פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב/לחץ מאחורי ולצד הברך
    שרון
    15/02/2010

שלום רב,
    יש לי כבר כמה חודשים כאב/לחץ שבא והולך מאחורי הברך ולצד הברך הימנית.
    מבדיקת אולטראסונד עולה כי לא הודגם נוזל חריג או ציסטה ע"ש בייקר. באספקט אחורי מדיאלי הודגם מעט נוזל סביב הסמיממברנוסוס והסמיטינדינוסוס, מתאים לטנדיניטיס.
    1. מה הטיפול? האם יש צורך בניתוח? האם דיקור יכול לעזור? לפני כמה חודשים כבר לקחתי 10 כודרים נוגדי דלקת וזה לא עזר.
    2. האם משקל עודף מהווה גורם. אני שוקלת 80 ק"ג גוה 1:62
    3. איך ניתן להיות בטוחים שאין המדובר בגידול חס וחלילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב/לחץ מאחורי ולצד הברך

הוספת תגובה

• כאב/לחץ מאחורי ולצד הברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    15/02/2010

נראה שאת סובלת מדלקת בגידים של שרירים, שהולכים לצד הפנימי של הברך.
    הטיפול אינו ניתוחי, אלא הוא בפיזיותרפיה ותרגילים.
    המשקל העודף מעמיס על הברך, וגם הוא תורם לדלקת לגידים שסביב הברך.
    אני ממליצה לך להפחית במשקל, תוך ביצוע פעילות פיזית מתונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב/לחץ מאחורי ולצד הברך-המשך לשאל

שרון
    16/02/2010

תודה. מנסה להיכנס להריון כך שדיאטה בשנה הקרובה אינה ריאלית. אני בת 40. האם הנזק שקיים יכול להיות בלתי הפיך בעקבות זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב/לחץ מאחורי ולצד הברך-המשך לשאל

ד``ר סוזנה הורוביץ
    18/02/2010

לא ניתן לשלול גרימת נזק בלתי הפיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במניסקוס.. ועוד...
    אורן
    14/02/2010

לרופאים היקרים שלום,

ראשית כל שבחים על פעילותכם המבורכת בפורום.

לפני מס' דקות קיבלתי תוצאות של בדיקת MRI. הממצאים רחוקים ממה שתארתי לעצמי

ואם אפשר לבקש את התייחסותכם והסברים על מה בעצם כתוב כאן:

1. המניסקוס המידיאלי הודגם קרע אלכסוני בקרן האחורית, עם יצירת ציסטה

בגודל 1.1X1.3 ס"מ .

2. קרוב לוודאי קרע ישן של רצועה צולבת קידמית. הודגמה חלקית בלבד החלק המרוחק.

3. הרצועות הצדדיות - תקין.

4. פיקה ומנגנון יישור תקינים.

5. הודגם נזק אלוסטאוכונדרלי ישן בקונדיל הליטראלי של הירך, ללא נוזל מוגבר

משמעותית במפרק.

זהו. - לשאלתי, מה זה בדיוק אומר ולאן הולכים מכאן ??

אני בחור צעיר יחסית (34) ספורטאי בעברי, שמעוניין להמשיך ולתפקד בצורה טובה.

להתייחסותכם אודה מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    קרע במניסקוס.. ועוד...

הוספת תגובה

• קרע במניסקוס.. ועוד...

ד``ר סוזנה הורוביץ
    15/02/2010

בדיקת MRI מלמדת שקיים קרע ישן במניסקוס המדיאלי (הפנימי), קרע ישן לפחות חלקי של רצועה צולבת קדמית, ונזק לסחוס בצד של הירך.
    רצוי לבדוק את הברך אצל אורטופד/ית ברך, על מנת לבדוק אם קיימת אי יציבות ממשית של הברך.
    אם קיימת אי יציבות, רצוי לבצע ניתוח ארטרוסקופי לשחזור רצועה צולבת קדמית ACL, ובמהלך הניתוח ניתן יהיה לטפל גם בקרע של המניסקוס וגם בנזק שנגרם לסחוס.
    במידה והברך יחסית יציבה, יתכן שניתן להסתפק בארטרוסקופיה וטיפול בקרעים במניסקוס ובנזק הסחוסי בלבד, מבלי לבצע שחזור רצועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה .

אורן
    16/02/2010

אי יציבות הברך היא הגורם לכל הבדיקות.
    בכל מקרה תודה על המענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI שלא גילה דבר
    יוני
    12/02/2010

שלום. לפני כשנתיים ביצעתי MRI לברך שמאל, אחר תקופה בה התלוננתי על כאבים בצידה שמאלי חיצוני של הפיקה. אני עסקתי באימוני טריאתלון דאז. בבדיקה לא נמצא שום ממצא שיכול להצביע על מקור הכאב, והמשך הטיפול היהי חיזוק שרירי האיזור על מנת שלנות את מנח הפיקה. חדלתי מריצה בשל כך, והמשכתי בשחיה ורכיבה עד היום. לפני מספר שבועות התחלתי לחזור (בזהירות ובאיטיות) לריצה. חצי ק"מ איטי, 750 מטר וכן הלאה. הכאב חזר החל מהצעד הראשון, באותה מתכונת של הפעם הקודמת.
    רציתי להתייעץ ולשאול - האם ייתכן כי הMRI, הרדיולוג המוערך ורופאת הספורט פספסו משהו באבחנה?, האם בקשה לארתרוסקופיה היא מתקבלת על הדעת, בכדי שאוכל לדעת אחת ולתמיד מה מתרחש בברך?. האם יש משהו בו ארתרוסקופיה יעילה יותר מMRI?, אשמחלכל ייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה
    MRI שלא גילה דבר

הוספת תגובה

• וצריך להוסיף

יוני
    12/02/2010

כי האבחנה הראשונית, וגם לאחר הMRI היתה Chondromalacia patella.
    למיטב הבנתי התהליך שעובר על הסחוס אמור להיות הפיף במצב הנ"ל - אז כיצד ייתכן שבמשך שנתיים לא נשתנה דבר, ובשניה בה חזרתי לריצה התסמינים הופיעו מחדש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI שלא גילה דבר

ד``ר סוזנה הורוביץ
    15/02/2010

בדיקת MRI הינה הבדיקה הלא פולשנית הטובה ביותר שיש כיום, אך לעיתים יש לה "פספוסים".
    בעניין זה, בדיקה ארטרוסקופית של ברך עולה עליה.
    רצוי לא לשכוח, שארטרוסקופיה הינה קודם כל בדיקה של הברך, גם במראה עיניים, וגם במישוש על ידי מכשירים עדינים.
    לעניין Chondromalacia patella , כל זמן שמדובר בדרגה ראשונה, העניין הפיך, אך אם נוצר נזק משמעותי יותר, הפגיעה אינה הפיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במינסקוס
    אבי
    12/02/2010

שלום

אבקש לדעת האם קרע בסהרון המדיאלי של 11מ"מ בנוסף ציסטה אחורית +בצקת +נוזל סינוביאלי מחייבת אורטוסקופיה ?

בתודה תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    קרע במינסקוס

הוספת תגובה

• קרע במינסקוס - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    12/02/2010

אם זה כואב ומפריע אז ארטרוסקופיה היא הדרך היחידה לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    נדב
    11/02/2010

שלום

אני סובל מזה שנים בבעיה בברך. עברתי בדיקת mri ורשום שם כך: "סיגנל גבוה מעט בגוף ובקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי כביטוי לנזק ניווני ללא עדות לקרע של המניסקוס".
    אני אשמח אם תוכלו להסביר לי מה זה אומר.

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• נדב

ד``ר אליהו ליברטי
    12/02/2010

פרושו נזק של בלאי בחלק האחורי של המניסקוס הפנימי. אם כואב ומפריע, מומלץ לעבור ארטרוסקופיה שבוודאי תגלה נזקים נוספים שחלקם ברי תיקון ורובם ניתנים לשיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע חלקי ברצועה הצולבת הקדמית בברך.
    בני
    11/02/2010

שלום...
    שמי בני ואני בן 20 ...
    לפני כשלושה חודשים נחבלתי חבלה סיבובית בברך שמאל בעת פעילות מבצעית בצבא. אבחנת האורטופד הייתה קרע במיניסקוס על סמך בדיקה קלינית (ללא MRI)...הומלץ לי לעבור ניתוח ארתרוסקופיה ועד הניתוח לעשות פיזותרפיה לחיזוק הרגל..יש לציין כי לאחר הפגיעה לא יכולתי לעמוד או ללכת ללא קביים והברך הייתה נעולה ולא אפשרה כיפוף גם לאחר פיזותרפיה.הניתוח בוצע בתאריך ה4/2/2010. בזמן הניתוח התברר כי האבחנה הראשונית לא הייתה נכונה והממצאים הראו שיש לי קרע חלקי ברצועה הצולבת הקדמית..בניתוח הוסרו חלקיהרצועה הקרועים אך לא בוצע שחזור (כיום נשאר לי כ50% מהרצועה)..שאלותיי:;איך תשפיע עליי פציעה זו בהתחשב שהרצועה לא שוחזרה ?האם אני אוכל לחזור לפעילות מלאה(כדורסל,כדורגל)?כמה זמן אמורה להימשך ההחלמה לערך? האם בהתחשב בגילי וברצוני לחזור לפעילות לא היה מקום לבצע שחזור מלא לרצועה?
    אודה לך על התייחסותך לשאלותי!

בברכה בני....

הוספת תגובה

• קרע חלקי ברצועה - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    13/02/2010

1. לא כדאי לשחזר רצועה במצב של קרע חלקי
    2. אחרי פיסיוטרפיה טובה וחיזוק שרירים תוכל לחזור למרבית העולות שציינת. כמובן שהסכנה שלך לקרוע את הרצועה באופן מלא גדול בהרבה מאצל אחרים. אם זה יקרה, תעבור שחזור.
    3. לגבי פיסיוטרפיה - חשוב שאתה בעצמך תעשה הרבה תרגילים, יום יום ובמשך שנים. כל עוד אתה עוסק בספורט כמו כדורסל, טניס וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ברכיים בשרות הצבאי........
    עידן
    08/02/2010

אני משרת כבר שנתיים ו7 חודשים לוחם בגבעתי כמה חודשים לפני שחרור.....שולחים אותי ממקום למקום....הכאבים לא מפסיקים....גם בישיבה גם בהליכה וגם לפני שינה במיטה...........שלחו אותי לפיזוטרפיה במצב שלי נראה לי שהמצב יותר גרוע לא יודע מה לעשות כמה כמעט שנתיים עם הבעיה הזאת על איזה בדיקה אתם ממליצים לעשות??... עשיתי צילום אורטופד ראה בעיה בעצם בגדילה שלה באזור הפיקה מה אפשר לעשות?!?! אני יודע לא מובן פה הרבה אבל תודה על העזרה.....

הוספת תגובה

• בעיות ברכיים בשרות הצבאי........

ד``ר סוזנה הורוביץ
    08/02/2010

הבעיה היא, שכדי לעזור לך, יש צורך בבדיקתך הגופנית, ובאבחון של הבעיה.
    מכל מקום, תיאור מצבך בהחלט מצדיק את הפנייתך לבדיקת אורטופד/ית ברכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות עם כאבי ברך חוזרים
    פנינה
    05/02/2010

אני רופאה לשעבר בת 52, יש לי עודף משקל. אני סובלת מכאבים בברך שמאל, באזור LIGAMENTUM COLLATERALI MEDIALE, פניתי לרופא אורתופד והוא הפנה אותי לצילום. הצילום הראה כי יש לי שינויים ניווניים קלים, אין תפליט, מק-מרי טסט שלילי.
    והוא איבחן שיש לי knee symptoms/complaints ורשם טיפול: תרופתי ב Arcoxia 900mg למשך 7 יום, פיזיותרפיה טיפול בTENS*3, ultra sound*9, תרגילים פסיביים ומתיחות, תרגילים לחיזוק שריר quadro.חל שיפור אך שבועיים לאחר כל הטיפולים הללו הכאבים בברך שמאל חזרו בצורה הרבה יותר קשה והצטרפה נפיחות בברך, פניתי לרופא המטפל והוא הזריק לי לתוך הברך diprospan. לאחר הזריקה חשתי שיפור שבועיים ועכשיו חזרו כאבים יותר חזקים מלווים בכאבים בגיד Achilles.

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

פנינה
    05/02/2010

מה לעשות עכשיו כי אני לא מצליחה לתפקד כפי שתפקדתי בעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי באיזור הברך לאחר mri תקין
    אוהד
    04/02/2010

שלום
    אני בן 19.5 בעוד כחודשיים אמור להתגייס ליחידה קרבית.
    בשנה האחרונה הייתי רגיל לרוץ פחות או יותר פעמיים בשבוע 2-4 ק"מ, ולפני כשלושה חודשים הגברתי את האימונים ובשבוע אחד רצתי שלוש פעמים 6-8 ק"מ שבוע לאחר מכן התחלתי להרגיש כאבים בברך, לאחר כשלושה שבועות של תחושה מציקה בברך פניתי לאורטופד שחשד במיניסקוס לטרלי דיסקואידי ואמר לי לחזור לפעילות ואם ימשיך לכאוב לחזור אליו, לאחר חודש שבהם המשכתי להתאמן, התחושה לא עברה ופניתי אל האורטופד שוב.
    האורטופד שלח אותי לבדיקת mri והתוצאות:
    הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס.
    הסחוס הפירקי מודגם תקין.
    הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
    המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים.
    לא הודגם מניסקוס לטרלי דיסקואידי.
    המנגנון המיישר מודגם תקין.
    סחוס הפיקה שמור.
    הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .
    סיכום: ללא ממצא חריג משמעותי.

למרות שהתוצאות תקינות אני עדיין מרגיש את התחושה המציקה בברך, ומפחד לחזור לפעילות.
    מה יכול להיות המקור לכאב?
    האם יכול להיות שיש אי שוויון באורך הרגליים?
    איך מטפלים והאם זה אמור להשפיע על השירות שלי בצבא?

הוספת תגובה

• אוהד - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    08/02/2010

MRI אינה בדיקה מוחלטת המגלה את כל הבעיות בברך. באחוזים די גבוהים היא גם לא מדוייקת (מפתיע אבל זה כך). במקרה כזה - בדיקה ידנית על ידי אורטופד מומחה העוסק בתחום הברכיים יכולה לעזור לאתר את הגורם לכאב ולהציע פתרון (אם קיים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברך שמאל
    יובל
    04/02/2010

שלום!
    אני סובל משחיקת סחוס בברך שמאל
    האם כדאי לבצע" זריקת כרבולת"
    לברך אני בן 36 ,בעבר לקחתי למשך חודש מולטיפלקס השתמשתי במשחת טארומיל ,ובתוסף טיבטי המכיל את הנדרש, השאלה האם כדאי לעבור למגה גלופלקס או לעבור לזריקה, ועד כמה היא עוזרת , צילום הרנטגן שנעשה לפני 5 חודשים היה תקין אך אני מרגיש תחושה של עצם בעצם, הייתי מבצע ריצות בשטח {אספלט} רק אחר כך עברתי למשך 6 חודשים להליכון חשמלי בהתחלה זה התחיל בתחושת כאילו איזה שריר בקדמת הברך משוחרר ותקוע, לאחר מכן תחושת כאב בפיקה
    הצילום רנטגן היה תקין ועתה תחושה של נגיעת עצם בעצם, כל חיי ביצעתי הליכות ריצות שחיה
    אין לי סימנים חיצונים על הברך התחושה היא יותר פנימית ומציקה בעמידה ממושכת
    האם ייתכן שבריצה על הליכון החשמלי החרפתי את המצב?
    כיום אני מבצע תרגילי פיזותרפיה לחיזוק שריר התלת ראשי ועוד...
    שאלה נוספת מה לגבי דיקור סיני?

לקביעת תור
    סגירה
    ברך שמאל

הוספת תגובה

• ברך שמאל

ד``ר סוזנה הורוביץ
    08/02/2010

אם אתה באמת סובל מנזק בסחוס בברך, ההזרקות של החומצה ההיאלורונית (כרבולות) תעזור להפיג חלק מדלקת שנוצרת בברך.
    בדרך כלל נזקים מהסוג המתואר על ידך אינם קורים בגיל 36, ואם צילומי הרנטגן שלך תקינים, יתכן שהבעיה בברך שלך היא אחרת.
    לפני שאתה שוקל את המשך הטיפול בכאבים בברך, אני ממליצה לך לפנות לבדיקה אצל אורטופד/ית ברכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר סוזאנה

יובל
    09/02/2010

תודה על התשובה אכן
    אני פונה לרופא ברכים
    יובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בירככים בהריון
    דינה
    31/01/2010

שלום, גיסתי בת 46בשבוע 22 להריונה הראשון (IVF) סובלת מכאבים בברך המתבטאים בכך ששתי רגליה מרגישות "תפוסות" לכל אורכן.היא לא יכולה לזוז (אפילו לא לשירותים) והרופאים לא יודעים מה יש לה או כיצד לטפל. האם זהו מיקרה מוכר (אשמח לקרוא מאמרים) והאם יש לך המלצה בנושא?תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בירככים בהריון

הוספת תגובה

• דינה - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    08/02/2010

אכן המקרה נשמע מעט מוזר ומעניין. הפרטים שמסרת לא מספיקים אפילו כדי לזרוק ניתוח פרוע. צר לי שלא אוכל לעזור לה אלא רק אחרי שבדקתי אותה ושאלתי את כל השאלות הרלוונטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחזור רצועה צולבת
    אבי
    29/01/2010

רציתי לדעת מה טווחי המחיר ניתוח לשחזור הרצועה במקום פרטי? עם מושלם ובלי מושלם
    וכמה זמן לאחר הניתוח ניתן לחזור לעבוד כמחסנאי שזה אומר הקלדה במחשב עמידה והבאת הסחורה מהמדפים? ( לא כבדה ) אני בן 23 תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שחזור רצועה צולבת

הוספת תגובה

• שחזור רצועה צולבת

ד``ר סוזנה הורוביץ
    29/01/2010

כל מנתח ובית חולים, והמחיר שלהם.
    יש לקחת בחשבון גם את הציוד הנדרש לביצוע הניתוח, וכל סוג והמחיר שלו.
    כל רופא והטכניקה הניתוחית שלו, וזמן ההחלמה בהתאם.
    בטכניקה הניתוחית שבה אני משתמשת, ניתן לצפות לחזרה לעבודה כמחסנאי בתוך 3-4 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• us שורש כף היד
    sofi
    28/01/2010

מבדיקת US שורש כף היד התגלה גוש ציסטי שפיר צמוד לעצם בגודל 2*4 מ"מ, סונוגרפי שפיר יכול להתאים ל GANGLION

הגוש נמצא הרבה שנים ביד ועד לפני חודש לא הפריע, כיום הגוש מפריע וכנראה גרם לדלקת
    במרפק. היד כואבת רוב הזמן ויש בעיה בפתיחה וסגירה של המרפק.

האם לדעתך צריך ניתוח? באם כן מה הסיכונים בניתוח כזה?
    האם אתה ממליץ לניתוח? אם לא עושה ניתוח האם הנזק יכול לגדול.

אשמח ליעוץ
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    us שורש כף היד

הוספת תגובה

• sofi - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    28/01/2010

הגנגליון כשלעצמו אינו מסוכן וניתן להשאירו. אם יש כאבים האפשרות היחידה לנתח ולהוציאו. סכוני הניתוח הם זיהום או פגיעה בכלי דם או עצבים שכנים, סיכונים אלה קיימים אך בסבירות נמוכה. יש גם אפשרות של חזרה של הגוש גם אחרי הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח תוצאות בדיקה
    אור
    28/01/2010

שלום,

אבקש את עזרתכם בפענוח בדיקת מיפוי עצמות שנערכה לי בעקבות פגיעה בברך.

האם יש צורך בבדיקות נוספות (כגון אולטרסאונד)?
    האם יש צורך בהתערבות כירורגית?

ממצאים:
    קיימת קליטה מוגברת במדיאל טיביאל פלטו בצורה סמילונרית מימין.
    סיכום:
    קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע נזק במניסקוס מדיאלי בפרק
    הברך הימנית.

בתודה מראש

אור

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות בדיקה

הוספת תגובה

• אור - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    28/01/2010

אין צורך בבדיקות נוספות, ההחלטה אם לנתח תלויה במידת הכאבים וההפרעה בברך. מדובר כנראה בקרע של המניסקוס, בדרך כלל צריך לבצע ארטרוסקופיה לתיקון הנזק ומניעת התרחבות הנזק במניסקוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה מ ACL
    שלומי
    27/01/2010

שלום,
    אני בן 44, לאחר 8 שבועת מניתוח של ACL. טווח תנועה של הברך כמעט מושלם, כיפוף 110 מעלות, ביישור כמעט מלא עם כאבים ביישור המלא.
    הבעיה - עדיין הברך נפוחה, באזור של האורטוסקופיה יש לי כאבים ונפיחות, כאשר אני עןלה או יורד מדרגות יש לי "המון" קליקים באזור הימני של הברך ( באזור הכניסה של האורטוסקופיה ), כאשר אני הולך ועושה תנועה חדה יש לי דקירה וכמעט נופל.עד לפני שבועיים עוד הלכתי עם קב אחד.
    בבדיקה אצל המנתח ( כרכבי מרמב"ם ) אמר שהוא לא רואה סיבה לכאבים ולנפיחות ונתן לי לשתות ארקוקסיה למשך 10 ימים.
    שאלתי - האם ייתכן כי אחד הברגים יצא, השתחרר ולכן הכאבים באזור?

אתמול הייתי במיון עקב החמרה במצבי ( התחילו לי דקירות חזקות באזור הלטרלי פרוקסימלי של הברך הימנית ), לפי דברי הרופאה במיון הניתוח התבצע בשיטת טרנס - פיקס, בצילום לא ניתן לראות את הפין הנספג שמצוי בפמור הלטרלי, במישוש שלה בברך היא מזהה מעל הצלקת הניתוחית לטרלית פרוקסימלית תחתיה נמוש הבורג ככל הנראה, ותחושת חיכוך מעל הבורג בהנעת הברך.
    כרגע לא ניתן לפתוח לחיזוק הבורג וצריך להמתין עוד כחודש עד שייספג או לבצע כניסה כירורגית לחיזוק הבורג.
    הרופא המנתח לא היה אתמול ולכן הזמינו אותי למרפאות חוץ ביום חמישי.
    מה דעתך? האם תזוזה או שחרור של בורג שכיחה והאם הוא אכן יכול להספג?
    אני מרגיש חסר אונים ונעדר הרבה מהעבודה,
    מה דעתך?
    האם אוכל להגיע אליך לאבחון?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    החלמה מ ACL

הוספת תגובה

• שלומי - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    28/01/2010

שלום שלומי, זכור לי שכבר עניתי לך פעם על שאלה זו, נסה למצוא התשובה בהתכתבויות קודמות, בכל מקרה אענה בקיצור. תזוזת ברגים מתכתיים או השתחררות שלהם ניתן לראות בצילום. אם ד"ר כרכבי השתמש בברגים נספגים קשה יותר לראות אותם אבל גם אפשר. ד"ר כרכבי מוכר לי כמנתח טוב. המשך לנהוג לפי עצותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה מ ACL - המשך

שלומי
    28/01/2010

שלום ד"ר ליברטי,
    מודה לך על סבלנותך, אני סיפרתי לך על המשך הפעילות שלי שכללה ביקור בחדר מיון.
    היום הייתי אצל ד"ר כרכבי והוא הזריק לי זריקה בברך,חושב שיש לי דלקת סביב הבורג,
    לטענתו לא ניתן לראות את הבורג מכיוון שהוא מפלסטיק ואם הזריקה לא תעזור אז הוא יצטרך לבצע כניסה כירורגית לחיזוק הברך.
    אני תמיד מתייעץ אתך כי אני יודע ושמעתי על הניתוח המקצועי שלך.
    בכל מקרה תודה על תשובותיך מקווה להרגיש טוב,
    שלומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה