצה לברר עם רופא.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרונות קוסמטיים לרוזציאה
    אירית
    03/02/2010

אני ממליצה לנסות קרמים קוסמטיים נגד אדמומיות. אני למשל נעזרת בקרם לחות של חב' אקדמי אנטי-רוז' וזה ממש מרגיע והעור הופך לבהיר. יש חברות נוספות וכל אחד
    כדאי שיבדוק מה מתאים לו.

לגבי איפור - ידוע שקונסילר בגוון ירקרק סותר ומעלים את האדמומית וכדאי להשמש בו
    מתחת למייק אפ הרגיל.

לגבי אנטיביוטיקה ותכשירים רפואיים למריחה - ידוע שמזיקים לגוף ולעור בטווח הארוך ומומלץ להמנע מהם! זה לא שווה את הסיכונים.

והכי חשוב איך מסתתרים מהשמש? קבלו טיפ: תמיד תצאו מהבית עם גיליון עיתון יומי ביד. כשתגיע השמש תדעו לבד כבר מה לעשות.. זה תמיד עובד וכשמגיעים למשרד פשוט מכניסים לתיק.

הוספת תגובה

• היי אירית

ישראלית
    03/02/2010

תודה על ההמלצות והטיפים!
    האם תוכלי לפרט את השם המלא של הקרם של חברת אקדמי?
    היכן ניתן לרכוש אותו (והאם אפשר לקבל דוגמית)?

ולגבי ענין העיתון - למה לא להשתמש בכובע? הרבה יותר חסכוני וגם אסתטי! :)
    אני לוקחת איתי לכל מקום כובע מבד שמתקפל בקלות לתוך התיק (גם בימים מעוננים כמו היום, לעולם אי אפשר לדעת מתי השמש תפציע...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה עיתון במקום כובע?

אירית
    15/02/2010

כי השמש צצה בכל פעם בזויות שונות שכובע אפילו רחב שוליים לא יכול לכסות באופן מלא.
    את העיתון אפשר להעביר מצד לצד לפי הצורך (-:

לקרם קוראים אנטי רוז וניתן להשיג אצל קוסמטיקאיות או באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

ישראלית
    15/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אירית

רונן
    04/07/2010

חיפשתי באינטרנט את הקרם אקדמי אנטי רוז' ולא מצאתי שום איזכור לגביו. אשמח אם תוכלי לרשום היכן ניתן להשיג אותו ולקרוא עליו.
    תודה
    רונן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ברוזציאה
    מיכל, תל אביב
    28/01/2010

שלום,
    אובחנה אצלי רוזצאה שכניראה נמצאת עמי כבר 3 שנים, ואני היום בת 26. איך מטפלים בזה ללא אנטיביוטיקה?
    האם שינוי הרגלי תזונה יעזרו? האם יש טיפול כלשהו עבור התופעה? האם יש קשר לגלולות?
    זה הולך ומחמיר בחצי שנה האחרונה.

תודה על הסיוע

מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ברוזציאה

הוספת תגובה

• הי מיכל

31/01/2010

ברוכה הבאה לפורום!

אם המחלה מחמירה אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא עור, אולי המשחות שנתן לך לא מתאימות יותר, אולי צריך לבדוק את זה שוב.

האם את נמנעת מהדברים שמחמירים את המחלה? כמו חשיפה לשמש, חום/קור עז, פעילות גופנית מאומצת מידי, מאכלים חריפים/חמים, שתיית אלכוהול, מקלחות חמות, חוסר בשינה מספקת, לחץ נפשי.

אני גיליתי למשל, שמאכלים מטוגנים, סוכר ושוקולד, גורמים לי לפצעים, אז אני לוקחת לתקופה קצרה אנטיביוטיקה (דוקסילין).
    לי לא ידוע על תחליף, אולי כדאי שתתייעצי עם רופא עור בעניין.

בהצלחה, אשמח לשמוע ממך שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבור ישראלית
    מערכת BeOK
    26/01/2010

שלום,
    הייתי שמחה שתצרי קשר עם צוות BeOK בנוגע להשתתפות בפורום הנ"ל.
    אנא השאירי פרטי התקשרות דרך צור קשר
    http://www.beok.co.il/צור_קשר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עבור ישראלית

הוספת תגובה

• בעייה בשליחת הפרטים

ישראלית
    23/02/2010

ניסיתי להשאיר הודעה בלינק שציינתם, אבל אני לא מצליחה לשלוח אותה.
    אשמח ליצור אתכם קשר בדרך אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את יכולה לשלוח גם למייל הבא:

מערכת BeOK
    25/02/2010
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינוציקלין
    סיגל
    20/01/2010

שלום הילה ושאר חברי הפורום
    אני בת 34 סובלת מנטייה לפיגמנטציה ועכשיו אובחנתי גם ברוזציאה!
    הרופא- מומחה בכיר במכבי, רשם לי לרוזציאה - רוזקס פעמיים ביום, מינוציקלין כל ערב במשך שלושה חודשים, וקרם הגנה למרוח כל שעתיים.
    יש לי מספר שאלות:

1. אני מאוד פוחדת לקחת את המינוציקלין כי היא גורמת לרגישות יתר לשמש.
    הנתון הזה מהווה בעייה כי:
    א. אני פוחדת שזה יחמיר את מצב הפיגמנטציה....?
    ב. כי אני חייבת למרוח מייקאפ כל בוקר (כדי להסתיר את שתי הרעות החולות) אז אין בעייה למרוח קרם הגנה לפני המייק אפ (לפעמים פעמיים ברצף) אבל במשך היום כשאני בעבודה אני לא ממש יכולה למרוח קרם הגנה על המייק אפ, כי אני פוחדת שזה ייראה נורא... :(

2. האם מומלץ לקחת עם זה פרוביוטיקה, למנוע היווצרות פטריות?

3. האם במשך שלושת החודשים יש צורך לעשות בדיקות דם ותפקודי כבד, כי הרופא לא אמר לי על
    זה שום דבר
    4. מדוע "יש לציין בפני רופא שיניים על נטילת התרופה לפני ניתוחים או הרדמה", יש לי שתי עקירות כירורגיות בעוד שבועיים, האם זה עלול להוות בעייה?

וזהו... אני מקווה שלא העמסתי יותר מדי אינפורמציה...
    אשמח לשמוע את דעתכם
    המון תודה
    וערב נעים

לקביעת תור
    סגירה
    מינוציקלין

הוספת תגובה

• מינוצקלין

איציק
    21/01/2010

סיגל שלום,
    כאחד שמתמודד עם תופעות הרוזציאה זמן ארוך והשתמש כמעט בכול תרופה אפשרית ,ברצוני לשתף אותך ולאומר שמינוצקלין או כול אנטיביוטיקה אחרת תעזור לסימפטומים כול עוד לוקחים את התרופה. לצערי מינוציקלין לא פותר את הבעיה באופן קבוע. מנסיון רצוי לקחת תוספים פריביוטים כול עוד שלוקחים אנטיביטיקה. לעניין מקדם ההגנה נראה לי שלמרוח כול שעתיים מקדם הגנה זה קצת מוגזם , אלא אם את חשופה לשמש ונמצאת בחופשה בקאריבים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי סיגל

21/01/2010

ברוכה הבאה לפורום,

אני חושבת שלמרוח קרם הגנה כל שעתיים זה מוגזם,
    אין צורך למרוח קרם הגנה אם לא נחשפים לשמש.
    זאת אומרת שאם את לא נחשפת לשמש לפני ובזמן העבודה, אז אין בכלל צורך למרוח קרם הגנה נגד שמש.
    יש מייקאפים שיש בהם הגנה מהשמש וזה מספיק בהחלט לחשיפה הקצרצרה לפני ההגעה לעבודה.

לי אישית אין נסיון עם מינוציקלין.

אני חושבת שלא יזיק לעשות בדיקות כל כמה זמן ולעשות הפסקות עם האנטיביוטיקה.

בהצלחה וסופ"ש נעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במכשיר פוטודינמי
    תומר
    17/01/2010

שלום, ברצוני לדעת כמה טיפולים בבמוצע אדם צריך לעבור כשהובחן אצלו אקנה ברמה בינונית.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במכשיר פוטודינמי

הוספת תגובה

• שלום תומר

17/01/2010

זהו פורום תמיכה לחולי רוזציאה, לא לאקנה.
    בכל מקרה רק רופא עור מוסמך לאבחן ולתת טיפול.

תנסה בפורום מחלות עור ומין בפורטל beok.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה