פורום חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפני טיפול ivf
    ליאל
    15/03/2013

שלום אני אחרי 3 טיפולי הזרעות שלא צלחו הרופא החליט לעבור לטיפול הפריה חוץ גופית ונתן לי לעשות מס׳ בדיקות אך לא נתן לי לעשות צילום רחם, האם לפני טיפול ivf חייב לבצע צילום רחם??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפני טיפול ivf

הוספת תגובה

• לפני טיפול ivf - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    20/03/2013

לא בהכרח, תלוי בהיסטוריה הרפואית,
    ללא קשר, לפני IVF עדיפה היסטרוסקופיה על צילום רחם
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום מחזור שהקדים בעקבות צילום רחם
    שרון
    13/03/2013

ביום החמישי למחזור עברתי צילום רחם אצל ד"ר טוגנדרייך +ניסיון לפתיחת חצוצרות שלא הצליח. היום ביום ה-17 למחזור החל לי דימום ללא כאבים, ככל הנראה מחזור. יום אחרי צילום הרחם החלו לי תופעות שאני בד"כ מרגישה אחרי ביוץ (נפיחות בשדיים, חום הבוקר עולה), אחרי כ-6 ימים כאבים, רופא נשים שבדק בדיקה פנימית ידנית שלא כאבה אמר שאין חשש לזיהום. בד"כ אני מקבלת באופן קבוע אחרי כ-25-27 יום. פעם ראשונה שאני מקבלת מחזור כ"כ מהר, אחרי 17 יום בלבד, וזה דיי נראה לי בעקבות צילום הרחם, כיצד הצילום השפיע על הקדמת הביוץ (לפי בדיקת דם התרחש מוקדם מהרגיל) והקדמת המחזור? האם זה עדיין יכול להיות זיהום ?

הוספת תגובה

• דימום מחזור שהקדים בעקבות צילום רחם - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    13/03/2013

הצילום לא אמור להשפיע על הוסת, יתכן והמתח שהיית מצויה גרם
    מציע לגשת לבדיקה חוזרת, כדי לבדוק שהכל תקין
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רחם - האם חייב היסטרסקופיה
    ד``ר דניאל טוגנדרייך
    12/03/2013

שלום רב

עשיתי צילום רחם, היה מצוין שצואר במבנה תקין,
    חצוצרה ימנית וחצוצרה שמאלית עם מעבר ופיזור תקינים.
    אך גם היה רשום שהרחם במבנה אקואטי עם פגם במילוי באיזור האיסטמוס.
    מה זה אומר?
    זה מחייב היסטרוסקופיה?
    האם זה משהו מסוכן חלילה?
    חשוב לי לציין, שלא היו לי בעבר הפלות.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• צילום רחם - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    13/03/2013

רצוי לפנות עם הדיסק לרופא מטפל ולשקול צורך בסונר תלת מימד, בשלב ראשון
    רחם קשתי, מימצא יחסית נפוץ ולא דורש התערבות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי- תודה על ההתייחסות. שאלה נוספת.

אני
    13/03/2013

האם רחם קשתי מהווה קושי להכנס להריון ועל שמירה על ההריון?
    מה זה סונר תלת מימד?
    תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי- תודה על ההתייחסות. שאלה נוספת. - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    24/03/2013

בד"כ לא
    סונר תלת מימד הינו סונר שבו מדגימים דת הרחם ב-3 מימדים, וניתן להתיחס גם לחלק החיצוני- להבדיל בין רחם דו-קרני למחיצתי
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימת חצוצרות ו-IVF
    שרון
    10/03/2013

שלום,
    אני בת 37 אמא לשתי בנות מהריונות ספונטניים.
    לאחר עשרה חודשים של נסיונות כושלים להיכנס להריון בוצע צילום רחם (יולי 2012)
    נמצא : "מילוי הומוגני של חלל הרחם, חצוצרה מימין: מעבר ופיזור שהודגמו רק לאחר רקנליזציה חצוצרתית והזרקה סלקטיבית לפתח החצוצרה.
    חצוצרה משמאל:שקטוסלפינדס.
    אינטרווזציה עם וונוגרם ולימפוגרם אגן."
    חודש לאחר הבדיקה נכנסתי להריון, בשקיפות עורפית לא נמצא דופק, בוצעה גרידה.
    כרגע לאחר מספר חודשים שבהם לא הצלחתי להיכנס להריון הפנתה אותי רופאת פוריות ל-IVF בגלל החסימה בחצוצרות.
    האם החצוצרה יכולה לשוב ולהחסם?
    האם במקרה כזה הפתרון האפשרי היחידי הוא IVF?
    האם ניתן לבצע שוב צנתור חצוצרות במטרה להיכנס להריון?

לקביעת תור
    סגירה
    חסימת חצוצרות ו-IVF

הוספת תגובה

• חסימת חצוצרות ו-IVF - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    11/03/2013

חצוצרה אחת חסומה ולא תפתח בצינטור
    השניה נפתחה- יכולה להיחסם..
    כיוון שניסית מס' חודשים ללא הצלחה ולאור גילך, יש מקום להתחיל בטיפולי פוריות בהתאם להנחיות מומחה פוריות
    IVF הינה אופציה רלבנטית לאור החסימה בצד אחד, אם כי יתכן וישקלו השראת ביוץ (זריקות) והזרעה למחזור א שניים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות צילום רחם
    פלונית
    07/03/2013

שלום רב,
    אשמח לבירור תוצאות של צילום הרחם...
    רחם במבנה תקין, מילוי הומוגני של חלל הרחם מעבר ופיזור משני הצדדים.
    בגלל ספק בפיזור בשמאל בוצעה הזרקה סלקטיבית לשמאל. מודגם פיזור גם בשמאל אי כי מופחת ואחרי הפעלת לחץ. איטרווזציה משנית לצנתור. אשמח להבין על מה מדובר?האם אוכל לנסות להרות בצורה רגילה ללא טיפולי IVF ?
    יש לציין שיש לי ילד בן 5 שנוצר לאחר צילום רחם...מאז עוברת טיפולים כולל IVF אשר הניבו הריונות כימיים...ולאחרונה הפלה עקב חוסר דופק עוברי.
    רציתי לנסות להרות באופן טבעי...האם יש טעם?שאר הבדיקות תקינות לחלוטין.
    אודה לתשובתכם...

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות צילום רחם

הוספת תגובה

• תוצאות צילום רחם - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    09/03/2013

הצילום למעשה תקין
    תיאורטית, אם מצויה ב- IVF, יש להמשיך
    הסיכוי להריון טבעי כנראה שקיים, אם כי קטן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות צילום רחם

פלונית
    10/03/2013

ד"ר שלום רב...לא ברור לי מה זה אינטרווזציה משנית לצנתור???מדוע הסיכוי נמוך להרות ללא טיפולי IVF...במידה והצילום תקין??.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות צילום רחם - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    11/03/2013

אינטרוזציה- מעבר חומר ניגוד לכלי דם בשל עליה בלחץ- לעיתים מודגם, חסר משמעות
    הסיכוי נמוך יותר ללא, כיוון שאת כבר מצויה בטיפולי IVF (המקנים את הסיכוי הגדול ביותר) וכל טיפול אחר או ללא טיפול הסיכויים מופחתים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היסטרוסקופיה
    קרן
    07/03/2013

שלום רב. עברתי היום היסטרוסקופיה אבחנתית.בעברי שתי לידות אחת תקינה ובשניה עברתי לידה שקטה בשבוע 34 עקב ממצא לא תקין בציפ גנטי.הלידה היתה לפני חצי שנה לאחר מכן דיממתי חודשיים וחצי כיום לאחר טיפול ivf+pgd שכשל כדי למנוע הישנות בעיה גנטית.יש לציין בשני ההריונות נכנסתי באופן טבעי בקלות. כיום בבדיקה היתה סביב פיה ימין רקמה פיברוטית שהופרדה בתום הפעולה חוץ מזה הכל היה תקין.שאלתי היא האם ההדבקות הקלה שהיתה היא מה שמנע ממני להכנס חהריון בטיפול ה ivf שכשל והאם עכשיו שההדבקות הוסרה היא לא תחזור והאם הייתי צריכה לקבל איזשהוא טיםול לשיקום הרירית כי לא ניתן לי.יש לציין שבאולטראסאונד הקודמים תמיד הרירית היתה יפה. תודה רבה קרן

לקביעת תור
    סגירה
    היסטרוסקופיה

הוספת תגובה

• היסטרוסקופיה - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    09/03/2013

קרוב לודאי שלא, ועובדה שבסונר קודם הרירית היתה תקינה (ההדבקות לא הפריעה)
    עליך פשוט להמשיך בטיפול (להזכירך, הסיכוי להריון ב- IVF אינו 100% אלא כ- 20-30%, ולכן לעיתים דרושים מספר מחזורים להשגת טיפול)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

קרן
    09/03/2013

תודה רבה על התשובה, רציתי לשאול האם שלושה ימים אחרי הבדיקה, זה תקין שחש דימום קל בניגוב ולפעמים כתמים בתחתונית
    וכמה זמן אנור להימשך הדימום, כאשר הוסרה גם הידבקות קטנה, ואם העובדה שלא הצליח להיכנס עם הצינורית לרחם בקלות יכלה לגרום לנקב ברחם, למרות שהרופא לא ציין כלום
    תודב מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    10/03/2013

יתכן, נמשך מס ימים ומשנה צבע לכהה (עדות לדימום ישן)
    נקב גורם גם לכאב, יתכן חום ומניח שאם היה קורה, הרופא היה מזהה ומיידע
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות אחרי צילום רחם וחשש מזיהום
    שרון
    06/03/2013

ביום חמישי שעבר (ביום החמישי לווסת) עשיתי צילום רחם אצל ד"ר טונגנדרייך, כולל צנתור חצוצרות שלא הצליח.
    באותו יום היה לי דימום, למחרת שטף הדימום הפסיק, ובימים שאחרי היה מעט דם אדום בניגוב לאחר עשיית צרכים, והפרשות קלות מידי פעם. אתמול (6 ימים אחרי) פתאום היו לי כאבים בבטן, מעין התכווצות בדומה לכאבי גזים או עצירות, שנמשכו כחצי שעה הכאבים חלפו לבד ומאז וגם היום לא היו לי כאבים ואין דימום אולי מעט מאד הפרשה צהובה חומה, ללא חום. כמו כן, יום אחרי הצילום החלו לי תופעות שמזכירות תופעות שיש לי אחרי ביוץ, נפיחות בשדיים וחום גוף בבוקר כמו אחרי ביוץ. האם יש סיבה לדאגה מפני זיהום. לא הצלחתי להשיג תור לרופא נשים בהקדם אלא רק ביום ראשון, ורופא המשפחה אמר שרק רופא נשים יכול לבדוק זאת. האם זה בסדר לחכות עד יום ראשון אם לא יופיעו שוב כאבים ודימום. כיצד ניתן לבדוק אם התפתח זיהום?

הוספת תגובה

• לשרון

שירן
    06/03/2013

הי שרון,
    לצורך ידע אישי שלי (שכן אני גם שוקלת לעבור צנתור) - האם החסימה אצלך (שלא הצליחו לפתוח אותה) היתה בחלק הקרוב לרחם או המרוחק ממנו? האם הצנתור כואב? תודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

שרון
    06/03/2013

לצערי אצלי היתה חסימה דיסטלית (בחלק המרוחק מהרחם). הבדיקה עצמה אכן לא הכי נעימה אך בהחלט נסבלת. במידה והומלץ לך לעשות צילום רחם ממליצה לך לא לדחות זאת בגלל חשש (כפי שאני עשיתי לצערי). הבדיקה חשובה ולפעמים כן מצליחים לפתוח את החסימות והכאב בעטיה הוא זמני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות אחרי צילום רחם וחשש מזיהום - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    07/03/2013

רצוי ל]פנות לבדיקה\ רופא נשים מטפל או במוקד נשים!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעשות צילום רחם או לא?..
    דפנה
    06/03/2013

שלום רב,
    בת 27, לאחר הריון חוץ רחמי בחודש האחרון. ברקע קרוהן.
    מנסים להכנס להריון כבר יותר משנה, פרופיל הורמונלי תקין, מחזור סדיר.
    בהמלצת רופא הגסטרו מחכים עוד קצת לפני התחלת טיפולים.
    האם לאור ההריון החוץ רחמי וההיסטוריה נחיצות צילום הרחם ודאית?
    עד עכשיו העדיפו להמנע בגלל הקרוהן (רמיסיה חלקית ביותר).
    והיה והסיכונים בצילום פחותים מכדאיות הבדיקה, עד כמה כדאי לרוץ לקבוע תור בימים הקרובים (אגדת ההריון אחרי הריון כימי/צילום רחם)...
    תודה רבה מראש!!

לקביעת תור
    סגירה
    לעשות צילום רחם או לא?..

הוספת תגובה

• לעשות צילום רחם או לא?.. - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    07/03/2013

רצוי, גם בגלל הקרון וגם בגלל הסיפור של הריון חוץ ריחמי
    פרטים על צילום- ראי במדור שאלות נפוצות בפורום
    אכן, יש עליה בשיעור הריונות לאחר צילום
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת מחיצה
    רינת
    05/03/2013

שלום,
    לפני כשנה וחצי עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית (בעקבות אי פוריות במשך שנתיים ובדיקת אולטרסאונד שהעלתה את החשד). הרופא טען אז שיש לי רחם דו קרני. לאחר מכן נכנסתי להריון (איקקלומין ומתן אוטרוגסטן החל מהביוץ לצורך תמיכה ברמת הפרוגרסטורון) והפלתי בשבוע 8.
    זמן קצר לאחר מכן הריתי ב"ה (ע"י אותו טיפול כנ"ל) וילדתי את ביתי הבכורה לפני 4 חודשים בשבוע 38 לאחר שבמשך כל ההיריון המשכתי להיות במעקבים צמודים והמשכתי להיתמך באוטרוגסטן למניעת התקצרות צוואר הרחם.
    במשך כל החודשים האחרונים העובר היה במצג עכוז ולא זז ממצג זה עד הלידה. ילדתי בלידת עכוז טבעית אצל רופא פרטי מומחה (ולא בקיסרי). במהלך ההריון היה חשד ל- IUGR. והיא אכן נולדה קטנה יחסית (2.200 גר') בטופס השחרור: IUGR סימטרי.
    שבוע שעבר עברתי אולטרסאונד תלת מימד ושם הרופאה טענה שיש לי מחיצה ולא דו קרני. היא כתבה כך: "הרחם עם מחיצה שמגיעה עד לקצת פחות מגובה החלל. לא נראה שמדובר ברחם דו קרני" (כמו כן היא כתבה שהרירית תקינה 8 מ"מ ומידות הרחם: 75 מ"מ. רחם אחורי. היא לא כתבה בשום מקום את גודל המחיצה באחוזים...)
    שאלתי היא: -האם במצב שלי מומלץ לבצע הסרה של המחיצה?
    -והאם בטוח שאכן מדובר במחיצה ולא ברחם דו קרני?
    חשוב לי לציין שאנו מקווים מאד למשפחה גדולה בעז"ה ומעוניינים להימנע (עד כמה שהדבר בשליטתנו) מניתוחים קיסריים שעלולים להגביל אותנו.
    תודה רבה! (וסליחה על האריכות...)

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת מחיצה

הוספת תגובה

• הסרת מחיצה - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    07/03/2013

רצוי לבצע סונר תלת מימד שמקנה אבחנה ברורה בין רחם מחיצתי לדו-קרני
    לגבי האם להסיר את המחיצה או לא- דרוש דיון מעמיק עם רופא מטפל המכיר את בעיתך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צנתור חצוצרות
    כלנית
    05/03/2013

ד"ר טוגנדרייך שלום רב,
    היום לאחר צילום רחם התגלה כי החצוצרות בשני הצדדים חסומות (החצוצרות לא הודגמו).
    ( זאת כאשר לפני כשנה וחצי הייתי בהריון אך נאלצתי לבצע הפלה באמצעות כדורים).
    האם במסגרת היסטרוסקופיה ניתן יהיה לפעול לפתיחת החצוצרות?
    האם עדיף לבצע צינתור (והאם אפשר לבצע צינתור תחת הרדמה כללית כי אני חוששת מאוד)?
    האם אתה מבצע צינתור עבור קופ"ח כללית?
    והאם ניתן לבצע זאת אצלך באופן פרטי על מנת לקצר את זמן ההמתנה?
    תודה רבה מראש ,
    כלנית

לקביעת תור
    סגירה
    צנתור חצוצרות

הוספת תגובה

• צנתור חצוצרות - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    07/03/2013

פניה אישית לד"ר טוגנדרייך- ראי דרכי התקשרות במדור שאלות נפוצות בפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח צילום רחם
    רווית
    05/03/2013

שלום רב,

בבדיקה שיגרתית אצל רופא נשים התברר לי שיש לי רחם חד קרני ומשם המסע התחיל עד
    שהגעתי לצינתור חצוצורות. לציין שאני בת 40 ללא ילדים ולא הריתי מעולם
    תוצאות הבדיקה:
    הודגמה קרן ימין של רחם
    מילוי הומגני של קרן ימין של הרחם
    קרן שמאל לא הודגמה.
    בוצע צינטור חצוצרה ימנית עם מעבר ופיזור תקינים.
    אינטרווזציה משנית לצנטור.

אשמח לדעת את המשמעות של כל מה שצויין למעלה מבחינת הסיכויים שלי להרות וגם האם זה מצריך טיפולי הפרייה או שיש סיכוי להפריה טבעית כמו כן הפיסקה האחרונה אינטרווזציה משנית לצינתור לא ברורה לי.
    אשמח לקבל תשובה

תודה מראש על שיתוף הפעולה
    רווית

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח צילום רחם

הוספת תגובה

• פיענוח צילום רחם - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    05/03/2013

מדובר ברחם חד קרני עם מעבר ופיזור תקינים
    לאקסטרוציה אין משמעות
    יכולה להרות טבעית, אם כי צפויה לסיכוי מוגבר של לידות מוקדמות
    מציע לפנות לרופא נשים להסבר מפורט על משמעות הרחם החד קרני ולהמשך טיפול\ הנחיות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רחם
    לי
    26/02/2013

שלום
    אני בת 33 לאחר 2 הריונות מטיפולי פריון IUI וניתוחים קיסריים
    בחודש אוקטובר עברתי צילום רחם:
    כולל הזרקה סלקטיבית לשמאל.
    רחם במבנה תקין.
    מימין מעבר ופיזור תקינים.
    משמאל סקטוסלפינגס.
    מעט חומר הניגוד המתפזר באגן משמאל מקורו בחצוצרה ימין.
    כעת אני בטיפול פריון נוסף ואמורה לעבור הזרעה ביום ה' כשהזקיקים מתפתחים רק בשחלה השמאלית.
    מה סיכויי להיקלט? אם צד שמאל חסום?
    אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    צילום רחם

הוספת תגובה

• צילום רחם - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    28/02/2013

הסיכוי נמוך יותר, אם כי דווח על ביוץ בשחלנה שנקלט ע"י החצוצרה הנגדית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות די דחופה...
    ענת
    19/02/2013

שלום

אני צריכה התייעצות דחופה
    לפני כשמונה חודשים ביצעתי אצל ד"ר טוגנדריך צילום רחם בה גילו סקטוסלפינגס בצד ימין. חצוצרה שמאל הראתה מעבר ופיזור . הוחלט להסירה חצוצרה ימין מיד כי הייתה מוגדלת מאוד לאחר הצילום. בניתוח המנתח אמר כי גם חצוצרה שמאל היתה חסומה כמעט לחלוטין אך הוא השאיר אותה ופתח אותה עד למעבר צבע
    לאחר כחמישה חודשי ניסיונות טבעיים להיכנס להריון התחלנו טיפולי פוריות הכללו ניסיון הזרעה אחד וניסיון IVF שלא צלחו.

לפני כחודשיים שלושה התחלתי להרגיש כאב באגן שמאל. הבנתי בעבר כי כאב שכזה יכול להיות קשור לחצוצרות.
    האם אתם ממליצים לבצע שוב את הצילום רחם ע"מ לבדוק אם יש בעיה בצד שמאל?
    האם יש בעיה בביצוע שני צילומים סמוכים יחסית אחד לשני?
    האם יש אפשרות שהנוזל יכול להזיק לחצוצרה יותר?
    או שמא עדיף לא להתייחס לכאב ולהמשיך בטיפולי IVF?

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות די דחופה...

הוספת תגובה

• התייעצות די דחופה... - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    19/02/2013

במידה ולא נראה נוזל בחצוצרה השמאלית בסונר- רצוי להמשיך בנסיונות IVF, אין צורך בצילום נוסף
    אם נראה נוזל, יש מקום לשקול כריתת חצוצרה
    ראוי לדון עם רופא מטפל על האופציות לעיל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ענת
    19/02/2013

באבחנה של חצוצרה שמאל היה רשום רק מעבר צבע ופיזור
    האם זה שולל המצאות נוזל או לא?
    מה הכאבים האלו יכולים להיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    20/02/2013

המצאות נוזל- מאובחנת בסונר
    בעיה חצוצרתית מהוה אחת הסיבות לכאב
    מציע לפנות לרופא נשים לבדיקה וסונר- על מנת להתקדם באבחנה וטיפול
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חששות מצילום רחם
    מודאגת
    19/02/2013

לרופאים שלום,

אני אמורה לעבור צילום רחם ע"י ד"ר טוגנדרייך במכבי השלום בשבוע הבא, וחוששת מאד מהבדיקה. אני סובלת מאד גם בבדיקה גניקולוגית רגילה וממש מתקשה לשתף פעולה בהכנסת הספקולום מרוב כאב. אני לא מצליחה להרפות את כיווץ השרירים, מה שמקשה מאד על ביצוע בדיקות.

1. החשש העיקרי שלי הוא מהחלק הגניקולוגי של הבדיקה - מקיבוע צוואר הרחם ומהחדרת הקנולה. האם ניתן לבצע אלחוש מקומי במסגרת אמבולטורית והאם הוא יעיל עבור חלק זה של הבדיקה? האם צריך ליידע את הרופא מראש או שניתן לעשות זאת במעמד הבדיקה?

2. האם במצבי ניתן בכלל לעבור את הבדיקה ללא הרדמה מלאה? האם נדרש שיתוף פעולה של הנבדקת בבדיקה?

תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חששות מצילום רחם

הוספת תגובה

• חששות מצילום רחם - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    19/02/2013

ניתן לבקש הרדמה מקומית לפני הבדיקה
    הצילום נעשה לרוב ללא הרדמה כללית, ואכן, חשוב שיתוף הפעולה של הנבדקת
    צילום בהרדמה כללית לא מבוצע במכבי השלום, ואם זוהי בקשתך- רצוי שתבררי איפה מבוצע (למיטב ידיעתי ניתן ומבוצע באסותא)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח תוצאות צילום רחם
    לימור
    18/02/2013

ד"ר שלום,

עברתי היום צילום רחם ותוצאות הבדיקה הם כך:
    בועות אוויר בחלל הרחם
    חצוצרה מימין: הדגמת המעבר והפיזור היצריכה רקנליזציה חצוצרתית והזרקה סלקטיבית לפתח החצוצרה.
    חצוצרה משמאל: הדגמת המעבר והפזור היצריכה הזרקה סלקטיבית לפתח החצוצרה.

מה זה בועות אוויר בחלל הרחם ? מה הגורם ? והאם זה דורש טיפול?
    האם הבדיקה תקינה ואפשר להכנס להריון באופן טבעי?
    כמה זמן לאחר הבדיקה זה נורמלי לדמם?

בתודה מראש,
    לימור

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות צילום רחם

הוספת תגובה

• פענוח תוצאות צילום רחם - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    18/02/2013

בועות אויר- לעיתים חודרות לרחם עם הקטטר, ללא משמעות
    הצילום- למעשה תקין
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה