מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון חוץ רחמיאני26/06/2013
לאחר זריקת מטוטרקסט מנה שניה הבטא לא ירדה אבל גם לא עלתה האם יש מקום למנות נוספות של מטוטרקסט או לפי דעתך עדיף לעבור ניתוח .
האם יש אפשרות שישארו "שיירים" שלא יספגו מעצמם ויתקעו בחצוצרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חוץ רחמי - תגובה
פרופ' ראול אורביטו26/06/2013קצב הירידה ומנות ה- MTX הנוספות אליהם תזדקקי, תלויים במימצאים הקליניים הנוספים, תלונות, ספירת דם ואולטרסאונד. כך שלתשובה מהימנה, עליך לפנות לרופא המטפל בביה"ח
לגבי שאריות, וספיגה. חצוצרה אחרי הריון חוץ-ריחמי הינה פגועה (ללא קשר לטיפול), ולמעשה חשוב התיפקוד של השניה, אותו ניתן לבדוק בצילום רחם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה.
אני26/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחםשירן24/06/2013
שלום שמי שירן בת 24 עברתי לפני כמה ימים גרדה של הריון ראשון מחוץ לרחם שנדבק על החצוצרה הימנית שלי ונאלצו גם אותה לכרות , המנתחת שלי הסבירה לי שגם החצוצרה השמאלית הרוסה לגמרי ושייתכן שאני צריכה שוב ניתוח שזה לא יקרה לי שוב לפני כול התהליך של הניתוח היא שלוחת אותי לצילום רחם ... האם זה נורמלי ושאני חייבת לעבור דוב ניתוח עם אני כבר חייבת לעשות טיפולי פוריות ? נ.ב בסיכום טופס שיחרור היא רשמה לי ״ נצפו הדבקויות עדינות באגן של הטפולות לדופן האגן , ול חצוצרה שמאלית מבנה דהפורמטיבי מקוטע עם רושם לפימוזיס .״ מה זה אומר הדבקויות מה הנזק של זה . תודה מראש אני בלחץ מראי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מחוץ לרחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו24/06/2013הידבקויות מפריעות לפגישה בין זרע וביצית ולכן גם לסיכוי להרות
לאור העובדה שחצוצרה אחת נכרתה והשניה עם הידבקות, נראה לי שיש לשקול טיפולי הפריה חוץ-גופית ולא צילום רחם
עליך להיוועץ עם רופא פריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות צנתור חצוצרותשירן21/06/2013
שלום רב,
לפני כ 4 חודשים עברתי צילום רחם בו נאמר לי שהחצוצרות שלי חסומות. מספר ימים לאחר מכן עברתי צנתור חצוצרות (למיטב הבנתי רק בחצוצרה השמאלית נדרש צינתור והשניה נפתחה בעזרת מאמץ קל וללא צנתור) בסופו נאמר לי שב"ה הן נפתחו. אלא שמאז הצנתור (טרם הצלחתי להכנס להריון) החלו לי, בזמן קיום יחסים, ורק בתנוחה מסוימת (בה אני מלמעלה..) כאבים חזקים, פנימיים, בצד שמאל. הכאב הנו רק באותו הרגע ומיד כשמפסיקים הוא נפסק.. במקרים בהם המשכתי למרות הכאב -היה גם דימום קל. (אם זה רלונטי אציין כי מאז הצנתור הפסיקו לי כאבי מחזור שהיו בעבר חזקים).
אודה לך מאוד אם תוכל לומר לי ממה זה יכול להיות... תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעקבות צנתור חצוצרות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו21/06/2013לא נראה לי שקשור לצינטור
על מנת לאבחן את הבעיה עליך לפנות לבדיקת רופא נשים כולל סונר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות כשבועיים אחרי צילום רחםיונית20/06/2013
טמפרטורת הגוף תקינה. אין חום.
האם זה תקין? האם יש סיבה לדאגה? למה כ"כ הרבה זמן אחרי צילום יש הכתמות דם/יוד מעטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמות כשבועיים אחרי צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו20/06/2013יתכן
אולם אם נמשך כל כך הרבה זמן, ראוי שתפני לבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקופטיAd20/06/2013
שלום
אחרי 2 ivf, נקלט חוץ רחמי ובעקבותיו כריתת חצוצרה ע״י ניתוח מלא. Ivf מטעמי ״לא מוסבר״, לא בוצע עד כה צילום רחם, בדיקות זרע תקינות וכן פרופיל הורמונלי תקין.
מה פספסתי ומהן ההשלכות העתידיות נוכח הניתוח ( מעבר לירידה באחוזי הפריון הטבעי..).
תודה על המענה העתידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקופטי - תגובה
פרופ' ראול אורביטו20/06/2013עצם ההריון מחוץ לרחם יכול להעיעד שהיתה איזשהי בעיה תוך- חצוצרתית, ולכן, הטיפול הינו IVF
חשוב לברר מה היו מימצאי הניתוח בהתיחס לאגן והחצוצרה השניה.
אם תקין, למעט הסיכוי המוגבר להישנות הריון חוץ ריחמי, סיכוייך דומים ללפני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ו
Ad20/06/2013האם ניתן לפנות אליך עם מסמכים רפואיים לקבלת חוו״ד ולבדיקה אם התקיימה רשלנות בהליך ( כרופא מומחה בתשלום). או שזו שאלה אישית כבר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ו - תגובה
פרופ' ראול אורביטו20/06/2013עוסק ברפואה לא נוהג לתת חווד משפטיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים 5 ימים אחרי צילום רחםיונית14/06/2013
לפני 5 ימים עשיתי צילום רחם ועדיין יש לי מעט כתמים חומים בתחתון.
גם נראה לי שיש לי יותר מדי הפרשות ולא אתפלא אם יש לי פטרייה או דלקת.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים חומים 5 ימים אחרי צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו16/06/2013הכתמות יתכנו מספר ימים לאחר צילום
אם נמשך, מלווה בחום או כאבים- רצוי להיבדק ע"י רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בחצוצרהקרן14/06/2013
שלום רב. אני בת 32 יש לי ילדה בת 4 מהריון טבעי ועברתי לפני 10 חודשים לידה שקטה עקב ממצא לא תקין בציפ גנטי גם הריון זה היה טבעי. כעת אנו בטיפולי ivf+pgd כדי להמנע שוב מהפסקת הריון.עברתי 2 טיפולים שכשלו באמצע עשיתי גם בדיקת היסטרוסקופיה שבה נמצאה הידבקות סביב פיה ימנית שהוסרה בבדיקה חוץ מזה פיות נצפו,חלל רחם במבנה תקין וגם צוואר רחם תקין.השאלה שלי האם כדאי גם לעשות צילום רחם כי אני פוחדת שאולי גם יש חסימה בחצוצרות מה שמקשה את הצלחת הטיפול.יש לציין שבבדיקות האולטראסאונד שאני עושה לא רואים את החצוצרות אז זה אומר שאין נוזל? אשמח לתשובה כי אני רוצה לשלול כל דבר שיכול לעכב את הצלחת הטיפול. תודה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל בחצוצרה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו16/06/2013אם כבר מצויה ב- IVF, הייתי ממשיך
צילום רחם כרגע לא משמעותי
הידרוסלפינגס הינו בעיתי כאשר מודגם בסונר (נוזל), שאני מבין שלא נמצא אצלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ רחמיעמית13/06/2013
שלום,
אני עמית, בת 34, בחצי שנה אחרונה אני עוברת טיפולי IUI.
בחודש פברואר עשיתי צילום רחם אצל ד"ר טוגנדרייך ויצא שחצוצרה שמאלית תקינה, וחצוצרה ימינית - נדרשו מעברים סלקטיביים.
בחודש מאי נקלטתי להריון אך לצערי היה זה הריון מחוץ לרחם בחצוצרה הימנית.
קיבלתי MTX זריקה אחת, וכרגע בהמתנה לאיפוס הבטא.
נתבקשתי ע"י הרופא שלי לגשת לצילום רחם ונוסף, ושיקול של טיפולי IVF.
1. האם ניתן לגשת לצילום רחם ישר עם הגעת הווסת הראשונה, או שיש צורך להמתין 3 חודשים?
2. הבנתי שאצטרך לקחת אנטיביוטיקה לקראת הצילום, האם נכון?
3. האם ניתן לבקש לעשות את הצילום רחם בהרדמה מלאה?
4. במידה והתוצאה של הצילום תהיה אותה תוצאה מהצילום הקודם, האם כדאי לשקול לפרוסקופיה לכריתת החצוצרה, מסיבה של טיפולי פוריות?
תודה מראש,
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חוץ רחמי - תגובה
פרופ' ראול אורביטו21/06/2013ניתן לעשות צילום בוסת מיד לאחר איפוס הבטא
רצוי לקחת אנטיביוטיקה מניעתית
הרדמה כללית לא מצויה בכל מקום, עליך לבדוק איפה ניתן (לדעתי נעשה באסותא)
כריתת חצוצרה מבוצעת במידה וחסומה רחיקנית ומלאה נוזל, כך שלא מומלץ באופן גורף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון חוץ רחמי - תגובה
פרופ' ראול אורביטו21/06/2013ניתן לעשות צילום בוסת מיד לאחר איפוס הבטא
רצוי לקחת אנטיביוטיקה מניעתית
הרדמה כללית לא מצויה בכל מקום, עליך לבדוק איפה ניתן (לדעתי נעשה באסותא)
כריתת חצוצרה מבוצעת במידה וחסומה רחיקנית ומלאה נוזל, כך שלא מומלץ באופן גורף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנרתקות חומר הניגוד יתכן בין....נועה13/06/2013
שלום רב,
עברתי היום בדיקה אצל ד"ר טוגנדרייך הנהדר
הכל נראה תקין חוץ מהמשפט האחרון שנכתב בסינית :
התנרתקות חומר הניגוד יתכן בין לולאת המעי יתכן בין הידבקויות.
מה זה אומר והאם זו סיבה לאי פריון ?
תודה מראש
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנרתקות חומר הניגוד יתכן בין.... - תגובה
פרופ' ראול אורביטו13/06/2013מדובר על פיזור חומר הניגוד בחלל הבטן
הפיזור אינו תקין (התנרתקות)- ויכול להעיד על הידבקויות תוך ביטניות, וכפועל יוצא להפריע למיפגש בין זרע לביצית
עליך לפנות לרופא מטפל עם הצילום על מנת לבחון את המשך טיפולי הפוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
נועה13/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה חוזרת?ענב12/06/2013
לפני כשנתיים ביצעתי צנתור חצוצרה אצל דר טוגנדרייך, בעקבותיה הריתי מיד. כיום אני מעוניינת להרות שוב . האם עלי לבצע צילום על מנת לודא שאין חסימה? אני בת 37 ואינני רוצה להמתין זמן רב בנסיונות. (בעברי שני הריונות ספונטניים, אחד לאחר צנתור).בתודה ובברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה חוזרת? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו12/06/2013להערכתי, במידה ולא חלית או עברת ניתוחים ריחמיים, בשלב זה לא הייתי ממליץ על צילום חוזר
מאידך, במידה ותזדקקי לטיפולי פוריות, יתכן ויידרש צילום באחד השלבים, בהתאם לשיקול דעתו של הרופא המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי צילום רחםמעין07/06/2013
שלום
אני בת 30 יש לי שני ילדים. הריון ראשון ספונטני, לאחריו היה הריון מחוץ לרחם שנגמר בכריתת חצוצרה שמאל. אחריו נכנסתי להריון ספונטני נוסף בחודש בו בייצתי בצד בו אין לי חצוצרה. מנסה להרות קרוב לשנה, עושה מעקב זקיקים בשלושה חודשים האחרונים. אתמול עשיתי צילום רחם בחצוצרה הימנית (היחידה שיש לי) הייתה חסימה שנפתחה במהלך הצילום. רציתי לדעת האם יש לי סיכוי להכנס להריון ספונטני? הרופא המליץ על הזרעות טבעיות בינתיים. אשמח לחוות דעתך. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/06/2013הגיוני ביןתר, במיוחד אחרי פתיחת החצוצרה
במידה ולא תהרי תוך 3-4 חודשים, מומלץ להתחיל בטיפולי פוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להמלצהנועה06/06/2013
שלום רב,
לפני כשנה וחצי עברתי הפלה באמצעות ציטוטק לאחר שההריון לא התפתח.
צילום רחם שעברתי לפני שלושה חודשים הראה כי הכול תקין.
האם יש טעם להיסטרוסקופיה? וכן אשמח להבין מהו ההבדל בין הבדיקות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להמלצה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו06/06/2013אם צילום רחם תקין, אין טעם בהיסטרוסקופיה
צילום רחם- מקנה אינפורמציה על רחם, עבירות החצוצרות, ופיזור חומר הניגוד באגן (כעדות להידבקויות תוך ביטניות)
במידה ובצילום קיימת בעיה תוך ריחמית- מומלץ היסטרוסקופיה, שמדגימה את חלל הרחם במהימנות גבוהה יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם חד קרניגלית05/06/2013
היי
אני בעלת רחם חד קרני בהריון תאומים אחרי טיפולי
ivf ( הייתי מטופלת של פרופ׳ אורבייטו בעבר בברזילי )
עברתי 22 מחזורי ivf עד שהגעתי להריון המיוחל
כמובן שעברתי כמה הפלות בדרך לצערי.
שאלתי היא אני עומדת בפני השאלה הקשה האם לעשות דילול
? הרי גם בדילול יש סיכוי שאני יפיל ? מה לעשות ???
ממש מתוסכלת !!!!!!!
האם יד סיפורים אופטימיים על הריון תאומים ברחם
חד קרני ????
מודה מראש על התשובה
ובהצלחה לפרופ׳ אורבייטו :-))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם חד קרני - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/06/2013שאלה שדורשת דיון רב ציוותי, שצריך בעיקר לערב מיילדים העוסקים במעקב הריון בסיכון גבוה, וזאת בשל הסיפורים האופטימיים על לידות תאומים עם רחם חד קרני, לעומת הפלות ולידות מוקדמות בשל ההפחתה
בסופו של דבר, את אמורה להחליט לאור הנתונים שיוצגו לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה מורחבתמור02/06/2013
שלום,
לפני שנתיים וחצי עברתי ניתוח קסרי. הריון קודם לאחר IVF.
כחלק מהבדיקות לפני החזרה לטיפולים נשלחתי לעשות אולטרסאונד תלת מימד לרחם.
בצד שמאל לא הודגמה חצוצרה בצד ימין רשום חצוצרה מורחבת. הטכנאית שאלה אם הטיפול הקודם היה בעקבות חסימה בחצוצרות והתשובה לכך לא בפעם הקודמת עשיתי צילום רחם שהיה תקין.
מה המשמעות? ממה יכולה להיות חצוצרה מורחבת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרה מורחבת - תגובה
פרופ' ראול אורביטו03/06/2013חצוצרה מורחבת שמודגמת בסונר- מעיד על חצוצרה מלאה נוזל עם חסימה רחיקנית (הדבקות במוצא החצוצרה), יכול לנבוע מדלקת בעבר (א-תסמינית)
בנוכחות נוזל בחצוצרה (הידרוסלפינגס) הסיכוי להרות פוחת והסיכוי להפלה עולה
מקובל (במצבך), לבצע 2-3 מחזורי IVF, ובמידה ולא תהרי לשקול כריתת חצוצרה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםמטופלת01/06/2013
שלום ד"ר,
תאמתי תור אליך לצילום רחם. רציתי לשאול האם בצילום רחם משתמשים במצבט? כי הבנתי שהכאבים נובעים מהמצבט עצמו.
אם לא, איך נעשית הבדיקה? וממה הכאבים הנוראיים שמדברות עליהן הבנות?
והאם אפשר לקחת כדור הרגעה + משככי כאבים לפני הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו01/06/2013כיום כמעט ולא משתמשים במצבט, בקוטר דק עם בלון או בכוסית
הכאב בד״כ בעקבות הזרקת חומר הניגוד ודומה לכאבים בזמן וסת ניתן לקחת נגד כאביון לפני הבדיקה, אדוניך, נקסין או כל נוגד כאב שניתן לך ע״י רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)