מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהרוני19/08/2009
יש לאימי רוזציאה. רציתי לדעת האם כדאי לי לקנות לה ויטמין A ככה בלי להתייעץ עם רופא, או שזה יכול לעשות לה בעיות וצריך להתיעץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד עדיף להתיעץ עם רופא
ישראלית19/08/2009עור הסובל מרוזציאה הוא בדרך כלל מאוד רגיש ולכן חומרים פעילים כגון ויטמין A בדרך כלל אינם מומלצים. כדאי שאמך תפגש עם רופא עור כדי שינחה אותה איך לטפל בבעיה וכן ליעץ לה לגבי שימוש בויטמין A.
דעה אישית - מכיוון שויטמין A הוא כל כך פעיל - לא הייתי משתמשת בו ללא חוות דעת מרופא גם אם העור שלי לא היה רגיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא מומחה רוזציאהסו אלן10/08/2009
שלום לכולם, אני בן 31 ולפני כשנה וחצי אובחנה אצלי רוזציאה. עברתי מספר רופאי עור שניסו לטפל בזה בדרכים שונות.
הפצעים פחתו משמעותית ומופיעים בתדירות נמוכה מאוד, מה שנשאר באותו מצב היא הרוזציאה עצמה- האדמומיות, ההסמקה, תחושת ה"חום" בעור, הנימים שיוצאים וכו'.
הרופא הנוכחי שלי (שעזר מאוד בעניין הפצעים) טוען שאין לו טיפול עבורי. מתוך עיון באתרים אמריקאיים על רוזציאה, נראה שיש מגוון עצום של טיפולים שאפילו כלל לא הווצע לי ע"י הרופאים אצלהם הייתי.
האם ישנו רופא עור בארץ שהוא מומחה לרוזציאה?אני מאוד רוצה לפתור את הבעייה,מכיוון שהיא פוגעת לי מאוד באיכות החיים והייתי מאוד רוצה להתייעץ עם רופא אשר עוסק במחלה זו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה לא מעודדת לצערי...
ישראלית10/08/2009היי,
למיטב ידיעתי, הידע לגבי רוזציאה אצל הרופאים בארץ אינו מתקרב לזה של רופאים בחו"ל (בעיקר בארה"ב ואנגליה), וכך גם מגוון הטיפולים המוצע עבור המחלה.
ידוע לי שפרופ' רוני וולף מגדיר את עצמו כמומחה מס'1 בארץ לרוזציאה, אך מביקורים רבים אצלו (הייתי מטופלת שלו כשנה וחצי), אני יכולה לומר שהוא מכיר את המחלה בדיוק כמו רופאי עור אחרים שהייתי אצלם.
אם אתה מתעניין בטיפולי לייזר להפחתת האדמומיות והנימים, הומלץ לי מאוד (ע"י רופאי עור בכירים) על ד"ר לפידות בהרצליה מדיקל סנטר. בנוסף ישנו גם הפורום הדרמטולוגי בתל השומר שמתכנס אחת לכמה זמן ושם תוכל לקבל חוות דעת ממספר רופאים בו זמנית (כדי להשתתף בפורום הנ"ל צריך להשיג הפניה, ולחכות פרק זמן לא מבוטל).
אתה יכול גם לנסות להשתמש בקרם לחות עם גוון ירקרק. זה עוזר לטשטש את האדמומיות.
ישנם הרבה מאוד דברים אחרים אפשר לעשות כנגד האדמומיות וההסמקה, שקשורים בתזונה, אורח חיים ומצב נפשי, אבל אני מניחה שאתה כבר מודע לכל אלו.
השורה התחתונה לדעתי היא שאם אתה רוצה לבקר אצל מומחה "אמיתי" למחלה, זה רק בחו"ל, שם יש נסיון רב בטיפול ברוזציאה.
שיהיה בהצלחה, ואם תמצא רופא מוצלח אל תשכח לספר לנו :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה יש קרם לחות גוון ירקרק?
יוסי הגנן11/08/2009היכן קונים וכמה זה עולה איזה חברה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם לחות עם גוון ירקרק
ישראלית20/08/2009ישנם לא מעט כאלו. אני משתמשת בקרם שך חברת אוון שקניתי בחו"ל ולא קיים בארץ, אבל אני יודעת שלקליניק יש קרם כזה וגם הקרם "רוביאלין" שהוזכר כאן בפורום הוא בגוון ירקרק. את שניהם ניתן להשיג בסופר-פארם או בבתי מרקחת.
בנוסף ישנו איפור שמסתיר אדמומיות, אבל זה כבר סיפור אחר, ולצערי איני מבינה באיפור ולא אוכל ליעץ.
דבר נוסף שיכול לעזור להסתיר אדמומיות הוא שימוש בקרם עם גוון (לא ירקרק, אלא גוון של עור). כאלו ישנם בשפע (למשל לסבוקאלם יש אחד בשם "טריפל קאלם" וגם למקדמי הגנה רבים יש גוון). רק צריך לוודא שהגוון משתלב יפה עם גוון העור שלך.
צריך לזכור שהקרמים האלו לא יעלימו לך את האדמומיות, הם רק יסתירו אותה קצת, או יבהירו אותה. כדי להסתיר ממש דרוש מייקאפ (איפור) עם כיסוי טוב.
הכי טוב לדעתי - לגשת לסופר פארם ולשאול על קרם לחות עם גוון. הם ידעו להמליץ לך ולכוון אותך. אולי גם תוכל לקבל דוגמית וכך לנסות את הקרם לפני שאתה רוכש אותו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחירים יש?
הילה31/08/2009הי ישראלית.
האם את יכולה לרשום מה המחירים של האוון הזה? ולא הבנתי - האם יש אותו בישראל או רק בחו"ל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככל הידוע לי - רק בחו"ל
ישראלית31/08/2009אפשר למצוא אותו בקלות בצפון אמריקה (ארה"ב וקנדה) ובאירופה.
יצא לי לדבר עם דיילת של אוון בבית מרקחת והיא אמרה שלא נראה לה שזה אי פעם יגיע לארץ.
אולי אפשר להזמין את הקרם דרך האינטרנט.
אגב, בחו"ל יש המוני קרמים בסגנון הזה, ואני מניחה שאת חלקם ניתן להזמין לארץ אז שווה לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי המחיר - עלה כ-30 דולר
ישראלית31/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תימצא אחי
יוסי הגנן11/08/2009גם בישבילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לי אלייך
אילנה10/09/2009האם תוכל לפרט איזו מישחה עזרה כדי לטפל בפצעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט ארוך, אבל נראה לי חשוב מאוד...שלומציק31/07/2009
שוב שלום,
בימים האחרונים מעסיקה אותי השאלה הבאה:
כיצד הכי נכון לפעול לאחר שהסמקתי ואין ספק שהנוכחים ראו את זה?
כידוע לכם זאת סיטואציה נורא מביכה. זה קורה לנו גם מבלי שהיינו נבוכים מהשיחה או משהו כזה. לפחות אצלי אני מרגיש שאני מפעיל איזה כפתור ונהיה אדום כולי. סוג של אובססיה לדבר שאני לא מעוניין בו. כמו מחשבה שאי אפשר לשלוט בה. מחשבה אובססיבית לדבר מסוים, שקופצת לי לראש בלי הזמנה, או שמא דווקא עם הזמנה...
בסדר, אבל לאחר שהדבר מתרחש, ובהנחה שאכן יש לנו את התופעה הזאת, אולי ניתן לצמצם את המבוכה, דווקא באמצעות זה שנסביר לנוכחים: "אני לא מסמיק כרגע, אני לא מתבייש ממך, זאת תופעה פיזיולוגית מעט נדירה שקוראים לה רוזציאה, ויש לי את זה. זה לא ביג דיל, אני מבקש להתעלם מזה ולהמשיך בשיחה"...
מה אתם אומרים?
אגב, זה מזכיר לי בחורה שהכרתי שנולדה עם קטארקט ועשו לה ניתוחים לא מוצלחים שהשאירו אותה פוזלת במידה בלתי קיצונית, אך בהחלט נראית לעין. כאשר זאת הייתה קטנה, למשל בגן או בבי"ס יסודי, היו מן הסתם צוחקים עליה מדי פעם הילדים. התגובה שלה הייתה מדהימה בעיניי. היא לא התרגשה, לא נפגעה ולא נבוכה או נסוגה מפניהם. היא פשוט הסבירה להם מה בדיוק יש לה, נתנה מעין דיווח רפואי וסיפרה כיצד זה קרה, והכול בענייניות וקרירות מסוימת. הילדים היו מתייבשים במקום, דווקא מכבדים אותה, ומפסיקים לגחך...
אולי אנחנו יכולים ללמוד מהסיפור הזה משהו... כמובן שהטיפול, ההיכרות עם התחום והגורמים שיכולים להפחית את התופעה הם הכרחיים, אבל Once זה קרה, הסמקתי, כולם מסביב נועצים מבטים, אני רוצה לקבור את עצמי במקום... אולי ניתן לתקן את הסיטואציה הזאת ולצאת מזה בהרגשה יותר טובה. אולי אפילו יכולה להיות לזה תועלת נוספת, אולי זה יכול להרגיע אותי אל מול אותם אנשים בסיטואציה הבאה שאפגש איתם, וכך אולי ההסמקה המזורגגת והבלתי רלוונטית הזאת תימנע בהמשך? חשוב לי לשמוע את דעתכם, כאנשים שכנראה מבינים בדיוק על מה אני מדבר... תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחי את צודק
יוסי הגנן01/08/2009אני בדיוק כמוך באותה סיטואציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאנשים רדודים
דוד01/08/2009לא תמיד זה יכול לעבוד כי האנשים הם רדודים ולא תמיד מבינים עניין,
אנחנו שסובלים מהתופעה צריכים להרגיש טוב עם עצמנו, לדעת שלא עשינו שום פשע, בדיוק הפוך, המצב הזה עושה אותנו גם רגישים יותר לאחר, וזה אומר שאנו אפ' טובים יותר בגלל זה,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק!
ישראלית02/08/2009מסכימה מאוד עם דוד.
אנחנו לא צריכים להסביר את עצמינו, להתנצל או להרגיש לא בסדר אם אנחנו מסמיקים. זה אנחנו ואנשים צריכים לקבל אותנו כפי שאנחנו. ההסמקה אינה פוגעת באף אחד, ולכן אין לנו צורך להרגיש לא בנוח (אלא אם כן, ההסמקה מובילה לכאב בפנים, ואז זה כבר סיפור אחר...).
אצלי, אם אני מסמיקה בחברת אנשים אחרים (ואפילו מסמיקה מאוד עד למצב שאני לא יכולה לגרום לזה להעלם, למשל בחדר חם, או כשחם מאוד בחוץ), אני פשוט מנסה להתעלם מזה. מנסיוני, אם אני אתנהג כאילו כלום לא קרה, זה מה שהאנשים בסביבתי יבינו, ויתנהגו אלי חזרה כאילו כלום לא קרה.
בנוסף, שיטה מאוד טובה "להעלים" הסמקה או לפחות לגרום לה לדעוך, היא בעזרת דמיון מודרך. קחו נשימה עמוקה, נסו להרגעה ולרגע תדמיינו שאתם במקום קריר ורוח קרה נושבת על פניכם. אצלי זה עובד מצוין במקרים שההסמקה נובעת ממקור רגשי. אני ממש מרגישה את הדם יורד מהפנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזדהות
ס2527/09/2009מזדהה עם כל מילה.
לצערי עדיין לא מצאתי את נוסחת הקסם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדום זה יפה...שלומציק30/07/2009
הי, אני בן 38 וסובל מהתופעה לסירוגין כ- 23 שנים.
היו תקופות ששכחתי מזה, וישנן תקופות שגם אם דוד שלי שאל מה בא לי לשתות, מיד הסמקתי.
לאחרונה התופעה התגברה, ומקריאה כאן אני מבין שאולי זה גם קשור לאלכוהול ואולי ספורט - שני דברים שהתגברו אצלי לאחרונה.
יש לי כמה שאלות:
1. בגיל ההתבגרות הגעתי לרופא עור בשם פרופ' נלקין. הוא לא דיבר על רוזציאה (מושג שהתוודעתי אליו לראשונה לפני כשעה). הוא דווקא דיבר על דרמוגרפיזם. האם יש קשר בין השניים?
2. אני מעוניין להגיע לרופא עור טוב בירושלים. האם מוכר לכם מישהו שיכול להיות מומחה לדבר בעיר המוזרה הזאת?
3. לגבי המשחות שדוברו כאן לא מעט: רוזקס, אלידל ועוד, האם הן מוכרות על ידי קופ"ח (מכבי במקרה שלי)?
המון תודה,
ו... אדום זה יפה, אבל לא כשאתה מהבהב :0)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שלומציק
ישראלית02/08/2009לצערי אין לי תשובות לשאלות הראשונות (ירושלים זה בערך כמו חו"ל בשבילי... :) )
לגבי רוזקס - יש השתתפות של הקופה. אם יש לך רוזציאה סביר שתקבל מרשם עבור רוזקס מהרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאה וצמחי מרפאחגי29/07/2009
שלום לכולם.
האם יש טעם לנצות צמחי מרפא על מנת להקל על תופעות רוזציאה? האם יש צמחי מרפא למטרה זו בכלל?
אני מחפש תשובה כלשהיא שלאו דווקא קשורה לתרופות כימיקליות, משהו יותר טבעי שיעשה את העבודה...
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחי מרפא
ישראלית29/07/2009היי חגי,
אני נעזרת בצמחי מרפא סיניים כבר כשנתיים וחצי במסגרת טיפול ברוזציאה ע"י במרפאה של רפואה סינית הממתחה בבעיות עור, וזה עוזר לי מאוד לפצעים (שכבר כמעט ואין לי) וגם להסמקות ולתחושת קרירות ורגיעה כללית. לא נראה לי שצמחי המרפא עזרו לאדמומיות באופן מיוחד.
את הצמחים אני מקבלת מהמטפל שלי שמכין את התערובת בהתאם למצב הרוזציאה, מצבי הבריאותי וכו', ואני לוקחת אותם בצורה של תה פעמיים ביום (הטעם מזעזע, אבל אין מה לעשות... :)).
גם אני מעדיפה לטפל בבעיה באופן טבעי ולקחת כמה שפחות כדורים, ולכן אני מוכנה גם לשלם את המחיר הגבוה שנגבה עבור צמחי המרפא (לצערי המרפאה אינה עובדת עם קופות החולים).
לדעתי חשוב מאוד לא לקנות צמחים בעצמך או פורמולה מוכנה. צמחים מסוימים עלולים להזיק ולכן עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בעניין.
אם תרצה, אשמח לשלוח לך פרטים על המרפאה בה אני מטופלת במייל.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה האם הצמחים עדיפים על תרופות
ח. קראוס18/08/2009האם הצמחים והתה עדיפים, מבחינת מבחן התוצאה, על תרופות המכילות כימיקלים נגד ההסמקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל אילו תרופות נגד הסמקה אתה מדבר?
ישראלית20/08/2009לגבי מה עדיף - אי אפשר לענות. אצל כל אחד זה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו הטיפול ברינופימה?יוסי הגנן21/07/2009
שמישהו יענה לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יוסי
ישראלית21/07/2009הסיבה שאף אחד לא עונה לך על השאלה היא שלצערינו אין לנו תשובות. אנחנו לא רופאים מומחים, אלא סובלים מהמחלה כמוך ומחפשים פתרונות. לכן, כדאי שפשוט תשאל את הרופא שלך אילו טיפולים מוצעים לרינופימיה, ואם אין לו תשובות תחפש רופא אחר שידע לעזור לך.
בנוסף, יש ה-מ-ו-ן מידע באינטרט. אם תחפש בגוגל: rhinophyma treatment תמצא הרבה מאוד אתרים שמדברים על כך. זו הדרך הטובה ביותר בעיני לאסוף מידע. וכמובן, כפי שהמלצתי בעבר, אתה יכול להכנס לפורום הבינלאומי ולשאול שם ואין לי ספק שיענו לך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישראלית תודה רבה לך
יוסי הגנן21/07/2009אבל אני לא מבין אנגלית יש מצב שאת מנסה ליבדוק לי בעיניין בבקשה??
אולי יש מצב שטיפול מסויים יכול לעזור אני יודע ליקרוא אנגלית אבל לא מבין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יוסי
ישראלית21/07/2009נראה שהטיפול הוא בכירורגיה פלסטית. אולי כדאי לך לקבוע תור למנתח פלסטי ולהתיעץ איתו.
תנסה גם לשאול על זה בפורומים של רפואה פלסטית בפורטל זה beok
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מצב למישחה שעוזרת?
יוסי הגנן22/07/2009ולא ניתוח אולי פילינג עמוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליחת קישורים בהודעה - מישהו מצליח?ישראלית14/07/2009
אני לא מצליחה לשלוח קישורים בגוף ההודעה. מישהו ניתקל בבעיה דומה?
האם זה עדיין לא נתמך במערכת הפורומים? האם ניתן לפנות לתמיכה הטכנית של beok?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת קישורים
15/07/2009הי ישראלית, תודה שהפנת את תשומת ליבי לעניין,
שלחתי בקשה לבדוק את אם ניתן לסדר זאת.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה הילה, וסופשבוע טוב!
ישראלית16/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור פלווסנטיניב12/07/2009שלום.
שאלה שהיא אולי קצת טיפשית, אבל מעניינת אותי מאוד:
האם אור פלורוסנט עלול להשפיע לרעה על מחלת רזוציאה, או שמא הקרינה ממנורות כאלה היא קטנה ומזעית שלא יכולה לפגוע בעור?
תודה רבה לעונים והמשך יום מצוין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהי יניב
ישראלית14/07/2009זו לא שאלה טיפשית בכלל. אנשים רבים רגישים לאור של מנורות הפלאורסנט (כולל אותי). אמנם זהו אור שאיננו "מחמם" כמו נורות רגילות, אך הוא גורם לגרוי אצל אנשים רבים בעלי עור רגיש.
אני יודעת שעבורי, שהייה במשרד שעות ארוכות, תחת הפלואורסנטים גורמת בסופו של דבר לעור שלי להאדים. זה מעצבן, אבל למרבה הצער אין לי מה לעשות נגד זה (חוץ מלהפסיק לעבוד...).
אני לא מכירה את הנושא כל כך מקרוב, אך דובר עליו רבות בפורום הבינלאומי. משום מה אני לא יכולה להוסיף קישורים לתוכן ההודעה, אבל אתה יכול לקחת את הקישור לפורום שנתתי ליוסי לאחרונה. תחפש שם Fluorescent lights ותמצא לא מעט מידע ודעות של אנשים עם רוזציאה על הנושא.
ובנוסף, תוכל למצוא מידע רב באינטרנט (באנגלית כמובן, בעברית כרגיל אין כלום...).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם הגנהאלי20/06/2009הרבה פעמים ברוזציאה אי אפשר להשתמש בקרם הגנה כי זה מביא להתלקחות. לפעמים זה אפשרי כך שזה כנראה אינבידואלי. לפעמים קרם הגנה נטול אלכוהול לא מביא להתלקחות, קשה למצוא בארץ כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתנסה את קרם ההגנה של avene
ישראלית21/06/2009הוא spf50 וגם מגן מפני UVA והוא מאוד מאוד עדין לעור (מיועד לעור שסובל מרגישות יתר) ומגן מצוין.
הוא קצת מלבין שזה גם נחמד כשמנסים להסתיר אדמומיות. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה קונים את זה ?
אלי23/06/2009היצרן ישראלי ? זה מכיל אלכוהול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הקרם הגנה
ישראלית23/06/2009היצרן הוא צרפתי. לגבי אלכוהול - צריך לבדוק את המרכיבים על גבי האריזה.
הקרם מיועד לעור רגיש ביותר.
הבעייה היחידה עם הקרם היא שבעוד שההגנה בפני UVB היא גבוהה מאוד, ההגנה שלו בפני UVA היא פחות טובה משל אחרים.
אתה יכול ללכת לסופר פארם ולהתיעץ שם עם הרוקחים לגבי מקדמי הגנה לעור רגיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם הגנה וג'ל רוזקס
תמי11/07/2009השבע הייתי אצל רופא עור והוא אבחן רוזיציאה. הוא נתן לי ג'ל רוזקס ואמר לי להשתמש קבוע בקרם הגנה. הבנתי ממנו שעלי לשים את הג'ל בלילה. אני בת 43 וזקוקה לקרם לחות וכבר לא ברור לי מתי אני יכולה לשים קרם לחות - האם בבוקר לפני קרם הגנה ? והאם אפשר להשתמש בקרם לחות, מי פנים בלילה, לפני או אחרי הג'ל ? אשמח אם מישהו יחזור עם תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תמי
ישראלית12/07/2009הסדר הוא:
ניקוי פנים (אם את עושה), כשהפנים יבשות לשים רוזקס, לחכות שיספג (אצלי זה בערך 10 דקות) ואז קרם לחות. אין בעייה לשים קרם לחות אחרי רוזקס רק צריך להקפיד שהרוזקס כבר נספג בעור.
לגבי קרם הגנה - מומלץ ביותר להגנה על העור. את יכולה לשים אותו מעל קרם לחות (כלומר אחרי שקרם הלחות נספג), או במקום קרם לחות אם קרם ההגנה נותן לך מספיק לחות. אני אישית שמה קרם לחות, מחכה כ-15 דקות עד שיספג לחלוטין ואז מורחת קרם הגנה.
מקווה שהייתי מובנת :)
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוזציאה ועיוותיםיוסי הגנן20/06/2009קראתי במאמר שרוזציאה גורם לעיוותים בפנים
זה באמת נכון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהי יוסי הגנן
21/06/2009לי לא ידוע על התופעה הזאת, אולי תנסה לשאול בפורום מחלות עור ומין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיוותים בפנים
ישראלית21/06/2009רוזציאה יכולה להביא לנפיחות של הפנים וכן להתרחבות והתעבות של האף ( התופעה נקראת rhinophyma). החדשות הטובות הן שאלו תופעות שאינן שכיחות כל כך.
אם הבחנת אצלך בשינוי או עיוות בתווי הפנים כדאי ליידע את הרופא, זה יכול להיות חלק מהרוזציאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה טיפול יש לעשות לנפיחות מרוזציא
יוסי הגנן23/06/2009איז טיפול אפשרי לעשות לנפיחות מסוג רינופימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה יודע ממה נובעת הרוזציאה שלך
אלי23/06/2009זה נחוץ בכדי להתאים את סוג הטיפול.
זה תורשתי ? יש לך עוד בעיות עור קשות ? נטלת תרופה מסויימת ? רגיש לאכוהול ? סובל ממחלה כלשהיא אחרת ?
הרופאים לא תמיד חוקרים לעומק אלא נוטים לרשום תרופות סטנרטיות ופשוטות, לא תמיד זה מסייע לפתרון הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההישתמשתי פעם בתרופה פרופסיה
יוסי הגנן24/06/2009נגד נשירת שיער נה יכול להיות קשור לזה?
זה לא תורשתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפעמים כדאי להחליף דרמטולוג
אלי24/06/2009במחלות עור לפעמים כדאי להחליף רופא עור, אם אתה נמצא עם אולו רופא עור זמן רב והוא לו מצא פתרון לבעיה אז כדאי לנסות אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה משהו שכדאי לשאול את הרופא שלך
ישראלית23/06/2009בנוסף, אתה יכול לעשות חיפוש באיטרנט על הנושא (באנגלית, לא בעברית - באתרים הישראלים אין כלום לצערי). יש לא מעט מידע באתרים רפואיים ובאתרים בנושא רוזציאה.
אתה יכול לקרוא על כך גם בפורום רוזציאה הבינלאומי (אני חושבת שהילה נתנה את הקישור פעם. משום מה כשאני רושמת את הקישור, האתר לא מפרסם לי את ההודעה)
תעשה חיפוש בפורום. נשאלו שם שאלות רבות לדבי נפיחויות ואולי תמצא שם מידע רלוונטי.
בהצלחה, ואל תכנס ללחצים מיותרים! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח שתצרי קשר ונשוחח
יוסי הגנן24/06/2009052-8727296 אולי מישהו באמת ישמע אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורום בינלאומי
ישראלית25/06/2009זה פורום בינלאומי פעיל ביותר. יש שם המון המון מידע, אנשים שעוזרים ומייעצים וכו'.
אתה יכול לשאול לגבי המצב שלך ואין לי ספק שתקבל מענה.
רק תזכור שמשתתפי הפורום הם אנשים שסובלים מרוזציאה ולא רופאים, ככה שכל מה שהם יכולים ליעץ הוא רק על סמך נסיונם. הם לא יכולים ממש לאבחן אותך, רק לתת הצעות.
תכנס ל-www.rosaceagroup.org
שיהיה בהצלחה וסופ"ש נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוזציאה וקרם הגנהיעל16/06/2009שלום לכולם. שמי יעל, בת 31 ואובחנתי כחולת רזוציאה לפני שלוש שנים.
כחלק מהבעיה, כמובן, אני נמנעת עד כמה שאפשר משהייה בשמש, ורציתי לדעת האם יש סיכון כלשהוא במריחת קרם הגנה על עור הפנים (אני סובלת מאדמומיות חזקה על הלחיים), או שאין שום סכנה ואני יכולה להשתמש בחופשיות?
תודה לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראת חייבת קרם הגנה
יוסי הגנן16/06/2009אני ממליץ לך ד"ר פישר 100 אחוז הגנה טוטאלית אם לא תישתמשי בקרם הגנה אז אז הרוזציאה תחמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות לגבי טיפולאבי05/06/2009שלום , רציתי להתייעץ איתכם אני סובל גם מאדמומיות בלחיים זה התחיל לי לפני 3 שנים בערך {היום אני בן 18} עכשיו מצאתי איזה אתר של קוסמטיקאית מעכו שמטפלת בזה עכשיו שהתקשרתי אליה היא אומרת שעשרות מטופלים היו אצלה ויש אחוזי הצלחה גבוהים לטיפול .. מה אתם אומרים ? ללכת ??
תריצו חיפוש בגוגל "שוש כץ" תגיעו לאתר שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום אבי
08/06/2009ברוך הבא לפורום!
אני ממליצה לך ללכת לרופא עור שיאבחן את העור שלך ושיתן לך טיפול מתאים.
תזהר מאוד בדרכי הטיפול בעור שלך, עם כל הכוונה הטובה של הקוסמטיקאית, אני הייתי מעדיפה לקבל טיפול מרופא עור מוסמך. כמובן שזו בחירה שלך.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוזציאה וטיפול קוסמטיענבל03/06/2009שלום לכולם,
הופתעתי לגלות שיש פורום תמיכה לחולי רוזציאה.
נורא נחמד ונעים לדעת שאתה לא לבד...
אצלי הרוזציאה התפרצה לפני כ- 4 שנים, לאחר לידת הילד הראשון שלי.
אני בת 32 ואמא ל-2 ילדים, הקטן בן שנה, ולאחר הלידה שלו, הרוזציאה ממש החריפה.
פעם אחת פניתי לרופא עור, שלא דיבר איתי בכלל על רוזציאה, אבל כן תיאר את כל הדברים שיש להימנע כמו מאכלים חריפים, מקלחות חמות/קרות וכו'...וחשיפה לשמש...נתנו לי איזה ג'ל שלא עזר בכלל והתייאשתי ופשוט כיסיתי את עצמי במייק-אפ במשך שנים.
לפני כחצי שנה עברתי לגור באזור הדרום וחברה לעבודה הכירה לי קוסמטיקאית שאיבחנה את המחלה כרוזציאה. מאז אני בטיפולים של פילינג שמקלף כל פעם את שכבת העור - גם אצלי הרוזציאה היא בעיקר באזור הלחיים אך גם באזור הסנטר. אני עם תכשירים שמיועדים לחולי רוזציאה -
1. פעמיים ביום לפחות שוטפת את הפנים עם סבון מיוחד שגם מבהיר את העור
2. מורחת כל יום על הפנים מקדם הגנה 50 SPF כל יום - חובה !!!!
3. שמה קרם פנים/ סרום - הכל על בסיס מים שלא יחמיר את המצב...
4. ועל הכל כמובן גם מייק אפ של חברת "סוטיס" הכי מעולה שהשתמשתי בחיי....(המחיר בהתאם לצערי)
הטיפולים מאוד לא זולים והתכשירים במיוחד - סדרה של 5 פילינגים + 5 טיפול של קרמים ומסיכות מרגיעות עלתה לי 5000 ש"ח !אבל, אני חייבת לציין שהפנים שלי התחילו להראות סימן של תקווה...
האדמומיות הפכה לצבע ורדרד יותר. הפצעים הולכים וחוזרים, אבל בשכיחות פחותה יותר
הגירודים שיכלו לשגע אותי...פחתו. הקוסמטיקאית לא הבטיחה לי מעולם שהמצב יהיה מעולה, היא אמיתית מאוד !!! ואכן יש תוצאות.
אשקר אם אגיד שאני מרוצה ב-100%, אני לא ! וגם לי יש ימים שאני כמה בדיכאון ובא לי להחליף את הפרצוף הזה שמשתף מהמראה...ממש ימים שאני בוכה על איך שהפנים שלי נראות...
אבל יש תקווה...
אני מקווה שבעוד מס שנים ימצאו גם תרופה למחלה הזו וכולנו ניהיה מאושרים...
אני באופן אישי נגד תרופות כימיות ולכן לא פניתי לרופאי עור...
זהו,
רק רציתי לשתף אתכם.
שיהיה לכם יום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריש לייזר
יוסי הגנן04/06/2009אומרים שזה הכי טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ענבל
08/06/2009ברוכה הבאה לפורום!
תודה על השיתוף, אבל פילינג לא מותאם לחולי רוזציאה! ואני אסביר:
כשאובחנתי, הלכתי לוועדה מיוחדת בבית חולים קפלן, בה השתתפו קוסמטיקאים, פלסטיקאים ורופאי עור מהטובים בתחום וממה שהם טענו שפילינג לא מיועד לחולי רוזציאה, משום שהבעיה היא לא רק מעל פני השטח, בעור החיצוני, אלא מתחת לפני העור- נימי הדם עולים כלפי מעלה לשכבת העור החיצונית. לכן לא רק שפילינג לא עוזר לחולי רוזציאה הוא מחמיר אותו!
לכן עולה פה שאלה האם אובחנת נכון? משום שאם פילינג אכן עוזר לך, יכול מאוד להיות שאת לא חולה ברוזציאה....
אני ממליצה לך לקבל איבחון מרופא עור מוסמך. קוסמטיקאית לא מוסמכת לאבחן רוזציאה!
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנימאס לי אני בדיכאוןיוסי הגנן31/05/2009אף אחד לא באמת איכפת
אין תמיכה
אין מידע על מישהו שעבר טיפולים שיכול ליתמוך
אני מבואס שיעל לא חזרה ברצינות לבקשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבוקר טוב יוסי הגנן
02/06/2009אני מבינה שכך אתה רואה את הדברים. אני רק יכולה להגיד את נקודת המבט שלי- בפורום הזה גם אני וגם חברי הפורום, רוצים לעזור ולתמוך, כי אכפת לנו.
קראתי את התגובות של יעל, יתכן ולא קראת את כל התגובות שיעל כתבה, היא נתנה את הפרטים הבאים, אני מצטטת:
בהצלחה!
לגבי תוצאות הטיפול, אצל כל אחד התוצאות יכולות להיות שונות, יעל (או כל מטופל אחר) לא יכולה לדעת איך הטיפולים ישפיעו עליך.
אנחנו כאן אם אתה רוצה לשתף ולעדכן,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחת רוזקסאלי13/05/2009הרופא עור אמר שיש לי רוזציאה אבל בכל פעם שאני מורח רוזקס הפנים שלי נעשות אדומות, לעומת זאת אלידל מאוד עוזר לי.
אם רוזקס מרע את המצב אז אולי זה לא רוזציאה ?
תודה.
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבוקר טוב אלי
14/05/2009יכול להיות שמשחת רוזקס לא טובה לך (לי המשחה עוזרת, אבל זה סובייקטיבי).
אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא עור שוב (שיתאים לך משחה אחרת).
את משחת האלידל מומלץ למרוח לסירוגן (לעשות הפסקה מידי פעם) וגם למרוח שכבה דקה על העור.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
מטפל סיעודי: איך בוחרים נכון?איך בוחרים מטפל סיעודי שיתאים ליקרים לנו מכל...כל הטיפים כאןבחן את עצמך:
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?מאמרים אחרונים
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)