מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יש קשר בין דיאטות מסויימות לבין התפתחות רוזציאה?חני26/09/2010
היי, האם יש קשר בין דיאטות מסויימות לבין התפתחות רוזציאה? אם כן, אילו דיאטות אלו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה
יפית כהן29/09/2010
חני שלום וברוכה הבאה לפורום!
בהתייחס לשאלתך, אכן יש קשר בין תזונה להחמרת הסימפטומים המופיעים בעור הפנים בקרב חולי רוזצאה!
האטיולוגיה(הגורם למחלה) אינו ידוע. עם זאת ידוע מחד, כי שינוי בהרגלי תזונה יכול להיטיב מאד.
מנגד, קיימים מיני מזונות מסויימים הידועים כטריגרים כדוגמת: פלפל אדום, פלפל שחור, פלפל לבן
פפריקה, חומץ, שום, יין אדום, בירה, גבינות , יוגורטים, חלב, שום, אלכוהול, משקאות חמים, שוקולד, עגבניות.
מחקרים רפואיים רבים מצביעים על דיאטות העשירות בסוכרים מזוקקים או פחמימות כדוגמת צריכה של לחמים ופסטות כאינן מומלצות לחולי רוזצאה! צריכה של סוכרים/פחמימות מעלה את רמות הגלוקוז בדם וגורמת לעליה של רדיקליים חופשיים ואינזימים מחוללי דלקת!!
אם כן, יש להקפיד לצרוך מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך (Glycemic Index ), המופיע על גבי האריזה. בנוסף, אציין את תהליך הגליקציה(Glycation), המתאר את הריאקציה שבה מולקולת גלוקוז נקשרת לחלבון, תהליך זה גורם בסופו להרס סיבי קולגן ואיבוד האלסטיות של העור!
דיאטה העשירה בסיבים תזונתיים מומלצת מאד! כמו כן, ירקות מאודים וירקות בכלל. שיבולת שועל
דגנים מלאים, קינואה, כסמין, כסמת, דוחן, אורז חום, זרעי פשתה. דגים כדוגמת הרינג, מקרל, סלמון, סרדינים, הליבוט הינם מקור לחומצת שומן מסוג אומגה 3 שמקורה מדגי ים ומומלצת אף היא!
חומצות שומן אומגה 3 מייצבות את רמת הסוכר בדם ומורידות את רמת האינסולין.
צריכה של אנטי אוקסידנטים בעלי תכונות אנטי דלקתיות, כדוגמת ויטמין C וויטמין E מומלצת אף היא!
חשוב לציין כי נושא התזונה הינו אינדווידואלי ומשתנה בתגובה וברגישות העור מאדם לאדם.
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון לרוזסאה דחוףסאן13/09/2010
שלום רב
שמי סאן ואני סובלת כ -שנתיים מאז לידת בתי מדלקת בעין שמאל והובחנתי כרוזסאה ועכשיו בחצי שנה האחרונה זה מופיע גם בפנים. כל פעם שרופא העינים נותן לי דוקסלין זה פותר גם בעית האדמומיו ת בפנים,אך זה חוזר לאחר תקופת מה.ניסתי במשך החודשים האחרונים טיפול הומפאתי שכלל הורדת מזון כגון קמח,סוכרים,מטוגן,מתובל וכו וכן טיפות הומפאטיות .דבר זה גרם להתפרצות שכיחה של הפנים והעין. האם יש פתרון כי אני כבר מיואשת.קראתי שיש גם אופציה לטיפול בלייזר ?האם זה כן יהיה יעיל?האם זה לכל החיים?וכמו כן האם יש מיקאפ שאת ממליצה שיכול לענות על הבעיה שלי חברה כל שהיא?
אשמח לקבל תשובה בהקדם וכל עזרה
אני ממש מיואשת ונמאס לי שכולם מעירים לי על העין והפנים האדומות. דרך אגב הפסקתי גם להתאפר בעינים בגלל זה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סאן
16/09/2010הי סאן, ברוכה הבאה לפורום!
למרות שעדיין אין תרופה למחלה, יש דרכים שונות ומגוונות להתמודדות.
מבחינת הטיפול, רופא עור מתאים את הטיפול באופן ספציפי לכל חולה.
מבחינת ההתמודדות הנפשית וסגנון חיים, אני בטוחה שלכל חולה יש את הדרכים שלו,
כמובן שיש דברים שהם משותפים לכל החולים, כמו המנעות מהדברים שמחמירים רוזצאה,
למשל-
חשיפה לשמש ולחום, פעילות גופנית מאומצת מידיי, אלכוהול, מקלחות חמות, מאכלים חריפים, לחץ נפשי.
מאכלים מסוימים גם יכולים לגרום להחמרה מסויימת, כמובן שזה מאוד אינדבידואלי.
גם אני לקחתי בעבר דוקסילין, כמובן שמומלץ לעשות הפסקות ולא לקחת לתקופה ממושכת מידיי ורק כשאין ברירה. אחרי הכל זה אנטיביוטיקה ויש תופעות לוואי, מומלץ לעשות בדיקת דם לתפקוד הכבד.
אני יכולה להמליץ לך על המייק אפ שאני משתמשת- של חברת Lancome
אני שמה צללית מעל העיניים וסומק. (חשוב להוסיף סומק כששמים מייקאפ כדי שהפנים יראו יותר טבעיות).
כמובן שקוסמטיקה זה עניין של נסיון וטעייה, כמובן שמומלץ מוצרים היפואלרגניים וללא אלכוהול. (למרות שכבר קרה לי שהשתמשתי בסומק היפואלרגני שגרם לי לגירוי בפנים).
אני ממש מבינה אותך לגבי ההערות, זה באמת לא נעים, כשהתחלתי לשים מייקאפ ההערות פסקו.
סיפרת למשפחה קרובה ולחברים על המחלה?
הרבה יותר קל להתמודד כשהמחלה כבר לא סוד, ככה גם הפסיקו להעיר לי וגם הבינו אותי יותר.
לגבי הלייזר, רופא העור שלי לא המליץ לי ללכת לכיוון זה משום שטיפול לייזר יכול לגרום לנזק בלתי הפיך, לכוויות. מה שגם הטיפול מאוד יקר וצריך לחזור עליו כל כמה חודשים.
אני ממליצה לך לפי הנסיון שלי, תמיד לנסות למצוא פתרונות לכל מגבלה שהמחלה מביאה איתה, להיות יצירתיים, להתמקד במה שאפשר לעשות ולא במה שאי אפשר לעשות.
מקווה שעזרתי,
אשמח לשמוע ממך שוב,
שתהיה שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהחיים06/09/2010שלום רב, ידוע לכן האם יש קשר בין דלקות עיניים לרוזציאה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאלה
יפית כהן08/09/2010חיים שלום וברוך הבא לפורום!
בהתייחס לשאלתך, קיים קשר בין דלקות עיניים לרוזצאה!
דלקות עיניים אינן הגורם להופעת רוזצאה, אלא הינן סימפטומים היכולים להעיד על רוזצאה של העינים(Ocular Rosacea).
קיימים 4 תתי סוגים של רוזצאה המבוססים על שינויים מורפולוגים בעור.
רוזצאה אוקולרית, הינה תת סוג רביעי כשהביטויים השכיחים ביותר הינם דלקת הלחמית ודלקת העפעפיים.
בנוסף, קיימים סימפטומים כדוגמת: עינים יבשות, עינים אדמומיות ודואבות (Episclerits), תחושת גירוי עיקצוצים או בעירה.
הרגשה של גוף זר בעין, ראיה מטושטשת, פוטוסנסטיביות- רגישות יתר לקרני השמש.
אדמומיות לא תקינה בעפעפים(Blepharitis), הרחבה של כלי דם( Telangiectasia )בקצות העפעפיים ודלקתיות עם קשקשת באזור שולי העפעף.
הגדלה של בלוטת (Meibomian Gland), בלוטה האחראית על שמון העפעפיים. אי תקינות של בלוטה זו גורם ליובש בעין.
במקרים חמורים יותר קיימים מצבים של דלקת הקשתיתן(Iritis ), דלקת הקרנית (Keratitis ),
ודלקת לובן העין(Scleritis ).
הטיפול הרפואי מתבסס על אנטיביוטיקה אורלית(בליעתית) במיוחד טטרציקלין הניתנת למצבים החמורים ביותר. אנטיביוטיקה כדוגמת מינוציקלין ניתנת לתקופה של 3 חודשים. ההטבה הינה משמעותית במקרים רבים.
בנוסף, קומפרסים חמים לעין ונוזלי דמעות מלאכותיים מומלצים מאד.
כמו כן, הגיינה ניקיון הריסים והעפעפים חשובים אף הם!
מקווה שעזרתי ומאחלת שנה טובה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהקרין30/08/2010שלום רב, האם ידוע לכם מהם הגורמים לרוזציאה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום קרין
16/09/2010לפי מה שאני יודעת, עדיין לא ידוע מהם הגורמים למחלה.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהעדי22/08/2010שלום רב,
שמעתי שניתן להתבלבל בקלות בין רוזציאה לאקנה. רציתי לשאול כיצד זה יתכן, הרי רוזציאה זה אדמומיות בפנים ואקנה זה פצעים מוגלתיים בפנים, לא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרההבדל בין אקנה לרוזצאה
26/08/2010בוקר טוב עדי,
רופא עור מומחה לא אמור להתבלבל בין אקנה לרוזצאה, במיוחד כאשר הרוזצאה כבר התפתחה אצל החולה.
הסיבה לכך היא משום שישנם הבדלים גדולים בין אקנה ורוזציאה:
רוזצאה היא מחלת עור כרונית, המתבטאת במגוון שינויים במרכז הפנים, הכוללים אודם חולף או קבוע, הופעת כלי דם מורחבים, בליטות אדומות (פפולות) ובליטות מוגלתיות דומים לנגעים של אקנה, לפעמים הגדלה של בלוטות חלב שעלולה במקרים הקשים להגיע לעיבוי העור והגדלה בלתי סימטרית של האף.
מדובר במחלה בעלת ביטויים עוריים שונים, בעיקר בשני מרכיבים, המרכיב של כלי הדם (הווסקולרי) המתבטא באודם וצריבה, הופעת כלי דם על הפנים, והמרכיב של בלוטות החלב (האקנפורמי) המתבטא בפצעונים מוגלתיים ועיבוי העור.
ישנה רגישות קיצונית לחום ולשמש, החולים נוטים להסמיק הסמקות חריפות המרגישות כמו צריבה/כבייה.
יתכן ויהיו גם פצעים מוגלתיים כמו של אקנה אבל ישנם גם המרכיבים הנוספים שציינתי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נורא אשמח לקבל עזרהדור13/08/2010שלום שמי הוא דור בן 17 וישלי בעיה
ישלי עור שומני ואני לא כלכך בהיר בעור
לפני שנה בידיוק התחיל אצלי מין קילוף בצידי האף
לא שמתי לב לזה ולאחר כמה חודשי זה רק יתגבר ויתגבר
אז הלכתי לרופאים ובהתחלה רופא אחת נתנה לי מין משחה וכדורים ואמרה לי לקחת ת'כדורים
פעם בשבוע
והכדורים האלה רק עשו לי יותר קילופים ולאחר חודש או חודשיים הפסקתי איתם
הלכתי למומחה לעור והוא אמר לי שהרופאה הביאה לי כדורים שפוגעים בכבד שלא הייתי צריך לקחת אותם ביכלל
הוא אמר לי ללכת לבית חולים איכילוב בת'א לעשות מין בדיקה עור
הלכתי לבית חולים ויצא שיש לי דמודקס
אז חזרתי לרופא עם התוצאות והוא הביא לי משחה בשם רוזקס
והשתמשתי למשך כמה חודשים והיא לא עבדה
אז הפסקתי
עם הזמן הקילופים המשיכו ואז כל פעם שהייתי יוצא מהמקלחת
הייתי רואה כאילו ישלי מין קרם לבן על הפנים
וזה רק הלך והחמיר
כל פעם שהייתי מוריד ת'קרם הלבן הזה של הקילופים אני לאדע מזה
אז אחרי כמה שבועות זה חזר
בנתיים קבעתי תור לרופא והוא פנוי רק ב5 לספטמבר
אני לא יודע מה לעשות כל הזמן מתקלף לי העור
וזה רק מחמיר
אני אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אשמח לקבל עזרה
יפית כהן15/08/2010דור שלום וברוך הבא לפורום!
ציינת כי לפני שנה החלו להופיע בפנייך קילופים בצידי האף.
האם תוכל לפרט את שם הכדורים/התרופה אשר ניתנה לך ע"י הרופאה?
האם מדובר ברואקוטן?
האם כחלק מהאנמנזה אשר נעשתה ע"י רופא העור נאמר לך כי מדובר גם בסבוראה/ סבוראיק דרמטטיס?
ראשית, אציין כי מבלי לראות במה מדובר לא אוכל לקבוע כל עובדה לגבי סיבת הקילופים בעור פניך
עוד אוסיף כי כמעט כל הפרעת עור ופרוטוקול טיפולי מאובחנים אך ורק ע"י רופא עור ולעיתים דרושה יותר מאבחנה אחת על מנת לאשש כי מדובר ברוזצאה או במחלת/הפרעת עור אחרת.
לעצם העינין, הקילופים בעור פנייך יכולים להיות תוצר של סבוראה, הפרעת עור אינפלמטורית(דלקתית), אשר מופיעה לעיתים גם בפניהם של אנשים הלוקים ברוזצאה. המחלה/ הפרעה מאופיינת בהפרשת יתר(היפראקטיבציה) של בלוטות החלב ובנוסף התקרנות יתר של תאי העור. סבוראה נפוצה מאד בקרב נוער מתבגר עם תחילת השינויים ההורמונליים, הפרשת הורמון הטסטוסטרון, הורמון גברי הגורם לאקטיבציה של בלוטת החלב.
"הקרם הלבן על הפנים" הינו תוצר של קשקשים דקים ולבנים המופיעים בעיקר באזורים בהם קיים ריבוי של בלוטות חלב קרי, כנפות האף, גבות, קרקפת , אחורי האוזניים ובכלל אזור הפנים.
העור בד"כ מאד שומני, ומאופיין בריבוי קשקשים כפי שציינת!
על כן, אוכל רק לשער כי אותה רופאה נתנה לך תרופה (רואקוטן) המטפלת בהפרשת החלב מחד, אך מאידך, התרופה אכן יכולה לגרום לבעיות בכבד על כן חובה לבצע בדיקת תפקודי כבד טרם ועם נטילת התרופה! אציין כי התרופה ניתנת למצבים היותר קשים של הפרשת יתר של בלוטת חלב, המלווים בריבוי פצעים מוגלתיים ודלקתיות.
באשר לרוזקס, ציינת כי לא עזר לך כלל? האם התרופה לא עזרה למניעת הקילופים?
רוזקס הינו ג'ל בעל פעילות אנטיבקטריאלית (אנטי חיידקי) והמיועד לטיפול מקומי במקרה של דלקת, אדמומיות וגירוי הנגרם מרוזצאה.
באשר ל- Demodex, לא כל מי שבעור פניו נמצא Demodex סובל מרוזצאה!
אומנם במקרים רבים בקרב חולי רוזצאה ניתן לראות ריבוי של ה- Demodex Mites
אך לא כל רופא עור ימהר לשלוח אותך לבדיקת ה- Demodex
לסיכום, אשמח אם תוכל לעדכן אותנו באינפורמציה נוספת לגבי האבחנה אשר ניתנה ע"י רופא העור!
קיימים מס' קרמים היכולים להיטיב מאד במצבים של קשקשים בעור הפנים במיוחד כשמדובר בסבוראה/ סבוראיק דרמטיטיס. כמובן שאשמח לפרט את שמם אך כאמור אשמח לקבל ראשית, אינפורמציה נוספת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אוכל לדבר איתך בדרך יותר נוכה?
דור20/08/2010אפשר ליקבוע תור אצלך או להיתיעץ איתך בטלפון
ואני חושב שאני סובל מסבוראיה
מכוון שהגבות שלי מתקלפות וגם הקרקפת
אז עם יש דרך יותר נוכה לדבר איתך אשמח לעשות זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרטים
יפית כהן22/08/2010דור ערב טוב,
בהמשך לשאלתך, תוכל ליצור עימי קשר דרך האי מייל או להשאיר הודעה ואחזור אליך בהקדם.
פרטי האימייל ומס' הטלפון מופיעים בתוך הכיתובית המופיעה על יד תמונתי "פרטים אישיים".
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהגלי09/08/2010האם רוזציאה תוקפת רק נשים? יש לי ידיד שיש לו כל הזמן אדמומיות על הלחיים כמו סומק תמידי - בצורת שני כתמים. האם זה יכול להיות רוזציאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא רק נשים
טלי09/08/2010אבל יותר שכיח אצל נשים אבל תוקף גם גברים. אצל גברים כשזה קורה זה בדרך כלל יותר חמור. לביל קלינטון יש רוזיצאה.
תגידי לידיד שלך שילך דחוף לרופא עור כי יש גם תופעות לוואי יותר חמורות כשזה לא מטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה
יפית כהן15/08/2010
גלי שלום וברוכה הבאה לפורום!
רוזציאה הינה מחלה המופיעה בעיקר בגילאים 30 עד 50.
המחלה שכיחה יותר בקרב נשים מאשר גברים.
אציין כי לא כל מי אשר בעור פניו מופיעה אדמומיות חולה ברוזצאה!
כפי שכתבתי בפורום, יכול להיות כי אכן מדובר "בסומק נעורים" המתבטא בתצורה של היפרמיה (אדמומיות) בלחיים, כאילו התאפרנו יותר מידי. התופעה נגרמת בעיקר כתוצאה מריבוי של כלי דם.
באשר לרוזצאה, הגילוי והאבחנה נעשים אך ורק ע"י רופא עור!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעור מתקלף כל הזמן ואדמומירויטל01/08/2010שלום רב
שמי רויטל אני בת 35 וסובלת מרוזיצאה כבר 7 חודשים. אובחנתי ע"י רופא עור(יותר מאחד) וקיבלתי כמה משחות שונות כמו: רטין A, רוזקס,דאלאגיסטי,אקנטרים ועוד....שום משחה לא הוכיחה את עצמה לחלוטין! אחרי חצי שנה של ייאוש החלטתי לפנות לרפואה אלטרנטיבית, הפסקתי מוצרי חלב וחיטה ופניתי לנטורופתית לקבל תפריט מאוזן ולבצע ניקוי כבד שעשוי לעזור......מלבד זה התחלתי באותה עת להשתמש במוצרי ג'רנטיק שהם מאוד מומלצים ןאיכותיים אך דורשים סבלנות מאחר והם הומאופטים. חשוב לציין שזה די לרעתי לפי מה שקראתי כאן, אני ספורטאית זה המקצוע שלי, אני מלמדת 15 שעות בשבוע שיעורי אירובי,עיצוב,פיטבול ואכן מזיעה הרבהההההה. לומר את האמת מבחינתי זוהי האופציה האחרונה להילחם במחלה הנוראית הזאת!! זה ממש מייאש. כרגע המצב לא השתנה בהרבה, העור מתקלף כל הזמן ואדמומי ואני מקווה שיום אחד זה יהיה מאחוריי.....אם יש עוד משהו שעדיין לא עשיתי ויכול להועיל אשמח לשמוע. תודה רבה רויטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה אלטרנטיבית
טלי02/08/2010היי,
אני בת 29 וסובלת גם כן כמה חודשים - בערך מאז שהתחלתי להתאמן לטריאתלון...
למזלי זה לא המקצוע שלי והפסקתי לחלוטין עם כל הפעילות האירובית - לפני בערך חודשיים והמצב לא השתפר כלל בינתיים.
קראתי כמה מחקרים שאנשים שסבלו עשו על עצמם והחלטתי (על דעת עצמי - קחי בערבון מוגבל את מה שאני הולכת לכתוב)
על השינויים הבאים בתזונה:
1. כפי שאמרת - להוריד חיטה וחלב בנוסף גם סוכר (אני הפחתתי גם פירות - הייתי אוכלת המון פירות בעבר) ואוכל מתועש, אבל יותר חשוב - לכי לעשות טסטים לאלרגיה. קראתי בהרבה מקומות שיש אלרגיות שמתפתחות במהלך החיים ויכול להיות שתוכלי להתמקד יותר במה להוריד מהתפריט.
2. לפי כל מני עדויות שהצלחתי לאסוף - הבעיה מתחילה בבטן - כלומר עקב חוסר איזון במערכת העיכול.
האבחנה הנפוצה ביותר היא כמובן קנדידה אבל הגישה יכולה להיות נכונה עבור כל מני גורמים לזיהום וטפילים - בקיצור - אני לוקחת עם כל ארוחה כדור של 325מ"ג HCL זו חומצה שהגוף מייצר באופן טבעי אבל אצל חולי רוזיצאה נמצאת כנראה בחסר. התיאוריה היא - במידה והבעיה היא קנדידה - שנוצרים חורים מיקרוסקופיים בדופן הקיבה ושאריות מזון לא מעוכל נכנסות לדם ויוצרות אלרגיות שרוזיצאה היא אחד הביטויים שלהן. HCL עוזרת להיפטר משאריות מזון לא מעוכל ובכך גם למנוע את חדירתם לזרם הדם וגם "להרעיב" את הטפיל (אם הוא אכן קיים) בקיבה.
3. שן שום טריה לפני כל ארוחה - די בעייתי אבל אפשרי.... זה אמור לנקות את הקיבה מטפילים למיניהם.
4. 1000 מ"ג של חומצת אמינו Lysine - לפני השינה. תקראי על זה בוויקי - משתמשים בזה בתור טיפול ניסויי בהרפס - אמור לעודד בניית חלבון ולמנוע תהליכים דלקתיים בגוף.
5. לפני שאת קוראת את זה יש להזהר - אני לוקחת 50 מ"ג אבץ ביום. זה די מסוכן כי להבנתי אבץ יכול לגרום מחסור בנחושת - לא נעים. אבל היה מחקר שהראה הפחתה של 70% מהתסמינים בחולי רוזיצאה במשטר של 23 מ"ג אבץ - שלוש פעמים ביום.
אני עושה את זה כבר בערך שבועיים - עדיין אין תוצאות ואני סובלת מאוד. כרגע אין לי עוד עצות, אני מקווה שעם הזמן זה יתחיל להשפיע יותר ושאולי משהו מזה כן יעזור לך.
בהצלחה ואל ייאוש,
טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיים אדומותיעל30/07/2010יש לי בת בגיל 15 שסובלת מלחיים אדומות כבר שנים. כל האזור של הלחיים מאוד אדום אצלה, צבע בולט ולא נקודתי שנראה כאילו היא התאפרה יותר מדי. שאר הפנים שלה בצבע רגיל. המצב מחמיר בזמן פעילות גופנית, אפילו הקלה ביותר. האם מדובר ברוזציאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לחיים אדומות
יפית כהן30/07/2010יעל שלום וברוכה הבאה לפורום!
בהתייחס לשאלתך, אדגיש כמובן כי מבלי לראות במה מדובר , לא ניתן לקבוע עובדה זו חד משמעית!
שנית, אנמנזה נעשית רק ע"י רופא העור.
עם זאת, על פי הסימפטומים המופיעים בפניה של בתך, לדעתי, מדובר בסומק נעורים ולא ברוזצאה!
סומק נעורים מאופיין בהיפרמיה/ אדמומית ונימי דם מורחבים בעיקר באזור הלחיים, כאילו שמנו יותר מידי סומק.
התופעה קיימת בעיקר בבני נוער מתבגרים וחולפת בד"כ בעשור השני או השלישי.
אעיד על עצמי, כי בגיל ההתבגרות גם לחיי היו אדומות מאד וכל פעילות גופנית רק " החמירה" את התופעה. המצב הגיע לידי כך שבבית הספר היסודי, המורות נזפו בי על כי שמתי סומק בפניי!!
מקווה שקצת עזרתי, מאחלת שבת שלום!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהרוית27/07/2010האם תכשירים המכילים מטרונידאזול (metronidazol) יעילים לרוזציאה? ואם כן, למה?
שאלה
יפית כהן15/08/2010
רוית שלום וברוכה הבאה לפורום!
ראשית, מתנצלת על העיכוב אשר חל בתשובתי אליך!
מטרונידאזול הינו החומר הפעיל הנמצא בתכשירים רבים הניתנים במיקרים של רוזצאה.
בד"כ החומר מופיע בתכשירים טופיקלים וריכוזו בתכשיר נע בין 0.75% ל- 1%.
לחומר פעילות אנטימיקרובילית(אנטי חידקית) , אנטי אינפלמטורית (אנטי דלקתית) ואנטי אוקסידנטית.
החומר ניתן במצבים של רוזצאה פפולרית פוסטולרית , נגעים דלקתיים מאד המלווים באריתמה חזקה.
ההטבה המתקבלת כתוצאה משימוש במרכיב/תכשיר זה הינה מאד אינדוידואלית בקרב חולי רוזצאה.
עליי לציין ולאדגיש כי הטיפול התרופתי בקרב מי אשר אובחן כחולה ברוזצאה הינו בד"כ טיפול מערכתי המשלב תכשירים טופיקלים(על עוריים) ותכשירים סיסטמים( בליעתיים).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדמומיתדנה26/07/2010לפני שבוע נשרפתי מהשמש ומאז הופיעה לי פריחה בפנים שלא עוברת. יכול להיות שקיבלתי רוזציאה? אני בת 23. רוםא העור שלי יצא לחופשה ולכן אני פונה בפורום. מה דעתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אדמומית
יפית כהן28/07/2010דנה שלום, וברוכה הבאה לפורום!
בהתייחס לשאלתך, מבלי לראות במה מדובר, לא ניתן לקבוע עובדה זו חד משמעית!
מאחר וציינת כי "נשרפת" מהשמש, ממליצה לך ראשית, להשתמש במשחה בשם ביאפין( Biafine).
המשחה מצויינת לטיפול והקלה במקרים של כוויות שמש, כוויות שטחיות ופצעים שטחיים בכלל!
החומר הפעיל במשחה הינו טריאתנולאמין- חומר נוגד דלקת. המשחה קיימת בשני גדלים
ואופן השימוש הינו מריחה בשכבה עבה על פנים לחות בכל האזורים המודלקים.
לידיעה, קרני השמש מגבירות עוד יותר את הסימפטומים המופיעים כבר בפניהם של חולי רוזצאה, קרי, אדמומית ודלקתיות . כך שאם תסמינים אלו לא הופיעו בפניך באופן קונסיסטנטי טרם
חשיפתך לשמש, הייתי משערת כי הפריחה המופיעה בפנייך הינה כנראה כתוצאה מכוויה שטחית!
בכל מקרה, רק רופא עור יוכל לתת לך אנמנזה מדוייקת לגבי פשר הפריחה!
שנית, ממליצה לך לסגל לעצמך ואפילו כחובה שמוש בקרם הגנה (Broad Spectrum), עם כל חשיפה לשמש.
זכרי, כי חשיפה לשמש מאיצה את הזדקנות העור, במיוחד כשמדובר בחשיפה לא מבוקרת!!!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולטלי16/07/2010היי,
רציתי לשמוע את דעתכם לפני שאני מתחילה טיפול חדש שמצאתי באיזה אתר.
הטיפול מתחלק לשני חלקים - טיפול חיצוני בעור, המתבסס על מי חמצן בריכוז נמוך על הפצעים ושימוש בחומצה בורית בכביסה ובבית וטיפול תזונתי וחיזוק המערכת החיסונית למניעת חזרת הפצעים.
האם מישהו יודע על נזקים שטיפול כזה יכול לגרום?
ממה שקראתי על חומצה בורית לא הייתי רוצה להכניס אותה הביתה כל כך בקלות אבל אם זה עובד...
אשמח לכל תגובה.
תודה,
טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיי טלי
ישראלית18/07/2010תזונה וחיזוק מערכת חיסונית - נשמע מצוין!
לגבי שאר הטיפולים שציינת - אני ממליצה להתייעץ עם רופא. הטיפולים נשמעים אגרסיביים וכדאי מאוד לקבל חוות דעת מקצועית לפני שמתחילים טיפולים כאלו.
באופן כללי, לא כדאי להתחיל טיפולים על דעת עצמך עקב מידע שנקרא באינטרנט. גם כאן בפורום, למרות שכולנו מכירים את הרוזציאה, עדיין אנחנו לא יכולים להמליץ בשום אופן על טיפול כזה או אחר. את זה יכול לעשות רק רופא שרואה אותך ויכול לתת אבחנה מקצועית.
אם את כבר נאבקת בבעיות עור, עדיף למנוע נזקים עתידיים ולקחת את הנושא הזה מול רופא ולא מול פורום אינטרנטי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טלי20/07/2010היי,
את כנראה צודקת.. תודה רבה ושבוע נפלא
טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול
יפית כהן18/07/2010טלי שלום וברוכה הבאה לפורום!
לפני היותך "שפנת ניסיונות" של טיפול זה או אחר, אשמח אם תוכלי לפרט קצת יותר מה הבעיה?
האם אובחנת כחולת רוזצאה? או שהנך סובלת מאקנה? מהם הסימפטומים הנראים בעור פנייך?
טיפול תזונתי וחיזוק מערכת החיסון תמיד מומלצים, אך אלו אינם בהכרח מבטיחים את מניעתם החוזרת של הפצעים.
באשר למי חמצן ולחומצה בורית אשמח להתייחס, אך ראשית, חסרים לי קצת פרטים כפי שציינתי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אנא תגובתךאבי להילה16/07/2010היי אני כתבתי את תשובתי לשאלותיך, בבקשה תחיזרי לי תשובה ,כי אני זקוק לעזרה.
צריך עזרה
יפית כהן18/07/2010
אבי שלום,
ציינת כי הרוזצאה אובחנה על ידי קוסמטיקאית רפואית, וכי טרם היית אצל רופא.
מבלי להטיל דופי באף קוסמטיקאית, ממליצה לך להמתין לאנמנזה של רופא העור, ואולי אפילו
לקבל חוות דעת נוספת (של רופא עור נוסף, כמובן). הרופא יערוך בדיקה פיזיקלית ויבדוק את ההיסטוריה הרפואית, על מנת להגיע לאבחון מדוייק ביותר.
הסימפטומים המופיעים באקנה זהים מאד לסימפטומים הנראים בפניהם של חולי רוזצאה
כדוגמת: אדמומיות , פצעים עם או בלי מוגלה. יוצא דופן אותם קומדונים (שחורים), הנעדרים
מפניהם של חולי רוזצאה.
כאמור, האבחנה בן שתי הפרעות העור לעיתים מאד מבלבלת!!
הטיפול הן הטופיקלי והן הסיסטמי (בליעתי) כדוגמת אנטיביוטיקות, זהה ברב המקרים הן לאקנה והן לרוזצאה.
אך אם נעשה לרגע אבחנה בין שני המקרים, מאחר והאטיולוגיה( הגורם למחלה) אינו ידוע ברוזצאה.
רב הטיפולים הן הרפואיים והן הקוסמטיים הינם פליאטביים, קרי, באים להקל על תסמיני המחלה אך לא מרפאים אותה!
לעומת אקנה הניתן לריפוי, בטיפול משולב, באחוז גבוה של המקרים!
כך שהייתי ממליצה לך, ראשית, לא להכנס לפאניקה ולמחשבות מיותרות!!
שנית, אשמח אם תוכל לעדכן אותנו לגבי האבחנה, על מנת שאוכל להתייחס ספציפית לבעייתך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם פנים לעור רגיש?ע.09/07/2010אובחנה אצלי רוזיצאה ע"י רופא עור.
כל הקרמים שניסיתי עד היום,
(וניסיתי הרבה, כולל קרם הגנה לפנים של ד"ר עור
וקרם בשם אקווס לבן של חב' FLORIS ),
גרמו להחמרה (אדמומיות מוגברת ופצעונים),
חלקם לאחר מספר שעות וחלקם האחר , לאחר כמה שימושים.
האם יש קרם לחות לפנים,שיכול להקל על תחושת היובש, הגירוד והחספוס של העור,
מבלי לגרום לכל אותן תופעות?
אשמח אם תוכלי לציין שם של מוצר\חברה והיכן ניתן להשיג אותו.
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראני אוהבת את ה-recovery cream
ישראלית11/07/2010של חברת Avene.
אפשר למצוא בכל סופר פארם ובדרך כלל יש גם דוגמיות ככה שאפשר לנסות לפני שקונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרם פנים לעור רגיש
יפית כהן11/07/2010
היי וברוך בואך לפורום!
בהמשך לשאלתך ממליצה לך לנסות מס' קרמים של חב' Avene :
Anti redness skincare lotion- קרם נגד אדמומיות
Redness relif soothing cream spf 25 - קרם המוריד אדמומיות ומרגיע את העור
ובנוסף, בעל מקדם הגנה נגד קרינת השמש.
את הקרמים ניתן למצוא בסופאר פארם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהredness relief של avene נמכר בארץ?
ישראלית12/07/2010בפעם האחרונה שבדקתי, היה ניתן לקנות אותו רק בחו"ל (בארה"ב וקנדה ליתר דיוק).
כמי שמשתמשת בקרם הזה לעיתים קרובות, לא הייתי ממליצה עליו בתור קרם לחות.
קודם כל, הוא לא נותן הרבה לחות, ככה שבפני עצמו הוא לא יתאים לעור יבש.
ובנוסף הוא מכיל בישום, שיכול לגרות את העור לעיתים.
אני משתמשת בו בתור קרם להסוואת האדמומיות (יש לו גוון ירקרק עדין) ומורחת אותו על גבי הקרם לחות.
עבורי, הוא ממש לא עוזר להרגעת אדמומיות.
בכל אופן, אשמח אם תוכלי לומר לי שאילו סניפים של סופר פארם מצאת את הקרם. נחמד שהוא הגיע לארץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המידע.
ע.14/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך עזרהאבי06/07/2010אני בחור בן 24 וסובל מרוזוציאה פיצעונים בפנים וגם פנים אדמומיות ואני לא יודע מה לעשות אנא המלצתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראנא עזרתכם
אבי06/07/2010שמי אבי בן 24 ואני סובל מרוזוציאה שזה אומר פנים אדמומיות ופיצעונים אנא עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אבי
08/07/2010ברוך הבא לפורום,
אני אשמח לעזור, אני צריכה עוד קצת פרטים, למשל:
האם אתה מתכוון לעזרה מההיבט הרפואי? או מההיבט הנפשי?
באיזה גיל התפרצה אצליך המחלה? האם אובחנת לאחרונה?
מה אתה עושה בחיים, כמו תחומי התעניינות או עבודה/קריירה,
באיזה מהתחומים אתה מרגיש שהמחלה מכבידה עליך?
אשמח אם תחזור ותשתף
שיהיה יום טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי הילה
אבי13/07/2010בקשר לשאלותיך אני יענה אחד אחד, אני מיתכוין מההיבט הרפואי, כי יותר קל לטפל בכיון הזה, אבל יתכן שזה קשור גם להיבט הנפשי, אז אם יש לך רעיונות אני ישמח לישמוע זה, התפרץ בערך בגיל 20. לאחרונה אובחנתי על ידי קוסמטיקאית רפואית ולא על ידי רופא אבל אני מתכנן ללכת בקרוב לרופא. אני סטודנט. וזה מפריע לי מבחינה חברתית בנות ובנים כאחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אבי
21/07/2010אני ממש מבינה אותך,
אני אנסה לעזור מהנסיון שלי, (המחלה התפרצה אצלי בגיל 22 בערך כשהייתי סטודנטית).
אני חושבת שלוקח זמן להסתגל לשינוי, במיוחד למחלה,
אצלי המחלה שינתה את הבחירות, סגנון חיים, תחושות , אפילו חלק מתחומי העניין או תחביבים, בקיצור זו אכן מחלה שצריך להסתגל אליה.
אני זוכרת שבתור סטודנטית, מההיבט הפיזי- היה לי מאוד קשה לשבת בכיתה מחוממת בחורף או בקיץ כשהמזגן לא עבד או שלא עבד בצורה מספקת לטעמי,
עדיין לא אובחנתי, כך שלא היה לי מספיק ידע לגבי הגבולות שלי.
אני חושבת שזה יתרון גדול שאתה יודע שיש לך רוזציאה, תוכל ליידע את המורים (או גם חברים, סטודנטים) בבעיה הפיזית שלך, לדעתי זה יוכל להקל על המצב.
מההיבט החברתי, היה לי קשה במצבים מסויימים, משום שהיה נראה שהתרגשתי או הייתי לחוצה כשזה לא היה המצב, פשוט סבלתי מהתופעות של המחלה.
הייתי צריכה להתמודד בו זמנית עם הערות, לגלוגים של סטודנטים מסויימים ועם הכאב של המחלה.
הבנתי כבר אז, שיש אנשים ששווה להתחבר אליהם ויש כאלו שלא, זאת אומרת, אני מעדיפה להתחבר לאנשים חיוביים, מחזקים, מאושרים, עם גישה חיובית לחיים, כאלו שהם לא ביקורתיים בצורה השלילית (להבדיל מביקורת בונה).
החלטתי לא לשים דגש על מילים שנועדו לפגוע, מאנשים שאני מעדיפה שלא להתחבר איתם.
הייתי חייבת לבחור, או להרגיש יותר רע עם עצמי או להלחם: להיות חזקה יותר, מוכשרת יותר, לדחוף יותר ולהמשיך להצליח במה שבחרתי לעשות, זה מה שבחרתי, משום שאני באמת חושבת שזו הבחירה הכי השפויה שיכולה להיות לנו, הגיוני לא?
זה לקח זמן, גם חשיבה חיובית דורשת אימון ותרגול.
במקום לשים דגש על אותם דברים שאני לא יכולה לעשות (כמו להחשף לשמש, חום, פעילות גופנית מאומצת), החלטתי לשים דגש על הדברים שאני כן יכולה לעשות, בהתחלה הייתי צריכה ממש להתאמץ לחפש, זה היה מאמץ לא כי אין כאלו דברים, פשוט כי הייתי צריכה לשנות את צורת המחשבה שלי,
ואז גיליתי שיש כל כך הרבה דברים, חיפשתי פתרונות!
לדוגמא, במקום לעשות ספורט באופן רציף במשך שעה וחצי שעתיים, אני עושה כושר בהפסקות, בחדר ממוזג ובפחות מאמץ.
או למשל הייתי נוהגת לנסוע באוטובוסים אבל משום שהיה לי חם ללכת עד לתחנה ולחכות לאוטובוס, החלטתי להוציא רישיון ולקנות רכב.
או למשל בקיץ, אהבתי להסתובב ולעשות קניות בחנויות ברחוב, אז במקום זה אני הולכת לקניונים. ובחורף כשנעים אני מתובבת יותר באויר הפתוח.
אילו תחביבים, תחומי עניין, גורמים לך טוב? אולי אפילו לחפש תחומים חדשים,
תמיד לחפש פתרונות.
בנוגע לבת זוג, נכון שהמחלה יכולה לפגוע במראה החיצוני, אבל אני עדיין חושבת שכדאי לשים דגש גדול יותר על האישיות, משום שמערכת יחסים שבנויה על מראה חיצוני, אין שם בסיס חזק במיוחד.
יש בנות/בנים שרק בגלל הבטחון העצמי שלהם נראים טוב, כי זה מה שהם מקרינים.
מקווה שעזרתי, אשמח לשמוע ממך שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)