מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בייקר ציסט - המשךש03/03/2010
שלום,
שאלות נוספות:
1. האם אפשר להמשיך בפעילות הרגילה ואף ספורטיבית: ריצה, הליכה, שחייה?
2. הרופא המאבחן אמר שהפתרון לבעיה הינו ניתוח שייעשה רק במקרה קיצוני.
האם נגזר גורלי לחיות עם הכאב? מתשובתך דווקא הבנתי, שהבעיה של הציסטה תיפתר מאליה ברגע שתאובחן הבעיה בברך? האם הבנתי נכון?
3. מה יקרה ללא טיפול? עלול להחמיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בייקר ציסט - ד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי07/03/2010בייקר ציסט היא תוצאה של עודף נוזלים בברך בשילוב עם חולשה של קופסית הברך (השקית העוטפת את מפרק הברך) בחלקה האחורי. לא מספיק לאבחן מה יש לך בברך אלא יש צורך לטפל בבעיה. לעתים קרובות ניתוח ארטרוסקופי לתיקון הבעיה בתוך הברך מביא בסוף תהליך ההחלמה לירישת כמות הנוסזלים בברךך ולהטבה. הרופא שלך התכוון שניתוח פתוח של הברך בחלקה האחורי לטיפול ישיר בציסטה הוא רק במקרים קיצוניים ואני מסכים איתו. אך ניתוח ארטרוסקופי מומלץ אם הכאבים קיימם ומטרידים. המשך פעילות ספורטיבית ללא תיקון הבעיה בברך (למשל קרע במניסקוס) עלול להגדיל את כמות הנוזלים להביא לגדילת הציסטה, החמרת הנזק בתוך הברך ועלייה ברמת הכאב. ללא טיפול הבעיה יכולה להשאר במצב יציב כפי שהיא עכשיו או להחמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRI עקב כאבים בצד הצידי חיצוני של הברךד``ר אליהו ליברטי02/03/2010
שלום,
מזה כחצי שנה סובל מכאבים בברך שמאל. כאבים בצד הצידי/חיצוני של הברך. חולשה של הרגל והרגשת בריחה וחוסר נעילה נכונה של הברך.
כאבים אלו החלו החלו במהלך טיול ארוך בשטח. הכאבים התגברו במהלך הטיול עד שנאלצתי להפסיקו משום שלא יכלתי להזיז את הברך מרוב כאבים.
בבדיקה אורטופדית בזמנו לא הודגמו פגמים במיניסקוס או ברצועות ועל כן הופנתי לפיזיוטרפיה.
בהמהלך החצי שנה האחרונה פרט לפיזיוטרפיה(עוזרת עד לגבול מסויים) עברתי בדיקות אבחנתיות של צילום ברך ומיפוי עצמות ספקט, הבדיקות יצאו תקינות.
לאחרונה עברתי בדיקת MRI שם התקבלה התוצאה הבאה:
"
מודגמת פליקה אינפריורית מעובה הנמשכת קדמית לרצועת ה-ACL עד לאספקט האחורי של כרית השומן ע"ש הופה
"
האם ממצא זה יכול להסביר את הכאבים וההגבלה ?
מה ניתן לעשות בשביל לשפר את המצב ?
תודה,
יגאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI
ד``ר סוזנה הורוביץ02/03/2010לפעמים פליקה מעובה בברך יכולה לגרום להפרעה בתנועה ולכאבים.
מומלץ לבצע ארטרוסקופיה, שבמהלכה ניתן יהיה לבדוק את כל הברך, ולהסיר את הפליקה המעובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה משך השיקום ומה הוא מצריך ?
יגאל03/03/2010תודה
יגאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה משך השיקום ומה הוא מצריך ?
יגאל07/03/2010תודה,
יגאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום לאחר ארטרוסקופיה
ד``ר סוזנה הורוביץ07/03/2010מדובר על ניתוח באשפוז יום, שלאחריו תוכל לדרוך על הרגל וללכת הביתה.
בתוך מספר ימים הכאבים יפחתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה משך השיקום ומה הוא מצריך ?
יגאל07/03/2010תודה,
יגאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברכיים, דלקת? בצקת? שחיקה בסחוסיואב01/03/2010
שלום,
אני בן 21.
לפני שלושה שבועות בזמן נסיעה על אופניים ביום קר פתאום הרגשיתי שהברך הימנית נתקעה לה, היה ממש קשה להחזיר אותה חזרה בלי שיכאב.
שמתי לב בחלק כזה או אחר של היום אם אני מקפל את הרגל מתחת לזוית מסוימת קורה שוב אותו הדבר.
יומיים אח כך התחילו לי כאבים עזים בברכך שמאל שמתחזקים עם מאמץ והליכה ללא קשר רב לזוית הברך.
זה הלך והחמיר.
לפני שבועיים הלכתי לאורטופד שאמר לי שמדובר בדלקת ונתן לי מרשם לאטופן (אנטי דלקתי) לחמישה ימים 600 גרם כדור אחד בכל יום, הוא נתן לי גם לקנות תומכי ברך.
התומכים עזרו לי מאוד והגעתי למצב שאני לא יכול ללכת בלעדיהם, לילה אחד לא יכולתי גם לישון בלעדי התומך השמלאי.
אחרי חמישה ימים שום דבר לא השתנה, עדיין כאבים עזים בסוף היום בערב בעיקר בברך השמאלית.
הגעתי אליו שוב, והוא נתן לי מרשם לארקוקסיה (אנטי דלקתי) ל10 ימים 90 גרם כדור ביום.
הגעתי אליו אחרי התקופה הזאת ושום דבר לא השתנה חוץ משהברך הימנית שלי כואבת יותר (אני מרגיש שמשהו זז בפנים בהליכה), עשיתי רנטגן והוא אמר לי שבברך אחת העצמות האופקיות קרובות אחת לשנייה יותר מבברך השנייה. הוא אמר שזה ישתחרר עם הזמן ולתת לזה כמה חודשים. נתן לי מרשם למשחה נגד בצקת אקסיפן. אני מפחד שזה רק הולך ומחמיר ואני לא יודע מה לעשות אם זה. מה אתם חושבים? זה נשמע לכם הגיוני? אולי לנסות ללכת לאורטופד אחר?
אולי כדאי לעשות MRI?
איך אני יודע אם יש לי שחיקה בסחוס?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה, והוא גם אמר ש
יואב01/03/2010הפיקה שלי יוצאת מהמסלול שלה ולכן הכאבים (לפני שעשיתי את הצילום)
מהצילום עצמו הוא לא הסיק הרבה חוץ מעניין שכתבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ02/03/2010כדאי לעשות MRI ברך.
רצוי לא להזניח את ביצוע הבדיקה, היות וברך שננעלת כמו אצלך, יש לטפל בה במהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נותנים לי לעשות MRI אלא מיפוי עצ
יואב03/03/2010מיפוי עצמות.
זה גם יכול להראות?
להתעקש לקבל MRI?
הברך הימנית שננעלת זה קורה כבר רק לעיתים רחוקות.
הבעיה המרכזית היא הברך השמאלית ששם כואב מתחת לפיקה.
הייתי אתמול באיכילוב אחרי מיון והאורתופד שם נתן לי את ההמלצה למיפוי עצמות ופיזיותרפיה ביחד עם המשך טיפול אנטי דלקתי. הוא בניגוד לאורתופד הקודם לא מצא כלום ברנטגן.
מסתבר שהexipan gel שרשמו לי הוא בכלל לא נגד בצקת אלא נגד דלקת. לקחת אותו או שעדיף לחזור לקחת etopan למרות שלא כל כך עזר לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI ברך
ד``ר סוזנה הורוביץ07/03/2010בדיקת מיפוי תוכל להדגים את 2 הברכיים, לעומת בדיקת MRI שבכל פעם תדגים רק ברך אחת.
ה- GEL הינו תרופה חיצונית, בעוד שהאטופן הינה תרופה המשפיעה על כל הרקמות, ופעולתה חזקה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארטרוטקפוצי01/03/2010
שלום
אני שואל לגבי אבי בן 83 ,סובל משחיקת סחוס ולא יורד מהבית בשל כך.
הרופאה הגריאטרית ניסתה כדור "ארטרוטק" 75 מ"ג ,אבל עקב קריאטינין 2 חוששת מהמשך הטיפול ,גם לאחר הפסקת הטיפול נשאר הקריאטיניןגבוה 1.9 .
היא הסבירה לי שה"אררוטק" עלול להחריף את אי ספיקת הכליות !!!
זה עזר לו נגד הכאבים מאוד !!!!!!!
האם זה כל כך קריטי ???
מה דעתך ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוצי - ד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי01/03/2010ארטקטרוטק וכל שאר קבוצות התרופות האנטי דלקתיות יכולות לגרום לפגיעה כלייתית. אנשים מבוגרים עם כליה שכבר פגועה חלקית חשופים יותר להיפגע מהתרופה. נכון, מבחינה סטטיסטית הסכויים בהם מגיעים לכשל מלא של הכליות הוא נמוך. אבל מי שנפגע הוא 100 אחוז בעיני עצמו. עדיף לנסות טיפלים אחרים, הזרקות למפרק, כדורים אחרים פשוטים יותר. אם כבר בוחרים תרופה מקבוצת התרופות האנטי דלקתיות, שארטרוטק היא אחת מהן, מומלץ לבחור אחת התרופות המודרניות יותר כמו ארקוקסיה או סלקוקס וגם זה במינון מופחת תוך מעקב אחר רמת הקריאטינין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ..........
פוצי01/03/2010ערב טוב
אבי ניסה את כל הזריקות ,גם נגד כאב וגם לחידוש הסחוס ..............
ניסה כמה סוגי תרופות ,לא עזר לו כמו ארטרוטק (וולטרן) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ישנה אפשרות שיקבל מינון של 50 מ"ג במקום 75 מ"ג ולעקוב אחרי תפקוד
הכליות ,
אני חושב מה עדיף ,סבל קבוע או אפשרות לפגיעה בתיפקוד הכליה ........
תודה שוב וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRIאתי27/02/2010
שלום יש לי שאלה עברתי תאונת עבודה ויש לי כאבים עזים בברך בתוצאות ה-MRI נאמר שיש לי צ'יסטות בייקר פארא מניסקיאלית הופה ריבוי נוזלים ורשום שמבנה ה-ACL תקין הלכתי לביקורת בביח' לפני ניתוח כי לפני הבדיקה הרופא אמר שאני צריכה לעבור אטרוסקופיה וכשהייתי אצל הרופא הוא הסתכל בדיסק ואמר לי שיש לי נזק רציני בברך שיש קרע במינסקוס וכנראה קרע מלא ב-ACL וסימני נזק רצינים ויש גם דילדול שרירים ושהגידים שלי קרועים ואני אמורה לעבור שתי ניתוחים הראשון אטרוסקופיה לשחרור נעילה ומניסקוס והשני לשחזור ברך שאלתי היא איך בתוצאה רשמו לי משהו אחר והוא שהוא רופא מומחה בביח' ראה דברים אחרים מה עליי לעשות הניתוח בעוד שבוע אני לא יודעת מה לעשות האם מי שבדק את הדיסק טעה אשמח לתשובה מהירה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI - ד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי27/02/2010מבלי לדעת מי הרופא הרנטגנולוג שפענח ומי האורטופד שפענח, אני נוטה לקבל את הפענוח הרשמי של רופא הרנטגן. הרנטגנולוג רואה ומפענח עשרות בדיקות כאלה כל שבוע. האורטופד שלך רואה בדיקות כאלה בתדירות הרבה הרבה יותר נמוכה. עוד עובדה שאת צריכה לדעת שאולי רק תגדיל את המבוכה שלך. אחוז הטעות בבדיקות MRI לברך הוא גבוה, לא בגלל שהמפענח לא טוב או הבדיקה עצמה לא טובה. בדיקת MRI היא תמונה ממוחשבת הנבנית על סמך תגובת רקמות הברך להפעלת שדה מגנטי עליהם. בבדיקה לא ממש "רואים" את המבנים הפנימיים. דוקא בברך יש הרבה סוגי רקמות המטעות את המפענח כך שבאחוזים די גבוהים יש טעויות. לצערנו אין לנו בדיקת הדמייה טובה יותר מזו. כמה שיישמע לך מוזר, בדיקה ידנית של הברך, בידיים של אורטופד מנוסה בתחום הברכיים תתן לך תשובות שפעמים רבות הן מדוייקות יותר. בסכום לכי לקבל חוות דעת נוספת מכל ממוחה ברכיים שתבחרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוסגילת26/02/2010
בדיקת מפוי עצמות הראתה שיש לי שחיקת סחוס בברכיים וגם דלקת בגיד.
האורטופד רשם כדורי ארקוקסיה או ארט 50. כדורים אילו משפיעים על מערכת העיכול שלי ואיני יכולה לקחתם. עשיתי טפולי פיזיוטרפיה וגם ארוטרוסקופיה לפני שנים.
מה עוד ניתן לעשות כדי להפחית את הכאבים?? יש לציין שאני מתעמלת בקביעות.
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילת
ד``ר אליהו ליברטי26/02/2010הכדורים שכנראה השפיעו על מערכת העיכול הם כנראה ארקוקסיה, לעתים די רחוקות כדור זה לא נוח למשתמשים בו ויכול לגרום לצרבות וכאבים ברום הבטן. אם זה מה שזה עשה לך הפסיקי את השימוש בו. לגבי ארט 50 בדרך כלל הוא לא עושה בעיות, הבעייה היא שהוא עוזר רק לאחוז קטן מהמשתמשים בו. את יכולה לנסות. יש הנוטלים מגגלופלקס או ארטריל שגם בהם אני לא כל כך מאמין. לגבי התעמלות - יש סוגים שונים של פעילויות המגבירות כאבי ברכיים. כמו הליכה ספורטיבית אינטנסיבית, מכשיר הקרוי מדרגה, ספינינג, ותרגילים הכרוכים בירידה למצב כריעה וחזרה לעמידה. אחרי שתבדקי ע"י אורטופד בקשי להישלח לטיפול פיסיוטרפי עם המלצה לסוג התרגילים המתאימים לך לפי הבעיה שהוא ימצא. חסרים לי הרבה פרטים כדי לייעץ ספציפית לך, כמו:בת כמה את, מתי עברת את הארטרוסקופיה הקודמת, מה מצאו, איך נראים הצילומים שלך היום ומה הממצאים בבדיקה ידנית של הברכיים שלך בהווה. על סמך נתונים אלה ייתכן ויהיו לי המלצות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון MRI והמלצת טיפוליריב25/02/2010
עשיתי בדיקהת MRI ואלו הממצאים:
1-שינויים טנדינוטים מנימלים ביותר באיזור המאחז של גיד הפתלה לפתלה.
2-חשד לקו קרע עדין ביותר בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי.
בקשר לראשון מהסתכלות בפורום הבנתי שזוהי דלקת באזור הזה. עכשיו אני סובל מכך שנה וחצי ואומנם רק בשעת פעילות הכאבים מתגלים אך זה מגביל מאוד. ההיתם אולי ממליצים בטיפול המערב זריקה במצב כזה?
בקשר לשני.זה מה המשמעות של זה? ומטפלים בדבר כזה? האם יש קשר בין השניים?
תודה מראש
ושיהיה חג שמח
יריב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יריב- ד" ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי25/02/2010שלום יריב, דלקות מטופלות בד"כ עם תרופות נוגדות דלקת, מנוחה ולפעמים גם זריקת סטרואידים למקום הדלקת. קרע במניסקוס אם קיים, מטופל ע"י ניתוח ארטרוסקופיה. MRI הוא רק כלי עזר לאבחנה. ההחלטה על צורת הטיפול הטובה ביותר תתקבל רק אחרי בדיקה ידנית של הברך ובירור מדוייק לסיבת הכאבים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייקר ציסטש25/02/2010
שלום רב, ברצוני לדעת פרטים נוספים על התופעה שנמסר לי כי אינה שכיחה. ממה נובעת ומהן דרכי הטיפול? האם יתכן כי נגזר דיני להמשיך את חיי (בת 44) עם כאבים די משמעותיים ומוגבלות, כפי שמסר לי הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בייקר ציסט
ד``ר סוזנה הורוביץ26/02/2010בייקר ציסט הינה תופעה שכיחה, ולכשעצמה, אין לה כל משמעות, מעבר לכך שהיא מלמדת כי קיים נוזל בתוך הברך עקב נזק כלשהו.
מוקד העניין הוא איתור אותו נזק.
לעניין זה, אני ממליצה לך לפנות לאורטופד/ית ברכיים לבדיקה והמשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRIאהרון22/02/2010
אני גבר בן 50 הסובל מכאבי ברכיים. בבדיקת MRI הודגם נוזל בין סיבי רצועת ה ACL באיזור אחיזתה הפמורלי, מאחורי האחיזה הפמורלית של הרצועה מודגמת ציסטה גנגליונית בקוטר 7 מ"מ בציר הסגיטלי ובגובה 1.3 ס"מ .(חתך סגיטלי 15 סדרה 5, קורונלים 16-18 סדרה 3).
מודגם דילול של סחוס הפיקה עם שינויים ציסטיים סוב כונדרליים בסמוך, כנראה משניים לנזק הסחוסי.
הסחוס הטרוכליארי מודגם תקין.
אודה לך באם תוכל לתת את חוות דעתך על המימצא.
בתודה
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהרון - ד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי23/02/2010הממצאים בבדיקת ה- MRI הם בעיקר שנויי שחיקה ובלאי המתפתח עם הזמן. לא נראה שם קרע של מניסקוס או רצועה. בהנחה שהבדיקה אכן נכונה לחלוטין ואין "פספוס" של ממצאים הקיימים בברך ןלא אובחנו (גם זה קןרה ודי הרבה בבדיקות MRI של הברך) אז מומלץ טפול שמרני ללא ניתוחים. למשל הזרקות לברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אהרון23/02/2010תודה על ההיתיחסות והתשובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hto + tkr אחרי 18 שנהyo . g.21/02/2010
לפני 18שנים ניתוח השתלת מפרק ברך (מתורם )ע"י דק' גרוס טורונטו קנדה
היום ---כאבים וספיגה של השתל- וירידה בתפקוד הברך
שוקל ברך מלאכותית
1 האם בארץ יש ברך -MOBILE--- BEARING ומה ההבדל
2.. האם TKR מבטל את הצורך בזוית ששונתה ב HTO באותו ניתוח לפני 18שנה
3. האם ניתן להחזיר HTO לקדמותו בעת ניתוח TKR (הוצאת ברגים ,אורך וזוית הגפה)
צירפתי רנטגן של הברך
בתודה מראש
יורם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hto + tkr אחרי 18 שנה
ד``ר סוזנה הורוביץ21/02/20101. קיים בארץ משתל MOBILE--- BEARING, אשר מקובל כי הוא מאפשר זווית תנועה גדולה יותר באותה ברך.
היות ועברת שתל מתורם, לא בטוח שמשתל מהסוג הנ"ל יתאים לך.
2.+ 3. המשתל הוא שקובע את הזווית של הברך, ועל מנת להכניס אותו בצורה נכונה, יש צורך בהוצאה של כל הקיבועים שבתוך הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
yo . g.21/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברך שמאלז.ר.21/02/2010
כאבים לא קבועים בעוצמתם מופיעים בברך שמאל כמה פעמים ביום. הכאבים יכולים להופיע מעל הברך , מתחת לברך לכוון השוק ולעיתים בברך עצמה גם כאשר אני מיישרת את הרגל אני חשה בכאבים מאחורי הברך. בעיה נוספת היא הקושי לצעוד אחרי ישיבה. אני חייבת להיתמך, להתרומם למצב עמידה, להמתין מס' שניות ולהתחיל לצלוע בהליכה. זה מגביל מאד. אציין שאני "חשה את הברך" כל הזמן ולעיתים הכאביםחזקים עד כדי בחילה.
כוון איבחון / טיפול - מי יכול לעזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ז.ר. - ד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי21/02/2010בןרןר שאת צריכה להבדק ע"י אורטופד, לאו דווקא מומחה ברכיים. תלונותייך יכולות לבוא גם מהברכיים עצמן (שנויי שחיקה, ציסטה בחלק האחורי של הברך, או ממצא אחר) וגם ממקורות נוספים כמו גב תחתון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינסקוסנתי18/02/2010
שלום אני בת 49 ולאחרונה התגלה באם אר אי קרע במינסקוס ושחיקה בסחוס. קיבלתי אטריל + ארט אבקה. האם ניתן לקבל את הארטיל בכדורים או בכל צורה אחרת? האבקה מאד מגעילה ולא "עוברת" בגרון.בנוסף הרופא המליץ על ספורט באופני משענת. השאלה היא, אם קיים כבר קרע האופנים באמת יכולות לסייע בהתאחות ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסקוס
ד``ר סוזנה הורוביץ18/02/20101. האבקה עוזרת להרגעת דלקת בסחוס. היא אינה בונה סחוס מחדש, ואין חובה לטפל באמצעותה. הכדורים בשוק הם מסוג מגה גלופלקס וכיוצ"ב.
2. קרע במניסקוס אינו מתאחה. אם הוא גורם לכאבים, רצוי לעבור ארטרוסקופיה, ולהוציא את החלק הקרוע.
3. ספורט עם אופניים אינו מגרה את הקרע של המניסקוס, ואינו מזיק לברך. מאידך, הוא גם לא יסייע להתאחות המניסקוס הקרוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עם תשובהרונן18/02/2010
ב-15/2/2010 כתבתי לכם על בעיה שיש לי בברך ואני היחיד שלא קיבל תשובה.
אולי לא כתבתי נכון את בעייתי?.
אשמח לקבל תשובה מכם.
תודה רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונן- ד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי18/02/2010אם אתה עדיין סובל מכאבים לדעתי אתה צריך לעבור ניתוח ארטרוסקופיה לתיקון הנזק הנווני במניסקוס. משך ההחלמה תלוי בממצאים ופעולות נוספות שייעשו בברך. זמן החלמה ממוצע4-6 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סכוס בברך ימיןאהרון17/02/2010
אני בן 58.
יומיים היו לי כאבים לא חזקים מידי בברך ימין.
לאחר שהייתי אצל אורטופד וציולום רנטגן גילו שיש שחיקה בברך ימין וגם מים. מומחה לפרקים יעץ לי לעבור ניתוח ארטרוסקופיה .
לפי הסברים לי זה ניראה מפחיד (במיוחד שאין כאבים). מה דעתכם?
בתודה אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס בברך ימין
ד``ר סוזנה הורוביץ18/02/2010אינני נוהגת להמליץ על ניתוח בברך, אם הכאבים חלפו תוך יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקחת ארקוקסיהאהובה16/02/2010
שלום רב,
האם אפשר לקחת ארקוקסיה בחסר של אנזים G6PD תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהובה
ד``ר אליהו ליברטי16/02/2010כן מותר,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)