מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחם ופיריוןאירנה29/07/2013
שלום פרופ' אורביטו,
איך קובעים תור לחוות דעת שנייה אצלך? אני מנסה את הטלפון שכתוב פה בפורום אבל הוא לא זמין ואין אופציה לשארת הודעה.
תודה
אירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חצוצרה חסומהעמית29/07/2013
צהריים טובים,
אני בת 33 ללא ילדים. עברתי כבר 3 הזרעות ו-2 IVF ועדיין לא נקלטתי
הבעיה היא אצלי, חצוצרה אחת חסומה(התגלה בצילום רחם) ורזרבה שחלתית נמוכה.
יש לציין שבשתי ההפריות הכניסו שני עוברים שהוגדרו ע"י הרופא כ יפים מאוד וגם הרירית מאוד יפה. בIVF הקודם היו נוזלים בחצוצרה שהבנתי שיכול להיות שזה מה שמנע השתרשרות..
רציתי לדעת באיזה שלב פונים להסרת החצוצרה והאם זה משהו שמומלץ במצבי?
האם מדובר בהליך מסובך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרה חסומה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו29/07/2013הידרוסלפינגס (נוזל בחצוצרה) מפחית סיכוי להריון ומעלה סיכון להפלה.
ניתן לכרות בכל שלב, כשבארץ מקובל להפנת לניתוח לאחר 2-3 מחזורי ivf, בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקטוסלפינס
א04/08/2013מה ההבדלה בין הידרולפיננגס לסקטוסלפינגס??
אצלי החצוצרה הימנית עם הידבקויות ובשמאלית סקטוסלפינגס...אחרי הזרעות והחזרה שכשלו בדרך לכריתה
כמה זמן אחרי ניתן לבצע החזרה שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקטוסלפינס - תגובה
פרופ' ראול אורביטו04/08/2013למעשה אותו דבר,
לגבי החזרה ללא שאיבה, ניתן בווסת העוקב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת חצוצרהAd23/07/2013
שלום, אחרי כמה זמן צפויה החלמה מלאה, אחר ניתוח כריתת חצוצרה ( ניתוח כקיסרי) ומתי ״הגיוני״ לחזור לסבב נוסף של ivf או עוד לפניו, החזרה שלב ג׳. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת חצוצרה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו23/07/20132-3 חודשים, נראה סביר, אם לא היתה מעורבות שחלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם וצינתור חצוצרותהילית21/07/2013
הי נקבע לי תור לצילום רחם ורציתי לשאול האם במהלך הצילום אם מתברר כי יש חסימה בחצוצרות האם מבוצע צינתור במקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם וצינתור חצוצרות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו21/07/2013אם מבוצע ע"י דר' טוגנדרייך- התשובה חיובית\לגבי מבצעים אחרים- התלוי במבצע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכמה זמן תקף ההזרקה הסלקטיבית
אושר25/07/2013שלום, לכמה זמן תקף ההזרקה הסלקטיבית שאני מבינה שזה בעצם צינתור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכמה זמן תקף ההזרקה הסלקטיבית - תגובה
פרופ' ראול אורביטו25/07/2013אין זמן מוגדר,
למעשה כמו צילום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן עד שהחצוצרה תחסם שוב?
אושר25/07/2013כוונתי הייתה לכמה זמן החצוצרה תהיה פתוחה אחרי צינתור? שנה שנתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן עד שהחצוצרה תחסם שוב? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו25/07/2013לא ניתן לחזות
רובן עדין פתוחות לאחר שנה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה ימנית סתומה ומלאה בנוזלמורן19/07/2013
שלום החצוצרה הימנית דלי סתומה בעקבות שני ניתוחים בנערותי שבהם הסתובבה לי החצוצרה. עכשיו כנראה שהחצוצרה הסתומה גם מחאה בנוזל שכנראה מונע השרשה של הריון. אני כנראה לפני ניתוח לניתוק החצוצרה מהשחלה ולאחר מכן IVF. אין לי ממש שאלות .... אולי רק לשתף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
טלי20/07/2013הי, הרופא אמר לך שאחרי כריתה את צריכה טיפולי ivf? לא ניתן להיכנס בצורה טבעית עם חצוצרה אחת? תודה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו21/07/2013ניתן להיכנס טבעית עם חצוצרה אחת.
במהלך ניתוח- מקבלים גם תמונה עדכנית של האגן, נוכחות הדבקויות, וסבירות להריון "טיבעי"
לכן, ההחלטה על המשך, תלויה במצב הכללי, בטיפולים שבוצעו עד הניתוח ובתוצאות הניתוח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להיריון ללא חצוצרהטלי18/07/2013
הי, בת 38 אחרי חצי שנה של ניסיונות בצורה טבעית התברר שיש לי חצוצרה חסומה. עברתי כריתה של חצוצרה ימנית. שאלותי:1. האם כעת להמשיך לנסות בצורה טבעית או להתחיל הזרעות 2. הביוץ הקרוב דווקא בצד ימין מה הסיכוי להרות והאם כדאי לקחת תרופות להגברת ביוץ? תודה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להיריון ללא חצוצרה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו21/07/2013ניתן להרות עם חצוצרה אחת, אם כי הסיכויים מופחתים, ובמיוחד עם הביוץ בצד ה"חסום".
לגבי צורך בהגברת ביוץ- שאלה שעליך להפנות לרופאך המטפל, המכיר את בעיתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם אחרי גרידהעדי14/07/2013
שלום,
אני בת 32, הריון ראשון בטיפול איקקלומין והזרעה הסתיים בהפלה נידחת שבוע 6/9. בשבוע 9 עברתי שאיבה וגרידה.
הרופא שלי המליץ על צילום רחם רק שאני לא מבינה מה הצורך הרי נקלטתי להריון, אין זה אומר האין חסימה בחצוצרות?
בנוסף המחזור לא מסודר, דבר המקשה עליי את קביעת התור, מה עושים?
אשמח לעוד חוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם אחרי גרידה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו14/07/2013צילום רחם מהווה חלק מבירור פוריות, מעיד על הרחם ועל החצוצרות (שיכולות להיסתם גם בעקבות ההפלה)
אם המחזור לא סדיר, אחת האפשרויות להתחיל גלולות למניעת הריון בוסת ולבצע תוך כדי גלולות- עליך לפנות לרופא מטפל לקבלת מרשם או תכנית אלטרנטיבית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
עדי14/07/2013תודה,
היית ממליץ על צילום רחם בשלב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו14/07/2013ניתן לבצע בכל שלב, נתון לשיקול רופא מטפל (המכיר את בעיתך)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם את ד"ר טוגנדרייך ותוצאותאירנה12/07/2013
שלום לכולם,
עשיתי צילום רחם דרך מכבי ובדיעבד הסתבר לי שיצא לי לבצע את הצילום את ד"ר טוגנדרייך שאני מבינה מהפורומים נחשב לאחד הבכירים בתחום. אז כבר יופי. מרוב ההלם לא שאלתי את כל השאלות וגם את מה שהרופא הסביר לי אני לא זוכרת.
כנראה שבמהלך הצילום הייתה בעיה ולא היה שיקוף של חצוצרות כי בתוצאות הבדיקה כתוב: בוצעה הזרקה סלקטיבית דו"צ לפתחי החצוצרות. האם אכן הייתה חסימה וזה בעצם ופשוט באמצע הבדיקה כבר בוצע תהליך של פתיחה/ צינתור?
ובסוף כתוב שקיימת התרחבות סקולרית של החלק הדיסטלי בשתי החצוצרות עם מעבר ופיזור בהמשך. יתכן וההתרחבות ביטוי לעליית לחץ בחצוצרה בגלל חסימה חלקית משני צדדים. שאר הדברים:
רחם תקין, מילוי הומוגני של חלל הרחם, מעבר ופיזור משני צדדים.
אשמח אם מישהו יכול להסביר לי את התוצאות. מהפורומים אני מבינה שככל הנראה יש בעיה בחצוצרות אבל היא לא וודאית וכמו כן שאתמול בעצם במהלך הבדיקה עברתי סוג של פתיחה/ צנתור? האם נכון?
תודה
אירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם את ד"ר טוגנדרייך ותוצאות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו14/07/2013בצילום ראשון- לא הודגמו חצוצרות, לכן בוצעה הזרקה סלקטיבית (צינטור). בתום הפעולה, הצילום תקין!!
הרחבה סקולרית- מימצא שמשמעותו אינה ברורה (לא קשור לסתימה\חסימה), קרוב לודאי וריאציה נורמלית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיכוי לקבל וסת אחרי הבדיקה?
אירנה14/07/2013שלום ד"ר ותודה על תשובתך המרגיעה והמהירה.
כמו כן יכול להיות שקיבלתי וסת? למרות שזה היום ה 14-13 מאז הפעם האחרונה. ביום הבדיקה (חמישי) וביום אחרי הבדיקה היה לי קצת דימום והפרשה חומה כמו שכתוב בפורומים אבל מאתמול יש לי דימום יחסית כבד שנמשך גם היום אבל אין לי חום, יש אפילו חום נמוך 36.1 ואין כאבים. ללכת למרפאה או שפשוט קיבלתי וסת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיכוי לקבל וסת אחרי הבדיקה? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו14/07/2013יתכן וסת או דימום אחרי פעולה
הדרך היחידה לאבחן- בדיקת רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ'
אירנה14/07/2013תודה רבה פרופסור אורביטו. בדרך לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם.צילצולית10/07/2013
בעוד כיומיים יש לי צילום רחם והבנתי שעלי לקחת משככי כאבים כשעה לפני הצילום.
לצערי הרב , הגוף שלי פחתח חסינות למששכי כאבים רבים למינהים כגון: אופטלגין , נורופו פלוס, אדוויל, נקסין וכיו"ב וגם אם אני לוקחת שני כדורים זה לא משפיע.
אני מאוד מאוד חוששת , לחוצה ומפחדת מהבדיקה ורציתי לדעת האם יש כדורים אחרים , שמומלץ לקחת ויכולים להשפיע עלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם. - תגובה
פרופ' ראול אורביטו14/07/2013כל כדור ש"יכול" להשפיע- כדאי להיוועץ עם רופא מטפל (ולקבל גם מירשם)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב - צילום לאחר הריון חוץ רחמימורן09/07/2013
שלום רב
אני כבת 33 , אם לילד בן 3 וחצי. המחזורים שלי סדירים כל 24 יום ולכן אני לא יודעת אם הביוץ שלי מוקדם או שאין ביוץ בכלל. לפני חצי שנה עברתי הריון מחוץ לרחם שטופל עי זריקת מטוטרקסט והומס . מאז קיבלתי חודש אחד איקקלומין פעם ביום ולא הריתי ולאחר כחודשיים איקקלומין פעמיים ביום וגם לא הריתי. הומלץ לי לגשת לצילום רחם .
שאלתי היא : 1. האם עד לצילום רחם כלומר החודש אם אבייץ כדאי לקיים יחסים או להימנע עקב חשש להיריון מחוץ לרחם נוסף עקב חצוצרה פגומה או חסומה חלילה?
2. האם הריון מחוץ לרחם שהומס יכול להרוס חצוצרה או לחסום אותה כך שלא תהיה אפשרות לשחרר חסימה?
מה המלצותיך?
הרבה הרבה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב - צילום לאחר הריון חוץ רחמי - תגובה
פרופ' ראול אורביטו09/07/2013אסור לקיים יחסים בין הוסת לצילום- מחשש להקרנת הריון
הריון מחוץ לרחם- מעיד על חצוצרה בתיפקוד ירוד, צילום יכול לאבחן חסימה
מצטרף להמלצה לביצוע צילום רחם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מורן10/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם, שאלה נוספתמישהי06/07/2013
ד"ר אורביטו, תודה על התשובה המהירה.
לאחר מחשבה יש לי שאלה יותר חשובה.
אם יש לי חשד לאנדומטריוזיס, האם בצילום הרחם אפשר לראות בוודאות שאין בעיית אנדומטריוזיס שיכולה להפריע להיכנס להריון?
כלומר, אולי יש אולי אין, אבל לפחות זה לא גורם מפריע בתהליך הקליטה/השתרשות וכו'?
או שזה לא מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם, שאלה נוספת - תגובה
פרופ' ראול אורביטו06/07/2013צילום רחם לא מאבחן אנדומטריוזיס רק את הסיבוכים, כמו הידבקויות הגורמות לחסימת חצוצרות. איבחון סופי רק בלפרוסקופיה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת את זה
מישהי06/07/2013אבל מכיוון שכרגע המיקוד שלי הוא בלהיכנס להריון, חשוב לי לדעת אם הצילום שולל את אחד מהסיבוכים האלה שתיארת, שמפריעים להריון להיקלט.
כלומר האם אני יכולה להיות רגועה ולחכות עם האבחון עד לאחר ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת את זה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/07/2013לא שולל
יכול רק(!) לאבחן בעיות מיכניות הנובעות מאנדומטריוזיס
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחםמישהי06/07/2013
שלום ד"ר,
עשיתי צילום רחם אצל ד"ר טוגנדרייך השבוע.
בתוצאה שקיבלתי נאמר: תקין.
גם בע"פ נאמר שתקין.
האם זה אומר שלא היו חסימות ששוחררו במהלך הבדיקה (אפילו קלות)?
אם יש כאלה, האם רואים את זה בבדיקה? האם זה מדווח בטופס התוצאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו06/07/2013אם היו חסימןת שהיו מצריכות צינטור, זה היה מצוין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמוסות שמן נר הלילהאביבה05/07/2013
עשיתי צילום רחם השבוע ולהפתעתי לא הרגשתי דבר.לא כאב,אפילו לא כאב מחזור קל.הרגשתי רק פחד קל מכל ההפחדות לגבי הבדיקה באינטרנט ורצון שהבדיקה תיגמר כבר כי הייתי בטוחה שהכאב הקל הוא רק הקדמה לכאב האמיתי.עוד לא הספקתי לספור עד עשר וזה נגמר....מקריאה מקדימה לגבי התהליך ומה שאני הולכת לעבור הבנתי שתופסים ומקבעים צוואר הרחם לפני הכנסת הקטטר,אבל אני בפועל לא הרגשתי כלום,אפילו לא כאב של צביטה ! כ.האם זה קשור לנטילה של כמוסות שמן נר הלילה שאני מקפידה לקחת עד הביוץ.האם זה ריכך את כל האיזור ומסיבה זו לא הרגשתי כל כאב?אם כן,אני ממליצה לבנות אחרות לנסות אם זה לא יעזור גם לא יזיק (יש לציין שכבר עברתי לידה של תינוק,אז אני לא יודעת אם זה לא כאב כי כבר עברתי לידה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמוסות שמן נר הלילה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/07/2013כאב, ענין אינדיבידואלי
אכן, יש לא מעט נשים שמדווחות על בדיקה לא כואבת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוסונוגרפיה, היסטרוסקופיה וצילוםלילי02/07/2013
שלום,
רציתי לדעת מדוע רופאי פוריות אינם נוהגים לשלוח להידרוסונוגרפיה אלא דווקא לצילום הרחם.
מה ההבדלים ביניהן (הבנתי שהצילום זו בדיקה יותר ישנה וכואבת). ובעיקר - אם ביצעתי היסטרוסקופיה שיצאה תקינה, אז להבנתי להבנתי גם ההידרוסונוגרפיה וגם צילום הרחם מדגימים את החצוצרות, שזה ההיסטרוסקופיה לא מראה. הלא כן?
וגם... היכן ניתן לבצע את ההידרוסונוגרפיה באופן פרטי או ציבורי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוסונוגרפיה, היסטרוסקופיה וצילום - תגובה
פרופ' ראול אורביטו02/07/2013כיוון שצילום רחם מדגים גם פיזור בחלל הבטן
להעדרו ונו- דרוש סונר, קטטר מתאים ומיומנות לעומת צילום שכל גינקולוג הוכשר לבצע הידרוסונו לא מדגים חצוצרות אלא מעבר בחצוצרות
לגבי הבדיקה, יש לברר בקופ״ח, מבוצעות ביחידות אולטרסאונד של חלק מבתי החולים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עדיף במקרה שלי
לילי02/07/2013אם היסטרוסקופיה תקינה, האם הידרוסונוגרפיה הינה מספקת לשלילת בעיית חצוצרות, או שלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עדיף במקרה שלי - תגובה
פרופ' ראול אורביטו02/07/2013יכולה לסייע, אולם צילום רחם יתרום יותר מבחינת חצוצרות ופיזור אגני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם - שאלותשני02/07/2013
שלום רב, בת 34. קיבלתי מחזור ב.23.6 נקבע לי צילום רחם ב-8.7 אני לא מקיימת יחסים עד הצילום. האם תאריך צילום הרחם תקין או שמאוחר מדי. שאלה נוספת: עשיתי כמה הזרעות שמאוד מאוד כאבו כיוון שיש לי כיפוף בצוואר הרחם, האם עקב כך צילום הרחם יכאב לי יותר ? בנוסף, את צילום הרחם אני עושה אצל דר טוגנדרייך, האם באופן פרטי הציוד יותר "משוכלל"וימנע כאבים? אני מוכנה לעשות באופן פרטי אם יש ציוד יותר טוב על מנת שלא יכאב כי גם כשעברתי לרפואה פרטית, הציוד היה מתאים וההזרעות לא כאבו. אשמח לתשובות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - שאלות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו02/07/2013תקין
לא אמור לכאוב יותר
קיים ציוד מגוון שללא ספק יותאם לצרכיך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)