מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חצוצרה שמאלית חסומהעמית09/09/2013
שלום,
בת 33 ללא ילדים. בטיפולים(מטופלת בציבורי) כבר שנה וחצי עברתי כבר 3 הזרעות ו-2 IVF שלא הצליחו. יש לי חצורצרה אחת חסומה . חוץ מהסרת החצוצרה האם יש אפשרות לנסות לפתוח אותה? אם כן, איך זה בדיוק עובד? אמורה לפנות עצמאית לרופא מומחה? אני חוששת זאולי זו הסיבה שאני לא מצליחה להקלט..
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרה שמאלית חסומה-דבר נוסף
עמית09/09/2013אם זה חשוב, את חסימת החצוצרה גילו לי בצילום רחם שבצעתי לפני שנה פלוס (חשוב לציין שלא עברתי שום ניתוח ולא הייתה לי שום דלקת חריפה שהבנתי שאלה הסיבות בדרך כלל לחסימת חצוצרה)
שוב ,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצוצרה שמאלית חסומה-דבר נוסף - תגובה
פרופ' ראול אורביטו09/09/2013ניתן לפתוח בצינטור במידה והחסימה קריבנית
ללא קשר, כיוון שכבר ההפרייה, עליך להמשיך אלא אם קיים הידרוסלפינגס בסונר ואז מומלצת כריתת חצוצרה
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותרז07/09/2013
אני בת 31 לאחר 4 הפלות טבעיות מהריונות טבעיים, 2 ההריונות האחרונים היו חוץ רחמיים בחצוצרה הימנית וה 2 הראשונים היו קטנים מידיי ולא ראו. בצילום רחם התברר כי החצוצרה השמאלית היא הסתומה וההריונות דווקא בימנית. בבח המליצו על כריתת 2 החצוצרות וטיפוליivf האם נחוץ לכרותם לפני הטיפול? האם בגלל שזה נתקע בחצוצרה זאת סיבה מספיק טובה להניח שהיא אכן חולה וזה הדבר היחידי? כל בדיקות שעשיתי טובות ( קריוטיפ קרשיות וכד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו09/09/2013טיפול IVF לגיטימי
לגבי כריתת החצוצרות , דורש דיון עם הרופא המטפל שמכיר אותך.
בעד- 2 ההריונות מחוץ לרחם מימין, ואם החסימה משמאל היא רחיקנית (קיים הידרו\סקטוסלפינגס), אז על אחת כמה וכמה
בהצלחה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפייה של פיות חצוצרה בהיסטרוסקופיה אבחנתיתד``ר דניאל טוגנדרייך04/09/2013
שלום רב!
לפני כשנתיים בוצע צילום רחם (במסגרת טיפולי פריון).
עברתי צינתור בשתי החצוצרות בשל חסימה קריבנית בשתיהן.
הצינתור בוצע בהצלחה ונפתחו שתי החצוצרות.
נאמר לי שלעיתים זה קורה מהלידה (יש לי ילדה אחת מהריון ספונטני), לעיתים זה
נסתם מהווסת (שאריות של ריר שהתייבש וכויצ"ב...)
כשנה וחצי אחרי נקלטתי ספונטנית, אך לדאבוני ההריון לא שרד בשל גילי (39) ועברתי גרידה.
אחרי הגרידה, נצפתה רירית טובה וסדירה, אך התמעט הדימום הווסתי.. ונשלחתי
להיסטרוסקופיה אבחנתית.
בהיסטרוסקופיה האבחנתית נצפו שתי פיות החצוצרה.
ולשאלתי: האם המשמעות של האבחנה "נצפו שתי הפיות..." הינה שהן פתוחות ?
כמה סנטימטרים פנימה ניתן לראותן?
האם ניתן להסיק מהאבחנה כי אין הן חסומות חסימה קריבנית???
תודה וחג-שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה אבחנתית - תגובה
פרופ' ראול אורביטו04/09/2013פיות שנצפו, לא מעיד על ״המשך״ תקינות החצוצרה. רואים שהפתח תקין ולא מעבר לכך. בהצלחה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוסלפיקס אשמח לתשובה דחופהרבקה02/09/2013
שלום
לפני שנתיים וחצי עברתי צילום רחם שהיה תקין. לפני חודשיים בערך במהלך טיפולי ivf התגלה חשד להידרוסלפיקס בשתי החצוצרות ולכן הטיפול נעצר. הרופאים ממליצים שוב על צילום רחם כדי לוודא זאת. בינתיים הם לא ממהרים לעשות לי לפרסקופיה בעטיו של ניתוח פריטוניטיס שעברתי בילדותי. אני חוששת מאוד מצילום רחם נוסף עקב סיכון גבוה לזיהום. שאלתי האם יש סיכוי לזיהום בצילום תחת השפעת אנטיביוטיקה שתינתן לי?
אשמח לתשובה מהירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוסלפיקס אשמח לתשובה דחופה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו02/09/2013סיכון קיים, אם כי קלוש ביותר במידה וניתן טיפול אנטיביוטי מונע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחר צילום רחםנטע02/09/2013
שלום,
במהלך צילום רחם שעברתי, התפוצץ הצינור עם היוד, ותהליך הבדיקה התחיל מחדש. בסיומו התבקשתי לעשות על המיטה סיבוב של 360 מעלות ולרדת מהמיטה.
אשמח לקבל הסבר לסיבוב מאחר והתרחש לאחר שהסתיים תהליך הצילום.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לאחר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו02/09/2013המטרה, קרוב לודאי לוודא פיזור תוך-ביטני תקין
בהצלחה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות והידרוסלפינקס?מיואשת01/09/2013
היי,
בת 37.
כעת בהריון שנראה על הפניו לא תקין( נראה לפי עליית בטא לא תקינה) ולפניו קדמו 3 הפלות.
הפלה ראשונה- העובר איבד את הדופק בשבוע ה9( לאחר שכבר נצפה)-גרידה
הפלה שניה- שק הריון ריק ( הבטא הפסיקה להכפלי את עצמה ב1600 יחידות)
לאחר מכן 2 הריונות כימיים והפלה טבעית לפני שהגעתי לרופא.
בהריון הנוכחי הבא התחילה להאיט את הקצב ב550... ( לא יודעת אם זה עלה ל0100 וזאת מוגדרת כהפלה או הריון כימי- יש לי תור לרופא אז אני אראה אם יש שק או אין)
ב3 הפלות אני יודעת שהביוץ היה מהשחלה הימנית..
לפני שהתחיל סיפור ההפלות עברתי ניתוח להוצאת אפנדימיט נמקי וסבלתי מפריטוניטיס ויומיים לאחר מכן נותחתי שוב כי נגמרה חסימת מעיים.
האם יש מצב שיש לי הידרוסלפינקס בחצוצרה השמאלית וזה גורם לי להפלות? האם זה תרחיש קלאסי שיכול להיות בהידרוסלפינקס?
קרישיות יתר- אין( בדקו)
היסטרוסקופיה תקינה.
אני בדרך לקריוטיפ אבל יש לי כבר 2 ילדים ככה שאני חושבת שהוא יהיה תקין.
נברתי ברשת וקראתי על ההידרוסלפינקס . יש מצב שזה זה? לבקש צילום רחם?( לא עשו לי?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות והידרוסלפינקס? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו01/09/2013צילום רחם מהוה חלק מבירור אי פוריות והפלות, לכן לגיטימי לבצע
הידרוסלפינגס שגורם להפלות נראה בד"כ גם באולטרסאונד
עפ"י הבדיקות שביצעת, הרושם שעברת בירור מקיף, כך שהייתי מציע לפנות לרופא מטפל ולדיין איתו את הנושא
בהצלחה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא נראה באולטרה סאונד שגרתי
מיואשת01/09/2013עשיתי US הרבה פעמים וגם במוקד פעם שהיו לי כאבים- היו רואים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא נראה באולטרה סאונד שגרתי - תגובה
פרופ' ראול אורביטו01/09/2013ניתן לזיהוי בסונר, היו מזהים אם היה מצוי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשאלי
א07/09/2013הי.עשיתי הרבה מעקבים...ולמרות שהיה לי סקטוסלפינגס אף אחד לא ראה כי לא חיפשו
כששאלתי את הטכנאית ביו.אס אם רואים...אמרה שכן ומדדה בערך 3 סמ
צריך לגרום להם לחפש משו מעבר לגודל זקיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצף הריונות כימייםא.24/08/2013
פרופ' אורביטו שלום,
אני בת 36 ובעלי בן 43 עוברים טיפולי IVF על רקע בלתי מוסבר.
עד כה ביצענו 3 טיפולים כאשר בכל המקרים בהחזרות של העוברים הטריים התקבלה בטא של 10.8-10.9 שעלתה ל-33-35 . בפעם השנייה עשיתי בדיקה כעבור 10 ימים והבטא עלתה מ-33 ל- 235 והופניתי לבית חולים עם חשד להריון חוץ רחמי.
1.בבדיקת קריוטיפ שעשה בעלי נמצאו 2 תאים עם חסר של כרומוזום Y. בשאר 51 התאים שנספרו לא זוהה ממצא דומה.
בייעוץ גנטי שהיינו נרשם כי "גם אם מדובר בשיעור נמוך של תאים חריגים, הרי לא מדובר ביותר מ-4% מוזאיקה".
מה המשמעות של 4% מוזאיקה והאם ממצא זה מהווה הסבר לבעיית הפוריות שלנו ולהריונות הכימיים שהיו לי. האם אתה סבור כי יש לתוצאה זו משמעויות שצריך להסיק לגבי המשך הטיפולים?
2. כשהגעתי לבית החולים עם החשד להריון חוץ רחמי נכתב בתוצאות בדיקת הא.ס.:
"בצמוד לשחלה שמאלית ממצא בגודל 19*15 מ"מ עם מרכז היפואקוגני היכול להתאים להריון חוץ רחמי בחצוצרה שמאלית. מעט נוזל חופשי באגן, בעיקר משמאל". (כעבור יום הבטא היתה במגמת ירידה ולכן לא היתה התערבות טיפולית).
עשיתי לפני תחילת טיפולי ה-IVF (לפני קצת למעלה משנה) צילום רחם (אצל ד"ר טוגנדרייך) שהיה תקין. האם לאור החשד שהיה להריון חוץ רחמי ולאור רצף ההריונות הכימיים מומלץ לבצע צילום רחם נוסף?
3. אציין כי עשיתי בדיקות קריוטיפ ולקרישיות יתר שהיו תקינות. בעלי עשה בדיקת הלוספרם שהיתה תקינה. לפני הטיפול האחרון עשיתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת פוליפ. האם יש בדיקות נוספות שאתה ממליץ לעשות לאור רצף ההריונות הכימיים או המלצות אחרות לגבי אופן הטיפול?
אודה להתייחסותך.
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצף הריונות כימיים - תגובה
פרופ' ראול אורביטו25/08/20134% תאים חריגים מכלל התאים שנבדקו
השלמת בירור מקיף במתאים להפלות חוזרות (הריון כימי לא נחשב הפלה)
בסונר- אכן הריון מחוץ לרחם, שנספג לבד
לא הייתי ממליץ על צילום נוסף, אלא על המשך טיפולי הפריה, וייעוץ גנטי חוזר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרות סתומותקמילה21/08/2013
שלום ד"ר
אני עשיתי לפני שלושה ימיים צילום רחם ברמב"ם ואמרו לי שיש לי שני חצוצרות סתומות החומר ניגוד לא נכנס ובצילום יש שהחומר פתח קצת בצעד שמאל השאלה שלי העם כדאי לעשות צינתור חצוצרות ? אני יש לי שני בנות בבית ונכנסתי בהיריון ספונטני .
תודה מראש אל התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות סתומות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו25/08/2013אם החסימה קריבנית, מומלץ צינטור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אל התשובה
קמילה25/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שא' דחופות בנוגע לצילום רחםענבל21/08/2013
שלום רב,
יש לי צילום רחם מחר אצל ד"ר טוגנדרייך.
רציתי לשאול בבקשה:
1. האם ניתן ליטול כדור טרמדקס לפני הצילום? אני קצת חרדתית וחוששת מהכאב.
2. האם בעלי יוכל להיות לידי בחדר בזמן הצילום?
3. בהנחה שיש לי ציסטה קטנה כתוצאה מהביוץ הקודם, האם זה אמור למנוע את הצילום?
בתודה מראש,
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שא' דחופות בנוגע לצילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו21/08/20131.ניתן
2. לא מקובל
3. לא אמור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה סתומה וזקיק מובילמיכל21/08/2013
שלום רב,
אובחנתי כסובלת מחצוצרה סתומה ומטופלת בהזרעות.
כרגע אני שלושה ימים לפני הזרעה שלישית.
מטופלת בגונל.
במעקב אחרון שנעשה, נראו זקיקים בגודל 16, 15, 12 (בצד של החצוצרה הסתומה) וזקיקים בגודל 14, 12, 11 בצד של החצוצרה התקינה.
שאלתי היא האם בגלל שהזקיק הגדול ביותר נמצא בצד של החצוצרה הסתומה יש בעיה?
האם בגלל שיש גם בצד התקין כמה זקיקים המשמעות היא שלא אמורה להיות בעיה ותשתחרר ביצית גם מהצד התקין?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרה סתומה וזקיק מוביל - תגובה
פרופ' ראול אורביטו21/08/2013לא בהכרח, כיוון שיש גם זקיקים בצד הבירא, והמובילים מ- 2 הצדדים יבייצו (מעל כ- 15 ממ)
כמו גם, זקיקים ישוחררו משני הצדדים ולפעמים החצוצרה התקינה יכולה ללקט מהצד השני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רומי21/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה ניתוחית-הד קשותמלי19/08/2013
שלום,
אני בת 33 יש לי ילד בן שנתיים שילדתי בלידה רגילה בשנת 2011. לאחר לידה היה חשש של שארית שליה ודימום שלא פסק לאחר לידה לכן בוצעה גרדה 3שבועות לאחר לידה. הנקתי במשך שנה והפסקתי להניק ב דצמבר האחרון. חיכיתי 3 חודשים ולא התקבלה וסת, ניתן לי טיפול הורמונלי לחמישה ימים ולא עזר,המחזור לא הגיע. לכן נשלחתי לבצע היסטרוסקופיה ניתוחית. (בבדיקת אולטרסואנד עובי רירית 6)
לא רציתי לבצע ניתוחית מידית לכן ביצעתי את האבחנתית.
הממצאים הם: הדבקויות גסות מאוד בכניסה לחלל. לא ניתן להיכנס לחלל
המלצה היסטרוסקופיה ניתוחית תחת הנחיה סונוגפית(קבלה הסבר על תסמונת אשרמן קשה).הבנתי שזה מצב מסובך, אודה לקבלת חוות דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה ניתוחית-הד קשות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו19/08/2013נוכחות הדבקויות ברחם- מקשות על כניסה להריון, והטיפול הינו אכן הפרדת הדבקויות בהיסטרוסקופיה
בתום הפעולה, על פי המימצאים ניתן יהיה לקבוע כמה המצב "מסובך"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מלי19/08/2013תודה על התשובה המהירה.
האם אתה יכול להמליץ על רופא המתמחה בניתוח מסוג זה?
בגלל שאין אין אפשרות אפילו להיכנס לחלל הרחם ידוע לי שיכול להיות סיבוך של ניקוב הרחם לכן אשמח לקבלת שם של מומחה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ' ראול אורביטו25/08/2013בכל מרכז רפואי קיים מומחה להיסטרוסקופיה, ממליץ לברר עם רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבוע לאחר צילום רחםמיכל17/08/2013
שלום,
לפני 10 ימים עברתי צילום רחם עם פתיחה של חסימת חצוצרה.
לאחר הבדיקה הכאבים והדימום נחלשו בהדרגה עד שנעלמו כליל לאחר 4 ימים.
יום לאחר מכן סיימתי קורס אנטיביוטי של חמישה ימים.
יום לאחר מכן שוב הופיעו לי מחדש כאבי בטן דמויי מחזור (כמו שהיו לאחר הבדיקה) שנמשכו יום אחד בלבד.
יום לאחר מכן (שלשום) התחילו להופיע שוב דימומים (בכמות קטנה) שנמשכים עד היום והם במגמת החמרה. יש לציין שלא מדובר בוסת, גם משום שזה לא נראה כמו וסת, וגם משום שאני אמורה לקבל וסת רק בעוד שבוע.
הייתי אצל גניקולוג שלא נתן שום מענה לפשר הדימום או טיפול.
כאמור זה אינו משתפר, ואני לא יודעת מה לעשות כעת כי כבר הייתי בבדיקת רופא, ולא נשמע לי שדימום זה משהו שאפשר להתעלם ממנו.
מה לעשות? האם יכול להיות קשר לצילום רחם?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שבוע לאחר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו18/08/2013לא סביר שקשור לצילום, למרות שיתכן
רצוי לבצע לרופא נשים לבדיקה, סונר ובדיקת פרופיל הורמונלי, ובהתאם להתקדם באיבחון טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי צילום רחםמיכל09/08/2013
עברתי אתמול בבוקר צילום רחם שהיה קשה וארוך עם פתיחה של חסימת חצוצרה מימין.
קיבלתי מרשם לזינאט לחמישה ימים אותה אני לוקחת.
מאז הצילום יש לי כל הזמן כאבים בבטן התחתונה דמויי כאבי מחזור (שמופיעים גם כשאני סטטית וגם בשינוי תנוחה, בהליכה וכו') וגם דימום וגינאלי בכמות לא גדולה.
מקריאת הודעות קודמות בפורומים אני יודעת שאתם אומרים שאם הכאב מחמיר אז לפנות לבדיקת רופא. אבל מה לגבי כאב סטטי שלא מתגבר בעוצמתו? כמה זמן מותר שיהיה את הכאב הזה (בהתחשב שאין עליית חום, עליה בדימום וכו')?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו11/08/2013יומיים-שלשה,
אם לא חולף\ מתגבר\ חום או הופעת דימום- מצריך בדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרחבות חצוצרהאור07/08/2013
היום עשיתי צילום רחם והתשובה שקיבלתי שיש לי התרחבות של חצוצרה מה זה אומר האם אני יצליח להיכנס להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרחבות חצוצרה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו11/08/2013אם החצוצרה פתוחה והפיזור תקין, המשמעות לא ברורה (קרוב לודאי וריאציה נורמלית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםליאת06/08/2013
שלום רב,
רציתי לדעת אם יש בעיה לקחת גונאל ובמקביל לעשות צילום רחם.
הרופאה נתנה לי היום לקחת גונאל 75 למשך 5 ימים ומחרתיים יש לי צילום רחם.
רק רציתי לדעת אם זה בסדר ולא יפגע בשתי הפעולות יחדיו.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו06/08/2013לא אמור לפגוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)