מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היסטרוסקופיהעינת14/04/2013
שלום,
לפני כשלוש שנים עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שארית שליה. כשנה לא מצליחה להרות האם נכון יותר לבצע צילום רחם או היסטרוסקופיה אבחנתית לאור העבר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו14/04/2013אולטרסאונד לאחר וסת, לברר חשד לשארית
במידה ואין, צילום רחם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה
עינת14/04/2013תודה.
אין חשד לשארית שליה.
למה צילום רחם ולא היסטרוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו14/04/2013כיוון לוודא "פתיחות" חצוצרות
מידע שלא ניתן בהיסטרוסקופיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה
עינת14/04/2013עלי לציין כי חל מיעוט בדימום הוויסתי.
עדיין עדגיף צילום רחם על היסטרוסקופיה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/04/2013מומלץ להיוועץ עם הרופא המטפל המכיר את בעיתך
אפרת15/04/2013עוד שאלה קטנה.
הרופא המליץ לי על שתי הבדיקות.
לאור הכתוב לעיל עדיף להתחיל עם צילום רחם?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/04/2013אכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה
עינת17/04/2013תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם בארה"ב - ע"י רדיולוג?ואלרי14/04/2013
שלום רב לרופאים הנכבדים,
אני נמצאת בארה"ב, בקליפורניה ועליי לעבור צילום רחם.
הוסבר לי שבארה"ב רדיולוגים הם המבצעים את צילום הרחם ולא
רופא נשים המתמחים בבדיקות מסוג זה.
אני מ-א-ד לא שקטה.
הייתכן שרדיולוגים מבצעים בדיקה כה רגישה??
(אין בכלל בחדר הבדיקה רופא נשים/פוריות).
האם זה מוכר לכם?
אשמח לכל התייחסות.
תודה רבה,
ואלרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם בארה"ב - ע"י רדיולוג? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו14/04/2013אכן כך
בכל מקום, נהלים שונים
בארה"ב מבוצע ע"י רדיולוגים שמתמחים בתחום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה לאחר קיסרי ללא מחזור ובטן חודשקארין13/04/2013
שלום רב
לפני כשנה עברתי ניתוח קיסרי ממש לא מבחירה העוברית היתה עכוז וכן שנתחו אמרו משהו לא ברור על מחיצה ברחם אך לא נכתב בשום מקום
לא הנקתי אפילו יום אחד
בחצי שנה האחרונה לא מפסיקה לקטר על הבטן שלא יורדת אני יחסית רזה
כל אחד אומר ירד אפילו שני פרופסורים ידועים
עשיתי פעמיים בדיקות הורמנליות והכל תקין
אך מחזור טרם קבלתי והבטן נראית חודש חמישי
קיבלתי לקחת פרבורה ל 5 ימים הרגשתי את כל התופעות של מחזור ולא קבלתי
דרך אגב כל חודש במשך 3-4 ימים מרגישה את תופעות המחזור ולא מקבלת
אין לי כאבי בטן אבל מהיום הראשון של הקיסרי לא נוח לי באזור
דרך אגב בת 40 לידה ראשונה לאחר שתי הפלות אחת יזומה והשניה העובר לא התפתח שבוע 11
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה לאחר קיסרי ללא מחזור ובטן חודש - תגובה
פרופ' ראול אורביטו14/04/2013רצוי לפנות לרופא נשים ולעבור בדיקה גינקולוגית ואולטרסאונד אגני
כמו גם לבצע תבחין הריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם ביום 5 למחזוררעות09/04/2013
שלום,
אני צריכה לבצע החודש צילום רחם, אך עקב מגבלות המקום, יוצא שאוכל לבצע את הצילום ביום 5 של המחזור, שבו יש לי מעט דימום או רק כתמים חומים, או ביום ה- 12 של המחזור, שזה למעשה הביוץ או יום לפני הביוץ.
מתי עדיף לעשות את הצילום?
והאם ניתן לקיים יחסים באותו היום או יום אחרי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם ביום 5 למחזור - תגובה
פרופ' ראול אורביטו10/04/2013יום 12 ללא דימום, רק לא לקיים יחסים עד הצילום
יום אחרי ניתן, במידה ואין דמם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שיר10/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי צילום רחםדנית09/04/2013
אני עוברת מחר צילום רחם והרופאה המליצה לי ליטול משכך כאבים לפני הבדיקה (בדר"כ אני נוטלת אדוויל - סובלת ממיגרנות אך לעתים רחוקות בלבד. לא נוטלת משככי כאבים בזמן מחזור).
שאלתי היא: כמה זמן לפני הבדיקה מומלץ לבלוע את הכדור? בהנחה שיש תור ולא ידוע בוודאות מתי הבדיקה. תודה, דנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו09/04/2013כשעה לפני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
דנית09/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקויותאלין09/04/2013
שלום רב,
הנני בת 24 עומדת לבצע צילום רחם בעוד יומיים לאחר נסיונות להרןת ספונטנית במשך כחצי שנה. בילדותי מס' ניתוחים גיניקולוגים בגלל ציסטה שבשני מהם בוצעה כריתה של שחלה שמאלית וקיבוע שחלה ימנית. מספר שנים לאחר מכן בוצעה לפרוסקופיה אבחנתית שלאחריה נכתב: נראו הדבקויות קשות של מעי לדופן שמאליצ של הבטן. הרחם חופשי, ללא הדבקויות בדוגלס. היו הדבקויות במקום בו הייתה בעבר טפולה שמאלית. סקירת הבטן פרט לכך תקינה. השחלה הימנית תפורה בחוט ניילון לפריטונאום. התפר קבור בתוך הדבקות קשה לבין השחלה לפריטונאום. בשל מצב השחלה ללא מתח הוחלט לא לשחרר את השחלה.
ברצוני להתייעץ במידה ואכן ההדבקויות חוסמות את השחלה/החצוצרה מהם סיכויי להרות? האם מומלץ לבצע לפרוסקופיה להסרת ההידבקויות או להתחיל בטיפולי הפריה?
מיותר לציין שאני מלאת פחדים וחששות שמא לא אצליח להיכנס להיריון. אודה לחוות דעתך ולעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקויות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו09/04/2013עליך להיוועץ עם הרופא המטפל ויתכן גם עם מבצעי הלפרוסקופיה
על סמך הנתונים שהעברת- הטיפול המועדף הוא הפריה חוץ-גופית
לא נראה לי שזקוקה לצילום רחם, במידה ודרושה הערכת חלל הרחם- בדיקת הבחירה הינה היסטרוסקופיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני ברקראובן07/04/2013
שלום רב,
האם יש רופאת נשים (אישה) שמבצעת צילום רחם.
לא משנה לנו אזור בארץ (עדיף מרכז, אבל לא חובה).
אודה לכם מאוד אם תוכלו להמליץ על גניקולוגית רלוונטית או על דרך חיפוש נוספת,
המון תודה,
ראובן ונועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני ברק - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/04/2013יש לברר במכוני הרנטגן המבצעים!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משככי כאבים בצילום רחםמירב05/04/2013
איזה סוג של כדורים לשיכוך כאבים רצוי לקחת כהכנה לצילום רחם?
אני לוקחת 5 ימים אנטיביוטיקה מסוג ציפרופלוקסצין (למזער סיכוני חזרה של דלקת)
ואחרי שקניתי אדקס קראתי בעלון המצורף שאסור לערבב אותם...
יש אפשרות לסוג של אילחוש או הרדמה מקומית?
אני חוששת מהכאבים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משככי כאבים בצילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/04/2013אקמול, אופטלגין, או כל משכך כאבים, בהתאם להנחית רופא מטפל\מבצע
ניתן להשתמש באילחוש מקומי, תלוי בזמינות השירות במכון הדימות המבצע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחםמיכל04/04/2013
שלום עברתי אתמול צילום רחם ובתוצאות הבדיקה היה רשום בריחת בלון דרך הצוואר,ללא ממצא חריג. מה המשמעות של בריחת בלון דרך הצוואר? ברצוני לציין כי עברתי לידה מוקדמת של תאומות בשבוע 24 עקב צירים ודינמיקה צווארית שהביאה למחיקה מלאה. האם הבריחת בלון מהצוואר יכולה להעיד על צוואר חלש ? האם נראה לך שנתון זה קשור ללידה המוקדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/04/2013יתכן קשר לאיס"ק צוארית שתצריך תפירת צואר הרחם בהריון הבא
ממליץ לפנות עם התשובה לרופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם- מתי לעשות?מירב03/04/2013
הבנתי שהכי טוב לעשות צילום רחם בין היום ה-5 ל- 9 של המחזור. בגלל החגים והמועדים של קופת החולים אעשה אותו ביום ה- 16 של המחזור. האם זה בסדר?
האם יש ביסוס לשמועה שלאחר צילום רחם משתנים כל מיני דברים בחצוצרות וברחם ויכולה להיות היקלטות בהחזרות או אפילו כניסה טבעית להריון? בת 39, ברקע דלקת אגן, בUS לא ניצפו חצוצרות חסומות, אחרי 4 החזרות ללא היקלטות. לפני ניתוח הוצאת חצוצרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם- מתי לעשות? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו03/04/20131.בסדר, בתנאי שלא תקיימי יחסים עד הצילום
יש עליה בשיעור הריונות לאחר צילום (לא מדובר במקרים שכבר עברו טיפולי הפריה חוץ-גופית)
פרטים נוספים במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרות מלאות בנוזליםרעות27/03/2013
היי, בת 25 ,ילדתי לפני 4 שנים ילדה מקסימה הריון ספונטני בניתוח קיסרי שאני בקשתי .
ומאז לא מצליחה להקלט שוב להריון, עשיתי לפני חצי שנה צילום רחם ובו ראו חצוצרה אחת עם נוזל , ניסתי להקלט עם החצוצרה השנייה "התקינה" ולא הצלחתי, לפני כשבוע הרופא בדק אותי והודיע לי שהחצוצרה השנייה נדבקה ושניהן מלאות בנוזל ושלא תהיה לי ברירה אלה להוריד את החצוצרות ולהתחיל בטיפולי הפריה חוץ גופית, אני מפחדת נורא!!!!! לא רוצה להוריד את החצוצרות!!!! האם אפשר לשאוב את הנוזל? יש עוד טיפולים שאפשר לנסות לפני שמחליטים להוריד את החצוצרות? בבקשה תענו לי !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות מלאות בנוזלים - תגובה
פרופ' ראול אורביטו28/03/2013ניתן לבצע טיפולי UVF בידיעה ששיעור ההריון מופחת ושיעור ההפלות גבוה יותר בהשוואה למצב ללא חצוצרות, ואם לא תהרי אחרי 2-3 מחזורים, לשקול שוב כריתת חצוצרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרעות
שירן17/04/2013רעות הי,
האם תוכלי לומר לי כיצד זיהה אצלך הרופא נוזל בחצוצרה? האם בבידקת אולטרסאונד רגילה?
ועוד שאלה - אילו סימנים יש לנוזל בחצוצרה? כאבים מסוימים? דימום מסוים במחזור?
תודה רבה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם - חשד להריון חוץ רחמיא.27/03/2013
לרופאים שלום,
אנו עוברים טיפולי IVF על רקע בלתי מוסבר, כאשר שני טיפולים שעברתי הסתיימו האחד בהריון כימי והשני עם חשד להריון חוץ רחמי וביחס אליו אני שואלת את שאלותיי.
עשיתי לפני 3 ימים בדיקת א.ס. ובתוצאה צוין ביחס לשחלה שמאל: "בצמוד לשחלה נצפה החזר סמי סולידי בגודל 17*10 מ"מ".
לפני כשבועיים כשהתעורר חשד להריון חוץ רחמי בא.ס. בביה"ח צוין כי "בצמוד לשחלה שמאלית ממצא בגודל 19*15 מ"מ עם מרכז היפואקוגני היכול להתאים להריון חוץ רחמי בחצוצרה שמאלית". (הבדיקה נעשתה כשערך הבטא היה 188).
אציין, שבדיקות הבטא שעשיתי לאחרונה במגמת ירידה, כאשר בבדיקה האחרונה שעשיתי בשבוע שעבר ערך הבטא היה 9.
1. האם לאור הממצא הנ"ל והחשד להריון חוץ רחמי עליי לבצע צילום רחם לפני שאני עוברת טיפולים נוספים על מנת לשלול הימצאות נוזל בחצוצרה? (עשיתי צילום רחם ע"י ד"ר טוגנדרייך לפני שהתחלתי בטיפולים והוא היה תקין).
2. אם יימצא נוזל בחצוצרה האם הדבר מחייב לכרות את החצוצרה?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - חשד להריון חוץ רחמי - תגובה
פרופ' ראול אורביטו27/03/2013נוזל בחצוצרה שלא מודגם בסונר לא מצדיק בהכרח טיפול\כריתה
לכן גם אין מקום לצילום רחם
עליך לפנות לרופא נשים לשקול המשך בירור\טיפול
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופייה ניתוחיתרות23/03/2013
שלום רב
אני אמורה לעבור היסטרוסקופייה ניתוחית עקב מחיצה ברחם 50%
הרופא המנתח נתן לי מרשם לציטוטק 2 טבליות לבליעה 4 שעות לפני הניתוח.
השאלה שלי - האם במהלך 4 השעות הללו עד לניתוח יהיו לי דימומים?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופייה ניתוחית - תגובה
פרופ' ראול אורביטו24/03/2013לא צפוי
המטרה להכין את צואר הרחם לפעולה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתיתל21/03/2013
שלום רב,
היום עברתי בדיקה שבמהלכה הרופא אמר שפגע ברירית, היה ניתן לראות שחלק
מהרירית התנתקה וזזה
היה לי דימום מועט
1. האם פגיעה ברירית שכיחה בבדיקה ?
2. מה הסיכונים לאחר פגיעה ברירית? האם זה מגביר את הסיכוי לדלקת?
3. אני מנסה להיכנס להריון והביוץ קרוב, האם זה עלול לגרום לבעיה? היות והרירית חיונית לקליטת הריון.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה אבחנתית - תגובה
פרופ' ראול אורביטו24/03/2013תופעה שכיחה, בד"כ חסרת משמעות
יתכן ואף- שיגביר את הסיכוי להתעברות
לא אמור להעלות את הסיכון לדלקת
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל מחיצהרינת16/03/2013
לאחר ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית בה זוהה רחם דו קרני/ מחיצה ביצעתי אולטרסאונד תלת מימד. בטופס של בדיקת האולטרסאונד: "הרחם עם מחיצה שמגיעה עד לקצת פחות מגובה החלל. לא נראה שמדובר ברחם דו קרני".
לא הצלחתי להבין מזה- מה גודל המחיצה? (הבנתי שהוא אמור להיות מוגדר באחוזים...)
האם במצב כזה מומלץ להסירה?
יש לי עבר של הפלה והריון IUGR במצג עכוז.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל מחיצה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו20/03/2013ההיסטוריה תומכת בהסרת המחיצה
לגבי ה"אחוזים"- צריכה לברר עם הרופא מבצע הסונר תלת-מימד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)