פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוח מיפוי עצמות
    חופית לוי
    26/01/2010

בעלי בן 41 ולפני מספר ימים ברך ימין התנפחה בפתאומיות במוקד הוציאו לו נוזלים מהברך ושלחו אותו לבדיקות. אנא עזרו לי לפענח את הבדיקות.

ממצאים:
    במיפוי נראתה קליטה דיפוזית מוגברת ניכרת במרכיבי הברך הימנית.
    נראתה קליטה בצורת סהרון באספקט המדיאלי של המשטח הטיביאלי של
    הברך הימנית. כמו כן קליטה בולטת באזור הפטלה בברך הימנית.
    רושם של הדגשה גם של האספקט המדיאלי של הטיביה והפמור.
    במיפוי נראתה עקמת מותנית קלה.
    שאר השלד תקין
    .
    סיכום:
    הממצא במיפוי מתאים לנזק מדיאלי מניסקלי בברך הימנית מלווה
    בשינויים ארטריטים ושינויים פטלו- פמורלים. כמו כן אין לשלול נזק ל-
    בברך זו. MCL
    טכנאי:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• חופית לוי - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    27/01/2010

הבדיקה מציעה שיש קרע במניסקוס הפנימי וכמו כן קיימים נזקים סחוסיים בסחוסי הפיקה. נראה שיצטרך לעבור ניתוח ארטרוסקופיה לברך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מיפוי

ליאת
    07/02/2010

אני אחרי מיפוי והינה התוצאות קליטת יתר בחלק אצטבולרי של משתל ירך שמאל
    קילטת יתר דלה סביב משתל ברך שמאל
    קליטת יתר בקרסול
    קליטת יתר דיפוזית בשתי הכתפיים מרפקים ושורש כפות הידיים
    קליטת יתר לא אחידה לאורך עש בערק צווארי משמאל וחבורים si
    דוצ החמירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות על שיחזור ACL
    קים גולן
    26/01/2010

שלום,

אני בן 17וחצי, כדורגלן, לפני 9 חודשים עברתי ניתוח לכריתת המיניסקוס בברך שמאל וראו פגיעה בACL שלא דרשה התערבות כירוגית. לפני חודש עשיתי MRI שראו קרע חלקי ברצועה. על המגרש הבעיה היחידה הייתה שפעם בשבוע הרגל משתתקת והייתי נופל עם כל הגוף על הברך.מאז אני בבית ועושה פיזיו' אינטנסיבית ובלי כדורגל בחודש האחרון הברך מתפקדת כברך בריאה.

שאלתי היא זו, לפי מה שתיארתי אני אוכל לחזור לשחק כדורגל באופן מלא בלי שום הגבלה בלי ניתוח ועם שיקום שמרני אינטנסיבי של 3 חודשים +-?הד"ר המליץ על ניתוח אך אמר שגם שיקום שמרני עשוי לפתור זאת.

אשמך לשמוע את עצתך

תודה מראש,

קים.

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות על שיחזור ACL

הוספת תגובה

• נ.ב

קים גולן
    26/01/2010

בבדיקה הידנית של הד"ר לפני תוצאות הMRI הוא ראה שהברך יציבה מאוד ולפי בדיקתו הידנית סבר שלא מדובר בקרע של הרצועה אלא בדלקת בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קים גולן - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    27/01/2010

על סמך הנתונים שמסרת, אינני ממליץ לעבור ניתוח שחזור, הברך שלך יציבה והקרע הוא חלקי. רצועה משוחזרת לא תתן לך ביצועים טובים יותר ממה שיש לך עכשיו. המשך בחיזוק שרירים בטיפול הפיסיוטרפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברך
    יוסף בן אבו
    25/01/2010

אני ספורטאי,רץ.
    לפעמים שאני מקפל את הברך ומוציא אותה החוצה(מיישר אותה מהמצב של הקיפול) אז אני מרגיש כאב פנימי כזה.
    מזה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    ברך

הוספת תגובה

• ברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    28/01/2010

יתכן שמדובר בעומס יתר על הברך, הגורם לרגישות סביב הפיקה, בעיקר בשינויי תנוחה.
    לתשובה יותר ממוקדת יש צורך בבדיקתך הגופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת סחוס
    שרון
    25/01/2010

שלום רב,
    אמי,בת 70 סובלת מכאבים חריפים בברכיים שנובעים משחיקת סחוס מסיבית.
    אחד הרופאים שפגשה,הפנה אותה לניתוח אבל היא רצתה לבדוק אלטרנטיבות נוספות לפני הבחירה בניתוח.
    שאלתי היא,האם ניתן לפתור בעיה כזו,בגיל כזה ע"י השתלת סחוס? ולמי כדאי לפנות בתחום?
    בברכה,
    שרן

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת סחוס

הוספת תגובה

• השתלת סחוס - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    27/01/2010

טכניקות השתלת הסחוס המוכרות היום מתאימות לאנשים צעירים הסובלים מנזק ממוקד וקטן בסחוס וכל שאר הסחוס סביב איזור הנזק בריא וטוב. כמובן שזה לא יתאים לאמך. עליה כנראה לעבור ניתוח החלפת הברך כפי שהומלץ לה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח mri ברך
    יואב
    24/01/2010

שלום רב

לפני כחודש וחצי התנפחה לי הברך. בבי"ח בוצע ניקור והרופא רשם לי אתופן לכמה ימים. לצערי הכאב והנפיחות נמשכות עד היום וכך הצורך באתופן.

ביצעתי מיפוי ובוא נכתב: " שינויים אוסטוארטרוטיים ב- פרק ירך ימין, ברך ימין - פטלה ותא מדילי ולטרלי, ברך שמאל דגש בפלטו טבילי מדילי."

לאחריו נשלחתי לmri ברך ימין וזה הפיענוח : "במפרק הפטלו-פמורלי מודגם מוקד ציסטי-בצקתי תת קליפתי קטן בחוד הפיקה שקוטרו כ7.7 מ"מ. קיים שינוי קל בסיגנל של הסחוס בקטע זה אך אין עדות לאירוזיה סחוסית ממשית. החסוח בצד הפמורלי של המפרק הפטלו-פמורלי נראה שמור.
    ריבוי מתון של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה פטלרית וברצסים הפארא פטלרים"
    כל יתר הסעיפים תקינים

מה משמעות הממצאים ?

בתודה מראש

יואב

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח mri ברך

הוספת תגובה

• פיענוח mri ברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    28/01/2010

משמעות הממצאים היא דלדול של הסחוס של הצד המפרקי של הפיקה, והתחלה של שינויים ניווניים של הפיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה מניתוח שחזור רצועה
    שלומי
    23/01/2010

שלום,
    אני בן 44, לאחר 8 שבועת מניתוח של ACL. טווח תנועה של הברך כמעט מושלם, כיפוף 110 מעלות, ביישור כמעט מלא עם כאבים ביישור המלא.
    הבעיה - עדיין הברך נפוחה, באזור של האורטוסקופיה יש לי כאבים ונפיחות, כאשר אני עןלה או יורד מדרגות יש לי "המון" קליקים באזור הימני של הברך ( באזור הכניסה של האורטוסקופיה ), כאשר אני הולך ועושה תנועה חדה יש לי דקירה וכמעט נופל.עד לפני שבועיים עוד הלכתי עם קב אחד.
    בבדיקה אצל המנתח ( כרכבי מרמב"ם ) אמר שהוא לא רואה סיבה לכאבים ולנפיחות ונתן לי לשתות ארקוקסיה למשך 10 ימים.
    שאלתי - האם ייתכן כי אחד הברגים יצא, השתחרר ולכן הכאבים באזור?
    לפי מה שאני קורא בפורומים בשלב כזה הייתי כבר צריך להרים משקולות ולהתחיל בריצה קלה, אני רחוק מזה.
    אנא עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    החלמה מניתוח שחזור רצועה

הוספת תגובה

• שלומי - ד"ר ליברטי.

ד``ר אליהו ליברטי
    24/01/2010

לא סביר שאחד הקבועים המתכתיים השתחרר. הכאבים במקרה זה וההגבלה בתנועות היו אמורים להיות הרבה יותר חמורים מתאורך. ההחלמה היא אינדיבידואלית ויש המחלימים לאט יותר. שחזור הרצועה אינו נותן לך ברך חדשה. קליקים הם פעמים רבות על רקע של שחיקת סחוס הפיקה וזה לא דבר הניתן לתיקון בארטרוסקופיה. כדי לתת לך תשובות מדוייקות יותר צריך לבדוק אותך אך כללית אין לי רושם לסיבוך מיוחד. שמור על קשר ומעקב עם ד"ר כרכבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה מ ACL - המשך

שלומי
    25/01/2010

שלום ד"ר ליברטי,
    אתמול הייתי במיון עקב החמרה במצבי ( התחילו לי דקירות חזקות באזור הלטרלי פרוקסימלי של הברך הימנית ), לפי דברי הרופאה במיון הניתוח התבצע בשיטת טרנס - פיקס, בצילום לא ניתן לראות את הפין הנספג שמצוי בפמור הלטרלי, במישוש שלה בברך היא מזהה מעל הצלקת הניתוחית לטרלית פרוקסימלית תחתיה נמוש הבורג ככל הנראה, ותחושת חיכוך מעל הבורג בהנעת הברך.
    כרגע לא ניתן לפתוח לחיזוק הבורג וצריך להמתין עוד כחודש עד שייספג או לבצע כניסה כירורגית לחיזוק הבורג.
    הרופא המנתח לא היה אתמול ולכן הזמינו אותי למרפאות חוץ ביום חמישי.
    מה דעתך? האם תזוזה או שחרור של בורג שכיחה והאם הוא אכן יכול להספג?
    אני מרגיש חסר אונים ונעדר הרבה מהעבודה,
    מה דעתך?
    האם אוכל להגיע אליך לאבחון?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרת הממצאים בבדיקת MRI
    ד``ר אליהו ליברטי
    22/01/2010

דר' הורוביץ / דר' ליברטי, שלום רב!
    בעלי, כבן 45 גובה 1.75 משקל 135 ק"ג (כבד משקל - נמצא כעת במשטר דיאטה) נשלח לבדיקה בשל תלונות על כאב חד בברך שמאל.
    להלן הממצאים:
    התוויה קלינית: חשד לנזק מניסקיאלי.
    באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי המדיאלי, מודגם נגע סהרוני תת קורטיקלי בקוטר1.2 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובקוטר 1 ס"מ בציר הסגיטלי, בעל אותות נמוכים ובצקת לשדית סביבו, ללא מעורבות הקורטקס או הסחוס המכסים. הנגע מתאים במאפייניו ובמיקומו ל- AVN. מודגמת בצקת לשדית בקונדיל הפמורלי המדיאלי ללא עדות ל- AVN או מעורבות של הסחוס המכסה בסמוך.
    שורש המניסקוס המדיאלי מודגם קטום. מודגם חשד לשבב מניסקיאלי זעיר מנותק מדיאלי לרצועת ה- PCL בקוטר 2 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך קורונלי 37 סדרה 4, חתך סגיטלי 11 סדרה 5).
    באספקט המדיאלי של הבורסה הסופרה פטלרית מודגם תהליך בעל אותות נמוכים בכל התהודות, בקוטר 9 מ"מ בציר הסגיטלי ובגובה 2.6 ס"מ (חתכים סגיטלים 9-13 סדרה 5, חתכים אקסיאלים 8-2 סדרה 6, קורונלים 1-3 סדרה 3). התהליך עשוי להתאים במאפייניו לתהליך היפרטרופי סינוביאלי פוקאלי, כמו PVNS. מודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה. מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 2 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 6.6 ס"מ.
    שאלותיי:
    1) האם יידרש ניתוח בכל מקרה ? הכאב מכביד על ההליכה.
    במידה וכן, האם קיימת חדשנות רפואית נטולת סבל מיותר?
    2) מדוע מוזכרת המילה "נגע" - למה הכוונה?
    3) מהי הציסטה הפופליטיאלית המוזכרת? למה הכוונה?
    4) האם המצב כ"כ חמור כפי שהוא מתואר?

אודה למענה בהקדם - חשוב לנו מאוד להבין את חומרת הבעיה.
    התור הנקבע לרופא המטפל בעוד כשלושה שבועות (המון זמן).
    סופ"ש נפלא... ותודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חומרת הממצאים בבדיקת MRI

הוספת תגובה

• ממצאי MRI - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    24/01/2010

המצב לא חמור במובן של ממאירות או מחלה קשה. עם זאת הממצאים רבים - גם נזקי סחוס וכנראה קרעים מניסקליים, גם אספקת דם לא טובה לעצם - AVN, וגם חשד לקיום PVNS שהוא סוג של גידול המתנהג כגידול שפיר בתוך הברך. אין לי ספק שעליו לעבור ניתוח ארטרוסקופיה לתיקון הנזקים הנצפים, לראות האם באמת קיים PVNS ולכרות את הרקמה הנגועה, לטפל באיזור הגרמי הסובל מאספקת דם לא טובה (בדרך כלל על ידי קידוחים בעצם במטרה לגרות יצירת כלי דם חדשים). שלושה שבועות המתנה לתור לאורטופד אינם הרבה זמן במובן של החמרת המצב עקב ההמתנה. נכון זה לא נעים וכנראה גם כואב. במידה ולבעלך יש ביטוח רפואי פרטי נוסף על קופת החולים תוכלו לקדם את הבדיקה/הניתוח אצל אורטופד שתבחרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי הארטרוסקופיה?

פרי
    25/01/2010

דר' ליברטי, תודה רבה!!
    אודה אם תוכל להשיב בקצרה על שאלותיי:
    1) במה באה לידי ביטוי הארטרוסקופיה?
    2) האם משך ההחלמה הינו ארוך, מייגע וממושך?
    3) האם אין תחליף לניתוח?
    4) כמה זמן אורך ניתוח שכזה?

אודה למענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך ציסטי תת קורטיקלי
    ד``ר אליהו ליברטי
    21/01/2010

לדר' הורוביץ שלום,

הממצאים בMRI ברך שלי הם:
    במשטח הטיביאלי האחורי מודגם תהליך ציסטי תת-קורטיקלי בקוטר
    7מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 1.9ס"מ. התהליך תחום ע"י גבול היפואינטנסי , יתכן גבול סקלרוטי כאשר מתחתיו ומסביבו מודגמת בצקת לשדית, לא ניתן לדון על טיבו של הנגע בהעדר השוואה לבדיקות קודמות, מומלצת קורלציה עם בדיקמודגם אות חריג הוריזונטלי רחב לרוחב הקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים, כך שאינו מוגדר כרקע.ת CT בחתכים צפופים לאזור.
    מודגם דלדול של הסחוס הפירקי המכסה את הקונדיל הפמורלי המדיאלי.
    מודגם קרע אלכסוני בקרן הקדמית של המיניסקוס הלטרלי.
    מודגם אות חריג הוריזונטלי רחב לרוחב הקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים, כך שאינו מוגדר כרקע.
    המנגנון המיישר מודגם תקין.
    סחוס במשטח הטיביאלי האחורי מודגם תהליך ציסטי תת-קורטיקלי בקוטר
    7מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 1.9ס"מ. התהליך תחום ע"י גבול היפואינטנסי , יתכן גבול סקלרוטי כאשר מתחתיו ומסביבו מודגמת בצקת לשדית, לא ניתן לדון על טיבו של הנגע בהעדר השוואה לבדיקות קודמות, מומלצת קורלציה עם בדיקמודגם אות חריג הוריזונטלי רחב לרוחב הקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים, כך שאינו מוגדר כרקע.ת CT בחתכים צפופים לאזור.
    מודגם הפיקה שמור.
    הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
    הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית.

כאבי חזקים ביום ובלילה, תנועותי מוגבלות, נפיחות בברך ובשוק.

האם יש חשד למשהו ממאיר? האם המצב מצריך ניתוח?

אודה מאד על תגובתך בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    תהליך ציסטי תת קורטיקלי

הוספת תגובה

• פענוח MRI - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    24/01/2010

יש לך ממצאים רבים, חלקם על רקע שחיקה, חלקם מראים קרעים במניסקוס החיצוני, וחלקם ממצאים בעצם עצמה. אין לי מספיק אינפורמציה כדי לענות לך בבטחון אם מדובר בממאירות או לא. יש צורך להבדק ידנית. לראות צילומים רגילים ולבצע בדיקות דם + לשקול מיפוי עצמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפיענוח מ ר י
    ברך כואבת
    20/01/2010

בעקבות חשד לקרע מניסקיאלי עברתי מ רי -וזו התוצאה:
    הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדותץ לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס
    הסחוס הפירקי מודגם תקין
    הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
    המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים
    המנגנון המיישר מודגם תקין
    סחוס הפיקה שמור
    הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מתונה, מודגם עיבוי של הסינוביום יתכן כביטוי לסינוביטיס
    מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 1.2 ס"מ במישור הצדדי פנימי,3.3 ס"מ במישור הקדמי אחורי ובגובה 6.5 ס"מ.
    מודגם נוזל בכמות מינימלית בהיקף שריר התאומים המדיאלי מתחת לציסטה הפופליטאלית ממצא העשוי להחשיד לקרע של הציסטה. דרושה קורלציה קלינית והמשך מעקב.

מדובר בכאב הנמשך כחודשיים-אירע בעת הליכה מאומצת-עיקר הכאב הוא בירידת מדרגות ובקיפול הברך. מובן שאחזור לרופא-אבל אשמח לקבל הבהרה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפיענוח מ ר י

הוספת תגובה

• מ ר י - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    24/01/2010

הי מרי, כללית הבדיקה תקינה. הציסטה שמצאו היא לא סיבת הכאב ואינה דורשת התערבות ניתוחית
    אלא מעקב בלבד. תלונת הכאבים שלך מתאימה לכאב בשל שחיקת סחוס הפיקה. ניתן לאשר זאת רק בבדיקה ידנית ואז הטיפול הוא בעיקר פיסיוטרפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בכרית השומן בברך
    אביבה שכטר
    20/01/2010

גב דר הורוביץ הנכבדה שלום ותודה על תשובתך אך עדיין לא ברור לי האם יתכן שיש עדיין דלקת ובצקת בכרית השומן גם אם העומס קרה בנובמבר 2008 לפני יותר משנה וטופלתי בתרופות נוגדות דלקת האם תופעה זו לא נראית באף בדיקה , מה עושים כדי לטפל בדלקת זו והאם יש אפשרות שזה הגורם לתחושת הרטטים בברך תודה רבה אביבה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בכרית השומן בברך

הוספת תגובה

• דלקת בכרית השומן בברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    20/01/2010

שאלותייך ענייניות, אך מעבר להצביע על בעיה אשר הינה אפשרית, לא ניתן להוסיף ייעוץ ללא בדיקה גופנית של הברך ובלא עיון בצילומי הדמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך
    רועי
    19/01/2010

ד"ר שלום,

סבתי, כבת 83, סובלת מזה כשבועיים וחצי מכאבים קשים בברך שמאל, המגבילים מאוד את תפקודה היומיומי. עד לפני כן, לא סבלה מהברכיים אף פעם. הכאב בעיקר בהליכה - אך גם במנוחה. ובשינויי תנוחה. עברה לפני כשבוע צילום עם אבחנה של אוסטאוארטריטיס, וקיבלה לאחר מכן הזרקה של דפומדרול לברך - אך ללא הטבה משמעותית עד כה. לציין שבשל אסטמה קשה, נוטלת גם מזה כ-5 ימים פרדניזון במינון של 40 מ"ג בכדורים.
    השאלות שיש לי הן: 1. האם בהעדר תגובה עד כה לסטרואידים, יש מקום לניסיון עם חומצה היאלורונית? כמה זמן צריך לחכות אחרי ההזרקה של הדפומדרול?
    2. הבנתי שקיימים מגוון תכשירים של החומר הנ"ל- עם הבדלים בשיטת ההפקה שלו (כרבולת או הנדסה גנטית), והבדלים במשקל המולקולרי, וכן במס' ההזרקות שנדרשים. מניסיונך - איזה תכשיר הכי מומלץ, בהנחה שהשיקול הכספי לא רלבנטי?
    3. מצאתי גם פרסום של נעליים מיוחדות ("אפוס") וכן מערכת היוצרת שדה חשמלי הנקראת ביוניקייר, המשפיעה לטובה על הכאבים והסחוס. האם מניסיונך טיפולים אלו יעילים?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך

הוספת תגובה

• כאב בברך - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    20/01/2010

מידת ההשפעה של כל השיטות שציינת מאד תלויה במידת הנזק בברכיים. לברכיים הרוסות לחלוטין
    שיטות אלה לא יעזרו כלל והפתרון היחידי הוא פתרון ניתוחי, כמובן רק כשזה אפשרי מבחינה בריאותית. הגיל כשלעצמו אינו מהווה בעייה. נתחתי חולים בני 85-90 שמצבם הביולוגי טוב והם נהנו מתוצאות הניתוח. לגבי זריקות החומצה ההיאלורונית, שם עממי כולל לכל הקבוצה הוא "זריקות כרבולת" למרות שהיום אין אף תכשיר המופק מן החי. חשוב שהם יהיו בעלי משקל מולקולרי גבוה. בסביבות 3.5 מליון דלתון. החומרים המובילים בארץ בקבוצה זו הם ארטריז וסינוויסק. שורה תחתוןנה - לאחר עיון בצילום ובדיקה של האמא אפשר לקבל מושג טוב יותר מה להציע ומה הסכויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגה גלופלקס
    שחר
    19/01/2010

שלום, יש לי כאבי בירכיים כבר הרבה זמן שרק הולכים ומחמירים למרות שאני משתדלת לא לעשות שום דבר שמפעיל עליהם יותר מידי לחץ. הייתי רצה ממש הרבה ומאז זה התחיל, עוד מעט אני מתחילה פיזיוטרפיה, ומקווה שזה יעזור קצת.

עשו לי צילום והאורטופד אמר שזה לא שחיקת סחוס, אולי איזה דלקת בגידים או משהו, לא בטוח, לדעתכם טיפול במגה גלופלקס יכול לעזור? כי זה בעיקר לסחוס וכאלה, לא?

לקביעת תור
    סגירה
    מגה גלופלקס

הוספת תגובה

• אני כבר מעל שנה עם כאבים בברך...

יריב
    02/12/2013

אני נפצעתי בריצה וזה הולך ומדקדק
    היום בדיעבד אני יודע שהפסקת הריצה הזיקה לי
    הייתי צריך להמשיך במינון נמוך ומנוהל ע"י פיזוטרפיסט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגה גלופלקס

ד``ר סוזנה הורוביץ
    19/01/2010

למיטב ידיעתי, מגה גלופלקס אינו מסייע לדלקות בגידים, אלא לכאבים בפרקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים
    אביבה שכטר
    19/01/2010

שלום רב בחודש נובמבר לפני שנה בשל עומס יתר בשעורי מחול החלו להופיע כאבי ברכיים חזקים בעקר בשמאל ,בקרתי אצל מספר רופאים מומחים ונשלחתי למיפוי צלום רנטגן אולטרא סאונד וגם MRI הבדיקות היו תקינות למעט גירוי דלקתי קל מאחורי ברך שמאל על פי המיפוי ,קבלתי אתופן משחות למריחה עשיתי טיפולי פיזיותרפיה ממושכים והידרותרפיה אך גם עתה כבר שנה אחרי ,ולמרות שחזרתי לרקוד אני סובלת מתחושה שברך שמאל כמו תפוסה ואם מניחים יד על ברך שמאל חשים ממש כמו בזרמים וחריקות כל הזמן בברך תחושה שפשוט משגעת , ממה נובעים הזרמים הללו ותחושת התיסות ואיך נפטרים מתופעות אלו אני פשוט סובלת מאד מאד ואין זה מרפה תודה מראש על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים

ד``ר סוזנה הורוביץ
    19/01/2010

לפעמים, עקב עומס יתר, נוצרת בצקת ודלקת בכרית השומן שבין הפיקה לברך.
    יתכן שזו הבעיה ממנה את סובלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיניסקוס
    איציק
    19/01/2010

שלום רב לפני כחודשיים החלו אצלי כאבים בברך רגל ימין לאחר צילום CT אובחן קרע קל ברצועות המיניסקוס ונקבע לי אף תור לניתוח אצל רופא בכיר . רק שבינתיים אין לי כאבים מלבד לפעמים מיחוש קל מאד . !
    את התור לניתוח ביטלתי מה לעשות כעט ? האם לבצע את הניתוח בכל זאת ? האם להמשיך בפעילות גופנית כמו ריצה,הליכה.והרקדה ???

לקביעת תור
    סגירה
    מיניסקוס

הוספת תגובה

• מניסקוס

ד``ר סוזנה הורוביץ
    19/01/2010

אתה יכול להמשיך לבצע פעילות כרגיל, אך אם הכאב יחזור, יהיה עליך לשקול שוב התערבות ניתוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לברך
    יוסף בן אבו
    18/01/2010

כשאני עומד זמן קצת ממושך,אפילו כמה דקות במצב שהרגל ישרה והברך נעולה בצורה ישרה אני מתיחל להרגיש את ברך שמאל מן תחושה בברך של כאב/חולשה/מן נעילה כזאת של הברך ולאחר שאני מקפל אותה זה משתחרר.
    אני ספורטאי צעיר .

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לברך

הוספת תגובה

• בקשר לברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    19/01/2010

העמידה הלא נכונה כמתואר על ידך, יכולה לגרום לרגישות בקדמת הברך.
    תשתדל מכאן ולהבא להימנע מעמידה כזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה