פורום אקנה-רוזציאה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• מידע
    חייל
    28/06/2010

שלום,

רציתי לדעת מה ההבדל בין rosacea לבין facial erythema.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מידע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מידע

יפית כהן
    28/06/2010

הי, וברוך הבא לפורום!

בהתייחס לשאלתך, אדמומיות לא תקינה של העור (Facial Erythema), זהו אחד הסימפטומים
    הראשוניים הנגלים בעורם של חולי רוזציאה.
    עם זאת, Facial Erythema , אינה מעידה בהכרח כי המדובר ברוזצאה!

אדמומית יכולה להגרם ממגוון הפרעות/מחלות עור כדוגמת סבוראיק דרמטיטיס אשר הינה דלקת כרונית באזורי עור בהם קיימות בלוטות חלב.
    פוטואלרגיה למרכיבים בקרם ההגנה כדוגמת Benzophenone .
    אטופיק דרמטיטיס ואולי גם Lupus Erythematosus -אשר הינה מחלה כרונית דלקתית אוטואימונית.

כאמור, הדוגמאות יכולות להיות רבות ומגוונות, על כן האבחנה והדיאגנוזה המבוצעת ע"י רופא עור הינה חשובה ביותר!

Facil Erythema -הינו מצב הקשה לריפוי שכן מחד, לא ניתן להשתמש לאורך זמן בקורטיקוסטרואידים, במיוחד בקרב חולי רוזצאה שכן טיפול מסוג זה יכול להחמיר הסימפטומים עם הפסקת השימוש, ומאידך, לשימוש באנטיביוטיקות הן סיסטמיות ( בליעתיות) והן טופיקליות כטיפול אנטי דלקתי, נילוות תופעות לוואי!

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזיציאה ומייק-אפ
    עדייה
    24/06/2010

הי
    אובחנה אצלי רוזיציאה על יד רופא עור.
    1. האם ניתן להמשיך ללכת לטיפולים קוסמטיים וממה יש להזהר?
    2.האם ניתן להשתמש במייק-אפ? מאיזה סוג?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רוזיציאה ומייק-אפ

הוספת תגובה

• רוזצאה ומייק-אפ

יפית כהן
    29/06/2010

שלום עדייה וברוכה הבאה לפורום!

מייק אפ משמש קו הגנה נוסף מפני הקרניים הכל כך מזיקות של קרני השמש.
    על כן, השימוש בו מומלץ אף יותר בקרב חולי רוזצאה.

קרני השמש הגורמות להזדקנות מוקדמת של העור ( Photo aging ), נקלטות ע"י מולקולות
    מיוחדות בעור (Chromophores), כדוגמת ה- DNA. קרני השמש הן ה-UVA והן ה- UVB
    ידועות כמדכאות את תאי מערכת החיסון הנמצאים גם בעור (Immunosuppressive ),
    וכתוצאה יצירה של נגעים סרטניים או טרום סרטניים הידועים בשם (Photocarcinogenesis).

מבלי להכנס יותר מידי לטרמינולוגיה הרפואית ולאותם תהליכים מסורבלים ולשמות וסוגי התאים המעורבים בתהליכים שציינתי, אוסיף כי קרני השמש עם ספיגתם בעור, גורמות לשחרור של חומרים פרו אינפלמטורים (מחוללי דלקת). בנוסף, גורמות הן לשינויים במחסום ההגנתי (Barrier ) של העור,
    ע"י איבוד מהיר של מים מהעור לסביבה החיצונית (Trans epidermal water loss ).

עורם של חולי רוזצאה מאופיין לעיתים קרובות כעור מיובש בגלל אי תקינות של שכבת ההגנה, הסטרטאום קורנאום, אי תקינות המוחמרת עוד יותר עם החשיפה לשמש!

על כן, במידה ובחרת להשתמש ב מייק -אפ, בחרי מייק-אפ נוזלי נטול שומן, הניתן להסירו בנקל!
    בנוסף, המנעי משמוש במייק אפים המכילים את המרכיבים הבאים: Talc, Bismuth Oxychloride,
    חומרים משמרים Preservatives, חומרי צבע סינטטים, Dyes, כדוגמת FDxC ומרכיבי בישום Fragrance.

בהתייחס לשאלתך לגבי טיפולים קוסמטיים וממה יש להזהר, מבטיחה לענות ביתר שאת בהמשך היום!

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול
    דנה
    07/06/2010

הי, אני סובלת מהמחלה כ- 8 שנים, בחצי השנה האחרונה בנוסף להסמקה, אדמומיות ונפיחות בפנים החלו להופיע פצעים וכן סימנים והצטלקות של העור :-(
    רופא העור נתן מינוציקלין בכדורים ובנזמיצין במשחה אך אני חוששת לקחת משום שעפ"י מה שקראתי הבנתי שברגע שמפסיקים את הטיפול באנטיביוטיקה הפצעים חוזרים ובגדול..
    האם אתם בכל זאת מטופלים באנטיביוטיקה זמן ממושך וללא תופעות לוואי כתוצאה מטיפול זה?
    האם לאחר הפסקת הטיפול האנטיביוטי המצב עלול להחמיר?
    אני שוקלת טיפול ברואקוטן האם מישהו ניסה ועד כמה זה יעיל לרוזציאה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול

הוספת תגובה

• ישראלית, את עדיין כאן?

דנה
    09/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כאן :)

ישראלית
    10/06/2010

היי דנה,

אני עדיין כאן.
    הייתי קצת עמוסה לאחרונה אז לא בקרתי בפורום לעיתים קרובות, אבל אשמח לענות אם יש לך שאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו ראיתי את השאלה שלך :)

ישראלית
    10/06/2010

היי דנה,

מצטערת לשמוע שאת סובלת. הבעייה הזאת באמת יכולה להקשות על החיים...
    לגבי אנטיביוטיקה - אין לי כאן כל כך מה להוסיף מכיוון שעבורי היא לא התאימה (כנראה שהייתי רגישה אליה או משהו בסגנון - היא גרמה לי להווצרות של פצעים שירדו אחרי שהפסקתי). בסה"כ לקחתי אנטיביוטיקה 3 פעמים - בפעם הראשונה מינוציקלין למספר חודשים מעט אחרי תחילת ההתפרצות של המחלה. כשראיתי שזה לא עוזר ניסיתי דוקסילין שגרר תגובה דיי חריפה של העור ואיתו הפסקתי לאחר כשבוע. אחרי כשנתיים, בעונת מעבר קשה במיוחד, התפתחה אצלי דלקת חזקה בלחים ואז רופאת המשפחה המליצה לקחת מינוציקלין (ששוב לא עזר, והפעם גם גרם להרבה פצעים) שהופסק אחרי כשבועיים.
    וזאת ההיסטוריה שלי עם אנטיביוטיקה :)
    אם את רוצה לקרוא על חוויות של אנשים עם מינוציקלין אני ממליצה לך לחפש בפורום רוזציאה הבינלאומי. נתתי בעבר לינק לפורום הנ"ל שגרם למחיקת ההודעות שלי, אז הפעם אמנע מכך (בתקווה שההודעה הזאת לא תמחק :)).
    לגבי נפיחות - זכור לי שהיו שם שיחות על נפיחות שנגרמה כתוצאה מאלרגיה ואנטי היסטמינים שעזרו.

לגבי רואקוטן - זה משהו שההשפעות שלו גדולות הרבה יותר מאשר אנטיביוטיקה ולמיטב ידעתי אינו מומלץ לעור רגיש.
    לי אישית יש הסתייגות רבה משימוש ברואקוטן עבור רוזציאה כיוון שהוא כל כך אגרסיבי וגם פחות יעיל כשלוקחים אותו בגיל מבוגר.
    בנוסף, אם מקור הפצעים הוא הורמונלי לדוגמא, הרואקוטן פשוט לא יעזור.
    הוא ידוע כמייבש מאוד, מגביר רגישות לשמש (שאצלינו כבר מקסימלית בכל מקרה...), וגורם לאדמומיות גם אצל אנשים ללא נטייה כלל.

זה משהו שהייתי לוקחת כמוצא אחרון אם באמת שום דבר לא עובד ותוך לקיחה בחשבון שאולי את הפצעים הוא יעלים אבל את שאר תופעות הרוזציאה הוא עלול להגביר.

לפני שאת פונה לתרופות חזקות - כדאי לבחון את הרגלי החיים שלך ולראות מה אפשר לשפר כדי להביא לשיפור במצב הפנים.
    מה שהביא להטבה משמעותית אצלי הוא הקפדה על תזונה מסוימת מאוד, חשיפה מינימלית לשמש, לתאורה חזקה ולחום, המנעות מגורמי אלרגיה, הקפדה על לחות העור וקרם הגנה תמיד, וגם דיקור סיני וצמחי מרפא עזרו לא מעט.
    כמו כן אני משתמשת ברוזקס פעמיים ביום שעוזר מאוד לפצעים ולוקחת כדור נגד אלרגיה פה ושם כשאני יודעת שאני עלולה להחשף לסביבה שתגרום לי גרוי בעור.
    ההטבה לא הגיעה מהר, הייתי צריכה להתאזר בהרבה סבלנות וכוחות נפשיים, ועדיין ישנן תקופות פחות טובות, אבל המצב הרבה יותר טוב מבעבר ולכל השינויים שעשיתי גם התרגלתי ככה שעניין ה"ויתורים" כבר לא כל כך מהותי.

בכל אופן, מקווה שעזרתי.
    סופ"ש ממוזג ונפלא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

יפית כהן
    10/06/2010

הי דנה ובוקר טוב,

שאלת מס' שאלות המתייחסות הן להיבט הרפואי והן לחוות דעתם של מטופלים.

מאחר ורואקטון לא משמש כטיפול הראשוני הניתן במקרה של רוזצאה, אשמח לתת לך תשובה

מיקצועית מההיבט הרפואי אשר תכלול את ניסיונם וחוות דעתם של מס' רופאי עור

בתחום.

מבטיחה לענות עוד היום

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

יפית כהן
    10/06/2010

דנה שלום,

בהתייחס לשאלתך ובהתייחס לכך שקבלת תשובה מצויינת מקרב בחורה שכבר חוותה טיפול באנטיביוטיקה, אביא בפנייך את ההיבט הרפואי לנושא זה:

ובכן... כפי שציינתי, רואקוטן אינו משמש קו טיפול ראשון ואף לא שני בטיפול במחלה.
    המיקרים העיקריים בהם ניתן רואקוטן הינם המקרים הקשים ביותר המאופיינים בסימפטומים
    כדוגמת: פוסטולות ונודולות, נגעים דלקתיים מאד , אשר אינם מתרפאים ואשר יכולים לגרום לנמק ואו להצטלקויות חריגות בעור. מיקרים נוספים ניתנים לכל מי שאינו הגיב לטיפול אנטיביוטי.

בד"כ המינון אשר ניתן נמוך מהמינון הניתן באקנה. הטיפול ניתן בעיקר לאנשים הסובלים מהיפראקטיבציה של בלוטות החלב עד כדי התרבותן החריגה( Hyperplasia ). בנוסף, במקרים טרום ניתוחיים למי שסובל מהתעבות רקמת האף (Rhinophyma), תופעה המאופיינת בעיקר אצל גברים, ניתן הטיפול על מנת לכווץ את הרקמה המעובה.

ראוי לציין כי לתרופה תופעות לוואי וקונטרה אינדיקציות (התוויות נגד) כדוגמת:
    יובש קיצוני בפנים(Xerosis), יובש בעיניים עד כדי אי יכולת לענוד עדשות מגע (לכל מי שמרכיב עדשות!). רגישות לשמש המחייבת שמוש מיידי של קרם הגנה עם החשיפה לשמש .עורם של חולי רוזצאה גם כך מאופיין כעור מאד רגיש!
    השימוש אסור לנשים מיניקות או נשים בהריון או נשים המתכוונות להיכנס להריון מאחר והחומר טרטוגני (יכול לגרום למומים בלידה).

נטילת התרופה מחייבת בדיקות כבד תקופתיות, בדיקות של כולסטרול ושומנים בדם(טריגליצרידים).
    בנוסף בדיקת בילירובין (Bilirubin), אשר הינו תוצר פירוק של המוגלובין.

לגבי תיאורך כי החלו להופיע סימנים והצטלקויות של העור, ממליצה לך מאד להשתמש במשחה ואו באנטיביוטיקה אשר ניתנו לך ע"י הרופא. הניסיון והשמוש באנטיביוטיקה הינו אינדיווידואלי ושונה מחולה לחולה. ישנם חולים המגיבים בצורה טובה לאנטיביוטיקה כך שאם תום השימוש ניתן לראות בהחלט, רגרסיה וירידה משמעותית הן בסימפטומיים הדלקתיים מחד, ומאידך ירידה באדמימות האופיינית כל כך. הצטלקויות בעור נגרמות כתוצאה מאי תקינות של מנגנון ריפוי העור וגם מהזנחה של חוסר טיפול!!

ראוי לציין כי הטיפול התרופתי הן הסיסטמי(בליעתי) והן הטופיקלי, לצערנו, הינו פליאטיבי כלומר גורם להקלה בתסמיני המחלה ואף לתקופות ארוכות אך אינו מרפא אותה.

בנוסף זיכרי כי כל שמוש באנטיביוטיקה מחייב מריחה של קרם הגנה בעל טווח הגנה רחב ביותר!

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה תודה ועוד

דנה
    14/06/2010

לישראלית וליפית הרבה תודה על התמיכה ועל תשובותיכן המפורטות,
    עד עתה לא ניסיתי שימוש במשחות/כדורים כלשהם למעט ניסיונות בודדים עם כדורים אנטי היסטמינים שלא עזרו כלל.
    רמת הרגישות שלי גבוהה מאד ואני לא יכולה להשתמש כלל במוצרי איפור / קוסמטיקה / מסנני קרינה,
    שימוש קל ביותר במוצר כלשהו על פניי גורם לי להתפרצויות קשות.
    אני נמנעת לחלוטין משמש ומשתדלת להימנע ממקורות חום.
    גם אני מאד מקפידה מאד על תזונה מסוימת מזה שנים, ואפילו ויתרתי על ספורט שעד לפני התפרצות המחלה מילא חלק משמעותי מאד בחיי.
    אך למרות כל השינויים באורח החיים וההקפדה היתרה המחלה משנה פניה עם השנים ולאחרונה המצב החמיר.
    לישראלית, בדיוק על הדיקור הסיני וצמחי המרפא שהזכרת רציתי לשאול :) (ראיתי שהזכרת את הנושא בפוסט ישן שלך)
    האם תוכלי לציין את שם המדקר/מרפאה?
    האם צמחי המרפא בהם את משתמשת נרקחים עבורך במיוחד או שניתן להשיג אותם בבתי הטבע?
    בנוסף קראתי שיש לך המלצה גם על רופאה שעזרה לך ע"י טכניקה של היפנוזה והרפיות האם תוכלי לשלוח לי את פרטיה לאימייל?
    אגב, אני מתעדכנת לעיתים קרובות בפורום רוזציאה הבינלאומי שהזכרת;
    בפורום זה קראתי על ניסיון חיובי של חולים ברוזציאה עם רואקוטן וזו הסיבה שרציתי לברר האם יצא לחולים בישראל להשתמש בתרופה זו ואיך הגיבו לה.
    ליפית, תודה על המידע המועיל בתגובתך זו ובתגובותייך בכלל, זה מאד עוזר :)
    השתדלתי להימנע עד היום משימוש בתרופות מכיוון שידוע לי שהן אינן מביאות מרפא למחלה וכן משום שאני רגישה מאד לתרופות מכל סוג שהוא (אפילו למשככי כאבים כגון אופטלגין).
    לגבי אנטיביוטיקה בפרט, גם אם לא מגיבים באי סבילות מיידית כפי שתיארה ישראלית הרי שיש צורך בשימוש ארוך טווח בתרופה והדבר מלווה בתופעות לוואי לא פשוטות.
    הפסקות בשימוש גם הן עלולות להביא להחרפה והתפרצויות קשות שלעיתים לוקח שנים להתגבר עליהן, אם בכלל..
    צריך לאזור הרבה אומץ כדי לנסות ולהמר על טיפול כלשהו שעלול להזיק.
    בכל מקרה התחלתי עם המשחה האנטיביוטית ונראה לאן זה יוביל.
    שוב הרבה תודה על התמיכה והעזרה והמשך יום נעים לכן ולכולם:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דנה

ישראלית
    15/06/2010

היי דנה,

אשמח לשלוח לך את פרטי המדקר והמטפלת בהיפנוזה. רשמי את האימייל שלך ואני אשלח את הפרטים המלאים.

לגבי צמחי המרפא - התערובת שאני משתמשת בה היא תערובת שהמדקר רוקח בעצמו בהתאם לבעיות שיש לי באותו זמן. רוב המרכיבים נשארים קבועים (צמחים עם איכות מקררת, אנטי דלקתית ומרגיעה), אבל יש שינויים פה ושם התאם למצב העור והמצב הבריאותי.
    כרגע, מכיוון שהמצב יציב, אני משתמשת באותה תערובת כבר זמן ממושך.
    חלק מהטיפול הוא גם תזונתי - ישנם מאכלים בעלי איכות מקררת שמומלצים לאכילה (כגון ירקות ירוקים, תה ירוק , אורז ועוד) ומאכלים בעלי איכות מחממת שאינם מומלצים ויש להמנע מהם (כגון חצילים, בצל, בשר, מוצרי חלב, תבלינים ועוד - כאן הרשימה ארוכה מאוד...)
    כיוון שאת כבר מקפידה על תזונה, החלק הזה יהיה לך קל :)

אגב, גם אני הייתי במצב שלך שבו כל קרם ששמתי על הפנים גרם לי לתגובות לא נעימות ואף חריפות.
    אני בטוחה שכשמצבך ישתפר תוכלי לחזור להשתמש במסנני קרינה וכו'.

לגבי ההחלטה אם להתחיל טיפול ברואקוטן - אם את מהססת אולי כדאי לך לקבל חוות דעת נוספות של רופאים ואפילו לבקש להשתתף בפורום רופאי עור בבית חולים (אני יודעת שזה קים בתל השומר). רופא העור שלך בוודאי יוכל לתת לך הפניה לשם ולמרות שדרושה המתנה יחסית ארוכה - תוכלי לקבל חוות דעת ממספר רופאים מומחים שידונו על בעיות העור שלך יחד. אולי גם תקבלי המלצות לטיפולים אחרי שיכולים לעזור.

בנימה אישית - מתוך הפוסט שלך אפשר לראות שאת לוקחת את עניין הרוזציאה ברצינות אך גם בפרופורציה ונשארת חיובית - אז כל הכבוד! הגישה הזאת היא שתביא להטבה בסופו של דבר! :)
    מקווה שהטיפול האנטיביוטי שהתחלת יביא להטבה ובנתיים שיהיה המשך שבוע נפלא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ישראלית

דנה
    20/06/2010

הרבה תודה על העידוד :)
    ושוב תודה ושבוע מקסים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משום מה כתובת המייל שלי נמחקת :(

דנה
    20/06/2010

הי ישראלית,
    כתבתי לך את כתובת המייל שלי ב-2 פוסטים קודמים שלי
    אך משום מה המערכת מוחקת את הכתובת מגוף ההודעה,
    יש לך מה מושג מה יכולה להיות הסיבה לכך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דנה

ישראלית
    20/06/2010

אין לי מושג מדוע מחקו את כתובת האימייל שלך...
    הפורום כנראה עובד בדרכים מסתוריות (וחבל) :)

שיהיה שבוע מקסים (למרות השרב המזעזע) ובהצלחה!! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לישראלית הרבה הרבה תודה !!!

דנה
    21/06/2010

אני מחפשת כבר תקופה ארוכה המלצה על מטפלים שמכירים את הרוזיציאה
    עזרת לי מאד
    שבוע מקסים גם לך !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לישראלית הרבה הרבה תודה !!!

דנה
    21/06/2010

אני מחפשת כבר תקופה ארוכה המלצה על מטפלים שמכירים את הרוזיציאה
    עזרת לי מאד
    שבוע מקסים גם לך !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיף! :)

ישראלית
    21/06/2010

אני מקווה שתמצאי טיפול שיעזור!
    מאחלת לך הרבה הצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישראלית, המערכת מחקה את הפרטים שנתת

דנה
    22/06/2010

אבל הספקתי להעתיק אותם לפני שנמחקו :)
    שוב תודה על הכל והמשך שבוע מקסים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחה שהספקת! כנראה שהיית זריזה! :)

ישראלית
    22/06/2010

לא ברור לי למה הפרטים שניתנים ע"י מנהלות הפורום נשארים בעוד אחרים נמחקים...
    ולמה למחוק את כל ההודעה? אפשר היה למחוק רק את הכתובות ומספרי הטלפון...
    הפרטים האלו היו יכולים לעזור לעוד אנשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודקת.. הנהלת הפורום אף צריכה

דנה
    23/06/2010

לעודד משתתפים לספר במי הם נעזרים, כך מתנהלים פורומים רבים אחרים.
    לצערי עדיין לא איתרתי מס' טלפון של המרפאה בה עובדת הרופאה שעליה המלצת.
    ב- 144 היא לא רשומה ובמס' נייד שמצאתי ברשת לא עונים:(
    אנסה להתקשר לשם היום שוב..
    שיהיה המשך יום נעים:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודקת.. הנהלת הפורום אף צריכה

דנה
    23/06/2010

לעודד משתתפים לספר במי הם נעזרים, כך מתנהלים פורומים רבים אחרים.
    לצערי עדיין לא איתרתי מס' טלפון של המרפאה בה עובדת הרופאה שעליה המלצת.
    ב- 144 היא לא רשומה ובמס' נייד שמצאתי ברשת לא עונים:(
    אנסה להתקשר לשם היום שוב..
    שיהיה המשך יום נעים:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הרופאה

ישראלית
    23/06/2010

הטלפון שלה (נכון ללפני 3.5 שנים) הוא: 0522953738
    מקווה שתצליחי לראות את זה בזמן ולהעתיק.
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הספקתי להעתיק והזמנתי אליה תור !

דנה
    23/06/2010

הכל בזכותך !!
    תודה רבה רבה על הכל, אין עלייך :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעולה!

ישראלית
    23/06/2010

שיהיה בהצלחה! היא נהדרת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הספקתי להעתיק והזמנתי אליה תור !

דנה
    23/06/2010

הכל בזכותך !!
    תודה רבה רבה על הכל, אין עלייך :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור מדוע משתכפלות ההודעות שלי..

דנה
    23/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה למורן
    מישהי
    06/06/2010

מורן שלום, רציתי לדעת איך התמודדת עם הגילוי הראשוני. לי סיפרו לאחרונה שיש לי רוזציאה ואני ממש מתלבטת. זאת אומרת אני סובלת מהאדמומיות בעור כבר כמה זמן, אז זה לא משנה לי משהו בחיים. אבל כאילו זה שמצאו אצלי פתאום מחלה ברורה זה קצת מפחיד אותי. אולי תוכלי לשתף אותי בניסיונך האישי כמישהי שעברה את זה כבר? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה למורן

הוספת תגובה

• שלום וברוכה הבאה

07/06/2010

כשהמחלה רק התפרצה אצלי, כשעדיין לא אובחנתי,
    הרגשתי שמשהו מאוד מוזר קורה אצלי בפנים,
    משום שזו היתה רק ההתפרצות במשך השנה הראשונה, אז ההסמקות החריפות והרגישות לחום הופיעו לסירוגין- יומיים כן שבוע לא, משהו כזה.
    לא הבנתי למה לפתע יש מצבים שאני לא יכולה לעשות דברים שהיו מובנים מאליהם
    כמו: לשטוף פנים במים פושרים-חמים, להשתזף, ללכת לטיול תחת השמש עם חברים,
    לשבת בבית קפה מחומם בחורף, לשבת בתוך כיתה ללא מזגן באוניברסיטה שלמדתי בה באותו הזמן, לעסוק בפעילות גופנית הקבועה שלי ועוד.
    הלכתי לרופאים שטענו שהכל בסדר אצלי.
    זה גרם לי להרגיש שאולי הגורם הוא רק פסיכולוגי
    והתעלמתי מהכאב בעור הפנים (בכל מקרה ניסיתי).

בשנה השנייה, כשהתחילו להופיע סימנים והעור היה אדמדם באופן קבוע,
    הלכתי שוב לרופאים שטענו שזו לא מחלת עור אלא פסיכולוגי או שפשוט לא היה להם מושג מה זה.

התייאשתי מהרופאים, זה גרם אצלי לבלבול, משום שלא הרגשתי שזה ממקור נפשי ולא ידעתי מה לעשות,
    הסביבה הקרובה שלי כמו משפחה וחברים, לא ידעו שבאמת לא כדאי שאחשף לחום ושמש, כולל אני והיו פעמים שקבלתי חוסר הבנה כשדחיתי אירועים משפחתיים/חברתיים והייתי צריכה להתמודד גם עם הלחץ שלהם מצד אחד ומצד שני עם הכאב הפיזי, סוג של חוסר אונים.
    אפילו היו מקרים שלמרות שסבלתי פיזית בחום/שמש, התעלמתי מהכאב כי הרי "זה בראש שלי" לדברי הרופאים, לא היה לי מושג שאני מחמירה את המחלה.

כשאובחנתי, לאחר 4 שנים, זו היתה הקלה גדולה עבורי, זו כבר לא היתה חידה,
    ידעתי מה מחמיר את המחלה ונמנעתי מכך (לפחות אני משתדלת), משפחה וחברים כבר לא נעלבים אם אני לא יכולה להגיע לאירועים שחם בהם, אני שומרת על עצמי ומבינה שזה לא נוצר כי אני בלחץ תמידי... הבנתי שזה לא מדבק בשום צורה, שזו גם הקלה גדולה.

נכון שכרגע לא ידועה תרופה למחלה, אבל יש משחות שמונעות את ההחמרה, אנטיביוטיקה במקרים מסויימים וכמובן המנעות מהדברים שמחמירים את המחלה כמו- חשיפה לשמש, חום, פעילות גופנית מאומצת מידיי, לחץ נפשי, מאכלים חריפים, אלכוהול.

אני חושבת שאחרי שיודעים מה זה, יש הגדרה לדבר המסתורי, יותר קל לדעתי לקבל את המצב ולהתמודד איתו.

מקווה שעזרתי,
    בהצלחה!
    אשמח לשמוע ממך שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חותמת על כל מילה!

ישראלית
    10/06/2010

הילה - תארת בדיוק את מה שעבר עלי.
    גם אצלי האבחון הרשמי עזר כאמצעי להבהרה לחברים ולמשפחה שכל הדברים שאני מדברת עליהם אינם הגזמה ושאני באמת לא יכולה להחשף לשמש, לשבת בחדר מחומם וכו'.
    למרות שהאבחון גם גרם לי לדכדוך עקב ההכרה בעובדה שהמחלה היא כרונית ולא תפתר בעזרת טיפול קליל, בסה"כ הרבה יותר קל להתמודד עם הדברים כשהם מוגדרים וידועים.
    היום אני כבר לא צריכה לתת תירוצים או להרגיש לא נעים או שמשהו לא בסדר אצלי כשאני מבקשת לסגור חלון בחדר ישיבות או הולכת עם כובע רחב שוליים גם בחורף. אני פשוט אומרת שזה מצב רפואי וזהו. עם זה אף אחד לא מתווכח :)
    הרבה יותר נח לחפש ולקבל טיפול גם כשהבעייה מוגדרת, ובמקרה שלך (הכוונה ל"מישהי")- גם להביא למניעה או עיכוב של התפתחות המחלה.

למעשה, אני הייתי שמחה אם הייתי מאובחנת מראש עם רוזציאה ולא בעיית עור אחרת כפי שקרה אצלי. הייתי יודעת לנהוג בעדינות עם העור ויכול להיות שהבעייה לא היתה מתפתחת בצורה חריפה.
    אז בסה"כ האבחון, על אף שהוא מקשה נפשית, הוא בסה"כ מאוד חיובי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ישראלית

13/06/2010

אני מסכימה איתך, האיבחון מביא גם אכזבה וגם הקלה, אבל בסה"כ הוא באמת חיובי.
    באמת הרבה נזק יכל להמנע אם היו מאבחנים הרבה קודם.

שיהיה יום מקסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי פנים
    הדס
    02/06/2010

האם ניקוי תכוף של הפנים במוצרים טבעיים יכול לסייע?

לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי פנים

הוספת תגובה

• ניקוי פנים

יפית כהן
    07/06/2010

הדס שלום וברוכה הבאה לפורום!

ראשית, מתנצלת על העיכוב בתשובתי אליך!

בהתייחס לשאלתך, ניקוי תכוף של הפנים במוצרים "טבעיים", אינו ישפר/יטיב/ ירפא רוזצאה!
    שימוש בסבונים וניקוי תכוף של הפנים יכול לייבש את העור ולגרום עוד יותר לגירויו!

ברצוני לעשות קצת סדר בכל הקשור לקוסמטיקה "טבעית", שכן בקרב צרכנים קיימת תפיסה מוטעת בעיקרה לגבי נושא זה.

חברות רבות טוענות שמוצריהן הם 100% טבעיים ע"י הצגת מרכיבים טבעיים כדוגמת פרות הדר, תמציות צמחים, אצות וכו,
    אי סדר רב שורר בתחום זה, וכל מה שמוגדר "טבעי" נתפס בטעות כבעל פוטנציאל נמוך ליצירת אלרגיה, וכבעל אפקט פעיל יותר בעור(האומנם?).

אם ניקח כדוגמא סבונים אשר הוצהרו ע"י היצרן כסבונים טבעיים, כרשום על גבי האריזה ונסתכל ברשימת המרכיבים נגלה חומר בשם: Sodium Laureth Sulfate
    חומר זה הינו המרכיב העיקרי ברב הסבונים והשמפויים. החומר הינו דטרגנט( חומר ניקוי) ומקורו בנפט! החומר מיועד להמסת שומנים ואחראי על בועות ההקצפה. החומר ידוע כמגרה מאד את העור!

חומר נוסף ממשפחת הפארבנים כדוגמת מתיל פאראבן. הפארבנים הינם משפחה של חומרים משמרים הנמצאים בקרמים רבים ותפקידם להאריך את חיי המוצר של הקרם ולמנוע התפתחות של פטריות/חיידקים. חומרים אלו ידועים אף הם כחומרים אשר אינם ידידותיים לעור!

חולי רוזצאה מאופיינים כבעלי עור מאד רגיש, ומאחר ובקרב חולי רוזצאה נמצא כי קיימת אי תקינות של תת שכבת האפידרמיס(Stratum Corneum). אי תקינות הגורמת לאיבוד מהיר של מים מהעור וכתוצאה מכך יובש ניכר, אני ממליצה לך לא להתייחס לכותרות , אלא רק לרשימת המרכיבים , לריח למרקם ולצבע.

השתמשי בסבונים/קרמים אשר אינם מכילים חומרי בישום, חומרים משמרים כדוגמת פראבנים, אלכוהול, וחומרי צבע!
    ממליצה לך כן להשתמש בחומרים היפואלרגיים ואשר אינם קומודוגניים.

בנוסף, ממליצה לך א. להשתמש בכמות קטנה של סבון כגודל אפונה ולדללה במים.

ב. ממליצה להמנע משמוש בסבונים מוצקים.
    ג.ממליצה להמנע משימוש תכוף של ניקוי הפנים.

מקווה שעזרתי,

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה
    חסוי
    27/05/2010

הייתי אצל רופאת עור אבל אני צריך אחת מומחית בירושלים אם את יכולה להמליץ לי אז אני אשמח תודה רבה ושבת שלום ותודה שהתייעצת בשבילי עם רופאים

לקביעת תור
    סגירה
    תודה רבה

הוספת תגובה

• הי

יפית כהן
    01/06/2010

הי ולילה טוב,

יכולה להמליץ לך על מס' רופאי עור מומחים בירושלים.

דר' כץ מריאן- מרפאה ברח' המלך ג'ורג' 3- מרכז הפעמון. כמדומני מקבל את כל הקופות.

פרופ' אריה אינגבר- הדסה עין כרם - רופא מצויין, מקבל דרך הקופות. זמן המתנה לקביעת תור מאד ארוך.

דר' דוד פרידמן - ליזר עור- יש לבדוק אם מקבל גם דרך הקופות ולא רק פרטי.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמומית
    אדמומית
    20/05/2010

אני בת 25 מאז שאני זוכרת את עצמי יש לי אדמומיות קבועה בפנים, פעמיים הייתי אצל רופאי עור, הראשון אמר שאין מה לעשות והשני שלח אתי לבדיקת דמודקס, ממה שהבנתי הדמודקס הוא טפיל הגורם לרוזיציאה, האם ללא נוכחות הטפיל עדיין יכול להיות שיש לי רוזיציאה?

לקביעת תור
    סגירה
    אדמומית

הוספת תגובה

• אדמומית

יפית כהן
    24/05/2010

ברוכה הבאה לפורום!

בהתייחס לשאלתך,

קרציונים (Mites ) מסוג דמודקס, הינם טפילים מיקרוסקופים השוהים דרך קבע בעור פנינו.
    Demodex Folliculorum - טפילים הנמצאים בזקיקי השערות.
    Demodex Brevis - טפילים הנמצאים בבלוטת החלב.
    יש הטוענים כי הקרציונים נרכשים כבר בינקות במגע בן האם לתינוק.
    בהתבסס על מחקר אשר פורסם בכתב העת הרפואי (Archives of Dermatology ), כ-89%
    מאוכלוסיית האדם הינם נשאים של טפיל זה.

האם זה אומר כי כולם חולים ברוזצאה? בוודאי שלא!!

במחקרים קלינים ובדיקות מיקרוסקופיות אשר נעשו בשנים האחרונות, נמצא עלייה בטפיל ה- Demodex בקרב חולי רוזצאה. בעיקר, אלו אשר גילו סימפטומים של תפרחת דלקתית פפולרית
    ופוסטולרית. משערים כי לטפיל זה תפקיד פתוגני (גורם לתופעות המחלה), כדוגמת פריחות בעור
    ומגוון הסתמנויות דלקתיות כמו שרואים בקרב חולי רוזצאה.
    על כן, טיפול אנטי דמודקטי יכול להיות יעיל במקרה זה.

הנני חייבת לציין כי קיימות דעות שונות בקרב הדרמטולוגים ועדין נטוש ויכוח בהקשר לקרציון הדמודקס כגורם למחלה. זו אחת הסיבות שחלק מרופאי העור אשר תיפני אליהם לאבחון, כלל
    לא ישלחו אותך לבדיקת הדמודקס.

כך שאוכל לאמר ובהתייחס לשאלתך כי בהחלט יכול להיות שיש לך רוזצאה גם ללא נוכחות הטפיל.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    חסוי
    18/05/2010

שלום לכם וחג שמח
    אני בן 15 עוד חודש ואובחן אצלי רוזציאה
    ואני רוצה לדעת אם זה שכיח
    אני חולה בזה כבר שנה ויבחנו את זה אצלי לפני 5 חודשים
    יש לי את זה רק באף
    אני משתמש ב zindaclin זאת משחה למי שלא מכיר
    ואני רוצה לדעת אם זה שכיח בגילאים האלה
    והאם זה אקנה כי לא הגיוני שיהיה לי בגיל הזה
    זה לגילאי 30 בדרך כלל
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה

יפית כהן
    20/05/2010

שלום חבר, וברוך הבא לפורום!

בהתייחס לשאלתך, רוזצאה הינה מחלה השכיחה ביותר בין הגילאים 30 ל- 50 .
    עם זאת, ניתן לראותה גם בקרב מתבגרים, כך שבהתייחס לגילך הצעיר, במידה ויש
    לך ספקות, אמליץ לך לקבל חוות דעת רפואית נוספת, למען הסר הספק!

מאחר והסימפטומים של המחלה זהים בחלקם לסימפטומים המופיעים באקנה כדוגמת:
    אדמימות חזקה, תפרחת דלקתית, פפולות ופוסטולות. הטיפול התרופתי ברב המיקרים
    הינו זהה, קרי, שמוש בחומרים אנטי אינפלמטורים(נוגדי דלקת), ואנטי חיידקיים כדוגמת
    אנטיביוטיקות משחתיות ואו סיסטמיות( בליעתיות).

באשר למרשם אשר ניתן לך ע"י הרופא, Zindaclin - הינו תכשיר משחתי המשלב סוג
    של אנטיביוטיקה: Clindamycin Phosphate , ובנוסף, גם אבץ אשר אף הוא בעל תכונות
    אנטי חיידקיות.

שמוש בתכשיר זה, מחד, ומאידך באנטיביוטיקות יכול לגרום ליובש של העור, שהרי ברוזצאה בקרב
    חולים רבים, גם כך העור מיובש וזאת מפאת תהליך של איבוד מים מהיר מהעור, בשל אי
    תקינות של תת שכבת הסטרטאום קורנאום( Stratum Corneum). שכבת עור הנגלת אלינו
    בהתבוננותינו במראה.

בנוסף, שמוש באנטיביוטיקות יכול לגרום לפוטוסנסטיביות(רגישות בעור כתוצאה מחשיפה לשמש
    או לקרינה אולטרה סגולית), ומאחר וחולי רוזצאה מאופיינים כבעלי עור מאוד רגיש!
    אני ממליצה לך, על כן:

א. להשתמש בקרם הגנה רחב טווח (Broad Spectrum), המגן הן מפני קרני שמש UVA והן מפני UVB. מומלץ שמוש בקרם המכיל Zinc Oxide ואו Titanium Dioxide.

ב. שמוש בקרם לחות אשר אינו סותם את נקבוביות העור (Non Comodogenic).

ג. יש להמנע משמוש בסבונים לניקוי הפנים אשר מכילים את החומר: Sodium Lauryl Sulfate
    חומר זה הינו דטרגנט(חומר ניקוי) הנמצא כמעט בכל תכשירי הניקוי הקיימים: סבונים, שמפויים, משחות שיניים. החומר מיועד להמסת שומנים ואחראי על בועות ההקצפה. תכונה זו האחרונה, לצערנו,
    נחשבת בעיני צרכנים כתכונה חיובית. חומר זה ידוע כמגרה את העור!

מקווה שקצת עזרתי, נשמח לשמוע ממך ולהתעדכן!

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חסוי
    21/05/2010

תודה רבה לך מורן אבל לא הבנתי המחלה שכיחה או לא?
    אני מדבר על רוזציאה
    ואיך אני יכול לדעת אם זה לא אקנה?
    כי הרופאת עור ממש הסתכלה מקרוב ואמרה לי
    וגם יש לי מין דלקת בעין מהרוזציאה
    אבל לא בטוח שיש לי את זה
    כי אין לי בכלל אדום רק פצעים שנשארו
    וקצת אדום כי פעם פצעתי מהגירוד
    זה מגרד לפעמים
    תודה רבה רבה רבה באמת
    ושבת שלום
    אתם עושים פה אחלה עבודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה חסוי

יפית כהן
    25/05/2010

הי,

אני קוראת את תגובתך ומרגישה את "חוסר האונים" הנשקף משאלותיך!

ראשית, ברצוני להרגיעך! בהתייחס לשאלותייך ולאחר ששוחחתי עם מס' רופאי עור
    על מנת לבסס את תשובתי( זו הסיבה שקצת התעכבתי בחזרתי אליך).
    כולם ללא יוצא מן הכלל השיבו כי בגילאי 15, אכן נדיר לראות רוזצאה וסבירות גבוהה כי אכן
    מדובר באקנה.
    אך חשוב לי להדגיש כי כל עוד אותם רופאי עור לא איבחנו את עורך אישית, אזי, שלא ניתן
    לקבוע הנחה זו גם לגביך!

התסמינים המופיעים על פני העור בקרב חולי רוזצאה כמעט זהים לאלו המופיעים באקנה.
    על כן, לעיתים יכולה להיות טעות באבחנה!
    לתשומת לבך, הטיפול הן הסיסטמי( הבליעתי), והן הטופיקלי כמעט זהים בשני המקרים!

ממליצה לך למען הסר ספק לקבל אבחנה רפואית נוספת.
    קיימים בארץ רופאים מצויינים המומחים לרפואת עור מבינהם אמנה את דר' יוסף שירי המקבל כמדומני דרך הכללית ודר' רונן אלקלאי המקבל פציינטים דרך מכבי ומאוחדת.

מקווה שעזרתי,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבבה

חסוי
    09/06/2010

תודה רבה לכם אני באמת מעריך את זה
    את עזרתכם והכל
    אני יוסיף שיש לי מחלה גנטית בשם פברי והרופאה שלנו אמרה שזה בגלל שלא טיפלתי הרבה זמן את מה שצריך נהיה לי ככה ואני מקבל פעם בשבועיים אני ואמא שלי ואחים שלי זה גנטי אז אמא שלי כאילו העבירה לנו את זה גנטית זה רק גנטית לא מדבק או משהו כזה אמא שלי התאבחנה בזה לפני 7 שנים כולנו
    קיצור אז אני מקבל בוריד גן שמפרק את השומנים בגוף וככה האף שלי נהיה יותר טוב ככה הם אמרו לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    מור
    17/05/2010

מאז שיש לי רוזציאה אני מרגישה מכוערת, זה ממש מציק לי. פעם ממש אהבתי להתאפר ומאז שזה קרה, כבר כמעט שנה, אני ממש שונאת להסתכל על הפנים שלי. אני פשוט מרגישה מגעילה. זה ממש מכניס אותי לדיכאון ואני לא יודעת מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• שלום מור

18/05/2010

אני מבינה איך את מרגישה,
    לוקח זמן להסתגל ולבנות ביטחון עצמי מחודש.

אני יכולה לשתף אותך במה שאני עברתי, אולי תוכלי למצוא בזה תשובות,
    במשך השנה הראשונה כשהמחלה רק התפרצה אצלי, עדיין הייתי בהכחשה שאין לי כלום...
    אחר כך כשהבנתי שמשהו מאוד שונה מתרחש אצלי בפנים,
    הרגשתי מכוערת ויותר מזה, לא נראתי כאדם בריא בעור הפנים,
    אז כיסיתי עם מייק אפ, זה לא עזר לי להרגיש יפה... (לא חשבתי להתאמץ לשים סומק וצלליות כי חשבתי שאני מכוערת בכל מקרה...רק רציתי להראות "נורמלית" -בריאה).

לקח עוד זמן (כ-שלוש שנים) עד שהתרגלתי למצב, אובחנתי, זה עזר מאוד לקבלה העצמית,
    הבנתי שזה בסדר להתאפר, לא רק ככיסוי, אלא כהדגשה של מה שיפה בי.

מה שלי עזר במיוחד, זה למצוא את הדברים שעושים לי טוב ושאני טובה בהם ולהעצים אותם,
    מצאתי תחביבים חדשים, חיפשתי מה כן אפשר לעשות,
    הקרנתי את זה החוצה, הרגשתי יותר טוב מבפנים,
    כמובן שגם התאפרתי עם מייק אפ, סומק וצלליות לעיניים, החלטתי שזה חלק ממני,
    נראתי טוב והרגשתי יותר טוב,
    אבל זה היה תהליך.

החלטתי להפסיק את הביקורת הפנימית, שמתי דגש על חיוביות,
    זה היה ממש מאבק, עד שזה נהפך לחלק ממני.

אני החלטתי להתבונן על העולם מבפנים החוצה:
    במקום לחשוב על עור הפנים שלי, או על איך שאני ניראת באותו הרגע,
    החלטתי להסב את תשומת הלב שלי החוצה, אל אחרים, אל דברים שעושים לי טוב,
    הרי אחרי הכל אנחנו צובעים את העולם בתחושות שלנו,
    והכוח הוא בידיים שלנו, גם כשזה נראה קשה או אפילו בלתי אפשרי,
    את חזקה הרבה יותר ממה שנדמה לך.

מקווה שעזרתי, אשמח לשמוע ממך שוב ולהתעדכן,
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מור

ישראלית
    10/06/2010

אני בטוחה שאת יפה גם עם רוזציאה!
    אני מבינה אותך מאוד, גם לי היו תקופות שלא הייתי מסוגלת להסתכל על עצמי.
    בסופו של דבר זה גרם לי פחות להתעסק במראה החיצוני ופחות להסתכל על עצמי במראה, ואיכשהוא כשנראים פחות טוב אבל עדיין ממשיכים עם החיים, הביטחון העצמי דוקא גובר.
    מבינים שכל הדברים שנהנים מהם באמת לא תלויים במראה החיצוני.
    כשהייתי בעיצומה של תקופה גרועה מבחינת הרוזציאה, חברה טובה אמרה לי "מי שאוהב אותך יאהב אותך גם אם הפנים שלך היו ירוקות!" ואני נזכרת במשפט הזה בכל פעם שאני מרגישה לא יפה.
    הדברים שחשובים באמת לא תלויים באיך שאנחנו נראים, ולמרות שאנחנו אוהבות להראות טוב וזה חשוב לנו מאוד (אני לא יוצאת דופן בזה :)), זה לא באמת משפיע על איך שנחווה את החיים שלנו.

לפני כשלוש שנים היתה לי תקופה שבה הפנים שלי היו מלאות דלקות, הרגשתי מבוכה רבה וממש לא יכולתי להסתכל על עצמי, אבל בכל זאת הלכתי לעבודה כל יום, חייכתי וניסיתי פשוט להדחיק את איך שאני נראית. בסופו של דבר אותה 'הדחקה' הפכה להשלמה והבטחון העצמי שלי עלה בעקבות זה מאוד. הבנתי שהערכה וחיבה של אנשים כלפי והעניין שאנשים מוצאים בי לא יפחתו בגלל המראה לי כל עוד אני אתנהג כאילו לי זה לא משנה. ואחר כך כשהמצב השתפר חזרתי להרגיש טוב עם המראה שלי, למרות שהעור שלי נשאר אדמומי.
    כיום נחמד לי להתאפר ולהתיפייף אבל אני מרגישה בנח עם עצמי גם כשאני נטולת איפור ואדמומיות.

אני יודעת שעצות כמו "לחשוב חיובי" הן הדברים האחרונים שבא לך לשמוע, הייתי שם גם :)
    אבל זה באמת באמת חשוב, גם אם זה נראה בלתי אפשרי כרגע.

אני ממליצה גם על טיפול פסיכולוגי או קוגניטיבי שעשוי לעזור לך לגבי הדימוי האישי והמצוקה שאת חווה.
    (אני יכולה להמליץ לך גם על רופאה ספציפית שעזרה לי להרגיש יותר טוב ולהיות יותר רגועה ע"י טכניקה של היפנוזה והרפיות. אם את מעונינת, שלחי לי אימייל ואשלח לך את השם. )

מקווה שתצליחי להרגיש יותר טוב!
    שיהיה לך סופשבוע מקסים עם הרבה פעילויות כיפיות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מור

13/06/2010

אם את מעוניינת, אני אשמח להמליץ לך באופן אישי, על עזרה נפשית.
    תשלחי אלי אימל אישי לאימל שלי- [email protected]

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא עור איבן רוזציאה!גיל 57
    zvi.k
    09/05/2010

שלום לפורום ! האם במקום תרופות ומשחות סטריאודליות . צריך לטפל באופו מערכתי ! הכוונה
    ההיתכן שהתגובה של העור מציינת שקיימת בעיה באיברים הפנימיים. אני מגיב באודם בפנים כאשר
    אני נחשף לשמש, וכאשר אני שותה יין ,(ולא כל יין-יש יין שעושה לי את זה, יש יין איכותי בד"כ שלא
    גורם לתפרחת בפנים!) מה דעתכם איך לפעול הכי טוב! תודה. צבי

הוספת תגובה

• רופא עור איבחן רוזצאה

יפית כהן
    11/05/2010

צבי, ברוך הבא לפורום!

רוזצאה הינה מחלת עור כרונית. האטיולוגיה(הגורם) למחלה, לצערנו, עדיין לא ידוע.
    קיימות מס' תאוריות הקשורות לגורמים למחלה כדוגמת: פרדיספוזיציה (נטייה) גנטית תורשתית, רגישות לשמש, רקע פסיכוגני(פסיכולוגי), גדילה עודפת של הטפיל קרציוני הדמודקס.

מאחר והמחלה מאופיינת בסימפטומים וסימנים קליניים הכוללים: אריטמה(אדמימות חזקה),
    הסמקה, טלאנגיאקטזיות(נימי דם מרובים), תפרחת דלקתית, פפולות ופוסטולות(נגעים מוגבהים
    כפי שרואים באקנה). לעיתים במיוחד אצל גברים, ניתן לראות עיבוי של רקמת העור באזור האף
    (Rhinophyma ). בנוסף, במיקרים מסויימים ונדירים ניתן לראות פגיעה בעיניים העלולה לסכן את הראיה ובמקרים הקלים יובש וגירוי בעינית.

הטיפול הינו טיפול מערכתי ומשלב חומרים נוגדי דלקת(אנטי אינפלמטורים) ואנטי מיקרוביאלים(אנטי חיידקים). הטיפול ניתן במשחות כטיפול טופיקלי ואו טיפול סיסטמי(בליעתי), כדוגמת אנטיביוטיקה.
    כמובן שהטיפול מותאם לסוג הרוזצאה שאובחנה לך ע"י הרופא. קיימות 4 תת קבוצות קליניות על פיהן קובעים את הקריטריונים לטיפול. בנוסף, קיימים טיפולים אסתטים המטפלים באדמומיות ובנימי הדם כדוגמת לייזר ומכשירי IPL . השימוש בקרם הגנה עם החשיפה לשמש הינו חובה, במיוחד לחולי רוזצאה. בנוסף, ממליצה לך להשתמש בקרם לחות. שכן, בקרב חולי רוזצאה קיים איבוד מוגבר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית. בד"כ העור יותר יבש. כמובן, שיש להמנע ככל האפשר משתיית אלכוהול, משקאות חמים, מאכלים חריפים.

מקווה שעניתי על שאלתך
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב

12/05/2010

בוקר טוב וברוך הבא לפורום!
    מאוד מעניין מה שכתבת, זו שאלה ששאלתי בעצמי, שאולי הגורם לרוזציאה היא דווקא באיברים הפנימיים, אך עדיין לא ידוע מה הסיבה להתפרצות מחלת הרוזציאה (לא ניתן לאתר את המחלה דרך בדיקות דם).

לגבי המשחות הסטרואידיות- הן אסורות לחולי רוזציאה!!! המשחות הופכות את העור לדק, רגיש ואדום יותר, זה מזיק גם לעור בריא ובמיוחד לחולי רוזציאה! (בתחילת הטיפול עם המשחות נראה שהעור נראה פחות אדום, אבל אחרי תקופה רואים את הנזקים).

המחלה מוגדרת כמחלה כרונית, אבל ניתן לעצור את החמרתה, ע"י טיפול רפואי (שניתן אך ורק ע"י רופא עור, כמו משחות, אנטיביוטיקה).

וע"י המנעות ככל הניתן מהדברים שמחמירים רוזציאה, כמו:
    חשיפה לשמש ולחום, מאכלים חריפים, אלכוהול, פעילות גופנית מאומצת מידיי, לחץ (מומלץ לכולם...:), מקלחות חמות, שתייה חמה.

לפי הנתונים שקבלתי מרופאי עור, (ביניהם פרופ' רוני וולף מבית חולים קפלן),
    טיפולי לייזר יכולים להזיק לעור רוזציאה! אין ביטחון שזה יעזור, מה שגם הטיפול מאוד יקר וצריך לחזור עליו כל כמה חודשים (זה יותר נועד לנימי דם ולא להעלמת סימנים).
    טיפול IPL לא מיועד לחולי רוזציאה, חד משמעית, למרות מה שכותבים המפרסמים שמציעים את הטיפול (זה כמו סוג של פילינג, שאסור לחולי רוזציאה, ויכול לגרום לכוויות קבועות בעור).

מומלץ לא לשפשף את עור הפנים ולא ללחוץ עליו.
    ֿרצוי להתייחס לעור בעדינות ולשמור על היגיינה.
    להשתמש בתכשירים קוסמטיים היפואלרגניים ושלא גורמים לגירוי מיותר בפנים.
    אם קרה לפתע שהעור שלך נהיה אדום מאוד מאיזו שהיא סיבה (למשל נחשפת לחום/שמש) רצוי לקרר את העור כמה שיותר מוקדם ע"י מזגן או קרח (לי עוזר להניח על הפנים קרח בשקית, עטוף בנייר טואלט או בד דק).
    אני ממליצה (יכול להיות שכבר עשית זאת...) לשתף חברים קרובים ומשפחה במצב החדש,
    כך הרבה יותר קל, לא צריך לחפש סיבות ותירוצים למה למשל אתה לא יכול להגיע לאירוע למשל בחוף הים בצהריים כשחם...

מקווה שעזרתי, אשמח לשמוע ממך שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם הגנה
    נילי
    06/05/2010

יש לי רוזציאה. כל הזמן כשאני מורחת קרם הגנה בקיץ קצת מעקצץ לי. ניסיתי כמעט את כל הסוגים של קרם הגנה והתופעה תמיד זהה. מה כדאי לעשות? האם לוותר על קרם הגנה ? האם יש אולי סוג מיוחד?

לקביעת תור
    סגירה
    קרם הגנה

הוספת תגובה

• הי נילי

09/05/2010

ברוכה הבאה לפורום!
    ההיחשפות לשמש ולחום מחמירה את הרוזציאה,
    קרם ההגנה לא ממש מגן מפני הנזקים בעקבות היחשפות מוגזמת לשמש ולחום במקרה של רוזציאה.
    אבל אם בוחרים להיחשף לשמש אז עדיף קרם הגנה 15 ללא אלכוהול וריחות ושיהייה היפואלרגני.
    אם הקרם גורם לעיקצוצים עדיף להפסיק.

כשאני נחשפת לשמש (ממש מעט, רק כמעבר ממקום מקורה למקום אחר או לרכב) אני שמה מייקאפ עם קרם הגנה היפואלרגני , אין לי עיקצוצים (גם אני ניסיתי לשים קרם הגנה והמייקאפ היה הפתרון המועדף עלי).

חשוב כשבוחרים מוצרי קוסמטיקה, שיהיו היפואלרגניים. (למרות שלא תמיד זה אומר שהעור לא יהיה רגיש לאיזה שהוא חומר במוצר... כבר קרה לי עם סומק היפואלרגני שגרם לי לעיקצוצים...) פשוט לנסות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם הגנה

יפית כהן
    11/05/2010

נילי שלום,

ברצוני לציין מס' עובדות חשובות, בנוגע לשימוש במקדמי הגנה לכל מי שאובחן כחולה ברוזצאה:
    ראשית, לגבי העיקצוצים. קרמים רבים מכילים כימיקלים המגרים מאד את העור ובמיוחד אצל חולי רוזצאה המאופיינים כבעלי עור רגיש במיוחד!
    ממליצה לך לקרוא ולבדוק בקפדנות יתרה את רשימת המרכיבים של הקרם המופיעים על גבי האריזה.
    יש להמנע מקרמים המכילים: Octyl Methoxycinnamate, Octyl Salicylate,
    Paba-Para Amino Benzoic Acid
    מומלץ מאד להשתמש בקרמים המכילים Zinx Oxide, Titanium Dioxide
    החומרים הנ"ל ידידותיים לעור, אינם חודרים לעור , נמרחים בנקל ואינם משאירים מעטה לבן על העור. במיוחד Zinc Oxide - חומר מהבודדים הקיימים כיום אשר אינו מגרה, (מוגדר כחומר Class 1 על פי ה- FDA -חומר אשר מצויין גם לתינוקות).
    חומר אשר נותן הגנה רחבה ביותר נגד קרני השמש מסוג UVA -(אורך גל אשר לצערנו חודר לשכבות
    העמוקות של העור והאחראי להזדקנות העור.

ממליצה לך מאד לא להפסיק את השמוש בקרם הגנה במיוחד אם הינך נחשפת לשמש.
    השמש יכולה לגרום להתפתחות נוספת של נימי דם ובכלל להחמרה!
    (קרני שמש ובעיקר UVA - חודרות באחוזים גבוהים גם דרך שמשת המכונית!)

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות
    מיטל
    28/04/2010

האם המחלה מופיעה בגיל ההתבגרות? ומאיזה גיל?

לקביעת תור
    סגירה
    גיל ההתבגרות

הוספת תגובה

• בוקר טוב מיטל

02/05/2010

התפרצות המחלה נפוצה יותר בגילאי 30 -40,
    אבל יכולה להתפרץ גם בגיל ההתבגרות,
    לא ידוע לי על גיל מדוייק, אני מניחה שזה משתנה מאדם לאדם,
    אני ממליצה ללכת לרופא עור לאיבחון מדוייק.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה כללית
    גלית
    27/04/2010

הייתי רוצה לדעת האם רוזציאה היא מחלה כרונית או תופעה עורית שעוברת אחרי זמן מה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה כללית

הוספת תגובה

• בוקר טוב גלית

02/05/2010

לפי הנתונים שקיבלתי מרופאי עור ומידע באינטרנט, המחלה מוגדרת כמחלה כרונית.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה רוזציאה / פריאורל דרמטיטיס
    מיה
    18/04/2010

שלום רב, אבחנו אצלי סוף סוף, אחרי חודשים של סבל "פריאורל דרמטיטיס".
    הרופא אמר שזה נקרא גם אקנה רוזציאה, אבל בחיפושים באינטרנט אני מוצאת התייחסויות שונות לכל אחת מהתופעות. האם אכן מדובר באותו הדבר ואותו הטיפול? מה ההבדל בין אקנה רוזציאה ורוזציאה לבד?
    אני מקבלת טיפול אנטיביוטי ומשחה למריחה וכבר רואה הקלה, אם כי מרגישה שהנגעים "נודדים" לאיזורים חדשים בפנים וגם סובלת קצת מטשטוש בראיה. האם זה סביר? מתי זה צפוי להעלם לחלוטין? האם טיפול פוטו-תרפי יוכל לעזור והאם זה במסגרת הסל דרך קופות החולים?
    תודה מראש למי שיענה..!

הוספת תגובה

• הי מיה

09/05/2010

ברוכה הבאה לפורום!
    אקנה רוזציאה זה רוזציאה,
    ברוזציאה יש תופעות שונות ובינהן אקנה (פצעים עם או בלי השחורים).
    הטיפול משתנה מאדם לאדם ורק רופא עור מוסמך לתת טיפול.

מהמידע שקבלתי מרופאי עור, רוזציאה מוגדרת כמחלת עור כרונית.

טיפול פוטו דינמי/תרפי לא מיועד לחולי רוזציאה, למרות מה שאומרים אלו שמפרסמים טיפול זה.

הנגעים עלולים לנדוד, איזה משחה נתנו לך?

מומלץ שתתייעצי עם רופא לגבי הטשטוש,
    לי זה גם קרה שהיה לי טשטוש בעיניים והתברר לי שהאנטיביוטיקה שלקחתי גרמה להפרשות בעיניים (יותר מבדר"כ) וזה גרם לטשטוש (זה לא היה מסוכן לעיניים).

מומלץ להמנע ככל האפשר מהדברים שמחמירים את המחלה, כמו חשיפה לחום/קור עז, שמש, מקלחות חמות, מאכלים חריפים, אלכוהול, פעילות גופנית מאומצת מידיי, לחץ נפשי.
    וגם לא לשפשף/ללחוץ חזק על עור הפנים. מומלץ לשמור על היגיינה.
    נכון שהטיפול הרפואי עוזר להקל קצת על התופעות של הרוזציאה, אך הטיפול לא יכול להגן מפני החשפות מוגזמת לדברים שמחמירים את המחלה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה
    שלומית
    15/04/2010

מה ההבדל בין אקנה חמור לרוזציאה? כיצד יודעים לאבחן?

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה

הוספת תגובה

• הי שלומית

19/04/2010

בוקר טוב שלומית

האיבחון נעשה אך ורק על ידי רופא עור (יש דברים שנראים כמו והם יכולים להיות דברים אחרים).

יש הבדלים גדולים בין אקנה לרוזציאה,
    בהשוואה פשוטה וכללית-
    אקנה זה פצעים מוגלתיים,
    רוזציאה מתבטאת במגוון שינויים בעור הפנים (המחלה מתבטאת בצורה שונה מחולה לחולה: לא בהכרח כל התופעות יתבטאו אצל חולה אחד, לעיתים רק חלק, או כולן ) -
    נימי דם, אקנה ללא השחורים, עור אדמדם והסמקה מרובה, סימנים אדומים בפנים,
    רגישות גדולה מאוד עד בלתי נסבלת לחום, שמש, מאכלים חמים, אלכוהול וכו'

בברכה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה