מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוחיםליאת17/01/2010
עברתי 2 החלפות ברכיים ורויזיה של ברך שמאל חוזרת נוצרו הדבקויות עברתי שוב ניתוח לשחרור אבל לצערי נפלתי ואני כיום עם כיפוף של 10 מעלות עברתי גם החלפת ירכיים ב2 רגליים המצב כיום אחרי 14 שנה יש לי כאבים רק שאני הולכת השאלה שלי מה זה מימה זה נובע או מה הסימנים אני כיום בת 42 הודה לכם מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת - ד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי18/01/2010ההיסטוריה האורטופדית שלך עשירה בניתוחים רבים למרות גילך הצעיר. אני מניח שהרקע לכך היא מחלה ראומטית ממנה את סובלת. אם הכאבים חזקים ונמשכים חודשים רבים, הסיבה הסבירה ביותר לכאבים ההיא התרופפות המשתל. כדי לא לעסוק בניחושים, מומלץ שתפני לאורטופד המטפל שלך על מנת לאבחן במדוייק. אולי תצטרכי לבצע מיפוי עצמות או בדיקת הדמייה אחרת על פי החלטת האורטופד שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לקרע במינסקוסאלעזר16/01/2010
אני משרת בגולני כחייל קרבי, לפני כחודשיים וחצי בהמלך תרגיל כיתתי, דרכית על סלע בצורה לא נכונה וסובבתי את הרגל, כתוצאה מכך נגרם לי נקע בקרסול וכן כאבים חזקים בברך. בגלל שעברו מעל לחודש וחצי והכאבים בברך נמשכו נשלחתי לאורטופד והוא חשד כי יש לי קרע במינסקוס המדיאלי, הוא החליט לשלוח אותי למיפוי עצמות ולחזור אליו עם התשובה.
הרופא שבדק את תוצאות המיפוי כתב כי "התמונה מתאימה לקרע מינסקוס מדיאלי שמאלי". בימים הקרובים אני אמור לחזור לאורטופד ששלח אותי למיפוי.
מספר שאלות:
1. למיטב הבנתי האורטופד עכשיו ישלח אותי לביצוע MRI מדוע לא שלחו אותי ישר לבדיקה זו (הרי עד שבצבא קובעים תורים להפניות לוקח הרבה זמן).
2. האם התשובה של המיפוי החלטית ז"א שבאמת יש קרע במיניסקוס או שבגלל שזה היה החשד של הרופא אז התשובה בעצם אומרת לו שאכן יכול להיות והוא צודק?
3. האם פציעה זו מורידה פרופיל, ואם כן האם ההורדה היא זמנית ואפשר לחזור לשרת אח"כ או שזה לתמיד?
4. במידה ואצטרך לעבור ניתוח ארתרוסקופיה, בכמה זמן מוערכת החלמה ממוצעת מניתוח זה עד לאפשרות ללכת בצורה נורמלית וכן על לאפשרות לחזור לפעילות סופורטיבית מלאה?
שבוע טוב ותודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלעזר - ד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי16/01/20101. לא נראה לישצריך MRI.
2. לא. שום בדיקת הדמייה (גם לא MRI) אינה יכולה בוודאות מלאה מה באמת יש לך בברך. אבל לפי התשובה בסבירות גבוהה יש לך קרע במניסקוס.
3+4, תלוי במידת הפגיעה האמיתית שימצאו בניתוח. ותלוי מה יעשו בניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים מעמידה ממושכתנעם16/01/2010
היי
אני עובד בתור ברמן קפה, אני עומד כל יום 10 שעות באותה נקודה
זה כבר חודשיים וחצי שאני סובל מכאבים בשני הברכיים באותה רמה.
אני שוחה מספר פעמים בשבוע על מנת להקל על הכאב.
מה זה יכול להיות ומה עלי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעם - תשובה מד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי16/01/2010שלום נעם - חסרים לי הרבה פרטים כדי לאמר ממה הכאבים נובעים. בן כמה אתה , מה מבנה הברכיים שלך, מה רואים בצילומים ובעיקר מה הממצאים בבדיקה גופנית. ברור לי שהשחייה זה בכללי רעיון טוב, בעיקר שחיית חתירה וגב טובה לברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים מעמידה ממושכת
נעם30/01/2010תודה רבה על התשובה
הרופא שלי זיהה את הכאבים כדלקת
הוא חושד שהדלקת נגרמה בעקבות חיידק\וירוס שנמצא באיזור הבטן.
הוא המליץ לי לקחת טבליות טבעיות לדיכוי הדלקת, כמו כן לפתוח בדיאטה
מסויימת הכוללת פרוטאין ברובה.
אשמח לקבל את חוות דעתך המקצועית.
תודה רבה
נעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעם - ד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי30/01/2010האבחנה והטיפול נראים לי מאד מוזרים, אני מאד רחוק משמוש בשיטות ותרופות טבעיות ואינני מבין בזה דבר, אני מקווה שהרופא שלך צודק והטיפול יעזור. שיטות הטיפול שלי הם לפי הרפואה המערבית, כדי לאבחן אותך ולייעץ לך יש לי דרישות חובה שונות, ראה תשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות וכאבי תופת בברכיים.יוסף15/01/2010
אני בן 63, במהלך השנה האחרונה אני סובל מכאבי ברכיים חזקים מאוד.
יש לי נפיחות מתחת לבירכיים
כבר פעמיים עשיתי שאיבה של מיים מהברך אך הדבר לא הקל את הכאבים.
פעמיים עשיתי מיפוי עצמות והתוצאות תקינות.
לאחרונה הכאבים גברו ואני מתקשה ללכת.
עדיין לא קיבלתי תשובה ברורה מה הבעייה ממנה אני סובל ומה הטיפול לבעיה זאת.
בנוסף רציתי לציין שגילו אצלי פרקינסון לפני כארבע שנים, אך אני לא בטוח שיש קשר בין הדברים.
מקווה מאוד שימצא פתרון לבעייה שלי שפוגעת קשות באיכות חיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות וכאבים בברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ15/01/2010הקשר היחיד בין כאבי ברכיים למחלת פרקינסון, הוא שמחלת פרקינסון גורמת לחולשה של שרירים.
לכן, כל העומס של משקל הגוף והפעולות שאתה מבצע נופלים על הברכיים.
רצוי להתייעץ גם עם ראומטולוג (מומחה מפרקים).
לאחר אבחון מלא, ניתן להמליץ על הטיפול המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי תופת בברכיים
יוסף18/01/2010תודה על תשובתך.
השרירים אצלי עדיין בסדר, ולכן אני לא מבין מדוע יש לי כאבים בברכיים.
בעוד שבועיים אני עובר סריקת MRI בברכיים.
אשמח לקבל פרטים נוספים או כל עצה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מפרק הברךמעוז15/01/2010
שלום רב,
אבקש לקבל מידע על הניתוח הנ"ל,
1.אילו ניתוחים חדישים יש?
2.סוגי מפרקים?
3.אילו בתי חולים בארץ מתמחים בניתוח?
4.איזה מנתחים מומחים יש?
5.מה היא התגובה הצפויה אחרי הניתוח (טווח קצר/ארוך)?
6.תקופת החלמה?
7.ניתוח תמידי או זמני שצריך לבצע בשנית?
תודה רבה,
מעוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מפרק הברך
ד``ר סוזנה הורוביץ15/01/2010השאלות פרטניות במידה רבה ומצריכות מענה נרחב ביותר, בהיקף שאינו מתאים לפורום זה.
על השאלות צריך להשיב המנתח בו תבחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםאור14/01/2010
אני סובלת כבר מספר שנים מכאבים בברכיים רופא מומחה הגדיר זאת כ"גרוי דלקתי עח רקע נזק שחיקתי במפרקי פיקת הירך"
עד עכשיו התאמנתי בפילאטיס מכשירים והליכה מתונה.
ברצוני להרשם לחדר כושר כדי לחזק סיבולת לב ריאה ,מאמני הכושר המודעים לכך שיש לי בעיה מתמשכת בברכיים מציעים לי להתאמן אימון אירובי בהדרגה תוך שימוש באופניים , הליכון בשיפוע וקרוס טרנר (בנוסף לשימוש במכשירים לחיזוק שרירי הברך)
שאלתי האם אוכל להתאמן במכשירים המוצעים לי או שעלי להמנע מכך כדי לא לגרום נזק נוסף לברכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר fכאבי ברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ15/01/2010אני ממליצה להימנע משימוש בהליכון בשיפוע.
אין בעיה להתאמן על שאר המכשירים, רק להתחיל להתאמן בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר לדעת אם יש לי מתיחה או קרערן14/01/2010
לפני כחודש לאחר ריצה של 30 דקות תוך כדי שלבים אחרונים(כמעט החלמה) של דלקת בברך הרגשתי כאב חד בחלק הפנימי תחתון של הברך ומאז הכאב הולך ונרגע אבל חוזר לעיתים בעצימות נמוכה.
עדיין בהליכה יש כאבים קלים אבל בדרך כלל אין בכלל.
בריצה יש כאבים קלים וצליעה מסויימת כנראה בשל כך שהברך נחלשה(אני מניח).
שאלתי היא האם יש דרך לדעת אם היתה לי מתיחה ברצועה או קרע (רצועה צידית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחה או קרע - תשובה מד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי14/01/2010בדיקה ידנית פשוטה של אורטופד ברכיים מיומן תוכל לגלות כמעט בוודאות אם יש מתיחה או קרע. אין צורך בבדיקות הדמייה מיוחדות כדי להחליט מה הטיפול המומלץ עבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות כרבולת תרנגולדליה מבאר-שבע13/01/2010
עברתי החלפת ברך לפני 9 שנים. יש לי כאבים מאוד חזקים ונאמר שיש לי שחיקה, עפ"י צילום רנטגן (לא הבנתי אם השחיקה היא בברך או בתותב). הרופא המליץ, בהסתייגות - שהוא לא בטוח שהטיפול אכן יעזור לי - על זריקות כרבולת תרנגול.
שאלתי: האם הן אכן יכולות לעזור לי?
ושנית - עם מי אוכל להתייעץ, לקבל חוות דעת נוספת על מצבי?
בתודה מראש
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות כרבולת תרנגול
ד``ר אליהו ליברטי13/01/2010שלום דליה, זריקות כרבולת הם חומר המשמש במילים פשוטות למעין שימון של הברך , אפקט השימון הוא ממש קצר מועד, יום עד יומיים. וטוענים שהזחומר המוזרק גם עושה מין אפקט הדומה לרענון של סחוס קיים וזה לפעמים מביא להקלה בכאבים למספר חודשים. אנו מזריקים חומר זה לברכיים שחוקות בתקווה לעזור . הזריקות לא עוזרות למי שסובל משחיקה מתקדמת וקשה. לכן יש חולים רבים המדווחים שהזריקות כלל לא עזרו. במצבי שחיקה בינונית או קלה זה יכול לעזור. גם כשההזרקות עוזרות, יש צורך לחזור על ההזרקות כל חצי שנה. אם זה עוזר רק לחודש או חדשיים אז הטיפול לא כדאי. הזריקות לא זולות. אינני רואה הגיון להזריק את החומר לברך שעברה ניתוח החלפת ברך. החומר לא ישפר שום דבר בתותב ולא יביא לדעתי לירידה בכאבים. צריך לבדוק אם מדובר אצלך בהתרופפות של התותב. זה מה שבדרך כלל קורה. אם בדיקות יוכיחו התרופפות של התותב, תצטרכי לצערי לעבור ניתוח חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- THR ניתוח נוסףShaia13/01/2010
שלום רב,
לפני חודשיים עברתי ניתוח 5 בירכיים, THR בצד שמאל, לאחר ניתוח רוויזיה שחיסל את המכתש וצד ימין עבר רביזייה גם כן. אני בסוף תהליך ההחלמה אך לצערי סובלת מכאבים בצד הימני. האם כדי ומתי לנתח את רגל ימין גם כן (THR) ? האם יש זמן מומלץ לחכות בין ניתוח לניתוח? ברקע יש מחלתץ לופוס ברמיסיה שנים רבות, אך היו מעט בעיות קרישה לפני הנתוח (טופל בזריקות קלקסן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנותחת - תשובה מד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי13/01/2010אין כללים נוקשים וקשיחים לגבי השאלה מתי לנתח צד שני. ברור שצריך להמתין עד שתקופת הופעת הסבוכים שלאחר הניתוח חולפת. מקווה שאין ושלא יהיו (טפו טפו טפו ...). כלל אצבע לגבי ניתוחי מפרקים הוא להמתין בסביבות 3 חודשים בין אחד לשני (בדרך כלל בעיקר מסיבות לוגיסטיות ממתינים יותר). בתום תקופה זו הניתוח הקודם כבר "רגוע". הגוף גמר להתאושש מבחינת רמת ההמוגלובין והאלקטרוליטים בדם , איום הופעת הזיהומים כבר איננו ממשי, ועוד גורמים. בתום תקופה זו אפשר לגשת לניתוח הבא. (כמובן שאפשר להאריך או לקצר לפי הצורך ולפי ההמצב הרפואי הפרטני). בהצלחה ורפואה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצועה צולבת קידמית קרועה.ירין12/01/2010
האם רצועה צולבת קידמית קרועה דהינו גם המיניסקוס קרוע או שישנה אפשרות שהרצועה קרועה והמיניסקוס שלם? והאם בועדות הרפואיות מתיחסים לפגם כמכלול ברך שלם או ההתיחסות לאחוזים היא בחלקי ברך כגון: רצועות קרועות מינסקוס קרוע בעיות סחוס וכו"?
תודה מראש
ירין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירין
ד``ר אליהו ליברטי12/01/2010יכולה להיות פגיעה וקרע רק במניסקוס או רק ברצועה, בברך יש שני מניסקוסים, וארבע רצועות עקריות. אחוזים לא נקבעים לפי מה קרוע אלא לפי מידת הפגיעה ביציבות, בהגבלת תנועה ועוד פרמטרים אובייקטיביים שהפגיעה גרמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
ירין12/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאביב12/01/2010
שלום לאחר ניתוח ארתוסקופיה בברך התברר לי שיש לי קרע ברצועה הקידמית שקרה לי במהלך תיקול במשחק כדורגל אני בן 17 ומשחק בנערים של מכבי נתניה לפי מה שהבנתי הלכה לי העונה מאחר שכול תקופת ההחלמה נמשכת כחצי שנה פלוס מינוס אבל האם מדובר בכול העונה או שמא הקריירה שעלייה חלמתי כול חיי?האם אוכל לחזור לשחק כדורגל מקצועני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר סוזנה הורוביץ12/01/2010בדרך כלל ניתן לחזור לשחק כדורגל מקצועני לאחר שחזור של הרצועה הצולבת הקדמית, ושיקום מתאים לאחר מכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מניתוח ארתרוסקופיהאופיר11/01/2010
שלום
לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח ארתרוסקופיה בברך שמאל, בזמן הניתוח התגלה קרע בסחוס והדבר תוקן ע"י קדיחה בעצם. לדברי המנתח מדובר בניתוח פשוט שאמור לפתור את הבעיה.
כיום אני מטופל בפיזיותרפיה פעמיים בשבוע, ומנסה להתהלך ללא קביים.
העניין הוא שמדי פעם (כמה פעמים ביום) הברך ננעלת ואני מצליח לשחרר אותה רק לאחר מתיחה של הרגל. לדברי הפיזיותרפסיטית - זה לא סימן טוב.
האם יש מקום לדאגה או שמדובר בדבר נורמלי כחלק מהחלמה לאחר ניתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופיר
ד``ר אליהו ליברטי11/01/2010ראשית יידע את המנתח שלך ושמע מה הוא אומר. כללית ברך שנתקעת ולא רוצה להתיישר אלא רק אחרי שאתה עושה מספר תנועות ומשחרר אותה, יכולה להצביע על בעיה מכנית הקיימת בברך והאשרויות הן רבות, אך כיוון שרק שלושה שבועות עברו מאז הניתוח מוקדם מאד לקבוע שיש בעייה ומוקדם מאד להכנס לדאגה שמשהו לא הצליח. אם גם חודש מהיום התופעה תשאר אז כן צריך לחשוב שמשהו כנראה לא בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחה ברצועהרן11/01/2010
לפני כחודש מתחתי רצועה.
אני עוסק בספורט טריאתלון.
מאז הכאב נחתי כמה שבועות והכאב עבר ברובו ואני יכול ללכת ולרוץ ללא כאבים מיוחדים.
לפעמים עדיין יש כאב קל בצד הפנימי התחתון של הרגל.
מה שכן בזמן הליכה אני מרגיש מעין הרגשת חוסר יציבות מסויים באזור הברך.
האם זהו חלק מתהליך ההחלמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רן
ד``ר אליהו ליברטי11/01/2010תחושת אי יציבות אינה חלק מתהליך ההחלמה, אך אם הכאבים הולכים ויורדים כדאי להמשיך ולהמתין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת ריצה
רן12/01/2010תודה על התשובה
ניסיתי לרוץ והיו קצת כאבים וכאמור גם בהליכה אני מרגיש שברך לא כל כך יציבה (אין כאבים בהליכה).
החלטתי להפסיק לרוץ שבועיים עד לפגישה עם אורתופד.
שאלתי היא האם אפשר בתקופה זו לרכב על אופני כביש(אין לי כלל כאבים בזמן הרכיבה) וכן לחזק ברכיים בחדר כושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במניסקוס- ארתוסקופיה?שלי09/01/2010
ד"ר ליברטי שלום,
מעל חצי שנה אני סובלת מכאבים עזים בברך ימין שכבר התפשטו לכל הרגל,
זה החל מריצה,וכעת הם מופיעים כל הזמן, גם במנוחה, עמידה, ישיבה.ניסיתי גם לשחות, אופניים, אך בכולם אני מרגישה כאב חד בברך ישר בתחילת הפעילות.
תיאור הכאבים: כאב חד לאורך הרגל בבעיקר בעת כפיפה וכריעה,חוסר ייצובות ורעידת ברגל, התכווציות שרירים, חוסר איזון, כאלו משהו לוחץ לי בתוך הברך בחלקה המדיאלי,
עשיתי MRI והיה רשום שם כי יש "חשד לקרע פריפרי בקרן האחורית של המניסקקוס המדיאלי".
במשך כל החצי שנה האחרונה עשיתי פיזותרפיה ותרגול יציבה על פיתה כאשר הפיזיותרפיסט טען כי מדובר רק בחולשת שרירים וחוסר איזון, והאורתופד טען כי זה דלקת בהמסטרינג ושילוב של "ברך רצים". אך מאז המצב רק הולך ומחמיר ואני כעת צולעת ולא יכולה לדרוך בכלל על הברך.
האם זה אומר שאין מנוס מביצוע אורתוסקופיה? ניסיתי את כול סוגי הפיזיו' האפשריים- חימום, קירור, אלקטרודות חשמליות, תרגול וחיזוק, עיסויים, וגם הומאופטיה ודיקור סיני ללא שפור.
לפי מה שראיתי באינטרנט תלונותיי אכן תואמות למצב של קרע במניסקוס כך שאני מאמינה שהMRI הוא נכון, ולפי מה שהבנתי קרע לא יכול להתאחות לבד, ולכן ניתוח זו האופציה היחידה לא? המצב מגביל אותי מאוד, שכחתי לציין שאני צעירה, בת 21, בריאה והייתי(לפני הפציעה) בכושר מצויין וחזקה וספורטיבית. האם יכול להיות שמדובר בנזק בלתי הפיך מכיוון שעברו חודשים עד שעלו על הבעיה שלי? האם ככל שהזמן עובר הקרע רק הולך וגדל? האם יש השלכות לניתוח בעתיד, האם יש סיכוי שלא אוכל יותר לבצע כלל פיעלות ספורטיבית?
אני מתה מפחד ולא ישנה בלילות חודשים, בבקשה עזור לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה, בבקשה
ד``ר אליהו ליברטי10/01/2010הי,
את אכן מתה מפחד ולחוצה מאד כאילו חס וחלילה גילו אצלך משהו איום ונורא ואת עומדת לעבור איזה ניתוח מורכב ומסובך. את יודעתת בשורה הראשונה של ספר בישול מרוקאי רשום תמיד "קודם כל תירגעי..." ורק אחר כך מוסבר איך מבשלים מה. אז בואי ננהג כך.
ספורטאים רבים שסבלו מכל מיני פגיעות ברכיים קבלו את הטיפול הנכון וחזרו לספורט. במקרה שלך לאורטופד שלך יש אבחנה אחרת ממה שנצפה ב- MRI ולכן לא הגעת עד היום לארטרוסקופיה. על פי תאורך יש סיכוי טוב שתגיעי לארטרוסקופיה, אך חובה לבדוק אותך היטב קודם לקבלת החלטה.
בהנחה שמדובר רק בקרע במניסקוס, הניתוח עצמו אינו קשה וההחלמה ממנו מהירה (כמובן כשאין סיבוכים, בדך כלל אין). אם אכן מדובר בקרע - פיסיוטרפיה לא תעזור ויכולה אף להזיק. סיכוי טוב שתחזרי אחרי הניתוח לפעילות ספורטיבית מלאה, שוב בהנחה שמדובר רק בקרע במניסקוס ולא בפגיעות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שלי12/01/2010תודה על המענה, ושאלה נוספת- במידה ומדובר בפגיעה עצבית, מהו המשך הטיפול?
האם יכול להיגרם נזק בלתי הפיך? _מכיוון שכרגע אני לא יכולה לדרוך על הרגל ולעמוד ללא רעידות, האורטופד הפנה אותי לEMGׂ, ואני ממש חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מד"ר ליברטי - שאלה נוספת
ד``ר אליהו ליברטי14/01/2010למה לחשוש ולפתח תיאוריות. בואי נדבר על עובדות. אם ה- א.מ.ג. לא יהיה בסדר - שלחי שאלה לפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח mri ברךאתי08/01/2010
נפגעתי לפני שנתיים בתאונת עבודה ומאז אני סובלת מכאבים בברך שמאל.
נשלחתי לפיזיוטרפיה וכדורים אבל כלום לא עזר הכאבים רק מתחזקים יש לי קושי בעליית מדרגות אני לא יכולה לישר או לכופף את הברך הרופא שמטפל בי בביח' המליץ לניתוח והפנה אותי לmri
ואלו התוצאות-קדמית לקרן הקדמית של הסהרון הלטרלי מודגמת ציסטה פארא-מניסקאלית קדמית
המתבלטת לשומן התת פיקתי ע''ש הופה ומורכבת מציסטות משניות עם מחיצות אחדות ביניהן.
קוטרה המרבי של ציסטה זו הוא כ-13 מ''מ (בציר הגובה)
2.בגומה הפופליטאלית מודגמת ציסטה סינוביאלית אחורית מדיאלית ע''ש בייקר שגודלה בינוני.
כמו כן מודגמת כמות קטנה של נוזל בעומק הגומה האינטר-קונדילרית הפמורלית האחורית,מאחורי ה-pcl וכן מאחורי הקונדיל הפורמלי המדיאלי.ריבוי קל של נוזל גם מאחורי הקונדיל הפמורלי הלטרלי.
3.ריבוי קל של נוזל סינוביאלי ברצס הפארא-פטלרי המדיאלי.
4.ריבוי שומן תת עורי ועמוק.דליות ורידיות תת עוריות עמוקות באספק הקדמי-מדיאלי של הברך.
אודה לכם לתשובה בהקדם כי אני בלחץ ולא מבינה את משמעות הדברים והאם זה קשור לתאונת עבודה שהייתה לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי
ד``ר אליהו ליברטי08/01/2010הי אתי, בדיקת ה- MRI אינה מראה קרע של אחד המניסקים או אחת הרצועות. לכאורה, אם לשפוט רק לפי הבדיקה - אין לך סיבה דחופה לעבור ניתוח. הציסטות המצויינות אינן מחייבות ניתוח. אך בגלל שבדיקת MRI לברך אינה מדוייקת (מוזר לשמוע מה?!), אז בסופו של דבר, מה שיקבע אם תצטרכי ניתוח הוא רמת הסבל שלך וממצאי הבדיקה הידנית של אורטופד מנוסה. ייתכן שיש לך כל מיני נזקים שלא נראו בבדיקת ה- MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)