מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם רוזצאה יכולה להיות קשורה לעיינירויטל21/01/2011
21.01.11 שלום על פי התסמינים המופיעים בפורום גם לי יש רוזצאה שבאה לידי ביטוי בצורות שונות במהלך חיי. כרגע לאחר שהייתה לי השפעה אלרגית חזקה שוב התפרצה הרוזצאה אך הפעם היא מלווה גם בעיניים אדומות ונפוחות הגורמות גם לשקיות שחורות מתחת לעיניים. האם יש קשר על פי הידע שלכן בין התופעה הזאת להופעת הרוזצאה? אם כן כיצד ניתן לטפל בתסמינים בעיניים שמאוד מפריעים לי בעיקר בשעות הצהריים בהן התחושה היא שהעיניים כבדות ועייפות
תודה ובברכה,רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם רוזצאה יכולה להיות קשורה לעייני - תגובה
יפית כהן27/01/2011רויטל שלום וברוכה הבאה לפורום!
ממליצה לך ראשית, לגשת לרופא עור על מנת שיאבחן אם מדובר ברוזצאה!
לידיעה, קיימים מס' מצבי עור בעלי סימפטומים הזהים לזה של רוזצאה כדוגמת:
אקנה, סבוראיק דרמטיטיס ( Seborrheic dermatitis ), לופוס אריטמטוס (Lupus erythematosus) אשר הינה מחלה אוטואימונית רב מערכתית, דרמטיטיס באזור הפה,
Sarcoidosis- מחלה דלקתית לא זיהומית והרשימה עוד ארוכה....
ציינתי זאת מאחר ולעיתים נראה לנו כי הננו סובלים ממחלה מסויימת אך למעשה הסימפטומים מצביעים על אלרגיה או הפרעת עור אחרת לא בהכרח מהרשימה שציינתי!
(הרשימה ניתנה לצורך המחשה!).
קיימת תת קבוצה של רוזצאה עיינית (Ocular Rosacea ), המאופיינת בעינים יבשות
או בתחושה של גוף זר הנמצא בעין, אך כאמור אשמח אם תוכלי לעדכן אותנו, על מנת שאוכל להתייחס לשאלתך בפרוט יתר!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יפית
רויטל27/02/2011תודה יפית על תשובתך,אכן אלך להוועץ עם רופא עור. לאחר בדיקות אלרגיב התגלה כי אני אלרגית לניקל,אך נראה לי שהתופעה על פנים אינה שייכת בהכרח לתוצאות בדיקות האלרגיה.לאחר המפגש עם רופא העור איידע אותך. תודה ובברכה.רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
רויטל27/02/2011בנוסף כעת הפריחה במצב הרבה יותר טוב,אבל הפנים אדומות הפריחה קיימת כרגע בעיקר באיזור הסנטר,ומעט בשני צידי הצוואר (מעט מתחת לאוזניים). בסנטר הפריחה נמצאת בעיקר מתחת לשתי פינות השפתיים בצורה סימטרית בשני הצדדים (על הסנטר ולא על השפתיים),פריחה שנראת מופשטת יותר כמו אקזמה,,,מתייבשת לאחר מספר ימים ושוב חוזרת. העיניים הרבה פחות אדומות כרגע.איידע אותך בהמשך ותודה רבה על התמיכה.אין ספק שמצב העור שלי מטריד אותי כרגע,ואשמח לדעת במה מדובר.לא מובן לי אם זאת תוצאה של האלרגיה או משהו אחר שאינו קשור.שוב תודה.רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפית עוד דבר
רויטל28/02/2011טוב...עוד משהו ששכחתי לציין,הרופאה בבית החולים שביצעה את בדיקות הלארגיה היא זאת שאמרה לי שנראה לה שיש לי רוזצאה...ממנה שמעתי בפעם הראשונה על המחלה. גם לאבא שלי יש פנים אדומות והגדלה של ורידים באזור הפנים והאף.אך אצלי הביטוי הוא יותר של פריחה,פצעים ואדמומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ליפית עוד דבר - תגובה
יפית כהן01/03/2011רויטל ערב טוב,
האדמימות המופיעה בעורם של חולי רוזצאה שכיחה ביותר באזור מרכז הפנים כדוגמת: אף, לחיים, מצח. אזור צידי הצוואר שכיח פחות להופעת רוזצאה ומאפיין יותר אלרגיות ורגישויות
העור לחומרים רבים הבאים עמו במגע כדוגמת ניקל, בשמים (פוטוסנסטיביות), שגשוגת הנמצאת בזהב שאינו 24 קרט והרשימה עוד ארוכה....
כמובן, שאדגיש כי מבלי לראות במה מדובר וללא בדיקה של רופא עור לא ניתן לקבוע אבחנה זו כחד משמעית!
ממליצה לך להמתין לאבחנתו של רופא העור. אשמח אם לאחר תעדכני אותנו על מנת שאוכל להתייחס באופן קונקרטי לבעיה ולסימפטומים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיים אדומות .דניאל18/01/2011
שמי דניאל ואני בן 17 כשהייתי ב14 החלה אצלי מין פריחה [ עכשיו אני יודע שזו לא פריחה] אף פעם לא הלכתי לרופא עור או משהו והחלתי לטפיל בזה רק לפני כמה זמן .
יש לי לחיים אדומות נגיד בבית אחרי מקלחת לא חמה ולא קרה יש אין לי ממש אדום בלחיים אבל נגיד בבית ספר או בחוץ הם נהיות אדומות ואם אני מסמיק אז הלחיים בכלל אדומות .. חשוב להזכיר שמתחילת גיל ההתבגרות לא היו פצעים כול לכול בן נוער אחר היה לי הרבה על האף אבל אף פעם לא בפנים גם עכשיו אין לי בכלל אבל זה ממש משגע אותי הלחיים ... קראתי בפורום אחד ואמרו לי לשטוף פנים כשאני בבית ספר כדי להרגיע את זה [ עשיתי את זה ואני לא רואה שום שינוי ] . בהתחלה פחדתי וחשבתי שיש לי אקנה או רוזציאה אבל קראתי בפורום והתברר לי שזה מגיע רק אחרי גיל 30 או 40 אז אמרתי לא יכול להיות אני רק בן 17 , אמרו לי שזה יעבור לי אחרי גיל 21 ומישהו אמר פה בפורום שזה " סומק נעורים" אז השאלה שלי היא זה באמת יעבור לי אחרי גיל 18-21 או שזה ישאר אצלי תמיד ? והאם יש משחות מיוחדות שאני יוכל להשתמש בהם בבית ספר כדי להפחית את התופעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחיים אדומות . - תגובה
יפית כהן21/01/2011דניאל שלום וברוך הבא לפורום!
ממליצה לך בשלב ראשון לפנות לרופא עור על מנת שיוכל לאבחן ולתת אנמנזה מדוייקת!
אשמח אם תוכל לאחר לעדכן, על מנת שאוכל להתייחס באופן קונקרטי!
אדגיש כי מבלי לראות במה מדובר, לא יהיה זה מיקצועי לתת עצות, רשימת משחות או
פתרונות!
בברכת שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותמירית02/01/2011
ממה נגרם רוזציאה? האם זה נעלם עם הזמן או שחייבים לעשות טיפול? באיזה גיל הוא שכיח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מספר שאלות - תגובה
יפית כהן09/01/2011מירית שלום וברוכה הבאה לפורום!
רוזצאה הינה מחלה המאופיינת בדלקתיות כרונית של העור!
שכיחה בגילאי 30 עד 50 אך יכולה להופיע גם בקרב ילדים מתבגרים!
למרות שהאטיולוגיה(הגורם למחלה) אינו ידוע, התגובה והסמפטומים ההטרוגנים המאפיינים מחלה זו מצביעים על מס' פקטורים הגורמים ל- Pathogenesis (התהוות המחלה) כדוגמת: אי תקינות של מערכת כלי הדם, אי תקינות של יחידת בלוטת החלב הכוללת גם את זקיק השערה. בנוסף, בדיקות היסטולוגיות של רקמת העור אשר הצביעו על התנוונות של סיבים ברקמת החיבור(Elastosis)- פועל יוצא של חשיפה לשמש! אורגניזמים מיקרובים כדוגמת Demodex mites, ואף חומרים כימיקלים וגורמים בליעתיים נמנים אף הם מבין פקטורים אלו!
הימנעות מטריגרים וטיפול רפואי יכולים להיטיב עד להפוגה בסימפטומים האופייניים!
המחלה בד"כ לא נעלמת עם הזמן! מומלץ מאד לטפל במחלה בשלביה ההתחלתיים על מנת למנוע מצב פוטנציאלי של החמרת האדמימות ועד לנזק בלתי הפיך של סיבי העור
(Fibrosis).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזיציאה-טיפולשלומי20/12/2010
שלום,
אני מאדים בפנים, לפעמים ממש מאדים, מגיל צעיר. הסיבות הן שונות לדוגמא: שמש, לחץ, חום, קור, ישיבה ממושכת, אוכל, שינה על הפנים ועוד.
התופעה גורמת לי לאי נוחות, לחץ חברתי (שמגביר את התופעה עצמה), ביטחון עצמי נמוך, קושי תפקודי בחברה, וכתוצאה מכך לתשישות נפשית ודיכאון.
הגעתי למסקנה שאני חייב לטפל בעצמי. אני לא בטוח שיש לי את תופעת הרוזיציאה ואני מבין שאין ממש טיפול לבעיה.
האם יש לי רוזיציאה לפי התיאור? מה עלי לעשות כדי לאבחן? (רופא משפחה/רופא עור/ פסיכולוג ).
שוטטתי ברשת וקראתי סיפור של אישה שטוענת שהיא ניסתה תכשירים שעזרו לה מאוד.
האם אתן מכירות את התכשירים האלה?האם הם יכולים לעזור לי?
תודה! ותודה על הפורום המקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוזיציאה-טיפול - תגובה
יפית כהן21/12/2010שלומי ערב טוב וברוך הבא לפורום!
ראשית, אדגיש ואומר כי מבלי לראות במה מדובר לא יהיה זה מיקצועי לאבחן על סמך תיאורך כי אכן מדובר ברוזצאה או במחלת/הפרעת עור אחרת!
אנמנזה של העור במיוחד למצבים של רוזצאה נעשת אך ורק ע"י איש מקצוע מומחה.
על כן, ראשית ממליצה לך בשלב הראשון לפנות לרופא עור!
אינני יודעת באיזה קופ"ח הנך חבר, אך מהכרות אישית אוכל להמליץ לך על רופאים מצויינים כדוגמת דר' רונן אלקלעי, דר' יוסף שירי ודר' דוד פרידמן.
לא אוכל להמליץ על תכשיר זה או אחר שכן כאמור איננו יודעים אם מדובר ברוזצאה או שמדובר רק "בסומק נעורים" המאופיין בהתרחבות של נימי דם.
אשמח אם תעדכן אותנו בהמשך.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאהדנה19/12/2010
שלום
תודה על ההסבר והאינפורמציה.
אני מתאמנת פעמיים בשבוע (ספיניניג +מדרגה) ובדר"כ חוזרת הביתה עם פנים אדומות ובוערות(בעיקר בקיץ)האם זהו טריגר להחרפת המחלה?
האם יש קשר בין אטופיק דרמטיטיס לרוזציאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוזציאה - תגובה
03/02/2011שלום דנה
אימון גופני מאומץ הוא אכן טריגר להחרפת המחלה,
מומלץ להתאמן לסירוגין (עם הפסקה בין תרגיל לתרגיל) ובמקום קר,
פשוט לדאוג שהגוף והפנים לא יתחממו יותר מידי.
אני מפדלת באופני כושר ביתיים כל יום, בבית עם מזגן.
זו הדרך שאני מצאתי שבה אני יכולה לשמור על כושר ולא להחמיר לעצמי את המחלה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי רוזציאהמאי17/12/2010אתן יכולות להמליץ על קרם הגנה מסויים וקרם לחות מסויים?צריך להשתמש בקרם הגנה גם בחורף? האם נוריטייט מקל על המחלה? מה מומלץ יותר נוריטייט או רוזקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמלצות לקרמים
ישראלית22/12/2010היי,
אני מאוד אוהבת את הקרמים של חברת Avene
הם מאוד עדינים, רבים מהם ללא בישום ושאר חומרים מזיקים והם מיועדים לעור רגיש.
אני משתמשת בקרם הלחות שלהם שנקרא: recovery cream ובקרם הגנה spf50.
יש בסופר פארם בדרך כלל דוגמיות של הקרמים ככה שאת יכולה להתנסות בהם לפני שאת מוציאה כסף.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי רוזציאה - תגובה
יפית כהן22/12/2010מאי שלום,
קרם נוריטייט ורוזקס מכילים אותו מרכיב הנקרא מטרונידאזול (Metronidazole).
חומר פעיל בעל השפעה אנטי דלקתית ואנטי מיקרובייאלית.
שני המוצרים טובים, אף על פי שרוזקס מניסיוני נירשם ע"י רופאים בהרבה יותר מיקרים!
קרם הגנה הינו חובה גם בחורף, במיוחד בימים של "שמש מלטפת".
מוצרים של חב' Avene מומלצים ביותר שכן מותאמים הם לעורות הרגישים!
תוכלי למצאם בסופר פארם, בנוסף תוכלי לרכשם בהנחה ניכרת אם הנך חברה בקופ"ח כללית או מכבי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קצת שאלות
מאי04/01/2011הרופאת עור שלי נתנה לי מינוציקלין וניסיתי במשך 3 שבועות והרגשתי שיש לי יותר אדמומיות ולכן הפסקתי את הטיפול ויש פחות אדמומיות מכשהשתמשתי באנטיביוטיקה, דיברתי איתה היום והיא אמרה שהאדמומיות היא בשל גורם אחר ושהיא ממליצה לחזור לשימוש במינוציקלין ל6 שבועות, כשהתייעצתי עם רופא עור אחר הוא אמר לי להשתמש בנוריטייט, השאלה שלי האם אפשר לא להשתמש בהם ופשוט להימנע מגורמי הסיכון? (גם קשה לי להימנע מהם לגמרי אני שותה קפה נטול קפאין מדי פעם) ואם אני מחליטה שכן אז האם אפשר להשתמש בנוריטייט תוך כדי השימוש באנטיביוטיקה? או שמספיק שימוש באחד מהם?
והאם יש קשר בין רוזציאה לגלולות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד קצת שאלות - תגובה
יפית כהן08/01/2011מאי שלום!
בהתייחס לשאלותייך, גלולות נגד הריון במקרים רבים מיטיבות עם האדמימות האופינית ואף משפרות רוזצאה המלווה בנגעים פפולרים ופוסטולרים, אותם נגעים האופיינים לאקנה!
שימוש בנוריטייט אפשרי תוך כדי השימוש באנטיביוטיקה אך כמובן כל מקרה לגופו!
ממליצה לך להיוועץ ראשית, עם רופא העור!
במיקרים רבים הטבה בעור הפנים עם השימוש באנטיביוטיקה, נראת רק תוך 4 עד 6 שבועות של שימוש!
חשוב מאד להקפיד בתקופה זו ובכלל על מריחה של קרם הגנה וקרם לחות!
המנעות מגורמי הסיכון ושינוי אורח החיים מהווים קו הגנה ראשוני אך אינם מהווים תחליף לכל סוג של טיפול רפואי!
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו..
מאי11/01/2011יפית שלום,
את יכולה בבקשה להמליץ לי על קרם הגנה וקרם לחות מסויימים? כאלו שאפשר לשים מייק אפ מעליהם?
שימוש בגלולות אפשרי תוך כדי השימוש במינוציקלין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד משהו.. - תגובה
יפית כהן15/01/2011מאי ערב טוב,
בהתייחס לשאלותייך לגבי קרם הגנה וקרם לחות, אני אישית משתמשת בקרם הגנה 50SPF של חב' Avene ללא מייק אפ. קיימים קרמים לעור יבש ולעור רגיל נוטה לשמן. הקרמים מצויינים שכן, אינם מכילים מסנני קרינה כימיקלים, מיועדים לעור עדין ומגורה, הינם היפואלרגניים ואינם מכילים מרכיבי בישום!
בנוסף, ואולי הכי חשוב מכילים מסנני קרינה אנאורגנים כדוגמת Titanium Dioxide ו-Zinc Oxide חומרים הידועים כיותר ידידותיים לעור!
את הקרמים ניתן להשיג בסניפי הסופר פארם ואו בבתי מרקחת של קופות חולים מכבי וכללית. רכישה דרך הקופות מזכה בהנחה ניכרת כמדומני 74 שח במקום 150 שח!
חברה מומלצת נוספת הינה La Roche Posay - את מוצריה ניתן לקנות בבתי מרקחת פרטיים. לחברה מס' קרמים בעלי מקדם הגנה 50SPF ללא פארבנים (חומרים המאריכים את חיי המדף של המוצר, אך אינם ידידותיים לעורות הרגישים אדמומיים!).
אדגיש שוב שקרם הגנה אינו מספק הגנה טוטלית מקרני השמש!
יש למרוח את הקרם חצי שעה טרם היציאה לשמש בכמות נדיבה של 2mg לכל CM2
באשר לקרם לחות תוכלי גם כן למצוא מגוון רחב של קרמים, לחות מסוג Hydreane ואו
טולריאן Toleriane- לחות והרגעה לעור רגיש מסדרת מוצרים של חב' לה רוש- פוזה.
שימוש בגלולות למניעת הריון אפשרי תוך כדי נטילת מינוציקלין. חשוב לדעת כי מינוציקלין במקרים מסויימים יכול להקטין במידה מסויימת את פעילות הגלולות לכן חשוב לדעת גם איזה סוג גלולות! מומלץ להתייעץ עם רופא!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון ההסמקהיוסי15/12/2010אני לא מבין למה אני נהיה אדום שאני מדבר עם אנשים
זה מביך שאני יוצא לדייט פיתאום אני נהיה אדום עגבניה והבחורות נרתעות מיזה הם חושהבות שאני ביישן
מה התשובה לזה תעזרו לי בבקשה
זה קשור אולי ללחץ דם גבוה?
האם יש תשובה תרופה להסמקה הדיכאונית הזו אני לא שולט על זה
אולי זה צריך טיפול פסיכולוגי? אני מחפש תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
דיכאון ההסמקה - תגובה
יפית כהן22/12/2010יוסי שלום וברוך הבא לפורום!
על פי התאור והתסמינים בעור פנייך נראה לי כי המדובר ב"סומק נעורים" ולא ברוזצאה!
עם זאת אדגיש ואומר כי מבלי לראות במה מדובר או ללא אבחנה של רופא עור לא אוכל להתייחס באופן מיקצועי ופרטני לסימפטומים אשר ציינת!
"סומק נעורים" מאופיין בהיפרמייה (Hyperemia)-זרימת דם מוגברת בעור.
מופיע בגיל העשרה, ובד"כ אינו קשור ללחץ דם גבוה!
ממליצה לך בשלב ראשון לגשת לרופא עור. אשמח אם תוכל לעדכן אותנו לגבי האנמנזה אשר אובחנה לך כך שאוכל להתייחס בפרוט יתר לשאלתך.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתם ורוד על לחי שמאלדנה09/12/2010שלום
לאחר תקופה ארוכה בה היה לי כתם ורוד על לחי שמאל הופיעו באותו איזור גם פצעים שנראים כמו אקנה.רופא העור אמר שמדובר ברוזיצאה ונתן לי ג'ל רוזקס למריחה במשך חודשיים פעמיים ביום.
האם יש סיכוי שהבעייה תעלם ולא תחזור לאחר הטיפול?
במידה והרוזיצאה לא תעלם האם המשמעות היא שעלי למרוח משחות/ג'ל לנצח...
האם יש משחות,ג'ל שניתן למרוח כטיפול מונע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
רוזיצאה - תגובה
יפית כהן14/12/2010דנה שלום וברוכה הבאה לפורום!
רוזקס(Metronidazole), הינו תכשיר אנטימיקרובייאלי ואנטי דלקתי המהווה קו תרופתי ראשון, הניתן במקרים של רוזצאה מסוג (Erythematotelangiectatic)-רוזצאה המאופיינת באודם ונימי דם ובנוסף, ברוזצאה מסוג (Papulopustular)-רוזצאה המלווה בנגעים דלקתיים כמו אלו הנראים באקנה.
הטבה בד"כ ניתן לראות תוך 8 עד 9 שבועות של שימוש. כמובן שהתגובה הינה אינדיווידואלית ממשתמש למשתמש!
זיהוי הסוג הספציפי של רוזצאה עוזר להתאים את הטיפול האופטימלי לכל מטופל כך שיביא לשליטה במחלה!
חשוב לדעת כי הן הטיפול התרופתי הרפואי והן התכשירים הקוסמטיים הניתנים הינם פליאטיבים, קרי, מקלים על תסמיני המחלה אך לא מרפאים אותה!
הכלל הראשון בהתמודדות עם המחלה וכטיפול מונע הינו הימנעות מטריגרים הידועים כמחמירים את המחלה. על כך תוכלי לקרוא בפורום זה!
קרם הגנה עם החשיפה לשמש הינו חובה, שכן השמש גורמת לשחרור חומרים דלקתיים בעור המחמירים עוד יותר את תסמיני המחלה!
קרם לחות ללא בישום וללא פארבנים(חומרים משמרים) מומלץ אף הוא! שכן, ידוע כי חל איבוד מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית (Trans Epidermal Water Loss).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ישנם צמחי מרפא היכולים להקל על חולי רוזציאה?יואב01/12/2010שלום רב,
האם ישנם צמחי מרפא היכולים להקל על חולי רוזציאה? אם כן, אילו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאלה - תגובה
יפית כהן06/12/2010יואב שלום וברוך הבא לפורום!
ישנם צמחי מרפא הידועים כמיטיבים עם הסימפטומים המופיעים בעורם של חולי רוזצאה.
כעקרון, פעילותם העיקרית הינה אנטיאינפלמטורית, אנטי אוקסידנטית, ופעילות נוספת הבאה לידי ביטוי בשיקום ושיפור מחסום העור (Barrier ).
לידיעה כללית, השכבה החיצונית של העור היא השכבה הקרנית הנקראת גם סטרטום קורנאום
(Stratum Corneum), משמשת כמחסום(Barrier), והינה קו ההגנה העיקרי מפני "התקפות" של חיידקים, וירוסים, פיטריות, שמש וכו,
שכבה זו חשופה באופן קבוע לרדיקליים חופשיים שהינם תוצרי לוואי מזיקים הנוצרים בתהליכי חמצון בגוף והמעוררים נזק חמצוני לתאים - נזק אשר לרב מעורר תהליך דלקתי.
מחקרים רבים אשר נעשו בקרב חולי רוזצאה ומבדיקות שנערכו באמצעות מכשור סקינומטרי
(Bioengineering of the skin), התברר כי חל איבוד מהיר של מים מפנים העור אל הסביבה החיצונית בשל אי תקינותו של הסטרטום קורנאום. (זו הסיבה שבד"כ חולי רוזצאה חשים ביובש של העור).
צמחים כדוגמת: ליקוריק (Licorice) - צמח הידוע ברפואה סינית כבעל השפעה אנטי דלקתית ואנטי בקטריאלית.
תה ירוק (Green Tea) - מכיל מרכיב הנקרא Epigallocatechin, חומר הידוע כמפחית אדמימות ודלקת.
שמן לבנדר- מכיל מרכיב Linalool - מרכיב הידוע כמפחית אדמימות.
קמומיל- צמח הידוע כמפחית אדמימות
שבולת שועל (Oatmeal)- מכיל כמות גדולה של אנטיאוקסידנטים הידועים כמרגיעים דלקתיות ומיטיבים עם היובש האופייני בעורם של חולי רוזצאה.
שמן עץ התה- ידוע כאנטיבקטריאלי וכמפחית דלקתיות.
קיימים בנוסף, צמחים רבים אחרים, אך עליי להדגיש ולאמר כי השמוש בצמחי מרפא מחייב התייעצות עם גורם מומחה!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטןמאיה12/11/2010לי כרגע המליצו להשתמש בכדורים (מינוצין) לתק' של 6 שבועות... לא הבנתי אם בתור חולת רוזציאה אני אמורה להשתמש בכדורים לאורך זמן?
והאם יש סבון טוב לפנים שאתן ממליצות עליו? אני כרגע משתמשת בג'ל לפנים של "אהבה"..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עוד משהו קטן - תגובה
יפית כהן17/11/2010מאיה שלום וברוכה הבאה לפורום!
בהמשך לשאלותייך, ראשית, ממליצה לך להשתמש בסבון המיועד לעור רגיש ולעור הנוטה לאדמומיות. מומלץ סבון היפואלרגני, אשר אינו מכיל בישום.
בנוסף, רצוי להמנע מסבונים אשר מכילים את החומר Sodium Lauryl Sulfate
או בקיצור SLS.
מרכיב זה נמצא בסבונים רבים ואחראי על מרכיב ההקצפה.
אני משתמשת בחומר ניקוי לפנים והסרת איפור של חברת Avene -
Lotion Micellaire -התכשיר הינו ללא שטיפה.
ו/או Lotion nettoyante
שנית, אנטיביוטיקה טופיקלית ואו אורלית(בליעתית) בד"כ מהווה קו טיפולי רפואי ראשון
כאשר מדובר באדמומיות( Erythema ), המלווה בלי או עם נגעים פפולרים או פוסטולרים
האופייניים במקרים של אקנה.
האנטיביוטיקה הניתנת מיטיבה ברב המקרים עם האדמימות האופיינית.
היא ניתנת לתקופה של מס' שבועות, אך לצערנו ברב המיקרים הינה פליאטיבית, קרי, מקילה על תסמיני המחלה אך אינה מרפא אותה!
שימוש בגלולות למניעת הריון בד"כ ניתן למקרים של אקנה ולא כטיפול נגד רוזצאה!
כמובן שחשוב סוג הגלולה והרכבה.
לגבי מייק אפ, ממליצה לך להשתמש במייק אפ הניתן להסרה בנקל!
תוכלי לקרוא על כך בהרחבה בתשובותיי בפורום זה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלותרועי07/11/2010שמי רועי ואובחנתי ברוזציאה לפני כשבוע למרות שהתסמינים הופיעו כבר לפני זמן רב.
ניסיתי להיאבק באדמומיות ובפצעים בדרכים שונות וזה החמיר את מצבי מעט. לאחר האבחון נרשמו לי כדורי מינוצטאלין ושימוש ברוזקס. כמה זמן לוקח עד שהאדמומיות והפצעים מופחתים משמעותית? והאם לאחר שימוש תקופתי בכדורים האדמומיות נעלמת לחלוטין?
שאלות נוספות לותיקים עם המחלה, כיצד ניתן לשלוט במחלה לאורך זמן? מה הם פרקי הזמן בהם אין תסמינים של המחלה? יכולות להיות תקופות ארוכות ללא תסמינים במזג האויר בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאלות - תגובה
יפית כהן18/11/2010רועי שלום וברוך הבא לפורום!
ההטבה המתקבלת עם נטילה של אנטיביוטיקה ואו רוזקס (Metronidazole )אשר הינו תכשיר אנטיבקטריאלי ואנטי דלקתי-הינה אינדווידואלית.
שיפור בנגעים אינפלמטוריים, דלקתיים, נראה אחרי מס' שבועות במריחה יומיומית של 1% קרם. שיפור באדמומיות נראה בד"כ אחרי שבועיים אך כאמור כפי שציינתי הנושא מאד אינדווידואלי.
שימוש תקופתי בכדורים לא מבטיח לצערנו, העלמות מוחלטת של האדמימות!
הצעד החשוב ביותר על מנת לשלוט במחלה לאורך זמן הינו בראש ובראשונה המנעות מטריגרים הידועים כמחמירים את הסימפטומים האופייניים!!
אלכוהול, משקאות חמים, מאכלים מטוגנים, סאונות, שמש, אמבטיות חמות מאד והרשימה די ארוכה ידועים כמחמירים את תסמיני המחלה! תוכל לקרוא על כך בפורום
שימוש בקרם הגנה הינו חובה!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהחני26/10/2010שלום רב,
אני בת 25 עם רוזציאה. לאחרונה, בעקבות מראה הפנים הלא אסטטי, התחלתי להימנע מאנשים ופיתחתי חרדה חברתית. אני נמנעת ממפגשים עם חברות וכו' מאחר שאני מרגישה שאני לא נראית טוב. האם יש לכן הצעות בשבילי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהי חני
02/11/2010ברוכה הבאה לפורום!
אני מבינה אותך לגמרי,
תהליך ההסתגלות לשינוי יכול להיות לא קל, במיוחד שהוא לא רצוי.
מבחינת החרדה החברתית, גם לי היתה תקופה כזאת,
הייתי ממש צריכה להלחם ולחשוב חיובי, לשים את תשומת הלב החוצה,
ממש לתרגל את זה, במקום לחשוב על איך אני נראת ומה יגידו, פשוט החלטתי להתעלם ולשים דגש במה שעושה לי טוב, התחברתי לאנשים שחיזקו אותי ועשו לי טוב.
זה נורא תלוי בסוג החברים שאנחנו בוחרים לעצמינו, חברים שלך ביקורתיים?
מה שלי עזר זה קודם כל לקבל את המצב, גם מבחינת המראה וגם מבחינת מגבלות הפיזיות.
לי עזר מאוד כשהתחלתי להתאפר, במיוחד כששמתי מייק אפ, לא רואים את המחלה וכך יותר קל. את מתאפרת בדרך כלל?
זה בהחלט החזיר לי את הבטחון גם במראה שלי.
אשמח לשמוע ממך שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוציאה עם פצעים מוגלתיים באףמלכה12/10/2010היי. זה נורא נחמד לראות שיש פורום תמיכה לאנשים עם בעייה דומה לשלי... אני אובחנתי לפני כמה שנים כסובלת מרוזציאה וסבלתי מפצעים גדולים ומוגלתיים בפנים. לאחר טיפול של חצי שנה ברואקוטן הפצעים נעלמו אבל עדיין יש לי עור פנים אדמומי ובעיקר אף מאוד אדום. לפני כשנה התחילו גם להופיע פצעים קטנים ומוגלתיים על האף בלבד, מה שהגביר את האדמומיות והרחבת כלי הדם באף. הלכתי לרופא עור והוא אמר שעליי לקחת שוב רואקוטן. זה עוזר פחות או יותר לפצעים אבל יש לי חשש שברגע שאפסיק עם התרופה הפצעים יחזרו שוב. ברגע שיש פצעים אני אפילו לא יכולה למרוח מייק אפ על האף כי העור ממש מחוספס ולא סופג שום חומר . זה מאוד מתסכל ועצוב. התקווה היחידה שלי כרגע זה טיפולי לייזר שיכולים להפחית את כלי הדם והאדמומיות ואולי אפילו את הפצעונים שעל האף. האם אתם יכולים להמליץ בלב שלם על רופא שיוכל לעזור? כמו כן איזה קרם לחות את ממליצים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
רוציאה עם פצעים מוגלתיים באף - תגובה
יפית כהן18/10/2010מלכה שלום וברוכה הבאה לפורום!
ממליצה לך להשתמש בקרם לחות מסדרת התכשירים הדרמו קוסמטיים של חב' Avene
ניתן למצאם בסניפי הסופר פארם.
התכשירים מיועדים לעורות הרגישים/עדינים ואדמומיים ובעלי יכולת הרגעה של גירויים.
קרם מומלץ Recovery Cream או קרמים מסדרת Hydrance Optimal
לגבי טיפולי לייזר להפחתת כלי דם ואדמומיות ממליצה על רופא עור בשם דר' דוד פרידמן.
ברצוני להדגיש כי טיפולי לייזר יכולים להיטיב במקרים מסויימים עם הסימפטומים
האופיינים כדוגמת נימי דם,(תרופות אינן נותנות מענה לתופעה זו).
יחד עם זאת חשוב להדגיש כי התוצאות וההטבות המתקבלות יכולות להיות זמניות בלבד, במיוחד כשמדובר באריתמה ואדמומיות.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהעינת12/10/2010שלום רב, האם ידוע על קשר בין שימוש בסמים כל שהם, לבין רוזציה? האם למשל גראס או חשיש מחמירים רוזציאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאלה - תגובה
יפית כהן17/10/2010
עינת שלום וברוכה הבאה לפורום!
בהתייחס לשאלתךלגבי צריכת סמים והשפעתם על מחלת הרוזצאה, לא אוכל להשיב על שאלה זו מנסיוני האישי שכן איני מעשנת!!
עם זאת על מנת לתת מענה לתשובתך, פניתי למס' רופאים המומחים ברפואת עור
על מנת לשמוע את חוות דעתם וניסיונם המיקצועי בסוגיה זו.
אכתוב על כך בפורום ברגע שאגבש את כל תשובותיהם.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוזציאהרונית30/09/2010שלום.
לפני חצי שנה התחילה אצלי רוזציאה, במקרה שלי, שנתיים לפני החלה אצלי תופעת רנו, קראתי שביחד הם סימנים לסקלודרמה. רציתי לדעת, מה קורה במידה ולא מטפלים ברוזציאה באנטיביוטיקה ?
בבתי טבע המון תכשירים וקרמים המקלים את התופעה.
כרגע אני מטופלת בזרוקס, אך איני רואה שיפור במצב.
כאשר עור הפנים ממש אדום ומעקצץ אני משתמשת בקרם לחות של סבוקלם, שמרגיע את האדמומיות.
מאחר ובארץ אין רופאי עור מומחים למחלה/תופעה, אני די לא סומכת עליהם לגבי הפתרונות התרופתיים שיש להם להציע לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
רוזציאה
יפית כהן05/10/2010רונית שלום וברוכה הבאה לפורום!
בהתייחס לשאלתך, ראשית, אדגיש ואומר כי דיאגנוזה נכונה וטיפול בשלבים המוקדמים
של המחלה הינו קריטי. חוסר טיפול יכול לגרום לשינויים בלתי הפיכים ברקמת העור
(Irreversible Fibrosis), התרבות חריגה של תאי בלוטת החלב (Sebaceous Hyperplasia ) המאופיינת בהתעבות רקמת האף(Rhinophyma) השכיח יותר אצל גברים. בנוסף, בעיות בראיה עד אובדן ראיה!
הצעד הראשון והחשוב ביותר עוד לפני הטיפול התרופתי הינו הימנעות מטריגרים הידועים
כמחמירים את ההסמקה, והאדמומיות הכל כך אופיינית כדוגמת שמש, סטרס, משקאות אלכוהולים, מאכלים מתובלים. הרשימה מאד ארוכה! תוכלי לקרוא על כך בפורום.
חשוב לציין כי כל התרופות/תכשירים/קרמים הקיימים הינם פליאטיבים הבאים להקל על תסמיני המחלה אך אינם מרפאים אותה! בנוסף, אדגיש כי קיים שוני מחולה לחולה מבחינת תגובת העור וההשפעה לטווח הרחוק!
הפרוטוקול הטיפולי בן אם הנך בישראל לבין אם הינך בארופה או בארצות הברית, זהה וכולל אם כן: א. שינוי בהרגלי תזונה. ב. טיפול תרופתי טופיקלי או סיסטמי (בליעתי) ג.קרמים ד. אנטי אוקסידנטים ה. פרוצדורות קוסמטיות/רפואיות
אנטיביוטיקה הינה הקו הטיפולי הראשון בד"כ הניתן לחולים בשל תכונותיה האנטי דלקתיות והאנטי מיקרוביליות(חיידקיות). מטרונידזול ו- Sulfacetamide
ניתנים כטיפול טופיקלי. בנוסף אנטיביוטיקה סיסטמית כדוגמת טטראציקלין, מינוציקלין, דוקסיציקלין ניתנים אף הם. לעיתים הרופא נותן מרשם לטיפול משולב הן סיסטמי והן טופיקלי.
לגבי תכשירים בבתי טבע ובפארמים השונים. קיים מגוון נרחב של קרמים. חפשי על מרכיב האריזה: Noncomedogenic,Hypoallergenic ובנוסף שיהיה נטול בישום ואם אפשר נטול פארבנים.
לגבי פרוצדורות קוסמטיות, טיפול בחומצה אזלאית(Azelaic Acid), נחשב כטיפול חדש יחסית וכטיפול אלטרנטיבי בקרב חולים אשר אובחנו כרוזצאה פפולה פוסטולרית, נגעים הדומים לאקנה.לחומצה מרכיב בקטריוסטטי(קטילת חיידקים) ובקטרסידי(מעכב התפתחות בקטריות). ריכוז של 20% קרם הוכח כטיפול יעיל בנגעים דלקתיים.
לגבי פרוצדורות רפואיות,קיימים טיפולי ליזר ו- IPL. למרות שלא קיימת תמימות דעים בפורום לגבי יעילותם, אציין כי רוזצאה המאופיינת באדמימות ונימי דם יכולה להשיג שיפור משמעותי והטבה לאורך זמן! חשוב שהטיפול יערך על ידי רופא אם מדובר בליזר או אדם בעל ניסיון רב במקרים של מכשירי IPL .
חשוב לציין כי לפרוצדורה זו יכולות להתלוות תופעות לוואי כמו כוויות זמניות וכמובן נקודה חשובה לציון הטיפול בעיקר יקר!
מניסיוני האישי אציין כי בארץ קיימים מס' רופאי עור מצויינים, אשר בלב שלם אוכל לאמר לך כי תוכלי לסמוך עליהם לגבי הפתרונות התרופתיים!
מקצתם אמנה את דר' רונן אלקלעי, דר' דוד פרידמן, ודר' יוסף שירי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)